ExpressVPN áttekintés – Gyors és biztonságos – Frissítve 2020

ExpressVPN áttekintés

Véleményünk szerint az ExpressVPN a legjobb VPN. Ez egy gyors és biztonságos szolgáltatás, amely garantálja, hogy a Netflix-hez és más streaming szolgáltatásokhoz is vezet, miközben adatait távol tartja a kíváncsiskodó szemtől. A részletekért tekintse meg a teljesen frissített ExpressVPN áttekintést.

ExpressVPN-Website

ExpressVPN-Regisztráció

ExpressVPN-Speedtest

ExpressVPN-Tunnel-opciók

ExpressVPN-Full-App

Előző

Következő

Az ExpressVPN következetesen a legjobb VPN-listánk tetején helyezkedik el, és könnyű belátni, hogy miért. A szolgáltatásban minden rendkívül szilárd, a sebességetől a felhasználói élményig, a biztonságig és az adatvédelemig. Kétségtelenül a játék csúcsán helyezkedik el, de a versenytársak, például a NordVPN és a CyberGhost legújabb frissítései kezdik az ExpressVPN-t futtatni a pénzéért. 

Ebben az ExpressVPN áttekintésben ismét kihívjuk az országokat, megvizsgálva annak biztonságát, sebességét, tulajdonságait, felhasználóbarát jellegét és még sok minden mást. Noha az ExpressVPN-t gyors és biztonságos virtuális magánhálózatnak gondoljuk, ebben a felülvizsgálatban nem vágunk semmiféle lassúságot. Még mindig megkapja a teljes kezelést, a sebességtesztektől a streaming teljesítményig. 

Az alábbiakban olvashatod a dicsőség részleteit, de röviden: az ExpressVPN továbbra is a legjobb a legjobb közül. Még egy olyan elit rétegben, mint olyan versenytársak, mint a NordVPN és a PIA, az ExpressVPN képes kompromisszumok nélküli sebességgel és hiábavaló felhasználói élménnyel megállni magától.. 

Ha inkább a gyakorlati tesztelés rajongója, mint az olvasás, akkor kipróbálhatja az ExpressVPN-t egy 30 napos pénz-visszatérítési garanciával, hogy igényünket kipróbálhassa. Ha egy évre iratkozzon fel a get-go-tól, akkor további három hónapot is kap ingyen.

ExpressVPN videó áttekintés

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák az ExpressVPN-hez

Jellemzők

Noha az ExpressVPN tartalmaz néhány egyedi finomságot, nem olyan tele olyan szolgáltatásokkal, mint a CyberGhost vagy a NordVPN. Hiányzik például a rosszindulatú programok védelme és a hirdetés-blokkolók, amelyeket néhány más VPN tartalmaz. 

Tekintettel azonban arra, hogy ezek az extrák milyen rosszul teljesítenek, nem vagyunk túl idegesek az ExpressVPN mulasztása miatt. Különben is a legjobb víruskereső szoftvereink listáján szereplő eszközöket kell használnia. 

Az ExpressVPN alkalmazáson belüli megosztott alagútépítést kínál, amelyet megdöbbentően kevés VPN támogat (lásd egy StrongVPN áttekintést egy másik szolgáltatásról, amely támogatja). Bár bármilyen VPN-t manuálisan beállíthat osztott alagúttal, a folyamat nem intuitív és fárasztó. Az ExpressVPN megkönnyíti, mivel lehetővé teszi, hogy közvetlenül az alkalmazásban megadhassa, mely programok használják a VPN-kapcsolatot, és melyek nem.

expressvpn-split-alagút

Az ExpressVPN nagyon gyors az egész fórumon, mivel hamarosan bejutunk, de a szerverhálózatban nem minden hely azonos. Szerencsére gyorsan megértheti, mely szerverek a legmegfelelőbbek az Ön tartózkodási helyére a beépített sebességteszttel. Az ExpressVPN még a sebesség-teszt eredményeit is tárolja, így később megkeresheti őket.

expressvpn sebességű teszt

A tesztet futtathatja akár az ajánlott helyeken, akár az összes helyen, akár egy adott régióban. Az ExpressVPN az egyes szolgáltatások letöltési sebességét, késleltetését és sebességindexét biztosítja. 

Noha ezek összehasonlító szempontból hasznosak, nem javasoljuk, hogy figyeljen oda a tényleges számokra. Teszteléseink alapján pontatlanok (általában lassabbak, mint a tényleges sebesség). Viszonylag pontosak, ha egymással kapcsolatban állnak. Ha az A hely gyorsabban néz ki, mint a B hely, akkor általában akkor is, ha az adott számok nem megbízhatóak. 

Útválasztók, böngészők és konzolok, Oh My!

Hálózati eszközként VPN-t használhat bármilyen internethez csatlakoztatott eszközhöz, feltéve, ha hozzáféréssel rendelkezik az eszköz hálózati beállításainak konfigurálásához. Ennek ellenére a telepítő messzire megy. Az ExpressVPN szinte minden elképzelhető eszközhöz kínál telepítőket, lehetővé téve az adatok biztonságát, bárhol is van. 

expressVPN-szerelők

A szabványokat figyelembe veszik, a Windows, a MacOS, az iOS és az Android alkalmazásokhoz. Ezen túlmenően az ExpressVPN natívan támogatja a ChromeOS-ot a Google Play áruházban, a Fire TV-n és a Kindle Fire-n, a több Linux disztróján és az útválasztón keresztül. 

Használhatja az ExpressVPN MediaStreamer funkcióját az Apple TV-n, az Xbox One-on, a PS4-en, a PS3-n és az Xbox 360-on is, bár nem nyújt ugyanolyan szintű védelmet (bővebben az alábbi „streaming” szakaszban). 

Ha inkább a kézi megközelítést részesíti előnyben, akkor az ExpressVPN befogadására képes. Letöltheti az OpenVPN konfigurációs fájljait az ExpressVPN hálózatának nagy részében, beleértve az Amerikában, Európában, Ázsiában, a Közel-Keleten és Afrikában található helyszíneket. Bár ijesztőnek tűnik, a kézi konfigurálás nem olyan rossz, amíg könnyedén hozzáférhet az OpenVPN klienshez. 

Csak annyit kell tennie, hogy importálja az OpenVPN konfigurációs fájlt az ügyfélbe. A konfigurációs fájl tartalmazza az összes szükséges kulcsot ahhoz, hogy fiókja az ExpressVPN-vel használható legyen. 

Ezen kívül szükség lehet az ExpressVPN által generált felhasználónevére és jelszavára, és importálhatja a szükséges tanúsítványokat. Szerencsére ez is egyszerű, mert az ExpressVPN tartalmaz egy .zip fájlt az összes szükséges kulccsal és tanúsítvánnyal.

Az ExpressVPN szolgáltatások áttekintése

ExpressVPN logówww.expressvpn.com

Kezdődik 666 USD-tól minden hónapban

Tábornok

Fizetési módok
PayPal, hitelkártya, Bitcoin

Cryptocurrency elfogad

Egyidejű kapcsolatok
5

Támogatja az osztott alagút kialakítását

Korlátlan sávszélesség

Ingyenes próbaverzió elérhető

Visszatérítési időszak
30 nap

Szervermennyiség világszerte
3000+

Asztali operációs rendszerek
Windows, MacOS, Linux, ChromeOS

Mobil operációs rendszerek
Android, iOS

Böngésző-kiterjesztések
Chrome, Firefox

Útválasztókra telepíthető

streaming

Hozzáférhet a Netflix USA-hoz

Hozzáférhet a BBC iPlayerhez

Hozzáférhet Hulu-hoz

Hozzáférhet az Amazon Prime Video-hoz

Biztonság

Titkosítási típusok
256-AES

Elérhető VPN-protokollok
OpenVPN, PPTP, L2TP, IKEv2

Engedélyezve az eszköz indításakor

Lehetővé teszi a torzítást

Nem naplózási politika

A DNS szivárgásteszt sikeres volt

Killswitch elérhető

Rosszindulatú programok / hirdetésgátlókat tartalmaz

Támogatás

Élő chat
24/7

E-mail támogatás
24/7

Telefonos támogatás

Felhasználói fórum

Tudásbázis

Árazás

Minden VPN-szolgáltatásnak van gyengesége, és az ExpressVPN esetében ez az ár. Noha a VPN-véleményekből hagyományosan ez volt a legdrágább szolgáltatás, az olyan költséges lehetőségek, mint a Hide.me és az Astrill, ésszerűbbnek tűntek. Az ExpressVPN azonban nem olcsó, és rengeteg olcsóbb lehetőség közül választhat. 

A havi alapár körülbelül 13 dollár. Ugyanakkor, mint szinte az összes VPN-hez hasonlóan, sokat fog megtakarítani hosszú távú előfizetéssel. Egy év körülbelül 100 dollár körül mozog, ami nem szörnyű arány, bár jobbnak láttunk. A PureVPN minden hibája esetén öt év szolgálatot kínál, a havi árat csak néhány dollárra növelve. 

Szerencsére a magas költségeket ellensúlyozza az ExpressVPN nonsenss non-nonsen visszatérítési politikája, amelyet egy perc alatt megkapunk. Bár egy hónapig kipróbálhatja az ExpressVPN-t alapvetően ingyen, ennél tovább nem használhatja a VPN-szolgáltatást. Nem a legjobb ingyenes VPN-ek listáját állította össze, olyan lehetőségekkel, mint például a Windscribe. 

Ami a fizetést illeti, az ExpressVPN sok lehetőséget kínál, beleértve a PayPal, hitelkártyák, regionális fizetési rendszerek és az anonim bitcoin fizetést. Szeretnénk, ha fizetési lehetőségként látnánk a hideget, a kemény készpénzt – a Mullvad ezt kínálja -, de ennek ellenére az ExpressVPN rengeteg fizetési módot kínál Önnek, amelyek némelyike ​​névtelen. 

ExpressVPN szimultán kapcsolatok

Nem számít, hogy melyik időtartamot választja, egyszerre akár öt eszközön is képes használni az ExpressVPN-t. Ez nem egy telepítési korlátozás, vegye figyelembe; telepítheti az ExpressVPN-t annyi eszközre, amennyit csak akar. Azonban ezek közül az eszközöknek csak öt lehet aktívan kapcsolódni az ExpressVPN szolgáltatásaihoz bármikor. 

Az egyidejű kapcsolat létesítését gyakran a VPN kulcsfontosságú specifikációjának tekintik, olyan szolgáltatásokkal, mint például a ProtonVPN akár tíz eszközt is kínál egyszerre (olvassa el a ProtonVPN áttekintést). A gyakorlatban azonban öt több mint elegendő. Személyes használat esetén nem valószínű, hogy egynél több eszköz csatlakozik a hálózathoz egy adott időpontban.

Ha nem tartja be az eszköz korlátozását, akkor mindig telepítheti az ExpressVPN útválasztóra is. Mindaddig, amíg az útválasztó védett, a hálózathoz csatlakoztatott összes eszköz is védett lesz. A telepítés több, mint egy telepítő futtatása Windows rendszeren, de az ExpressVPN útmutatóival ez nem túl nehéz. 

Van-e az ExpressVPN ingyenes próbaverziója??

Most néhány rossz hírről. Sajnos az ExpressVPN nem kínál ingyenes próbaverziót, legalábbis nem a hagyományos értelemben. A Surfshark-tól eltérően, amely egy hetes VPN-próbaverziót kínál a mobil felhasználók számára, előzetesen be kell fizetnie, ha ExpressVPN-t szeretne használni (olvassa el a Surfshark-áttekintésünket). De ha elégedetlen vagy, gyorsan visszatérítést kaphat. 

Az ExpressVPN kérdés nélküli, 30 napos pénz-visszafizetési garanciát nyújt. Nem számít, mennyi ideig vásárol, bármilyen okból teljes visszatérítést kaphat az első 30 napon belül. Annak ellenére, hogy nem olyan hosszú, mint a CyberGhost 45 napos visszatérítési periódusa, a PIA-val megegyezően megegyezik (olvassa el a Privát Internet hozzáférés áttekintésünket). 

Felhasználóbarátság

Az ExpressVPN a VPN működésének tökéletes példája. A regisztráció folyamata olyan egyszerű, ahogy jönnek, és a helyi alkalmazás kevés akadályt jelent. Ha összehasonlítjuk az ExpressVPN-t egy olyan szolgáltatással, mint az AirVPN, nagyon világossá válik, hogy miért soroljuk az előzőket egy másik bajnokságban (olvassa el az AirVPN-áttekintésünket). 

A regisztrációtól kezdve az ExpressVPN megkönnyíti a fiók létrehozását, egy nagy, piros “indulás” gombbal követheti Önt az oldalon. A pénztár oldalon be kell írnia egy e-mailt és a fizetési információkat, de ennyi. Nincs fiók létrehozása vagy más értelmetlenség, hogy megakadályozzák a tapasztalatokat.

expressvpn-sign-up

Ehelyett az ExpressVPN aktivációs kulcsot generál, amelyet be kell írnia az alkalmazásba, miután letöltötte. Nem hagyományos telepítéseknél, ahol a parancssort kell használnia, az ExpressVPN véletlenszerűen létrehozott felhasználónevet és jelszót kínál. 

A lényeg itt az, hogy nem kell megjegyeznie semmilyen hitelesítő adatot. Miután regisztrálták az ExpressVPN-t az eszközödön, úgy marad, amíg van fiókja. 

Bárki használhatja a helyi alkalmazást (kivéve, ha egy nyilvánvaló „be” gomb megnyomása meghaladja a fizetési fokozatot). Az ExpressVPN automatikusan hozzárendel egy „intelligens helyet”, és bár a szolgáltatás jobb teljesítményét kikapcsolhatja egy hely kézi kiválasztásával, az „intelligens hely” meglehetősen közel kerül. Csak annyit kell tennie, hogy rákattint a „be” gombra, és másodpercek alatt csatlakozni fog.

expressvpn csatlakoztatott

A kapcsolat után az ExpressVPN mutat néhány linket a népszerű webhelyekre – beállíthatja a sajátját is – bár ritkán használtuk őket. A VPN-nek a háttérben kell működnie, és ezen a téren az ExpressVPN nagyszerű. 

Az indításkor azonban néhány kérdéssel szembesültünk. Időnként a kapcsolat elhalványul, így kb. Öt percig internet nélkül hagyunk minket. Ezek az esetek azonban ritkán voltak köztük, és egyszerűen oldhatók meg bontással és újracsatlakozással. 

Az ExpressVPN Chrome-bővítmény használata

Az ExpressVPN nagymértékben javította böngészőbővítményeit az utóbbi tesztelés óta. Alapvetően a Chrome kiterjesztése az ExpressVPN a böngészőben, de otthonában van a címsorban és egy karcsú, fekete felülettel. Ugyanazok a szabályok vonatkoznak: kattintson a „be” gombra, hogy kapcsolatba lépjen, akár a választott tartózkodási helyével, akár egy „intelligens tartózkodási helyével”.

expressvpn-böngésző kiterjesztés

Azon kívül, hogy emlékeztesse Önt arra, hogy a mellékletet gyorsbillentyűvel nyithatja meg – alapértelmezés szerint a Ctrl + Shift + X – a bővítmény tükrözi a helyi alkalmazást, mind a használhatóság, mind a beállítások szempontjából. A kiterjesztés valójában párosul a helyi alkalmazáshoz, tehát bármilyen beállításod is tükröződik a kiterjesztésben. 

Ez azonban nem teszi a bővítmény elavulttá. A HTTPS mindenhol be van építve a HTML5 helymeghatározó hamisítása és a WebRTC blokkoló, amely további biztonságot és adatvédelmet kínál böngészőjében. 

ExpressVPN az Androidon

Az ExpressVPN az első helyen szerepelt a legjobb VPN mobilhoz és a legjobb VPN az Android útmutatókban, és könnyen érthető, miért. Az asztali alkalmazás személyre szabottan néz ki a mobil számára, és nem meglepő, hogy ugyanaz a felület jelenik meg az Androidon. Egyszerűen válassza ki a tartózkodási helyét, koppintson a nagy „be” gombra, öblítse le és ismételje meg.

legjobb vpn-for-android-expressvpn

Természetesen letöltheti az alkalmazást a Google Play Áruházból (ez a legegyszerűbb módszer). Az ExpressVPN azonban az APK-t nyíltan elérhetővé teszi, lehetővé téve az ExpressVPN használatát gyökeres eszközökön vagy az Android korlátozott verzióinál, amelyek egyébként nem férnének hozzá a teljes Google Play áruházhoz. 

A mobil felhasználók számára egy ingyenes hetes próbaverzió is előnye. Természetesen kapcsolódik a Google Pay-hez, tehát ébernek kell lennie a lemondáshoz, ha nem akarja folytatni előfizetését. Ennek ellenére ez egy szép ajánlat a mobil felhasználók számára, és megkóstolja, hogyan működik az ExpressVPN pénz anélkül. 

Sebesség

Az ExpressVPN a leggyorsabb VPN, amelyet teszteltünk, nemcsak a hazai közelében, hanem külföldön is. Az alábbi táblázatban láthatja a felülvizsgálat során összegyűjtött számokat, valamint a tesztelési folyamatunkat kissé lefelé.  

Elhelyezkedésfütyülés
KisasszonyLetöltés
MbpsFeltöltés
MbpsAverage12915415.76
Védtelen8458,522.81
Chicago18125,2714.96
NewJersey (intelligens hely)42195,4518.57
Hollandia137181,2817.6
Dél-Afrika276127,088.06
Japán174140,919.62

A letöltési sebességet tekintve soha nem esettünk 125Mbps alá, ami nem kellett volna olyan meglepő a nem védett 458Mbps sebességnél. Súlyos visszaesésnek tűnik, és az is, bár észrevettük, hogy nagy az első kapcsolatteremtés, amikor az ExpressVPN megosztja többek között a NordVPN-vel és a CyberGhost-lal.. 

Az igazi teszt az, hogy a VPN hogyan kezeli a sebességeket a helyszíneken, és ennek elõtt az ExpressVPN nyertes. Az első csepp után ugyanabban a sebességtartományban maradtunk, függetlenül attól, hogy mihez járunk a világon. A késés minden helyszínen alacsony maradt, kivéve Dél-Afrikát, ezért az ExpressVPN a legjobb VPN-k közé tartozik a játékhoz. 

Amint egy pillanat alatt belemerülünk, hagyjuk, hogy az ExpressVPN válasszon egy adott helyet, és nekünk egyszerűen meg kell adnunk az országot a normál használati forgatókönyv emulálása céljából. Az egyetlen kivétel a Chicago volt, amelyet azon a tényen alapulva választottunk, hogy ez volt a legközelebb a tesztelési helyünkhöz. 

Érdekes, hogy a New Jersey-ben található „intelligens hely” sokkal jobb letöltési és feltöltési teljesítményt nyújtott, bár a későbbi időben a szorosabb szerver még mindig nyert.. 

Hogyan futtattuk az ExpressVPN sebességvizsgálatunkat

Annak érdekében, hogy minden tisztességes maradjon, az ExpressVPN sebességét teszteltük OpenVPN UDP használatával vezetékes kapcsolaton. Mielőtt a számokat felvetnénk, teszteltük a kapcsolatunk nem védett sebességét, hogy meghatározzuk a teljesítmény relatív csökkenését, amikor csatlakozik a VPN szolgáltatáshoz. Noha lehet, hogy gyorsabb vagy lassabb internettel rendelkezik, a sebesség csökkenésének nagyjából azonosnak kell lennie. 

Számunk azonban nem törvény. Ahogy a következő szakaszban foglalkozunk, az ExpressVPN sokféle protokollt támogat, amelyek mindegyike valamilyen módon befolyásolja az Ön teljesítményét és biztonságát. 

Az OpenVPN szinte minden VPN-szolgáltatás szabványa, és az általunk használt szolgáltatókat egyetemesen összehasonlítják, tehát ezzel teszteltük. Ugyanakkor nagyobb számot kell látnia olyan protokollokkal, mint az IKEv2 és az L2TP, ha úgy dönt, hogy ezeket használja. 

Ami a helyeket illeti, az országot választottuk, de nem az adott VPN-kiszolgálót, hanem hagytuk, hogy az ExpressVPN válassza ki a feladathoz legmegfelelőbb szervert. Az egyetlen kivétel a chicagói hely, amelyhez számokat gyűjtöttünk, hogy összehasonlítsuk a New Jersey „intelligens helyével”.

Biztonság

98% – Kiváló

A biztonság az ExpressVPN-vel csak annyit jelent, amennyire csak jön. A kapcsolata általában az OpenVPN és az UDP, valamint az AES-256 titkosítással párosított átviteli protokoll használatával jön létre (erről bővebben olvassa el a titkosítás leírását). Vannak más protokollok is, bár általában az OpenVPN a legjobb megoldás. 

A további lehetőségek között szerepel az IKEv2, amely nagyszerű a mobil kapcsolatokhoz, és az L2TP / IPSec, amely jó választás alacsony kockázatú helyzetekben. A PPTP szintén elérhető, bár nem javasolnánk annak használatát (olvassa el a VPN protokoll lebontását, hogy megtudja, miért). Végül van egy OpenVPN a TCP-vel, amelyhez egy perc múlva visszatérünk.

Lehet, hogy az ExpressVPN raktáron van, de ez nem azt jelenti, hogy nem biztonságos. Az OpenVPN és az AES-256 a biztonságos kapcsolat titka, és ezt fejezi ki az ExpressVPN a dobozból. Ennek ellenére szeretnénk látni valamilyen beágyazott OpenVPN protokollt, például a VyprVPN által kínált protokollt (olvassa el a VyprVPN áttekintésünket). 

Ennek ellenére sem tagadható, hogy az ExpressVPN biztonságos VPN. Az alkalmazásban gyors linkeket talál a DNS, IP és WebRTC link tesztekhez, valamint az IPv6 szivárgás elleni védelmet. Teszteltük az ExpressVPN és a saját eszközökkel is, és nem találtunk IP, WebRTC vagy DNS szivárgást. 

Torrenting az ExpressVPN segítségével

Könnyen torrent az ExpressVPN segítségével, bár emlékeztetnünk kell arra, hogy a szerzői joggal védett tartalmak torrentingja a legtöbb országban illegális. Ennek ellenére, ha szeretne vitorlázni a digitális tengeren, az ExpressVPN védelmet nyújt Önnek. Valójában a legjobb torzító útmutató VPN-je tetején helyezkedik el. 

Bár a peer-to-peer szerverek hiánya csillapítja az élményt, az ExpressVPN magas biztonsága és kompromisszumok nélküli sebessége ideális választást kínál a torrent fájlok gyors és biztonságos letöltésére.. 

Ha szeretsz streaming filmeket és TV-műsorokat, mondjuk, megkérdőjelezhető webhelyekről, akkor az ExpressVPN szintén jó választás (olvassa el a Kodi útmutatónkat, ha ez az Ön dolgainak hangzik). 

ExpressVPN biztonság Kínában és más magas kockázatú országokban

A VPN használatának egyik fő oka a cenzúrák megkerülése olyan veszélyeztetett országokban, mint Kína. Noha az internetes cenzúra valamilyen formában problémát jelent a világ legtöbb országában, egyes országokban rosszabb, mint másokban, olyan országokban, mint Kína, Oroszország, Egyiptom és Irán különösen csúnya bűncselekményt elkövető. 

Szerencsére az ExpressVPN a legjobb VPN-k között van Kínában, amely képes megkerülni a rá irányuló cenzúrát. Ennek két oka van: az első az OpenVPN és a TCP. Az OpenVPN normál internetkapcsolatként jelenik meg, de ha egy cenzúra UDP használatakor rögzíti a jelet, akkor az Ön tudta nélkül figyelheti azt.. 

Másrészt, a TCP csomagcsomag-visszaigazolással rendelkezik. Ez lassabb, de tudni fogja, ha a csomagok odavezetnek, ahová szándékoznak. Ha egy cenzor elfogná a csomagjait, akkor nem érte el a rendeltetési helyet, és nem kap visszaigazolást. Ez azt jelenti, hogy a kapcsolat védett. 

Vannak más tényezők is, amelyek az ExpressVPN-t szilárd választássá teszik a magas kockázatú helyzetekben, ideértve az ölési kapcsolót, a DNS beállításokat és az IPv6 szivárgás elleni védelmet. Számunkra a tökéletes kockázati titoktartás a legfontosabb biztonsági jellemző a magas kockázatú helyzetekben. Röviden: a PFS megvédi a hálózati szippantót attól, hogy egyetlen titkosítási kulcsot használjon az összes történelmi forgalom visszafejtéséhez. 

Az ExpressVPN új kulcsot generál minden egyes csatlakozáskor, vagy ha hosszú ideig csatlakozik, 60 percenként. Még akkor is, ha valaki megszakítja az Ön kapcsolatait, megszakíthatja azt, a legtöbben csak egy órás történelem.

Ami a VPN-blokkokat illeti – amire Kína hírhedt -, az ExpressVPN kevés tehet meg a tiltásuk érdekében. Az ExpressVPN-nek azonban hosszú története van a blokkok megoldásakor. 

Magánélet

100% – Kiváló

Az ExpressVPN-nek nincs naplózási adatvédelmi politikája. Röviden, ez azt jelenti, hogy semmit sem tud rólad, a böngészési előzményekről vagy a VPN-kapcsolatról. Van néhány alapvető gyűjtemény, amelyre sor kerül, de az ExpressVPN nagyon egyértelművé teszi ezt adatvédelmi politikájában, ahelyett, hogy egyszerűen hazudna a „nincs napló” igény elérése érdekében (rád nézve, IPVanish).

Kezdjük azzal, amit még nem gyűjtöttek össze. Az ExpressVPN nem tud semmit a szerveréhez csatlakozó IP-címekről, sem a felhasználók által küldött DNS-lekérdezésekről. Röviden: az ExpressVPN tudhatja, hogy a felhasználó csatlakozik valamelyik szerveréhez, de nincs információ arról, hogy ki a felhasználó, milyen szerverhez kapcsolódnak, vagy mit csinálnak csatlakozás közben. 

Mint fentebb már említettem, az ExpressVPN a tökéletes titkosítást is megvalósítja, azaz a böngészési adatok óránként frissülnek. Még ha az ExpressVPN naplózná is a böngészési adatait, akkor csak egy órát képes megtekinteni ezeket az adatokat. A böngészési adatok gyűjtésének valószínűsége szintén nagyon alacsony, figyelembe véve az ExpressVPN-t a Brit Virgin-szigeteken. 

A Brit Virgin-szigetek a világon a legjobb adatvédelmi törvényekkel rendelkeznek, adatmegőrzési törvények nélkül. Ezenkívül a Brit Virgin-szigetek normális bíróságai nem kényszeríthetik a társaságokat nyilvántartások készítésére, az Egyesült Államoktól eltérően. A kormány csak akkor láthatja az Ön böngészési adatait, ha a Brit Virgin-szigetek Legfelsőbb Bírósága megrendelést kap, és akkor is az ExpressVPN nincs mit átadni. 

Most azért, amit az ExpressVPN gyűjt. Amikor csatlakozik a szolgáltatáshoz, az ExpressVPN láthatja az alkalmazás verzióját, ha a kapcsolat sikeres volt, vagy sem, és az átvitt adatmennyiséget. A kapcsolat időpontját, az eredeti IP-címet, a rendeltetési hely IP-címét és a felhasználó böngészési előzményeit azonban nem naplózza és nem figyeli. 

Mennyire biztonságos az információ az ExpressVPN segítségével?

Röviden: az ExpressVPN használatával az információ biztonságos. A magánélet védelméről szóló irányelv egyértelműen kimondja minden olyan személyes információt, amely azonosíthatja, hogy az ExpressVPN nem figyeli vagy tárolja Önt. Ezenkívül a Brit Virgin-szigeteken való elhelyezkedése védelmet nyújt a külföldi bíróságok és törvények ellen.

Ami összegyűjtött, az ExpressVPN nagyon kevés nyilvántartást vezet, éppen annyira, hogy segítsen abban az esetben, ha az alkalmazás verziója problémákba ütközik. Ezt az anonim összesített információt csak a diagnosztikai célokra használják, nem pedig az értékesítésre, és ezt a gyűjteményt az ExpressVPN beállításaiban is kikapcsolhatja..

Streaming Performance

100% – Kiváló

Az ExpressVPN egy streaming szörny. Noha nem rendelkeznek streaming-specifikus szerverekkel, mint például a CyberGhost, a legtöbb kiszolgálóhely a Netflix, a Hulu, az Amazon Prime Video és a BBC iPlayerbe kerül. Az ExpressVPN-hez is megadtunk egy spinget Kodival, és kipróbálás után meggyőztük a Kodi legjobb VPN-évé.. 

A Hulu és az Amazon Prime Video kicsit érzékenyek voltak a tesztelésünk alapján, ami nem kellene meglepetésként szolgálni (ezek a szolgáltatások általában kemények a VPN-kre, mint láthatjuk a legjobb Hulu VPN-hez és a legjobb VPN-t a Prime Video útmutatókhoz). Az ExpressVPN a Disney + -be, a BBC iPlayerbe és a CBS All Accessbe is behatolt. 

Az ExpressVPN használata a Netflix használatával

Az ExpressVPN valóban a Netflix segítségével jön létre. Teszteltünk 10 szerverhelyen, és csak kettő adott vissza proxy hibát. Az ExpressVPN következetesen legyőzte a versenyt a legjobb VPN for Netflix útmutatóban, és az ExpressVPN áttekintésben tett tesztelésünk ezt csak megerősíti. Ha Netflix VPN-t keres, akkor az nem sokkal jobb, mint az ExpressVPN. 

MediaStreamer

Az ExpressVPN az első helyen áll a legjobb streaming útmutatónkban szereplő VPN-ben, és nem csak azért, mert könnyen elérhetők a különböző platformokon. Ha a kapcsolat viszonylag biztonságos, vagy ha van olyan eszköze, amely általában nem támogatja a VPN-t, használhatja a MediaStreamer alkalmazást. Ez az eszköz hozzáadja a VPN földrajzi hamisításának előnyeit anélkül, hogy a titkosítás fölé kerülne. 

Kicsit olyan, mint egy proxy, mivel nem nyújt további titkosítást a kapcsolatához (erről bővebben a VPN vs proxy vs Tor útmutatóban olvashat). Bár ez azt jelenti, hogy a kapcsolat kevésbé biztonságos, ez azt is jelenti, hogy sokkal gyorsabb. A MediaStreamer segítségével szinte bármilyen streaming platformra betörhet, bárhol, bármilyen eszközzel. 

Szerver helyek

95% – Kiváló

Az ExpressVPN nem jelenti a NordVPN-t, ha a kiszolgálók helyéről van szó, de szinte minden más VPN-hez hasonló. Több mint 3000 szerver fed fel 160 VPN szerverhelyet 94 országban. Nem számít, New York-ban vagy Kenyában tartózkodik, egy közeli VPN-kiszolgálóval rendelkezik. 

Ezenkívül az összes kiszolgálóhely támogatja az OpenVPN-t legalább UDP-vel, bár sokan támogatják az összes ExpressVPN protokollt. 

Rengeteg VPN szolgáltatás van, sok szerverrel. Az ExpressVPN elterjedtsége a leglátványosabb. Lefedi a világ médiaközpontjait, beleértve az Egyesült Államokat, az Egyesült Királyságot és szinte az összes európai országot. Más VPN-ekkel ellentétben az ExpressVPN Dél-Amerikában, a Közel-Keleten és Afrikában is jelen van.

expressvpn-server-helyszínek

Ezeknek a helyeknek nem mindegyike rendelkezik csupasz fém szerverrel, bár az a tény, hogy az ExpressVPN nagyon előzetes helyzetben van. Távoli helyeket – mint például Monaco, a Man-sziget és Srí Lanka – virtuális szerverekkel szerezzük be, amelyek nagy része Hollandián halad keresztül. Ugyanígy érinti a HideMyAss VPN a hatalmas kiszolgálói hálózatot. 

Vevőszolgálat

95% – Kiváló

Ha segítségre van szüksége, vegye fel a kapcsolatot az ExpressVPN-rel élő csevegésen vagy e-mailben, bár mi sokkal inkább az előbbit részesítjük előnyben. A beszámolónk során maroknyi alkalommal arra törekedtünk, hogy élőben csevegjünk, és minden alkalommal gyorsan megkaptuk a választ. Nem a leg technikusabbak a válaszok, de felszíni szintű kérdésekre az élő csevegés teszi a trükköt. 

expressvpn-live-chat-

Az e-mail körül van a nehéz emelés, bár néhány órát meg kell várnia, mielőtt visszahallgat. Bár ez sokkal gyorsabb, mint a legtöbb más VPN-nél, az élő csevegés továbbra is a legjobb lehetőség a legtöbb kérdéshez. Mégis, ha mélyebb szinten szeretne beszélni egy támogató képviselővel, akkor az e-mail lehetőség. 

A kapcsolatfelvételi lehetőségek rendben vannak, de sokkal inkább szeretjük az önsegítő erőforrásokat. A támogatási erőforrások két kategóriába vannak osztva: hibaelhárítási cikkek és utasítások. Az ExpressVPN szinte minden lehetséges témát érint, a Kindle Fire telepítési útmutatójától az egyes hibakódokkal kapcsolatos cikkek hibaelhárításáig.. 

expressvpn-tudásbázis

A tételből a beállítási útmutatók vannak a leglenyűgözőbbek. Még akkor is, ha az ExpressVPN-nek nincs dedikált alkalmazása annak a platformnak, amelyre telepíteni szeretné, valószínűleg rendelkezik telepítési útmutatóval. Ez magában foglalja a böngésző kiterjesztést, a nem hagyományos Linux telepítéseket és még a BlackBerry útmutatót is. 

Rengeteg VPN-t látottunk tisztességes közvetlen támogatással, és bár az ExpressVPN valamivel gyorsabb és egy kicsit alaposabb, a közvetlen támogatás nem jobb a ligában, mint a verseny. Az önsegítő erőforrások azonban az ExpressVPN-t különböznek a csomagtól.

Az ítélet

Újra és újra teszteltük az ExpressVPN korlátait, és minden egyes értékelés után ugyanazon a következtetésen jutottunk hozzánk: ez egyszerűen a legjobb VPN lehetőség. 

Az olyan versenytársak, mint a NordVPN és a CyberGhost, nagyon közel állnak egymáshoz a sebesség, a biztonság és a használhatóság szempontjából, sőt, még az ExpressVPN szolgáltatásaikat is legyőzik. Az ExpressVPN azonban továbbra is a leggyorsabb, és noha a verseny a használhatóság szempontjából hosszú utat tett meg, mégis a legegyszerűbb használni. 

Ennek ellenére eleget kaptunk a dicséretnek. Javasoljuk, hogy az ExpressVPN-nek készítsen egy képet akár ingyenes mobil próbaverzióval, akár 30 napos pénz-visszafizetési garanciával, hogy megnézze, hogy tetszik. Feltétlenül tudassa velünk tapasztalatait az alábbi megjegyzésekben, és – mint mindig – köszönöm az olvasást. 

ExpressVPN GYIK

  • Biztonságos-e az ExpressVPN használata?

    Igen, biztonságos az ExpressVPN használata. Ez a VPN az OpenVPN-t használja AES-256 titkosítással, így a kapcsolat gyakorlatilag lehetetlen feltörni. Ezenkívül az ExpressVPN végrehajtja a nem naplózott adatvédelmi irányelvet és a tökéletes továbbítással kapcsolatos titoktartást, így az Ön böngészési szokásait csak Ön ismeri.

  • Mennyibe kerül az ExpressVPN?

    Az ExpressVPN havi 12,95 dollárba kerül, de megtakaríthat, ha hosszabb ideig előfizet. Például az éves terv 99,95 dollárba kerül. Nem számít, melyik időtartamot választja, az ExpressVPN összes terve öt öt egyidejű csatlakozással és 30 napos pénz-visszatérítési garanciával jár.

  • Hogyan törölheti az ExpressVPN-t?

    Az ExpressVPN-t visszavonhatja, ha a kezdőlapon a „Saját fiókom” menüpontra kattint, és az „előfizetési beállítások” elemre kattint. Innentől kikapcsolhatja az automatikus megújítást, így a következő ciklusért nem számolunk fel díjat. Ha kihasználja a VPN visszatérítési politikájának előnyeit, élő chat-en keresztül kell támogatást nyújtania.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me