Kako deblokirati Youku

Youku Toudu, obično skraćeno na Youku, najveće je web mjesto za video hosting u Kini i također jedno od najposjećenijih web stranica u toj zemlji. Bez obzira jeste li kineski emigrant koji živi izvan kontinentalne Kine ili Amerikanac koji voli kineske filmove i video zapise, Youku je sjajno mjesto za svu zabavu koju želite.

Međutim, gledanje ovog sadržaja nije tako jednostavno jer je pristup Youku ograničen i uskratit će vas ako se prijavite s bilo kojeg mjesta izvan Srednjeg kraljevstva. No, za razliku od Netflix VPN zabrane, Youkuova ograničenja mogu se lako zaobići (nešto što dijeli s indijskim Hotstar-om).

U ovom ćemo vam članku pokazati kako zaobići ovo geografsko ograničenje kako biste mogli uživati ​​u Youku sadržaju s bilo kojeg mjesta.

Deblokirajte Youku s Firefoxom

Popularni način za deblokiranje Youkua je uporaba alata koji se zove “Deblokiraj Youku”, pogotovo ako planirate pristupiti Youkuu s računala ili Maca. Okusi dodatka za aplikacije za Firefox i Chrome i funkcionirat će na mobilnim verzijama oba (ako odlučite preskočiti pomoću aplikacije, kao što je opisano u nastavku).

Ako koristite preglednik Firefox, idite na “https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/unblock-youku/”, preuzmite dodatak i instalirajte ga na svoj preglednik.

 • Idite na “alate” > „opcije” > “Napredna” > “mreža” > “Postavke veze”
 • Odaberite “URL automatske konfiguracije proxyja”
 • Upišite “http://yo.uku.im/proxy.pac” i kliknite “u redu”

Alternativno, upotrijebite proširenje pod nazivom “Come2China” da biste zaobišli kinesko geo-ograničenje. Ovo proširenje koristi kineski proxy poslužitelj za pristup Youkuu.

Deblokirajte Youku pomoću Google Chromea

Dobivanje deblokiranja Youkua za Chrome sličan je procesu Firefoxa.

Idite na “https://chrome.google.com/webstore/detail/unblock-youku/pdnfnkhpgegpcingjbfihlkjeighnddk?hl=hr” i slijedite upute za instalaciju..

 • Otvorite preglednik i pomaknite se do tog dodatka
 • Kliknite na opciju “dodaj u Chrome” koja se nalazi u gornjem desnom kutu i prihvatite uvjete
 • Nakon instalacije, u adresnoj traci možete vidjeti zeleni kvačicu
 • Sada idite na “www.youku.com” i uživajte u njenoj opsežnoj video kolekciji

Možete koristiti i Chromeov nastavak nazvan “uku / Unblock-Youku” koji je dostupan na Githubu. Neki smatraju da je ovo proširenje bolje od dodatka jer JavaScript kôd podržava način preusmjeravanja proširenja Chromea, pa se preusmjeravanje događa automatski bez ikakvog unosa potrebnog od vas.

Ovaj je postupak instalacije prilično jednostavan u svim preglednicima. Ipak, ponekad ćete možda imati problema. Za početak, ako imate problema s instaliranjem Unblock Youkua, provjerite jesu li postavke konfiguracije PAC-proxy bile uspješne.

Ne brinite, jednostavno je provjeriti ovu postavku. Idite na “www.uku.im/check” da provjerite je li vaš IP maskiran da bi se pretvarao da dolazi iz kontinentalne Kine. Preglednik bi trebao vratiti vrijednost “true” za rad Youkua. U protivnom pokušajte ponovo instalirati dodatak ili proširenje.

Ponekad se videozapisi na Youkuu možda neće reproducirati čak i ako su postavke ispravne. Kada se to dogodi, kliknite ikonu desnog kuta u Chromeu i otvorit će se dijaloški okvir za vas. Promijenite način rada iz normalnog u preusmjeravanje i sve bi trebalo raditi u redu. Nećete morati učiniti ovaj korak kada koristite Gumbub ekstenziju Unblock Youku.

Instaliranje aplikacije Unblock Youku

Aplikacija “Odblokiraj Youku” najbolja je opcija za pametne telefone.

Idite na “http://unblcok-youku.en.aptoide.com/?store_name=derzero&app_id = 4704740 ”sa svog Android telefona, preuzmite aplikaciju i instalirajte je na svoj telefon.

Za iPad i iPhone, preuzmite aplikaciju s adrese “https://free.com.tw/unblock-youku-for-ie-firefox-iphone-ipad/.”

Ako koristite iOS uređaje, morat ćete poduzeti neke dodatne korake.

 • Uključite WiFi
 • Promijenite opciju “HTTP proxy” u “auto”
 • Zalijepite http://yo.uku.im/proxy.pac ”u tekstno polje URL-a

Pristup Youkuu putem VPN-a

Pored ovih aplikacija i dodataka, možete upotrebljavati i VPN da biste pristupili web mjestu pomoću kineske IP adrese. Iako je to pomalo zaokret s obzirom da uglavnom savjetujemo korištenje VPN-a za izbjegavanje Velikog vatrozida (kao u našem najboljem članku o VPN-u za Kinu), to je savršeno dobar način pristupa Youku sadržaju.

Kako sve više ljudi želi koristiti VPN da bi izbjegli kinesku cenzuru, a ne podvrgavali se tome, niti jedna od naših najboljih VPN usluga nema poslužitelje; međutim, radi nam se i druga usluga koja nam se sviđa, PureVPN (pročitajte naš cijeli PureVPN pregled za više detalja).

Korištenje VPN-a neće vam samo omogućiti pristup geoblokiranom sadržaju po volji (poput našeg najboljeg VPN-a za Netflix), ali će vas zaštititi i od preslušavanja NSA-e i špijuniranja ISP-a. Uvijek preporučujemo ljudima da koriste VPN da bi osigurali internetsku vezu ili riskirali da ih špijuniraju ili postanu žrtva cyber kriminala..

Evo kratkog vodiča o tome kako možete koristiti VPN uslugu za gledanje Youkua na svom pametnom telefonu.

 • Odaberite dobavljača VPN-a i pretplatite se na njega.
 • Preuzmite VPN aplikaciju iz Google play trgovine ili s web stranice VPN-a
 • Prijavite se svojim vjerodajnicama
 • Odaberite poslužitelje sa sjedištem u Kini i kliknite na “poveži”
 • Otvorite aplikaciju Youku da biste pogledali svoje omiljene kineske filmove i emisije

Zaključak

Gledanje Youkua izvan Kine jednostavno je pitanje odlučivanja koji način pristupa usluzi vam najviše odgovara; kao što je gore opisano svaki je način prilično jednostavan.

Javite nam u komentarima ispod koja metoda ima vašu sklonost ili ste shvatili nešto što smo propustili. Hvala na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me