One.com áttekintés – Frissítve 2020

One.com áttekintés

A One.com rengeteg funkciót kínál kedvező áron, de kemény is. Ugyanakkor, ha túlhalad a felhasználói felületen, valóban nagyon kevés idő alatt elkészíthet egy nagyszerű webhelyet. Olvassa el a weboldal-készítő előnyeinek és hátrányainak a részleteit a One.com részletes ismertetőjében.


A One.com a piacon az egyik kisebb weboldalépítő, jelenleg több mint 1,5 millió ügyfelet foglalkoztat. Sok szempontból egy kicsit durva gyémánt, kiváló tulajdonságokkal és olcsó árcédulával. Bár a szolgáltatást egy kicsit elhomályosítják a legjobb weboldal-készítők, érdemes mindenképpen a One.com-ot választania a választott megoldásként..

Ez a One.com áttekintés során beszélünk ezekről a funkciókról és arról, hogy miért fontosak az Ön webhelyének felépítésében. Ezenkívül megbeszéljük a szolgáltatás néhány gyenge pontját, például a rossz blog megvalósítást és az időnként lagies felületet..

A végén közzétesszük a szolgáltatás végleges ítéletét, ezért feltétlenül olvassa el a frissítés előtt. Ha inkább magának veszi forgatás céljából, akkor ezt megteheti egy 15 napos pénz-visszafizetési garanciával.

Alternatívák a One.com számára

erősségek & Hiányosságok

Jellemzők

Annak ellenére, hogy a One.com olcsó, számos szolgáltatás létezik. Minden terv titkosítva van az SSL biztonsággal és a weboldalkészítő támogatásával, nagy mennyiségű tárhellyel a rendszerindításhoz. Ezen kívül a legtöbb szolgáltatás prémiummal rendelkezik, ami nem számít különösen annak fontosságáról, hogy mennyire olcsók a tervek.

Az ingyenes szolgáltatásokkal kezdve, minden terv korlátlan e-mail címekkel és Google AdWords jóváírással van ellátva. Az e-mail bármilyen tipikus webmail klienst használ, felhasználó által meghatározható postaláda korlátozásokkal. Nem lesz olyan tiszta felület, mint például a GSuite (az egyik legjobb e-mail tárhelyszolgáltatásunk), hanem minden kliens.

Minden tervnek van hozzáférése egy bloghoz, de nem a bloghoz és az építőhöz. Van egy vagy a másik, mindegyik illeszkedik a saját sablonkészletéhez. A blogsablonok legkevésbé keltesek, a szervezéshez vagy a hozzászólások létrehozásához nem léteznek háttérképek. Ez a One.com egyik leggyengébb területe, és ezt később, a „tervezés” szakaszban tárgyaljuk.

Az egyetlen megoldás egy aldomain használata, amely szerencsére ingyenes. A beállított blogjában a blogot a normál domain helyett a „blog.yourdomain.com” webhelyre kell helyeznie. Csak így lehet megkerülni az archaikus sablonokat, mint a fő terveket.

De nem minden ingyenes szolgáltatásnak van hátránya. A One.com mindenki számára átfogó elemzést kínál webhelyéhez, FTP / sFTP hozzáféréshez és vírusvédelemhez. Az alapok nagy részét lefedik és átfogóan lefedik, így egy csúnya blog hátránya sokkal kevésbé sérül.

Összességében a fizetett szolgáltatások sokkal lenyűgözőbbek. Felár ellenében felveheti a SiteLock webhelyét, amely egy teljes biztonsági csomag a rosszindulatú programok kezelésére és a spam kezelésére. Az eszköz akár 500 oldalt is beolvashat egy webhelyen, és teljes áttekintést nyújt a sebezhetőségről. Napi hírnévről szóló jelentést és feketelistát is készít, így tudja, hol áll a keresőmotorok szemében.

Ebből a szempontból az One.com SEO szolgáltatásokat is kínál a MarketGoo-n keresztül. Az alapterv alapvető SEO mutatókat, heti ellenőrzést és legfeljebb öt kulcsszót biztosít az Ön számára. A drágább Evolution-terv kibővíti ezt egy továbbfejlesztett jelentéssel, műszerfallal, akár 15 kulcsszóval és a webhely napi ellenőrzésével.

A pénzért nehéz legyőzni a One.com szolgáltatást. A blog kérdése inkább a dizájnválasztás területén rejlik, tehát nem befolyásolja túlságosan a beszámoló ezen szakaszát. Ehelyett az olyan szolgáltatások, mint az SSL-tanúsítvány, a SiteLock és a MarketGoo lezárják ezt a részt a One.com egyszerű nyerésének.

Árazás

A One.com egy kicsit világos az egész tervről. A szolgáltatás összesen csak három kínál, amelyek közül kettő kihasználhatja a weboldal készítőjének előnyeit. A korlátozott választás ellenére az árak meglehetősen alacsonyak, és meglepően sok funkcióval kell indítani. Nem számít, hogy melyik tervet folytatja, rengeteg ár-érték arányt fog kapni.

A normál tárhely meglehetősen egyszerű. Ez egy megosztott terv, amely egymagos CPU-t és 512 MB RAM-ot biztosít Önnek. Használhatja azonban a webhely-készítő előnyeit is. Csak öt oldalra korlátozódik, de ennek elégnek kell lennie, ha egy egyszerű webhelyet keres.

Ezenkívül ez a terv rugalmasságot kínál a jövőben a webhely-készítőtől való kivonuláshoz. Teljes FTP / sFTP hozzáféréssel rendelkezik a webhelyére, lehetővé téve a WordPress telepítését. Ha szeretné megtudni, hogyan kell ezt megtenni, kérjük, olvassa el a WordPress használatának kezdő útmutatóját. Ráadásul a terv korlátlan e-mail címekkel és némi Google AdWords jóváírással is jár.

Ha azonban Ön mindenki a weboldal készítőjével foglalkozik, a dedikált terv sokkal jobban megfelel. Az oldalkorlátozást megszüntették, és akár 200 oldalt adhat meg, mindössze havonta körülbelül egy dollárral többet. Sokkal olcsóbb, mint az összes többi webhely-készítő a piacon, amelyet csak az olyan webgazdák rangsorolnak, akik további építőket, például GoDaddy-t kínálnak (olvassa el a GoDaddy GoCentral áttekintését).

Ugyanazokat a szolgáltatásokat kapja, mint a webtárhely, levonva az FTP / sFTP hozzáférést, azaz a WordPress ki van zárva. Ennek ellenére olyan prémium sablonok nyerhetők, amelyek teljes mértékben érzékenyek és mobilra optimalizáltak. Van biztonsági mentési és visszaállítási funkciói, valamint HD képeket is importálhat.

Az árak alacsonyak, de itt a szabad terv hiánya kérdése. A legtöbb dedikált weboldal-építő kínál egyet, míg a házigazdáknak fordult építők nem. Sajnos az One.com az utóbbi kategóriába tartozik. Ez semmiképpen sem meglepő, de biztosan csalódást okoz.

A One.com e-kereskedelmi tervei

Tervek állnak rendelkezésre az e-kereskedelemre is. Használhatja a weboldal-készítőt egy webáruházhoz vagy a WordPress-hez, ez utóbbi lehetőség néhány dollárral több havonta érkezik. A weboldal készítő végén a terv pontosan megegyezik a szokásos weboldal készítővel, de lehetővé teszi a termékek eladását is.

Ez egy meredek áremelkedés, de ez nem jelenti azt, hogy a terv nem olcsóbb, mint a verseny. Például egy Wix-i ​​online áruház (olvassa el a Wix-áttekintést) majdnem 5 dollárral drágább, mint a One.com árfolyama..

Tervezés & Eszközök

A One.com szerkesztője félelmetesen hasonló a Weebly-hez (olvassa el a Weebly áttekintésünket). Ennek ellenére ez nem igazán érinti a szolgáltató folyékonysági szintjét, lassú felülettel és az eszközök zavaró elkülönítésével.

Elég sokféle sablonhoz fér hozzá, és mindegyik nagyon jól néz ki. Néhányuk zárva van azok számára, akik prémium csomag nélkül rendelkeznek, de ez nem túl csalódás. A One.com nem rejti el a jó témákat a fal mögött, és hagyja a szemetet. Ehelyett van egy szép keverék a kettő közül, azaz jó választásnak kell lennie, függetlenül attól, hogy milyen tervet készít.


A One.com lehetővé teszi, hogy bármikor megváltoztassa a sablont, de egy kicsit nehéz megtenni. Sokak számára egy sablon kiválasztása és megváltoztatása esetén az a helyzet, hogy megpróbálják visszavonni mindent, ami a helyén van. A sablon megváltoztatásának részleteiről az alábbiakban olvashatunk a „Könnyű használat” szakaszban.

Válassza bölcsen a sablonját, mert valószínűleg ragaszkodik hozzá. Ha mindent el szeretne bontani, az lehetséges. A One.com meglehetősen nyitott szerkesztővel rendelkezik, amely nem sokáig tartja a kezét a folyamat során. Feltételezi, hogy tud egy kicsit arról, hogy a weboldal-készítők hogyan működnek, lehetővé téve a rugalmasságot az összes változtatáshoz.

Maga a szerkesztő úgy működik, mint Weebly. Van egy valódi drag and drop felülete, amelynek bal oldali menüje tartalmazza azokat az elemeket, amelyeket az oldalon elhelyezhet. Ez egy intuitív szerkesztő, de a rossz optimalizálás miatt néhány pontot veszít. Az alacsonyabb kategóriájú gépek elmaradnak a használatától, és elveszítik a Weebly folyékonyságának egy részét. Ez egy kis mértékű lemaradás, ne feledje, de ennek ellenére még mindig van.

Az igazi probléma a sablonbeállítások és az oldalbeállítások szétválasztása. Az oldalszerkesztőben bármit áthúzhat az oldalon, de nem érinti a webhely egyetemes kialakításában résztvevőket, például a fejléceket és a lábléceket. A One.com szerencsére kiszürkíti ezeket a területeket, hogy tudatja Önnel. Ennek ellenére idegesítő, ha oda-vissza ugrálsz a kettő között, hogy néhány egyszerű feladatot elvégezzen.

Amint a fenti szolgáltatási szakaszban említésre került, blogolhat a One.com webhelyen, de a szerkesztő nem tartalmazza. A legtöbb weboldal-készítővel ellentétben nem adhat hozzá blogoldalt vagy húzhat egy blog elemet egyetlen oldalra sem. Csak a vezérlőpulton állíthat be egy blogot, és bár a folyamat meglehetősen egyszerű, ez egy jóindulatú megvalósítás, amely csak csalódást okoz.

Egyszerű használat

E csalódások ellenére a könnyű használat valójában nagyon jó. A One.com furcsa döntéseket hozhat a blog elhelyezésével és a témaválasztással, de maga az összeállítási folyamat folyékonynak bizonyul. Kölcsönöz egy weboldalt Weebly könyvéből, és ez jó dolog. Mindaddig, amíg a témája megfelel a céljainak, képesnek kell lennie arra, hogy olyan webhelyet tervezzen, amelyben csak kevés vagy nincs probléma.

A bal oldali eszköztár teljesen interaktív élményt nyújt. Az elemeket közvetlenül az oldalon húzza, így nincs szükség arra, hogy hozzáadási ikont keressen, vagy ásjon a kívánthoz. A One.com tartalmaz néhány Photoshop-szerű markert is, így biztos lehet benne, hogy minden sorakoznak fel.

Új oldalak hozzáadása ugyanolyan egyszerű. A szerkesztő a felső eszközsorban található, és ott néhány kattintással megjelenik az oldalválasztó képernyő. A webáruházak, galériák és kapcsolattartó oldalak széles választékát kínálja, amelyek mindegyike dummy tartalommal van töltve. Egyszerű új oldal hozzáadása és webhelyének kibővítése.

Ami a webhely általános megjelenését illeti, testreszabhatja a sablont, ám kicsit nehéz ezt megtenni. Be kell lépnie az oldalszerkesztőbe, hozzáadnia kell egy új oldalt, majd kattintson a „Fedezze fel a One.com sablonokat” elemre, hogy megváltoztassa a sajátját. A teszteléshez nem találtunk más módot a sablon megváltoztatására, ami kissé idegesítő.

Ha egy új sablon kiválasztása nem az Ön számára, akkor mindig megtervezheti a sajátját. A One.com egy furcsa funkciót tesz lehetővé, ahol különböző sablonok használhatók különböző oldalakon. Nagyon sok rugalmasságot biztosít, de kissé zavaró lehet az újszülöttek számára.

Tervezési szempontból nincs különösebb értelme a sablon és az oldal opcióknak a különböző területeken történő elhelyezésére. A könnyű használat szempontjából azonban kissé segít. Míg az egyedi rendszer hozzászokik ahhoz, hogy szegmentálja, mire dolgozik, így nem kell aggódnia, hogy összezavarja webhelyének egyetemes elemeit. Például, ha egy elemet húz az oldalra, az nem okoz véletlenül megragadni a logót az út mentén.

Egyértelművé téve, hogy ez nem azt jelenti, hogy ezen eszközök felosztása jó dolog. Ez egy kicsit elősegíti a könnyű használatot, de a kis áldozat ezen a területen sokkal folyékonyabb építőket eredményezne néhány potenciális baleset ellenére..

A webhely tisztán felépítéséhez a One.com rendkívül egyszerűen használható, ismerete miatt. A teljesen interaktív felület azt jelenti, hogy egy egérkattintással pontosan megteheti, amit akar. A fejlettebb lehetőségek, például a sablonváltás azonban aggodalomra adnak okot.

Támogatás

Mivel a One.com teljes értékű internetes fogadó, a támogatás nagyon jó. Számos weboldal-készítő a támogatást egy súgóra és egy e-mail címre korlátozza. Noha ugyanez igaz a One.com-ra, élő chattel is rendelkezik, amely éjjel-nappal megoldást kínál a felmerülő bosszantó problémákra.

A súgó meglehetősen egyszerű. A One.com kilenc különféle kategóriát tartalmaz, mindent az indulástól az előfizetés kezeléséig. Az indulási terület különösen hasznos, mivel szép áttekintést nyújt minden szolgáltatásról, amelyet az One.com kínál. Így néhány rövid cikkben előkészítheti a webhely-készítőt, a WordPress-t, a Microsoft Office 365-et és a többi szoftvert.

Maguk a darabok tiszta módon vannak megírva, a mellékelt tartalomjegyzékkel a bonyolultabb oktatóanyagok készítéséhez. Néhány cikknek képernyőképei vannak, például a webhely készítőjének, de jó lenne, ha további cikkeket képernyőképeket, valamint néhány kapcsolódó videót látott volna..

Sajnos a One.com beleesik a csapdaba, amelyet sok weboldalépítő végez a súgóban. Rengeteg oktatóprogram van az előfizetés aktiválásától kezdve a blog elindításáig, de nincsenek hibaelhárítási útmutatók. Áttekintéseinkben a Strikingly (olvassa el a feltűnően áttekintést) az egyetlen építő, aki rendelkezik ezekkel a cikkekkel, amelyek rendkívül hasznosak a kicsi, általános problémákra.

Ehelyett, ha bármilyen problémája van, vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal. Az élő csevegés és az e-mail meglehetősen gyors válaszidővel érhető el. Kicsit több mint 10 órán belül e-mailen keresztül válaszoltunk, és néhány percen belül élő csevegést kaptunk. A nem angolul beszélõk számára azonban az élő csevegés lassabb lesz. Csak angol nyelvű ügynökök érhetők el a nap 24 órájában, míg más nyelvek normál, nyolc órás működési ablakai vannak.

A támogatási formák mindazonáltal kiválóak a One.com webhelyen. Az olyan kiegészítések, mint egy fórum vagy telefonos támogatás, minden bizonnyal üdvözlendők, de a megvalósítás elég jól működik, ahogy van. A súgóban található cikkek egyértelműen meg vannak írva, jó mélységgel, és a támogatás gyorsan reagál, mindaddig, amíg angolul beszél.

Az ítélet

Ha olyan funkciókban gazdag webhely-készítőt keres, amely néhány dollárt takaríthat meg, akkor a One.com remek választás. Rendkívül sok pénzt fog keresni pénzéből, figyelembe véve, hogy a modern böngészők milyen fontos funkciókká válnak, mint például az SSL tanúsítvány. A könnyű használat szintén remek, egy ismerős felülettel, amely a webdizájn fontos területeire összpontosít.

A szobában szereplő közmondásos elefánt azonban maga az építő tervezi. Furcsa döntéseket hoztak a One.com oldalán, nem utolsósorban a blog szörnyű megvalósítása. Ez az eszközök megosztásával, a nehezen megtalálható sablonopciókkal és az időnként késleltetett felülettel kombinálva a szolgáltatást úgy érzi, mint egy kis mosás.

Néhánynak ez az. Ha olcsó webhelyet szeretne egy felhasználóbarát felületen keresztül, akkor a One.com az Ön számára. Csak nem tervezi, hogy sokat blogol.

Mit gondolsz a One.com-ról? Tudassa velünk a megjegyzésekben, és – mint mindig – köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map