Privát internet-hozzáférés áttekintés – Frissítve 2020

Privát internet-hozzáférés áttekintés

Ha gyors, rendkívüli VPN szolgáltatást keres, akkor a Privát Internet hozzáférés megérdemli a figyelmet. Megteszi, amire szüksége van, kérdés nélkül, bár szeretnénk, ha a PIA-nak valamivel kevesebb gondja lenne a Netflix és más streaming szolgáltatások bejutásakor. Olvassa el a teljes áttekintésünket, hogy többet tudjon meg.


pia-Slider1

pia-slider2

pia-slider3

pia-slider4

pia-slider5

Előző

Következő

Az elmúlt néhány évben a magán-Internet hozzáférés sokat változott, ám ennek ellenére mindig a legjobb VPN-útmutatónkban lóg. Bár a PIA soha nem érte el az ExpressVPN vagy a CyberGhost magasságait, az ajánlások listáján mindig erőteljes és könnyen használható VPN-ként kedvező áron szerepelt.. 

Lehet, hogy a legfrissebb, az 1.5.1-es verzió a legjobb, mégis új funkciók listájával és egy felújított felülettel, amellyel elindulhat. Ebben a magán-Internet hozzáférés áttekintésben megvizsgáljuk ezeket az új funkciókat, valamint ellenőrizzük a sebességet, a biztonságot, az adatvédelmet, az adatfolyam-teljesítményt és az ügyfélszolgálatot.. 

Szerencsére az összes változás csak erősítette a PIA-t. Megvizsgáljuk az új funkciók sajátosságait és miért kedveljük őket a következő néhány ezer szóban, de ha ki akarjuk ugrani a hoopát, akkor bármikor átléphetünk a PIA-ba, és kockázatmentesen kipróbálhatjuk egy hét napi pénz-visszafizetési garancia.

PIA Video Review

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a magán-Internet hozzáféréshez

Jellemzők

A PIA az előző iterációkban a tulajdonságokra derült fény. Bár a MACE mindig is kulcsfontosságú értékesítési pont volt – többek között az alábbi „biztonsági” szakaszban -, a mai alkalmazásban látható sok fejlett lehetőség nem volt jelen. Az elmúlt években azonban a PIA beépítette alkalmazását a piac egyik legmegbízhatóbb opciójába.

A legutóbbi kiegészítés a megosztott alagútépítés, vagy amint azt a PIA hívja, „alkalmazás kizárások”. Az osztott alagút lehetővé teszi, hogy forgalmat küldjön a VPN-alagúton keresztül, míg a többi forgalom a normál kapcsolaton marad.

Bár szinte bármilyen VPN-rel manuálisan elindíthatja a megosztott alagút kialakítását, nehéz feladat, és nagyon kevés szolgáltatás teszi lehetővé az alkalmazáson belüli beállítását (olvassa el a PureVPN áttekintést egy olyan szolgáltatásra, amely ezt teszi). 

pia-review-split-alagút

A megosztott alagút kialakítása mellett a PIA tartalmaz egy kill kapcsolót – amelyet beállíthat úgy, hogy blokkolja az internetkapcsolatot, ha a VPN leesik, vagy ha a VPN le van tiltva -, valamint a titkosítási beállításokat (olvassa el a titkosítás leírását). A MACE szintén kulcsfontosságú funkció, de erről többet beszélünk, amikor a biztonságot vizsgáljuk. 

PIA port továbbítás 

Néhány PIA-helyszín támogatja a port-továbbítást. Bár nem jelzi, hogy mely helyek támogatják, de megjelölheti a „port-továbbítás kérése” kapcsolót a beállításokban, hogy mindig ellenőrizze. 

A port-átirányítást különféle célokra lehet használni a szabványos kapcsolatokon, ideértve közvetlenül a játékszerverhez való csatlakozást vagy a VoIP szerverhez való közvetlen hozzáférést is, de a VPN-ekhez főleg torrentinghez használják.. 

Röviden: az útválasztó úgy működik, mint egy közvetítő közted és az internet között, továbbítja kéréseit a kiszolgálóra, majd egy porton keresztül visszatér az adatokhoz. Ezek a kommunikációk áthaladnak egy NAT tűzfalon, ami néhány problémát okozhat a torrent miatt.

A port továbbításával átirányíthatja a kapcsolatot, hogy aktív csomóponttá váljon a peer-to-peer kapcsolatban, lehetővé téve a közvetlen kommunikációt több társával. Erről többet megtudhat a mi kínzó útmutatónkban. 

PIA Proxy

A PIA tartalmaz egy SOCKS5 proxy-ot a VPN-előfizetéshez, amelyhez külön felhasználónév és jelszó szükséges, amelyet a vezérlőpulton generálhat. Bár nem nagyszerű ötlet egyedül a proxy használata – erről bővebben olvassa el a VPN vs. proxy vs. Tor útmutatót -, a VPN-vel együtt használható. 

pia-review-proxy

A PIA egyik legújabb kiegészítése a SOCKS5 proxy használata a VPN-hez való csatlakozáshoz. Ezzel újabb ugrást ad a kapcsolathoz anélkül, hogy jelentősen megnövelné a betöltési időt. Röviden: kettős-hop kapcsolat előnyeit élvezheti, miközben továbbra is csak egyetlen VPN-alagúton halad keresztül. 

Privát internet-hozzáférési szolgáltatások áttekintése

Privát internet-hozzáférési logówww.privateinternetaccess.com

Kezdődik: $ 297 $ havi összes terve

Tábornok

Fizetési módok
PayPal, hitelkártya

Cryptocurrency elfogad

Egyidejű kapcsolatok
10

Támogatja az osztott alagút kialakítását

Korlátlan sávszélesség

Ingyenes próbaverzió elérhető

Visszatérítési időszak
30 nap

Szervermennyiség világszerte
3355 60 helyszínen

Asztali operációs rendszerek
Windows, MacOS, Linux

Mobil operációs rendszerek
Android, iOS

Böngésző-kiterjesztések
Chrome, Firefox, Safari

Útválasztókra telepíthető

streaming

Hozzáférhet a Netflix USA-hoz

Hozzáférhet a BBC iPlayerhez

Hozzáférhet Hulu-hoz

Hozzáférhet az Amazon Prime Video-hoz

Biztonság

Titkosítási típusok
128-AES, 256-AES, RSA-1024, RSA-4096

Elérhető VPN-protokollok
OpenVPN, PPTP, L2TP, IKEv2

Engedélyezve az eszköz indításakor

Lehetővé teszi a torzítást

Nem naplózási politika

A DNS szivárgásteszt sikeres volt

Killswitch elérhető

Rosszindulatú programok / hirdetésgátlókat tartalmaz

Támogatás

Élő chat

E-mail támogatás
24/7

Telefonos támogatás

Felhasználói fórum

Tudásbázis

Árazás

A PIA megőrzi árazását, és csak egy tervet kínál több időtartamra, eltérően a VyprVPN-től (olvassa el a VyprVPN áttekintést). A szolgáltatást egy hónapos, hat hónapos és egy éves időtartamra kínálják, bár a PIA a szolgáltatási feltételeiben kétéves tervre hivatkozik. A weboldalon azonban nem találtuk a kétéves opciót. 

A két évre történő előfizetés egyetlen módja az, hogy frissítik a vezérlőpulton a PIA webhelyén. Ha kevesebb, mint egy évet vásárol, akkor lehetősége van arra, hogy előfizetését egy évre vagy két évre frissítse arányos áron..

Mind a három futamidő 9,95 USD havi tarifán alapul, de valójában soha nem fog fizetni. Minden egyes réteg valamilyen engedményt kínál, kezdve a havi terv 30 százalékával, és az éves terv 67 százalékával történő áttéréssel. 

Ha a PIA nem változtatja meg árazását, akkor ugyanazt az árat fogja fizetni, mint amit a feliratkozáskor tett, ellentétben a HideMyAss-rel, amely megújítja az árat (erről bővebben olvassa el a HideMyAss áttekintésünket). 

Tudva ezt, az ár kitűnő. Ritka, hogy olyan VPN-t talál, amely havi szolgáltatást kínál, amelyhez minden csengő és síp tartozik, kevesebb, mint 7 dollárért.. 

Olcsóbb előfizetéseket szerezhet egy olyan szolgáltatással, mint a Windscribe, de a PIA összes funkciója nélkül (olvassa el a Windscribe áttekintésünket). Az ár annál lenyűgözőbb lesz, annál hosszabb lesz az időtartama, és szégyenteljes árú szolgáltatásokat okoz, mint például az Astrill (olvassa el az Astrill áttekintésünket). 

Nem számít, milyen időtartamot választja, hozzáféréssel rendelkezik 10 egyidejű kapcsolathoz és a PIA összes szolgáltatásához, beleértve a SOCKS5 proxy-ot és a MACE-ot is. Ezen felül fizethet PayPal, hitelkártya vagy Amazon Pay segítségével, valamint anonim fizetési módokon keresztül, beleértve a bitcoin és az ajándékkártya átutalásokat.. 

PIA ingyenes próbaverzió

A PIA kiváló árazását csökkenti az ingyenes próbaverzió hiánya. Noha a PIA nem egyedül nem nyújt ingyenes próbaverziót, visszatérítési ideje közepes. Csak egy hete van arra, hogy meggondolja magát, függetlenül attól, hogy mennyi ideig vásárol. Ennek ellenére legalább a PIA nem hazudik a visszatérítési időszakról, mint ahogy a TorGuard (olvassa el a TorGuard áttekintésünket). 

Más vezető szolgáltatásokhoz képest a PIA visszatérítési ideje alacsony. A legtöbb szolgáltatás 30 napos pénz-visszafizetési garanciát kínál – olvassa el egy példát a NordVPN áttekintésből -, míg néhány, például a CyberGhost, teljes 45 napot kínál (olvassa el a CyberGhost áttekintést). Ennek ellenére az ár elég alacsony, hogy a PIA továbbra is megér egy forrást.

Felhasználóbarátság

A PIA megkönnyíti a fiók létrehozását. A weboldal kezdőlapján letöltheti az alkalmazást a „letöltés” ​​gombra kattintva, és választhat egy előfizetést a szolgáltatásért történő fizetéshez.. 

A legtöbb más VPN-szel ellentétben a PIA nem teszi szükségessé egy meghatározott telepítési folyamaton való részvételt (erről példa az IPVanish áttekintésünkben). Inkább letöltheti az alkalmazást, vagy először regisztrálhat. 

A legtöbb ember számára a „csatlakozás most” gombra kattintás a leggyorsabb módszer az induláshoz. A PIA megjeleníti a rendelkezésre álló időtartamokat, és egyre kattintva megnyílik a fizetési ablak. Mindez a termékoldalon történik, így a pénztár folyamata zökkenőmentes. 

pia-review-pénztár

PIA letöltése

A PIA letöltése egyszerű. A regisztráció után egyenesen a letöltési oldalra kerül, anélkül, hogy fiókot kellene létrehoznia, vagy meg kellene erősítenie az e-mailjét. A PIA automatikusan felismeri az operációs rendszert, és megmutatja a támogatott különféle platformok összes telepítőjét. Különösen örülünk annak, hogy külön APK fájlt láttunk a nem hagyományos Android telepítésekhez. 

pia-review-letöltés

Ezenkívül a PIA megmutatja a legújabb Windows, macOS és Linux verziók SHA-256 ellenőrző összegét, így elháríthatja a telepítés során felmerülő problémákat. Van még néhány adatvédelmi eszköz, amely az alján ajánlott, köztük a GlassWire és a Blur (olvassa el a Blur áttekintésünket). 

A Windows telepítő mindent elbír az Ön számára. A fájl letöltése után csak annyit kell tennie, hogy megnyitja. A PIA azonnal elkezdi a telepítést, anélkül, hogy a felhasználó bármilyen adatot beadna. A folyamat befejezése után gyors áttekintést kap, és lehetősége van bejelentkezni. 

PIA Bejelentkezés

Noha a fizetés megerősítése után közvetlenül a letöltési oldalra küldi el, a böngészőt nem tudja bezárni. A PIA felhasználónevet és jelszót küld a feliratkozott e-mailhez, amelybe be kell jelentkeznie. Ez nem visszavágó, de sokkal inkább az ExpressVPN token alapú hitelesítési módszerét részesítjük előnyben (olvassa el az ExpressVPN áttekintésünket). 

Az elküldött felhasználónév és jelszó egy csomó betű és szám, ezért azt javasoljuk, hogy tárolja az egyik legjobb jelszókezelőnél, például az 1Password (olvassa el az 1Password ismertetőt). Ez még fontosabb, ha író e-mailt használ, ami a PIA-val lehetséges, mivel az egyetlen szükséges személyes információ a fizetési mód és az e-mail cím.

A PIA elindul a tálcán, és megadhatja az e-mailes bejelentkezési hitelesítő adatokat a szolgáltatás eléréséhez. Bár a hajtómű alatt sok harang és síp van, a PIA-t használhatja anélkül, hogy bármelyiket megérintené. 

PIA Windows alkalmazás

Ha csak csatlakozni szeretne, a PIA megkönnyíti. Az alkalmazás megnyílik egy nagy „be” gombbal és az ajánlott helyszínnel, semmi más. Csak annyit kell tennie, hogy rákattint a gombra, hogy kapcsolatba lépjen, a PIA pedig a legalacsonyabb ping ponttal összeköti Önt. Fontos megjegyezni, mivel lehet, hogy nem ez a hely van a legközelebb Önhöz. 

pia-review-windows-alkalmazás

Például a PIA a St. Louis környékén végzett tesztelés során javasolta a Texas helyét, annak ellenére, hogy chicagói hely volt elérhető. A szerverlistában, amelyet az aktuálisan kiválasztott helyre kattintással találhat meg, láthatja, ahol az adatközpont található, valamint a PIA által mért ping időt. 

Úgy tűnik, hogy a ping-tesztelés is folyamatban van. Az alkalmazás használatakor a mért ping idő néhány milliszekundummal megváltozik a helyszíneken. 

pia-review-server-lista

Vissza az alkalmazás fő képernyőjén van néhány beállítás, amelyekhez az alsó lefelé mutató nyílra kattintva férhet hozzá. Ezzel kibővíti az ablakot, lehetővé téve a sebességteszt, a gyors beállítások, az előfizetési információk és egyebek megtekintését. 

Ezeknek a szakaszoknak bármelyikét meg lehet jelölni, vagy magasabbra helyezhetik a listán, vagy megjeleníthetik az alkalmazás fő képernyőjén. 

pia-review-terpesztett nézet

PIA beállítások

Noha néhány beállítást módosíthat a kibővített nézetből – például a világítási mód bekapcsolása vagy a MACE kikapcsolása -, a hús és a burgonya a beállítások képernyőjén található. 

A beállításokat az alkalmazás jobb felső sarkában található három pontra kattintva nyithatja meg. Szerencsére a beállítási ablak külön van a tálca alkalmazástól, így mozgathatja és beállíthatja, amire szüksége van. 

pia-review-beállítások

Általában nem túl sok a beállítás, de az alapokat lefedjük. Be- és kikapcsolhatja a MACE-t, beállíthatja a gyilkos kapcsolót és megváltoztathatja a titkosítást, de a PIA az AirVPN-lel ellentétben nem megy túl messzire a nyúllyukon (olvassa el az AirVPN áttekintésünket). A titkosítási beállításokon kívül, amelyekről a „biztonság” szakaszban fogunk bővebben beszélni, főként a megjelenési beállításokra kell figyelni. 

PIA Chrome kiterjesztés

A helyi alkalmazás mellett a PIA kiterjesztést is kínál a Chrome, az Opera és a Firefox számára. Teszteltünk az Operán (olvassa el az Opera áttekintését), amelynek hasonlóan kell működnie, mint a Chrome kiterjesztésnek, mivel mindkét böngésző a Chromiumon alapul..  

pia-review-króm-kiterjesztés

Használhatja mindkét, akár az asztali alkalmazást, mind a kiterjesztést. A kiterjesztés a VPN irányításának csak egy újabb módszerét szolgálja, de van néhány adatvédelmi szolgáltatás is. 

Alapértelmezés szerint a mellék blokkolja a hozzáférést a mikrofonhoz, webkamerahoz és helyéhez. Ezeket a védelmeket másutt is megtalálhatja, de ha a VPN-hez csomagolják őket, az nem árt. 

Ezen felül beállíthat egy bypass listát a kiterjesztésben, ahogyan a helyi alkalmazásban. A webhelyek számára nem olyan hasznos, mint az alkalmazások számára, de a VPN-alagút kivételével mégis hozzáadhat kiterjesztést. 

Sebesség

A PIA messze az egyik leggyorsabb VPN, amelyet teszteltünk. Nemcsak gyorsan otthon közelében maradt, hanem a tó fölé is átugorva, ami elég vonzó. Ezenkívül a pingunk 250ms alatt maradt, függetlenül attól, hogy hol alagútunk vagyunk, és a PIA-nak helyet kapott a legjobb VPN-ben a játékvezető számára.

Hely: Ping (ms) Letöltés (Mbps) Feltöltés (Mbps)
Nem védett (St. Louis)994,5421.57
Chicago (ajánlott)1691.2519.79
New York City3785,9817.99
Southampton, Egyesült Királyság10188,7118.31
Tokió, Japán18251.9612.91
Sydney, Ausztrália24682,1815.31

Ahogy a következő szakaszban foglalkozunk, a PIA az AES-128-GCM titkosítással kezdődik, amelynek gyorsabbnak kell lennie, mint a legtöbb AES-256-GCM-et használó VPN-nek. A tesztelés tiszteletben tartása érdekében az OpenVPN-t használtuk, UDP-vel, valamint AES-256-GCM mint titkosítóval. A PIA még a kulcsméret átugrásakor is gyors maradt. 

A fenti eredményeket tekintve a legmegdöbbentőbb sebesség az Egyesült Királyságból származott, ahol a letöltési arány valójában gyorsabb volt, mint a New York-i tesztelésnél. Japán lassabb volt, bár nem sokat. A PIA még akkor is, ha alagútba lépett a világ másik oldalára, megtartotta a nem védett letöltési sebességünk több mint felét, miközben alacsony a késleltetés. 

Az itt látott sebességeket csak az ExpressVPN illeszti, ami átlagosan gyorsabb, bár a PIA nagyon közel áll (olvassa el az ExpressVPN vs PIA darabot). Eközben lenyűgözően gyors szolgáltatásokat tesz lehetővé, például a TorGuard, az AirVPN és az Astrill, összehasonlítva a subpar opciókkal.. 

Biztonság

A PIA UDP-csomagokat használva alapértelmezett protokollként az OpenVPN-t tölti be. Ez a VPN-biztonság szabványa, amint azt a VPN-protokoll bontásban láthatja. A protokollhoz párosított rejtjel azonban nem. A dobozból a PIA az AES-128-GCM-mel tölt be, amely kisebb kulcsméretet használ, mint az ipari szabvány AES-256-GCM. 

A legtöbb alkalmazás esetében a kulcs méretének különbsége nem számíthat. Szerencsére a PIA lehetővé teszi az AES-GCM és az AES-CBC közötti váltást, valamint a kulcs méretének 128 és 256 bit közötti megváltoztatását. Ezenkívül kiválaszthatja a kézfogás módszerét is, amely alapértelmezés szerint az RSA-2048. A titkosítás feltörése természetesen megnöveli a betöltési időket. 

Noha ez az alkalmazásban nem nyilvánvaló, a PIA több, mint az OpenVPN támogat. Beállíthat egy PPTP és L2TP felhasználónevet és jelszót a fiók vezérlőpultján, ha használni kívánja ezeket a protokollokat, bár figyelmeztetjük, hogy manuálisan kell konfigurálnia azokat. Ezenkívül az iOS felhasználók is hozzáférhetnek az IKEv2-hez.

PIA DNS szivárgásteszt

Annak biztosítása érdekében, hogy a hatályos biztonsági intézkedések hatékonyan működjenek, DNS-szivárgás-tesztet készítettünk PIA-n, valamint IP- és WebRTC-szivárgásteszteken. Nem meglepő, hogy az eredmények tisztaak voltak. Nem csak a DNS-kéréseinket és az IP-címünket rejtették el, de a PIA minimális átirányításokkal is képes volt rá, megmutatva a csupasz fém szerver előnyeit.. 

PIA MACE

Bár a titkosítás és a szivárgás a legfontosabb területek ebben a szakaszban, a PIA bemutat egy másik beszélgetési pontot. Az előfizetésedhez tartozik a MACE, melynek segítségével biztonságban maradhat az interneten. Ez nem teljes jogú vírusvédelem – olvassa el erre a legjobb víruskereső szoftver útmutatókat -, de kevésbé valószínűsíti a fertőzött webhelyen történő leszállás lehetőségét.

A MACE hasonlóan működik, mint egy hirdetés-blokkoló (erről bővebben olvashat a legjobb felugró ablakok blokkolóinak útmutatójában). Webhely betöltésekor a böngészője maroknyi kérelmet küld annak a webszervernek az IP-címére vonatkozóan, amelyhez megpróbál hozzáférni. A MACE átvizsgálja ezeket a kéréseket és ellenőrzi az IP-címeket egy rendszeresen frissített feketelista alapján. 

Ha a MACE talál egyezést, akkor a webhely nem töltődik be, ezzel védve a rosszindulatú hasznos teher ellen. Ezenkívül a PIA a MACE-t úgy konfigurálta, hogy nyilvános hirdetésblokk-listát használjon, tehát hirdetés-blokkolóként is működik.. 

Körbecsapva azt találtuk, hogy a MACE hatékony. Ugyanakkor új rosszindulatú webhelyek jelennek meg naponta, tehát nem javasolnánk a MACE-t, mondjuk a Bitdefender helyett (olvassa el a Bitdefender Antivirus áttekintését).

Magánélet

A PIA ritka jelenség a VPN területén. A legtöbb szolgáltatáshoz hasonlóan a bejelentkezési tilalom mögött rejlik, ami azt jelenti, hogy a VPN-en áthaladó információkat nem tárolják nyilvántartásban, vagy bármikor figyelik. Ennélfogva ennél is inkább a PIA átlátható. Ez egyike azon kevés VPN-eknek, amelyek közvetlenül megadják az anyavállalatát, és világosan megmagyarázzák adatvédelmi gyakorlatait. 

Először távolítsuk el az egyszerű dolgokat. A PIA regisztrációkor csak egy e-mail címet és fizetési módot igényel. A fizetést sokféle módon anonimizálhatja, mivel a PIA elfogadja a kriptovaluta és az ajándékkártya átutalásokat. Hitelkártya használata esetén a PIA csak az alapvető számlázási adatokat kéri, amelyek az Egyesült Államokban az országot és irányítószámot jelentik. 

Fiókjához felhasználói név és jelszó jön létre az e-mail alapján, amelyeket az alkalmazásban tárolhat a könnyebb bejelentkezéshez. 

Noha nem tudjuk biztosan tudni, úgy tűnik, hogy az e-mail és a felhasználónév nincs közvetlenül összekapcsolva. Még akkor is, ha vannak, a PIA nem akadályozza meg az író e-mail használatát. Az egyetlen információ, amelyre a PIA-tól szüksége van, a létrehozott felhasználónév és jelszó. 

Ami a nem naplózási igényt illeti, a PIA a bíróságon bebizonyította, hogy nem tartja a naplókat. A játék egyre lenyűgözőbbé vált, figyelembe véve az anyavállalat, a London Trust Media székhelyét az Egyesült Államokban. 2016-ban egy floridai férfi volt bomba miatt fenyegettek bomba felhasználása miatt, és amikor az FBI kivizsgálta, kiderült, hogy a gyanúsított valószínűleg PIA-t használ. 

Kihirdetés szerint a PIA-tól át kellett adni a forgalmi naplókat, amelyek a gyanúsítottak rendelkezésére álltak, de semmit sem kellett átadniuk. Tegyük egyértelművé: a London Trust Media megsérti az Egyesült Államok jogszabályait, ha naplókkal rendelkezik, és nem adja át őket, tehát vagy kockáztatja a nyaka egyik felhasználójának magánéletét, vagy nincs napló. 

Mindezen információkat a hivatalos bírósági iratok ismertetik. Ezen felül vannak nyilvántartások arról, hogy a London Trust Media a múltban válaszolt az idézetekre. 

Mindezt megemlítjük, mert úgy tűnik, hogy sok félreformált vita folyik a PIA internetes adatvédelméről. Noha igaz, hogy nincs egyértelmű módja annak bizonyítására, hogy a VPN nem vezet naplókat, a PIA sokkal több bizonyítékot nyújtott be, mint a legtöbb, ami lenyűgöző, tekintve, hogy az államokban található.

Streaming Performance

Annak ellenére, hogy a sebesség és a funkciók megynek rá, a PIA nem fogja elérni a legjobb VPN-t streaming listán. Kipróbáltuk négy nagy streaming oldalon, amelyek közül kettő a PIA-hoz érkezett. Hulu rendben volt, a PIA több amerikai szerverre áttörve. Az Amazon Prime Video-nak és a BBC iPlayer-nek azonban problémái voltak. 

Ezeket a platformokat több szerveren teszteltük, és mindketten képesek voltak észlelni, hogy minden alkalommal VPN-t használunk. Ha érdekli a BBC iPlayer vagy a Prime Video streaming, akkor javasoljuk, hogy olvassa el a legjobb VPN-t a BBC iPlayerhez és a legjobb VPN-t az Amazon Prime Video útmutatóhoz.. 

PIA Netflix

A PIA-val is sikerült elérnünk a Netflixet, bár nem következetesen. A tesztelés során több ponton a Netflix megtagadta a betöltést, amiben még soha nem találkoztunk. Megkerülő megoldást találtunk a Netflix szabványos kapcsolatra történő betöltésével, majd utána a PIA-hoz történő csatlakozással. Ennek során jól működött. 

Furcsa az, hogy a Netflix, ha blokkolni szeretne egy VPN-t, proxykód hibával fog megtenni, miután megpróbálta streaming tartalmat. Néhány PIA-kiszolgálón megtiltottuk a szolgáltatást. 

Szerver helyek

A PIA 30 országban több mint 3335 szerverrel rendelkezik az írás idején. Noha a kiszolgálók száma magas, az elterjedés nem érzékeltetõ (több mint egy perc alatt). Ennek ellenére értelme van a korlátozott elérhetőségnek az országokban. A PIA csak csupasz fém szervereket használ, azaz nincs olyan hely, amely virtualizált lenne a nehezebben elérhető területeken.  

PIA szerverek

A szerverhálózat 50 helyre van felosztva, amelyek többsége az Egyesült Államokban található. Csak néhány más országnak van több telephelye, köztük Kanada, Németország, az Egyesült Királyság és Ausztrália. Ezeken kívül minden országnak egyetlen helyszíne van. Mindemellett minden hely több szerverrel rendelkezik; egyszerűen nem tud választani közöttük. 

pia-review-szerverek

Ami a szóródást illeti, a PIA nem idegen. Az alapokat figyelembe veszik, ideértve a hongkongi, japán és Európa legnagyobb részét is, de a HideMyAss vagy a NordVPN által megnézött egzotikus helyek némelyike ​​nincs jelen. 

Vevőszolgálat

A PIA által nyújtott támogatás nagy része a kiterjedt tudásbázisból származik. Az írás idején több mint 100 cikk folytatódott, amelyek mindegyikét részletekkel kitöltötték. 

A darabok többsége, helyesen, az alkalmazás technikai kérdéseire összpontosít, de vannak bizonyos általános tudáscikkek is, például a PIA helye és a naplók vezetése. 

pia-review-tudásbázis

Az önsegítség lehetőségeinek kiegészítéseként a PIA tartalmaz egy útmutatót is, amelyek végigvezetik az alkalmazás különféle funkcióit. A telepítő letöltésétől a DNS-beállítások konfigurálásáig minden, a PIA által támogatott operációs rendszer lefedi. Vannak útmutatók a platform útválasztókra történő telepítéséhez. 

Ha kapcsolatba akar lépni a támogatási csoporttal, akkor e-mailt kell küldenie. A PIA e-mail támogatást kínál egy kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül, és ennyi. Az élő csevegés nélkülözhetetlen a VPN-k számára manapság, ezért csalódást okoz, ha a PIA korlátozott kapcsolatfelvételi lehetőségeit látja. 

Ugyanakkor a PIA elérhetővé teszi PGP-kulcsát, ha titkosított kapcsolaton keresztül szeretne kapcsolatba lépni a csapattal (erről bővebben az e-mail biztonságról szóló útmutatóban olvashat). 

Visszajelzést is küldhet szerver kérés vagy szolgáltatásjavaslat formájában, ám valószínűleg egy ideje nem fog hallani. A zárt javaslatokat tekintve a legfrissebb javaslat 2018 decemberétől származik, annak ellenére, hogy 2019-től kétoldalú kérés található. 

A legtöbb kérés azonban fejlesztési időt igényel, így annak ellenére, hogy a PIA eltart egy ideig ahhoz, hogy megvalósítsa a közösség által igényelt funkciókat, a fejlesztői csapat egyértelműen meghallgatja.

Az ítélet

A PIA az utóbbi néhány iteráció révén meglehetősen lenyűgöző szolgáltatássá vált. Ami még meztelen csontozatú VPN volt, valami nagyobbra nőtte ki magát, olyan egyedi funkciókkal gazdagítva, amelyek még a legtávolabbi technofilek számára is elérhetők. Az ár is megfelelő, így a PIA egyszerű ajánlás. 

Mit gondolsz a PIA-ról? Kipróbálni fogja az ingyenes hetet? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és mint mindig, köszönöm az olvasást. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map