Gator Review – HostGator kis testvére – Frissítve 2020

Gator áttekintés

Gator a HostGator weboldal készítője, és mint ilyen elsősorban kezdőknek szól. Egy egyszerű webhely felépítése könnyű és szinte szórakoztató, de ha mélyebbre vágyik, érdemes megnéznie egy másik szolgáltatást. A részletekért olvassa el a Gator teljes áttekintését.


A HostGator webhely-készítője, a Gator elérhető minden fizetett tárhely-tervhez, de önálló eszközként megvásárolható egy webhely felépítéséhez is. A platform olcsó, szép és a kevésbé tech-hozzáértő felhasználók felé irányul, így a kezdőknek nem kell gondolniuk bele.

Ennek ellenére Gator feláldozza a testreszabhatóságot az újszülöttek befogadására, különös tekintettel az elemek sokféleségére és a funkciók mélységére. Nyilvánvaló, hogy valami nagyszerűt létrehozhat vele, de nincs mélysége ahhoz, hogy a legjobb weboldal-építők listáját elkészítsük.

erősségek & Hiányosságok

Gator alternatívái

Jellemzők

A Gator jellemzői nem mélyek, de sekélyek sem. Az alapokat figyelembe vesszük, ám a régebbi funkciók néhánya nem jelenik meg.

Blogolás a Gator segítségével

A Gatorral való blogírás egyszerű. Először úgy állítsa be a funkciót, hogy a Gator blogsablonjai közül választja ki. Mindegyik gyönyörű és érzékeny, ezért ott nem kell aggódnia. Csak annyit kell tennie, hogy kiválaszt egy egyet, amely kedvesnek tűnik.

gator-blog

Blogbejegyzés hozzáadása csak egy blogoldal létrehozásának és egy új hozzászólás hozzáadásának kérdése. Ráadásul néhány, már megírt hozzászólással kezdődik, így kezdheti a szerkesztéssel. Formázhatja őket a szokásos viteldíjakkal – szövegméret, súly, szín -, de ettől eltekintve, nincs sok testreszabhatóság.

Csak képeket, videókat és szöveget helyezhet be. Annak ellenére, hogy elég egy szokásos blogbejegyzéshez, ha valami mást szeretne csinálni, például speciális grafikákat vagy karusszeleket, az nem működik, hacsak nem ismeri a Flash fájlok környékét..

Nagyon jó lenne, ha szerkesztené az oldalt, mint a szokásos módon, widgetekkel és elemekkel, de ez nem lehetséges. Ha azt szeretné, hogy egy weboldal-készítő képes legyen erre, nézd meg a Voog-áttekintésünket.

Emellett jó, hogy beállíthat metaadatokat az indexeléshez. Nagy előnye az is, hogy címkéket rendelhet hozzá és integrálhat a Facebook-hoz a megjegyzéshez. Ez elősegíti a tartalommal való interakció fokozását, ami a Google szemében jó dolog.

Összességében a blogrendszer átlagon felüli a többi weboldal-készítőhöz képest, ám rosszabb, mint amit egy teljes értékű tartalomkezelő rendszer, például a WordPress kapna. Ha a blogolás fontos az Ön számára, olvassa el a WordPress használatának kezdő útmutatóját.

E-kereskedelem a Gator segítségével

Az online értékesítés a Gator segítségével egyszerű. Először az üzlet háttérinformációinak beállításával állíthatja össze termékeit. A szolgáltatás első használatakor a varázsló végigvezeti Önt a folyamaton. Termék hozzáadásához kiválasztja a képeket, ír leírást és beállítja az árat. Ezután technikailag már kész.

A jobb indexálás érdekében azonban a Gator támogatja a termékkategóriákat és -variánsokat, amelyek segítenek a felhasználónak az Ön webhelyén navigálni, és könnyebben megtalálni a szükséges termékeket. Ezenkívül a Gator e-kereskedelmi rendszere támogatja a digitális termékeket. A felhasználók akár a platformon keresztül is letölthetik a terméket, ami nagy rugalmasságot biztosít Önnek.

Amikor a vásárlók felé vonzódik, a Gator kiemelkedik. Nem csak kedvezményes kuponokat és eladásokat adhat hozzá, hanem PayPal, Stripe vagy kézbesítéssel történő fizetéseket is elfogadhat..

Ez egy tisztességes áruház funkció, de összehasonlítva azzal, amit elérhetsz a Shopify segítségével. Ha az e-kereskedelem fontos az Ön számára, próbálkozzon ezzel a platformon, de ne mielőtt elolvassa a kezdő Shopify-útmutatónkat.

SEO a Gator segítségével

A Gator nem rendelkezik olyan külön keresőmotor-optimalizáló eszközzel, mint a Wix. Inkább módosíthatja az egyes oldalak metaadatait, amikor a szakaszokat kezeli.

gator-SEO

Ezen felül SSL tanúsítványt kap a legolcsóbb tervvel. Ez nem csak arra készteti a látogatókat, hogy jobban bíznak benned, hanem nagy plusz a Google számára is. Egy másik dolog, amelyet a Google szeret, a reagálás, amelyben a Gator jó, az elemek automatikusan átméreteznek, hogy illeszkedjenek a mobil képernyőkre.

A Gator segíti az indexelést és a magasabb rangsorolást, de ha sok kulcsszó első helyét tervezi, akkor máshol kell keresnie. A Wix nagyszerű SEO eszközzel rendelkezik, ezért mielőtt webhely-készítőt választana, olvassa el a Wix-áttekintést.

A Gator funkcióinak áttekintése

Gator logówww.hostgator.com

384 dollártól kezdve havonta, minden tervben

Tervezés

Előkészített témák

Űrlapkészítő

HTML szerkesztő

Fórum támogatás

Vektor művészet Gallary

Hang

HD videó

használhatóság

Húzza fel és dobja felület

SEO szerkesztő

Mobil támogatás

Alkalmazás Központ

Blog támogatás

e-kereskedelem támogatás

Oldalszerkesztő

Szolgáltatások

SEO

értékesítés

Weboldal tervezés

Extrák

SSL tanúsítvány

Domain név

Hirdetési hitelek

Webhely áttekintése

Támogatás

Segítség Központ

Fórum

Élő chat

Telefon

Email

24/7 támogatás

Video oktatóanyagok

Szöveges oktatóprogramok

Egyéb

Ingyenes terv

Árazás

A Gator nem rossz az ár szempontjából, de egy ingyenes terv hiánya visszatartja ezt a Wixhez vagy a Weeblyhez képest..

A kezdő terv olcsó és a legtöbb online igényhez megfelelő. Hacsak nem akar belemenni az e-kereskedelembe, mindent tartalmaz, amire szüksége van egy gyönyörű weboldal felépítéséhez. A szerkesztő mellett domain név, SSL tanúsítvány és ingyenes tárhely is kapható.

A lánc felől a Premium terv drága azért, amit kínál. Csaknem kétszeres áron az indulási tervhez viszonyítva az egyetlen előny az elsőbbségi támogatás. Egy nagyobb vállalkozás számára, amelynek alkalmazottai a weboldalon dolgoznak, ez előny lehet. Ez azonban nem olyan fontos, mivel a kezdő tervnek már van napi 24 órás támogatása.

Végül, az e-kereskedelem terv csak akkor jó választás, ha tetszik Gator, és online vásárlást szeretne létrehozni. A frissítés drága, de ahogyan már tárgyaltuk, az e-kereskedelem platform hatékony és minden vállalkozás számára megfelelő.

Gator nem kínál ingyenes tervet vagy ingyenes próbaverziót, ám ezt a 45 napos pénz-visszafizetési garanciával pótolja. Ez jobb, mint a visszatérítés iránti kérelem 30 napos piaci szabványa, de ez nem minden esetben alkalmazható.

Nem lesz jogosult visszatérítésre, ha dedikált szervereket, egyedi szoftvereket vagy egyéni domaineket kért. Ez fontos a Gator tárhely-terveinek szempontjából, de itt kevésbé aggódik.

Ezen felül nem kap visszatérítést, ha csekkel, banki átutalással vagy átutalással fizet. Annak ellenére, hogy vannak korlátozások, ezek nem túlzottak, ezért csak ellenőrizze, hogy fizet-e hitelkártyájával vagy PayPal-számlájával, és minden rendben kell lennie.

Tervezés & Eszközök

A Gator weboldal készítőjének kivitele nagyon szép, eszközei könnyen kezelhetők. A szerkesztési folyamat elindításához, amikor először megnyitja az eszközt, egy rövid ismertetőt kapunk, amely kiemeli a szoftver fő eszközeit. Ez nem kimerítő, de jó képet ad arról, hogy mit kell tennie az induláshoz.

A felület egyszerű. A bal oldali sávot fogja használni a legjobban. Az „elemek” fül lehetővé teszi előre elkészített blokkok és elemek hozzáadását a webhelyéhez. Ezek közé tartoznak az ikonok, a Google Maps csapok, a kapcsolatfelvételi űrlapok és még a Flash fájlok is.

Mindent összevetve, a blokkok jelentős különféle lehetőségei vannak, amelyeket az oldalra húzhat, tehát nincs gondja a szakaszok testreszabásával..

A Gator Oldalak lapja

Az „oldalak” lapon kezelheti webhelye oldalait, amelyek a webhely-készítők körében gyakori szálak.

Ami a Gator „oldalai” lapját rejti, az az, hogy az eszköztár tetején található ikonok használatával módosíthatja a szerkesztett oldalt. Ráadásul az összes oldal egy előre meghatározott szakaszkészlettel kezdődik, amely elősegíti az elvégzendő munka felbontását, lehetővé téve a webhely hatékonyabb felépítését..

A Gator szakaszok lapja

A „szakaszok” fül segítségével szerkesztheti az adott oldalon található szakaszokat. Bármelyik oldalnak van fejléce, lábléce és néhány részleges tartalommal rendelkező szakasz, feltéve, hogy nem úgy dönt, hogy üres oldallal kezdődik.

Mindegyik szakasz saját előre definiált blokkokkal és elrendezéssel rendelkezik, hasonlóan a PowerPoint diákhoz. Ez megkönnyíti webhelyének szerkesztését útközben. Ezenkívül elrejtheti a szakaszok megjelenítését a különböző platformon. Például, ha egy általad létrehozott rész nem néz ki jól a mobiltelefonon, beállíthatja, hogy csak az asztali felhasználók számára jelenjen meg.

A „tervezés” fül segítségével módosíthatja webhelye megjelenését. Szerkesztheti a színpalettát, a betűtípusokat és a szövegstílust, de erre számíthat egy webhely-készítőtől. Nagyszerű, hogy hozzáadhat előre készített webhely háttereket, és ha nincs semmi, ami érdekli, akkor létrehozhat saját.

gator-háttér

A „blog” és a „tárolás” lapok nem bonyolultak, de a jobb oldalon van. Az egyszerű felület miatt könnyedén navigálhat ilyen komplex rendszereken, ami a munkát simábbá teszi.

A „statisztika” fül megmutatja webhelyének alapvető elemzési lehetőségeit. Annak ellenére, hogy nem olyan összetett, mint a Google Analytics, segít, ha gyors frissítéseket szeretne kapni webhelye teljesítményéről, különösen ha fizetős kampányt futtat, vagy időről-időre szeretné ellenőrizni az organikus forgalmat..

Speciális statisztikákhoz integrálhat a Google Analytics szolgáltatással. Ezt könnyű megtenni. Csak illessze be az Analytics-azonosítóját a kijelölt mezőbe, és a Google megkezdi az információk gyűjtését.

gator-analitika

A Gator háttérprogramjának kezelése

Végül a „Kezelés” fül segítségével kezelheti a háttérképet. Hozzáférhet a teljes verziók előzményeihez, ellenőrizheti az űrlap benyújtását, frissítheti az önéletrajzát, és akár a társadalmi kapcsolatokat is kezelheti. Ez nem egy lenyűgöző szerszámlista, de segítenie kell egy megfelelő webhely felépítésében.

Nagyszerű, hogy linkeket adhat a közösségi médiához a „Kezelés” szakaszból, majd csak húzza a megfelelő elemet, hogy azonnal integrálódjon a Facebook oldalához vagy a YouTube csatornádba..

A bal oldali sáv-modifikációk mellett az oldalon szerkesztéseket is végezhet, például átméretezheti az elemeket, megváltoztathatja a közzétett elem színét és hasonlókat. Ez azért fontos, mert amikor egy elemet húz, az nem automatikusan kerül egy szakaszba, és igazodik az összes többi blokkhoz. Bár ez több munkát jelent, amikor valami újat hozzáad, ez több testreszabási lehetőséget is jelent, tehát plusznak számítunk.

A szerkesztési lehetőségeken kívül a Gator sablonjai csökkentik a webhely létrehozásával járó morgási munkát is..

Gyönyörűek és mobilra optimalizáltak, valamint üzleti kategóriákra bontva. Ez nagyszerű indulást jelent a webhely létrehozásának folyamatában, mivel nem az üres vászonnal indul, és dönthet úgy, hogy csak az iparág sablonjait böngészi..

Noha a sablonokkal könnyű dolgozni, ezek nem annyira változatosak, mint, mondjuk, a Squarespaceé. Ha nagy weboldal-elrendezési palettát szeretne választani, nézzen meg többet a Squarespace áttekintésből.

Egyszerű használat

A Gator használata ugyanolyan egyszerű, mint a legtöbb weboldal-készítő. Miután feliratkozott, kiválaszt egy sablont a fentebb megbeszéltek közül, és már nem indul el a szerkesztés.

Ha egy meredek tanulási görbenek tűnik számodra, ne aggódjon. Mielőtt elkezdené a húzást, átnézheti a Gator fedélzeti bemutatóját. Ez egy rövid, 15 másodperces áttekintés, amely megmutatja, hogy az egyes lapok mit csinálnak és hol vannak minden fontos gomb.

Ezután elkezdheti használni a szerkesztőt. A szöveg és a képek szerkesztése ugyanolyan egyszerű, mint a Microsoft Word dokumentum írása. Előfordulhat, hogy problémákba ütközhet, ha például beszúr egy körlevél-körhintat Gator-nak nincs ilyen előre elkészített blokkja, ám az eszközöket könnyű használni.

Támogatás

A Gator támogatása nem csillagos, de jól lekerekített. A súgó központ jól elkészített, nyolc kategóriájú oktatóanyagot tartalmaz, Q&As és magyarázatok. Ez nem csak a szöveg. Ezek a kategóriák videókat és képeket tartalmaznak, amelyek megmutatják, mit kell tennie minden egyes esetben.

gator-támogatás

Ha nem találja itt a választ, ne ess kétségbe. Tervétől függetlenül, 24 órás támogatást kap csevegésen, e-mailben vagy telefonon. A Gator támogatási ügynökei kedves és segítőkészek, de van remény. A HostGator egy nagy platform, és ügynökei időnként megrémülhetnek. Ebben az esetben hasznos lehet az elsőbbségi támogatás. Az sem segít, hogy nincs fórumtámogatás.

Önnek kell eldöntenie, hogy az indulási és a prémium terv közötti árkülönbség kevésbé fontos-e, mint tudni, hogy prioritási támogatást kap, amikor csak szüksége van rá. Ha igen, akkor folytassa ezt a tervet, és nyugodjon meg, ha problémák merülnek fel.

Az ítélet

A Gator nagyszerű eszköz. Könnyen kezelhető, ha megkapja akasztását, olcsó és megfelelő tulajdonságokkal rendelkezik. Az eszköz ott van a legjobb weboldal-készítőkkel, még akkor is, ha a testreszabási lehetőségek időnként korlátozottak, és nem kapja meg a legjobb támogatást.

Ha jobb blogrendszert szeretne, olvassa el a legjobb web hosting útmutatónkat. Javasoljuk a WordPress alkalmazását, de valami más megfelelhet az Ön igényeinek. Mielőtt azonban a WordPress-t választja, olvassa el a WordPress webhelyünk legjobb útmutatóját.

Más tapasztalatai voltak a Gatorral kapcsolatban? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és köszönöm az olvasást

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map