Kako prebaciti parne igre na drugi pogon: Vodič za 2020. godinu

Današnje igre su nepopologetski velike. U stara vremena veličina igre bila je ograničena njihovim medijem. Sa pojavom širokopojasnog interneta i digitalnih preuzimanja, igre su nadilazile fizičke medije i postale eksponencijalno po veličini, ograničene samo prostorom tvrdog diska i širinom pojasa..


Odnosno, postoji puno razloga zbog kojih će možda korisnici morati izmjenjivati ​​svoje igre između pogona. Bez obzira na to trebate li izdvojiti prostor za najnoviju igru ​​ili ste pokupili novi pogon, postoji nekoliko načina za kretanje igara u Steamu, najprepoznatijoj svjetskoj platformi za digitalno igranje računala.

Reći ćemo vam kako premjestiti jednu igru ​​ili preseliti čitavu Steam knjižnicu na drugi pogon. Ako ste upravo dobili novi tvrdi disk, pročitajte naše vodiče o brisanju tvrdog diska i kako particiji tvrdog diska da biste započeli i radili.

Napravite novu Steam knjižnicu

Prvo, morat ćete postaviti novi direktorij svojih Steam igara, što je jednostavan postupak.

Korak 1: S otvorenim Steam klijentom kliknite “Steam” u krajnjem lijevom kutu. Zatim na padajućem izborniku odaberite “postavke”. To će pokrenuti zaseban prozor.

Parno Postavke

Korak 2: U ovom prozoru na lijevom navigacijskom oknu kliknite na “Preuzimanja”. Zatim na desnoj ploči prema vrhu kliknite “Parne mape knjižnice”. Proces će izgledati ovako:  

Parno preuzimanja

3. korak: Odatle kliknite “dodaj mapu knjižnice”, a zatim dođite do odgovarajućeg pogona i kliknite “dodaj novu mapu”. Dajte imeniku što god želite. Nakon što to učinite, kliknite “select” da biste ga dodali u mape Steam knjižnice.

Para-Knjižnica

Premještanje igara u novu knjižnicu

Sada kada smo stvorili sekundarnu biblioteku za igre, možemo ih početi premještati.

Korak 1: Desnom tipkom miša kliknite instaliranu igru ​​i odaberite “Properties”.

Parne-svojstva

Korak 2: Na skočnom izborniku kliknite karticu “lokalne datoteke”. Idite na dno popisa ispod kartice i odaberite “premjesti mapu za instaliranje”.

Para-Move-Install

3. korak: Novi prozor će vas upitati da odaberete biblioteku u koju premjestite igru ​​iz padajućeg izbornika. Odaberite biblioteku koju ste prethodno stvorili, a zatim kliknite “pomicanje mape”.

Para-Move-mape

To je to. Steam će premjestiti lokalne datoteke igara u novi direktorij i imat ćete slobodan prostor za tu novu igru ​​ili sve te mačkice. Gifs. Proces je bio dosta zamorniji jer Steam nije imao ugrađenu značajku za premještanje igara bez ponovne instalacije, zato budite sigurni da imate najnoviju verziju Steam-a za uživanje u ovim značajkama kvalitete života.

Premještanje knjižnice

Samo smo pokrivali pokretne igre pojedinačno, ali možda ćete trebati preseliti čitavu biblioteku u novi pogon. Sasvim je lako prikupiti nabrijane kolekcije igara, pogotovo ako vam se čini da nepoželjna gužva prodaje Steam-a. Hej, događa se najboljima od nas. Bez obzira na slučaj, premještanje Steam knjižnica je jednostavno.

Prije pokretanja, preporučujemo izradu sigurnosne kopije Steam mape koju krećete u slučaju da se stvari pokrenu. Možete stvoriti kopiju za lokalnu upotrebu ili upotrijebiti značajku sigurnosne kopije Steam-a.

Korak 1: Napravite mapu Steam knjižnice slijedeći gore navedene upute, a zatim zatvorite Steam klijent.

Korak 2: Potražite instalacijsku mapu Steam koju želite premjestiti. Kad su tamo, izbrišite sve datoteke i mape, osim “Steamapps” i “userdata”.

Para-Install-Put

3. korak: Izrežite i zalijepite Steam mapu u novi put koji ste stvorili. Na primjer, mogao bi se zvati E: \ SteamLibrary

4. korak: Ponovno otvorite Steam i prijavite se, a zatim upišite Steam u svoj novi direktorij i provjerite datoteke igara ako je potrebno. Ako naiđete na probleme, pokušajte deinstalirati i ponovo instalirati Steam. Stranica za podršku također može biti korisna.

Para i oblak

Oblak pare odličan je i postavlja nam pitanje kako smo preživjeli primitivno doba igara u kojem nije bilo uštede u oblaku, a datoteke su bile ograničene na jedan stroj ili memorijsku karticu.

Mnogi upoznati sa Steamom vjerojatno znaju za Steam Cloud. To je pohrana u oblaku koju domaćin Steam omogućava korisnicima da omoguće spremanje, sigurnosno kopiranje i vraćanje igara, pohranjivanje Steam korisničkih postavki i slično. U skladu s tim, ne podržavaju sve igre značajku, osobito stariji naslovi.

Zamišljanje leži u korištenju davatelja prostora za pohranu u oblaku, poput Sync.com ili internetske sigurnosne kopije, poput SpiderOak ONE, koja vas ne ograničava na jednu mapu za sinkronizaciju. Pomoću jednog od tih pružatelja usluga možete postaviti vlastite improvizirane uštede u oblaku kako biste osigurali da koristite najnoviju datoteku za spremanje igre bez obzira na to gdje se igrate.

Da biste saznali više o tome zašto nam se sviđa SugarSync i SpiderOak ONE, pročitajte našu recenziju Sync.com i SpiderOak ONE recenziju.

Završne misli

Oni od vas koji Steam koristite od prije 2017. vjerojatno se sjećaju nabora pomicanja igara između pogona i korištenja simboličkih veza. Srećom, kretanje Steam igara mnogo je lakše ovih dana i nadamo se da smo to i pokazali.

Kada je riječ o premještanju igara u paketima ili premještanju knjižnica, Steam bi mogao biti poboljšan. Iako se, za usporedbu sa rivalima poput Origin i GOG Galaxy-a, nema čega za prigovoriti.

Steam ostaje dominantna platforma za PC igre, pa je možda za očekivati ​​odmaranje na lovorikama. U skladu s tim, Steam je na platformu donio značajke kvalitete života. Dugo se tražilo raspoređivanje biblioteke na više diskova bez ponovne instalacije igara, tako da je bolje kasnije nego nikad.

Kako se odnosi na Steam Cloud, upišite se u naše najbolje usluge igranja u oblaku da biste vidjeli kako je oblak transformirao način igranja igara i zašto je to budućnost. U tom članku također možete saznati o relativno novom modelu igara, gaming-as-a-service. Za konzole i oblak pogledajte naše korištenje Xbox vodiča za pohranu oblaka ili saznajte koji ima bolji oblak.  

Pogledajte i naš najbolji VPN za vodič za igre. Uz spomenuto, javite nam ako imate ikakve Steamove trikove ili trikove. Ispusti nam komentar ili tviteraš na nas. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map