30 ideja aplikacija za vaše malo gospodarstvo do 2020. godine

Voditi posao je teško. Ima puno odgovornosti i može dobiti neodoljivo čak i u najboljim vremenima. Srećom, živimo u doba u kojem imamo aplikaciju za gotovo sve i sastavili smo popis od 30 koji bi stvari trebao olakšati postupanje.


U ovom smo članku pažljivo izabrali i sastavili najbolje ideje za aplikacije za male tvrtke. Popis sadrži sve, od računovodstvenih aplikacija do onih koje olakšavaju suradnju i komunikaciju. Popis smo podijelili i u različite kategorije, tako da će vam biti lako odabrati pravu aplikaciju za svoju tvrtku.

Zašto su aplikacije za male tvrtke korisne

Mala poduzeća obično imaju ograničene proračune kao i samo nekolicina osoblja. Korištenje donjih aplikacija trebalo bi vam omogućiti da povećate produktivnost i na taj način uštedite vrijeme i novac. Na primjer, čuvanje knjiga često može pojesti puno vremena kada morate ručno unijeti svaki trošak ili obraditi plaće zaposlenika rukom..

Zamislite sada knjigovodstvenu aplikaciju koja bi mogla automatski prepoznati sve vaše troškove i platiti svim zaposlenicima na vrijeme, a da pritom ni ne dignete prst. Zvuči nevjerojatno, zar ne??

Zatim tu su programi za zakazivanje koji vam pomažu u postavljanju sastanaka prema vašem rasporedu, bez e-pošte naprijed i nazad.

Korištenjem poslovnih aplikacija poput ovih, možete uštedjeti vrijeme i usredotočiti se na kritične dijelove vašeg poslovanja. Iako je trenutno dostupno puno aplikacija, odabir pravih aplikacija ovisit će o vašim potrebama i proračunu. Zato je bolje prvo razmisliti o svim svojim zahtjevima, a zatim proći kroz naš opsežni popis poslovnih aplikacija.

Računovodstvene aplikacije

Odabir prave računovodstvene aplikacije znači da nikad nećete morati ručno unositi podatke knjige, doplaćivati ​​za plaće zaposlenika ili generirati račune. Trenutno je na raspolaganju puno računovodstvenih aplikacija, neke bolje od drugih, a mi smo izdvojili naših pet najboljih izbora.

Brze knjige na mreži

Iako nema isti skup značajki kao njegov kolega sa stolnog računala, QuickBooks Online izvrstan je računovodstveni alat temeljen na oblaku. Usmjeren na male poduzetnike, QuickBooks Online omogućava vam da upravljate cijelim financijskim krajem vašeg poslovanja. Ima ugrađene trgovačke usluge koje omogućuju klijentima da ih i izravno plate.

Alat vam također omogućava da integrirate svoj bankovni račun, obradite platne spiskove zaposlenika, kao i stvoriti izvješća i račune. Jedina mana QuickBooks interneta je ta što vam može potrajati neko vrijeme zbog navike zbog velike količine značajki koje ima.

Xero

U usporedbi s drugim aplikacijama, Xero ima mnogo standardnih značajki i stavlja ih u lako razumljivo sučelje s jedva zbunjujućim žargonom. Alat podržava veliki broj aplikacija trećih strana što mu omogućuje pružanje niza značajki, od praćenja vremena do plaćanja kreditnim karticama.

Budući da je Xero prilično novi alat, stalno se radi u toku. U odnosu na QuickBooks Online, potonji očito podržava više opcija za plaću i mogućnost dodavanja bankovnih zapisa, ali istovremeno Xero svakodnevno dodaje nove značajke.

Iako možda nije najbolji alat za velike tvrtke, svakako je dobar računovodstveni alat za freelancere i male tvrtke s uskim proračunima.

Val

Moj osobni favorit, Wave je jedna od rijetkih besplatnih računovodstvenih aplikacija koje smo pregledali, a podjednako je dobra kao i plaćene aplikacije na našem popisu (iako vas naplaćuje za platne liste i usluge trgovaca).

Aplikacija je prilagođena korisnicima i omogućuje prilagođavanje računa, bankovne feedove, naplatu i izvještavanje. Budući da je besplatan alat, dobivate samo osnovne značajke što znači da napredne značajke poput inventara i praćenja vremena nisu dostupne.

Wave je sjajna računovodstvena aplikacija ako samo uronite nožni prst u računovodstvene alate temeljene na oblaku ili ako ste freelancer poput mene koji još nije spreman potrošiti 10-20 USD na računovodstveni program.

FreshBooks

Freshbooks je možda započeo kao jednostavan program fakturiranja, ali prešao je u gotovo cjelovit računovodstveni paket. Računovodstveni alat ima vrlo jednostavno i čisto sučelje, ali to može biti zato što ima samo osnovne značajke, uključujući fakturiranje, praćenje vremena i konverziju valuta.

Nema mogućnosti praćenja računa, obrade platnih listića, a omogućava samo integraciju bankovnih računa u Sjevernoj Americi. Općenito, Freshbooks se osjeća kao alat za izdavanje računa s nekim dodatnim značajkama, ali to je ono što ga čini atraktivnim za neupućene vlasnike tvrtki.

Slobodni agent

Posljednji dio ovog odjeljka je FreeAgent koji ima dobre predloške računa, kao i nekoliko sjajnih opcija za prilagođavanje, omogućavajući korisnicima da izrađuju račune baš onako kako oni žele. Upravljanje zalihama je moguće i sa FreeAgentom, ali je pogodno samo za tvrtke s malim zalihama.

Iako je na alatu dostupno mnogo opcija za pojedine zemlje, neke napredne značajke – poput platne liste – dostupne su samo u Velikoj Britaniji.

FreeAgent je odlična opcija za vas ako vodite malu tvrtku i ne treba vam računovodstvena aplikacija da obrađuje plaće, osim ako niste sa sjedištem u Velikoj Britaniji, tj..

Aplikacije za pohranu u oblaku

Odabir najbolje usluge pohrane u oblaku ne pomaže vam samo uštedjeti na vanjskoj pohrani, što je znatno skuplje, ali također pruža pristupačnost i skalabilnost.

Sync.com

Tržiran uglavnom kao sigurna alternativa Dropbox-u, Sync.com nudi i pohranu datoteka i funkcionalnost sigurnosne kopije, dobro se ugrađuje u sustav Windows i pruža 5GB besplatne pohrane za sve korisnike.

Sync.com doista podiže sigurnost na sljedeću razinu pružanjem šifriranja nule znanja na vezama za dijeljenje datoteka, zajedno s opcijom postavljanja datuma isteka i lozinke za zajedničke datoteke. Postoji i 256-bitna enkripcija i na lokalnoj i na poslužiteljskoj strani

Jedina mana Sync.com-a je ta da, zbog enkripcije, nema načina za gledanje datoteka putem interneta – uvijek ih morate prvo preuzeti..

SugarSync

Baš kao i Sync.com, i SugarSync je alat za sinkronizaciju datoteka koji povrh toga pruža prostor za pohranu od 5 GB i zasebnu sigurnosnu kopiju..

Najbolji dio o SugarSync mora biti činjenica da korisnici mogu odabrati vlastitu mapu za sinkronizaciju: obično, poput Dropboxa, Google diska i OneDrivea, nova se mapa stvara na lokalnom disku kada preuzmete njihovu aplikaciju za radnu površinu u sustav. Sve datoteke u ovoj novoj mapi automatski se sinkroniziraju.

Ali neprestano premještanje datoteka iz jedne mape u drugu može biti velika bol, a što je najvažnije, poništava svrhu korištenja alata za pohranu u oblaku.

Sa SugarSync možete koristiti postojeću radnu mapu i izravno je sinkronizirati bez ometanja vašeg tijeka rada. Nedostaci programa SugarSync su što nemate privatnu enkripciju i nemate mogućnost pregledavanja ili uređivanja datoteka na mreži.

Dropbox

Dropbox je jedan od glavnih igrača u oblačnom skladištu još od 2005. godine, usprkos brojnim konkurentima uspio zadržati svoju poziciju na tržištu..

Dropbox nudi do 16 GB besplatnog prostora za pohranu i bešavno sučelje što sinkronizaciju i pohranu datoteka čini krajnje jednostavnom. Datoteke i mape na Dropboxu mogu se izravno dijeliti unosom primateljeve adrese e-pošte ili putem veza. Možete pregledavati datoteke, objavljivati ​​komentare, pregledavati povijest verzija i zahvaljujući suradnji Dropboxa s Microsoft Word Onlineom, možete i uređivati ​​dokumente.

No, Dropbox je također predstavio novu uslugu pod nazivom Dropbox Paper koja je izravni konkurent Google dokumentima, iako joj nedostaju neke značajke i alati te usluge..

Google vožnja

Sveti gral skladišta u oblaku, Google pogon koristi veliki broj udaljenih timova koji rade na mreži, uključujući nas ovdje na Cloudwards.net.

Usluga pruža 15GB besplatnog prostora za pohranu za sve korisnike koji se mogu lako nadograditi odabirom plaćenog plana. Dijelite datoteke putem veza ili e-adrese primatelja i korisnicima omogućavate uređivanje, komentar ili pristup samo za prikaz.

Ako vaši zaposlenici već imaju prilagođenu e-poštu s domenom, to možete integrirati s Googleovim G Suiteom i dobiti pristup svim glavnim Googleovim alatima, uključujući Gmail, Google dokumente i 30 GB prostora za pohranu na Google disku.

OneDrive

OneDrive je Microsoftova usluga pohrane u oblaku te je unaprijed instalirana u svim najnovijim verzijama sustava Windows. Nudi jednostavnu integraciju s Microsoft Officeom, a SharePoint ga čini odličnim alatom za pohranu u oblaku ako ste korisnik Windows-a, ali u protivnom se ne isplati truditi.

Prije je Microsoft pružao neograničeno pohranu OneDrive za korisnike Office 365, ali od 1. ožujka 2017. to je ograničenje ograničeno na 1 TB prostora. Također, ograničenje pohrane za besplatne korisnike promijenjeno je sa 15GB na 5GB.

Možda bi u kombinaciji s Microsoft Office Online OneDrive bilo puno, ali s Dropboxom koji već podržava Office, čini se da čak ni Microsoft nije zainteresiran za postizanje uspjeha OneDrivea.

Online Backup aplikacije

Bilo da tek započinjete ili imate neko osnovano poduzeće, sigurnosno kopiranje podataka je presudno. Dok odabirete najbolju internetsku sigurnosnu kopiju, također morate uzeti u obzir sigurnost, jednostavnost upotrebe i brzinu obnove.

CrashPlan

Za samo 5 dolara mjesečno dobivate neograničeno spremanje prostora, veliku sigurnost i elegantno sučelje s CrashPlanom. Usluga također nudi godišnji plan koji košta 149 dolara i pruža pristup do 10 korisnika.

CrashPlan-ova aplikacija za radne površine izvrsno je snažna s nizom sigurnosnih kopija opcija koje vam omogućuju prilagođavanje svakog detalja, uključujući što treba sigurnosno kopirati, kada sigurnosno kopirati i kako napraviti sigurnosnu kopiju..

Privatno šifriranje jamči da vaše kritične datoteke tvrtke ne može vidjeti nitko drugi, čak i ako dobiju pristup datotekama, pa ni zaposlenici CrashPlana. Postoji 448-bitna enkripcija na lokalnoj strani i 256-bitna enkripcija na strani poslužitelja.

Backblaze

Backblaze je usluga sigurnosne kopije u oblaku namijenjena korisnicima koji samo žele postaviti sigurnosnu kopiju i zaboraviti na nju. To je čisto, jednostavno i što je najvažnije, brzo. Pruža neograničenu sigurnosnu kopiju, bez mogućnosti besplatnog pohranjivanja, a cijene su slične Carboniteu i CrashPlanu.

Razvijen za ljude koji ne žele trošiti previše vremena odlučujući što bi trebali ili ne trebaju, Backblaze automatski skenira vaše lokalne datoteke, postavlja prioritet i počinje ih prenositi.

To je tako jednostavno da njegova desktop aplikacija doslovno ima samo tri gumba. Korisnici mogu sami odlučiti hoće li postaviti ograničenje propusnog opsega, koristiti privatno šifriranje ili kako žele zakazati izradu sigurnosnih kopija. Iako ne postoji način da kažete Backblaze što bi trebao stvarati sigurnosnu kopiju, određene datoteke ili mape možete isključiti iz ukupnog odabira.

Općenito, Backblaze je sjajan za korisnike koji ne žele da postupak sigurnosnih kopija oduzima mnogo svog vremena, ali istovremeno može biti frustrirajući za ljude koji žele prilagoditi cijeli postupak izrade sigurnosnih kopija..

CARBONITE

Dok Crashplan korisnicima daje svu slobodu da prilagode kako žele izrađivati ​​sigurnosne kopije podataka, Backblaze uzima sve pod svoje krilo i zahtijeva jedva bilo kakav ulaz od korisnika.

Carbonite, s druge strane, nalazi ravnotežu između CrashPlan-a i Backblaze-a pružajući korisnicima nekoliko opcija za prilagođavanje postavki sigurnosne kopije, ali istovremeno ne nudi toliko mnogo mogućnosti da bi početniku bilo teško razumjeti. Njegova desktop aplikacija definitivno bi mogla upotrijebiti facelift, iako je sučelje i dalje vrlo jednostavno za upotrebu i dostupno.

Sve u svemu, Carbonite je izvrstan za korisnike koji žele određenu kontrolu nad sigurnosnim kopijama i spremanjem podataka, primjerice kada i što napraviti sigurnosnu kopiju, ali ne žele trošiti previše vremena na druge, detaljnije postavke.

Vozim

S besplatnom pohranom od 15 GB, IDrive je odlična usluga za pohranu i izradu sigurnosnih kopija za slobodnjake. Dostupne su nadogradnje za pohranu, ali najveći raspoloživi plan pohrane je samo 1 TB, što IDrive čini neprikladnim za male i srednje tvrtke.

Možda nema toliko naprednih značajki kao CrashPlan, ali IDrive je vrlo zgodan, posebno za korisnike koji prvi put pokušavaju sigurnosno kopirati u oblaku. Osim što izrađuje sigurnosne kopije lokalnih mapa, IDrive može i sigurnosno kopirati sliku diska, SQL, VMWare, Oracle i Exchange.

Iako mobilne aplikacije imaju puno bolje sučelje, aplikacija za stolna računala zaista može iskoristiti nešto ljubavi, baš sada me nepovoljno podsjeća na Windows XP.

Zoolz

Do ožujka 2015. Zoolz je pružao neograničen prostor za pohranu, ali sada je ograničen na 4TB, s tim da su korisnici mogli kupiti dodatne ploče od 20 GB po 14,95 USD svaka.

Zoolz koristi Amazon Glacier hladnjak za pohranu svih korisničkih podataka, što je vjerojatno bio jedan od glavnih razloga zašto je u prvom redu bio tako pristupačan. Ali sada s ograničenim mogućnostima pohrane i drugim uslugama koje pružaju neograničeno spremanje sigurnosnih kopija za mnogo nižu cijenu, Zoolz možda ne bi bio toliko velik.

Uz Zoolz dobijate brojne značajke, uključujući propusnost propusnosti, planiranje izrade sigurnosnih kopija, inkrementalnu izradu sigurnosnih kopija i podršku za NAS. Jedina je mana to što su datoteke u hladnjači, lako im može trebati nekoliko sati da ih vratite natrag, bez obzira da li vam treba jedna datoteka ili gomila datoteka.

Aplikacije za produktivnost

Spremanje i sigurnosna kopija u oblaku mogu biti potrebni, ali također su vam potrebni alati za produktivnost koji mogu olakšati suradnju vama i vašem timu.

Google dokumenti

Kao pisac, široko koristim Google dokumente iz dva glavna razloga:

  • Laka suradnja s ostalim članovima tima
  • Funkcija automatskog spremanja

Ako ste izgubili važan posao na Microsoft Officeu samo zato što ga niste mogli spasiti jer se računalo srušilo, već znate važnost automatskog spremanja svake datoteke.

Google pogon možda ima ograničenje od 15 GB prostora za pohranu, ali Google dokumenti ne ulaze u ograničenje prostora za pohranu. Uz ugrađenu integraciju iz Gmaila, Google Dokumenti također vam omogućuju brzo otvaranje privitaka, uređivanje i vraćanje na pregled.

Jedna jedina zamjerka koju imam s Google dokumentima je ta što vam ne dopušta izravno spremanje slike u dokumentu. Postoje neki neizravni načini, ali jednostavna desna tipka “spasi” opciju bila bi mnogo zahvalna.

asana

Asana je u osnovi aplikacija za upravljanje projektima koja vam omogućuje stvaranje različitih timova, projekata, zadataka i pod zadataka. Sve to možete dodijeliti članovima tima i stalno ih nadzirati.

Za svaki zadatak možete dodati opis, primatelja, rok roka, privitke, naljepnice, komentare i razinu pristupa za ostale članove. Nakon što je zadatak izvršen, može se označiti kao dovršen.

Koriste li ga tvrtke poput Ubera i Foursquare-a, alat je besplatan za timove sa 15 ili manje članova, što dokazuje da je koristan i za male i za velike tvrtke.

Trello

Trello je također aplikacija za upravljanje projektima poput Asane, ali uzima prilično vizualni pristup cijelom procesu. Na temelju koncepta odbora Kanban, u Trellu postoje različiti popisi i pod svakom popisom možete stvoriti kartice / zadatke. Umjesto da zadatak označite kao dovršen, možete ga premjestiti na popis “gotovo”.

Za svaki zadatak možete dodati datum roka, privitke, komentare, oznake, popise i što je najvažnije, možete ga dodijeliti više članova. Najveća razlika između Trelloa i Asane jest ta što prva ne dopušta stvaranje podvrste, niti možete postaviti drugu razinu pristupa za svakog člana. Čak i ako članu tima dodijelite jednu karticu, oni će moći vidjeti cijeli odbor.

Sve u svemu, Trello ću preporučiti samo malim timovima koji nemaju trenutne planove za povećavanje.

Zatišje

Slack može postati komunikacijsko središte za vašu tvrtku gdje se svi članovi tima mogu okupiti i razgovarati o radu.

Osim chat-a jedan na jedan, alat vam omogućuje i postavljanje različitih kanala za različite svrhe, što znači da će članovi tima biti obaviješteni o razgovoru samo kada su za njih bitni..

Na primjer, HR i marketinški timovi mogli bi imati različite kanale za raspravu o svom konkretnom radu, a mogao bi postojati i drugi kanal za razgovore s vodom za hlađenje.

U Slacku možete dijeliti datoteke, upućivati ​​i citirati prethodne poruke i pretraživati ​​kroz arhive za sve prethodne razgovore.

Wunderlist

Wunderlist je tehnički aplikacija koja se temelji na popisu produktivnosti, ali toliko je opremljena značajkama da možete koristiti i za upravljanje projektima.

Alat vam omogućuje stvaranje različitih projekata i dodavanje zadataka u njih. Za svaki zadatak možete dodati datum roka, popis za provjeru, podsjetnik, podugovore, bilješke, komentare i dodijeliti ih članu tima.

Njegova besplatna verzija ograničava veličinu datoteke (5MB) i broj korisnika sa kojima možete dijeliti zadatke (25). Iako su svi ovi limiti uklonjeni plaćenom verzijom, još uvijek ne postoji način da se dodijele podvrste zadatku članu tima.

Zakazivanje aplikacija

Aplikacije za zakazivanje nadmašile su samo praćenje svakodnevnih aktivnosti. Sada mogu djelovati kao vaš virtualni pomoćnik zakazivanjem i upravljanjem vašim sastancima.

Google kalendar

Kum svih aplikacija za kalendar, Google Calendar, nesumnjivo je jedan od najboljih te vrste.

Jedan od glavnih razloga zašto je Google kalendar omiljen mnoštvu je taj što pruža integraciju treće strane s velikim brojem aplikacija. Možete prenijeti vlastitu datoteku kalendara (.ics) ili je dodati URL-om. Potonja opcija omogućuje vam dodavanje kalendara drugih korisnika, bilo da se radi o kalendaru vašeg tima ili kalendaru praznika vaše tvrtke.

Sinkronizirao sam svoj Google kalendar s kalendarom za radnu površinu sustava Windows i iOS i nikad nisam imao problema s njim.

Ali istina je rekao da bi web-aplikaciju Google kalendara mogli preraditi s obzirom na to koliko sjajna aplikacija izgleda.

Calendly

Calendly nije baš samostalna aplikacija za kalendar, ali to možete smatrati produžetkom Google kalendara koji pomaže poboljšati sastanke.

Koristi vaš Google kalendar za skeniranje vašeg rasporeda i pronalaženje slobodnog vremena u kojem se mogu postaviti sastanci. Možete stvoriti pozivnicu za sastanak i poslati je drugim članovima, što automatski dodaje sastanak u vaš kalendar i druge osobe.

Također možete dobiti vezu za poziv kalendara koja omogućuje ljudima da vide koje ste slobodno vrijeme određenog dana, a oni mogu uspostaviti sastanak s vama bez ikakvih e-mailova s ​​vašeg kraja.

Kalendarski omogućuje korisnicima spremanje više vrsta sastanaka i kloniranje prethodnih sastanaka. Radi i sa iCloud i Outlook kalendarom.

Assistant.to

Assistant.to je proširenje za Google Chrome koje prilikom instaliranja dodaje mali widget kraj opcije privitka “Sastavi novi prozor poruke”.

Kao i Calendly, Assistant.to također koristi vaš Google kalendar za zakazivanje sastanaka i pronalaženje bilo kakvih sukoba. Definitivno je brži od Calendlyja jer možete izravno raditi iz Gmaila, ali za razliku od Calendly ne nudi prilagođene veze za pozivanje korisnika.

Također, Assistant.to može zakazati samo sastanke jedan na jedan. Možete uhvatiti CC druge osobe u kalendaru da pozovu e-poštu, ali samo će jedna osoba od njih biti dopuštena tim alatom da se pridruži sastanku.

Sve u svemu, odličan alat za freelancere i male udaljene timove, ali definitivno nije dobra opcija za velike timove.

TimeBridge

Još jedna aplikacija za zakazivanje sastanaka, TimeBridge omogućava korisnicima da integriraju svoje Outlook, Google i druge kalendare. Ako radite sami, možda će vam se činiti poput “lite” verzije Calendlyja, ali alat se zaista pokazuje korisnim kada imate veliki tim.

Kad svi članovi tima integriraju svoje osobne kalendare s TimeBridge-om, alat im omogućuje da pronađu zajedničko vrijeme sastanka za manje od sekunde. Tako vas štede od stalnih poruka e-pošte i daljnjih uputa s članovima vašeg tima kako bi dogovarali vrijeme sastanka.

Dok se značajke zakazivanja sastanaka TimeBridgea pružaju besplatno, možete koristiti i njegove konferencijske značajke po maloj cijeni. Alat koristi Open Source Dimdim softver za web konferencije. To možda nije GoToMeeting ili WebEx; to je i dalje sjajna opcija za mala poduzeća koja traže pristupačan alat za web konferencije.

škrabotine

Bez obzira koliko ga možete mrziti, ne koriste svi članovi vašeg tima programe kalendara ili ih možda upotrebljavaju, ali nikada ne unose pravilno svoj raspored. Ovi mali problemi mogu učiniti čak i najbrže aplikacije za zakazivanje poput TimeBridge neupotrebljive.

S Doodleom imate još jedan izlaz – stvorite anketu sa svim vjerodostojnim datumima i vezu pošaljete svim članovima tima. Odatle svi mogu glasati na vremenskom mjestu i to je to! Koji datum dobije najviše glasova, na kraju se određuje kao datum sastanka.

Kao što bi moglo biti zabavno, glasovanje možda neće funkcionirati za sve timove, jer ne pomaže uvijek u pronalaženju odgovarajućeg vremena. Neki članovi možda neće moći prisustvovati vremenu sastanka koje je odabrala većina zbog prethodnih dogovora.

Razne aplikacije

Ove bonus aplikacije možda ne pripadaju određenoj kategoriji, ali definitivno vam mogu pomoći da bolje vodite svoje poslovanje pružajući jednostavnu integraciju aplikacija, praćenje vremena i vođenje bilješki.

IFTTT

IFTTT je besplatna aplikacija za automatizaciju poslovanja koja korisnicima omogućuje povezivanje dviju aplikacija zajedno s IFTTT receptom. U osnovi, kada obavljate određenu funkciju na jednoj aplikaciji, IFTTT će izazvati reakciju na drugoj aplikaciji.

Na primjer, ovaj recept IFTTT automatski pretvara e-poštu u Trello kartice kad im je dodijeljena određena naljepnica.

Evo još jednog IFTTT recepta koji automatski dodaje vaš popis za kupovinu Amazon Echo na svoj Wunderlist račun.

IFTTT je besplatna usluga koja podržava veliki broj besplatnih aplikacija, ali ne podržava nijednu poslovno orijentiranu aplikaciju niti omogućuje dublju integraciju.

Zapier

Zapier djeluje slično kao IFTTT, ali razlika između njih dva je što Zapier podržava više poslovnih orijentiranih aplikacija poput SalesForce, Zendesk, Slack i JIRA.

Svaku integraciju naziva “zap”. Na primjer, možete aktivirati zapin da biste izravno dobili svoje e-poruke do Slack-a ili objavljivali novu poruku na Slack-u svaki put kada se ažurira red Google tablica. Na raspolaganju su tisuće unaprijed ugrađenih zapova, a možete stvoriti i vlastiti.

Nema sumnje da je Zapier mnogo moćniji od IFTTT-a. No, istovremeno, Zapierova besplatna verzija ograničava vas na korištenje samo pet alata što je velika strana.

Toggl

Alat za praćenje vremena i vremenski list zaposlenika, Toggl vam omogućuje praćenje vremena svih zaposlenika i pregled trenutnih izvještaja.

Togglova besplatna verzija omogućuje vam praćenje vremena za različite projekte i klijente. Njegova plaćena verzija omogućuje korisnicima dodavanje naplatnih i neplativih sati koje možete izravno pokazati svojim klijentima radi transparentnosti.

Projekti i klijenti mogu biti obojeni u boji što je korisno kada analizirate tjedna i mjesečna izvješća. Kao iskusni Toggl korisnik primijetio sam da povećava moju učinkovitost, a izvješća mi olakšavaju vidjeti gdje odlazim većinu svog vremena.

Sve u svemu, Toggl je jednostavan, moćan i alat za praćenje vremena bez gluposti.

Evernote

Postoje redovne aplikacije za bilježenje, a tu je i Evernote koji sve podiže na potpuno novu razinu. To je alat temeljen na oblaku koji vam omogućuje spremanje bilješki s bilo koje platforme i brzo sinkronizira bilješke omogućujući vam pristup njima s bilo kojeg mjesta.

Njegova desktop aplikacija može spremiti bilješke izvan mreže i kriptirati tekst lozinkom. Evernote također ima optičko prepoznavanje znakova (OCR), što u osnovi znači da može prepoznati tekst na slikama koje prenosite, što ga čini savršenim mjestom za spremanje računa..

Evernoteov dodatak Clipper za Google Chrome vjerojatno je jedan od mojih najdražih alata jer mi omogućuje iskazivanje sadržaja s bilo koje web stranice i automatski ga spremim na moj Evernote račun. Svakodnevno koristim istraživanje, na koje se kasnije mogu pozivati ​​u Evernoteovoj aplikaciji za radne površine, čak i kad nisam povezan s internetom.

Njegova mobilna i web aplikacija imaju izvrsno sučelje, ali desktop aplikacija definitivno treba malo ljubavi.

Inbox by Gmail

Inbox by Gmail novi je alat za e-poštu koji je pokrenuo Google, a koji je u početku bio samo mobilna aplikacija, ali sada je objavljena i web aplikacija.

Nova aplikacija odustaje od tradicionalnog formata e-pošte i zauzima prilično evolucijski pristup tretirajući svaku e-poštu kao zadatak. Sve poruke e-pošte podijeljene su u vaše prethodne kategorije Gmaila i također prema datumu.

Možete odlučiti odgoditi e-poštu, zalijepiti je na vrhu ili postaviti podsjetnik na nju. Prilozi za datoteke dostupni su u velikim sličicama i ne treba vam aplikacija Google dokumenti da biste otvorili priložene datoteke.

Jedini nedostatak koji vidim ovdje je taj da vam može trebati isto vrijeme da se naviknete na njegov format. Posljednja dva tjedna koristim ga na svom telefonu i još uvijek mi nije u potpunosti ugodno.

Završne misli

I tu imate: 30 najboljih aplikacija za poslovanje prema Cloudwards.net-u. Korištenje pravih aplikacija za vašu tvrtku može vam pomoći automatizirati procese, uštedjeti vrijeme i, što je najvažnije, aplikacije vam mogu olakšati nesmetanije vođenje poslovanja.

Iako smo pružili pet aplikacija u svakoj kategoriji, nije važno odabrati samo jednu iz svake. Ako mislite da više od jedne aplikacije u potpunosti ispunjava vaše zahtjeve, svakako biste trebali nastaviti s tim.

Ako postoje neke druge aplikacije za koje mislite da smo propustili, javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map