StrongVPN áttekintés – Frissítve 2020

StrongVPN áttekintés

A StrongVPN egy erőteljes szolgáltatás, amely néhány szokatlan funkcióval rendelkezik, de kiegyensúlyozza ezt azzal, hogy nem kínál más szolgáltatókkal közös szolgáltatásokat. Az általános benyomás olyan szolgáltatás, amely jó lehet, de egyszerűen túl unalmas. A részletekért olvassa el a teljes áttekintést.


legjobb VPN-vélemény

Az StrongVPN nem fog mérföldön belül elérni a legjobb VPN-szolgáltatóinkat. De nem azért, mert valami rosszat csinál. Bizonyítja, hogy egy szolgáltatás annyira raktáron áll, hogy inkább fáj, mint segít. Noha a vásárlás nem a legrosszabb választás, amit tehetünk, sok virtuális magánhálózat működik, amit jobban tesz.

Ebben a StrongVPN áttekintésben a jó és rossz közötti furcsa egyensúlyról a szolgáltatásban fogunk beszélni, és hogyan vezet ez egy olyan szolgáltatóhoz, aki úgy érzi, hogy rendben van. Beszélünk a szolgáltatásokról, az árakról, a felhasználóbarátságról, a sebességről, a biztonságról, a magánéletről, a streaming teljesítményről, a szerver helyéről és az ügyfélszolgálatról, mielőtt ítéletünket megtennénk.

Sokkal jobbat tehet a pénzért, de a StrongVPN-nek nincs megkérdőjelezhető más szolgáltatásai, például a VPN.Express gyakorlata (olvassa el a VPN.Express áttekintésünket). Ez nem egy rossz szolgáltatás, tehát ha úgy találja, hogy rajongó vagy, nem fog sokat feladni.

strongvpn-review-interfész

strongvpn-review-Killswitch

strongvpn-review-tudásbázis

strongvpn-review-setup-útmutatók

strongvpn-review-server-navigáció

Előző

Következő

Alternatívák a StrongVPN-hez

Erősségeit és gyengeségeit

Jellemzők

Az StrongVPN nem rendelkezik olyan funkciókkal, amelyek túlmutatnánk a VPN-hez szükségesnek. Az egyetlen erős pont egy gyilkos kapcsoló, amely megszakítja az internet-kapcsolatot, ha a VPN meghiúsul. Ugyanakkor univerzális, azaz azt nem állíthatja be, hogy csak bizonyos alkalmazásokat blokkoljon, mint amit az Astrill képes (olvassa el az Astrill áttekintésünket).

strongvpn-review-Killswitch

Vannak más egyéb funkciók is, beleértve a csatlakoztatást indításkor, a VPN leesésének automatikus újracsatlakozását és az alkalmazás indítását a Windows rendszerrel, de összességében az interfész kopár.

Noha a használat megkönnyítése érdekében általában fejjel lefelé mutat, a szolgáltatások hiánya itt csak lustanak tűnik. Amint azt a „felhasználóbarát” szakaszban látjuk, az StrongVPN nem erős, amikor a felhasználói felületen keresztül vezetjük a felhasználót. Ha az alkalmazás nehezen használható, akkor legalább azt szeretnénk, ha a funkciók megérdemlik a nehézségeket.

Ami hiányzik, a lista hosszú. Ennek ellenére a legszembetűnőbb hiányosságok a megosztott alagút, a sebességteszt és a portok továbbítása.

Az egyetlen kissé szokatlan szolgáltatás a csomagok kódolása az OpenVPN használatakor. Erről bővebben a „biztonság” szakaszban fogunk beszélni, de alapvetően lehetővé teszi, hogy még biztonságosabb legyen a VPN használatakor. Ez nem általános, de láttuk, hogy több szolgáltató implementálta ezt a funkciót.

A StrongVPN szolgáltatások áttekintése

StrongVPN logóstrongvpn.com

Kezdődik: 583 USD / hóMinden terv

Tábornok

Fizetési módok
PayPal, hitelkártya, AliPay

Cryptocurrency elfogad

Egyidejű kapcsolatok
12

Támogatja az osztott alagút kialakítását

Korlátlan sávszélesség

Ingyenes próbaverzió elérhető

Visszatérítési időszak
30 nap

Szervermennyiség világszerte
650 20 országban

Asztali operációs rendszerek
Windows, MacOS, Linux

Mobil operációs rendszerek
Android, iOS

Böngésző-kiterjesztések

Útválasztókra telepíthető

streaming

Hozzáférhet a Netflix USA-hoz

Hozzáférhet a BBC iPlayerhez

Hozzáférhet Hulu-hoz

Hozzáférhet az Amazon Prime Video-hoz

Biztonság

Titkosítási típusok
256-AES

Elérhető VPN-protokollok
IPSec, OpenVPN, L2TP, SSTP, IKEv2

Engedélyezve az eszköz indításakor

Lehetővé teszi a torzítást

Nem naplózási politika

A DNS szivárgásteszt sikeres volt

Killswitch elérhető

Rosszindulatú programok / hirdetésgátlókat tartalmaz

Támogatás

Élő chat
24/7

E-mail támogatás
24/7

Telefonos támogatás

Felhasználói fórum

Tudásbázis

Árazás

A StrongVPN árképzés szempontjából unalmas. Havi 10 dollár körül várjuk el a VPN-eket, a középút lehetőségeivel, például a ProtonVPN sorrendjével összhangban (olvassa el a ProtonVPN áttekintésünket). Ehhez a szolgáltatáshoz hasonlóan az StrongVPN sem a legdrágább lehetőség – olvassa el a Hide.me véleményt erről -, de pénzt többet szerezhet egy másik szolgáltatónál.

De a jobb szolgáltatókkal összehasonlítva a StongVPN ára nem hat lenyűgözően. Egy évenkénti 70 dollár nem rossz a NordVPN-hez képest (olvassa el a NordVPN áttekintésünket), de ugyanazzal az árral kétszer is kaphat időtartamot a magán-Internet hozzáférésből (olvassa el a PIA-áttekintésünket). Mindkét szolgáltató többéves előfizetéseket is kínál, amit a StrongVPN sajnos nem.

Noha a VPN árképzésében ez nem a leggyakoribb dolog, a többéves tervek mindig valami, amit keresünk. Ha a felhasználó két vagy több évre feliratkozik, és izgalmas kedvezményt kap, a VPN-ek ösztönözhetik szolgáltatásaik védelmét. Ez mindenki számára hasznos helyzet, tehát az StrongVPN mulasztása nem tűnik nagyszerűnek.

Nincs ingyenes próbaverzió vagy terv sem. Míg az ingyenes VPN-k rosszak lehetnek – olvassa el a legrosszabb ingyenes VPN-útmutatónkat a példákra -, vannak olyan ingyenes VPN-szolgáltatások, amelyek lehetővé teszik a felhasználó számára, hogy hitelképesség-nyilvántartásba vétele nélkül láthassa, hogyan működnek. A Windscribe egy tökéletes példa arra, hogyan kell működni az ingyenes VPN-ek (olvassa el a Windscribe áttekintésünket).

Az ingyenes próbaverzió hiányát némileg magyarázza a StrongVPN 30 napos pénz-visszafizetési garanciája, amelyet tesztelésünk alapján tiszteletben tartunk. Vannak bizonyos feltételek a például az Apple App Store áruházából történő vásárlásra, de egyébként a politika egyértelmű.

Bár szinte minden más szempontból szokásos, az egyidejű kapcsolatok száma nem más. A StrongVPN 12 kapcsolatot kínál bármilyen előfizetéssel, ami a legmagasabb, amit látunk. Az útválasztókra is telepíthető, így növelheti ezt a korlátot.

Ami a fizetési módokat illeti, a StrongVPN visszatér a puszta állapothoz. Elfogadja a PayPal, a hitelkártyákat és az AliPay-t. A cryptocurrency drogosoknak máshova kell küldeniük a bitcoinjukat.

Egyszerű használat

Ha már látott egy VPN pénztárt, akkor az összeset látta, kivéve az AirVPN-t, amely bosszantó fizetési folyamattal rendelkezik (olvassa el az AirVPN áttekintésünket). Miután rákattintott az „indulás” elemre, csak annyit kell tennie, hogy kiválaszt egy tervet, írja be az e-mail címét és válassza ki a fizetési módot.

strongvpn-review-regisztrációs

Bár e-mail visszaigazolást fogunk küldeni Önnek, nem kell igazolnia az e-mail címét, így az égető fiók tisztességes játék. Az Ön e-mail címe lesz a bejelentkezés, és a jelszó véletlenszerűen generálódik az Ön számára. Vegye figyelembe, hogy ez egy véletlenszerű betűk, számok és szimbólumok kötege, tehát a legjobb jelszókezelőt használja tárolásához..

Ugyanazon az oldalon megtalálja a Windows, a MacOS, az iOS és az Android telepítőit. A StrongVPN minden platformon rendelkezik telepítési útmutatóval, de a telepítés egyszerű. Az egyetlen kivétel az, ha azt akarjuk mondani, hogy az L2TP-t Androidon szeretnénk használni. Ebben az esetben az útmutatók hasznosak lesznek.

strongvpn-review-setup-útmutatók

A telepítő rendben van, ha keltezik. A telepítés befejezése után megnyithatja a felületet és bejelentkezhet a StrongVPN által megadott hitelesítő adatokkal. Mi inkább az eszközjelzőkkel történő hitelesítést részesítjük előnyben, mivel ez a felhasználó számára könnyebb és ugyanolyan szintű biztonságot nyújt, de a bejelentkezés nem hátráltató. Ha Ön a token-alapú megközelítés rajongója, olvassa el az ExpressVPN áttekintést.

Ha kész, akkor elindul a felületen, ami nagyon sok kívánságot hagy. A StrongVPN megmutatja az Ön IP-címét, a csatlakozás időpontját és egy kis térképet arról, hogy hova van csatlakoztatva. Sötét háttérképet választott, élénk színekkel, amely megfeszítheti a szemét a világos szobákban. Bár nem vagyunk az „éjszakai mód” megjelenés ellen, ennek nem szabad lennie az alapértelmezésnek.

strongvpn-review-interfész

A kapcsolat azonban nem nehéz. A nagy, zöld „csatlakozás” gomb biztonságot nyújt Önnek, amikor a StrongVPN kiválasztja a legjobb szervert az Ön tartózkodási helyéhez. Az egyik bosszúság az, hogy csak akkor csatlakozhat, amíg nem látja, hol található a legjobb szerver.

Megdöbbentően gyors is. Az első kapcsolat kevesebb, mint három másodpercig tartott. Amikor átgondoltuk a beállításokat, azt találtuk, hogy a StrongVPN alapértelmezésben az IKEv2-re vonatkozik, amelynek gyorsabbnak kell lennie, mint az OpenVPN-nek. Egy későbbi szakaszban arról beszélünk, hogy ez hogyan változtatja meg az Ön biztonságát.

Ha meg akarja választani a tartózkodási helyét, kattintson a „rendelkezésre álló legjobb hely” gombra. Kiválaszthat helyet, de nem konkrét kiszolgálókat, ami nem rossz dolog. Az StrongVPN tömörített listájának nem szabad nehéznek lennie, mert egy furcsa késés, ami akkor fordul elő, amikor az egérgörget forog, nehezebbnek érzi magát, mint kellene..

strongvpn-review-server-navigáció

Ennek ellenére kereshet egy helyet, vagy ország vagy város szerint rendezhet. Miután kiválasztotta a helyet, kattintson a „Mentés” gombra. Az új hely lesz az alapértelmezett opció, amely akkor is megjelenik, ha bezárja és újra megnyitja az alkalmazást.

A StrongVPN beállításait a jobb felső sarokban lévő fogaskerékikonra kattintva módosíthatja. Nem fogunk belemenni minden helyzetbe – nem szabad összezavarodni velük, ha nem tudja, mit csinálsz – de van egy bosszantás, amelyet szeretnénk rámutatni.

Az egyik fül „diagnosztika” feliratú, és eléggé biztos, hogy a kapcsolat naplóját jeleníti meg a hibaelhárítás céljából. Noha szeretnénk látni egy hasonló funkciót körül, a naplót nem lehet exportálni. Mindent ki kell választania, lemásolnia és beillesztnie külön dokumentumba.

Sebesség

Ha otthon közelében helyezkedik el, a StrongVPN az egyik leggyorsabb VPN-szolgáltató. A közepes teljesítmény nemzetközileg azt jelenti, hogy a futásteljesítmény változhat. Nyilvánvaló, hogy egyes helyeket jobban optimalizálnak, mint mások, ami soha nem jó, ha oly sok lehetőség van az alagút kialakítására.

Hely: Ping (ms) Letöltés (Mbps) Feltöltés (Mbps)
Nem védett (St. Louis)8175,4910.66
Atlanta (ajánlott)45149,979.03
London105144,037,75
Varsó, Lengyelország16084.383.7
Tel Aviv, Izrael17524.412.31
Hong Kong222137.353.13

Meglepő módon a StrongVPN által ajánlott szerver volt a legjobban teljesítő a mintákból. A legtöbb esetben az ajánlott szerver közel áll, de vannak gyorsabb lehetőségek. Bár a kezdeti lappangási ugrás magas, a letöltési sebesség közel maradt a nem védett pontszámhoz.

A furcsa ember az izraeli Tel Avivi szerver, amely megsemmisítette sebességünket. A tesztelés során arra számítottuk, hogy a hongkongi szerver hasonlóan fog működni – gyakran van egy gradiens a sebességnél -, így meglepődtünk, amikor nem. Hongkong erős teljesítménye tanúsítja e helyet, de nem az StrongVPN hálózatát.

A következetlenség a legfontosabb. A jó és a rossz teljesítmény keverése soha nem jó dolog. Frusztráló pillanatokra fordul, amikor megkísérelnek kiszolgálót kiosztani.

Az egyik fejjel a látencia, amely a tesztelés során alacsony maradt. Noha ez a legjobb VPN-től való mulasztás a játék útmutatóban a ping kezdeti ugrása miatt, a StrongVPN eredménye nem rossz.

Biztonság

A StrongVPN meglepően sok biztonsági lehetőséget kínál. Alapértelmezés szerint a kapcsolat az IPSec-vel biztosított az IKEv2 VPN protokoll használatával. Ami a VPN biztonságát illeti, ez furcsa választás, ha szinte mindig jobb az AVS 256 bites titkosítású OpenVPN figyelembevétele.

Ennek ellenére a választás felvilágosító. Az IKEv2 könnyen válthat a WiFi és a mobilhálózatok között, így kiváló választás a mobil eszközök számára (lásd a legjobb VPN-t az iPhone-ra és a legjobb VPN-t az Android-útmutatóra). Ez azonban nem nagyszerű választás az asztali gépek számára, ezért azt javasoljuk, hogy a lehető leghamarabb változtassa meg ott a protokollt.

Választhat az IKEv2, az OpenVPN, az SSTP és az L2TP közül. Az OpenVPN legyen az Ön első választása, mivel 256 bites AES-t biztosít a kapcsolat biztosításához (olvassa el a titkosítás leírását). Az OpenVPN rendszeren a StrongVPN lehetővé teszi a szállítási protokoll megváltoztatását – akár UDP, akár TCP formátumra -, és kiválaszthatja azt a portot, amelyen átjárja az alagútját..

Noha sok felhasználó számára nem alkalmazható, a szállítási protokoll és a port megváltoztatása segíthet a tűzfalak megkerülésében. A StrongVPN rámutat a weboldalán, hogy az L2TP és az IKEv2 könnyen blokkolható, és alternatívájaként javasolja a TCP 443 vagy az UDP 53-ot az OpenVPN-en..

Lehetőség van a csomagok kódolására az OpenVPN-en is. Ezt a funkciót gyakran látják védett protokollokban, például a VyprVPN Chameleon protokolljában (olvassa el a VyprVPN áttekintést). A csomagok átmásolása jó ötlet, ha szigorú cenzúrával jár az országból, és hatékonyan megkerüli a mély csomag ellenőrzést..

A gyakorlatban ezek a biztonsági intézkedések megtérülnek. A DNS-szivárgást az ipleak.org segítségével teszteltük, és a StrongVPN minimális átirányításokkal tiszta lett. Nem szivárogtatta az IP-címünket vagy a WebRTC információinkat sem.

Magánélet

A StrongVPN nem naplózott VPN-szolgáltató. Noha nem olyan magánélet-központú, mint a Mullvad (olvassa el a Mullvad-áttekintésünket), az StrongVPN egyértelmű adatvédelmi politikája és következetes eredményei reményt adnak nekünk. Ennek ellenére az Egyesült Államokon kívül működik, tehát a kormányzati felügyelettel foglalkozóknak valószínűleg el kell kerülniük a figyelmet.

A titoktartási politikában nincsenek csontok: “A StrongVPN nem gyűjt és naplózza szolgáltatásai forgalmát.”

A regisztráció során be kell írnia egy e-mail címet és a fizetési módot, amelyet a StrongVPN nyilvánvaló okokból naplóz. Ezen kívül semmit nem tud rólad.

Az egyetlen kivétel az, ha hitelkártyával fizet. Ebben az esetben a StrongVPN-nek a teljes nevére és a számlázási címére is szüksége van, és nem használhat olyan égő információkat, mint az e-mail. Nem egyértelmű, hogy a számlázási adatai a VPN használatához kapcsolódnak-e, mint a pufferelt VPN esetén
(olvassa el a pufferelt VPN-áttekintésünket), de egyértelmű, hogy az adatvédelemmel foglalkozók nem használhatnak hitelkártyát.

A StrongVPN-nek meg kell adnia, módosítania vagy törölnie kell ezt az információt, ha az uniós ügyfelek azt kérik, hogy továbbra is megfeleljenek az általános adatvédelmi rendeletnek..

Mindezt egy szemes sóval kell bevenni. A StrongVPN az Egyesült Államokban található, amely bebizonyította, hogy nem haladja meg az adatgyűjtést. Ha el kell maradnia a radartól, azt javasoljuk, hogy használjon olyan szolgáltatást, amely egy jó adatvédelmi törvényekkel rendelkező országban található. A legjobb kínai VPN-szolgáltatásokkal kapcsolatos útmutatónk egy jó indulási hely.

A tesztelés során is találtunk valami érdekeset. A StrongVPN hálózatának néhány szerverét a StackPath-hez regisztrálták, egy tartalomszolgáltatási hálózatba, amelynek kicsivel jár az IPVanish (olvassa el az IPVanish áttekintésünket).

Bár nem tudunk túl sok pontot összekapcsolni, az IPVanish-et a múltban elfogták a felhasználói adatok naplózása közben.

Ugyanakkor a StackPath egy CDN, tehát van értelme, hogy néhány szervert regisztrálnánk rá. Nem állítjuk, hogy a két szolgáltató kapcsolódik egymáshoz – valószínű, hogy nem -, de ezt meg kell jegyezni.

Streaming Performance

A StrongVPN jól teljesít streaming platformokkal. Lebontotta a Netflix, a BBC iPlayer és a Hulu akadályait, de az Amazon Prime Video továbbra is blokkolta. Noha más kérdések miatt nem vitatkozunk a streaming útmutató legjobb VPN-jén, a hozzáférés tagadhatatlan.

A nagyszerű az, hogy a StrongVPN nemcsak elérte ezeket a platformokat, hanem több kiszolgálón keresztül is megtette. Mintavételünk azt sugallja, hogy mindig képes lesz streamingre, még ha más szervert is használsz.

Azt mondta: a StrongVPN nem tökéletes, és ezért nem készítette el a legjobb VPN-t a Netflix számára vagy a legjobb VPN-t a BBC iPlayer útmutatók számára. Ha önmagában a streaming teljesítményen alapszik, a StrongVPN nem csak versenyző, hanem valószínűleg élenjáró.

Szerver helyek

Ami a szerver helyét illeti, ne várjon sokat a StrongVPN-től. Mint sok közúti szolgáltatóhoz, hálózata többnyire az Egyesült Államokra és Európára korlátozódik, néhány helyszín pedig Ázsia szabadabb területein van. Összességében körülbelül 650 szerver létezik, de csak 20 országot fednek le.

Afrika vak terület, mint a Közel-Kelet és Ázsia legtöbbje. A Közel-Keleten van Izrael és ennyi. Ázsia jobb, Szingapúrban, Japánban, Dél-Koreában, a Fülöp-szigeteken és Hongkongban található. Ez azonban egy szűk csoportosulás, Ázsia többi része pedig érintetlen.

Ezek egyike sem meglepő – a StrongVPN egyszerűen megfelel az elvárásainknak – de az elterjedés nem tűnik nagyszerűnek, mint egy iparágvezető szolgáltatásnak olyan kiszolgálóhelyeken, mint például a HideMyAss (olvassa el a HideMyAss áttekintést).

Vevőszolgálat

Az StrongVPN támogatása lefedi az alapokat, de azok a képviselők, akikkel beszélgettünk, bármi meghívó jellegű volt.

Az önsegítés érdekében van egy tudományos adatbázis, amely három részre oszlik: „telepítési útmutatók”, „hibaelhárítás” és „GYIK”. Mint már említettük, a telepítési útmutatók alapvetőek, de érdemes ellenőrizni a részt, ha manuálisan kívánja beállítani a VPN-t.

A tudásbázis többi cikke szétszórt. Úgy tűnik, hogy a tudásbázis él, és a felmerülő problémákkal foglalkozik, ahelyett, hogy elszámolná a felhasználók problémáit a jövőben. Bár a hibaelhárítási szakaszban található néhány cikk a problémák megoldására, a legtöbb úgy érzi, hogy jobban megfelelnek a GYIK-nak.

strongvpn-review-tudásbázis

A GYIK rész elsősorban a számlázással kapcsolatos válaszokat és más területek visszatérítéseit tartalmazza. Itt válaszokat talál olyan kérdésekre, mint például: „Hogyan kell használni a StrongVPN-t Windows számítógépeken?” és „hogyan cserélje ki a szervereket?”

A közvetlen támogatás élő chatből és e-mailekből áll. Amikor elérkeztünk, a StrongVPN-nek volt néhány napja ahhoz, hogy visszatérjen, ami nem rossz, de jobb is. A képviselő válaszolt a kérdésre, ha átirányított minket egy másik webhelyre a weboldalon. Ez soha nem jó dolog.

Az élő csevegés ugyanazt tette. Noha éjjel-nappal elérhető, néhány perctől többet vesz igénybe, hogy kapcsolatba kerüljön egy ügynökkel. Ráadásul az ügynökök nem ismerik a terméket, és ugyanabba a csapdába esnek, ahol a lehető legkevesebb információt nyújtják.

Az ítélet

A StrongVPN-ben nincs semmi lenyűgöző. Bár nem csinál valami rettenetesen rosszat, az a tény, hogy nem tud kiemelkedni, hatalmas felelősség. Az árak megegyeznek a többi szolgáltató áraival, csakúgy, mint a közepes ügyfélszolgálat és a hiányossági szolgáltatások beállítása. Az egyetlen megváltó minőség a nagy sebesség, ha a házhoz közel alagútálkodik.

Ennek ellenére szép biztonsági funkciókkal és nem naplózási politikával rendelkezik, így ha a StrongVPN iránt érdeklődik, sokkal rosszabb is lehet. A legtöbb felhasználó számára azonban azt javasoljuk, hogy olvassa el a többi VPN-véleményünket.

Mit gondolsz a StrongVPN-ről? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map