Névbiztos áttekintés – Frissítve 2020

Névbiztos áttekintés

A Namecheap regisztrátorként működő gazdagép, amely olcsó, teljes értékű tárhelyet kínál. Bár ez nem tökéletes, ezekkel az árakkal nem sokkal panaszkodhat. A teljes Namecheap áttekintés elolvasásával megtudhatja, hogy működik-e az Ön számára.


A Namecheap majdnem két évtizede a domain regisztráció területén tevékenykedik, és a kortársakhoz hasonlóan kibővítette a kínálatát, hogy ideje alatt kiterjessze a webtárhelyet is. Ezzel szemben, mondjuk a GoDaddy-val ellentétben, a Namecheap a legjobb webtárhely-útmutatónkat készíti el, szilárd funkciókkal és alacsony árral, a rendszerindítás céljából..

Ebben a Namecheap áttekintésben áttekintjük a domain regisztrátor által átadott webgazda funkcióit, árait, sebességét, biztonságát és egyebet. A döntés meghozatala elõtt megbeszéljük a tapasztalatainkat a kezelõpanel használatával és a támogatás felvételével is

A Namecheap szerény ára ellenére lenyűgöző. Az ár kiváló, csakúgy, mint a biztonság, de regisztráláskor foglalkoznia kell egy szétválasztott műszerfallal és néhány hiányzó funkcióval..

Namecheap-Slider1

Namecheap-slider2

Namecheap-slider3

Namecheap-slider4

Namecheap-slider5

Előző

Következő

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a Namecheap számára

Jellemzők

A Namecheap minden tervben szilárd szolgáltatásokkal rendelkezik, ami a már így is alacsony árat még lenyűgözőbbé teszi. Ennek ellenére néhány területen ugrál, ami segít megmagyarázni az alacsony árat. A Namecheapnek nagyon sok funkciója van az Ön hosting tervéhez, de hajlandó vásárolni a la carte-t néhány alapvető szempontból, ha teljes csomagot szeretne.

Különösen korlátozások vannak az ingyenes domain regisztrációjára. A ingyenes .com domain regisztráció a legtöbb internetes házigazda számára normává vált – olvassa el a HostGator áttekintését csak egy példánál -, így furcsa látni, hogy a Namecheap korlátozza az ingyenes domainjét .website címre. A .com domain költsége nem drága, de nagyon kedves lenne, ha azt is belefoglalnánk.

Ennek ellenére nehéz megütni a Namecheap-ot, tekintve, hogy mennyire olcsó a tárhely, különösen, ha sok kritikus funkciót tartalmaz. A lista között szerepel egy weboldal-készítő, amely plug-ineket tartalmaz a fizetési lehetőségek, a közösségi média integrációja és egyebek számára, valamint több reagáló témát is tartalmaz..

Namecheap-review-website-építő

Nem felel meg a legjobb weboldal-készítőnknek, a Wix-nek, de amint elolvashatja a Wix-áttekintésünket, kevés weboldal-készítő van. Mégis magában foglalja az alapvető elemeket, beleértve a drag and drop interfészt és az e-kereskedelem támogatását. Ha nem kedved, a Namecheap lehetővé teszi a Weebly vagy a Strikingly használatát az App Store-ban is (olvassa el a Weebly és a Strikingly ismertetőket).

Nem számít a webhely felépítésének módja, a cPanel segítségével összekapcsolhatja domainjét a Google Alkalmazásokkal. Ez magában foglalja a Google naptárát, irodai csomagját és a Gmailét a domainjéhez. Mindent be kell állítania a Google segítségével, de az opció a cPanelben jelenik meg.

A többi szolgáltatás a biztonság köré összpontosul, beleértve 50 ingyenes PositiveSSL tanúsítványt, napi biztonsági másolatot és a WHOIS adatvédelmi adatvédelmét. Bekerülünk az alábbi „biztonság” és „adatvédelem” szakaszokba.

Tetszik az egész felállás, de hiányzik a ingyenes .com domain regisztráció. Tekintettel arra, hogy mennyire olcsó a Namecheap, és hány szolgáltatást kínál, megértjük, miért kérték a domain külön regisztrálását, ám jó lenne látni.

A namecheap szolgáltatások áttekintése

Namecheap logówww.namecheap.com

288 USD-tól kezdve minden hónapban

Szerver típusok

Közös tárhely

VPS tárhely

Kezelt WordPress

Cloud tárhely

Dedikált tárhely

Viszonteladói tárhely

Usablity

FTP hozzáférés

SSH hozzáférés

cPanel

Root Access

Napi mentések

Weboldal-készítő

Szolgáltatások

SEO

értékesítés

Weboldal tervezés

Biztonság

Domain adatvédelem

SSL titkosítás

Malware eltávolítása

Webes alkalmazás tűzfal

Két tényezős hitelesítés

DDoS védelem
Fizetett

SFTP

Támogatás

E-mail támogatás

Telefonos támogatás

Élő chat támogatás

oktatóanyagok

Felhasználói fórum

Tudásbázis

24/7 támogatás

Árazás

A Namecheap valami ritka dolgot csinál a webtárhely világában: jelenítse meg a ténylegesen fizetendő árat. Csakúgy, mint a WebHostingBuzz (olvassa el a WebHostingBuzz áttekintést), a Namecheap nem jár az árképzési jelekkel, amelyeket más webtárhely-szolgáltatókkal látunk. A termékalapon ellenőrizheti a kívánt időtartam árát, így nincs meglepetés.

Ez is olcsó. A Namecheap, amint a neve azt sugallja, az olcsó bin árakat tartalmazza, legyőzve korábbi legolcsóbb internetes házigazdánkat, 1&1 IONOS (olvassa el az 1&1 IONOS-áttekintés). Ha olcsó webtárhelyt nyújt Önnek, akkor a Namecheap szállíthat néhány megosztott tervvel, amelyek évente kevesebbet fizetnek, mint az Arvixe havi költségei (olvassa el az Arvixe áttekintésünket).

Az árképzési rendszer könnyen érthető. Megvásárolhat hostolást egy hónapra vagy egy évre, utóbbi 6-7 százalékos kedvezményt kínál. A Namecheapnek nincs promóciós ára sem az éves terv 50% -os lejárata mellett. Ha ez az, amit keres, olvassa el a Hostinger áttekintésünket.

Ez az árazási rendszer igaz a megosztott és a WordPress tervekre. A VPS és a dedikált felhasználók szintén képesek fizetni negyedévente, és a viszonteladók mindössze egy hónap és két év alatt fizethetnek..  

A Namecheap kiszolgálókat kínál kiszolgálókra is. Elavult hardverrel rendelkező szerverek, amelyek ki vannak kapcsolva a forgásból. Bár nem ideális konfiguráció, de jó módja a pénzmegtakarításnak, ha dedikált szerverre van szüksége. Az írás idején a Namecheap szerverei olyan olcsóak voltak, mintha havonta 34,88 dollár, de ez a készlet változásával változni fog..

Nem számít, milyen tervvel jár, bár egy hónapig támogatást nyújt, kivéve ha ez egy VPS terv, amely két hetet biztosít Önnek. A Namecheap 30 nap alatt nyújt visszatérítést, amely bár nem olyan nagylelkű, mint a DreamHost 97 napos ablaka, a legtöbb webtárhely-szolgáltató számára alapszabály (olvassa el a DreamHost áttekintésünket).

Egyszerű használat

A Namecheap-ba történő feliratkozás olyan egyszerű, mint a terv felvétele, a fiók létrehozása és a „pénztár” megnyitása. A GoDaddy-hez hasonló, hogy nagyon sok a weboldalon, ami megnehezíti a szükséges szolgáltatás igénybevételét (olvassa el a GoDaddy áttekintésünket). Ennek ellenére egyértelmű, hogy a Namecheap megpróbálta ésszerűsíteni a folyamatot, tehát bár ez bosszantóbb, mint egyesek, nem visszatörő.

A terv kiválasztásával kapcsolatos minden problémát gyorsan kiegyenlíti a fizetési folyamat. A Namecheap először egy fiók létrehozását kéri, vagyis a fizetésről a vezérlőpultra léphet anélkül, hogy e-mailben találná a fiók hitelesítő adatait. Ráadásul a végső pénztár oldalát nem akadályozzák meg fiókja kiegészítői, és még kapcsolóval is rendelkezik az automatikus megújítás kikapcsolására..

Namecheap-review-pénztár

Ennek ellenére a fizetési folyamat meglehetősen hosszúnak tűnik, mivel a Namecheap minden lépést a saját oldalára szegmentál. Az egyik oldalon fiókot hoz létre, a másik oldalon megerősíti a megrendelését, egy másik oldalon megadja a számlázási címét, és végül kitölti a fizetési információkat. Ez nem hatalmas megrázkódtatás a Namecheap használatával, de a folyamat lezárulhat egy-két oldalra.

Mindezek után egy megrendelés-összefoglaló oldalra kerül, ahol navigálhat a fiók irányítópultjára, ha rákattint a tárhely-fiók melletti “kezel” elemre. A kezelőpanel egyértelműen az üzleti domain oldalra van beállítva, mivel az összes lap lényegében arra irányul, hogy a meglévő domain tárhelyének megvásárlása felé irányuljon.

Namecheap-review-fiók műszerfal

Beletelt egy ideig, mire megtaláltuk a cPanel-t. Nyissa meg az irányítópultot, kattintson a lefelé mutató nyílra a tárhely mellett, nyomja meg egy másik lefelé mutató nyilat a vásárolt csomag mellett, és végül kattintson a „Ugrás a cPanelre” elemre.

A cPanel megegyezik a legtöbb legjobb webtárhelyünkkel, a cPanel választással, a Namecheap-exkluzív alkalmazások felső részén kívül. Nem „exkluzív”, amint a Namecheap azt sugallja, de ez egy jó módszer a tudásbázisra, a webhely-készítőre és a Google Apps központra mutató linkek egy helyen történő megszervezéséhez.

Namecheap-review-cpanel

A Namecheap használata nem nehéz, de nem ugyanaz a hangsúly, mint mondjuk Kinsta (olvassa el a Kinsta-áttekintésünket). Az irányítópult a domainkezeléshez készült, nem pedig a webtárhelyhez, ami zavart okozhat, amikor megpróbálja kezelni a webhelyét..

Tárhely típusok

Annak ellenére, hogy a domain regisztrátor internetes gazdagéppé vált, a Namecheap sokat dolgozik a tárhely típusainál. Az iPage-vel ellentétben (olvassa el az iPage áttekintésünket) nem korlátozódik a megosztott tárhelyre, amely egy nagyobb gazdagép rugalmasságát kínálja árcímke nélkül.

A megosztott tárhelyvel kezdődik, ugyanúgy, mint a legtöbb webtárhely, mondjuk a Pagely-en kívül (olvassa el a Pagely-áttekintést). A megosztott tárolás több webhelyet tárol ugyanazon a szerveren, és arra készteti ezeket a webhelyeket az erőforrások megosztására. A Namecheap példája annak, hogy milyen olcsó lehet a megosztott tárhely, de ez együtt jár a sebesség vagy az üzemidő alkalmi kérdésével is.

A megosztott tervek mellett vannak a kezelt WordPress tervek. Az árazás alapján, amely hasonló a megosztott tárhelyhez, feltételeztük, hogy ez csak a megosztott tárhely felsorolásának másolata, automatikus WordPress frissítésekkel. De nem az. Inkább a kezelt WordPress tervek felhő tárhelyet használnak, és amint az MDDHosting áttekintésünkből elolvashatod, ez nagyszerű a WordPress számára.

A felhő-tárhely az a szál, amely összekapcsolja a legjobb webtárhelyet a WordPress-választással. Bár webhelye továbbra is egyetlen kiszolgálón található, további erőforrások felkérésére az alapul szolgáló kiszolgálók hálózatát kell felhívni. Röviden: ez azt jelenti, függetlenül attól, hogy webhelyén forgalmi szél tapasztal, elosztott szolgáltatásmegtagadási támadás vagy bármi más – erőforrások állnak rendelkezésre.

Ugyanakkor nem csak a felhő WordPress tárhelyéről. Az egyenlet „kezelt” része arra vonatkozik, hogy a Namecheap fenntartja a WordPress verzióját. Bár a webhelyet még meg kell terveznie, és tartalommal kitöltenie, a Namecheap ingyenesen gondot fog tenni a biztonsági mentések és a WordPress frissítései miatt.

Ha több energiát keres nem sokkal többért, akkor a VPS tervei megfelelnek neked. A virtuális magánszerverek virtuális szerverek, amelyek fizikai szerverekkel üzemelnek. A kiszolgáló számítási erőforrásait elkülönítik és felosztják a virtuális szerverek között, ami hasonló élményt nyújt a dedikált tárhely számára, extra költségek nélkül..

A Namecheap VPS tervei olcsók, és ha elolvasta az A2 tárhely áttekintését, akkor tudja, hogy azt jelenti, hogy nem menedzseltek. Lehet kérni az ügyfélszolgálat tanácsát, de a szerver helyreállítása, az alapvető szoftverváltozások és a hibaelhárítás havonta további díjat számol fel..

A csúcskategória dedikált szervereket mutat be, amelyek – ahogy a neve is sugallja – maguknak adnak szervert. A VPS-tervekhez hasonlóan a dedikált szerverek sem menedzseltek, azaz a hibákkal és a frissítésekkel kell foglalkoznia. Ha az ár túl magas, vásárolhat a Namecheap elkülönített szerverek listáján.

Sebesség & üzemidő

A weboldal sebességét teszteljük a Pingdom Speed ​​Test és a Load Impact segítségével. Folyamatunk egyszerű: regisztrálunk egy fiókot a lehető legolcsóbb tervvel, telepítünk egy üres WordPress példányt, és elkezdjük a tesztelést. Annak ellenére, hogy nem tökéletes tudomány a weboldalak betöltési idejére, megpróbálunk a lehető legtisztább jelzést adni a sebességről, ha így teszteljük a teszteket.  

A Namecheap jól teljesített, de nem elég ahhoz, hogy helyet szerezzen a leggyorsabb webtárhely útmutatónkban. A Pingdom Speed ​​Test 100-ból 90-et adott, ami valószínűleg az Namecheap által használt Apache-kiszolgálóknak köszönhető. Láttuk olyan gazdagépeket, mint az A2 Hosting és az MDDHosting, amelyek LiteSpeed ​​szervereket használnak, amelyek Apache alternatívát jelentenek, hogy nagy hatással legyenek, olyasmit szeretnénk látni a Namecheap részéről a jövőben.

Namecheap-review-sebesség-teszt

Arra számíthat, hogy a sebesség csökkenni fog, amikor a webhely tele van tartalommal. A megosztott tárhely első két szintjébe nem tartozik az eAccelerator vagy az xCache, amely a felső szintbe tartozik. A korábbi gyorsítótárazza a PHP szkripteket fordított állapotban, vagyis sokkal gyorsabban végrehajtható, míg az utóbbi ugyanazt csinálja, de tárolja őket a szerver RAM-ban.

A terheléses tesztünk kiváló eredményeket nyújtott. Terhelésünk szempontjából a Load Impact stressztesztelő eszköz, bár sokkal többet tehet. Öt perc alatt 50 virtuális felhasználót küldtünk a webhelyre. A terhelés hatása megmérte az egyes felhasználók válaszidejét és a teljesített kérelmek számát..

A Namecheap szinte egyenes vonalú volt, amikor a válaszadásra és minden kérésre eleget tett. Arra számítunk, hogy a legolcsóbb megosztott csomag az egyes hostokkal mintegy 50 felhasználót megszakít, ezért teszteljük ezt a korlátozást. A Namecheap azonban nem tartozik ebbe a kategóriába. Képes volt lépést tartani a kérésekkel és alacsony válaszidőt tudott fenntartani.

Namecheap-review-terhelés-hatás

Ez azt sugallja, hogy rengeteg számítástechnikai erőforrást kell megtenni, így a megosztott tárhely sok kérdésének nem szabad felmerülnie. Bár nem tudjuk garantálni, hogy mindig így lesz, a tesztelésünk során ez volt.

A Namecheap azonban nemcsak a gyors tárhely nyújtásával foglalkozik. Ezenkívül megbízható tárhelyet kínál. Számlájának biztonsági mentése 99,9 vagy 100 százalék üzemidőt garantál, a használt tárhely típusától függően. A viszonteladói és a VPS tervek 99,9 százalékos korlátot tartalmaznak, ami alapvetően azt jelenti, hogy a havonta az első 45 perc nem támogatható.

Ezen kívül a Namecheap egy napos szolgáltatást nyújt minden nem ütemezett óráig, amikor a szerverek nem működnek. Mint a legtöbb internetes házigazda számára, a leállás idejétől számított 10 napon belül támogatást kell kérnie a hitel megszerzéséhez.

Biztonság

A Namecheap számos olyan biztonsági funkcióval rendelkezik, amelyeket keresünk: SSL / TLS tanúsítványok, rosszindulatú programok ellenőrzése és automatikus biztonsági mentések. Az utolsó elem nem érhető el minden tervnél, ami bár csalódást okoz, mégis értelmes, mivel a Namecheap olcsó lehet. Ennek ellenére örülünk, hogy az SSL / TLS tanúsítványokat és a rosszindulatú programokat szkenneljük a tervek között.

Az SSL / TLS tanúsítvány elengedhetetlen a webhely biztonságához. Azt mondja, hogy a webhelyét látogató böngésző bizalommal bízhat a személyes adatokkal, ami titkosított kapcsolatot nyit meg webhelye és a látogató között (olvassa el a titkosítás leírását a folyamat sajátosságaiért)..

A Namecheap 50 Comodo PositiveSSL tanúsítványt tartalmaz minden tárhely-csomaggal. A belépő szintű tanúsítvány alkalmas a legtöbb olyan webhelyre, amelyek nem igényelnek sok személyes információt a felhasználóktól. Ha például fórumot működtet vagy elfogad fizetéseket a webhelyén, akkor hetther igazolást kell beszereznie.

A rosszindulatú programok beolvasása a cPanel-ben található „víruskereső” néven. Naponta egyszer és többet ellenőrizheti webhelyén a rosszindulatú programokat és a számítógépes bűnözéshez kapcsolódó egyéb ostobaságokat. Fontos megjegyezni, hogy bár az eszköz megvizsgálja az Ön webhelyét, nem tisztítja azt. Ha azonosít egy problémát, akkor másik módot kell találnia annak eltávolítására.

Namecheap-review-Vírusirtó

Az SSL / TLS tanúsítványok és a rosszindulatú programok vizsgálata minden tervhez tartozik, de az automatikus biztonsági mentések nem. A legolcsóbb megosztott terv nem tartalmazza őket, bár szerencsére minden más terv megteszi. A biztonsági másolatot a cPanel segítségével érheti el, napi, heti vagy havi ütemezésével, helyi letöltésével vagy hivatkozások másolásával.

A színfalak mögött van még a ModSecurity. Ez egy nyílt forráskódú webalkalmazás-tűzfal az Apache-kiszolgálók számára, vagyis megvédi Önt a kiszolgálóra érkező csúnya forgalomtól. Mivel ez nyílt forráskódú, számos szabály és konfiguráció állítható be annak biztosítására, hogy webhelye a lehető legbiztonságosabb legyen.

Bár minden tervről szeretnénk biztonsági másolatot látni, a biztonsági csomag lenyűgöző. A megosztott tárhely második szintjére való ugrás egyébként is megéri, mivel a biztonsági mentések a legfontosabb cseresznye. Nehéz panaszkodni, amikor a Namecheap oly sok biztonságot kínál, oly jó, olcsón.

Magánélet

Az adatvédelem egyike azoknak a dolgoknak, amelyekről könnyű beszélni, de nehéz követni őket. A Namecheap viszont ott tartja a pénzt, ahol a szája van, és biztosítja a jobb adatvédelmi intézkedéseket, amelyeket egy internetes házigazda láthattunk. Ez messze van attól az adatbányászattól, amelyet a Endurance International Group márkáitól láttunk (erre példa a FatCow áttekintésben).

A Namecheap ingyenes domain-adatvédelmet kínál az összes birtokában lévő domaindel. A domain adatvédelem pótlólagos információval helyettesíti a domainjében regisztrált információkat, hatékonyan elfedve a személyazonosságát. Mivel a WHOIS nyilvántartásai online kereshetők, bárki megtalálhatja személyes adatait, ha nincs domainjogi adatvédelme.

Láttuk, hogy néhány házigazda ingyenes domain adatvédelmet kínál (egy példát olvassa el a WestHost áttekintésünket), de általában csak a szolgáltatónál regisztrált domaineken. A Namecheap abban a szokatlan, hogy ingyenesen biztosítja a domain adatvédelmet a domain transzfereknél, vagyis ha a domain regisztrálva van, mondjuk, a GoDaddy-n, akkor átviheti a Namecheap-re, és megóvhatja személyes adatait..

Az adatvédelmi politika szintén megalapozott, de a Namecheap fenntartja a jogot arra, hogy nem személyesen azonosítható információkat megosszon a hirdetési és üzleti partnerekkel. Ennek ellenére semmilyen személyes információt nem osztunk meg, és mivel a Namecheap támogatja a Fight for the Future és az Electronic Frontier Foundation alapját, kényelmesen adunk át egy kis adatot.

Támogatás

A Namecheapnek van egy támogatási központja, ahol megtalálhatja az összes támogatási erőforrást. Noha a szokásos gyanúsítottak vannak – a Namecheap tartalmaz linkeket jegy-alapú támogatáshoz, élő csevegést, visszajelzéseket, állapotfrissítéseket és még sok minden mást -, vannak néhány ritka támogatási forrás is.

Ez magában foglalja a Namecheap API dokumentumokat, amelyek lehetővé teszik a domainkeresést, a regisztrációt és még automatikusan a létrehozott alkalmazásból. Annak ellenére, hogy az API-t domainek, SSL / TLS tanúsítványok és egyebek eladására is felhasználhatja, a domain megfigyelésére és kezelésére is használható.

Namecheap-review-api

Ha segítségre van szüksége, a Namecheap ezt is el tudja fogadni. Az élő csevegés és az e-mail támogatás éjjel-nappal áll rendelkezésre, és a felülvizsgálat során mindkettőt használtuk. Az élő csevegés majdnem olyan jó, mint a SiteGroundé, amely mond valamit (olvassa el a SiteGround áttekintést). A válaszok gyorsak és közvetlenek voltak, egyértelmű ismereteket mutatva a szolgáltatás műszaki szempontjairól.  

Az önsegítés érdekében van egy tudásbázis, amely a Namecheap termékkategóriáira van felosztva. A bonyolult szakaszokat, például a „tárhelyet” tovább osztják, így a kívánt cikk megtalálása egyszerű.

Namecheap-review-tudásbázis

Sok cikk is létezik. A Namecheap oktatóanyagokat, magyarázatokat és hibaelhárítási útmutatásokat tartalmaz a tudásbázisban, amelyek mindegyike kitűnő részletességgel rendelkezik. Bár az emberi támogatással kapcsolatos tapasztalataink nagyszerűek voltak, nem kell sokat tennie, tekintettel a tudásbázis mélységére.

Az ítélet

A Namecheap mindent elmond, amit tudnia kell a névben. Ez egy olcsó webtárhely, számos funkcióval, bár van néhány problémája is. Szerezzük a sebességet, a biztonsági funkciókat, a domain adatvédelmét és az árat, de az ingyenes .com domain regisztráció hiánya és a nehézkes műszerfal hiányzó kérdés..

Mit gondolsz a Namecheap-ről? Szeretné kipróbálni? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map