Kako se nositi s problemima punjenja kodi-ja

Kodi je kao Netflix, Amazon, Hulu i još više kombiniran pod jednim krovom. Tolika strujna vatrena snaga obećava gotovo beskonačnu količinu sadržaja, a sve bez stavljanja diska ili napuštanja vašeg sjedala.


Iako sve to može zvučati kao san, to je san koji se lako pretvori u frustraciju kad naiđete na probleme s punjenjem. Ikona beskrajno predenja može staviti nenadano zadržavanje sesije Game of Thrones dok čekate ono što izgleda kao vječnost za učitavanje vašeg sadržaja.

Ovdje smo da bismo vam pomogli da ublažimo te kodijeve probleme s kratkim savjetima kako da se vaš videozapis zaostane ili čak potpuno eliminira. Ako osim toga želite znati sve što treba znati o Kodi-u, imamo i cjelovit Kodi vodič za zadovoljstvo čitanja..

Testirajte svoju brzinu Interneta

Prvo mjesto za početak je brzina vašeg interneta. Mnoge postavke programa Kodi koriste WiFi i izvode se s uređaja kao što su ChromeCast ili Amazon FireStick koji nemaju ni Ethernet priključke. Bez izravne veze s modemom kao opcijom, morat ćete raditi sa onim što imate.

Da biste započeli rješavanje problema s uređajem, krenite na speedtest.net i provjerite kvalitetu vaše veze. Ovo je web mjesto treće strane, tako da ne morate brinuti da li davatelji internetskih usluga krive brojeve.

Prilikom izvođenja testa pokušajte ukloniti što je moguće više pozadinskih procesa koji su povezani s vašom mrežom. U mom slučaju isključio sam WiFi na telefonu i pauzirao softver za izradu sigurnosnih kopija kako bih precizno pogledao svoje brzine. Ako je velika razlika između brzina bez uključivanja tih procesa, možda ćete ih htjeti samo isključiti prilikom strujanja.

Kao općenito pravilo, full HD 1080p sadržaju treba najmanje 10Mbps brzine za nesmetano protok. Ako sjedite ispod toga, onda bi vaš Internet mogao izazvati zabrinutost.

Ako ustanovite da su vaši rezultati speedtest.net niži od očekivanih, izvedite strogo resetiranje na usmjerivaču. Ovdje isključite napajanje najmanje 60 sekundi i ponovno je uključite. Ako i dalje imate problema, obratite se svom davatelju internetskih usluga da biste vidjeli ima li problema u vašem području. Ako se problemi nastave, nastavite na sljedeći korak.

Poboljšajte svoju brzinu Interneta

Ako je brzina vaše veze spora blizu vašeg okvira za streaming, ali brza blizu vašeg usmjerivača, morat ćete neke stvari pomicati. Približite svoju kutiju bliže pristupnoj točki i pogledajte hoće li se brzine poboljšati. Ako vam se dogodi da ima dvopojasni usmjerivač i imate više uređaja spojenih, prelazak na opseg od 5 GHz umjesto toga može osloboditi širinu pojasa.

Premještanje nije trajno rješenje, stoga biste mogli razmotriti nadogradnju na usmjerivač s boljim dometom ako koristite stariju jedinicu. Za Kodi je tvoja najbolja opklada kupnja VPN rutera. Sastavili smo popis najboljih VPN usmjerivača koji će vam olakšati pretraživanje, od kojih mnogi nude odličan raspon i dvopojasni su.

Najbolje rješenje bi bila kabelska veza. Ako koristite okvir za strujanje s Ethernet priključkom, ali koristite WiFi, možda biste trebali ponovo razmotriti. Dugi mrežni kablovi prilično su jeftini, pa ih pokupite i pokrenite ako već niste.

Ako ste sigurni da Internet nije problem, nastavite s praktičnijim pristupom u nastavku.

Podignite Kodijev predmemoriju videozapisa

Možda ćete trebati podići količinu video predmemorije koja je dostupna kodi Kodi. Predmemorija je privremena pohrana koja pomaže bržem učitavanju web stranica (ili u ovom slučaju videozapisa). Predmemorija pohranjuje podatke o mjestima koja ste posjetili ili videozapise koje ste pregledali tako da se te stvari učitavaju brže kada se vratite na njih.

Za to treba memorija. Na uređajima kao što je ChromeCast prema zadanom nema puno memorije koja je dodijeljena za keširanje, tako da vam može nedostajati. Da biste povećali ograničenje memorije video cache memorije za Kodi, postoje dvije metode. Jedno je lakše od drugog, ali mi ćemo vas provesti kroz oba.

Jednostavan način: Ares Wizard

Korisnije dvije mogućnosti zahtijevaju instaliranje neslužbenog Kodi dodatka nazvanog Ares Project. Ako koristite neslužbene dodatke, u ovom se spremištu nalazi mnogo dobrih stvari, tako da biste ih vjerojatno trebali instalirati svejedno.

Evo kako to dobiti:

Na početnom zaslonu Kodi pritisnite ikonu postavki. Izgleda kao zupčić.

Na ikonama odaberite “upravitelj datoteka.” To je zadnja opcija donjeg reda.

U lijevom stupcu kliknite “dodaj izvor”. To je donja opcija.

Dvokliknite “.”

U adresnu traku koja se pojavi unesite ovaj URL točno onako kako se ovdje pojavljuje:

http://ares-repo.eu

Kliknite “U redu” i izvoru dodajte ime poput “AresWizard”.

Vratite se na početni zaslon i kliknite na “dodaci”. Na sljedećem zaslonu odaberite “preuzmi” s dna bočne trake.

Odatle kliknite na “instaliraj iz zip datoteke.

Dođite do mape koju ste prethodno nazvali (u našem slučaju „Ares Wizard“) i odaberite jedinu zip datoteku unutra (repository.aresproject.zip). Pričekajte obavijest o instaliranom dodatku.

Nakon obavijesti, sada odaberite “instaliraj iz spremišta”. Iznutra kliknite na “Ares Project.”

Zatim slijedite stazu Dodaci za programe > Ares Wizard i kliknite na “instaliraj”.

Pričekajte obavijest o instaliranom dodatku i idite dobro. Sada moramo povećati predmemoriju videozapisa. Vratite se na glavni izbornik i slijedite stazu Dodaci > Dodaci programa > Čarobnjak Ares. Dajte nekoliko sekundi za instaliranje datoteka za prvo postavljanje.

Sada unutar Ares Wizarda, slijedite Podešavanje staze > Čarobnjak za napredne postavke > Sljedeći. Unutra ćete vidjeti dostupni RAM na bilo kojem uređaju koji koristite. Napominjemo da će nam trebati kasnije.

Kliknite na “generiranje postavki.” Iznutra povećajte veličinu video predmemorije na polovinu vašeg dostupnog RAM-a. Ne miješaj se ni s čim drugim unutra.

Kliknite na “primijeni postavke” i ponovno pokrenite Kodi.

Čestitamo, sada ste povećali ograničenje predmemorije videozapisa.

Tvrdi put: XML datoteka

Nastavite na vlastiti rizik. Ovdje ćete se morati pobrkati s nekim kodom, a iako je to prilično osnovno, ne smijete to raditi ako vam nije ugodno. U stvari radimo isto što smo uradili i s Ares Wizardom, tako da nema razloga da pokušate i jedno i drugo..

Kopirajte ove retke u datoteku bilježnice:

1

1.5

104857600

Nakon što to učinite, spremite datoteku kao “Advancedsettings.xml.” Očigledno, nemojte to štedjeti navodnicima. Moramo doći do ove datoteke na lokaciju datoteke Kodi “userdata”, koja će se razlikovati ovisno o OS-u:

 • Android: Android / data / org.xbmc.kodi / datoteke / .kodi / UserData /
 • iOS / privatni / var / mobile / Library / Preferences / Kodi / UserData /
 • Linux: ~ / .kodi / UserData /
 • Mac: / Korisnici // Biblioteka / Podrška aplikacijama / Kodi / userdata /
 • Windows: Pretražite “% APPDATA% \ kodi \ userdata” i pritisnite Enter

Nakon što datoteku premjestite na mjesto, vašu memoriju video cachea treba povećati.

Koristite manje datoteke

Nakon svega toga, još uvijek možete naići na probleme ako su datoteke koje pokušavate strujati prevelike. To se može popraviti bržom internetskom vezom, ali to nije trenutno rješenje.

Ono što je trenutno rješenje je HEVC Video Club. Ovaj dodatak može se naći u velikom broju spremišta, a kodek H.256 koristi se za streaming HD videozapisa. Većina videozapisa koristi H.264, kodek koji omogućava HD streaming s relativno malim veličinama datoteka.

H.256 (ili HEVC) je još učinkovitiji, jer prosječni HD film dolazi samo oko 300Mb. Ograničeni ste onim što je dostupno u video klubu HEVC, ali postoji puno toga za vas, dok ne možete ubrzati internetsku vezu.

Pronađite brži VPN

Ako koristite Kodi, vjerovatno ćete koristiti VPN. Ako ne, trebali biste započeti kao VPN čuvat će vaše podatke i zaštititi vas od bilo kakvih pravnih problema.

VPN označava virtualnu privatnu mrežu. U osnovi, VPN neće prikazivati ​​početnu IP adresu, i umjesto toga vraća IP adresu VPN pružatelja kroz jedan od njihovih pristupnika. Možete saznati više o VPN-ovima koji su ovdje.  

Uzrok problema s punjenjem mogao bi biti vaš VPN. Ako koristite besplatnu VPN uslugu, vjerojatno se natječete za resurse s mnogim drugim korisnicima. To stvara uska grla. Usluge pretplate imaju više poslužitelja i manji broj korisnika na poslužitelju – da i ne spominjemo bolje sigurnosne mjere i veću predanost privatnosti korisnika.

Naše najbolje opcije za najbrži VPN su ExpressVPN i TorGuard. Imamo i popis prvih pet VPN-a za Kodi. Možete pogledati i naše VPN recenzije za više ideja.  

Završne misli

Buffering je najgori dio strujanja, ali nadamo se da vam je ovaj brzi vodič pomogao. Ako ste učinili sve i još uvijek postoje problemi, ozbiljno trebate razmotriti internetsku vezu i usmjerivač.

Ako želite strujati više sadržaja, pogledajte naše omiljene neslužbene dodatke Kodi. Ako samo tražite načine kako da Kodi napravite svoj, provjerite naše službene dodatke Kodi. Možete potražiti i našu arhivu Kodi za više vodiča i recenzija izgrađenih oko Kodi ekosustava.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map