Najbolji VPN za streaming 2020: rezanje kablova

Danas se puno ljudi okreće prema streaming uslugama, a ne tradicionalnoj kablovskoj televiziji. Ljepota rezanja kabela je što možete gledati svoju omiljenu emisiju kod kuće ili u pokretu. Međutim, da biste maksimalno iskoristili uslugu ili gledali geoblokirani sadržaj, dobra je ideja upotrijebiti jedan od naših najboljih VPN-a za strujanje odabira.

Platforme za strujanje, poput Netflixa i Amazon Prime Video, spremne su za gledanje jednim klikom gumba. Međutim, geoblokovi igraju ulogu u onome što se nudi u vašoj zemlji. 

U tome im može pomoći virtualna privatna mreža. Maskirat će vašu stvarnu lokaciju i učinit će vam da izgledate kao da pristupate usluzi streaminga s odabrane lokacije. 

Povrh toga, VPN će osigurati vašu vezu i zaštitit će vas od nadzora i od vašeg davatelja internetskih usluga. To je posebno važno ako želite koristiti ekstralegalne kolege za strujanje. Uzmimo, na primjer, Kodi. Iako nije ilegalno koristiti platformu, sadržaj kojem pristupate često je materijal zaštićen autorskim pravima koji je dostupan putem bujica.

U ovom je slučaju upotreba VPN-a važna, jer će sakriti vašu IP adresu i zaštititi vas od znatiželjnih očiju. Kodi je također dobra opcija ako želite neku besplatnu sportsku streaming akciju. Sporte možete pretočiti kao događaj uživo, a naši najbolji Kodijevi dodaci za sportski vodič mogu vam pomoći pronaći idealan izvor. Alternativno, fuboTV možete koristiti za sportski streaming.

Ako želite saznati više o Kodi-u, to možete učiniti s našim posvećenim Kodi vodičem. Uz to, umjesto da koristite besplatni VPN za Kodi, pogledajte naš najbolji VPN za Kodi komad za neke preporuke koje će vas držati ispod radara.

Koji god put da krenete, s našeg popisa najboljih VPN-a, preporučujemo vam da koristite ExpressVPN. Nastavite čitati da biste saznali o ograničenjima nekih popularnih streaming platformi, što biste trebali potražiti u VPN-u za streaming i koji su VPN-ovi najbolji za takav zadatak.

Najbolji VPN za streaming 2020

Deblokirajte BBC iPlayer, Netflix i Hulu (između ostalih)

Iako to možda niste shvatili, sve usluge streaminga imaju uspostavljena regionalna ograničenja. To je često zbog ugovora o licenci i autorskim pravima, ali znači da nećete dobiti isti sadržaj u svim zemljama u kojima je usluga dostupna. 

Uzmimo za primjer Netflix. Verzija u SAD-u ima najveću knjižnicu od svih 190 zemalja u kojima je Netflix dostupan. Ipak, to ne znači da je sve uključeno.

Veći dio svog sadržaja proizvode ostale tvrtke, a te tvrtke znaju reći gdje je prikazan. Ako tvrtka ima ugovor s drugom mrežom, Netflixu može biti ograničeno prikazivanje u istoj državi. Dio Netflixovog vlastitog sadržaja vidljiv je i u određenim zemljama.

Ostale usluge nalaze se u istom brodu, poput Amazon Prime Video. Uz to su neke usluge u potpunosti ograničene na određenu zemlju. Na primjer, Hulu je dostupan samo američkoj publici, a BBC iPlayer mogu koristiti samo stanovnici Velike Britanije (pročitajte naš najbolji VPN za vodič za iPlayer BBC-a). 

Bez obzira na ograničenje na koje ste naišli, VPN će vam pomoći da ga zaobiđete. Netflix ipak ima dodatnu prepreku da preskočite. Netflix VPN zabrana sve je otežala ulazak. Srećom, postoje neki VPN-ovi koji ispunjavaju zadatak, kao što možete pročitati u našem najboljem VPN-u za Netflix komad.

Kako smo izabrali najbolji VPN za strujanje

Nisu svi VPN-ovi izgrađeni jednako, i iako se neki odlikuju upotrebljivošću i brzinom, to ih ne mora nužno učiniti najboljim za strujanje. Neki VPN-ovi nude namjenske poslužitelje za streaming, ali zapravo ne rade dobro, kao što možete pročitati u našoj Avast VPN recenziji. Izabrani VPN treba sadržavati kriterije u nastavku.

Ubrzati

Brzina je važan čimbenik kada je u pitanju streaming. VPN mora imati dobru brzinu kako biste mogli gledati svoje omiljene emisije ili filmove, a da se pritom ne zakopča svaki put kada dođete do dobrog zalogaja. Iako nisu svi naši odabiri najbrži VPN servisi, oni su i dalje dovoljno dobri za 4K streaming ako imate pristojnu nezaštićenu brzinu.

Širina pojasa

Drugi ključni faktor je dozvoljena širina pojasa. Većina VPN-ova nudi neograničenu propusnost, ali postoje neke koje vas ograničavaju na mjesečnu naknadu. Ako dosegnete ograničenje, VPN će prestati raditi. To je posljednje što želite da se dogodi usred filma, tako da je bolje odabrati onaj koji nema kapu.

Dobivanje prošlih geoblokova

Glavni prioritet je osigurati da se VPN u prvom redu zaobiđe strujnim geoblokovima. Ako to ne možete, jedino što ćete gledati je lijepa poruka o pogrešci. Sve odabrane usluge dokazale su se na ovaj ili onaj način, mada se svaka može razlikovati kada su u pitanju Netflix, Amazon Prime Video, Hulu i BBC iPlayer. Takođe su dobar izbor za Kodi.

Jednostavnost korištenja

Imati VPN koji je jednostavan za korištenje učinit će vaše iskustvo strujanja puno boljim. Uostalom, ne želite skakati kroz obruče samo kako biste imali vremena za kokice. U mnogim slučajevima možete kliknuti jednostavan gumb za povezivanje i to je to. Ipak, ako ste limarija, možda želite dobar izgled postavki.

Cijena

Ako želite dobru uslugu sa svim uključenim pogodnostima, morat ćete je platiti. Neki od najboljih besplatnih VPN-a nisu loši, ali nisu najbolji izvođači kada je u pitanju streaming. Cijene se razlikuju, pa ćete morati osigurati da se uklapa u vaš proračun, kao i sve pretplate za streaming..

1. ExpressVPN

ExpressVPN je najbolji VPN na tržištu iz više razloga, a njegova sposobnost streaminga jedan je od njih. Ima munjevitu brzinu, što je glavni plus za učitavanje i igranje bez obzira na koji flickt u punom HD ili čak 4K. Pročitajte naš cjeloviti ExpressVPN pregled da biste bolje shvatili što je sposoban.

Ne postoji ništa više frustrirajuće od toga da vas se odmah prekine kada ćete saznati “whodunit” u Sherlocku, tako da ćete biti sretni kad znate da ExpressVPN dolazi s neograničenom propusnošću.. 

expressvpn-pregled-server-navigacija

Takođe je lider kada je u pitanju pristupanje streaming platformama jer može ući u gotovo svaku uslugu na koju se baci. Možda ćete morati naletjeti na raznim poslužiteljima da biste ušli u Hulu i Amazon Prime Video, ali nema problema s pristupom BBC iPlayeru i Netflixu, a može doći i do Netflixa svake zemlje.. 

Jednostavan je za korištenje i jedan od najboljih izbora ako ste početnik. Nakon što ga instalirate, sve što trebate učiniti je kliknuti ogromni gumb “uključeno” u sredini sučelja i vi ste isključeni. To će vas prema zadanom povezati s “pametnom” lokacijom na temelju vašeg trenutnog položaja, ali možete kliknuti gumb “odaberite lokaciju” da odaberete određeno područje.

To je rečeno, ExpressVPN je jedan od skupljih dostupnih VPN-a, ali itekako vrijedi novca. Njegova kombinacija značajki čini ga najboljim VPN-om za gledanje filmova bez sumnje. 

Mjesečna cijena najskuplja je opcija, a novac ćete uštedjeti prijavom za dužu pretplatu. Dolazi s 30-dnevnom garancijom povrata novca, tako da nemate šta izgubiti.

2. NordVPN

Drugi odličan izbor je NordVPN, koji je usporediv s našim prvim odabirom, kao što možete pročitati u našoj ExpressVPN vs NordVPN padu. Međutim, krunica promašuje zbog duguljastih brzih naleta. Kada se povežete s bližim poslužiteljem, njegove brzine su brze, ali ako primjerice želite gledati Netflix SAD iz istočne Europe, vidjet ćete da je malo spor. 

nordvpn-pregled-server-navigacija

Ne postoje ograničenja propusnosti i NordVPN može ući u sve glavne streaming platforme, premda ćete se možda trebati igrati s različitim poslužiteljima da biste postigli najbolje performanse. Vrijeme prelaska na VPN poslužitelj je brzo, što je izvrsno ako trebate zamijeniti servere zbog problema s brzinom ili pristupom. Više o našem iskustvu s njim možete pročitati u našoj NordVPN recenziji.

Vrlo je jednostavan za korištenje, a odabir odgovarajućeg poslužitelja je povjetarac. Naći ćete mogućnosti za puno postavki, uključujući prekidač kill, što je važno ako planirate strukturirati piratski sadržaj na Kodi-ju. To je ujedno i naš najbolji VPN za bujicu, u slučaju da biste radije krenuli tom rutom.

NordVPN cijena je novčanik. Njegova mjesečna ponuda nije najbolji izbor, ali dulji planovi zasigurno smanjuju troškove. Ako se ne želite tako dugo obvezati, postoji 30-dnevni prozor za povrat sredstava na koji možete ponovno.

3. CyberGhost

Slijedeći je na popisu CyberGhost, koji je odličan izbor, čak i ako nije baš tako dobar kao naša prva dva odabira. Brzina mu je pristojna, ali poput NordVPN-a, on pati od sporih brzina na velikim udaljenostima. 

CyberGhost-Streaming-poslužitelje

Ne postoji ograničenje propusnosti, što je dobro. Osim toga, CyberGhost ima posebne streamerske servere, a prilikom testiranja našeg pregleda CyberGhost otkrili smo da je uspio ući u glavne streaming platforme.. 

Ima odlično sučelje koje je jednostavno za upotrebu i možete istovremeno povezati do sedam uređaja, što je pristojan broj. To je ograničenje za instalacije, ali je ipak postalo spomenuto u našem najboljem VPN-u za usporedbu s više uređaja.

Mjesečna stopa CyberGhosta je loša, ali ako se odlučite za dulji plan, to je prilično pristojan posao. Ako se prijavite na mobilni uređaj, možete iskoristiti sedmodnevno besplatno probno razdoblje. Osim toga, za standardne pretplate postoji 45-dnevno jamstvo povrata novca.

4. Privatni pristup internetu

Privatni pristup internetu ima mnogo mogućnosti, a velika brzina jedna je od najboljih. Međutim, da biste postigli te brzine, morat ćete se držati zadane sigurnosne postavke, a to je nepovoljnija 128-bitna enkripcija. Ako to povećate, njegova brzina će se malo smanjiti. Ipak, to bi trebalo biti u redu za strujanje, čak i ako se pozabavite njegovim sigurnosnim značajkama. Također dobivate neograničenu propusnost.

PIA-pregled-proširio pogled

PIA može pristupiti Netflixu, iako ne dosljedno, kao što možete pročitati u našoj recenziji Privatni pristup internetu. Mnogi se PIA-ovi poslužitelji nalaze u SAD-u i nema problema s pristupom Hulu. Međutim, oni nemaju puno sreće s Amazon Prime Video i BBC iPlayerom, budući da su oboje uspjeli otkriti VPN.

Jednostavan je za upotrebu i brzo se možete povezati. Izbornik postavki otvara se u zasebnom prozoru i, iako nema toliko opcija postavki kao kod nekih VPN-a, i dalje se možete zabrljati. S PIA-om dobivate i 10 istodobnih veza.

PIA cijene su jednostavne i temelje se na jednom planu. Nema dodataka koji bi povećali cijenu; dobivate sve uključeno u get-go. Možete birati između jednomjesečne, šestomjesečne ili jednogodišnje pretplate, ali što je duže razdoblje koje odaberete, veći popust dobijate. Postoji i sedmodnevno razdoblje povrata novca.

5. VyprVPN

VyprVPN je još jedna sjajna usluga. Ali ipak, riječ je o maloj miješanoj torbi, s velikom sigurnošću s jedne strane i manjoj korisničkoj podršci s druge strane. Njegova brzina može biti malo spora, kao što možete vidjeti u našem testiranju za naš VyprVPN pregled. Tada je pouzdano bez obzira odakle se povezujete. Ne postoji ni ograničenje propusnosti.

VyprVPN-klijent

Može ući u sve glavne usluge streaminga, ali imat ćete više sreće u ulasku na Netflix s američkih i britanskih IP adresa. Odlično funkcionira s BBC iPlayerom, Huluom i Amazon Prime Videoom. 

VyprVPN je jednostavan za upotrebu, bez obzira imate li prethodno iskustvo s VPN-ovima ili ne. Ima puno sigurnosnih postavki za igranje, a dolazi s vlastitim Chameleon protokolom za dodatnu zaštitu. Ako strujate u pokretu, rado ćete znati da su njegove mobilne aplikacije neke od najboljih tamo, što ga čini jednim od naših najboljih VPN-a za Android motike.

Postoje dva plana za odabir. Standardni plan dolazi s tri istodobne veze, dok Premium verzija dolazi s pet veza i upotrebom Chameleon protokola. Možete odabrati mjesečnu ili godišnju pretplatu, ali godišnji trošak dugoročno djeluje jeftinije. Na snazi ​​je i 30-dnevno jamstvo povrata novca.

6. Windscribe

Windscribe je pristojan VPN koji nudi velikodušan besplatni plan. Međutim, iako je toliko velikodušan da sjedi na prijestolju najboljeg besplatnog VPN-a, neće osvojiti trofej za najbolji besplatni VPN za streaming filmova. 

To je zato što kad smo tijekom testiranja koristili njegove besplatne VPN servere za pregled Windscribe-a, imali smo problema s ulaskom u Netflix i Hulu. Mogao je pristupiti BBC iPlayeru i Amazon Prime Video, ali za Netflix i Hulu morat ćete koristiti Windscribe-ove plaćene Windflix servere. Oni su napravljeni za strujanje u SAD-u, Velikoj Britaniji, Kanadi i Japanu.

windscribe-slider3

Na plaćeni Pro plan također postoje neke druge pogodnosti. Dobijate neograničene veze na bilo kojem planu, ali Pro plan dolazi i s neograničenom propusnošću. Uz besplatni plan dobivate 2 GB mjesečno – ili 10 GB ako unesete valjanu adresu e-pošte – i za svaku lokaciju koju dodate dobivate dodatnih 10 GB podataka.

Ako želite samo strujati, možete upotrijebiti njegovu opciju “napravi plan” za dobivanje Windflix poslužitelja i neograničene podatke za samo 2 USD mjesečno, što vam daje jeftin način za deblokiranje Netflixa.

Ako idete za Pro plan, bilo bi vam bolje da odaberete dulju pretplatu jer ćete dugoročno uštedjeti novac. Nema službenih pravila o povratu novca, ali ako ih zatražite u roku od tri dana od kupnje, Windscribe će se obavezati. Možete upotrijebiti besplatni plan da vidite želite li vam se prvo svidjeti.

7. TunnelBear

Na kraju, spomenut ćemo TunnelBear. U našem testiranju za TunnelBear pregled nas je iznenadio u streaming izvedbi jer su ga blokirale sve glavne usluge streaminga. To je rečeno, to je izvrsno kada je u pitanju YouTube i Twitch, pa ako ste, recimo, željeli uhvatiti se u toku u školi, to je dobar izbor. 

To je prilično dobro prošlo s YouTubeom, učitavajući videozapise u 720p i 60 sličica u sekundi. Trebalo je neko vrijeme da se videozapisi učitaju pri 1080p, ali svakako je to pravi izbor ako vam treba VPN za pristup YouTubeu. 

Tunnelbear-klijent

Naši rezultati s Twitchom bili su još bolji, jer su se streamovi učitavali pri 1080p. Ne kažemo da je definitivno najbolji VPN za Twitch koji struji vani, ali je dobar izbor ako želite dobiti pristup.

Za sve ostalo, TunnelBear je još uvijek pošten izbor. Njegova brzina varira između različitih poslužitelja, ali dobivate neograničenu propusnost. Ima sučelje za jednostavno korištenje i odabir poslužitelja je jednostavan, jer dobivate zaslon karte s malim medvjedom koji prikazuje vašu trenutnu lokaciju. 

Što se tiče cijene, tu vas TunnelBear može zavesti više, pogotovo ako ga koristite samo za YouTube i Twitch. Ima besplatan plan koji nije baš tako velikodušan kao Windscribe, ali i dalje dobijate 500MB podataka mjesečno. Postoje i načini da se to ograničenje poveća. Na primjer, ako tvitate o TunnelBearu, dobit ćete dodatni gigabajt podataka.

Njegov plaćeni plan nudi mjesečnu ili godišnju pretplatu, a godišnja je najbolja opcija za uštedu. Ne postoji besplatna probna verzija jer možete koristiti besplatnu verziju. Osim toga, nema službenog prozora povrata, jer se povrati nude za svaki slučaj, tako da ako ga želite, morat ćete stupiti u kontakt s TunnelBear.

Časni spomen: IPVanish

Iako IPVanish nije napravio glavni popis najboljih VPN-a za streaming videa ili filmova, i dalje smatramo da zaslužuje spomen. Za razliku od TunnelBear, može ući u nekoliko glavnih platformi za strujanje, ali nije dosljedan i ima neke druge nedostatke.

Na većini je poslužitelja brz, ali postoji nekoliko područja koja vraćaju lošu brzinu. Dolazi s neograničenom propusnošću. Kao što možete pročitati u našoj recenziji IPVanish, imali smo grešku proxy Netflix proxyja kad god smo pokušali pristupiti. Nismo imali sreće ni s BBC iPlayerom, ali uspio je ući u Hulu i Amazon Prime Video.

IPVanish-Quick-Connect

IPVanish je jednostavan za postavljanje i upotrebu, a omogućuje vam povezivanje do 10 uređaja istovremeno. Ako planirate torrenting, imajte na umu da iako je VPN postavljen za to, to nije najprivatnija VPN.

Njegova politika privatnosti upitna je jer je kompanija prethodno predala korisničke zapisnike američkom Ministarstvu unutarnje sigurnosti. Sada nismo sigurni u njegovu privatnost, ali treba razmišljati.

Cijena mu je prosječna za VPN uslugu, a iako ćete uštedjeti novac duljim planom, to je samo mali popust. Na snazi ​​je sedmodnevno jamstvo povrata novca, za slučaj da nije za vas.

Završne misli

Nadamo se da smo vam otvorili oči o tome kako različito VPN-ovi mogu funkcionirati kada je u pitanju streaming, posebno kada se moraju probiti i kroz blokove. Mnogi VPN-i mogu se probijati kroz zidove jedne ili dvije streaming platforme, ali postoji samo nekoliko koji im mogu pristupiti svi. 

Uz to, nakon što steknete pristup, trebat će vam pristojne brzine kako biste mogli učitati i reproducirati sadržaj. Najbolje je i ići s onom koja ima neograničenu propusnost, inače ćete morati pričekati sljedeći mjesec da biste gledali ostatak emisije.

S tim da su glavne točke, ExpressVPN je najbolja VPN usluga za strujanje. Za početak se može uključiti u sve streaming servise, uključujući Netflix u mnogim zemljama. 

Uz to, ima ultra velike brzine i uključuje neograničenu propusnost. To je i jedno od najjednostavnijih VPN-ova. Trošak je viši od drugih VPN-a, ali dobivate sjajnu uslugu, a postoji 30-dnevno jamstvo povrata novca za povrat poreza.

Kako ste se koristili VPN-om za strujanje omiljenog sadržaja? Javite nam se u odjeljku za komentare u nastavku. Imamo i druge VPN članke koji bi vam mogli pomoći. Dok ste ovdje, pogledajte i naše članke za strujanje i našu biblioteku za zabavu. Kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map