HostGator áttekintés – Frissítve 2020

HostGator áttekintés

A HostGator már egy ideje működik, és könnyen belátható, miért: gyors és egyszerűen használható. Az árcímke azonban nagyon kívánságot hagy, és kevesebb áron kaphat még jobb szolgáltatásokat. A részletekért olvassa el a HostGator teljes áttekintését.

A HostGator egy jól ismert név a webtárhely világában, amelyet valószínűleg az internetes legjobb webtárhely-útmutató tetején látott. Nagy név esetén a HostGator nem annyira lenyűgöző, mint kellene. A tervek sebessége és köre jó, de a magas ár nem tűnik megéri, ha minden össze van állítva.

Ebben a HostGator-beszámolóban a Hatchling megosztott tervvel rendelkező webhely elindítását követő tapasztalatainkról fogunk beszélni. A felülvizsgálat során arról fogunk beszélni, hogy mi tetszett és mi nem tetszett azokkal kapcsolatban, amelyek a szolgáltatások, az ár, a biztonság, a könnyű használat, a sebesség és így tovább, majd megteszik ítéletünket..

A HostGator nem érte el azt az állapotot, amely a subpar szolgáltatás hátoldalán található. Ez egy megbízható ajánlat, gyors, kiváló felülettel és sokféle tervvel. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy bizonyos pénzed a nevét veszi igénybe, és így érzi, hogy kevesebb az értéke.

Hostgator-Slider1

Hostgator-slider2

Hostgator-slider3

Hostgator-slider4

Hostgator-slider5

Előző

Következő

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a HostGator számára

Jellemzők

Akárcsak azok a biztonsági funkciók, amelyeket később érintünk, a HostGator rengeteg feladatot kínál a szokásos szolgáltatások szempontjából. Ennek ellenére az olcsó tervekhez nem sok jellemző tartozik, hacsak nem hajlandó fizetni érte.

A legtöbb szolgáltatás a piacon keresztül érkezik, amelyhez hozzáférhet a fiókja irányítópultján. Számos szolgáltatást felvehet webhelyére, ideértve a HostGator webhely készítőjét, SEO eszközöket, az állandó kapcsolatot és a Weebly-t.

Hostgator-review-piacon

A weboldal készítője nem rossz, amint azt a Gator by HostGator áttekintésből láthatjuk, de a Weebly a jobb választás. Még ennél is jobb a Wix, amely első helyen helyezkedik el weboldal-készítő véleményeinkben (olvassa el a Wix-véleményünket).

A megosztott tervek finomságokkal járnak, de semmi sem hatalmas különbséget. 200 dollárnyi hirdetési jóváírást kap a Bing és a Google között, valamint 52 egy kattintással rendelkező telepítőt. Bár kedvelik az egy kattintással rendelkező telepítőket, hajlandóak lennénk megosztani a szilárdtestalapú meghajtó tárolási hirdetési jóváírásait a megosztott tervekkel.

Ha menedzselt WordPress-tervet készít, amely egyszerűen a legjobbak, akkor kapsz még néhány funkciót. A CodeGuard és a SiteLock mellett, amelyekről a „biztonság” szakaszban fogunk beszélni, gyorsítótárazást és tartalomszolgáltatási hálózatot kapunk. Amint azt a WordPress használatának kezdő útmutatójában megismerheti, saját kezűleg gyorsítótárazást is szerezhet, de annak mellékelése nem rossz.

Mindez azonban elavultnak érzi magát. A kis extrák itt és ott vonzóak, ám inkább az SSD tárolást és a rosszindulatú programok szkennelését részesítjük előnyben a megosztott tervek mellett a csillogó szolgáltatások mellett. A drágább terveket tele vannak csomagolva, amilyennek kellene lenniük, de az alacsony vég nagyon sokat kíván.

A HostGator szolgáltatások áttekintése

HostGator logówww.hostgator.com

Kezdődik: $ 275 / hónapMinden terv

Szerver típusok

Közös tárhely

VPS tárhely

Kezelt WordPress

Cloud tárhely

Dedikált tárhely

Viszonteladói tárhely

Usablity

FTP hozzáférés

SSH hozzáférés

cPanel

Root Access

Napi mentések

Weboldal-készítő

Szolgáltatások

SEO

értékesítés

Weboldal tervezés

Biztonság

Domain adatvédelem
Fizetett

SSL titkosítás

Malware eltávolítása

Webes alkalmazás tűzfal

Két tényezős hitelesítés

DDoS védelem

SFTP

Támogatás

E-mail támogatás

Telefonos támogatás

Élő chat támogatás

oktatóanyagok

Felhasználói fórum

Tudásbázis

24/7 támogatás

Árazás

A HostGator kiváló példa arra, amit nem szeretnénk látni az árazásban. Erõs pontjai vannak, amirõl errõl beszélünk, de továbbra is feliratkozik más internetes házigazdák keltezett és hamis árképzési gyakorlataira és a legjobb antivírus szoftverünkre.

Az árak jól néznek ki, amikor először landol a weboldalon. A megosztott tervek kevesebb, mint 3 dollárért rendelkezhetnek, a kezelt WordPress kevesebb, mint 10 dollár, és egy tisztességes VPS-terv körülbelül 30 dollár. Ezek az árak csak akkor érvényesek, ha három év előre vásárol. Ha kevesebb, mint egy évet akar vásárolni – a HostGator egy, három és hat hónapos időtartamot kínál – az ár több mint kétszeres.

Ez a legolcsóbb megosztott tervet havonta közel 11 dollárra hozza, ami több, mint a legtöbb webtárhely-piac. Az A2 tárolás felére meghaladja a megújítást, ugyanolyan az ár a kezdeti idő megvásárlásánál, a DreamHost pedig még kevesebb (olvassa el az A2 Hosting áttekintést és a DreamHost áttekintést).

Az első benyomások mindent tartalmaznak, és a HostGator a javára rakja a pakli olcsóbbnak, mint mindenki másnak, ugyanakkor drágábbnak. Megértjük, hogy a vállalkozásoknak meg kell tenniük a túléléshez szükséges intézkedéseket, de ez ebben az esetben az ügyfél költségén történik.

Ennek ellenére a HostGator egy, három és hat hónapra, valamint egy, két és három évre terveket kínál, ami sokkal rugalmasabb, mint a legtöbb webtárhely. A kedvezményt csak az éves és a többéves csomagokra kell alkalmazni, tehát a három és a hat hónapos tervek beillesztése nem változtat.

45 nap áll rendelkezésére, hogy meggondolja magát, ami nem rossz. Ez nem lenyűgöző az InMotion Hosting 90 napos visszatérítési ablakaihoz vagy a Dreamhost 97 napos időszakához képest, de másfél hónap még mindig elegendő idő pénz visszaszerzésére (olvassa el az InMotion Hosting áttekintésünket).

Egyszerű használat

A HostGatorba történő feliratkozás önmagában nem nehéz, de a terv felvitele az. Ahogy a következő szakaszban fogunk találkozni, szinte mindenfajta tárhely-típust kínál, és ennek értelmezése meglehetősen nehéz. Nyilvánvaló, hogy a HostGator a lehető legjobban előremozdítja a weboldal racionalizálását, de még mindig vannak akadályok a leküzdéshez.

Például a tárhely típusait a felső menü tartalmazza, és a megosztott tárhely vezet a csomaghoz. Ez a rész tetszik, de a megosztott tárhely mellett a weboldal-készítőnek lehetősége van, amelynek eltérő árstruktúrája van. Eltérően például a GoDaddy-től, amely magában foglalja a webhely-készítőt az Ön hostolásával, a HostGator különálló entitás (olvassa el a GoDaddy GoCentral áttekintést).

Van egy külön bejelentkezési terület a Gator készítőjének is, de zavarba ejtő, hogy ingyenes Weebly fiókot használhat megosztott tárhelytervével (olvassa el a Weebly áttekintésünket). Noha a Weebly beillesztése az egyik legjobb weboldal-készítő, furcsa, különösen akkor, ha a HostGator rendelkezik saját weboldalkészítővel..

A termékek puszta sűrűsége megzavarja a keresést, amire szüksége van, ami nem jó, mivel a webtárhely már félelmetes. A HostGator webhelye nem néz ki rosszul vagy navigál, de a tervek elosztása nehéz megemészteni.

Miután kiválasztott egy tervet, az ellenőrzés egyszerű. A HostGator nem a legtisztább a promóciós árképzés szempontjából, és a fizetési oldalon több, kellemetlen kiegészítő van, amelyekkel meg kell küzdeni, de a folyamat nem nehéz.

Hostgator-review-pénztár

Miután végzett, a HostGator néhány e-mailt küld Önnek, amelyek közül az egyik tartalmazza a bejelentkezési információkat. Noha nem vagyunk rajongói ennek a hitelesítő adatoknak a kézbesítéséhez, ez nem a legrosszabb. A HostGator a számlázási területre és a vezérlőpultra mutató hivatkozások, valamint a megosztott fiókok névkiszolgálóinak átvitele során is nehézségeket él..

A megadott jelszót véletlenszerűen állítja elő számok, betűk és speciális karakterek, ezért feltétlenül tárolja a legjobb jelszókezelőnknél, Dashlane-nál (olvassa el a Dashlane-áttekintést).

Nekünk a probléma az volt, hogy a jelszó nem működött. Kezdetben megtette. Be tudtunk jelentkezni, bemehetünk a cPanelbe, és összezavarodhatunk a dolgokkal, de amikor újra megpróbáltunk bejelentkezni, a jelszó meghiúsult. Vegye figyelembe, hogy a jelszót a LastPass-szal együtt tároltuk (olvassa el a LastPass-áttekintésünket), és ellenőrizte újra a HostGator által elküldött e-mail alapján. Még így is vissza kellett állítanunk.

A fiaskó után azonban be tudunk jelentkezni. A HostGator felosztja a kezelést egy fiók-irányítópult és a cPanel között (olvassa el a legjobb webtárhelyet a cPanel útmutatóval). A fiókok irányítópultja nagyszerű, mivel a HostGator gyors linkeket kínál a cPanel fontos szakaszaihoz, és piacot kínál, ahol megvásárolhatja a SiteLockot, az SSL / TLS tanúsítványt és még sok másat.

Hostgator-review-fiók műszerfal

A HostGator módosított cPanel-et használ, ami jó dolog ebben az esetben. Annak ellenére, hogy nem olyan integrált más szolgáltatásokkal, mint a Bluehost (olvassa el a Bluehost áttekintést), a HostGator kiváló munkát végez a legrelevánsabb információk megjelenítésében anélkül, hogy túlterheltséggé válna..

Hostgator-review-cpanel

A számla irányítópultja és a cPanel felpiszkálása között a HostGator örömmel használható. De azután, hogy feliratkozott. A terv kiválasztása és a vásárlás megismerése zavaró és unalmas, és a mandátumunkkal kapcsolatos kérdés fejfájást okozott. A HostGator megéri az erőfeszítést, de nem gondoljuk, hogy ilyen erőfeszítésre lenne szükség.

Tárhely típusok

A HostGator az alaphelyzet a tárhely típusainál. Bár a feliratkozás során problémákat okoz, az opciók száma vitathatatlan. Nem számít, milyen webhelyet próbál létrehozni, vagy milyen méretben képes a HostGator elhelyezésére.

Megérintettük a zavaró weboldal-készítőt és a megosztott tárhely-dilemmát, de összefoglaljuk.

A HostGator három szintű Hostgator-ot kínál, amelyek több felhasználót hoznak ugyanarra a szerverre pénzmegtakarítás céljából, és a megosztott tervvel használhatják a Weebly ingyenes vagy fizetett verzióját. Van még a Gator weboldal készítője, amely a hostolás szempontjából hasonló, de az építési webhelytől eltérő.

Ha feljebb lépünk, ott egy kezelt felhő WordPress-tárhely is található. Olcsó, összehasonlítva a Kinsta és Pagely-kel (olvassa el a Kinsta-áttekintést és a Pagely-áttekintést), de hiányzik a WordPress dedikált, költségesebb opcióinak funkciói. Ennek ellenére a WordPress útmutató legjobb webtárhelyén szerepet kapott.  

Ha több energiát keres, van VPS és dedikált tervek.

A VPS, vagy a virtuális magánszerver hasonló struktúrát használ a megosztott tárhelyhez, ha több felhasználó egy kiszolgálón van. A megosztott tárhelytől eltérően azonban van egy különálló virtuális szerver, amelyet Önnek szenteltek. Gondolj a VPS-re mint kompromisszumra a megosztott és dedikált tárhely között. Dedikált szerver környezetet és erőforrásokat kap, de a fizikai kiszolgáló költsége nélkül.

Ha azonban fizikai szervert szeretne, a HostGator képes befogadni. Három kiszolgálótípus közül lehet választani, és konfigurálhatja merevlemez-meghajtóval vagy SSD-tárolóval, valamint a Linux vagy a Windows rendszerrel. Választhat úgy, hogy a szervert teljesen vagy félig kezeli, ha kényelmesen szennyezi kezét.

Nagyon lenyűgözött a HostGator felállítása, annak ellenére, hogy a weboldalak készítőivel megosztott tervek zavarosak. A WordPress tárhely kiemelkedik a tételek között, de szeretnénk, ha a HostGator nem WordPress felhő tárhelyet kínálna. Összességében azonban alig lehet panaszkodni.

Sebesség & üzemidő

A webhely sebességének mérésére a Load Impact és a Pingdom Speed ​​Test tesztet használjuk. A kettő között tiszta képet kaphatunk arról, hogy a webgazda milyen jól teljesít versenytársaival szemben, de a webhely sebessége nem teljes mértékben a gazdagépen felel meg. Nagyon sok a részvétel, ezért olvassa el útmutatónkat, hogyan javíthatja a webhelyek betöltési idejét, ha problémája merül fel.

Mindkét tesztet, amelyet elvégeztünk, a HostGator legolcsóbb megosztott tervével és a WordPress üres verziójával végeztük, csakúgy, mint az összes web hosting sebességteszttel.

A HostGator tisztességesen teljesített, de láttuk már jobban. A Pingdom Speed ​​Test 100-ból 83-at adott, amely legtöbbször a DNS-kérések eredménye. A „várakozás” mutató, amely számunkra a legfontosabb gond, nem volt rossz. Ennek ellenére a HostGator elmarad a SiteGround-től, ha a sebességről van szó (olvassa el a SiteGround-áttekintésünket).

Hostgator-review-sebesség-teszt

Load Impact tesztünk, amely öt perc alatt 50 virtuális felhasználót küldött a weboldalra, kevesebb eredményt hozott. A betöltési idők méltányos eltérései mutatkoztak, ahogy a felhasználói terhelés növekedett, ami arra utal, hogy a HostGator megosztott tárhelye nem a legjobb a nagy forgalmi tüskék esetén. A SiteGround és az A2 Hosting konzisztenciája jobban néz ki.

Hostgator terhelés-hatás

Ennek ellenére a HostGator nem a legrosszabb, amit látottunk a Terhelés-teszt során. Csak néhány tüske volt, és a terhelési idők közötti eltérések nem voltak hatalmasak. Ha azt szeretné látni, hogy néz ki egy következetlen előadóművész, olvassa el a GreenGeeks áttekintésünket.

A legtöbb webszolgáltatáshoz hasonlóan a HostGator 99,9 százalékos rendelkezésre állási garanciával rendelkezik, de ellentétben a HostMonsterrel, amely semmit sem garantál (olvassa el a HostMonster áttekintésünket), a HostGator sétál is. Ha a megosztott vagy viszonteladói tárhely nem teljesíti a 99,9 százalékos küszöböt, akkor egy hónap jóváírást kap a fiókjában.

A hitel megszerzéséhez fel kell vennie a kapcsolatot, ami nem meglepő. Vegye figyelembe, hogy a garancia csak a megosztott és viszonteladói tervekre vonatkozik. A dedikált tárhelyre külön garancia vonatkozik, ahol időarányos jóváírást kapsz a szerver leállási idejéig..

Biztonság

A HostGator sok biztonságot kínál, de lehet, hogy nem kapja meg ingyen. A webhely-biztonság területén több partnerrel könnyedén megtalálhatja azokat a szolgáltatásokat, amelyekre szükség van a védelem érdekében. Ennek ellenére néhány webtárhely hasonló szolgáltatásokat nyújt ingyenesen, ami hátráltatja a HostGator szolgáltatást.

Mindez azonban a választott tervtől függ. Ami nem múlik, ez egy ingyenes SSL / TLS tanúsítvány. Az összes tervhez telepíthet egy SSL-tanúsítványt, amely megmondja az Ön webhelyét látogató böngészőknek, hogy biztonságos. Ha csak most indul, olvassa el az SSL-tanúsítvány telepítésének módját a WordPress útmutatóban, hogy megbizonyosodjon arról, hogy helyesen tette-e meg.

Erről szól a megosztott tervek, de a piactér segítségével frissítheti a fiókja irányítópultján. A HostGator felár ellenében kínál a CodeGuardot és a SiteLockot, és noha elégedettek vagyunk ezeknek az eszközöknek a minőségével, más webtárhelyek hasonló elemeket kínálnak ingyen.

A CodeGuard egy automatikus biztonsági mentési szolgáltatás, amely fájljait naponta tárolja a webhelyen kívül. Noha az 1 GB-os korlátozás a legjobb online biztonsági mentési szolgáltatásainkhoz viszonyítva vicc, havonta körülbelül 2 dollárért korlátlan fájlokat és adatbázisokat engedhet meg Önnek. Ha áttér a havi 8 dolláros előfizetésre, 10 GB tárhelyet, igény szerinti biztonsági mentést és napi webhelyfigyelést kap..

Az árat érdemes megtenni, hogy csak manuálisan készítsen biztonsági másolatot, vagy fektessen be egy WordPress beépülő modulba, amely lehetővé teszi felhőalapú tárhely használatát a webhely biztonsági mentéséhez. Olvassa el az felhőalapú tárolóról szóló ajánlásainkat.

A SiteLock többet érdemel. Alapvetően antivírus az Ön webhelyén, amely naponta ellenőrzi a rosszindulatú programokat. Az alapcsomag, amely körülbelül 3 dollár körül mozog, azonban csak a webhelyét vizsgálja meg. A rosszindulatú programok eltávolításához frissítenie kell egy 7 dolláros csomagot.

Plusz, ha olyan webalkalmazás-tűzfalat szeretne, amelyet ismét sok webtárhely ingyen tartalmaz, akkor 40 dolláros csomagra kell ugrani. A SiteLock kiváló szolgáltatás, és úgy gondoljuk, hogy megéri az árát, ám a rosszindulatú szoftverek valamilyen formájú ingyenes, az alapszintű megosztott tárhelyen történő beolvasásának valamilyen formája normává vált.

Ez azonban a megosztott tárhelyen van. A WordPress tárhely például ingyenesen tartalmazza a CodeGuard és a SiteLock alapvető verzióit. Mindemellett legalább hetente biztonsági mentéseket és rosszindulatú programok ellenőrzését akartuk látni a megosztott terveken. Ha nincs szükség arra, hogy havonta további 10–20 dollárt költessen arra, hogy megszerezze azt, amit más internetes házigazdák ingyenesen tartalmaznak, akkor nincs értelme.

Magánélet

Amikor a webhely adatvédelméről beszélünk, mindig a domainjével kezdjük. A domainjéhez kapcsolódó információk vannak WHOIS-nyilvántartásként, amely nyilvánosan online kereshető. Ez azt jelenti, hogy amikor regisztrál egy domaint, bárki, aki rendelkezik internetkapcsolattal, láthatja, hogy a tulajdonosa, a címe, telefonszáma és egyebek mellett.

A domain adatvédelem megkerülésének módja az, amely az Ön adatait a regisztrátor helyébe lép. A HostGator domain adatvédelmet kínál, de nem ingyen. Egy évre 15 dollár, ami megegyezik a domain regisztráció árával. Noha nem tűnik túl soknak, a domain adatvédelemnek nem szabadnak szolgáltatásnak lennie.

Az olyan szolgáltatók, mint a DreamHost, minden vásárláskor vezetik a díjszabást az ingyenes domain titoktartásért, de még a díj házigazdái is, például az InMotion Hosting, nem kérnek annyit, mint a HostGator. Ez elsősorban nem fizetett szolgáltatás, és a HostGator adója nem segíti az ügyet.

Az adatvédelmi politika szintén vonatkozik. A HostGator fenntartja a jogot, hogy megosztja az Ön adatait a „média, az ipari megfigyelők, a marketing és hirdetési partnerek, a szállítók, az ügyfelek, a potenciális ügyfelek vagy a partnerek” között. Ez az információ nem személyesen azonosítható, tehát nem túl nagy aggodalom, de továbbra is fennáll.

Aggodalomra ad okot, hogy a HostGator harmadik személyekkel megosztja a személyes adatokkal. A listán megtalálhatók az Amazon Web Services, a Commission Junction, a Facebook, a Google AdWords, a PayPal, a Salesforce, a Verizon, a WPBeginner, a Yahoo és a Bing. Röviden: az Ön adatait legalább hirdetési platformoknak adják el, vagy megosztják velük.

Ezenkívül a Endurance International Group aggodalma is van. Ez egy webtárhely-konglomerátum, amely HostGator, Bluehost, SiteBuilder, MOJO Marketplace, iPage és egyéb tulajdonában van (olvassa el az iPage áttekintésünket). Személyes adatait megosztják a különböző platformokon, tehát nem indokolatlan, hogy mondjuk a MOJO Marketplace tudatában legyen annak, hogy a WordPress téma piacán lehet..

Az adatvédelem nem jelent komoly aggodalmat a HostGator számára. Az Ön adatait eladják és megosztják bárkivel, mindezt annak érdekében, hogy több terméket értékesítsen neked.

Támogatás

A HostGator támogatása mindenütt jelen van. A bejelentkezés után, bárhol is van, van egy keresősáv a tudásbázishoz és egy link az élő csevegés indításához. Ezek azonban nem csak a támogatás megszerzésének módjai. A HostGator éjjel-nappal élő csevegést is kínál az Egyesült Államok és a nemzetközi ügyfelek számára.

Noha szeretjük, milyen könnyű hozzáférni a támogatáshoz, a támogatás felhasználhat munkát. A HostGatornak van egy datered adatbázisa, amely illeszkedik a cringey clip arthoz és stock képekhez. A szerzői jogot az aktuális évre frissítették, tehát egyértelmű, hogy a tudásbázist még nem hagyták el, ám ez továbbra is szemmel látható.

Hostgator-review-tudásbázis

Az idõpontú megjelenés nem jelent problémát, de a felhasználóbarátság szempontjából ennek következményei vannak. A HostGator webhelyének egy régi verzióját használja a tudásbázisban, tehát ha rákattint a felső sáv bármely elemére, akkor az átirányítja Önt a fő webhelyre..

Ez nemcsak a felső menüre vonatkozik. Egyes cikkek frissített tudásbázisban vannak, míg mások továbbra is a keltezett megjelenést használják. Úgy tűnik, hogy a felülvizsgálat idején lefogtuk a HostGator-t közmondásos nadrágunkkal, mivel erőfeszítéseket tesz az egyszerűbb rendszerre való áttérés érdekében..

Hostgator-review-tudásbázis

Az új tudásbázisból látva ez a rendszer működik, de még nem valósította meg teljesen. Annak alapján kell megítélnünk, amit egy adott időben látunk, tehát, ha úgy találja, hogy a HostGator a tudásbázisát megváltoztatta, akkor ennek megfelelően módosítania kell.

Az élő csevegés nem rossz, de az ismétlés nem mindig világos. A HostGator támogatási megközelítése sokkal gyakorlatibb, mint mondjuk a SiteGround vagy az InMotion Hosting, és bár ez nem jelent természetéből adódóan rossz támogatási élményt, ez sem áll ki. A HostGator támogatása nem rossz, de jobban láttuk.

Az ítélet

A HostGator elválaszthatatlanul érzi magát. A tervek köre kiváló, de az ár magas, és a biztonsági szolgáltatások nagyszerűek, de a legtöbb felhasználó nem fér hozzá hozzájuk. Összességében ez egy gazdagép, amely rendkívüli sebességet és szilárd felhasználói élményt nyújt, de magas árcédulával és kevés anyaggal, amikor a szolgáltatásokról szól.

Ez nem rossz, de az árért jobban tehetsz. Ha további lehetőségeket keres, olvassa el a többi web hosting véleményünket.

Mit gondolsz a HostGatorról? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me