Mullvad áttekintés – Frissítve 2020

Mullvad Review

A Mullvad egy érdekes szolgáltatás, amely magas szintű adatvédelmet nyújt, elég gyors, és a legtöbb idő alatt a Netflix-hez vezet. Az is egyedülálló, hogy elfogadja a kemény készpénzt fizetésként. Olvassa el az összes furcsa szolgáltatást a teljes Mullvad-értékelésben.


legjobb VPN-vélemény

Van valami különös egészséges Mullvad-ban. Korszerűsíti szinte minden más VPN bosszantó és magánélet-barát regisztrációs folyamatát, és továbbra is elérhető. Még egy helyet kapott a legjobb VPN útmutatóban a magánélet tiszteletben tartása és a non-nonsens felület érdekében.

Ebben a Mullvad-beszámolóban az előnyeiről és hátrányairól fogunk beszélni, amelyeket a tesztelés során tapasztaltunk. A döntés meghozatala előtt megbeszéljük a szolgáltatásokat, az árakat, a felhasználóbarátságot, a sebességet, a biztonságot, az adatvédelmet, az adatfolyamot, a szerver helyét és az ügyfélszolgálatot..

A Mullvad lenyűgöző VPN. Ez magántulajdonban és biztonságban tartja az olcsón, és gyorsan megteszi. Vannak olyan kérdései, mint a szolgáltatások hiánya és a közepes hozzáférés az streaming platformokhoz, amelyek miatt újraértékelni lehet.

Előző

Következő

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a következőhöz: Mullvad

Jellemzők

A Mullvad a funkciók szempontjából izgalmas. Ha nem vesszük figyelembe a VPN alapvető tulajdonságait, a Mullvadnak nincs semmi érdekes. Ha szokatlan funkciókat keres, javasoljuk, hogy nézze meg a Windscribe áttekintést.

Ami az alapvető jellemzőket illeti, a Mullvad tartalmaz egy kapcsolót, amelyet nem lehet letiltani. Bármikor, amikor csatlakozik a VPN-hez, és ez nem sikerül, a Mullvad blokkolja az internetkapcsolatot, biztosítva, hogy semmilyen információ ne csússzon át a repedésekben. Miután leválasztotta a VPN-t, a gyilkos kapcsolónak nincs értelme.

Ennek ellenére Mullvad forog a gyilkos kapcsolóján. A beállításokban megmondhatja a VPN-nek, hogy blokkolja az internetes forgalmat, kivéve, ha csatlakozik hozzá. Ilyen módon azt jelenti, hogy ha a VPN leválasztódik, akkor az internetes forgalom blokkolva lesz. Hasonló egy gyilkos kapcsolóhoz, de biztonságosabb.

mullvad-review-Killswitch

A jövőben a Mullvad több funkciót kínál majd. Az OpenVPN korai alkalmazója volt, amely vihar által söpörte a VPN-ipart, és a WireGuard-ot vizsgálja. Ez az új VPN-protokoll nem érhető el az alkalmazásban, de manuálisan beállíthatja a Mullvad egyik konfigurációs fájljával.

A Mullvad szolgáltatás áttekintése

Mullvad logówww.mullvad.net

$ 568 havonta

Tábornok

Fizetési módok
PayPal, Hitelkártya, Készpénz, Bank Trasnfer

Cryptocurrency elfogad

Egyidejű kapcsolatok
5

Támogatja az osztott alagút kialakítását

Korlátlan sávszélesség

Ingyenes próbaverzió elérhető

Visszatérítési időszak
30 nap

Szervermennyiség világszerte
288 szerver 38 országban

Asztali operációs rendszerek
Windows, MacOS, Linux

Mobil operációs rendszerek
Konfigurációs fájlokon keresztül érhető el

Böngésző-kiterjesztések

Útválasztókra telepíthető

streaming

Hozzáférhet a Netflix USA-hoz

Hozzáférhet a BBC iPlayerhez

Hozzáférhet Hulu-hoz

Hozzáférhet az Amazon Prime Video-hoz

Biztonság

Titkosítási típusok
256-AES

Elérhető VPN-protokollok
OpenVPN, WireGuard

Engedélyezve az eszköz indításakor

Lehetővé teszi a torzítást

Nem naplózási politika

A DNS szivárgásteszt sikeres volt

Killswitch elérhető

Rosszindulatú programok / hirdetésgátlókat tartalmaz

Támogatás

Élő chat

E-mail támogatás
24/7

Telefonos támogatás

Felhasználói fórum

Tudásbázis

Árazás

Bár a tényleges tulajdonságokkal szemben ritka, a Mullvad árazása az egyik jellemzője. Rendszere olyan egyszerű, hogy újszerű. Az olcsó bin szolgáltatókhoz képest, például a magán-Internet hozzáféréshez (olvassa el a PIA-áttekintést) havonta pénzt takaríthat meg, de hosszú távú szerződések nélkül a Mullvad értéke idővel csökken.

Csak egy lehetőség van: hónapról hónapra. Fizethet annyi vagy kevés időt, amennyit csak akar, és a Mullvad nem fogja megújítani előfizetését, amikor elfogy – hacsak nem a PayPal-val fizetted. Ahelyett, hogy feliratkozna a szolgáltatásra, sok időt vásárol vele.

A fenti táblázatban az aktuális árfolyamot mutatjuk be amerikai dollárban és euróban. A Mullvad 5 eurót számít fel, tehát az Ön által fizetett összeg függ a fizetés időpontjában érvényes árfolyamtól.

Ami a havi tarifákat illeti, a Mullvad páratlan. A PIA 2 dollárral drágább, annak ellenére, hogy a piacon az egyik legolcsóbb lehetőség. Az olyan szolgáltatók, mint az Astrill és a Hide.me, amelyek havonta 15–20 dollárt fizetnek, viccnek tűnnek a Mullvadhoz képest (olvassa el az Astrill és a Hide.me ismertetőket).

Probléma van azonban a hosszú távú vásárlással. Nem kínál többéves árengedményeket, ami a legtöbbször nem sérti. Például a CyberGhost éves terve megegyezik az árral, mint a Mullvadé (olvassa el a CyberGhost áttekintést). Ennek ellenére értéke csökken a NordVPN és a PureVPN, amelyek legalább három évet kínálnak (összehasonlítva a NordVPN és a PureVPN áttekintés).

Bár a szám nem fekszik, a valóság az, hogy a Mullvad nem rossz, még akkor is, ha több mint egy éve kíván előfizetni. Az a tény, hogy nem kell legalább 100 dollárt előleget fizetnie, és továbbra is alacsony havi díjat kap, nagy plusz, és fő ok, hogy az árképzésnél a Mullvadot ajánljuk az NordVPN és a PureVPN felett..

A Mullvad legszokatlanabb aspektusa nem az előfizetési szolgáltatásokhoz való megközelítése, az az, hogy elfogadja a hideg, kemény pénzt. Rendelkezésre állnak a szokásos fizetési lehetőségek, beleértve a hitelkártyákat, a PayPal-ot és a bitcoint, de bankkártyával vagy készpénzzel is fizethetnek. A Mullvadnak bármilyen pénzösszeget bármilyen pénznemben elküldhet a számlaszámmal, és ez jóváírja számláját.

mullvad-felülvizsgálat készpénzes fizetés

A Mullvad fizetési rendszere miatt a visszatérítések nem kerülnek kifizetésre készpénzben. Ennek ellenére van egy három órás próba, amelyet bárki letölthet és játszhat, hogy megértse, hogyan működik. Amint azt a következő szakaszban látjuk, akkor nem kell e-mailt küldenie a Mullvadnak, így az indulás könnyű.

Más fizetési módok esetén a Mullvad támogatási vonalán keresztül 30 napig visszatérítést kaphat.

Egyszerű használat

A Mullvadra történő feliratkozás könnyebb, mint a legtöbb VPN-nél, mivel nem kell fiókot létrehoznia. Az e-mail cím, a fizetési mód és a jelszó megadása helyett csak annyit kell tennie, hogy kattintson a kezdőlap „Fiók létrehozása” elemére. A Mullvad létrehoz egy számlaszámot, amely megfelelő a három órás próbaverzióhoz, és ezt fogja használni az alkalmazásba való bejelentkezéshez..

mullvad-review-regisztrációs

Ez a hitelesítési módszer hasonló az ExpressVPN-hez (olvassa el az ExpressVPN áttekintésünket). A legtöbb VPN-szolgáltatással szemben, amelyek megkövetelik, hogy minden alkalommal jelentkezzen be a számítógép újraindításakor, a Mullvad mindig aktív. Miután hitelesítette fiókját az alkalmazás segítségével, szabadon használhatja azt.

A Mullvad rendszerében érdekes, hogy könnyen kezelhető és magántulajdonban van. Soha nem kell regisztrálnia magát a fiókba vagy feltárnia személyes adatait, mégis az alkalmazás modern és intuitív. Ellentétben az AirVPN-rel, amely hasonló árazási rendszerrel rendelkezik, de jóval rosszabb alkalmazás, a Mullvad nagyszerűen néz ki (olvassa el az AirVPN áttekintésünket).

Miután a telepítés befejeződött, a Mullvad automatikusan összekapcsolja Önt Stockholm helyével. Ez nem volt a javasolt hely annak alapján, hogy hol vagyunk, a VPN mindig alapértelmezés szerint Svédországot használja. Ennek valószínűleg köze van ahhoz, hogy a Mullvad ott székhellyel rendelkezik.

mullvad-review-interfész

A tartózkodási hely kiválasztásához kattintson a „Biztonságos kapcsolatom” gomb felett található gombra. A helyek országonként és városonként vannak felbontva a legördülő menükben, anélkül, hogy a kívántat kiszűrhetnék vagy keresnék. Néhány városban több hely található bennük, amelyek kiszoríthatják a kis felületet.

Nincs ajánlórendszer az Ön tartózkodási helyének leggyorsabb kiszolgálója számára, vagyis a legjobb sebesség megtalálásához át kell vetnie a kiszolgálók listáját. Ez nem lenne olyan nagy bosszantás, ha nem a Mullvad apró felületére lenne szükség. Az alkalmazáshoz csak a tálcán keresztül férhet hozzá, és a többi tálcaalkalmazáshoz hasonlóan ez eltűnik, ha rákattint.

mullvad áttekintő szerver kiválasztása

A szerver kiválasztása után a Mullvad visszaindítja az alkalmazás fő képernyőjére, és egy pontot mutat, ahol az új IP-cím mutat.

A beállítások menübe a jobb felső sarokban lévő fogaskerékikonra kattintással lehet belépni. A Mullvadnak nincs sok rendetlensége ott, ami nem meglepő, tekintettel a funkciók kis listájára. Vásárolhat további fiókhitelt, konfigurálhatja az indítási beállításokat és bekapcsolhatja a gyilkos kapcsolót.

mullvad-review-settings-menü

Vegye figyelembe, hogy bár vannak olyan lehetőségek, mint az indítási beállítások, ezek nem mélyen konfigurálhatók. Csak azt választhatja, hogy a Mullvad töltéskor csatlakozik-e egy szerverhez, nem pedig melyik szerverhez kapcsolódik. Ha további testreszabást szeretne, olvassa el a TorGuard áttekintést.

Sebesség

A Mullvad egyetlen ponton elmulasztotta a leggyorsabb VPN-szolgáltatók listáját. Öt szolgáltatót választottunk, és annak súlyozott letöltési sebessége másodpercenként 1 megabit volt lassabb, mint az ötödik választásnál. Annak ellenére, hogy milyen közel állnak egymáshoz, ez a hálózati sebesség változásainak tulajdonítható, így a Mullvad kiváló választás a sebesség-központú felhasználók számára. A felülvizsgálatunk tesztelése ezt is megerősíti.

Hely: Ping (ms) Letöltés (Mbps) Feltöltés (Mbps)
Nem védett (St. Louis)8146,1511.4
St. Louis23158.3210.36
London108131,758.1
Amszterdam146144,344,35
Dél-Afrika26291.173.05
Tokyo172129,756.42

Amint az a fenti ábrán látható, a Mullvad szinte minden helyszínen jól teljesített. A telephelytől néhány mérföld távolságban levő szerver tesztelése megnövelte letöltési sebességünket, ami arra utal, hogy bizonyos mértékű internet-szolgáltató fojtja a helyet. A legrosszabb teljesítményű hely, Dél-Afrika, még mindig megközelítette a 100 Mbps-ot.

A késés szintén figyelemre méltó. A Mullvad a negyedik helyet hozta a legjobb játékvezetőnk VPN-jében. Bár ha pusztán a késleltetési időn alapult volna, meg tudott volna venni a résidőket. Dél-Afrika megítélése szerint a Mullvad soha nem haladta meg a 300 milliszekundumot.

Ami a Mullvad teszt eredményeit illeti, az nem csak az, hogy gyorsak, hanem következetesek is. Az olyan szolgáltatók, mint az IPVanish, egyes helyeken jól teljesítenek, másutt pedig rosszul teljesítenek (olvassa el az IPVanish áttekintésünket). Nagyon sok szervert teszteltünk a Mullvad hálózatában, miközben áttekintettük véleményeinket és a több útmutatót, ahol megnyertük a helyet, és mindig lenyűgöző eredményeket kaptunk..

Biztonság

A Mullvad biztonsága egyszerű. A kapcsolat biztonságos AES 256 bites és OpenVPN, amely a VPN biztonság aranyszabálya. Választhat az OpenVPN által használt átviteli protokollt – UDP vagy TCP -, de nem a VPN protokollt. Amint az a VPN-protokoll bontásunkban látható, a legtöbb esetben az OpenVPN-t kell használni, de okok van egy másik protokoll használatára.

Ami a biztonsági funkciókat illeti, a Mullvadnak van egy gyilkos kapcsolója, amelyet az alkalmazásba süttek be. Csatlakozás közben az internet lekapcsol, ha a VPN meghibásodik, és ezt nem lehet kikapcsolni. Van egy beállítás, amely azt mondja Mullvadnak, hogy blokkolja az internetes forgalmat, hacsak nincs csatlakoztatva a VPN, ami kissé eltér.

A DNS szivárgás tesztek sorozatát, valamint a WebRTC és IP szivárgások tesztelését végeztük el, és a Mullvad tiszta volt minimális DNS átirányításokkal. A biztonságról nem sok mondanivaló, de ez nem rossz. A Mullvad mindent betart, amelyet szeretnénk, a VPN biztonságán kívül, ami győzelem a könyvünkben.

Magánélet

A magánélet nem jelent gondot a Mullvad esetében. Ahelyett, hogy aggódna, hogy milyen információk lehetnek nyilvántartásban, elkerüli a kérdést. Ha készpénzzel fizet, a Mullvad semmit sem tud rólad. Ehhez nem szükséges e-mail, név vagy cím. A VPN-k világában, amely azt állítja, hogy láthatatlanná tesz téged, a Mullvad azon kevés között van, akik valójában ezt teszik és tisztelik a nevét,.

Nem tudja azonosítani téged számlaszámmal. A webhelyen még egyetlen olyan süti sem található, amely tárolja az Ön IP-címét, amikor böngészi. Mullvad szerint: „Mullvadnak 555 541 számozott számlája van. Ezeket a fiókokat 555 541 egyedi ember, vagy egy ember 555 541 alkalommal hozhatta létre. Röviden: nem lehet tudni, hogy ki vagy.

Ezt is megerősítettük. Ugyanazt a gépet használva annyi számlaszámot tudtunk generálni, amennyit csak akartunk, kiadás nélkül. Az ingyenes próbaverzióval ezzel visszaélhetünk, de a Mullvad még nem változtatta meg irányelveit. Egy olyan világban, ahol kevés online szolgáltatás foglalkozik az Ön személyes adataival, javasoljuk, hogy tartsa be a Mullvad enyhébb szabályait.

Noha egyértelmű, hogy a Mullvad aggódik a magánélet ellen, ezt átvilágítottuk az adatvédelmi politikán. Amellett, hogy világossá teszi, hogy nincsenek naplózva az ön adatai, a szolgáltatás konkrét példákat is tartalmaz az egyes fizetési módok feldolgozására. Ha elolvassa az adatvédelmi irányelveket, akkor tudni fogja, hogy biztonságban van a VPN használatával, és egy adott fizetési mód kiválasztásakor is.

Ami a megfigyelt és naplózott részeket illeti, a Mullvad naplózza az egyidejű kapcsolatok számát, a processzorterhelést magonként és a kiszolgálónként felhasznált teljes sávszélességet. Fiókja számát ellenőrzik annak biztosítása érdekében, hogy nem haladja meg az öt egyidejű csatlakozási korlátot, de még ezt sem lehet visszavonni.

Számlaszáma a fizetési módhoz van kötve, de azonosítható adatokkal. Például a hitelkártya-fizetéseknek megvan a számlaszáma, a fizetés összege, a pénznem, az időbélyeg és a Stripe ID – ez egy egyedülálló jogkivonat a Stripe-kel történő fizetések feldolgozásához – és ennyi. Az egyetlen vázlatos fizetési mód a PayPal, mivel a Mullvadnak meg kell tárolnia az Ön e-mail címét az automatikus megújításhoz.

Streaming Performance

A streaming teljesítmény vegyes zsák. A Mullvad beletartozhatott a legjobb VPN for Netflix útmutatónkba, könnyedén elérve a platformot gyors sebességgel, de ez rossz megfontolás a streaming legjobb VPN-je számára. Tesztelésünk során a BBC iPlayer, a Hulu és az Amazon Prime Video blokkolta.

A Netflix a nagy, tehát ha megpróbálja legyőzni a Netflix VPN tilalmát, a Mullvad remek lehetőség. Más platformok esetében azonban a legjobb, ha egy másik szolgáltatóval lépünk kapcsolatba.

Szerver helyek

A Mullvadnak 38 országban 288 szervere van, ez tisztességes, de közel sem terjed el például a HideMyAss (olvassa el a HideMyAss áttekintést). A szerverek többsége az Egyesült Államokban és Svédországban található, más helyeken Ázsia és Európa. Vannak lehetőségek Brazíliában és Dél-Afrikában is.

Mindent összevetve, a Mullvadban a szokásos gyanúsítottak vannak fedezettel, ami a legtöbb ember számára jó. De ha gyakori utazó vagy egzotikus helyek elérése iránt érdeklődik, Mullvad nem fog odajutni oda.

Vevőszolgálat

A Mullvad útmutatásokat és GYIK részt nyújt, amelyek a támogatás nagy részét képezik. Az útmutatók alaposak, beleértve képernyőképeket, lépésről lépésre utasításokat és még egy könyvtárat is. Az alkalmazás telepítésétől a Windows rendszerbe, a port továbbítás és a megosztott alagút konfigurálásáig a Mullvad mindent tartalmaz, amelyet az útmutató tartalmaz.

mullvad-review-útmutatók

Az útmutatók sok szempontból pótolják a funkciók hiányát a Mullvad felületén. Például nincs egyszerű módszer a megosztott alagút konfigurálására, de a Mullvad útmutatója megmutatja, hogyan kell manuálisan beállítani..

A GYIK jó, de jobb a tisztázás, mint a hibaelhárítás. A Mullvad olyan témákat foglal magában, mint például hogy megtudja, a fizetés feldolgozása megtörtént-e, és hány egyidejű kapcsolódási fiókkal rendelkezik.

A közvetlen támogatás érdekében a Mullvad e-mailt kínál, amely jó, ha lassú. A tesztelés során alig kevesebb, mint egy nap telt el, hogy visszatérjünk a támogatási igénybe. A képviselő azonban meg tudta válaszolni a párhuzamos kapcsolatok számával kapcsolatos kérdésünket.

Az ítélet

A Mullvad egy gyors és olcsó VPN-szolgáltató, a magánélet védelme érdekében. Szokatlan a szoftver-előfizetések megközelítésében, és kezdete óta innovatív a VPN-térben. Bár vannak problémák a streaming és a szolgáltatások szempontjából, ez sok minden rendben van.

Ha kereskedelmileg vonzóbb funkciókat szeretne, vagy érdekli a nem Netflix streaming, a Mullvad lehet, hogy nem az Ön számára a választás. Azok számára, akik szeretnék ezeket a szolgáltatásokat, javasoljuk, hogy tekintse meg a többi VPN-véleményünket.

Mit gondolsz Mullvadról? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map