Najbolji VPN-ovi za BBC iPlayer u 2020. godini: 8 pružatelja usluga koji će se probiti

BBC iPlayer pokrenut je 2007. godine i servis je za streaming britanske korporacije. Ima dobar spoj TV uživo, sportskih događaja, filmova i emisija na zahtjev, omogućavajući vam uživanje u omiljenim onima dok ste u pokretu. Ako nemate Ujedinjeno Kraljevstvo, morat ćete koristiti jedan od naših najboljih VPN-ova za BBC iPlayer odabire da biste mu pristupili..


BBC je popularna televizijska mreža za britansku publiku. Ima bogat raspon sadržaja, uključujući dokumentarne filmove, drame, sport i vijesti. S puno ljudi koji režu kabel ili im je potrebno trenutno rješenje u toku, mreža ima smisla predstaviti svoju vlastitu internetsku platformu za strujanje..

Možete gledati sve BBC-jeve kanale na mreži, ali BBC iPlayer pruža fleksibilnost ljudima koji nisu u mogućnosti gledati neku emisiju dok se emitira. Gotovo svi programi dostupni su za gledanje na zahtjev neko vrijeme nakon emitiranja. Omogućuje vam i pristup događajima uživo, ekskluzivnim materijalima i nekim sadržajima iz arhiva BBC-a.

Međutim, sve što emitira BBC namijenjeno je samo britanskim očima, ili barem stanovnicima Velike Britanije, a tehnički biste trebali kupiti televizijsku dozvolu za gledanje putem kabela ili interneta. To vam daje nekoliko malih prepreka za preskakanje prije nego što dobijete pristup. 

Ako se žuri nabaviti BBC Live stream uživo iz Velike Britanije, ExpressVPN je najbolji VPN izbor za pristup usluzi.

Najbolji VPN-ovi za BBC iPlayer

 1. ExpressVPN
 2. NordVPN
 3. CyberGhost
 4. Windscribe
 5. ProtonVPN
 6. Ivacy
 7. VyprVPN
 8. Štit za žarište

Što VPN čini najboljim za BBC iPlayer

Postoji nekoliko kriterija koje morate imati na umu pri odabiru najboljih VPN-ova za BBC iPlayer. Mnogi pružatelji usluga u našim VPN recenzijama imaju sjajne značajke, ali to ne znači da imaju pristup platformi, kao i da imaju dobru izvedbu nakon povezivanja. Sljedeći kriteriji postavljaju mjerilo mogućeg VPN izbora.

Dobivanje prošlih geoblokova

Osiguravanje da VPN može ući u BBC iPlayer je glavni prioritet. Ako to ne može, nema smisla to birati. Platforme za strujanje često su dovoljno inteligentne da otkriju kada koristite VPN, ali postoje neke koje mogu proći neopaženo. 

Srećom, međutim, nije toliko težak zadatak kao što je prijeći zabranu za Netflix (pročitajte naš najbolji VPN za Netflix komad za pomoć u vezi s tim).

Svi odabrani VPN-ovi mogu se uključiti u BBC iPlayer, iako ćete s nekim možda trebati igrati s različitim poslužiteljima prije nego što dobijete pristup. Morat ćete također provjeriti ima li VPN poslužitelje i u Velikoj Britaniji. Neki možda nude posebnu IP adresu uz doplatu, ali može se pokazati da je pouzdanija. 

Ubrzati

Brzine VPN-a važne su za strujanje. Ako je spor, nećete imati sjajno iskustvo s dugim vremenima utovara i neugodnim punjenjem. Nisu svi naši odabiri najbrže VPN usluge koje možete dobiti, ali su još uvijek dovoljno dobre za gledanje bingeva. 

Širina pojasa

Ne biste trebali zanemariti dopuštenje za propusnost VPN-a. Korisno je odabrati onu koja dolazi s neograničenom širinom pojasa, jer ako odaberete onu koja ima ograničenje, zauvijek ćete je pripaziti. Nakon što dosegnete ograničenje, VPN će prestati raditi i ostat ćete zapitani što se dogodilo na kraju doktora Who.

Jednostavnost korištenja

Ljubaznost VPN-a vrlo je važna, posebno ako ste početnik. Jednostavno sučelje s gumbom za brzo povezivanje je sjajno, ali s obzirom da će vam trebati UK poslužitelj, morat ćete i lako odabrati određeni poslužitelj. Ako ste malo tehničkiji, možda biste željeli VPN s nekim postavkama.

Cijena

Iako postoje veliki izbori vani, morat ćete platiti ako želite da sva zvona i zviždaljke budu uključene u VPN uslugu. Uz to, neki besplatni VPN-i nisu dobra ideja, kao što možete pročitati u našem najgorem besplatnom VPN djelu. Cijene, popusti i uvjeti pretplate razlikuju se od svakog davatelja usluga, tako da bi trebali odabrati onog u kojem se osjećate ugodno.

1. ExpressVPN

Naši će redovni čitatelji vjerojatno pretpostaviti da bi ExpressVPN bio glavni suparnik svih VPN pružatelja usluga za BBC iPlayer, posebno jer je to naš najbolji VPN za streaming.. 

Bez problema se može probiti preko prepreka BBC iPlayera i to u više regija. Uz to, ima mnogo poslužitelja koje možete birati iz Velike Britanije, što vam daje priliku isprobati različite UK adrese za pristup.

ExpressVPN-stranica

ExpressVPN-Prijava

ExpressVPN-Speedtest

ExpressVPN-tunel-Opcije

ExpressVPN-Full-aplikacija

prijašnji

Sljedeći

Ako ne želite preuzeti aplikaciju i radije struji iz preglednika, Express VPN jedan je od najboljih VPN-a za Chromeove odabranike, pa biste mogli reći da je najbolji VPN za BBC iPlayer Chrome.  

Njegova brzina je najbrža što smo testirali, kao što možete pročitati u našoj ExpressVPN recenziji, što znači da možete gledati bez prekida u full HD i 4K. Također dolazi s neograničenom propusnošću, tako da vam vrijeme kokica neće biti skraćeno. 

Odličan je izbor za početnike, jer je to jedan od najjednostavnijih VPN-a koji se koriste, ali oni koji se bave tehnologijom mogu se igrati s postavkama. U sredini sučelja se nalazi veliki gumb “poveži”, ali određeni poslužitelj možete lako odabrati tako da kliknete i gumb “izaberi lokaciju”.

Nedostatak ExpressVPN-a je njegova cijena. Prilično je skupo u usporedbi s drugim VPN-ovima, ali možete skupiti mnogo novca. Dobijate čitav paket korisnih značajki, kao i jednostavan put do BBC iPlayera. Možete uštedjeti novac odabirom dužeg plana, plus, postoji 30-dnevna garancija povrata novca, tako da nemate šta izgubiti.

2. NordVPN

Još jedan pristojan izbor je NordVPN. Može lako otključati BBC iPlayer, iako će možda trebati isprobati nekoliko različitih poslužitelja za najbolje performanse. 

Kad odaberete dobar poslužitelj, imat ćete dobro iskustvo, kao što možete vidjeti u našem najboljem VPN-u za Amazon Prime Video. Više o našem iskustvu u streamingu možete pročitati u našoj NordVPN recenziji.

NordVPN-Slider1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

prijašnji

Sljedeći

Iako ima velike brzine, određeni su poslužitelji sporiji, posebno oni koji su udaljeniji. Dakle, ako ste u, recimo, Australiji, možda ćete pronaći kako se brzina malo smanjuje. Lako je odabrati određeni poslužitelj, a u Velikoj Britaniji ih je gotovo 600. Osim toga, ne postoji ograničenje propusnosti zbog kojeg ćete se frustrirati i jednostavan je za upotrebu. 

NordVPN može biti bolji izbor ako vaš novčanik pljuje prašinu. Njegova mjesečna cijena nije sjajna, ali duži planovi u cjelini izgledaju prilično dobro. Ako se brinete da li ćete izvršiti tako dugo razdoblje, na raspolaganju je 30-dnevni prozor povrata novca.

3. Cyberghost

Dalje imamo CyberGhost. Ima servere posvećene platformama za strujanje i može ući u BBC iPlayer bez problema. Ima ogroman broj poslužitelja (5.600 u vrijeme pisanja teksta), tako da nije bilo iznenađenje vidjeti da se gotovo 500 njih nalazi u Velikoj Britaniji.. 

CyberGhost-Slider1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

prijašnji

Sljedeći

Ima pristojne brzine, ali, kao što možete pročitati u našem CyberGhost pregledu, može trpjeti iste dugoročne nasipe kao i NordVPN. Ipak, nema ograničenja propusnosti za koje se treba brinuti, a ima sučelje koje je lako za korištenje. Lako je odabrati koji poslužitelj želite povezati, pogotovo što ste mogli odabrati onaj koji je posebno za BBC iPlayer. 

Ipak, treba napomenuti da uz veliku sigurnost CyberGhosta, dobivate trajno omogućen prekidač. Prekidač za zaustavljanje prekinuti će vašu vezu ako VPN ne uspije, što je dobro, ali u slučaju strujanja možete otkriti da ste iznenada prekinuti dok gledate BBC iPlayer.

Mjesečni iznos nije dobar, ali na kraju se isplati više planova. Postoji besplatna proba, ali imate samo jedan dan na radnoj površini, dok mobilni uređaji sedam dana. Uz standardne pretplate postoji i garancija povrata novca.

4. Windscribe

Također možete koristiti Windscribe za strujanje BBC iPlayera. To je platilo Windflix servere koji su izgrađeni za streaming, ali tijekom testiranja našeg pregleda Windscribe otkrili smo da smo mogli pristupiti BBC iPlayeru na svojim besplatnim serverima, što ga čini možda najboljim besplatnim VPN-om za BBC iPlayer.

windscribe-Slider1

windscribe-slider2

windscribe-slider3

windscribe-slider4

windscribe-slider5

prijašnji

Sljedeći

Pristup britanskim poslužiteljima dobijate s besplatnim planom, tako da se možete malo poigrati ako imate problema. Plan koji na kraju odaberete stvarno će ovisiti o značajkama koje želite uključiti u njega.

Njegov je besplatni plan velikodušan, čak i uzimanje titule najboljeg besplatnog VPN-a, ali očigledno ne ide sa svim zvonima i zvižducima. 

Na primjer, i besplatni i plaćeni Pro plan dobivaju neograničene istovremene veze, ali je besplatni plan ograničen na 2 GB mjesečno propusnog opsega. Postoje načini kako to povećati, bez potrebe da uskočite ravno u potpuno plaćenu opciju. 

Za jednu, ako prilikom registracije unesete valjanu e-poštu, automatski će vam biti dodijeljeno 10 GB umjesto 2 GB, ali kroz značajku “izrade plana” možete dodati zemlje, uključujući pojedinačne lokacije poslužitelja Windflixa. Za svaki dodani poslužitelj dobit ćete dodatnih 10 GB podataka ili možete dodati opciju neograničenih podataka za dodatnih 1 USD. 

Brzina mu je ok i fina je za strujanje, ali druge su brže. Početnicima će se svidjeti njegovo jednostavno sučelje. Lako je vidjeti gdje trebate biti, a možete odabrati i poslužitelj bez poteškoća.

Ako se odlučite za plaćeni plan, mjesečna cijena nije najbolja opcija. Duži planovi na kraju vam štede novac. Ne postoji pravilo povrata novca, ali ako zatražite povrat u roku od tri dana nakon kupnje, izdat će ga.

5. ProtonVPN

ProtonVPN je dobra usluga koju ima samo nekoliko značajki. U BBC iPlayer može bez problema ući u njega, ali njegova brzina utječe na performanse. Nisu spori, ali nisu ni brzi. 

Tijekom testiranja za naš ProtonVPN pregled, ustanovili smo da se BBC iPlayeru uvijek trebao učitati. To može ovisiti o poslužitelju na kojem ste, pa ćete možda htjeti igrati okolo. Poslužitelje ima u Velikoj Britaniji, ali pristupiti im možete samo ako imate planove najvišeg nivoa. 

protonvpn-armaturnoj klizač-1

protonVPN sučelje-klizač-2

protonvpn profile-klizač 3

protonvpn-settings-klizač-4

protonvpn-split-tuneliranje-klizač-5

prijašnji

Sljedeći

Svi planovi uključuju neograničenu propusnost, međutim, uključujući i njegov besplatni plan. U skladu s tim, besplatni plan će vam omogućiti pristup poslužiteljima samo u SAD-u, Japanu i Nizozemskoj, tako da to nije opcija za BBC iPlayer. Poslužitelji u Velikoj Britaniji dostupni su na svim preostalim planovima, ali svaki od njih ima i svoje prednosti.

Osnovni plan daje vam dvije veze. Plusov plan dolazi s pet veza i upotrebom njegovih Secure Core, streaminga i Tor poslužitelja. Povoljna cijena i prednosti Plus plana čine ga popularnijom opcijom, pogotovo jer vrhunski plan vizionara pretjerano povećava cijenu..

Uz to, s gornjim planom ostvarujete samo 10 veza i korištenje šifrirane usluge e-pošte, a to ne opravdava poskupljenje. Bilo bi vam mnogo bolje da umjesto našeg prvog odabira, ExpressVPN.

Iako postoji besplatni plan koji tehnički možete iskoristiti za isprobavanje usluge, još uvijek postoji 30-dnevni prozor povrata novca za dodatni duševni mir..

6. Ivacy

Naš sljedeći izbor je Ivacy. Dobar je izbor jeftinog VPN-a za streaming, ali postoje neke smetnje koje ćete morati imati na umu ako ga odaberete. Na primjer, može upasti u BBC iPlayer i ima namjenski popis streamova, ali oni ne rade uvijek na prvom pokušaju, kao što možete pročitati u našoj recenziji Ivacy.

Ivacy-Slider1

Ivacy-Slider2

Ivacy-Slider3

Ivacy-Slider4

Ivacy-Slider5

prijašnji

Sljedeći

Ipak ima 58 servera u Velikoj Britaniji, tako da možete odskočiti na njima dok ne postignete najbolje iskustvo. Brzina mu je impresivna, ali, poput poslužitelja za strujanje, nedosljedni su. Ipak, dobivate neograničenu propusnost.

Neobično je sučelje. Čini se da ga je jednostavno koristiti, ali u stvarnosti morate preskočiti neke obruče da biste postavili stvari. Nakon što zaključite, trebali biste biti u redu, a njegovi poslužitelji za streaming nalaze se na jednoj kartici. 

Njegova cijena je fer, a dulje pretplate dugoročno djeluju bolje. Postoji jamstvo povrata novca od 30 dana, ali ako odaberete mjesečni plan, imat ćete samo jednotjedni prozor povrata novca.

7. VyprVPN

VyprVPN je sljedeći. To je dobar VPN, osobito zbog njegove sigurnosti, ali ima i nekoliko sjajnih kvaliteta strujanja u vezi s tim. U našem pregledu VyprVPN, primijetit ćete da je mogao ući u sve usluge strujanja odmah od šišmiša. 

VyprVPN-Slider1

VyprVPN-Slider2

VyprVPN-Slider3

VyprVPN-Slider4

VyprVPN-Slider5

prijašnji

Sljedeći

Njegov vlasnički protokol Chameleon spreman je da vam pomogne da pristupite BBC iPlayeru, jer prikriva činjenicu da čak koristite i VPN, ali u našem testiranju nam nije trebao. Poslužitelji u Velikoj Britaniji su spremni, a BBC iPlayeru može se pristupiti bez problema.

Ipak, postoje područja koja su iznevjerila VyprVPN. Njegova brzina nije najbolja, ali da budemo fer, nije nas iznevjerio u streaming izvedbi. Osim toga, ako naiđete na bilo kakve probleme, njegova služba za korisnike je malo spora, a chat uživo održava predstavnik AI. Međutim, dobivate neograničenu propusnost i lako sučelje za igranje. 

Cijene VyprVPN-a ovisit će o odabranom planu. Standardni plan dolazi s tri veze, dok Premium plan dolazi s pet veza i upotrebom Chameleon protokola. 

Uz to možete odabrati mjesečnu ili godišnju pretplatu. Ipak, ovo ga čini pristupačnijim. Postoji i 30-dnevno jamstvo povrata novca.

8. Štitnik žarišta

Naš posljednji izbor je Hotspot Shield, jer njegova usluga ima neke upitne aspekte. Poslužitelje ima u Velikoj Britaniji, a tijekom testiranja za naš pregled Hotspot Shield uspio je ući u BBC iPlayer. 

Hotspot-Štit-VPN-stranica-2019

Njegov vlasnički protokol Catapult Hydra fokusiran je uglavnom na brzu vezu. Međutim, iako su brojke koje smo vraćali izgledale izvrsno, to se nije tako osjećalo. U mnogim su slučajevima bili potrebni dugotrajni pokušaji povezivanja s poslužiteljem, a stvarne brzine nisu bile konzistentne. 

Dobijate neograničenu propusnost, a tu je i besplatni plan koji vam daje 500MB podataka dnevno. Međutim, imate samo pristup nekolicini američkih poslužitelja, što znači da nećete moći pristupiti BBC iPlayeru. 

Njegovo sučelje ima dobar izgled i lako ga je koristiti. Izbornik postavki jednostavno konfigurira VPN prema vlastitim željama.

Cijene Hotspot Shielda standardne su za VPN, no novac možete uštedjeti odabirom duže pretplate. Što se tiče pravila o povratu novca, ona se ne oglašava izravno na web mjestu, no kada smo pogledali FAQ, vidjeli smo da je možete zatražiti u roku od 45 dana kontaktirajući korisničku podršku.

BBC iPlayer Geoblocks

Geoblokovi su jedno od prepreka koje ćete morati riješiti, a prilično su čest problem. Većina servisa za strujanje imaju regionalna ograničenja zbog ugovora o autorskim pravima i licenci. Iz tog razloga morat ćete se povezati s BBC iPlayerom s UK adresom u Velikoj Britaniji.

Ako se pokušate povezati iz bilo koje druge zemlje, dobit ćete poruku o pogrešci koja kaže “BBC iPlayer radi samo u Velikoj Britaniji. Ispričavamo se zbog problema s pravima. “

Tada vam može pomoći virtualna privatna mreža. Pomoći će vam da prevari svoju lokaciju tako da izgledate kao da pristupate BBC iPlayeru iz Velike Britanije. Sve što trebate učiniti je pomoću VPN-a za odabir IP adrese u Velikoj Britaniji prije nego što otvorite BBC iPlayer aplikaciju. Postoje i druge prednosti, poput sigurnosti i privatnosti.

Osim toga, s obzirom da se BBC financira iz naknade za licencu koju kućanstva u Velikoj Britaniji plaćaju, možda ćete trebati “potvrditi” da je imate. Može se pojaviti obavijest koja kaže da je za pristup potrebna TV licenca, ali jednostavno kliknite “Imam TV licencu” i pristupite platformi. Ne morate pružiti dokaze o licenci za televiziju u Velikoj Britaniji.

Ako se od vas traži da unesete poštanski broj – britanski ekvivalent poštanskog broja – unesite bilo koji britanski poštanski broj koji možete pronaći na Googleu. Bit će vam dobro ako ste spojeni na britanski poslužitelj.

BBC Streaming planovi

Prije toga, bilo koji program na BBC iPlayeru bio je dostupan samo 30 dana. U augustu 2019. godine, Ofcom je odobrio BBC-jeve planove o zadržavanju programa u trajanju od jedne godine ili više.

Pored toga, BBC je nedavno udružio snage s ITV-om na pokretanju nove usluge streaminga pod nazivom BritBox, koja je postala dostupna u SAD-u 2017. i u Kanadi sljedeće godine. Ipak, u Ujedinjenom Kraljevstvu je pokrenut tek 7. studenog 2019. godine.

Mnogi BBC i ITV programi premjestit će se na BritBox nakon što budu emitirani na TV-u i dovršetak svog vremena na usluzi hvatanja usluga emitera, tako da bi se u njemu moglo naći i neke od najboljih BBC-jevih emisija. 

Neke emisije, međutim, proizvode neovisne producentske tvrtke, pa ih je moguće prodati drugom streaming servisu, slično onome što se dogodilo s Peaky Blinders. 

Čak je i kanal 4 uvezen i pružit će neke emisije za uslugu. Sa BritBoxom se također nalazi ekskluzivni sadržaj.

Završne misli

Nadamo se da smo vam pomogli da pronađete najbolju VPN uslugu za BBC iPlayer. Bez obzira želite li gledati neke BBC-jeve vijesti ili želite gledati vrhunske BBC-jeve emisije, sve gore navedene preporuke omogućit će vam da gledate BBC na mreži. Imajte na umu da učinak kod svakog VPN-a varira, stoga imajte to na umu. 

ExpressVPN je najbolji za pristup BBC iPlayeru u inozemstvu, a radi i za BBC radio iPlay. Moći ćete besplatno gledati britansku TV na mreži izvan Velike Britanije, jer bez problema može ući u BBC iPlayer. Osim toga, njegove velike brzine i neograničena propusnost čine ga ugodnim iskustvom. Uz 30-dnevno jamstvo povrata novca, nemate šta izgubiti.

Ako imate iskustva s učitavanjem protoka BBC iPlayera iz druge zemlje s VPN-om, obavijestite nas o tome u odjeljku za komentare u nastavku. Pogledajte i ostale naše VPN članke i našu streaming arhivu. Kao i uvijek, hvala vam na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map