Norton Secure VPN Review – Frissítve 2020

Norton Secure VPN Review

A Norton Secure VPN a Symantec szélesebb Norton családjának része. Ez egy remek VPN, de korlátozott testreszabhatósággal, valamint néhány kisebb hibával jár. Lehet, hogy az összes újonc kedvel, de a tapasztalt felhasználók valószínűleg nem. Olvassa el a Norton VPN teljes áttekintését, hogy megtudja, miért.


legjobb VPN-vélemény

A Norton mögött álló Symantec már régóta részt vesz a számítógépes biztonsági játékban, és a 90-es években a felfúvódás sötét napjai óta javult és nehéz eltávolítani. Amint azt a Norton Security áttekintésünk mutatja, sok jó dolgot mondunk el a cégről, amikor helyrehozza. Ugyanez vonatkozik a VPN termékére, a Norton Secure VPN-re, korábban Norton Wifi Privacy.

A Norton Secure VPN-t a saját érdemei alapján ítéljük meg, ami azt jelenti, hogy teljes áttekintést kell végezni az előnye és hátránya felkutatása érdekében. Kipróbáljuk a sebesség és a biztonság szempontjából, valamint megvizsgáljuk a magánélet védelmét. A döntés meghozatala előtt megvizsgáljuk a streaming teljesítményt, az ügyfélszolgálatot, a könnyű használatot és a kiszolgálók számát is..

A Norton Secure VPN-t az egyszerűség kedvéért tervezték, de korlátozott testreszabással jár. Attól függ, hogy ez jó-e. Gyors és bejut a Netflixbe, rendben van, de vannak olyan kérdések, amelyek tartalmaznak egy hibás ügyfelet, korlátozott országválasztást és aggasztó adatvédelmi irányelvet..

Ha a legjobb VPN-t keresi, akkor az ExpressVPN jobb lehet, amint azt az ExpressVPN áttekintésünk is mutatja.

Norton-Account-Area

Norton-Chat-Support-A

Norton-Client-Connected

Norton-Client-Splash

Norton-Site-Splash

Előző

Következő

erősségek & Hiányosságok

Jellemzők

A Norton Secure VPN nem szolgáltatás azok számára, akik meg akarják választani titkosítási protokolljukat vagy testreszabják VPN-tapasztalataikat. Ha ez az, amit keresel, vegye fontolóra a NordVPN-t. Olvassa el a NordVPN áttekintést, hogy többet megtudjon róla.

Norton-Client-Csatlakozó

A Norton Secure VPN-nek nincs sok felajánlása a szolgáltatások szempontjából, és ez úgy tűnik, hogy a tervezés eredménye. Vannak ügyfelek az iOS, az Android, a Windows és a macOS számára, de nincs Linux kliens.

A VPN protokoll és a titkosítási lehetőségek szintén nem megy. A Norton Secure VPN nem teszi egyértelművé webhelyén vagy ügyfelében, hogy mely protokollt használja a VPN-kapcsolatokhoz. Ezt a protokollt sem testreszabhatja, és a kapcsolat titkosítási szintjét sem választhatja.

Az egyetlen olyan szolgáltatás, amely a Norton Secure VPN mellett kiemelkedik, egy hirdetéskövető. Norton szerint ez egy olyan adatvédelmi szolgáltatás, amely blokkolja a célzott hirdetéseket az interneten való böngészés közben. Alapértelmezés szerint aktiválódik, amikor csatlakozik egy szerverhez, de az ügyfélen lévő kapcsolóval kikapcsolhatja.

Norton-Client-beállítások

Az automatikus kapcsolat és az automatikus szerver kiválasztása alapértelmezés szerint szintén engedélyezve van. Ez ismét úgy tűnik, hogy elősegíti a VPN-élmény zökkenőmentes kialakítását. A Norton Secure VPN visszatartja az interakciót.

Egy ilyen korlátozott funkciókészlet a Norton Secure VPN-t ugyanabba a bajnokságba helyezi, mint a KeepSolid VPN Lite, amint azt a KeepSolid VPN Lite áttekintésünk mutatja. Ehhez a szolgáltatóhoz hasonlóan a Norton Secure VPN az egyszerűség kedvéért kizárta a szolgáltatásokat, összességében meglehetősen alapvető szolgáltatást nyújtva.

A VPN-felhasználók számára, akik csak meg akarnak védeni magukat, amikor csatlakoznak a kávézójuk WiFi-jéhez, ez rendben van. A villamosenergia-felhasználóknak vagy bárki másnak, amely tipikus VPN-funkciókat vár, például egy gyilkos kapcsolót, haszonnal jár, különösen akkor, ha a legtöbb VPN-áttekintésben felsorolt ​​szolgáltatás sokkal többet kínál.

Összefoglalva: a Norton Secure VPN nem kínál speciális funkciókat a hirdetéskövető blokkolón túl. Az olyan szolgáltatások, mint például a Windscribe (olvassa el a Windscribe véleményünket) alapértelmezés szerint hirdetésblokkolást kínálnak, tehát ez nem kiemelkedő szolgáltatás.

A Norton Secure VPN ugyanolyan alapvető, mint amennyit csak kap. Lehet, hogy VPN könyvtárunk megfelelő hely a kereséshez, ha olyan szolgáltatásra van szüksége, amely többet kínál. Ha Windows operációs rendszert futtat, akkor vessen egy pillantást a legjobb VPN for Windows útmutatóra.

A Norton Secure VPN szolgáltatások áttekintése

Árazás

Noha a Norton Secure VPN könnyű a funkciók szempontjából, ugyanolyan könnyű a költségeken. Havi 4,99 dollárért a legolcsóbb gördülő havi csomagért, az a legfelső polcban lévő versenytársak, például a CyberGhost közel felére csökken (olvassa el a CyberGhost áttekintést).

A Norton Secure VPN árcsomagjait két kritérium határozza meg: a használni kívánt eszközök száma és az, hogy fizetni kíván évente vagy havonta.

A Norton Secure VPN 60 napos visszatérítési politikát kínál éves előfizetőinek előfizetői számára, de ez a garancia nem terjed ki azokra, akik havonta vásárolják meg..

Az árazás olcsó, és feltételezzük, hogy ennek oka a Norton Secure VPN szolgáltatáskészlete, valamint a drágább Norton termékek belépési pontja. Lehetséges, hogy havi 10 eszközre telepítheti havonta 10 dollárnál kevesebbet, valószínűleg csak a GooseVPN küzdheti meg számát (olvassa el a GooseVPN áttekintésünket).

Ha olyan VPN-t keres, amely számos eszközt lehetővé tesz, akkor a Norton Secure VPN kedvezően hasonlít a több eszköz legjobb VPN-listáján szereplő szolgáltatásokhoz..

Egyszerű használat

Mint már említettük, a Norton egy egyszerű megközelítést keresett a Norton Secure VPN segítségével. Nem úgy fejlesztették ki, hogy bonyolult legyen, hanem telepítési és átadási megoldás azoknak az embereknek, akiket nem érdekel a sok választás.

Norton-fizetés-Screen

A Norton Secure VPN-hez való regisztráció egyszerű. Kiválasztja a csomagot, és végigmegy a fizetési folyamaton, amelynek során Norton-fiókot kell létrehoznia.

A regisztráció előtt kénytelen átadni a nevét és a mobiltelefonszámát, amelyek személyazonosító funkciók. A magánéletre összpontosító személyeket inkább egy olyan szolgáltatás szolgálja, mint például a TorGuard (olvassa el a TorGuard áttekintésünket.)

A regisztráció és a fizetés után kap egy e-mailt az ügyfél letöltésére vonatkozó utasításokkal, a megadott közvetlen linktel. A telepítés egyszerű. Csak néhány kattintásba kerül, amíg az ügyfél készen áll.

Norton-Client-Bejelentkezés

A bejelentkezés egyszerű. Csak e-mailre és jelszóra van szüksége. Miután bejelentkezett, az ügyfél automatikusan csatlakozik egy kiválasztott szerverhez.

Norton Client

Három fő terület van az ügyfélben. A „biztonságos VPN” szakasz megmutatja az aktuális IP-címét és tartózkodási helyét egy kis térkép mellett, valamint egy gombot, amely lehetővé teszi a VPN-hez való gyors csatlakozást vagy leválasztást. Ez egy egyszerű, tiszta felület, amelynek célja nem zavarja a felhasználókat.

Norton-Client-Server

A „virtuális hely” terület felsorolja azokat az országokat, amelyekben VPN szervereket lehet csatlakoztatni. Kiválaszthat egy nemzetet, de nem szűkítheti le egy városra. Az interfész megint elég tiszta és egyszerű, felül az aktuálisan kiválasztott régióval. Szerver kiválasztása arra utasítja az ügyfelet, hogy próbálja meg a kapcsolatot.

Norton-Client-Crashed

Ez elég könnyűnek tűnik, de teszteléssel az ügyfél hibásnak bizonyult. A szerverkapcsolatok nem mindig álltak le, amikor egy kapcsolat megszakítását választottuk, és túl sok szervermódosítás egyszerűen az ügyfél összeomlását okozta, arra kényszerítve minket, hogy bezárjuk és újraindítsuk..

Norton-Client-Ads

A harmadik terület a „hirdetéskövetés” szakasz, amely lehetőséget ad a hirdetéskövetés-blokkoló engedélyezésére vagy letiltására, és felsorolja, hogy a Norton Secure VPN hány hirdetéskövetőt blokkolt az idő múlásával. Ha teljes értékű hirdetésgátlót keres, érdemes megnézni a legjobb felbukkanó blokkolókat..

Mint már említettük, a „beállítások” területén nincs sok akadály. Az ügyfél jobb felső sarkában lehetősége van a fiókjára, és egy rövid beállítási menü az ügyfél számára.

Az ügyfél csak két különálló beállítást módosíthat. Alapértelmezés szerint az ügyfél automatikusan csatlakozik egy VPN szerverhez, amikor az ügyfél betöltődik, valamint elindítja az ügyfelet, amikor elindítja a számítógépet. Letilthatja ezeket a beállítások menüből.

A Norton Secure VPN egyszerűen visszaáll. Az olyan opciókkal, mint az automatikus indítás és az automatikus csatlakozás automatikusan engedélyezve, a Norton olyan szolgáltatást fejlesztett ki, amely a telepítés után kevés bemenetet igényel a felhasználótól. Kevés lehetőség van ezeken kívül, kivéve az ország alapú szervert.

Sebesség

A Norton nem hivatkozhat az egyszerűségre, ha azt akarja, hogy VPN-szolgáltatása sikeres legyen. A sebesség ugyanolyan fontos. Ezért nézzük meg, hogy a Norton Secure VPN milyen gyors, különösen a leggyorsabb VPN szolgáltatások listán szereplő bejegyzésekhez képest.

A világ számos szerverén sebesség-teszteket végeztünk, összehasonlítva az eredményeket a nem védett Egyesült Királyságban található helyünkkel. Az eredményeket az alábbi táblázat tartalmazza.

Helyek: Ping (ms) Letöltés (Mbps) Feltöltés (Mbps)
Nem védett (Egyesült Királyság)1435.815.35
Belgium2134.385.08
Olaszország3334.315.07
Izrael8023.925.04
Izrael10619.374,64
Hong Kong4014,751,70

A Norton Secure VPN jól teljesített sebességtesztjeinkben, különösen Európában.

Az összehasonlítható európai szerverhelyek Olaszországban és Belgiumban csaknem azonos sebességgel teljesítettek a nem védett kapcsolatokhoz, másodpercenként csak kb. 1 megabites sebességgel veszítették el a letöltési sebességeket. A késés szintén közel állt az eredeti kapcsolathoz, csakúgy, mint a feltöltési sebesség.

Sebességünk csökkent, amikor a tesztelt szerverekhez való távolság növekedett. Izrael letöltési sebessége körülbelül 24 Mbps-re esett, de a feltöltési sebesség közel maradt az eredetihez képest. A 80 milliszekundumon belüli késés szintén ésszerű volt a távolságot figyelembe véve.

Ha a közelben vagy ugyanazon a kontinensen belül található kiszolgálókat használ, akkor a Norton Secure VPN jó lehetőség lehet a tartalom streamingjéhez vagy a játékhoz, még azokhoz képest is, amelyek a legmegfelelőbb játék-VPN-nkben találhatók..

Egy amerikai szerver tesztelése lenyűgöző késleltetést mutatott a távolságot figyelembe véve. 106 ms-nál elfogadható lenne a streaming vagy a játék az amerikai szerver kapcsolatból, ha ugyanabba a bajnokságba helyezné a Mullvadot (olvassa el a Mullvad áttekintésünket.) A letöltési és feltöltési sebesség szintén gyors volt.

Az egyetlen lassú szervert teszteltük Hong Kongban. 401 ms késleltetéssel, és a letöltési sebesség kevesebb, mint 5 Mbps volt. Nagyjából 6000 mérföldre az Egyesült Királyságtól, ez nem meglepő. Lehet, hogy jobb sebességet kap, ha közelebb helyezkedik el Ázsiába.

A Norton blokkolja a torrentingot, így bár a sebesség nagy, a Norton Secure VPN nem a versenyző számára a legjobb VPN-versenyző. Ha gyors VPN-t keres, akkor rosszabb is lehet, mint a Norton Secure VPN. Olvassa el a BoxPN áttekintését, hogy megtudja, mit értünk.

Biztonság

Noha a Norton állítása szerint „bank-szintű titkosítást” kínál a kapcsolatához, a Norton webhelyén nincs információ a VPN-protokollokról vagy a titkosításról, amelyet ehhez használ..

Norton-Client-Files

A Windows ügyfélfájljait vizsgálva megállapítottuk, hogy a Norton Secure VPN OpenVPN-t használ. A személyi kapcsolatok biztonságát nem szabhatja testre, tehát úgy tűnik, hogy ez az egyetlen elérhető protokoll. Ahogyan a VPN protokoll lebontása ismerteti, az OpenVPN a legtöbb felhasználó számára a legjobb lehetőség, a sebesség és a biztonság előnyeinek köszönhetően.

Norton-Chat-Support-C

A Norton chat-támogatással folytatott beszélgetés megerősítette, hogy a Norton Secure VPN 256 bites AES titkosítást és OpenVPN-t használ a Windows és az Android számára, ám meglehetősen rejtélyes módon a macOS protokollt biztonsági okokból nem lehetett nyilvánosságra hozni..

Bélérzésünk az, hogy a támogató ügynök csak nem tudta az információkat. Ebben az áttekintésben később mélyebben tárgyaljuk az ügyfélszolgálat minőségét.

Annak ellenőrzése érdekében, hogy a Norton Secure VPN biztonságos-e használat közben, ellenőriztük a WebRTC, IP és DNS szivárgásokat. Nem volt kérdés. A Norton Secure VPN-rel nincs fejlett biztonsági funkció, például gyilkos kapcsoló vagy megosztott alagút, tehát nem fogja a legbiztonságosabb VPN-listánkat létrehozni.

Ha olyan VPN-t keres, amely fejlettebb biztonsági funkciókkal rendelkezik, és több testreszabási lehetőséget kínál, mint a Norton Secure VPN, akkor tekintse meg az AirVPN-t (olvassa el az AirVPN áttekintésünket.)

Magánélet

Ha aggódik a magánélet vagy a biztonság miatt, tanácsos elkerülni az USA-ban működő VPN-vállalatokat, különösen azért, mert az USA az Öt Szem intelligencia hálózatának fő alkotóeleme. Ha nem vagy a kormányzati megfigyelés rajongója, keresse meg a legjobb magánjogi törvényekkel rendelkező országokban működő VPN-szolgáltatásokat, például a Seychelle-szigeteket..

A Norton mögött álló Symantec székhelye Kaliforniában található, tehát magánélet védelme szempontjából az oroszlánban vagy. A Symantec szerint a Norton Secure VPN nem vezet naplókat, de ez a meghatározástól függ.

Adatvédelmi irányelve szerint az eszköz adatait, például az operációs rendszert és az eszköz nevét, valamint az adatfelhasználását naplózza. Azt mondja, hogy a felhasználói IP-címek nem kerülnek naplózásra, amikor csatlakozik, azaz a felhasználók nem azonosíthatók.

A Symantec valósidejű elemzést végez „automatizált szabályalapú forgalomkezelés” részeként, feltehetően annak ellenőrzésére, hogy bárki visszaél-e a szolgáltatással jelentős adatfelhasználással. Azt mondja, hogy figyelemmel kísérheti a „rendeltetési webhelyeket vagy IP-címeket”, amelyek bár a Symantec nem naplózza ezeket az információkat, bármikor megtehetők..

A házirend szerint a használt szolgáltatásokat, a meglátogatott webhelyeket és a kapcsolathoz kapcsolódó tevékenységeket nem naplózza.

Adatvédelem szempontjából a Symantec vegyes táskát kínál a felhasználók számára. Olyan szolgáltatást hirdet, amely nem menti vagy naplózza az információkat, de aggasztó, hogy rendszerei valós időben figyelik a meglátogatott szolgáltatásokat és webhelyeket, még akkor is, ha azok műszakilag nincs bejelentkezve.

Mivel a Symantec székhelye az Egyesült Államokban van, nem ajánlhatjuk azt azok számára, akik tényleg aggódnak a magánéletük miatt.

Streaming Performance

A Norton Secure VPN-t nem reklámozzák streaming-barát szolgáltatásként, de a streaming a VPN-k egyik legnagyobb vonzása, ezért érdemes megnézni, hogy a szolgáltatás mennyire teljesít, ha online tartalom streamre törekszik..

Norton-Netflix-Support

E célból teszteltük a Norton Secure VPN streaming potenciálját olyan szolgáltatásokon, mint a BBC iPlayer és a Netflix. Az Egyesült Királyságban található székhelyünkről bejuthatunk a geoblokkolt Netflix helyekbe, beleértve az Egyesült Államokat is, így a Norton Secure VPN erős választási lehetőséget kínál a felhasználók számára, különös tekintettel a Netflix legjobb VPN-hez tartozó VPN-ekhez képest..

A BBC iPlayer hasonló tesztelése, az brit szerver segítségével, jól működött. Nem voltak hibák, az streaming gyors volt, és nem pufferelt.

Ahogyan a sebességteszteink mutatták, a Norton Secure VPN nagy sebességgel és alacsony késleltetéssel rendelkezik. A geoblokkolás megkerülésének egyszerűsége és az adatfolyam-minőség teszi a Norton Secure VPN-et jó alternatívaként a legjobb VPN-ekben a streaming megoszláshoz..

Szerver helyek

Nem világos, hogy hány szerver van a Norton Secure VPN hálózatban, mert a Symantec nem teszi elérhetővé ezeket az információkat. Ennek ellenére 29 ország szerepel az ügyfélen.

Csalódás, hogy a Symantec nem tette közzé az információkat. Lehet, hogy például százai vannak az Egyesült Államokban, Izraelben csak egy. Csak nem tudjuk, és nem voltak hajlandóak megosztani ezeket az információkat az élő csevegésen keresztül.

A Norton Secure VPN házigazdája szintén nem sok országban. Legtöbbjük Európában vagy Észak-Amerikában található, néhány szerver Ázsiában és Óceániában. Afrikához csak egy kiszolgáló tartozik, Dél-Afrikában és Dél-Amerikában, Brazíliában.

Nem számít, hogyan forgatja, ez nem nagy földrajzi lefedettség, különösen az ExpressVPN vagy a CyberGhost összehasonlításában, több ezer szerver között van, amint azt az ExpressVPN és a CyberGhost összehasonlítás ismerteti.

Vevőszolgálat

A Norton márkanévvel és a Symantec törzskönyvével nagy dolgokat vártunk a Symantec ügyfélszolgálatától. Néhány különféle módszerrel kaphat segítséget, beleértve a 24 órás élő csevegést és a telefonos támogatást.

Norton-Site-támogatás

Ha inkább a Norton közösség kérdéseit szeretné feltenni, fórum áll a felhasználók rendelkezésére, hogy kérdéseket és visszajelzéseket tegyenek közzé. Van is egy alapvető kérdésekkel és egy GYIK-tal ellátott tudásbázis.

A Symantec ügyfélszolgálatának tesztelésére úgy döntöttünk, hogy felteszünk néhány kérdést az élő csevegés segítségével azokról a dolgokról, amelyek a termék webhelyén nem voltak azonnal tisztában, köztük például a Norton Secure VPN által használt VPN-protokollokat, a rendelkezésre álló titkosítás szintjét és hány kiszolgálót. van.

Norton-Chat-Support-B

Néhány percet vártunk a válaszra, de megkaptuk a válaszokat. Bár nem tudnák megmondani, hogy hány szervert használnak, információkat adtak nekünk a titkosításról és a protokollokról. A válaszok gyorsak voltak, de nem válaszolnának a macOS protokollokkal kapcsolatos kérdésünkre.

Lehetséges, hogy támogatási ügynökünk nem tudta, miről beszélnek, ami magyarázhatja a választ.

Összességében az ügyfélszolgálat rendben van. Nagyon jó érzés, hogy 24 órán keresztül elérhető, és alapvető kérdésekre az ügyfélszolgálat fórum és élő csevegő szolgál fel. De a tudásbázis alapvető.

Az ítélet

A legtöbb felülvizsgált VPN-től eltérően, a Norton olyan márka, amelynek neve elismert – még a nagyi is valószínűleg hallott róla. A Norton Secure VPN nem rossz VPN, ha figyelembe vesszük, kit céloztak meg és miért.

Ez egy alapszolgáltatás, amelynek célja a felhasználók arra ösztönzése, hogy frissítsenek a Norton egyik jobb és magasabb árú biztonsági csomagjára. Ez egyszerű, és néhányan talán csontcsontnak is nevezhetik, de ez egyben a gyorsabb VPN-ek is, amelyeket látunk. Funkcionális, működik, és kezdőknek szinte mindent megtesz az Ön számára, beleértve a szerver kiválasztását is.

A haladó felhasználók nem lesznek elégedettek a Norton Secure VPN-sel, mivel szinte nincs lehetőség a VPN-élmény testreszabására. Ez tükröződik az árban az egyik legolcsóbb havi csomaggal, amelyet látunk.

Ennek ellenére a szalagok boldogok lesznek: a Norton Secure VPN probléma vagy lassulás nélkül továbbította a Netflix-t és a BBC iPlayer-t. Kihívó lenne a BBC iPlayer legjobb VPN-jeinket illetően. A torrentingot azonban a szolgáltatás blokkolja, tehát máshol kell keresnie, ha kalóz vagy.

A Norton Secure VPN nem olyan jó szolgáltatás, mint az ExpressVPN vagy a NordVPN, de ha olcsó, kiváló VPN-t szeretne, akkor az Ön számára lehet. Ne feledje, hogy az Egyesült Államokban működő VPN-szolgáltató, tehát Sam bácsi elől való elrejtés trükkös lesz, annak ellenére, hogy „nincs naplózású VPN”.

Megvan a saját gondolatai a Norton Secure VPN-ről? Kérjük, hagyja meg észrevételeit az alábbiakban, és köszönöm, hogy időt fordítottál erre az értékelésre.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map