GreenGeeks áttekintés – Frissítve 2020

GreenGeeks Review

A zöld gondolkodású webtárhely-szolgáltató, a GreenGeeks kiválóan alkalmas kisebb webhelyekre vagy azoknak, akik még csak indulnak. Ennek oka a barátságos kezelőfelület és az általános használat könnyűsége, bár árazása elrettenthet néhányat, amint azt a GreenGeeks teljes ismertetőjében olvashatja.


A GreenGeeks egy szokatlan internetes házigazda, amely üzleti tevékenységére az energiahatékony tárhely felkínálására épült. Noha célja nemes és a funkciók rengeteg, a GreenGeeks magas árai és a sebesség következetlensége alig tartják a legjobb web hosting útmutatónkat. Ennek ellenére a kisebb webhelyek számára ez nem rossz megoldás.

Ebben a GreenGeeks áttekintésben részletesebben tárgyaljuk tapasztalatainkat, miután elindítottuk a WordPress webhelyet az internetes házigazda Ecosite Pro tervével. Mindenekelőtt a szolgáltatásokról, az árakról, a könnyű használatról, a biztonságról, a sebességről és egyebekről fogunk beszélni, mielőtt az ítéletünkbe belefoglalnánk..

A „zöld” webtárhely-felvételt még nem tették meg, ahogy a GreenGeeks sem mutatja. Noha értékeljük az erőfeszítéseket a webtárhely megújíthatóságának fenntartására, vannak olyan repedések, amelyeket még nem javítottak meg. Ennek ellenére az egyszerűsített felhasználói élmény és a szolgáltatások sokasága eladhatja Önt a szolgáltatáson.

greengeeks-Slider1

greengeeks-slider2

greengeeks-slider3

greengeeks-slider4

greengeeks-slider5

Előző

Következő

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a GreenGeeks számára

Jellemzők

Annak ellenére, hogy ilyen egyszerű webgazda, a GreenGeeks számos funkciót tartalmaz a megosztott tervében. Mielőtt a műszaki jellemzőkről beszélnénk, meg kell beszélnünk arról, hogy mi a GreenGeeks lényege.

Ez az első „zöld” webgazda, azaz a webhelyeket környezetbarát módon próbálja üzemeltetni. Noha nem sokat beszéltünk, a villamosenergia-adatközpontok használata komoly hatással van a környezetre, mivel az Egyesült Államokban felhasznált villamos energia kb. 2% -át teszi ki. Valójában becslések szerint a webtárhely-ipar 2020-ig átjut a légiközlekedési ágazaton a környezetszennyezés terén..

A GreenGeeks célja ennek megváltoztatása. Amellett, hogy elismert Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége, mint zöld energia partner, vásárol háromszor annyi energiát, amelyet felhasznál a szélenergia-kibocsátási krediteken. Ez azt jelenti, hogy a szerver által használt minden kilowattóránként a GreenGeeks három kWh szélenergiát vásárol.

Ha az Ön számára fontos az energiahatékonyság, akkor a GreenGeeks segíthet, de a szélenergia-jóváírások teljesítmény szempontjából nem változtatnak meg. Szerencsére az internetes házigazda szilárd szolgáltatáskészlettel rendelkezik a névnévén kívül.

GreenGeeks webhelykészítő

Azok számára, akik nem használják a WordPress-t, van egy ingyenes webhely-készítő. A Sitepad, amint nevezik, szilárd webhely-készítő, jó sablonválasztékkal, de nem fogja a legjobb webhely-készítők listáját felvenni. Funkciójában hasonló a Weebly-hez (olvassa el a Weebly-áttekintést), valódi húzási és átadási élményt nyújtva.

greengeeks-review-website-építő

Ennek hiányában hiányzik az integrációk és a Weebly speciális funkciói. A Sitepad jó webhelyet hozhat létre Önnek, de ha nagy alkalmazásboltot vagy egyedi megoldást keres, akkor jobb, ha egy dedikált építővel foglalkozik. A Weebly szilárd, de jobban szeretjük a Wix-et (olvassa el a Wix-véleményünket).

A GreenGeeks legalacsonyabb szintjén kívül a PowerCacher programot is megkapja, amely egy védett gyorsítótárazási eszköz, amelyet a webgazda készített. A gyorsítótárazás lehetővé teszi webhelye elemeinek tárolását, így nem kell betölteniük minden alkalommal, amikor egy felhasználó hozzáfér a domainjéhez, és a legtöbb webtárhelyről láttuk annak verzióit. A GreenGeeks jól működik, amint azt az alábbi „sebesség és üzemidő” szakaszban láthatja.

Vannak más funkciók is, mint például a teljes félvezető tárolás és az ingyenes Cloudflare integráció, ám ezek a webgazdagok körében gyakoriak. A biztonsági funkciókról az alábbi „biztonság” szakaszban beszélünk.  

A GreenGeeks szolgáltatások áttekintése

GreenGeeks logówww.greengeeks.com

Kezdődik: $ 295 / hónapMinden terv

Szerver típusok

Közös tárhely

VPS tárhely

Kezelt WordPress

Cloud tárhely

Dedikált tárhely

Viszonteladói tárhely

Usablity

FTP hozzáférés

SSH hozzáférés

cPanel

Root Access

Napi mentések

Weboldal-készítő

Szolgáltatások

SEO

értékesítés

Weboldal tervezés

Biztonság

Domain adatvédelem

SSL titkosítás

Malware eltávolítása

Webes alkalmazás tűzfal

Két tényezős hitelesítés

DDoS védelem

SFTP

Támogatás

E-mail támogatás

Telefonos támogatás

Élő chat támogatás

oktatóanyagok

Felhasználói fórum

Tudásbázis

24/7 támogatás

Árazás

A GreenGeeks a megosztott tárhelyre összpontosít. Láttunk még néhány hasonló internetes házigazdát is – olvassa el a Hostinger áttekintésünket, ha példát szeretne látni. Noha könnyű feltételezni, hogy a GreenGeeks ugyanolyan olcsó, mint a szolgáltatók, nem ez a helyzet. Promóciós árai megegyeznek az övékkel, de az előfizetés teljes ára meghaladja a kívánt terméket.

A fent felsorolt ​​ár a havi árfolyam, ha három év előre vásárol, amit a GreenGeeks nem tisztáz, amíg meg nem készül fizetni. Ez a fajta megtévesztő árképzés gyakori az internetes házigazdák körében, és mi itt inkább nem tetszik, mint mondjuk a Bluehost-nal (olvassa el a Bluehost-áttekintésünket).

Ha a Bluehost alapot használja, a GreenGeeks a kezdeti időszakban olcsóbb. Az ár ezután magasabb. A Bluehost, a HostGator, az InMotion Hosting és az A2 Hosting körülbelül 8 dolláron megújul a legolcsóbb megosztott tervükön, míg a GreenGeeks 10 dolláron megújul. Ha még olcsóbbat keres, olvassa el az Arvixe áttekintést.

Noha a GreenGeeks drágább, mint a piac többi része, az extra néhány dollár nem túl soká teszi a kollektív bummot. Ami még inkább a megtévesztő árképzést illeti. Ahelyett, hogy világossá tenné, hogy a felsorolt ​​ár csak egy hároméves tervre vonatkozik, a GreenGeeks vár, amíg meg nem jelenik. A hároméves tervet is előválasztják.

Szerencsére havi tervek állnak rendelkezésre, de a GreenGeeks lágy zárral rendelkezik. Van egy 15 dolláros beállítási díj, amely csak a havi tervre vonatkozik, tehát bár az alapvető megosztott csomag havi díjának csak 10 dollárnak kell lennie, ez 25 dollár..

Néhány évvel ezelõtt egyik sem lenne probléma, de sok webtárhely felé halad az átláthatóbb árképzés terén, olyan szolgáltatókkal, mint az InMotion Hosting, az A2 Hosting és a SiteGround vezetik a díjat..

A GreenGeeks továbbra is a bosszantó táborba tartozik, amely csak a többéves mutatókat mutatja.

De ez a szakasz nem minden panasz. A GreenGeeks sokat foglal magában a tervével, és ezt megteszi, függetlenül attól, hogy melyik szintet engedheti meg magának. Nem számít, hogyan vásárol, ingyenes domént, ingyenes webhelyátadást, webhely-készítőt és éjszakai biztonsági másolatot kap. Az ár megéri, csak azt szeretnénk, ha világosabb lenne, amit előre vásárol.

Ha meggondolja magát, kihasználhatja a GreenGeeks 30 napos pénz-visszafizetési garanciáját. Ez időtartamonként is elérhető, de a havi tervekben szereplő 15 dolláros beállítási díj nem téríthető vissza.

Egyszerű használat

A GreenGeeks-en történő regisztráció egyszerű, főleg azért, mert nincs sok lehetőség az út mentén. A felső menüben megtalálja a kívánt tárhelytípust, kiválasztja az adott tárhely szintjét, és menjen a fizetéshez.

Mint sok házigazda, a GreenGeeks többéves tervet is előválaszt. Ebben az esetben három évig tart. Mint már említettük, az árképzés nem egyértelmű, amíg a pénztárhoz nem megy, és ez frusztráló lehet. Ráadásul nem egyértelmű, hogy a havi tervek megkövetelik a 15 dolláros beállítási díjat.

greengeeks-review-pénztár

Miután a GreenGeeks feldolgozta a kifizetést, e-mail sorozatot kap, amely részletezi a vásárlást és a számla részleteit. A feliratkozott e-mail lesz a fiók felhasználóneve, és a GreenGeeks létrehoz egy jelszót az Ön számára. A jelszó egy véletlenszerű szám- és betűcsomag, ezért javasoljuk, hogy ellenőrizze a legjobb jelszókezelőinket a tárolás módjáról.

A GreenGeeks hitelesítő adatokkal jelentkezhet be fiókja irányítópultjába. Ez egyszerű, de hiba. Kezelheti számlázását, megnézheti szolgáltatásait és megnyithatja az ügyfélszolgálati jegyeket, de másképp úgy érzi, hogy kopár. A mélyebb integráció a cPanel-rel vagy a szolgáltatás világosabb áttekintése segíthet.

greengeeks-review-fiók műszerfal

A fiókterületről hiányzik egy fontos információ, és ez a GreenGeeks névkiszolgálói. Ha olyan domainhez érkezik, amelyet valahol máshol regisztráltak, akkor azt a GreenGeeks DNS-kiszolgálói felé kell mutatniuk. Az egyetlen módszer a névszerver címe megtalálására a Google-on való keresés.

A cPanelhez azonban könnyű hozzáférni, ami nem meglepő, tekintettel arra, hogy a GreenGeeks a cPanel útmutatóval a legjobb webtárhelyünkön szerepelt. Csak annyit kell tennie, hogy kattintson a „cPanel login” elemre a fiók irányítópultján.

GreenGeeks cPanel

Az építkezés többnyire raktárkészlet. A GreenGeeks a jobb oldalon jeleníti meg a műszaki információkat, a bal oldalon az alkalmazásokat. A kategóriák rendezése azonban furcsa. Ahelyett, hogy a Softaculous alkalmazások telepítőjét a tetejére helyezné, az alul van. A fájlkezelés, a keresőmotor-optimalizáló eszközök és az adatbázis-konfiguráció inkább a felső helyeket foglalja el.

greengeeks-review-cpanel

Tekintettel arra, hogy milyen egyszerű a GreenGeeks használata, ésszerű lenne, ha a cPanel fejlettebb területeit az alsó oldalra húzzuk. Ehelyett a Softaculous és a meglepő módon a Sitepad weboldal készítője az interfész aljára van eltemetve.

Természetesen egy kis görgetés messze megy, de mivel a cPanel eláraszthatatlan lehet az újonnan érkezők számára, sokkal értelmebb lenne a speciális lehetőségeket elhagyni, hogy az újszülöttek megszokjanak. Lehet, hogy nem tudják, mit kell keresni, és mivel a tetején található összes konfigurációs opciót megijedt, elronthat valamit.

Összességében azonban a GreenGeeks használhatósága szilárd. A webgazda olyan egyszerűsítette a pénztár folyamatát, hogy néhány apró részletet, például a telepítési díjat, nem tisztázták. Ezen kívül okosabb cPanel elrendezést akartunk látni, de a GreenGeeks nem csinál semmi rosszat.

Tárhely típusok

A GreenGeeks nem több tárhelytípust kínál, hanem egyetlen. A megosztott tárhely a játék neve, és bár szeretnénk változatos szolgáltatásokat látni az ügyfelek számára, a szakosodás nem rossz.

A megosztott tárhely akkor történik, amikor a webgazda több webhelyet tárol egyetlen kiszolgálón. A dedikált erőforrások beszerzése helyett a webhelyek megosztják a szerver CPU-ját, RAM-ját és sávszélességét. Az ilyen beállítás hátránya, hogy alacsony áron vásárolhat a tárhelybe. Ennek ellenére következményekkel is jár.

Mivel nincsenek szabályok annak szabályozására, hogy ki mit használ, a megosztott tárhelyet használóknak nagyobb a következetlensége a sebesség és az üzemidő számára. Például, ha egy másik webhely a kiszolgálón esik egy elosztott szolgáltatásmegtagadási támadás áldozatává, a szervert és az összes rajta tárolt webhelyet offline állapotba vonhatja..

Ez különösen fontos a GreenGeeks esetében, mert az üzemidő garancia nem terjed ki semmire, ami a GreenGeeks ellenőrzésén kívül esik. Ez azt jelenti, hogy ha egy másik webhely erőforrásokat tárol, vagy egyéb módon a szervert összeomlik, akkor nem számít bele a GreenGeeks 99,9% -os rendelkezésre állási garanciájába.

Félre vetve a megosztott terveket három rétegre kínálják, és megvásárolhatja azokat az előre telepített WordPress-sel vagy anélkül (olvassa el a WordPress legjobb webtárhelyét). A viszonteladói tárhely szintén elérhető, bár inkább szeretjük a SiteGround hitel-alapú megközelítését (olvassa el a SiteGround áttekintést).

Jó lenne látni a szélesebb körű terveket, de a GreenGeeks mindig is olyan webhely volt, amely a dolgok közös végére összpontosított – olvassa el az iPage áttekintésünket, hogy megismerjen egy másikról. Ennek ellenére, ha több változatosságot szeretne, olvassa el a HostGator áttekintését.

Sebesség & üzemidő

A GreenGeeks-et teszteltük a Pingdom Speed ​​Test és az Ecosite Pro terv terhelésének hatására. Fontos volt számunkra, hogy a Pro-t kipróbáltuk a Starter helyett, mert ez volt az első terv a GreenGeeks PowerCacher használatához. A teszteket a WordPress üres telepítésével végeztük el domainünkben, hogy mindent a lehető legegyszerűbben megőrizzünk.

A GreenGeeks sebessége meglepően jó volt, bár nem méltó a leggyorsabb webtárhely-útmutatónkhoz. A középszintű megosztott terveknél alacsonyabb teljesítményre számítunk, de a GreenGeeks olyan számokat jelenít meg, amelyek versenyeznek a házigazdák, például az A2 Hosting csúcskategóriájú megosztott terveivel (olvassa el az A2 tárhely áttekintését). A Pingdom Speed ​​Test 100-ból 92-et adott, amely, bár nem a legjobb, amit látottunk, viszonylag magas.

greengeeks-review-sebesség-teszt

A teljes betöltési idő 1,2 másodperc volt, körülbelül 400 milliszekundummal a DNS-kérésekből származott. Amint azt a „könnyű használat” szakaszban említjük, a GreenGeeks felé mutatott egy máshol regisztrált domaint, amely az átlagot meghaladó DNS-idővel rendelkezik.

A terhelés-teszt eredményei nem lenyűgözve. Az első tesztünk, amely alább látható, szórványos sebességet eredményezett. A Load Impact 50 virtuális felhasználót küldött domainünkbe öt perc alatt, hogy felmérje, mennyi ideig tartott tölteni a webhelyet a felhasználói szám növekedésével.

greengeeks-review-load-hatás-1

Alighanem mondani, ha azt mondanám, hogy a GreenGeeks mindenütt jelen van. Még az olyan következetlen szolgáltatók is, mint például az InMotion Hosting (olvassa el az InMotion tárhely áttekintését), szelídnek tűnnek. Valójában a GreenGeeks annyira szórványos, hogy hozzáadtuk a hibaarányt a grafikonhoz, és másodszor futtattuk a tesztet.

A második teszt, amelyet alább láthat, hasonló, vagy nem rosszabb eredményeket hozott. Nem vagyunk biztosak benne, hogy mi történik, hogy szórványosan eredményezzék, de függetlenül attól, hogy a tesztelésünk szokatlan volt.

greengeeks-review-load-hatás-2

Ami az üzemidőt illeti, a tesztelés során szilárd volt, és a GreenGeeks 99,9 százalékos üzemidőt garantál. Legalább az egész weboldalon vakolt. Áttekintve a szolgáltatási feltételeket, az „üzemidő” szót csak négyszer említik, kevés magyarázattal arra, hogy a garancia mi garantálja.

Egyszerűen azt mondja, hogy 99,9 százaléka lesz üzemideje, nem pedig mi történik, ha a szolgáltatás alá esik. Egy dolog lenne, ha homályos megfogalmazást használna a termékoldalon, de nem magyarázza meg, hogy mi a garancia a szolgáltatási feltételekben. Ha többet szeretne megtudni arról, hogy miért van ez a helyzet, olvassa el a cikkünket arról, hogy miért nem kellene megbízni a webgazda működési garanciájában.

Biztonság

A szolgáltatásokhoz hasonlóan meglepő, hogy mennyi biztonságot tartalmaz a terv, mivel a GreenGeeks egyébként egyszerű. Ennek ellenére az egyik legnagyobb biztonsági kérdés, amelyet le kell küzdenie, az általa biztosított megosztott tárhely védelme.

Mint már említettük, a megosztott szerveren egy rossz alma elronthatja a sokat. Szerencsére a GreenGeeks ezzel szemben védi a számla elszigetelését. Noha megosztja az erőforrásokat más felhasználókkal, fiókja és webhelyei el vannak különítve másoktól, vagyis ha egy webhely megfertőződik, akkor az sem az Ön webhelyét.

A webhelyeknek azonban nem szabad gondolniuk a rosszindulatú programokkal kapcsolatban. A GreenGeeks magában foglalja a valós idejű rosszindulatú programok ellenőrzését a tervek között, amely antivírusként működik az Ön webhelyén (olvassa el a legjobb víruskereső szoftver útmutatónkat). Noha szilárd megelőző intézkedés, a GreenGeeks nem tartalmaz kártevő-eltávolító eszközt (olvassa el a DreamHost-áttekintést egy olyan szolgáltató számára, amely ezt teszi).

A háttérben a GreenGeeks hardver- és energia redundanciájával rendelkezik, amely biztosítja a kiszolgálók online maradását, állandó kiszolgálófigyelést és automatikus alkalmazásfrissítéseket a biztonsági rések javításához. Noha ezt soha nem fogja látni, védi webhelyét a legújabb fenyegetésekkel szemben szerver szinten.

A háttérben is vannak automatikus éjszakai biztonsági mentések. Noha ez nem tűnik biztonsági funkciónak, a webhely biztonsági mentése fontos. Ha webhelye megfertőződik, akkor visszaállíthatja az egyik tiszta biztonsági másolatát a probléma megoldásához anélkül, hogy költséges takarítási szolgáltatásokra kellene igénybe vennie..

Noha a GreenGeeks nagylelkűen kínál éjszakai biztonsági másolatot ingyenesen, a webhelyet manuálisan kell biztonsági másolatot készíteni. Olvassa el a WordPress webhelyről történő biztonsági másolat készítésének folyamatát.

Magánélet

A GreenGeeks nagyszerű lehet a környezet védelme szempontjából, de a magánélet védelme munkát is igénybe vehet. Nem rossz a webtárhely-szabványok alapján, de a VPN-vélemények bármelyikéhez képest rosszindulatú.

Az első a domain adatvédelem, amelyet a GreenGeeks felár ellenében kínál. A domain regisztrálásakor a WHOIS-információkat nyilvántartásba kell vennie, amelyek tartalmazzák a nevét, címét, telefonszámát és egyebeket. Ezek az információk online is nyilvánosan kereshetők, tehát bárki megtalálhatja, ha domain regisztrál.

A személyes információkat a WHOIS adatvédelmi oldalain cserélheti le, ám a GreenGeeks ezeket ingyenesen nem tartalmazza. Domainonként évente körülbelül 10 dollárért nem számít fel annyit, mint más szolgáltatók, de az ingyenes még mindig jobb. Például a DreamHost vezet a domain adatvédelem terhére, ingyenes regisztrációval biztosítva a WHOIS adatvédelmét.

A GreenGeeks adatvédelmi irányelve a webáru-szolgáltató általános viteldíja. A GreenGeeks összegyűjti a regisztrációs információkat és a sütik segítségével nyomon követi az Ön felhasználását. Bár nem ideális, ez a status quo a web hosting világban.

Ennek ellenére az adatvédelmi politika egyértelművé teszi, hogy „a GreenGeeks nem kereskedik, bérbe ad és nem ad el személyes adatait vagy adatait más szervezeteknek vagy harmadik feleknek”. Ha az adatvédelmi politikában másként nem szerepel, a GreenGeeks betartja ezeket a szabályokat.

Ami a reklámcégek számára történő eladást illeti, a GreenGeeks világossá teszi, hogy semmilyen körülmények között nem fogja eladni a személyes azonosító adatait a hirdetők számára. Megoszthatja személyes adatait a bűnüldöző szervekkel, ha úgy látja, hogy megfelelő. Nem említik sem a bírósági végzést, sem a hasonlót. Ha a GreenGeeks meg akarja osztani, fenntartja a jogot arra, hogy.

A GreenGeeks nem rossz, ha a web hosting szabványok alapján ítéli meg. Ennek ellenére a webtárhely-ipar egésze jó hátsó rúgást használhat fel, amikor a felhasználói adatvédelemről van szó, és a GreenGeeks nem vezeti a díjat.

Támogatás

A GreenGeeks szinte mindenféle támogatást kínál, amelyre kérhetünk. E-mailben, telefonon vagy élő csevegéssel érheti el nagyszámú önsegítő forrást. A szolgáltatás többi részével összhangban a weboldal támogatási szakaszában könnyű navigálni, bemutatva mindenféle kapcsolatfelvételt furcsa hierarchia nélkül.

greengeeks-review-support-központ

Az e-mail és az élő csevegés éjjel-nappal áll rendelkezésre, míg a telefonos támogatás munkaidőre korlátozódik. Ugyanakkor a telefonos támogatás hetente hét napig működik, tehát nem túl nehéz megfogni valakit a telefonon.

Az élő csevegés kiválóan alkalmas a gyors válaszokra, de az ismétlések többnyire egyszerű hibaelhárítási lépéseket tartalmaznak, vagy a tudásbázis megfelelő szakaszára mutatnak..

De ezt nem szabad alulértékesíteni. A tudásbázis megtalálása nem nehéz, de navigálni kell. A GreenGeeks mappái számtalan támogatási cikket tartalmazó mappákon találhatók, és arra kényszerít bennünket, hogy feladjuk a kézi keresést, és inkább a keresősáv használatát használja. Nem sértő, de tekintettel a weboldal többi részének egyszerűsítésére, bizonyos elvárásainkkal be tudtunk lépni.

greengeeks-review-tudásbázis

Ennek ellenére a tudásbázis cikkei részletesek, sok témát tartalmaznak nagy pontossággal. A témákat nagy, címkézett képernyőképek is kísérik, amelyek megkönnyítik a követést.

Vannak olyan webhely-oktatóanyagok is, amelyek segítenek abban, hogy a GreenGeeks-fiókját felállítsa az adott platformon az Ön webhelyére. Sajnos az oktatóanyagok nem olyan mélyek, mint szeretnénk, de nagyszerűek a webtárhely megkezdésének alapjául. Ha WordPress oktatóanyagokat keres, olvassa el a WordPress útmutatóinkat:

 • Kezdő útmutató a WordPress használatához
 • Köztes útmutató a WordPress használatához
 • Speciális útmutató a WordPress használatához

Az ítélet

A GreenGeeks egy könnyen használható webtárhely, amely az olyan webtárhely-területre összpontosít, amelyről ritkán beszélnek. Noha szokatlan és nemes forog a normál web hosting felépítésben, sok vágyat hagy. A sebesség tisztességes, de az ellenálló képesség nem, és a szolgáltatások nagyszerűek, de az ár magas.

Összességében elmondható, hogy a GreenGeeks nem rossz webtárhely, de jobban tudna megtenni a dollárért. Ennek ellenére fontos a zöld tárhelyre összpontosítani, tehát ha környezettudatos maradni akarja, akkor a GreenGeeks bizonyítja, hogy megteheti ezt a teljesítmény feláldozása nélkül. Ha mégis más útvonalat szeretne megnézni, olvassa el web hosting véleményeinket.

Mit gondolsz a GreenGeeksről? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map