SquareSpace áttekintés – Frissítve 2020

SquareSpace áttekintés

Noha nem olyan gazdag funkciókkal rendelkezik, mint a verseny, a SquareSpace sok hasznot szerez a könnyű használat és az árak szempontjából. Olvassa el a SquareSpace áttekintést, hogy megtudja, a weboldal-készítő célközönségéhez tartozik-e, vagy pedig folyamatosan keresnie kell.


A SquareSpace jelenleg több millió webhely otthona, és jó okból is. A környék legjobb weboldalépítői közé tartozik, és a tervezési részletek iránti figyelmet kapják. A cég több díjat nyert, beleértve a négy Webbyt 2014-ben.

A Marylandi Egyetem hallgatója, Anthony Casalena 2004-ben indította el a SquareSpace-t, apja szerény 30 000 dolláros befektetésével. Ez volt az első mindenki számára egységes webes közzétételi megoldás, amely örökre megváltoztatta az emberek weboldalak felépítésének módját.

Maguk kipróbálták a népszerű webes készítőt, hogy kiderítsék, ez egy komoly eszköz vagy csak egy csinos arc. Noha a zárt rendszer, amelyet a SquareSpace felszabadít, meglehetősen korlátozónak érzi magát, ez mégis komoly tervező eszköz, amely magában foglalja a szükséges forrásokat egy gyönyörű és funkcionális weboldal elkészítéséhez.

négyzet szóköz hozzáadása

négyzet alakú felület

négyzet alakú szakasz beállításai

négyzet alakú szerkesztő

négyzet alakú spacekit beállítások

Előző

Következő

Alternatívák a SquareSpace számára

erősségek & Hiányosságok

Jellemzők

A SquareSpace egy kicsit furcsa a szolgáltatások szempontjából. Maga a lista elég kiterjedt, legalább a magasabb szintű tervekhez, és a szolgáltatások hasznosak. Ugyanakkor még a fejjel lefelé mutató külsõ támogatás hiánya miatt az opciók kiszáradnak.

Kezdjük azzal, amit kapsz. Az üzleti tervek és az új lehetőségek teljes hozzáférést biztosítanak a G Suitehez, a Google e-mail tárhelyszolgáltatáshoz, amelyet mi minősítettünk első számú választásunknak a legjobb e-mail tárolási szolgáltatások számára. Alapjában véve a Gmail a domainjén, valamint a Google Drive-val való együttműködésre készített üzleti eszközök mellett (olvassa el a Google Drive áttekintését).

google g suite

A tényleges webhelyén a SquareSpace nem feltétlenül tartalmaz sok funkciót, de rengeteg eszközöket kínál az Ön ízlésének testreszabásához. Ingyenes Google és Typekit betűtípusok állnak rendelkezésre, a Getty Images integráció és az egyedi CSS szerkesztő mellett. Ezek természetéből adódóan nem különösek, nem, de továbbra is olyan funkciók, amelyeket néhány más web-készítő elhagy.

négyzet alakú spacekit beállítások

Van egy csomó más funkció is: valójában olyan sok, hogy a SquareSpace rendelkezik indexeléssel, hogy mindegyiket beépítse. A lista annyira kiterjedt, mert nincs alkalmazásközpont. Eltérően sok más web-készítőtől, amelyek valamilyen alkalmazásboltot tartalmaznak, amely lehetővé teszi harmadik fél kiegészítőinek telepítését, a SquareSpace egy teljesen zárt rendszer.

Ez egy olyan téma, amely jelentősen befolyásolja a felülvizsgálat többi részét, mivel a teljes SquareSpace szolgáltatás teljes lezárása körül épül. Ami a funkciókat illeti, ez azt jelenti, hogy a kezdeti lista meglehetősen kiterjedt, de teljesen korlátozott. Ha a SquareSpace nem dönt egy új szolgáltatás bevezetéséről, akkor bezáródik a rendelkezésre álló lehetőségekbe.

Ez egy kissé érdekesé teszi a SquareSpace tulajdonságainak értékelését, mivel ezt vákuumban kell elvégezni. Más szolgáltatókkal összehasonlítva az opciók hiányát nehéz elfogadni. A SquareSpace azonban továbbra is elegendő és elég jó minőségű szolgáltatást nyújt, hogy ezt a területet önmagában értékelve nyerjen.

A SquareSpace szolgáltatások áttekintése

SquareSpace logówww.squarespace.com

Ingyenes 4 GB-ig

Tervezés

Előkészített témák

Űrlapkészítő

HTML szerkesztő

Fórum támogatás
Harmadik fél pluginja

Vektor művészet Gallary

Hang

HD videó

használhatóság

Húzza fel és dobja felület

SEO szerkesztő

Mobil támogatás

Alkalmazás Központ

Blog támogatás

e-kereskedelem támogatás

Oldalszerkesztő

Szolgáltatások

SEO

értékesítés

Weboldal tervezés

Extrák

SSL tanúsítvány

Domain név

Hirdetési hitelek

Webhely áttekintése

Támogatás

Segítség Központ

Fórum
0

Élő chat

Telefon

Email

24/7 támogatás
0

Video oktatóanyagok

Szöveges oktatóprogramok

Egyéb

Ingyenes terv

Árazás

Egyedül az ár alapján ítélve a SquareSpace más szolgáltatókhoz viszonyítva eléggé síkba esne. A személyes terv megegyezik a Wix árával (olvassa el a Wix áttekintésünket), de a fejlettebb tervek gyorsan növelik a számlát. Még a magas tarifák ellenére is, a SquareSpace úgy érzi, hogy megéri minden érmét.

A Személyes terv az alapvető SquareSpace élmény ugyanolyan áron, mint sok más középépítő középszintű terve. Ingyenes domaint, korlátlan forrásokat és legfeljebb két közreműködőt kap a webhelyen. Nem egy feltűnő terv, nem, de az elegendő az alapvető használathoz. Az egyszerű webhelyek esetében ez a hely a kezdéshez.

Az üzleti tervek jelentős növekedést mutatnak a szolgáltatásokban, havonta néhány extra dollárért. Az e-kereskedelem bekerül az egyenletbe, szokásos 3 százalékos tranzakciós díjjal. Néhány egyéb figyelemre méltó zárvány a G Suite e-mail, a prémium blokkok és a teljes JavaScript és CSS testreszabás.

Az üzleti tervek természetesen lehetővé teszik a termékek eladását, de a dedikált e-kereskedelmi üzletek sokkal jobban illenek az Áruház előfizetéshez. Az alapváltozat teljes mértékben csökkenti a tranzakciós díjakat, és hatékony kezelési eszközöket nyújt. Teljes hozzáféréssel rendelkezik a ShipStation teljesítéséhez, a Xero könyvviteli és ügyféltámogatási eszközökhöz (olvassa el a Xero áttekintésünket).

A speciális üzletek ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkeznek, mint az alapvető üzletek, néhány apró zárással. Kap automatikus kedvezményeket, ajándékkártya-támogatást, valós idejű szállítási díjakat és elhagyott kosár-visszaszerzést. A szolgáltatások hasznosak, persze, de elveszítik fényességüket, ha csaknem kétszer akkora áron fizetnek, mint az Alap előfizetés.

Az Advanced tervek sok szempontból az alapvetõknek is elvesztik fényességét. A néhány extra tulajdonságnak a zárványokat kell tartalmaznia a már magas szintnél. Az olyan szolgáltatások, mint az automatikus árengedmények és az elhagyott kosár helyreállítás, általában egy alkalmazásbolton keresztül érkeznek, mint ahogyan a Shopify, így a különféle díjak számítása kissé mohónak tűnik..

Ugyanakkor az egyes tervekben trend mutatkozik. Az árak állandóan magasak, de jelentős értéket képviselnek. Az üzleti tervekhez tartozik a csodálatos G Suite, az e-kereskedelmi tervek pedig praktikus eszközöket tartalmaznak az online vállalkozások számára.

Mindezek a funkciók azonban elérhetők lehetnek egy alkalmazásboltban. Mint a fenti szolgáltatásokról szóló szakaszban említettem, a SquareSpace nem érzi hiányát, mert nincs alkalmazás-áruház, ennek ellenére az opció nincs. Az árképzés összefüggésében sokkal károsabb a kizárás. Fizet olyan szolgáltatásokért, amelyeket egyébként harmadik féltől származó alkalmazások biztosítanak.

A SquareSpace egy kicsit olyan, mint a webdesign Apple. Fizetsz egy zárt rendszerért, és magas dollárt fizetnek. Amíg az eszközök ott vannak, a lehetőségek nincsenek, azaz nem csak a SquareSpace eszközök használatára korlátozódik, hanem a velük járó árcímkének fizetéséért is..

Tervezés & Eszközök

A SquareSpace egyik védjegye a kezdetektől fogva a vonzó tervezősablonok sorozata. Szinte az összes sablon tiszta megjelenése új hullámot idézett elő a web-készítők számára, és arra kényszerítette a versenytársakat, mint a Weebly (olvassa el a Weebly áttekintést), hogy felzárkózjon. Annak ellenére, hogy a sablonok eredetileg inkább stílusra, mint tartalomra néznek ki, az igazság nem lehetett ettől távolabb.

A SquareSpace olyan sablonokat kezel, amelyek tiszta, modern megjelenést biztosítanak, és feláldozzák a használhatóságot. A figyelemre méltó fellebbezés továbbra is megvan, de nem egy egyszerű weboldal árán. A SquareSpace mindkettőt kínál, modern megjelenést biztosítva, miközben megőrzi az előre készített téma könnyű használatát.

négyzet alakú sablonok

Miután a 92 elérhető sablon közül választott, a szerkesztőbe kerül. Ez a terület két részből áll: a bal oldali beállítások menüből és magából a drag and drop szerkesztőből. A beállítások menü a webhely széles vontatásával foglalkozik. Talál egy oldalhierarchiát, egyetemes tervezési lehetőségeket, e-kereskedelmi eszközöket és alapvető elemzéseket.

négyzet alakú felület

Az online áruházaknak itt sok tennivalója van. Új termékeket adhat a szokásos kritérium-sorozattal, beleértve a címkéket és kategóriákat, és a drag and drop szerkesztő segítségével rendezheti őket. Az egyes termékoldalak támogatják a médiát, ugyanolyan kiváló kialakításúak, mint a SquareSpace többi témája. Gazdag termékélményt teremt, amelyet 2048 bites SSL titkosítás és automatikus értékesítési helyreállítás támaszt alá.

Noha a legtöbb web-készítőben könnyedén átvilágíthatja a beállítások területét, a SquareSpacenek itt sokat kell tennie. Különösen a tervezési lehetőségek meglepően bőségesek. Vannak olyan alapvető lehetőségek, mint a logó és a betűkészlet beállítása, de vannak olyan fejlettebb eszközök is, mint az egyedi CSS, a stílusszerkesztő és a Typekit integráció.

négyzet alakú szerkesztő

A webhely szerkesztésének központja azonban a drag and drop felületen található. Ez kissé különbözik a többi szerkesztőtől, amelyet látunk, mivel nincs ikon, amellyel a fő szerkesztőképernyőn húzhatják az oldalt. A SquareSpace a webhely egyes elemeit szakasz homokba szegmentálja, amelyet a rész szerkesztése előtt választania kell, mielőtt bármilyen lehetőséget felhívna.

Itt szerkesztheti webhelyét. Megjelenik egy eszköztár, amely megmutatja, hogy melyik részt szerkeszti a jobb oldalon található “blokk hozzáadása” gombra kattintva. A blokkok felépítik a webhelyet, lehetővé téve egyszerű tervezési elemek, például távtartók és vonalak, vagy összetett társadalmi integrációk, például SoundCloud beágyazás hozzáadását..

négyzet alakú blokk beállításai

Ezek az eszközök valóban csak az Ön rendelkezésére állnak, ami kissé csalódást okoz. A SquareSpace nem támogatja a harmadik féltől származó alkalmazásokat, azaz egyszerűen csak a nyújtott szolgáltatásokra korlátozódik. Prémium blokkokat, például adományozási modult is megvásárolhat drágább tervvel, de a lista akkor is korlátozottnak tűnik.

Különösen erős a zárt rendszer témája. Ön feladja a webhely harmadik fél általi kiegészítését a folyamatosan működő rendszer javára. Persze, van egy korlátozott választás közül lehet választani, de az összes blokk annyira jól működik egymással, hogy egy kicsit nehéz panaszt tenni.

Valójában ez a SquareSpace erős öltözete. A tervező sokkal inkább úgy viselkedik, mint egy tervező eszköz, és kevésbé olyan, mint egy játék. Nincsenek cutesie-alkalmazások, hanem komoly eszközök a kívánt megjelenés eléréséhez. Gyakran ez azt jelenti, hogy a korábban létrehozott alkalmazás használata helyett a korlátozott lehetőségeket veszi igénybe, és készít valamit ezekkel az eszközökkel.

Egyszerű használat

Annak ellenére, hogy fejlettebb tervező eszköznek érzi magát, a SquareSpace továbbra is nagyon egyszerűen használható. Munkád nagy része a szerkesztett weboldallal való interakcióból származik. De nem közvetlenül. Kiválasztja azt a részt, amelyen dolgozni szeretne, és a felhasználói felület meghúzza az adott szakasz szerkesztő eszközeit.

Ez hosszú utat jelent annak érdekében, hogy a képernyőt ne kerülje túlzottan a szerkesztés közben. Fél tucat különböző négyzet helyett, amikor felbukkan a képernyő fölé, és az egérrel egérmutatót választ, kiválaszthatja, hogy hol szeretné szerkeszteni.

négyzet alakú szakasz beállításai

Miután megtalálta a szakaszt, a szerkesztő mindent eltávolít, és kibővíti, hogy illeszkedjen a képernyőhöz. Ha az egérrel mozgatja, olyan területeket találhat, ahol új elemeket adhat hozzá, és megjelenik egy ablak a különböző lehetőségekkel. Az egyik dolog, ami a SquareSpacenek versenytársaival szemben van, egy keresősáv ebben az ablakban. A lista gördítése a kívánt elem megtalálásához általában a fele a harcnak ezekkel a web-készítőkkel, tehát ez a felvétel egy kicsi, de fontos fejjel.

A bal oldali menü megkönnyíti a webhely többi részének kezelését. Megtalálja az összes szükséges eszközt, az elemzéstől a SEOig, más területeken kevés zavarral. Különleges azonban ezen a területen, hogy elkülönül a tervezési helytől. A menedzsment és a tervezés szétválasztása rendkívül egyszerűen segíti a használatot.

Bár a zárt rendszerrel mindeddig panaszkodtunk, akkor van értelme, amikor a kényelem könnyűvé teszi a képet. Persze, a lehetőségek szigorúan korlátozottak, de ez azt is jelenti, hogy nem kell mindenképpen befognia minden utolsó plugin megtalálásához. A SquareSpace használatával minden elérhető a kezdettől kezdve.

Ez magában foglalja a képalkotás szerkesztését, a SEO kezelését, a blog integrációját és még sok minden mást. A tesztelés során folyamatosan felfedeztünk új eszközöket, amelyek feltételezése, hogy csak egy további alkalmazásból származnak. Az, hogy mindent kéznél van, méltó kompromisszum, és a zárt rendszer csapása sokkal kevésbé fáj.

Támogatás

Annak ellenére, hogy a tervező többi része ilyen magas színvonalú, a támogatás valószínűleg a SquareSpace legjobb területe. Bizonyos lehetőségek a webhely nemcsak fenntartásához, hanem bővítéséhez is megdöbbentő más szolgáltatókkal összehasonlítva. Nyilvánvaló, hogy a SquareSpace elkötelezettséget mutat ügyfelei iránt, amely megmutatja a támogatást.

Minden támogatás megtalálható a tudásbázisban, amelyhez kényelmesen hozzáférhet a tervező bal oldali eszköztárából. Itt található az alapvető cikkeket, amelyek elvárhatók egy ilyen területről, valamint elérhetőségeket, útmutatókat, videókat, webinarokat és fórumokat..

négyzet alakú tudásbázis

Maga a tudásbázis útmutatókból és GYIK-ból áll. A SquareSpace ezeket a darabokat egyfajta oktatási formában tartalmazza. Olyan, mint egy webépítő tanterv, ahol egyetlen témáról szóló cikkek jelennek meg, amelyek mindegyike kapcsolódik egymáshoz. Jellemzően ez egy útmutatók listája, amelyet egy GYIK követ, és amely az útmutatókban nem szereplő további témákra vonatkozik.

négyzet alakú útmutató

Szinte az összes útmutatóhoz mellékelt videó is tartozik. Egyesek olyan alapvető témákat fednek le, mint például közreműködő meghívása vagy termékek hozzáadása, de vannak sokkal összetettebb témák is. Különösen a SquareSpace tartalmaz egy csomag „Az első lépések” videókat, amelyek lefedik a webhelyek főbb archetipusait és az egyes elemek elkészítését.

A gyakorlati megközelítés érdekében a SquareSpace műhelyeket és webináriumokat is tart. New York City-ben tartózkodva elég szerencsés, hogy hozzáférést biztosít személyes műhelyekhez, ahol a SquareSpace tervezői átgondolják, hogyan lehet mélyebben használni az építőt. Ne aggódjon, ha nem a környéken tartózkodik, mivel a személyes rendezvényt élőben közvetítik a SquareSpace tagjai..

négyzet alakú webinar

A passzív támogatás egy nagyon élénk fórum. Kicsit úgy működik, mint a Reddit, ahol szavaznak a hozzászólásokról és a megjegyzésekről, a legfontosabb információkat pedig a tetejére hozva. Valóban, a SquareSpace még egy cikket is tartalmaz a fórum használatáról.

négyzet alakú fórum

Mindez, és mi még csak nem is osztottuk meg gondolatainkat a SquareSpace támogatásáról. Annak a ténynek, hogy még nem létezik, tanúságot kell tennünk arra, hogy a támogatás miként működik. A SquareSpace minden alapját lefedi, olyan támogató agygal, amelyhez kevés versenyző állhat szemben. Egyszerűen fogalmazva: ez a legjobb támogatás, amit valaha is láthattunk egy web-készítőtől.

Következtetés

A SquareSpace meglehetősen polarizáló márka, részben a magas árak, részben a zárt rendszer miatt. Ennek ellenére a gyakorlatban mindkettőnek van értelme. Noha az eszköz kezdetben kissé korlátozódhat, a konzisztencia lehetőségeinek átengedése hosszú távon kedvező.

Ennek ellenére nem mindenki számára megfelelő kompromisszum. Ha belefér ebbe a kategóriába, feltétlenül nézze meg néhány web-készítőkről szóló véleményünket, hogy megtalálja az Ön számára megfelelőt. Mindegyiket kiterjedten teszteltük, hogy megbizonyosodjon arról, hogy tud-e mit jelent a regisztrációkor. Azt is javasoljuk, hogy nézd meg a legjobb webtárhely szolgáltatóinkat, hogy megnézhessük, hogy a kettő összekapcsolódik-e egymással.

Ha inkább web hostingokkal szeretne foglalkozni, javasoljuk a WordPress használatát. Nézze meg a WordPress útmutatókat, hogy többet megtudjon. 

 • Kezdő útmutató a WordPress használatához
 • Köztes útmutató a WordPress használatához
 • Speciális útmutató a WordPress használatához

Mit gondolsz a SquareSpace-ről? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map