Vodič za Kodi: Sve što ste oduvijek željeli znati

Kodi je aplikacija za kućno kino s više platformi usredotočena na pružanje korisnicima potpuno otvorenog iskustva. Unatoč tome što ima 15 godina, softver se uistinu stvarno skinuo u posljednjih nekoliko godina i, ponekad, kao takav je ponekad prilično lukav. Cloudwards.net odlučio vam je dati cjeloviti vodič za Kodi od definiranja što je to do prikazivanja načina na koji ga instalirati.


Ovaj opći pregled više govori o širokim potezima, pa svakako provjerite našu arhivu Kodi ako želite saznati više o specifičnim točkama ove sjajne mogućnosti streaminga. Ako želite ići naprijed i jednostavno je već preuzmite i sve to sami shvatite, svakako posjetite stranicu Kodi.

Što je Kodi?

Kodi je softver otvorenog koda koji vam omogućuje uvoz i organiziranje medija, uključujući audio, video i fotografije. To je zapravo sve Kodi u biti: kao prednja strana za medijski poslužitelj.

Izvorni oblik bio je poznat kao XBMC, što znači Xbox Media Center, a kreiran je 2004. godine primjereno nazvanom XBMC Foundation. Omogućio je onima s modificiranim Xbox-om da instaliraju dodatne aplikacije i da ih koriste kao sučelje za pohranjene medije.

Pokazala se vrlo popularnom i XBMC Foundation brzo je prilagodio aplikaciju kako bi se uklopila u više operativnih sustava. XBMC se nastavio do 2014. kada je ime prešlo u Kodi, počevši od verzije 14.

Zaklada XBMC preživjela je kao neprofitna osoba, nastavljajući razvijati softver putem partnerstva i doprinosa zajednice. Veliki dio svog rasta zaslužan je zbog toga što strastveni programeri ulažu vrijeme i trud za razvoj kako Kodi okvira, tako i dodatnih dodataka.

Tijekom njegovog razvoja pojavile su se dodatne značajke za osnovnu verziju Kodija. Sada možete u potpunosti promijeniti izgled službenim kožama, pristupati web preglednicima zahvaljujući udaljenom sučelju zasnovanom na JSON-RPC-u i povezati razne različite daljinske upravljače poput Logitech Harmony.

Rezači kabela (ljudi koji se odmiču od ovisnosti o kablovima) pronaći će vrijednost izgradnjom ili kupnjom HTPC-a i instaliranjem Kodija kao sučelja. Uz podršku za PVR s uslugama poput MythTV-a i NextPVR-a, to znači da ćete moći gledati i snimati TV uživo.

To ipak nije čak ni najbolji dio Kodija. Budući da je open source, Kodi je malo igralište za programere. Službeni i neslužbeni dodaci kamen su temelja za upotrebu Kodija, otvaraju se mogućnosti za strujanje, organiziranje i pohranjivanje sadržaja.

To je uglavnom razlog što je Kodi toliko popularan. To je platforma koja se stalno mijenja, posebno usmjerena na one koji vole lutati. Korisnici mogu pretvoriti Kodi u ono što pretpostavljaju dok programeri mogu dobiti svoje ime razvijanjem dodataka za ogromnu platformu.

Add-ons & Skladišta

Dodaci su tamo gdje se nalazi pravo Kodi iskustvo. Oni djeluju poput dodataka, omogućujući vam pristup različitim kanalima sa sadržajem, organiziranje onoga što ste već pohranili ili čak samo mijenjanje sučelja prema vašem ukusu..

Iako se dodaci mogu instalirati izravno u Kodi, oni to rijetko jesu. Dodaci gotovo uvijek žive unutar spremišta (ili repozicija ako želite razgovarati na način koji rade kul djeca). Reponi su obično dom nekoliko različitih Kodi dodataka, što vam omogućuje odabir i odabir one koji želite instalirati.

Spremište je trgovina i dodatak na proizvodu. Dobivate pristup spremištima da biste pronašli dodatak koji tražite, a to je vrlo učinkovit način distribucije za male programere.

Popis spremišta za Kodi poprilično je beskrajan. Budući da je platforma tako otvorena, dodaci obično postoje u nekoliko inačica tijekom više reposa. Ako tek započinjete, pročitajte naš popis najboljih spremišta za Kodi kako biste brzo pronašli one najkorisnije.

Kodi uključuje svoje službeno spremište pri svakom preuzimanju. Dodaci iznutra službeno su podržani od strane XBMC Foundation i obično se ažuriraju. Popis se s vremenom može suptilno mijenjati, ali mnogi će dodaci unutar njega ostati sve dok je softver živ.

Službeni repo pun je sjajnih dodataka poput YouTubea, SoundClouda itd. Također, postoji i nekoliko koji su izuzetno korisni za postavljanje Kodija i gledanje sadržaja na njemu. Za preporuke pročitajte naš popis najboljih službenih dodataka Kodi.

Međutim, prava zabava počinje negdje drugdje. Jedan od velikih nacrta Kodi-ja nisu službeni dodaci, već one neslužbene. Ovi dodaci, koje XBMC fondacija nije službeno podržala, otvaraju stvarnu snagu Kodija.

Neslužbeni dodaci sadrže sve, od kompletne biblioteke filmova i TV emisija do potpunog remonta korisničkog sučelja. Ako želite nekoliko za početak, provjerite najbolje neslužbene Kodi dodatke.

Unatoč svojoj popularnosti, XBMC Foundation ipak ne može podržati te dodatke jer često sadrže piratski sadržaj. Zapravo, mnogi misle da je Kodi u cijelosti nezakonit zbog ogromne količine piratskog sadržaja kojem imate pristup. Što nas dovodi do našeg sljedećeg pitanja …

Je li Kodi zakonit?

Kodi je sam po sebi potpuno zakonit. Čak i ako su instalirani službeni dodaci, softver je zakonit. Međutim, ako planirate koristiti neslužbene dodatke s Kodi-jem, u osnovi to mučite i trebali biste postupati s dotičnim datotekama na isti način kao što bi piratski sadržaj.

Dobro pravilo palca je ako se čini previše dobro da bi bilo istinito, onda vjerojatno jest. Faza vlada i ovdje ispravna. Ako se zabrinutost odnosi na to želite li ili ne pirate sadržaj, najbolje je ne preuzimati neslužbene dodatke.

Za mnoge piratstvo ne predstavlja brigu, a stvarno ne bi trebalo biti. Sve dok koristite Kodi pri korištenju Kodi-a, onda je vrlo mala šansa da će doći do pravnog problema. Međutim, to ne znači da Kodi potpuno ne poštuje rad policije.

Bilo je nekoliko tužbi usredsređenih na Kodi pred sucima. Brian Thompson, na primjer, bio je prodavač u Middlesbroughu u Velikoj Britaniji koji je prodavao unaprijed pripremljene Kodi kutije u skladu s neslužbenim dodacima. “Potpuno napunjeni” sustavi olakšali su piratstvo i stoga se smatralo da je prodaja nelegalna.

Tužbe se obično podnose samo onima koji zločin omogućuju. Na primjer, Bell Canada izveo je programere TVAddona na sud zbog navodne nezakonite distribucije sadržaja zaštićenog autorskim pravima. Odijelo je završilo tako da su se TVAddons kratko vrijeme odjavljivali izvan mreže, ali bez daljnjih radnji.

No, ako sami koristite ove neslužbene dodatke, linije zamućuju. Budući da ne postoji novčana dobit od strujanja sadržaja, zakoni o autorskim pravima postaju zbrkani i u većini slučajeva nisu briga..

Ipak, preporučujemo vam da koristite jedan od naših najboljih VPN tipova kako biste bili sigurni da nemate radara. VPN čuvat će vašu IP adresu privatnom i zaštitit će vas tijekom streaminga. Kako Kodi otvara kapije za mnoštvo različitih oblika sadržaja, VPN će vam također omogućiti pristup geoblokiranim web mjestima.

Ako imate bilo kakvih pravnih nedoumica s Kodi-jem, VPN će ih ostaviti u mirovanju. Za prijedloge potražite naš najbolji VPN za Kodi i prijavite se za njega još danas.

Kako službeno instalirati Kodi

Kodi je dostupan za gotovo svaku platformu koja se može zamisliti. Postoji vrlo malo situacija u kojima se on ne može instalirati, obično što se tiče hardvera vašeg uređaja. Nekoliko komada, poput tableta Amazon, nemaju službenu metodu instaliranja, ali postoje načini za to.

Instaliranje Kodi na Windows

Instalacije na radnoj površini su najlakše. Za Windows možete aplikaciju instalirati putem web mjesta Kodi ili Windows Store. Windows Store će to učiniti automatski, ali treba proći nekoliko koraka s web mjesta.

Unutar odjeljka za preuzimanje odaberite “Windows” i odaberite instalacijskog programa. Zaklada XBMC ima stabilne i beta verzije dostupne gotovo u svakom trenutku. Stabilne gradnje u potpunosti su testirane, dok beta verzije mogu imati problema zbog kojih popravci još nisu implementirani.

Nakon što pronađete ono što vam je potrebno, kliknite odgovarajući okvir i preuzmite .exe datoteku. Poput instaliranja bilo koje druge aplikacije na Windows, jednostavno pokrenite ovu datoteku i slijedite upute. Instalacijski program na sreću ne uključuje nijedan bloatware, tako da nema problema s čitanjem sitnog tiska.

Instaliranje Kodi na Mac

Instalacija na Mac je sličan postupak. Idite na web stranicu Kodi i kliknite na odgovarajućeg instalacijskog programa. Odatle slijedite upute na zaslonu dok se postupak instalacije ne dovrši.

Instalacija MacOS-a dolazi s nekoliko odredbi. Prvo, Kodi nije dostupan u App Storeu, pa morate koristiti web mjesto. Pored toga potreban je Intel Mac sa OS X 10 ili novijim (od izdanja Kodi 17.6).

Instaliranje Kodi-a na Linux

Instalacija Linuxa je još jednostavnija. Ako još nemate instaliran Tux, onda možete nabaviti KODIbuntu koji će vam pružiti i Kodi i OS u jednom instalacijskom programu. Povrh toga morat ćete koristiti terminal da biste instalirali Kodi na Linux. Otvorite ga i unesite sljedeće redove:

 • sudo apt-get install softver-svojstva-uobičajena
 • sudo add-apt-repozitorij ppa: team-xbmc / ppa
 • sudo apt-get update
 • sudo apt-get install kodi

Slijedite upute kao i za bilo koju drugu instalaciju softvera i dobro ste krenuli. Možete instalirati beta gradnju i noćne gradnje zamjenom „sudo add-apt-repozitorija ppa: team-xbmc / ppa“ sa „sudo add-apt-repozitorij ppa: team-xbmc / nestatable“ i „sudo add-apt-repozitorij ppa : tim-xbmc / xbmc-nightly “, respektivno.

Postoje i drugi koraci za nadogradnju, nadogradnju i još mnogo toga, a sve to možete pronaći na službenom wikiju Kodi.

Instalacija Kodi Android

Android instalacija razlikuje se ovisno o okusu koji vaš uređaj ljulja. Najizravniji način je otići na Google Play i provjeriti je li Kodi dostupan. Ako jest, instalirajte se kao i bilo koji drugi softver.

Ako imate pametni televizor s Androidom, tada možete dobiti i Kodi. Nekoliko marki, poput Samsung televizora, pokreću verziju Androida koja vam omogućuje instaliranje Kodija izravno putem Google Play Store-a.

Zaklada XBMC preporučuje da koristite Google Play samo za instaliranje ako vaš Android uređaj ima Intel ili AMD CPU. Ako imate procesor Arm, onda postoje veze za preuzimanje i za 32-bitne i za 64bit verzije .apk-a koje biste instalirali kao i bilo koji drugi.

Ako na Android uređaju nikad niste instalirali .apk datoteku, postupak je jednostavan. Samo kliknite odgovarajuću vezu unutar web-preglednika Android, a instalacija bi započela kao u Windows-u ili Macu.

Instaliranje Kodi na iOS

Instalacija iOS-a zahtijeva da imate uređaj s jailbrokenom koji radi s iOS 6.0 ili novijim (iako XBMC preporučuje 8.0 ili noviji). Mnogi su korisnici s jailbroken iOS uređajima navikli koristiti Cydia za instaliranje aplikacija, ali možete učitati i svoje .deb datoteke.

Idite na Cydia i instalirajte iFile, besplatni softver za upravljanje datotekama. Trebat će vam ili Safari Enabler Download ili Safari Download Manager. Oni koji žele prepoznat će da ćete za instaliranje morati koristiti Safari, pa ga otvorite i krenite na web stranicu Kodi.

Idite na stranicu za preuzimanje, dodirnite iOS i instalirajte odgovarajuću .deb datoteku. Nakon što je instalacija dovršena, otvorite datoteku s iFile. Iznutra jednostavno odaberite opciju “Instalater”, a paket će početi izvlačenje. Nakon ponovnog pokretanja, trebali biste krenuti.

Izgradnja vlastitog Kodi okvira

Posljednja opcija je izgradnja vlastitog Kodi okvira. Postoji mnogo načina kako to učiniti, ali jedan od najčešćih je korištenje Raspberry Pi. Ovo mini računalo usredotočeno je na Arm procesor, što vam omogućava da ga konfigurirate na gotovo sve potrebe.

Instalacija Kodi iznenađujuće je jednostavna. Instalacijski program operativnog sustava Raspberry Pi NOOBS sadrži dvije službene Kodi distribucije: LibreELEC i OSMC.

Prvo morate preuzeti NOOBS na SD karticu. Raspberry Pi preporučuje da koristite bržu SD karticu sa brzinom prijenosa od 100mb / s ili većom za postizanje optimalne reprodukcije videozapisa. Prije instalacije SD karticu morate formatirati u FAT32. Raspberry Pi ima mali tutorial o tome za one koji nikad nemaju, pa pročitajte ako imate problema.

Priključite SD karticu u Raspberry Pi nakon instaliranja NOOBS-a. Učitat će se i možete odabrati ili LibreELEC ili OSMC da biste instalirali Kodi. Jednom kada dobijete potvrdu, spremni ste.

Ako nijedna od gore navedenih metoda ne radi na vašem uređaju, morat ćete napraviti malo više posla. Instalacija je obično moguća, ograničena samo vlastitim operativnim sustavima. Ako se, međutim, vaš uređaj koristi uspostavljenim operativnim sustavom, postoje rupe.

Alternativne metode instaliranja

Ako ste korisnik programa Amazon Fire TV ili Apple TV, možda ćete htjeti instalirati i Kodi. Ova dva uređaja službeno ne podržavaju Kodi, ali oba koriste forked verzije operativnih sustava s instalaterima Kodi. Možete ga staviti na bilo koji drugi.

Za one koji nisu upoznati s pojmom, bočno učitavanje odnosi se na instaliranje aplikacije na vaš uređaj koji nije ponuđen ni na jednom službenom kanalu. Vaš OS i hardver to dopuštaju, ali softver vas zadržava. Bočno prebacivanje zaobilazi ta ograničenja.

Proces je oporeziv, ali jednostavan za oba uređaja. Kao i kod većine nastojanja da se preuzme paket, za izdvajanje paketa potrebni su različiti upravitelji datoteka i instalacijski programi. Pobrinite se da potražite cjelovite upute za vodič o bočnom opterećenju Kodija.

Roku se uklapa u istu kategoriju kao Amazon i Apple TV, ali ima razliku kada je riječ o Kodi-ju. Dok dvije koriste različite verzije uspostavljenih operativnih sustava, Roku pokreće svoj vlastiti OS.

Dakle, ukratko, nema načina da instalirate Kodi na Roku. Ipak, postoji način da se Kodi koristi na Rokuu. Trebat će vam Windows računalo i omogućeno je zrcaljenje zaslona, ​​ali postupak je nakon toga prilično jednostavan. Pogledajte naš vodič za cjelovite upute.

Zaklada XBMC nastavlja s prijenosom aplikacija u različite operativne sustave kako vrijeme prolazi. Gotovo su pokrivene baze sada, ali ako se vaš uređaj ne uklapa lijepo u jednu kategoriju, možete pronaći sve podržane platforme Kodija i pokušati ga podići na svom uređaju.

Postavljanje Kodija

Otvaranje Kodija po prvi put vrlo je neispunjeno iskustvo, pogotovo ako ste imali jedan od duljih postupaka instalacije. Nema ništa unutra, pa ćete ga morati popuniti. Prvo je dodavanje medija. Ako nemate, slobodno preskočite ovaj odjeljak.

Na početnom zaslonu Kodi prikazat ćete kartice za svaku vrstu medija koje softver podržava. Trebale biste imati dvije mogućnosti, jednu koja kaže “unesite datoteke” i drugu koja kaže “ukloni ovu stavku iz glavnog izbornika”. Kliknite na bivšu.

Dovest ćete se na zaslon za unos izvora. Kliknite na “pregledavanje” i pronađite odgovarajuću mapu za medije koje pokušavate dodati. Kodi će ga automatski skenirati i ažurirati korisničko sučelje u stvarnom vremenu.

Ako imate više mapa, morat ćete ponoviti taj postupak nekoliko puta. Nekoliko je dodatnih koraka jer tipka za unos datoteka više nije dostupna. Prvo kliknite kategoriju koju želite dodati. Trebali biste sletjeti tamo gdje su sve vaše trenutne datoteke. Vratite se u imenik dok ne dođete do korijena koji će prikazivati ​​četiri mogućnosti.

Kliknite na “datoteke”. Pod vašim već dodanim mapama imat ćete mogućnost dodavanja još datoteka. Ponovite postupak kao da biste dodali svoju prvu mapu. Kako vrijeme prolazi i dodajete još datoteka, samo morate desnom tipkom miša kliknuti mapu i pritisnuti “skeniranje novih datoteka” da biste ažurirali biblioteku.

Nakon što dodate sve svoje medije, slobodno prođite kroz izbornik i uklonite sve stavke koje nećete koristiti.

Slijedi navođenje Kodija da izgleda kako želite. Iako je v17 dosta napredovao u čišćenju korisničkog sučelja, još uvijek postoji mnoštvo opcija za prilagođavanje vašem ukusu..

Jedini službeni način za to je s temama. Većina tema su samo kože za Kodi, koje omogućuju promjenu nekoliko boja ili općeniti izgled. Međutim, postoje neki koji će promijeniti čitavo sučelje.

Popis je dugačak i prepušten uglavnom preferencijama, pa slobodno pregledajte sebe. Srećom, Kodi to čini vrlo jednostavno. Zavirite u svoje postavke (ikona zupčanika) i kliknite na “postavke postavki”. Odaberite “skin” i pritisnite “get more” i možete pregledati sve dostupne teme.

Prelazeći prethodne teme, na Kodi možete instalirati i nadogradnje. To su teme s dodacima koji su učvršćeni, u potpunosti učitani, tako da ne morate sve instalirati zasebno. Zaklada XBMC službeno ne podržava izrade zbog broja dodataka unutar, pa će vam biti potrebno neslužbeno spremište za njihovo instaliranje.

Godinama je Ares Wizard. Međutim, pravna bitka napustila je popularni dodatak koji je ugrizao prašinu. No, još uvijek postoje načini za instaliranje sastava. Nažalost, građevine su raštrkane u mnogo različitih spremišta, tako da ćete morati pronaći one koje želite.

U sljedećem ćemo roku govoriti o instaliranju dodataka i spremišta, ali postupak je isti i za instaliranje sastava. Proći će neko vrijeme od instaliranja tolikog vremena, ali u suštini radite potpuno isto kao i kod bilo kojeg drugog dodatka.

Nakon što uvezete svoje medije i Kodi pogleda kako želite, morat ćete zgrabiti neke metapodate. Iako neke datoteke možda već imaju, Kodi samo stvarno izgleda lijepo ako se isti pojavljuju na cijeloj ploči.

Kodi ima nekoliko dodataka metapodataka odmah izvan okvira, ali postoje neki od njih koje biste trebali pogledati u prošlosti. Prvi je The Movie Database. Ova baza podataka u potpunosti se temelji na korisniku, automatski pretražuje nove postere i fanart, kao i sve ostale metapodate.

Iako nije bitno, posjedovanje takvih metapodataka daje vam nekoliko prednosti dok koristite Kodi. Mnoge teme će ga koristiti za organiziranje i prikazivanje vašeg sadržaja, postupak koji se s njim može lako razdvojiti. Pored toga, Kodi sam traži glumce, režisere i više koji bi filmove mogli svrstati u kategorije.

Još jedan od must-have su OpenSubtitles. Ova baza podataka sadrži preko četiri milijuna titlova na 75 različitih jezika. Digitalnom sadržaju često nedostaju titlovi ili u najboljem slučaju ima samo jedan ili dva jezika. Korištenje OpenSubtitles znači da će vam se otvoriti svijet kina.

Instaliranje dodataka & Skladišta

Nakon što sve postavite, morat ćete instalirati neke dodatke. Kao što je već spomenuto, dodaci su smješteni unutar spremišta, tako da morate usmjeriti Kodi prema tom spremištu da biste ga instalirali..

Postoje dva načina za to, bilo izravno putem Kodija, bilo preuzimanjem .zip datoteke. Za neke je postavke potrebno ovo drugo, ali bih vas molio da potražite .zip datoteku ako imate dovoljno prostora za pohranu i navigaciju da je pronađete..

Omogući nepoznate izvore

Kodi uključuje svoje spremište sa svakom instalacijom, a vi možete slobodno preuzeti dodatke unutra tako što ćete se kretati do njega. No, postoje neke blokade prepreka za neslužbene dodatke i spremišta.

Morate dopustiti Kodi da ih instalira iz nepoznatih izvora. To je mali korak, ali imperativ. Da biste omogućili ovu značajku, poduzmite sljedeće korake:

 • Kliknite “ikonu postavki” koja izgleda poput zupčanika
 • Idite na “postavke sustava”
 • Zadržite pokazivač iznad “dodataka”
 • Označite klizač “nepoznati izvori” desno

Sada možete instalirati bilo koji neslužbeni dodatak. Neke su značajke Kodija već omogućene, ali dobro je provjeriti u bilo kojem slučaju. Nakon što ga prvi put omogućite, to više nikada ne biste trebali učiniti.

Instaliranje iz .Zip datoteke

Ako instalirate iz .zip datoteke, morate je preuzeti lokalno. Da biste to učinili, jednostavno idite na URL gdje se nalazi spremište i preuzmite ga. Na primjer, možete preuzeti kodil repo (http://kdil.co/repo/) tako da otvorite URL i odaberete “kodil.zip.”

Postoje slučajevi kada ćete unutar indeksa pronaći više datoteka. Obično je onaj koji vam je potreban ili isti kao spremište ili je veći. Prevladavat će zdrav razum, ali ako to ne bude, preuzmite sve datoteke i pokušajte sve dok ne pronađete ono što vam treba.

Nakon preuzimanja datoteke otvorite Kodi i poduzmite sljedeće korake:

 • Kliknite “dodaci”
 • Idite na “preglednik s dodacima” (ikona otvorenog okvira)
 • Kliknite “instaliraj sa zip-a”
 • Dođite i odaberite spremljenu .zip datoteku

Nakon nekoliko trenutaka, dobit ćete obavijest s omogućenim dodatkom. Spremište je instalirano i na istom zaslonu možete upotrijebiti opciju “instaliraj iz spremišta” za odabir dodataka koje želite.

Instaliranje s URL-a

Neke Kodi postavke, poput onih instaliranih na Raspberry Pi, neće vam omogućiti instaliranje putem .zip datoteke. Iako možete učitati datoteku na uređaj, teško je pronaći je. Mnogo je prikladnija metoda instalirati putem URL-a.

Ova metoda postiže isti cilj kao i instalacija iz .zip datoteke, osim što Kodi preuzima datoteku umjesto da je radite ručno. Da bi se to dogodilo, morate Kodi usmjeriti prema točnom URL-u.

Idite na početni zaslon Kodi i napravite sljedeće:

 • Kliknite ikonu postavki
 • Idite na “upravitelj datoteka”
 • Odaberite “dodavanje izvora” iz lijevog stupca
 • Kliknite “”
 • Unesite “URL” za spremište koje želite
 • Dajte mu ime

Nakon toga, napravite istu stvar kao instaliranje iz .zip datoteke. Ovaj postupak samo usmjerava Kodi prema odredištu. Još jednom, instalirajte dodatke pomoću opcije “instaliraj iz spremišta”.

Najbolji dodaci za uslužne programe

Prije nego što zgrabite sadržaj za strujanje, možda ćete poželjeti instalirati nekoliko koji će navigaciju učiniti jednostavnijom. Najbolje od lota dolaze iz službenog skladišta Kodi, pa vam neće trebati previše kopati da biste ih pronašli.

Važan je Editor Keymap-a. Ovaj dodatak nudi GUI za upravljanje mapiranjem kontrola na daljinu. Iako je uređivanje moguće bez dodatka, Kodijevo sučelje nije najviše korisničko. Budući da je Kodi izgrađen na korisničkom sučelju od 10 stopa, poželjno je daljinsko upravljanje, a ovaj jednostavan dodatak postavlja postavljanje mrtvim jednostavno.

Izgled je još jedna slaba točka Kodija. Iako je v17 uvelike poboljšao sučelje, ima još puno prostora za rasti. PlayOn Browser postiže ovaj cilj zadržavajući isti navigacijski sustav.

Najznačajnija promjena je iz naziva datoteka u slike. Kodi obično prikazuje samo popis imena datoteka tijekom navigacije. Prikazivanje ikona i imena za razliku od popisa je mala, ali značajna promjena koja mnogo znači zaobilaziti Kodi.

Nakon što pronađete ono što vam treba, LazyTV će nastaviti sa strujanjem sadržaja pa se više ne morate vraćati. Primarna funkcija dodatka automatski stvara popis za reprodukciju nenađenih TV emisija. Ovo funkcionira u kronološkom redoslijedu reprodukcijom sljedeće epizode nakon posljednje gledane ili slučajnim reprodukcijom epizoda emisija koje nije potrebno kronološki gledati.

Osim toga, dodatak će vas također obavijestiti ako postoji neobrađena epizoda prije one koju pokušavate gledati. Ovaj mali uslužni program prati vas posebno ako gledate emisije s mnogim epizodama i bez godišnjih doba.

Najbolji dodaci za strujanje

Najbolji dio Kodija je streaming, a ne samo iz službenih izvora. Neslužbeni dodaci otvaraju spektar sadržaja. Ovo je ključno obilježje Kodija za mnoge i ono što ga je učinilo toliko poznatim posljednjih godina.

Svaki dodatak koji ćemo uskoro popisati je dio piratstva. Kao što je već spomenuto, Kodi je zakonit; krađa nije. Potreban vam je VPN da biste se zaštitili dok koristite Kodi, neslužbene dodatke ili ne. To je mala polica osiguranja za kopanje u sivim područjima zakona.

Egzodus je bio omiljeni dodatak struji godinama. Međutim, smrt je dovela do novog behemota: Saveza. Ovaj dodatak bilježi iz cijelog interneta kako biste pronašli gotovo svaku TV emisiju ili film koji ste mogli zamisliti.

Ako budete imali sreće, u kinima ćete naći i nekoliko streamova za filmove. Covenant je potpuno opremljen dodatak i unutar njega možete pronaći gotovo sve što vam treba. Obavezno pročitajte naš vodič za instalaciju Sporazuma kako biste saznali kako ga postaviti.

Pakt se nedavno nastavio i izvan mreže, ostavljajući izvjesnu neizvjesnost u njegovu budućnost. Za sada je sjajno, ali možda biste trebali razmotriti alternative u slučaju da Savez trajno nestane. Najbolja alternativa koju smo pronašli je Elysium. Ovaj dodatak radi isto kao i Savez, ali s nešto drugačijim izgledom i strukturom mape.

Iako u bilo kojem od dodataka možete pronaći većinu onoga što želite, najbolji je scenarij upotreba istih u kombinaciji. Između obojice vjerojatno ćete pronaći tok jer oba imaju različit popis izvora za pročišćavanje. Obavezno pročitajte naš vodič za instaliranje Elysium da biste ga postavili na svoj uređaj.

I Savezu i Elizijumu nedostaje sportski odjeljak. Iako je na raspolaganju mnogo sportskih dodataka, najbolje što smo pronašli je Bennu. Ovaj dodatak je ponovno pokretanje Phoenixa, platforme za streaming sportskih spojeva koja je osnovna godina. Bennu, pak, drži samo arhivirane igre. Ako vam trebaju neki dodaci uživo, pogledajte naše najbolje sportske dodatke za Kodi.

Zaključak

Kodi je jedna od najboljih aplikacija za medijske ovisnike. Njegova svestranost i kao medijski centar i kao streaming platforma čini ga vrlo močnim kako za povremene, tako i za snažne korisnike. Ako još niste razmislili o rezanju kablova, Kodi izgleda vrlo primamljivo.

Samo se sjetite da uvijek koristite VPN kada koristite Kodi. Malo osiguranje ide uvelike u osiguravanju vaše privatnosti i omogućava vam pristup geoblokiranom sadržaju. Ako želite još, provjerite našu Kodi arhivu. Imamo sve, od vodiča do popisa najboljih – poput instaliranja Kodija na Roku i rješavanja problema s međuspremnicima.

Koristite li Kodi ili namjeravate instalirati sada? Javite nam u komentarima i, kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map