Kako gledati Evangelion 2020., dvadeset godina poslije

Kada je 1996. godine emitirana posljednja epizoda Neon Genesis Evangelion, japanska je publika bila ljuta. Nakon gledanja serije koja je anime podigla na razinu koja izaziva misao, završetak se osjećao kao pad. Ne samo da je završena njihova omiljena emisija, ali i finale nije uspjelo. Ipak, povijest Evangelion gleda povoljno, a kritičari su ga nazvali prijelomnim trenutkom u japanskoj animaciji.


Netflix je objavio da će sljedeće godine Evangelion dodati svojoj knjižnici, ali travanj je još daleko. Oni koji žele vidjeti Shinji, Rei i Asuka borbene anđele u apokaliptičnom Tokiju, bolje je potražiti druge alternative, barem zasad. Ni DVD-i Blu-Ray nisu opcije, jer su prava ograničena izvan Japana.

Bez obzira jeste li pridošlica koja želi gledati orijentir u japanskoj animaciji ili obožavatelj animea koji žele vidjeti o čemu se radi sve smo hype, napravili smo težak potez kako bismo otkrili gdje možete gledati predstavu. Originalna serija s kraja 90-ih najbolje je mjesto za početak. Pokazat ćemo vam kako gledati Evangelion na web stranicama sa besplatnim streamingom, plaćenim uslugama putem VPN-a, pa čak i Kodi dodacima. 

To smo učinili i sa drugim značajnim emisijama; pogledajte naše dijelove o tome kako gledati Game of Thrones i kako gledati House of Cards na primjer. Ako anime nije vaša stvar, a više volite obični Netflix, pogledajte naše najbolje Netflix hake.

Gledaj Evangelion besplatno

Neposredni način gledanja Evangeliona dostupan je kroz besplatan streaming. Pristup visokokvalitetnim epizodama s engleskim zapisima ili titlovima je jednostavan, tako da treba malo vremena ili podešavanja za početak gledanja. Web stranice na kojima imaju svoj vlastiti izazov jer su često prepune pop-up oglasa koji sadrže zlonamjerni softver, ali postoje načini za sigurno kretanje po njima.

Za prvu liniju obrane idite s jednim od naših najboljih blokada skočnih prozora. Oni pomažu u smanjenju smetnji i sprječavaju da zlonamjerni softver prodre u vaš sustav. Sljedeći sloj sigurnosti koji treba dodati je antivirusni softver. Za početak pogledajte naše antivirusne recenzije. Pregledali smo neke od najboljih na tržištu danas i smatramo da imamo odgovor na koji su najbolja antivirusna rješenja.

Ako posjetite web stranice s skočnim prozorima, ugrožava se vaša privatnost. Kad pristupite stranici, ne primate samo podatke, već ih i šaljete. To se ne može zaobići, osim ako ne želite prestati koristiti Internet; pogledajte naš mrežni vodič za privatnost da biste saznali više o tome.

Budući da više ne pristupate webu, vjerojatno nije opcija za vas, razmislite o pretraživanju virtualne privatne mreže koja će šifrirati vaše podatke. To znači da će vaši podaci ostati sigurni tijekom upotrebe web stranica za besplatan streaming. Naši opsežni VPN pregledi i usporedbe pomoći će vam da odaberete i krenite.

Posljednje, ali ne najmanje bitno, pronašli smo dvije web stranice koje nude čitavu seriju Evangelion i prateće filmove Smrt i ponovni rođenje i Kraj evanđeliona.

Slika-1 AnimeHeaven

WatchDub predstavlja kompletnu seriju i filmove koji su snimljeni na engleskom jeziku. Ako više volite gledati s izvornim japanskim audio i engleskim titlovima, AnimeHeaven nudi visokokvalitetne verzije svih 26 epizoda i filmova s ​​tom opcijom. 

Gledaj Evangelion na Kodi

Ako niste čuli za Kodi i kako može poboljšati vaše iskustvo gledanja kod kuće, imamo Kodi vodič koji će vas ubrzati. To je sveobuhvatni medijski centar u koji možete preuzimati programe i usluge otvorenog koda na objedinjenoj nadzornoj ploči.

Među mnogim dodacima koji Kodi nudi je KissAnime, dodatak koji ne nudi samo Evangelion, već stotine drugih anime emisija i filmova. Ima svih 26 epizoda originalne serije i dva filma za praćenje u inačicama i s titlovima.

Slika-3-KissAnime

Kao podsjetnik: potičemo korisnike da poštuju zakone o autorskim pravima prilikom pristupanja dodacima treće strane na Kodi-ju. Tvrtka nije odgovorna za potporu dodacima ili pomoć u slučaju problema. Imamo članak o tome kako koristiti Kodi i instalirati dodatke ako vam je potrebna pomoć.

Razmislite o dodavanju VPN-a u svoje postavljanje da biste podigli blokove ISP-a i dobili pristup Kodi dodacima. Pročitajte našu usporedbu najboljih VPN-a za Kodi za prijedloge.

Druge metode

Budući da su prava za Evangelion istekla za nekoliko distributera izvan Japana, nije je lako pronaći. To znači da velike streaming platforme poput Netflixa, Hulua i Amazon Prime Video nemaju. Čak su i usluge usmjerene na anime kao što su Funimation, Crunchyroll i VRV.

Sve, međutim, nije izgubljeno, ako radije plaćate i gledate ga na pouzdanom streaming servisu. Amazon Japan ima svih 26 epizoda originalne serije, iako nije jasno postoje li engleski titlovi. Da biste pristupili tom sadržaju iz regija izvan Japana, trebat će vam jedan od naših najboljih VPN-a za streaming odabire, iako će u najboljem slučaju biti najbolji VPN za Netflix. Naš izbor najboljih VPN-a za Japan također je dobar i ovdje.

Slika-4-Amazon-Japan

Ako nijedna opcija o kojoj smo razgovarali ne djeluje, imate jedno posljednje sredstvo: bujice. Pretražite Pirate Bay ili neku od njegovih alternativnih web stranica, ali budite sigurni da ste se opremili jednim od najboljih VPN-a za bujicu s našeg popisa prije nego što preuzmete bilo što.

Završne misli

Gledanje Evangeliona je poput obreda prolaska. Mnogi ga zovu remek-djelom, dok ga neki smatraju precijenjenim. Njegov se utjecaj, poput tekućine LCL u Eva jedinicama, proširio kroz moderne anime. Iako vam svaki animefil može reći svoje mišljenje o emisiji, malo tko vam može pokazati gdje ga gledati.

Nismo ti koji dozvoljavaju da istekla prava distribucije postanu prekretnica u japanskoj animaciji. Iako je teško pronaći originalnu seriju izvan Japana, još uvijek postoji nekoliko načina za popravljanje Evangeliona i korištenje VPN-a zajednički je nazivnik između njih.

Što mislite o Neon Genesis Evangelionu? Postoje li drugi načini za gledanje originalne serije koja nam je nedostajala? Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map