ZenMate Review – Frissítve 2020

ZenMate Review

Érdekes lehet a ZenMate használata vonzó árainak és intuitív felületének köszönhetően. Ez hiba lenne: a szolgáltatás eredendően bizonytalan, és a háztetőkön is állhat, és odakiabálhatja személyes adatait. Nézze meg a ZenMate áttekintést további részletekért.


legjobb VPN-vélemény

Alig egy évvel ezelőtt bejelentkeztünk a ZenMate VPN segítségével, és sok olyan dolgot találtunk, amelyeket javítani kell. A VPN piacon gyakori az a VPN-elkészítés megkísérlése, amely nem követeli meg a felhasználóktól a konfigurációt, de sok szolgáltató, köztük a ZenMate VPN, túl messze veszi.

A beállítási lehetőségek minimalista megközelítése visszatartotta a VPN-t, a választott protokollok vagy titkosítások nélkül. A megkérdőjelezhető biztonság, beleértve a DNS-szivárgásokat, a ZenMate VPN-t „nem” -nek tette számunkra.

A DNS-szivárgások továbbra is fennállnak, a titkosítás és a protokoll vonatkozásában még mindig nincsenek lehetőségek, és továbbra is fennáll azoknak a problémáknak a száma, amelyek a ZenMate VPN-t az utolsó áttekintésünk során sújtották. Mondanom sem kell, hogy még hosszú távolságra van ahhoz, hogy bekerüljünk a legjobb VPN-listánkba.

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a ZenMate-hez

Jellemzők

A ZenMate VPN olyan funkciókkal rendelkezik, amelyekkel inkább a „könnyű használat” szakaszban foglalkozunk, amelyeket furcsa módon neveznek és alig említenek a webhely bármely részén. „EverSecure” és „helymegfigyelés” elnevezésűek, és rájuk nézünk, mert különös esetek.

Ezen zavaró kivételektől eltekintve, a ZenMate VPN megfelelő munkát végez annak érdekében, hogy egyes szolgáltatókhoz képest fedezze a legigényesebb szolgáltatásokat, de ha érdekel egy szolgáltatásban gazdag VPN, érdemes megnézni az Astrill áttekintést. A ZenMate VPN beállításaiban megtalálható egy könnyen megkereshető kapcsoló, valamint egy egyszerű váltóbeállítás a DNS szivárgás elleni védelemhez, amelyet később megismerünk..

Az ügyfél több nyelven elérhető, köztük angol, német, koreai, orosz és spanyol nyelven. Ennél is fontosabb, hogy a ZenMate VPN számos platformon kínál alkalmazást, beleértve a Windows, a MacOS, az Android és az iOS rendszert.

Vannak böngészőbővítmények is, és ezek a legjobbak közé tartoznak, amelyeket a Chrome, a Mozilla és az Opera esetében látunk. Rengeteg funkciót kínálnak, amelyek általában kizárólag az asztali alkalmazások számára vonatkoznak.

Zenmate-OS

Ahol a ZenMate VPN elkezdi kevésbé működni, ott vannak a protokoll és a titkosítási lehetőségek. Részletesebben belemerülünk a „biztonság” részbe, de leginkább egy TLS protokollt használunk, és nincs választási lehetősége a titkosításra..

A ZenMate VPN-ről szintén hiányzik a megosztott alagútépítés támogatása, amelyet meglepően nehéz megtalálni a VPN-piacon annak ellenére, hogy mennyire hasznos. Az osztott alagút lehetővé teszi annak vezérlését, hogy melyik számítógépes program használja a védett VPN-kapcsolatot, és mely programok használnak szabványos nem védett kapcsolatot..

Ha ez egy szolgáltatás érdekli Önt, nézd meg az ExpressVPN áttekintésünket, ahol bemutatjuk annak felhasználóbarát split alagútépítő integrációját.

A Zenmate VPN szolgáltatások áttekintése

ZenMate logózenmate.com

205 dollártól kezdve minden hónapban

Tábornok

Fizetési módok
PayPal, hitelkártya, Union Pay

Cryptocurrency elfogad

Egyidejű kapcsolatok
5

Támogatja az osztott alagút kialakítását

Korlátlan sávszélesség

Ingyenes próbaverzió elérhető
7 nap

Visszatérítési időszak
14 nap

Szervermennyiség világszerte
30+ helyszín (csak 4 ingyenes fiókhoz)

Asztali operációs rendszerek
Windows, MacOS

Mobil operációs rendszerek
Android, iOS

Böngésző-kiterjesztések
Chrome, Firefox, Opera

Útválasztókra telepíthető

streaming

Hozzáférhet a Netflix USA-hoz

Hozzáférhet a BBC iPlayerhez

Hozzáférhet Hulu-hoz

Hozzáférhet az Amazon Prime Video-hoz

Biztonság

Titkosítási típusok
128-AES, 256-AES

Elérhető VPN-protokollok
OpenVPN

Engedélyezve az eszköz indításakor

Lehetővé teszi a torzítást

Nem naplózási politika

A DNS szivárgásteszt sikeres volt

Killswitch elérhető

Rosszindulatú programok / hirdetésgátlókat tartalmaz

Támogatás

Élő chat

E-mail támogatás
24/7

Telefonos támogatás

Felhasználói fórum

Tudásbázis

Árazás

Noha a ZenMate VPN webhelyén megemlítik a Premium és az Ultimate terveket, csak az Ultimate Plan-t tudtuk megtalálni a vásárláshoz. A felülvizsgálat során látni fogja, hogy ez a fajta téma a ZenMate VPN webhelyén.

Az Ultimate tervhez három lehetőség kínálkozik. Regisztrálhat havonta, évente vagy két évre. Mindezek a tervek hozzáférést biztosítanak az asztali alkalmazásokhoz, korlátlan sávszélességgel, az összes böngésző-bővítménnyel és akár öt egyidejű kapcsolattal.

Zenmate-árak

Az árazás versenyképes, ha a havi terv a piaci átlag körül jön be, míg az éves és különösen a kétéves tervek mély kedvezményeket kínálnak. Valójában csak egy dollárral többet frissíthet egyéves előfizetésről kétéves előfizetésre.

Noha a hosszú távú árazás nagy érték, vannak jobb lehetőségek a havi tervekhez. Például, a Windscribe áttekintésünkben látni fogja, hogy akár 10 egyidejű kapcsolatot kínál havonta még kevesebbel, mint a ZenMate VPN.

A ZenMate VPN ingyenes tervet is kínál, de számos korlátozást ró rá. Csak négy szerverhez fér hozzá. Az egyik az Egyesült Államokban, a másik az Egyesült Királyságban található, ami szinte alkalmas streamingre.

Ezenkívül csak a böngészőbővítmények használhatók, nem pedig az asztali vagy a mobil alkalmazások. Végül: az ingyenes terv a sávszélességet 2 megabites / s sebességre korlátozza. Ez korlátozza, és megakadályozza a ZenMate VPN-t ingyenes VPN-szolgáltatásaink körétől. Van egy hetes ingyenes próbaverzió az Ultimate tervről is, ha igazolja e-mail címét.

Még egy dolgot szeretnénk megérinteni. Mint már említettük, és a jövőben is megemlítjük, a ZenMate VPN webhelye ellentmondásos és zavaró megfogalmazással rendelkezik. A weboldal egyes részein látni fogja, hogy a ZenMate VPN állítja, hogy 30 napos visszatérítési politikával rendelkezik, de a visszatérítési irányelv elolvasásakor azt találtuk, hogy csak 14 napra szól.

Nem tudjuk eléggé hangsúlyozni, hogy az ilyen típusú hibák milyen széles körben elterjedtek a webhelyen, és amelyeknek a piros zászlókat kell felhívniuk a felhasználók körében.

Zenmate-visszatérítés

Egyszerű használat

Amikor megérkezik a ZenMate VPN webhelyére, egy jó elrendezéssel üdvözlik Önt, amely a legfontosabb dolgokat jól látható helyekre helyezi. Az ingyenes fiókra való feliratkozás egyszerű, akárcsak az ügyfél vagy a bővítmény telepítése.

Az ügyfél vizuálisan vonzó, kék háttérrel, amely erősen ellentétes a fehér szöveggel. A csatlakozás olyan egyszerű, mint egy gombnyomás, és a kiszolgálók listája könnyen böngészhető.

Zenmate-Client

A dolgok zavarba kerülnek, ha átmész a beállításokba, még azok számára is, akik ismerik a VPN-ket. Mint már említettük, a beállítások menü egyszerű, de van egy pár jelölőnégyzete, amelyek néhány nyomot kínálnak arra, hogy mit csinálnak.

Zenmate-beállítások

A kezdők számára az első dolog, amelyet akkor lát, ha belép a beállítások menübe, egy „EverSecure” jelölőnégyzet, amelyet alapértelmezés szerint bejelöl. A weboldalon kevés információ található arról, hogy mit csinál.

Csak azt a tudásbázis-bejegyzést találtuk, amely szerint a szolgáltatás célja, hogy megakadályozza a mobil eszközök lekapcsolódását alvás közben. Azt is mondja, hogy amikor az eszközt biztonsági másolatot készít vagy újra csatlakozik a hálózathoz, a VPN automatikusan csatlakozik.

A szolgáltatás ugyanakkor az asztali alkalmazás beállításain is látható. Nincs említés arról, hogy mit csinál, amit a webhely más részein találhatnánk, így feltételezhetjük, hogy automatikusan csatlakozik a VPN-hez, amikor a számítógép csatlakozik a hálózathoz. A tesztelés során azonban nem erről van szó. Amennyire meg tudtuk mondani, ez nem tesz semmit az asztali kliensekben.

Egy másik jelölőnégyzetet lefelé jelöl: „Engedélyezze a helymegfigyelést”. Az „EverSecure” opcióval ellentétben alapértelmezés szerint ki van kapcsolva. A webhelyen semmi sem vonatkozik arra, amit tesz. Ugyanakkor több helyen, például ebben a bejegyzésben, a ZenMate VPN megemlíti a rosszindulatú programok blokkolását és a nyomkövető védelmet.

Noha ezek a beállítások elérhetőek a böngésző kiterjesztésében, az asztali alkalmazások beállításaiban nincs más egyértelmű lehetőség. Lehet, hogy ez a helymegfigyelés, de ez csak egy sötét felvétel, ami a legjobb, amit tehetünk, ha nem kapunk információt.

Ezen lehetőségek nélkül a beállítások oldal rendben lenne. Alternatív megoldásként a weboldalon található információk felvétele vagy akár csak átnevezése nagy utat jelentene az ügyfelek általános használhatóságának javítása felé. Általában az ügyfelek és az alkalmazások jól néznek ki és jól működnek, de ezek a furcsa lehetőségek megzavarják az egyébként korszerűsített élményt.

Sebesség

A sebesség a ZenMate VPN erős példája. Mint látható a tesztelésünkből, minden szerver, amelyet megvizsgáltunk, jól teljesített, és csak Dél-Afrika maradt el a többitől. Valójában a sebesség annyira magas volt, hogy felmerült annak gyanúja, hogy a forgalom hogyan kezeli a ZenMate VPN-t, de erre többet megérintünk a „biztonság” szakaszban..

Hely: Ping (ms) Letöltés (Mbps) Feltöltés (Mbps)
Nem védett (Virginia)1472.075,84
Egyesült Államok6871,755,82
Egyesült Királyság10971,855.08
Japán18351,893,71
Németország11370.494,74
Dél-Afrika28131.962,58

A legközelebbi szerverhez kezdve, ahonnan elvégeztük a tesztelést az Egyesült Államokban, úgy találtuk, hogy a ping-idő kezelhető, és annyira kevés vesztettünk letöltési és feltöltési sebességünkből, hogy a teljesítménybeli különbség nem volt észrevehető. Ugyanez igaz az Egyesült Királyság szervereire, amelyek sokkal távolabb vannak tőlünk, több mint 3500 mérföld távolságban.

Japán még távolabb van, egy óriási 6800 mérföld távolságot mérve, és még mindig megtartotta tiszteletteljes teljesítményét. A böngészés érzékeny volt, és csak egy perce volt azelőtt, hogy az oldalak betöltődtek. A betöltés megkezdésekor körülbelül ugyanannyi ideig töltöttek be őket, mint VPN-kapcsolat nélkül.

Németország nagyjából 4200 mérföld távolságban van, és hasonló teljesítményt kínál az Egyesült Királysághoz, szinte elhanyagolható teljesítménycsökkenéssel. Végül Dél-Afrika volt az egyetlen szerver, amely alulteljesített. Nyilvánvaló, hogy ez a legtávolabbi szerver, ahonnan a tesztelést alig több mint 8000 mérföld távolságra végeztük.

A ZenMate VPN nagy teljesítményt nyújtott gyorsasággal, érzékeny böngészéssel és elég magas tartós letöltési sebességgel, hogy hamarosan fel tudjon lépni a leggyorsabb VPN-fordulónkra. Ennek ellenére a ping-idők nem voltak idegenkedők és nehéz játszani velük.

Ha versenyképes játékot szeretne online játszani más országok embereivel szemben, olvassa el a legjobb játékkal kapcsolatos VPN-cikket.

Biztonság

A ZenMate VPN ismét ellentmondásos információkkal rendelkezik teljesítményével kapcsolatban, de ezúttal az ütköző információk a biztonságról szólnak, amely minden VPN legfontosabb szempontja..

A titkosítási szintet vagy a protokollt nem lehet megváltoztatni a beállításokban. Ez azt jelenti, hogy ragaszkodik ahhoz, amit kapnak, de nem világos, mi ez. A tudásbázissal kapcsolatos ebben a bejegyzésben láthatja, hogy a Windows és a MacOS ügyfelek IPSec-t (IKEv2) használnak, de a tudásbázisból két hónappal később ebben a bejegyzésben azt mondja, hogy TLS v1.2-et használ..

A webhely más részén megemlíti az OpenVPN-t, amelyet esetleg TLS v1.2-nek neveztek a tudásbázisban. De ha mélyebben ás, az OpenVPN csak bizonyos eszközökön manuálisan konfigurálható, és csak akkor, ha rendelkezik az Ultimate tervvel. Ha kíváncsi, hogy mit jelentenek ezek a rövidítések, akkor nézd meg a VPN protokoll lebontását.

A titkosítást illetően az AES 256-bit az asztali és a mobil ügyfeleknél használható, ami kiváló, az AES-128 pedig a böngészőbővítményeknél, ami kielégítő. A titkosítás ugyanakkor nem akadályozta meg a felismert DNS-szivárgásokat. Miközben csatlakozott Dél-Afrikához, a VPN kapcsolódott egy Google DNS-hez Belgiumban.

Röviden: ez azt jelenti, hogy a böngészési szokásainak adatait minden alkalommal eljuttatják a Google szervereihez, amikor csatlakoznak egy webhelyhez. Sőt, ami még rosszabb, hogy a kémek vagy bárki, aki képes, továbbra is nyomon követheti az interneten, amikor a VPN csatlakozik. Erről többet megtudhat a Mi a DNS szivárgás című cikkben.

Ráadásul, amint a „sebesség” szakaszban megemlítettük, valódi kérdés merül fel, hogy a kapcsolat titkosítva van-e. Az általunk látott sebességnek nem szabad lehetségesnek lennie, mivel a titkosítás és a visszafejtés folyamata az adatok átvitele közben időt vesz igénybe, és a sebességet jobban kell csökkentenie, mint láttuk..

Vegye fel a kapcsolatot a ZenMate VPN-vel további információkért, és a jövőben is folytatni fogjuk a bejelentkezést a szolgáltatással. Ha valami újat megtudunk, frissítjük ezt a cikket, hogy tükrözze ezt. Időközben, ha biztonságos VPN-t keres, javasoljuk, hogy nézd meg a NordVPN áttekintést.

Magánélet

A ZenMate VPN nulla naplózási politikával rendelkezik, és székhelye Németországban van, ahol szigorú adatvédelmi törvények vannak érvényben. Sajnos a „nulla naplók” nem egészen azt jelenti.

A webhelyen a ZenMate VPN nem személyes információkat rögzít a felhasználással kapcsolatban, ideértve azt is, hogy milyen böngészőt használ, és mennyi időt tölt a webhelyen. A személyes adatokat a fiók létrehozása során gyűjtik, beleértve az e-mail címet, a nevet és, ha úgy dönt, hogy megkapja a végső tervet, a fizetési információkat.

A ZenMate VPN e-mailek küldésekor az úgynevezett „nyomkövetési pixeleket” is használja, amely lehetővé teszi az e-mailek sikerességének nyomon követését azáltal, hogy megnézi, hogy megnyitotta-e őket.

Streaming Performance

Tesztként e-mailt küldtünk a támogatási csoportnak, amelyben kijelentettük, hogy nem sikerült működtetnünk a BBC iPlayer-t, és válasz érkezett arra, hogy ez ismert probléma. De nem volt a kérdésünk, és ezt csak a támogató személyzet kipróbálásának egyik módjaként mondtuk.

Valójában a ZenMate VPN streaming teljesítménye lenyűgöző volt. Kiadás nélkül a Netflix, a BBC iPlayer, az Amazon Prime Video és a Hulu VPN észlelőrendszerein keresztül átszúrta. A gyorsan feltöltött videók szinte mindig 1080p felbontással jelennek meg.

Noha a ZenMate VPN-rel kapcsolatos egyéb problémák visszatarthatják a BBC iPlayer legjobb VPN-jétől, méltó említést érdemel.

Szerver helyek

A ZenMate VPN alig több mint 30 helyszínt kínál szerte a világon, beleértve Ázsia, Európa, Afrika, Észak-Amerika és Dél-Amerika szervereit. A felajánlott helyek jól eloszlanak és a legtöbb VPN-felhasználó igényeit kielégítik.

Számos szerveropció létezik az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban, így a kedvenc streaming webhelyeinek elérhetőnek kell lenniük. Csak négy szerver érhető el az ingyenes csomagban, de továbbra is hozzáférést kaphat egy-egy szerverhez az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban.

Vevőszolgálat

Ügyfélszolgálat esetén a ZenMate VPN megsérült vagy hiányzik. Nincs élő csevegési támogatás vagy telefonos támogatás, amely önmagában nem is olyan rossz, mert sok VPN-szolgáltató nem kínál nekik. A ZenMate VPN e-mail támogatása jó, és időben, segítőkészen és udvarias módon biztosítja a szükséges válaszokat. Kevesebb, mint nyolc órán belül megkaptuk a válaszokat.

Ennek ellenére a tudásbázis messze nem kiváló. A VPN-ekkel és a beállításokkal kapcsolatos sok általánosabb kérdésre lehet választ adni, de a technikai kérdésekre gyakran nem válaszolnak, vagy ami még rosszabb, ellentmondásos válaszokat adnak, amint ezt a felülvizsgálat során sokszor láttuk..

A tudásbázis megtisztítása, elavult információk törlése vagy a bejegyzések átírása nagy lépés az ügyfélszolgálati tapasztalatok javítása felé.

Az ítélet

Számos dolog, amiben a ZenMate VPN gondoskodhatott, ez javítja a felhasználói élményt. A VPN teljesítménye lenyűgöző, az ingyenes opció lehetővé teszi a szolgáltatás tesztelését, az ügyfélszolgálat pedig hasznos és érzékeny.

Erõs alapot fektettek, de a kivitelezés nagy része elmulasztja a jelölést. A webhely ellentmondásos információkat tartalmaz számos témáról, és a protokoll és a titkosítás lehetőségeinek hiánya idegesíti.

Noha a ZenMate VPN minden bizonnyal egy nap óta iparos óriássá válhat, a legtöbb ember inkább olyan szolgáltatásokat részesít előnyben, amelyek már a csúcspontjánál kínálkoznak. Ha ez úgy hangzik, nézze meg a VPN-vélemények archívumát, amelyek a legjobb és a legrosszabb között vannak az egyszerű böngészés érdekében.

Ha van tapasztalata a ZenMate VPN-vel, ossza meg velünk a megjegyzésekben. Szeretjük hallgatni tőled, és mint mindig, köszönjük az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map