ProtonVPN áttekintés – Frissítve 2020

ProtonVPN áttekintés

A ProtonVPN kiemelkedő tulajdonságokkal és használhatósággal rendelkezik, de sebesség szempontjából elmarad a versenytől. Bár bárhol többet szerezhet pénzéből, a nagylelkű ingyenes terv elég lehet ahhoz, hogy meggondolja magát.

protonvpn-műszerfal-csúszka-1

protonVPN-interfész-csúszka-2

protonvpn-profilok-csúszka-3

protonvpn-settings-csúszka-4

protonvpn-split-alagút-csúszka-5

Előző

Következő

A ProtonVPN nem készítette a legjobb VPN-útmutatónkat a múltban, bár annak minden összetevője a csúcsra helyezkedik el. A szolgáltatások hosszú listája háttértámogatja a szakszerűen kialakított felületet, amelyet szilárd adatvédelmi politika és rengeteg biztonsági szolgáltatás támogat. A sebesség viszont problémát jelent. 

Ebben a ProtonVPN beszámolóban mélyebben belemerülünk ebbe a népszerű, ingyenes VPN-be, megmutatva, hogy hol ez kiváló és hol hiányzik. Mindenekelőtt az ítélet meghozatala előtt megérinti a funkciókat, az árakat, a sebességet, a használhatóságot, a biztonságot, a magánélet védelmét és egyebet.. 

Az alacsony árért nehéz a ProtonVPN-t kopogtatni. Ha azonban elkezdi fizetni, az nem olyan lenyűgöző, mint a VPN-térség legjobb kutyái. A sebesség gyenge, ami szégyen, figyelembe véve, hogy a ProtonVPN mennyivel javul. Ennek ellenére, egy nagylelkű ingyenes tervvel készen állva, még mindig érdemes egy lövés.

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a ProtonVPN-hez

Jellemzők

A ProtonVPN, amint azt az alábbi „egyszerű használat” részben látjuk, hangsúlyozza az akadálymentességet. Ennek ellenére tele van funkciókkal. Ez egy kill kapcsolóval kezdődik, amely blokkolja az internetkapcsolatot, ha valaha is kilép a távoli szerverről. Nincs több kill kapcsoló mód, mint például a PIA esetén, de ez elvégzi a munkát. 

A megszakító kapcsoló mellett a DNS-szivárgás és az IPv6-szivárgás elleni védelem, valamint a megosztott alagútépítés is lehetővé teszi néhány alkalmazás vagy IPv4-cím küldését a VPN-alagúton keresztül, míg másokat nem. Például, ha biztonságos kapcsolatot akar torrentolni, miközben online biztonsági mentést futtat a szokásos kapcsolaton keresztül, akkor a megosztott alagút létrehozása elengedhetetlen.

protonvpn-review-split-alagút

Az osztott alagút meglehetősen ritka, de az összes többi tulajdonság megvan. A ProtonVPN elkülönül a profiloktól. Bár a profilok nem nélkülözhetetlenek a VPN-élményhez, a profilok sokkal könnyebbé teszik a ProtonVPN használatát. A profilok lehetővé teszik a szolgáltatás különböző aspektusainak gyors konfigurálását a beállítások átkutatása nélkül. 

Például, ha torziós profilt szeretne, beállíthatja a használni kívánt protokollt – mondjuk a TCP-t a csomag visszaigazolásához – az országot, amelyhez csatlakozni szeretne, és még az adott szervert is. Ezután beállíthatja a profil színét és nevét, így könnyű megtalálni. 

Bár egy látszólag kicsi kiegészítés, a profilok lehetővé teszik a különféle VPN-konfigurációk gyors átváltását minden gond nélkül.

protonvpn-review-profilok

ProtonVPN Secure Core

Profil létrehozásakor a Secure Core szervert alapértelmezettként is beállíthatja. Ezek a speciális kiszolgálók csak „plusz” és „látnoki” előfizetéseknél érhetők el, és védettségi szintet biztosítanak a szokásos kapcsolathoz. Alapvetően kettős-hop kapcsolat, de ennél is inkább célzott. 

Az ötlet az, hogy ha VPN-t használ egy kockázatos országban – mondjuk az Egyesült Államokban -, akkor a kiszolgáló, amelyhez csatlakozik, veszélybe kerülhet. A probléma enyhítése érdekében a Secure Core szerver először átadja a kapcsolatot egy olyan szerveren keresztül, amelyről a ProtonVPN tisztában van, általában Izlandon vagy Svájcban, mielőtt a normál VPN szerverre továbbítja.. 

Ha nem tudod, a legtöbb VPN-szolgáltató nem aktívan karbantartja a hálózatában lévő kiszolgálókat. Általában az adatközpont egy részét bérelik a VPN-vel való használatra. A Secure Core szervereket azonban közvetlenül a ProtonVPN birtokolja, üzemeltetik és karbantartják, azaz biztonságos opciók. 

A ProtonVPN szolgáltatások áttekintése

ProtonVPN logóprotonvpn.com

400 havonta kezdődik, minden tervben

Tábornok

Fizetési módok
PayPal, hitelkártya, készpénz

Cryptocurrency elfogad

Egyidejű kapcsolatok
10

Támogatja az osztott alagút kialakítását

Korlátlan sávszélesség

Ingyenes próbaverzió elérhető

Visszatérítési időszak
30 nap

Szervermennyiség világszerte
600+

Asztali operációs rendszerek
Windows, MacOS, Linux

Mobil operációs rendszerek
Android, iOS

Böngésző-kiterjesztések

Útválasztókra telepíthető

streaming

Hozzáférhet a Netflix USA-hoz

Hozzáférhet a BBC iPlayerhez

Hozzáférhet Hulu-hoz

Hozzáférhet az Amazon Prime Video-hoz

Biztonság

Titkosítási típusok
256-AES

Elérhető VPN-protokollok
OpenVPN, IKEv2

Engedélyezve az eszköz indításakor

Lehetővé teszi a torzítást

Nem naplózási politika

A DNS szivárgásteszt sikeres volt

Killswitch elérhető

Rosszindulatú programok / hirdetésgátlókat tartalmaz

Támogatás

Élő chat

E-mail támogatás
24/7

Telefonos támogatás

Felhasználói fórum
Subreddit

Tudásbázis

Árazás

A ProtonVPN árazási modellje egyedülálló. Ahelyett, hogy egyetlen tervet kínálna különböző időtartamra, a ProtonVPN többszintű szolgáltatással is rendelkezik, hasonlóan a VyprVPN-hez (olvassa el a VyprVPN áttekintésünket). Bár négy lehetőség létezik, csak a két felhasználó releváns. 

Ami a fizetett terveket illeti, három szint létezik, bár a „plusz” szint az, ahol a legtöbb ember landoljon. Az összes réteg teljes hozzáféréssel rendelkezik a ProtonVPN hálózatához, de az „alap” korlátozza a kapcsolatok számát kettőre, és hiányzik a „plusz” terv Secure Core, streaming és Tor szerverei.. 

A termékcsalád csúcsán a „látnok” magában foglalja a „plusz” minden tulajdonságát, és kétszer is csatlakoztatva van a rendszerindításhoz, de ez túl drága. Ennek a legmagasabb szintű tervnek a ProtonMail, amely egy titkosított e-mail szolgáltatás, amelyre bólintottunk az e-mail biztonsági útmutatóban.. 

Ezzel a legtöbb felhasználó a „plusz” -ra lesz a legjobb lehetőség. Ha költségvetési VPN-t keres, akkor a Windscribe tovább halad a ProtonVPN „alap” tervénél (olvassa el a Windscribe áttekintésünket). Ezenkívül a ProtonMail bevonása nem elegendő egy ilyen hatalmas áremelkedés igazolásához a „látnoki” tervben.

Ami a tényleges árat illeti, a ProtonVPN rendben van. Egy évenkénti szolgáltatás 100 dollárra jó, bár rengeteg olcsóbb lehetőség van (két példát olvassa el a Privát Internet hozzáférés és a PureVPN áttekintésből). A tervek havonta vagy évente készülnek, és 20% -ot megtakaríthat, ha egy évet előre vásárol. A fenti táblázatban szereplő összes ár az éves tervre vonatkozik.

ProtonVPN Free

A ProtonVPN nem fizetett tervjeivel, hanem ingyenes programjával áll ki. Helyet kapott a legjobb ingyenes VPN útmutatónkban, amely három szervert kínál egy eszközhöz ingyenesen. 

A legtöbb ingyenes VPN-vel ellentétben a ProtonVPN nem korlátozza a sávszélességet, azaz annyit tud használni, amennyit csak akar, mindaddig, amíg az ingyenes kiszolgálón marad (olvassa el a sávszélességet korlátozó szolgáltatás TunnelBear áttekintését). 

Az ingyenes terv sem helyettesíti a pénz-visszafizetési garanciát. Annak ellenére, hogy ingyenesen kipróbálhatja a ProtonVPN-t, fizetés esetén továbbra is visszatérítést kérhet az első 30 napra. A ProtonVPN azonban csak az előfizetés hátralévő napjaira számít fel téged, ezért ne feledje. 

Ami a fizetést illeti, a ProtonVPN elfogadja a szokásos opciókat, beleértve a PayPal-ot, a hitelkártyákat és a bitcoint. Ugyanakkor lehetővé teszi, hogy készpénzzel is fizetjen, ha ilyen hajlamos.

Felhasználóbarátság

A ProtonVPN nem olyan egyszerű, mint a többi VPN, amikor ideje van a regisztrációra. A folyamat nem hátráltató, de a szintek közötti választás nem olyan, amit általában a pénztárnál mutatnak be. Azok számára, akik nem tudják, mihez kezdjenek, a ProtonVPN „plusz” tervét a „legjobb ajánlat” címkével látjuk el, és egyetértünk. 

A terv kiválasztása után létre kell hoznia egy fiókot. A ProtonVPN felhasználónevet, e-mail címét és jelszavát kéri. Ha már van fiókja – akár egy korábbi ProtonVPN előfizetésből, akár a ProtonMail segítségével – jelentkezzen be és vásároljon. 

Ez akkor történik, ha a pénztár működik. Miután megadtuk a hitelesítő adatainkat, a ProtonVPN webhelye megtagadta a betöltést. Számos alkalommal megpróbáltuk a fiók létrehozásának folyamatát, e-mail címeket, felhasználóneveket és jelszavakat kikerülve, de körülbelül 20 kísérlet után még mindig találkoztunk egy üres képernyővel. 

Valójában az egyetlen módja volt a ProtonVPN eléréséhez az, hogy bejelentkeztünk egy fiókba, amelyet előzetes áttekintés céljából hoztunk létre. Felkeresettük a ProtonVPN-t, hogy megnézzük, mi okozza a hibát. 

ProtonVPN letöltése

Ha feliratkozik – ha regisztrálhat, akkor az – leszáll a fiókja irányítópultján. Az irányítópult meglehetősen kopár, megjelenítve az előfizetés részleteit és a számlázási információkat. 

A ProtonVPN letöltéséhez azonban legalább egyszer hozzá kell férnie az irányítópulthoz. Ha manuálisan szeretné beállítani a ProtonVPN-t, akkor letöltheti az OpenVPN konfigurációs fájljait is a letöltési oldalról.. 

protonvpn-review-műszerfal

Amikor megnyitja az alkalmazást, a ProtonVPN megkérdezi felhasználónevét és jelszavát, majd folytassa, hogy áttekintést nyújtson a gyönyörű felületről. A NordVPN kedvelőivel versengve, a ProtonVPN felhasználói felülete egy látvány, amelyet átméretezhető térkép, egyszerű szervernavigáció és sebességfigyelő táblázat tartalmaz (lásd a NordVPN áttekintésünket). 

protonvpn-review-interfész

Számos módon lehet kapcsolatba lépni. A kívánt helyet a bal oldali listán görgetve, vagy az ország háromszögére kattintva találhatja meg. Ha bármelyikét elvégzi, akkor automatikusan csatlakozik egy adott régió szerveréhez. Kiválaszthatja az egyedi szervert is, ha ilyen hajlamos. 

Összességében a ProtonVPN felülete kiegyensúlyozza a használhatóságot és az érzetet. Olyan érzés, mintha valami fejlett programot parancsolna, anélkül, hogy hozzá kellene járni a technobabákhoz. Még ha nem is rajongja a feketült techno-esztétikát, a ProtonVPN könnyen kezelhető. 

ProtonVPN beállítások

A ProtonVPN gyenge a beállításokon, mivel a felület nagy részét a nagy szervertérkép és a sebességdiagram mutatja. Bekapcsolhatja a kill kapcsolót, beállíthatja a ProtonVPN viselkedését az indításkor és megváltoztathatja a protokollt, de erről szól. Nincs olyan őrült, mint az egyedi szkriptek beállítása (ehhez olvassa el a TorGuard áttekintésünket). 

protonvpn-review-beállítások

Ez azonban nem rossz dolog. A ProtonVPN biztosítja a szükséges ellenőrzést anélkül, hogy a gyomokba kerülne. Szinte minden beállítást egyetlen váltókapcsolóra redukálnak, amely a legtöbb felhasználó számára rengeteg.

Sebesség

A ProtonVPN tiszteletreméltó bólintást kapott a leggyorsabb VPN útmutatóban. Ez azonban elsősorban a szabad terv erősségén alapult. A többi fizetett opcióval összehasonlítva a ProtonVPN nem lassú, de nem is gyors. Az olyan szolgáltatások, mint az AirVPN, gyors munkát végeznek a sebességi osztályon, még akkor is, ha a ProtonVPN általában jobb megoldás (olvassa el az AirVPN áttekintésünket).

Hely: Ping (ms) Letöltés (Mbps) Feltöltés (Mbps)
Nem védett (St. Louis)983.1420.49
Illinois, Amerikai Egyesült Államok # 16 (ajánlott szerver)1551,1320.51
1. Illinois-i USA (biztonságos alap)2793.23,56
Egyesült Királyság # 1410216.3410.99
Japán # 2126417.917,45
Ausztrália # 2125684.2810.87

Tesztelésünket a ProtonVPN által ajánlott szerverekkel végeztük, bármilyen vizsgált régióban. Például az Egyesült Királyság tesztelésekor egyszerűen kiválasztottuk az országot, és bármilyen szervert használtuk, amelyet a ProtonVPN átadott nekünk. A dolgok tiszteletben tartása érdekében az OpenVPN / UDP és az AES-256 tesztelésével teszteltük. 

Mint láthatjuk a fentiekből, a ProtonVPN kissé esett, amikor bármilyen víztest fölé ugrott. Az egyetlen kivétel Ausztráliában volt, ahol a teszt többszöri futtatása után következetesen megkaptuk a letöltés sebességét a nem védett sebességnél vagy annál magasabbra. Még elvégeztük a teszteket egyedileg kiválasztott szerverekkel, és hasonló eredményeket kaptunk. 

Az összes tesztelést a ProtonVPN normál szerverhálózatán végeztük, vagyis minden szervert megtalálhat az „alap” csomagban. Megpróbáltunk két ingyenes szervert tesztelni, de az arány annyira lelassult, hogy a gyorstesztelő alkalmazásunk nem csatlakozna többszörös kísérlet után. Hasonlóképpen, teszteltünk egy Secure Core szervert, és amint láthatja fentebb, ez sokat lelassította a sebességünket. 

A ProtonVPN sok minden, de a következetes nem ezek egyike. A sebesség nagyon különbözik az egyes kiszolgálók között, és ha a ProtonVPN eldönti, hogy melyik kiszolgálót használja, ez általában nem kifizetődő. A listán való visszatekerés és a saját kiszolgálóink ​​kiválasztása sokkal jobb eredményeket hozott. Ez egy szolgáltatás, amely gyors lehet. Csak dolgoznia kell érte.

Biztonság

A ProtonVPN nem engedélyezi a biztonságos konfigurálást. Ami a VPN biztonságát illeti, ez a legfontosabb. Csak az OpenVPN-hez fér hozzá, amely párosul az AES-256-tal (olvassa el a titkosítás és a VPN-protokoll lebontásának leírását, hogy megismerje ezeket). A kulcscsere az RSA-4096 titkosítással történik. 

Röviden: a ProtonVPN használatakor az adatok biztonságban vannak, de ha továbbra is aggódik, a Secure Core szerverek mindig rendelkezésre állnak. Noha a sebessége jelentõs találatot igényel, a Secure Core szerver használata biztosítja, hogy semmi nem szivárog rólad. A titkosítás megbízható, és a készenléti Secure Core szerverekkel a helyi szinkronizálás is lefedi.  

ProtonVPN Torrenting

A ProtonVPN a Secure Core szerverek mellett Tor, és peer-to-peer kapcsolatokra méretezett szerverekkel is rendelkezik. A Tor-kiszolgálókat akkor kell használni, ha VPN-en keresztül csatlakozik a Tor-hálózathoz. Bár, ahogyan azt a VPN vs proxy vs. Tor útmutatóban láthatjuk, a sebességed meg fogja mutatni. 

A P2P szervereket torzításra építették, és szerencsére nem befolyásolhatják nagy mértékben a sebességet. Noha a ProtonVPN az egész torrent-barát, a dedikált P2P szervereket biztonságosan ismerték a ProtonVPN számára. Nem P2P-kiszolgáló használata esetén – bár valószínűtlen – valószínű, hogy valaki szimatolhat ezen a kapcsolaton. 

Annak biztosítása érdekében, hogy a ProtonVPN biztonsága mindent megalapozott legyen, egy sor DNS-szivárgás-teszt, valamint WebRTC és IP-szivárgás-teszt segítségével végeztük el, és a ProtonVPN tiszta lett.

Magánélet

A ProtonVPN szigorú nem naplózási politikát, vagy legalább szigorú nem naplózási politikát követ be az azonosítható információkkal kapcsolatban. Amikor regisztrál fiókot, meg kell adnia egy e-mail címet, felhasználónevet és fizetési módot. Mivel fizethet bitcoinnal és használhat író e-mailt, a ProtonVPN semmit sem tarthat meg. 

Ezt az információt természetesen összegyűjtötték, hogy erősebb tapasztalatokat nyújtsanak. Több adatvédelmi központú fiók-létrehozási folyamat létezik – olvassa el a Mullvad áttekintésünket egy példára -, ám ezekben nincs a ProtonVPN szolgáltatásai. Ez egy szükséges gonosz.

Az alkalmazás használatakor a ProtonVPN számos összeomlás- és elemző eszköztel rendelkezik, amelyek figyelemmel kísérik a folyamatot. Ezek az alkalmazások azonban csak kollektív információkat gyűjtenek. A ProtonVPN például tudja, hogy van-e baleset, de nem tudná, ki tapasztalta az ütközést. Hasonlóképpen, a ProtonVPN ismeri a telepítések számát, de nem rendelkezik az egyes telepítésekkel kapcsolatos információval.

Az Ön forgalmát, IP-címét, DNS-kéréseit és a személyes kapcsolattal kapcsolatos minden mást nem figyelünk és nem naplózunk. Az átláthatóság érdekében a ProtonVPN jelentést vezet, amelyben rögzíti a kapott jelentős jogi igényeket. Mivel a ProtonVPN a svájci törvények szerint működik, csak a svájci bírósági rendszer által jóváhagyott kérelmekkel működik együtt. 

A legutóbbi, a svájci bírósági rendszer által jóváhagyott kérés a ProtonVPN felé indult, de nem tudta eleget tenni, mivel nem volt nyilvántartásában a kért információ. Svájc rendelkezik a világ legjobb adatvédelmi törvényeivel, tehát az Ön adatai jó kezekben vannak a ProtonVPN-rel.

Streaming Performance

A ProtonVPN gyorsasága miatt nem került a streaming listánk legjobb VPN-jébe. Ennek ellenére képes volt hozzáférni minden nagyobb streaming platformhoz. Az Egyesült Államokban könnyen beléptünk a Hulu és az Amazon Prime Video-ba, amelyek a legkeményebb streaming platformok..

Itt a sebesség a probléma. A stream-eknek időbe telik a ProtonVPN által javasolt helyekkel történő betöltés. Saját kiszolgálóra keresve, viszonylag gyorsan tudtunk betölteni a videókat, bár nem olyan gyorsan, mint a Netflix legjobb VPN-ének..   

ProtonVPN Netflix

A Netflixről beszélve, problémák nélkül be tudtunk szakadni bele. Ismét a sebesség volt a legnagyobb probléma. Hasonlóképpen, a BBC iPlayer-hez is hozzáférhetünk, de a webhely örökre feltöltődött. 

A kérdést eltúlozta az a tény, hogy az államokban teszteltünk, így az Egyesült Királyságba való áttérés sok hálózati helyet igényelt. Ha érdekli az angol nyelvű tartalom streamingje, akkor olvassa el a BBC iPlayer legjobb VPN-jét.

Szerver helyek

Az írás idején a ProtonVPN 44 országban 632 szerverrel rendelkezik. Bár a HideMyAss hatalmas hálózatához képest semmi sem (olvassa el a HideMyAss áttekintést), a ProtonVPN nem használ virtuális szervereket. Az összes hely fizikai jellegű, és bár ez kevésbé változatos, a biztonság szempontjából jó. 

A kiszolgálókat három rétegre osztják: ingyenes, standard és Secure Core. A Secure Core szerverek csak a „plusz” és a „látnoki” előfizetéseknél érhetők el, míg a szokásos szerverek mindenki számára elérhetők, akik fizetnek. 

Néhány szerver specifikus feladatokra is besorolva van. Például a holland helyet a peer-to-peer kapcsolatokra, a hongkongi helyet pedig a Tor-ra értékelték. 

ProtonVPN szabad országok

Ha egy szabad tervet követ, akkor három helyre korlátozódik: az Egyesült Államokba, Japánba és Hollandiába. Ezeknek a helyeknek a közepes sebessége van a ProtonVPN szerint, ami enyhén szólva homályos. Ennek ellenére a három helyszín tisztességes eloszlást biztosít, különösen egy ingyenes terv számára.

Vevőszolgálat

A ProtonVPN megkönnyíti a támogatás megtalálását. A weboldal fõoldalán a „támogatás” fülre kattintva eljuthat a tudásbázishoz, amely maroknyi kategóriát mutat és egy gombot a kapcsolattartó oldalhoz.. 

protonvpn-review-tudásbázis

A kapcsolatfelvételi lehetőségekkel – vagy ebben az esetben a kapcsolatfelvételi lehetőséggel – kezdve a ProtonVPN egyszerű támogatási űrlapot nyújt. Vannak olyan egyedi e-mail címek is, amelyeket a weboldal láblécében találhat. Nincs élő csevegés vagy telefonszám, és amikor kapcsolatba léptünk az e-mail támogatással, egy kicsit több mint egy nap telt el, mire a válasz érkezett.. 

Ennek ellenére a ProtonVPN subreddit, Twitter és Facebook fiókokat tart fenn, amelyek mindegyike meglehetősen aktív. Ha bármilyen kérdése van, csipoghat a ProtonVPN-n, vagy elindíthat egy szálat az alhirdetésben. 

Alapvető kérdésekre azonban nem kell. A tudásbázis, bár nem túl robusztus, lefedi a gyakran feltett kérdések nagy részét. Telepítési útmutatókat, általános hibaelhárítási cikkeket, magyarázatokat ad a fiókfolyamatokról és még sok más. Ezenkívül a cikkek alaposak, általában lépésről lépésre és rengeteg képernyőképeket tartalmaznak.

Az ítélet

A ProtonVPN könnyen a VPN rangsorunk tetején helyezkedik el, ha nem a sebességre vonatkozik. A szolgáltatások és a használhatóság kiválóak, és az ár sem túl rossz. A VPN-piac többi részével azonban a sebesség nem tűnik el. Ennek ellenére nincs árt az, ha letöltöd az ingyenes verziót, hogy kipróbáld. 

Mit gondolsz a ProtonVPN-ről? Be akarod venni az ingyenes verziót? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és mint mindig, köszönöm az olvasást.

ProtonVPN GYIK

 • Mi a ProtonVPN??

  A ProtonVPN egy svájci székhelyű virtuális magánhálózati szerver. Ezenkívül titkosított e-mail szolgáltatást is kínál, a ProtonMail néven.

 • A ProtonVPN használata

  A ProtonVPN az asztalon egyszerűen használható. A szervertérkép segítségével csak annyit kell tennie, hogy kiválasztja a csatlakozni kívánt helyet, és kattintson a „Csatlakozás” gombra.

 • Hol van a ProtonVPN alapú?

  A ProtonVPN székhelye Svájcban található, amely a világ legjobb adatvédelmi törvényeivel rendelkezik.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map