TigerVPN áttekintés – Frissítve 2020

TigerVPN áttekintés

A TigerVPN a legutóbbi áttekintés óta gondoskodott biztonsági problémáinak legrosszabb helyzetéről, ám továbbra is streaming problémákkal, a szolgáltatások hiányosságával és a rossz adatvédelmi politikával foglalkozik. Noha önmagában ez nem igazán rossz szolgáltatás, mégsem javasoljuk, ahogyan a teljes TigerVPN áttekintésünkben olvashatod.

legjobb VPN-vélemény

Legutóbb, amikor ellenőriztük a TigerVPN-t, a biztonság hiányát találtuk meg, a DNS-szivárgásokkal és a homályos protokoll irányelveivel kapcsolatban. Azóta úgy tűnik, hogy a TigerVPN az általánosabb protokollra vált és a DNS-szivárgások foltozásával javította a biztonságot..

Ennek ellenére még mindig sok olyan helyen van, ahol a TigerVPN-nek javulnia kell, hogy a legjobb VPN-listánkba kerüljön. Az alkalmazásnak ténylegesen nincs szolgáltatása, az adatvédelmi politikát javítani kell, a weboldal angol hibákkal van tele, és a tesztelt streaming szolgáltatások egyike sem működött.

Bár úgy tűnik, hogy a visszajelzések legalább egy része megérkezett, és változásokat eredményezett, úgy gondoljuk, hogy hosszú út áll előttünk a TigerVPN előtt, ha azt tervezi, hogy eléri a csúcsot, és olyan szolgáltatássá válik, amelyet kényelmesen ajánlunk. Ebben a TigerVPN beszámolóban megvizsgáljuk a szolgáltatás változásait, és ahol még javulhatnak.

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a TigerVPN-hez

Jellemzők

A Beállítások menü megnyitása jelenti az első betekintést, hogy a TigerVPN használatának milyen kopasz tapasztalata van a funkciókkal kapcsolatban. A beállítások menü hat jelölőnégyzetből áll, ezek közül négy egyszerűen lehetőséget kínál az ügyfél kinézetére és futtatására.

A két jelölőnégyzet, amely a funkciókat be- vagy kikapcsolja, a TCP felülbírálása és az ügyfél indításkor történő futtatásának lehetősége. A TCP felülbírálja az OpenVPN UDP és a TCP közötti váltást, amely stabilabb kapcsolatot biztosít a sebesség költségén.

TigerVPN-beállítások

A TigerVPN kliensének két olyan funkciója hiányzik, amelyeknek úgy gondoljuk, hogy minden VPN-nek rendelkeznie kell. Az első és legfontosabb egy gyilkos kapcsoló. A biztonság szempontjából kritikus fontosságú annak a képessége, hogy a VPN automatikusan leállítsa a forgalmat, miközben nincs csatlakoztatva, és ennek hiánya a TigerVPN-t sérti.

A második hiányzó tulajdonság a megosztott alagútépítés, amely bár vitathatatlanul kevésbé fontos, mint egy gyilkos kapcsoló, de a kényelmet és a mindennapi használhatóságot jelentősen növeli. Ha a szolgáltatásban gazdag VPN-t keres, amely osztott alagútépítést és gyilkos kapcsolót kínál, tekintse meg az ExpressVPN áttekintést.

Ennek ellenére van egy olyan szolgáltatás, amelyet a TigerVPN jól tesz, amit több szolgáltatónak kellene tennie, és ez egy részletes kiszolgálóállapot-oldal. Az állapotlapot könnyű megtalálni, és a hét napos futási idő százalékát, valamint az egyes kiszolgálók jelenlegi és korábbi teljesítményét mutatja. Ez nagyszerű hibaelhárításra szolgál, és segít elkerülni azokat a kiszolgálókat is, amelyek gyakran problémákba ütköznek.

A TigerVPN szolgáltatások áttekintése

TigerVPN logówww.tigervpn.com

Kezdődik: $ 275 / hónapMinden terv

Tábornok

Fizetési módok
PayPal, hitelkártya, fizetési fal

Cryptocurrency elfogad

Egyidejű kapcsolatok
5

Támogatja az osztott alagút kialakítását

Korlátlan sávszélesség

Ingyenes próbaverzió elérhető
3 nap

Visszatérítési időszak
7 nap

Szervermennyiség világszerte
300+

Asztali operációs rendszerek
Windows, MacOS

Mobil operációs rendszerek
Android, iOS

Böngésző-kiterjesztések

Útválasztókra telepíthető

streaming

Hozzáférhet a Netflix USA-hoz

Hozzáférhet a BBC iPlayerhez

Hozzáférhet Hulu-hoz

Hozzáférhet az Amazon Prime Video-hoz

Biztonság

Titkosítási típusok
256-AES

Elérhető VPN-protokollok
IPSec, OpenVPN

Engedélyezve az eszköz indításakor

Lehetővé teszi a torzítást

Nem naplózási politika

A DNS szivárgásteszt sikeres volt

Killswitch elérhető

Rosszindulatú programok / hirdetésgátlókat tartalmaz

Támogatás

Élő chat

E-mail támogatás
24/7

Telefonos támogatás

Felhasználói fórum

Tudásbázis

Árazás

A TigerVPN három lehetőséget kínál feliratkozáskor: havonta, évente és háromévente. Ugyanakkor az időkeret nem az egyetlen különbség a három terv között. A csatlakozások száma és a fizetési módok a havi terv és a két hosszabb távú lehetőség között változnak.

Havi terv esetén csak két kapcsolatra van lehetősége és hitelkártyával vagy PayPal számlával történő fizetés lehetősége. A hosszabb távú tervek viszont öt kapcsolatot létesítenek, és hitelkártya, Paypal, PayPal vagy Bitcoin használatával fizethetők meg..

TigerVPN-árak

Bár az árazás minden terv esetében ésszerű, figyelembe véve a funkciókat és a teljesítményt, amelyeket hamarosan megvizsgálunk, egyik sem nagy. Ha olyan kiváló értéket képviselő VPN-t keres, keresse fel a Windscribe áttekintést. A Windscribe további összeköttetéseket kínál kevesebb pénzért, és egy funkciógazdagabb ügyféllel büszkélkedhet.

A fizetős tervektől eltekintve a TigerVPN ingyenes háromnapos próbaverziót kínál azok számára, akik érdeklődnek abban, hogy a szolgáltatás megfelelő-e számukra. Ha olyan VPN-t keres, amelyet folyamatosan ingyenesen használhat, tekintse meg az ingyenes VPN-szolgáltatásokról szóló cikket.

A TigerVPN hét napos visszatérítési időszakot is biztosít azok számára, akik kipróbálják a szolgáltatást, és nem elégedettek. Noha ez nem a leglelkényesebb visszatérítési időszak, ad némi mozgásteret azoknak, akiket a háromnapos próba után nem adtak el teljesen.

Egyszerű használat

Amikor ellátogat a TigerVPN webhelyére, egy jól megtervezett webhellyel köszönt egy olyan ember, aki ismerte, mit tervezőként csinál, de valószínűleg nem ismerte az angol nyelvet, mert a helyesírási és a szintaxisbeli hibák bőven vannak. Egy kellemes megjelenésű kabalája megnyugtató remekül szolgál, és egy nagy, zöld „indulás” gomb megkönnyíti a feliratkozást.

Az „indulás” gomb azonban nem kínál lehetőséget a háromnapos próba feliratkozásra. Amennyire meg tudtuk mondani, nincs mód arra, hogy beállítsuk ezt a webhelyen. Ehelyett le kell töltenie az ügyfelet, és onnan regisztrálnia kell a próbaverzióra. Ezt egyszerűsíteni lehetne egy opció hozzáadásával a weboldalhoz, de a webhely összességében felhasználóbarát.

Mint már említettük, a TigerVPN gyakorlatilag kopár a harangok és a sípok tekintetében, amelyeket sok VPN tartalmaz. „Jellegtelen” kialakítása olyan irány, amelyet sok VPN-szolgáltató vehet fel az ügyféllel abban a reményben, hogy ez felhasználóbarátabb élményt eredményez.

TigerVPN-Client

A TigerVPN jó munkát végez ezzel az egyszerű és könnyen használható menükkel. A beállítások menübe nem nehéz hozzáférni, és bár nem kínál sok funkciót, könnyen érthető és navigálható. Az ügyfélprogramban egyszerű hibaelhárítási eszközök és fiókjához való hozzáférés is rendelkezésre áll.

Az egyetlen, ami jobb lehet, a kiszolgálólista elrendezése. Városok ábécé szerint ábécé szerint ábrázolják, ami gondot okozhat, ha például csatlakozni akar az Egyesült Államokhoz vagy az Egyesült Királysághoz. Ennek ellenére az egyes országok zászlói a városnevek mellett vannak, ami megkönnyíti a böngészést, és van egy jó keresési funkció.

Sebesség

Papíron a TigerVPN a csomag közepén van, amikor a sebességről van szó, de ez nem az egész történet. Az alábbi táblázatban látható, hogy a sebessége időnként nem volt konzisztens a szerverenként, és ha közelebbről megvizsgáljuk, úgy tűnik, hogy az eltérés nem érzékelhető..

Hely: Ping (ms) Letöltés (Mbps) Feltöltés (Mbps)
Nem védett (Virginia, USA)1772.135,84
Amszterdam13061,083,88
Atlanta4344.801,73
London10269.745.50
Oszaka, Japán19062.263,47
Dubai, Egyesült Arab Emírségek23728.373,52

Az amszterdami szerverrel kezdve a ping jelentõs emelkedését láttuk, de csak enyhe sebességcsökkenést tapasztalhatunk, ami jó, ha figyelembe vesszük a közti és a szerver közötti 4000 mérföld távolságot..

A néhány száz mérföldnyire fekvő szerverre költözve az Egyesült Államokban, a ping-idő csökkenése és a letöltési sebesség jelentős vesztesége volt..

Az Egyesült Királyságban lévő szerver, amely egy rövid lépéssel közelebb van hozzánk, mint Amszterdamhoz, a vártnál magasabb pontokat látott, de elérte a tesztelt szerverek legnagyobb fenntartható letöltési sebességét is..

A japán szerver megközelítőleg 6800 mérföld távolságban van, és még magasabb ping időt vett igénybe, ami nagy távolságokra várható, de erős letöltési sebessége volt.

Végül, amikor csatlakoztunk Dubajhoz, az Egyesült Arab Emírségekhez, a legmagasabb ping-időket láttuk, de ez a legtávolabbi szerver is tőlünk, amelyet körülbelül 7200 mérföld távolságban teszteltünk. A letöltési sebesség is szenvedett, sávszélességünk több mint felének elvesztésével.

Noha ezek a sebességek és ping idők nem szörnyűek, a böngészési élmény gyakran lassúnak tűnt a TigerVPN használatakor. Az oldalak beletelik egy pillanatra, és még a tartós sebesség mellett jól tesztelt szerverekre is észrevehetően hosszú időbe telik a betöltés.

Ha böngészéshez vagy letöltéshez keres a leggyorsabb VPN-t, akkor tekintse meg a leggyorsabb VPN-fordítást. Ha játékos vagy, vagy kevés ping időt keres, olvassa el a játékhoz legmegfelelőbb VPN-ről szóló cikket.

Biztonság

Mint már említettük, a TigerVPN nem kínál számos lehetőséget, és a biztonság szempontjából sem különbözik egymástól. Az adatok továbbítására használt titkosítást és protokollt az Ön dönt, és nem változtatja meg őket.

Windows, macOS és Android esetén a TigerVPN az OpenVPN-t használja, amely egy nyílt forráskódú protokoll, amely már egy ideje működik, és mint biztonságos. IOS rendszeren az IPSec / IKEv2, amely tiszteletben tartott biztonsággal rendelkezik, bár nem egészen olyan jól tekintik, mint az OpenVPN. Ha többet szeretne tudni, olvassa el a VPN-protokoll lebontását.

A titkosítás az egész AES 256-bites verzióban azonos, amely egy nagyszerű titkosítás, amely akár a létező legerősebb szuperszámítógépeket is szó szerint több milliárd év alatt megtörhet..

A TigerVPN-t teszteltük DNS-szivárgás szempontjából, és nem találtunk egyet. A DNS-szivárgás akkor jelentkezik, amikor a számítógépe egy helyi vagy magántulajdonban lévő DNS-kiszolgálóhoz kapcsolódik, miközben alagútba lép egy VPN-en keresztül.

Ez súlyos lehet, különösen olyan helyeken, mint Kína, ahol a cenzúrát nagyrészt a DNS-kérések elutasítása révén hajtják végre. Ha többet szeretne tudni, akkor egy cikket találhatunk a kínai cenzúráról és a legjobb VPN-szolgáltatások elvesztéséről Kínában.

Magánélet

A TigerVPN webhely „Főbb jellemzői” oldalán azt találja, hogy az első állítás az, hogy nincs naplózás. Az adatvédelmi politika rövidített változatában, amelyet az ügyfél első beállításakor mutatnak be, az egyik dolog, amit látni fog, „számla-, fizetési és forgalmi adatokat gyűjtünk rólad”.

TigerVPN-nolog

Ha mélyebben belemerül a weboldal adatvédelmi politikájába, akkor észreveszi, hogy összegyűjtésre kerül egy adatlista, beleértve a számlainformációkat, a földrajzi helyzetet, az időbélyegzőket, a VPN-szolgáltatás nyújtásához kapcsolódó összes adatot, amely magában foglalja az operációs rendszert, egy homályos „forgalmi statisztika”, a szerver helye és így tovább, valamint a használati és a követési adatok.

TigerVPN-naplók

Úgy tűnik, hogy a felhasználási és követési adatok a weboldalon a sütik segítségével gyűjtött információkra vonatkoznak, ami sajnos szinte általános gyakorlat az interneten keresztül. Az összegyűjtött információk többi része, a számla- és fizetési információk mellett, túlmutat a szükségesnél, és időnként szándékosan homályosnak tűnik (például „forgalmi statisztika”)..

Ha példát keres egy ügyfélbarát adatvédelmi politikára, akkor nézd meg a NordVPN áttekintésünket. Az NordVPN adatvédelmi politikája közvetlen nyelvet használ, és az összegyűjtött információk korlátozottak.

Streaming Performance

A TigerVPN nem tudott hozzáférni az általunk tesztelt streaming szolgáltatásokhoz. A BBC iPlayer, a Netflix, az Amazon Prime Video és a Hulu észlelte a VPN-t, és ezért megtagadta a szolgáltatást.

Még akkor is, ha a TigerVPN képes lenne megszerezni a VPN ellenintézkedéseit, amelyeket ezek a szolgáltatások alkalmaznak, akkor nem lenne streaming tapasztalat. A YouTube és a Twitch a szokásosnál rövidebb időt vett igénybe a betöltéshez, de a videókat 720p-ban játszották le, és soha nem léptek felfelé 1080p-ig..

Ha manuálisan kapcsolnánk a videót 1080p-ra, akkor ez bizonyos esetekben nagyon jól működne, de az idő nagyjából felében dadogási és pufferolási problémákkal járna. Ha a legjobb VPN-ket keres a más régiókból származó tartalom streamingjéhez, akkor nézd meg a BBC iPlayer legjobb VPN-jét és azt, hogyan lehet legyőzni a Netflix VPN-tilalmi cikkeit.

Szerver helyek

A TigerVPN honlapon azt állítja, hogy több mint 300 szerverrel rendelkezik, több mint 42 országban. E 42 országban 62 városban vannak helyszínek, köztük hét az Egyesült Államokban és kettő az Egyesült Királyságban. A helyszínek Észak-Amerikát, Európát, Ázsiát, Dél-Amerikát és a Közel-Kelet egy részét fedik le. A jövőben örömmel látnánk afrikai terjeszkedést.

Noha a 62 hely távol esik a legrosszabbtól, amit láttunk, a legjobbabból is esik. Összefüggésben a HideMyAss a legtöbb helyet kínálja, amelyet eddig láttunk. Amint azt a HideMyAss áttekintésünkből láthatjuk, hozzávetőlegesen 1000 szervert üzemeltet több mint 280 helyen.

Vevőszolgálat

A TigerVPN ügyfélszolgálati lehetőségei korlátozottak, és nehéz lehet őket megtalálni. A weboldalon található információs adatbázis eléréséhez görgessen az oldal legaljára és keresse meg a „súgó” oldalt az alsó margón. Ennek ellenére az oldal az ügyféltől is könnyen elérhető.

Ha valakivel beszélnie kell valakivel, akkor az oldal jobb alsó sarkában van egy kis buborék, amely körülveszi Önt a legtöbb weboldalon. Bár úgy néz ki, mint egy élő csevegőablak, egészen másképp működik. Ez inkább egy „kapcsolatfelvételi űrlap”, mint mert e-mailben kell válaszolni.

Az ablak megmutatja, van-e elérhető ügyfélszolgálat vagy nem egy nap, és megadja a becsült válaszidőt, amely úgy tűnt, hogy 1-2 nap. A tudásbázis könnyen használható és hasznos, ha megtalálta. Az e-mail támogatás hosszabb időt vehet igénybe, mint amennyit szeretnénk kapni, de szükség esetén jó válaszokat ad.

Az ítélet

Nagyon lenyűgözött a TigerVPN biztonsági előrelépése. Úgy tűnik, hogy komolyan veszi a szolgáltatás fejlesztését, és megoldotta a DNS-szivárgással kapcsolatos problémákat, amelyeket 2018 májusában találtunk meg.

Ugyanakkor a fejlesztés nem mindig elegendő olyan versenyképes piacon, mint a VPN-k. Nem tudjuk ajánlani a VPN-t jelenlegi állapotában, hanem sürgeti, hogy ehelyett tekintse át a VPN-áttekintések teljes katalógusát, amely a legjobbaktól a legrosszabbig van rendezve, hogy megkönnyítse az egyik kiválasztását..

Bízunk benne, hogy a jövőben bejelentkezhetünk a TigerVPN-be, és megnézhetjük, haladunk-e további előrelépéseket, de addig az adatvédelmi politika, a szolgáltatások hiánya és az általános angol nyelv gyenge kérdései merítik fel a szolgáltatót..

Ha van tapasztalata a TigerVPN-vel, szívesen meghallgatjuk a szolgáltatás igénybevételét. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me