cryptostorm Review – Frissítve 2020

cryptostorm Review

A Cryptostorm egy olyan VPN, amely a hardcore technikákat vagy embereket célozza meg, akik hajlandóak ilyenvé válni magánéletük védelme érdekében. Kétségkívül ez az egyik leginkább felhasználóbarát VPN, amelyet felülvizsgáltunk, de a biztonsága kiváló és az ár megfelelő. A részletekért olvassa el a teljes kriptogram-áttekintést.


legjobb VPN-vélemény

A Cryptostorm a jó és a rossz VPN között helyezkedik el, „csak rendben van” minősítéssel. A kanadai Vancouverből származik, de Izlandon gyökerezik és elkötelezett amellett, hogy osztályában a legbiztonságosabb legyen. A magánéletre és a biztonságra szentelt kriptográfia első pillantásra kissé félelmetesnek tűnhet, de a virtuális magánhálózatnak megvan a maga jó oldala..

Csak azoknak szól, akik alacsony értéket képviselnek a szép felületek, a felhasználói élmény és az ügyfélszolgálat szempontjából. Végül egy VPN-t használ a saját adatvédelmének és biztonságának biztosításához, és ezt a VPN-t kapja, nem több és kevesebb. Több kezdő felhasználónak azonban érdemes megnéznie a legjobb VPN-szolgáltatók kiválasztását.

Ebben a rejtjelismertetőben a nem szokásos VPN széles körű tesztelése (és bírálása) után fogunk tapasztalatainkat beszéltünk. Az ítélet meghozatala előtt megvitatjuk a funkciókat, az árakat, a könnyű használatot, a támogatott eszközöket, a szerver helyét, a sebességet, a biztonságot és az ügyfélszolgálatot..

A kriptosztorm alternatívái

erősségek & Hiányosságok

Jellemzők

A Cryptostorm számos biztonsági lehetőséget kínál a konfigurálásra, a VPN-protokollokon kívül, ahol csak az OpenVPN használatát teszi lehetővé. Ennek megfelelően választhat a szállítási protokollok között, konfigurálhatja az ECC példányokat és az IPv6-ot. Erről bővebben az alábbi biztonsági szakaszban fogunk beszélni.

A használt port kiválasztása mellett választhat a csatlakozni kívánt helyek között is, ami manapság nagyjából szokásos. Tartalmaz egy gyújtáskapcsolót, DNS-szivárgás-védelmet, WebRTC-szivárgás-megelőzést és sok más, a biztonság szempontjából releváns funkciót.

A Netflixhez is hozzáférhetünk, még az ingyenes verzióval is, de a sebesség annyira rossz volt, hogy nem volt elérhető. Ha a TV-műsorok prioritást élveznek, akkor inkább nézd meg a legjobb VPN-t a Netflix kiválasztásához.

Az eladó szerint a VPN torrentingre is alkalmas, és a magas biztonsági előírásoknak köszönhetően a torrenting legjobb VPN-hez is sorolnánk. Ugyanúgy, mint a Netflixnél, a szörnyű sebesség azt jelenti, hogy hamarosan nem készíti el ezt a listát.

Ezen kívül a jegyzetnek nincs sok tulajdonsága. A Cryptostorm a kapcsolat biztosítására összpontosít, tapasztalatunk szerint nem másra. Ha csengőket és sípokat szeretne, az nem az Ön számára a szolgáltató.

Árazás

A Cryptostorm token alapú árazási rendszert használ, ami a VPN-hez szokatlan. A szolgáltatás nem olyan olcsó, mint a GooseVPN, ahogyan azt a GooseVPN áttekintésünkből elolvashatja, de ez mégis ésszerű. Ha többet szeretne a pénzéért, érdemes megnézni a Privát Internet hozzáférés áttekintést.

A cryptostorm segítségével vásárol tokeneket annak VPN-hálózatához. Sok más VPN szolgáltatóval ellentétben választhat az egyszeri és az ismétlődő előfizetések között.

Mivel a blokklánc hype-re ugrott, a bitcoint is elfogadja minden tervhez. Valójában csak PayPal-ban vagy kriptovalutákban fizethet. Ez a token alapú árazási rendszerrel kombinálva teszi a kriptosztormot a piacon lévő néhány valóban anonim VPN-hez..

A tokenek sem jár le. Csak akkor kezd kimerülni, amikor elkezdi használni őket. Ha megvásárolt egy tokent, és annak kevesebb, mint 50% -át felhasználta, visszatérítheti pénzét. Például ha havi tokent vásárol, és csak egy hétig használja, vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal és kérje meg a teljes visszatérítést.

A tervek időtartamban különböznek. Mint a legtöbb VPN-szolgáltatónál, a leghosszabb előfizetés is a legolcsóbb. Nincs korlátozás a sávszélességre, de a tokenek egy eszközre vannak korlátozva, kivéve az éves és az élettartamú előfizetéseket, amelyek négy, illetve hat lehetőséget biztosítanak.

Ezenkívül a cryptostorm ingyenes, úgynevezett cryptofree csomagot kínál, amely a többitől funkcionálisan, de sávszélességében különbözik. A cryptofree használata közben sokkal lassabb sebességet észleltünk, mint a fizetett opciók, amint azt a sebességteszteinkben láthatjuk.

Az ingyenes verzió másik hátránya, hogy nem teszi lehetővé a kiszolgáló kiválasztását, amelyhez csatlakozni szeretne.

Ár-szempontból itt minden szilárd. Kicsit bosszantó az a tény, hogy nem lehet fizetni hitelkártyával vagy hideg, kemény készpénzzel, mint például a Mullvad (olvassa el a Mullvad áttekintésünket); Azonban az a lehetőség, hogy életre szóló hozzáférést vásároljon vagy fizethessen saját tempójában, a kriptosztorma itt kiválóan néz ki.

Egyszerű használat

A könnyű használat, egyszóval, szörnyű. A weboldal olyan színkombinációkkal rendelkezik, amelyek elégetik a szemet, és a leírások nehezen érthetők, még egy szoftvermérnök számára is.

Cryptostorm-Website

Telepítettük az ingyenes verziót erre az áttekintésre. A kriptográfia jó dolog, hogy nem kell felhasználói fiókot létrehoznia. Valójában nem hozhat létre egyet.

Ügyeljen arra, hogy telepítse a cryptostorm-ot a hivatalos webhelyről. Ha beírja a „download cryptostorm” kifejezést a Google-ba, akkor nagyon sok olyan oldal jelenik meg, amelyek kétesnek tűnnek, ezért ügyeljen arra, hogy elkerülje ezeket. Itt van a jobb letöltési link.

Cryptostorm-honlap-Free-verzió

Válassza ki az operációs rendszer megfelelő verzióját. A letöltés automatikusan elindul, és megnyílik az operációs rendszer telepítési útmutatója.

Cryptostorm-Website-szerelés

Miután letöltötte a telepítő fájlt, futtassa és kövesse a telepítő varázslót. Ezután indítsa el a szolgáltatást, és látni fogja a következőt.

Launch-Cryptostorm

Attól függően, hogy vásárolt-e egy tokent, itt választhat néhány lehetőség közül. Ha ingyenes verziót használ, akkor válassza a „cryptofree” lehetőséget a központi legördülő menüből. Ezután láthatja, hogy a „token” beviteli mező automatikusan kitölti. Ezután kattintson a „Csatlakozás” elemre, és várja meg, amíg a kriptosztorma meg nem történik.

Cryptostorm csatlakoztatott

A legnagyobb hiba az, hogy az ingyenes verzió nem teszi lehetővé, hogy kiválassza azt a kiszolgálót, amelyhez csatlakozni szeretne. Ráadásul nem mondja meg, hogy melyik szerverhez valóban csatlakozik, ezért ezt manuálisan kell ellenőriznie.

Ezen felül a főmenü csupasz. Az „Update” frissíti a kiszolgálók listáját, az „options” megnyitja a speciális beállításokat és az „exit” bezárja az alkalmazást.

Ha rákattint az „opciókra”, három almenüt fog látni: „indítás”, „csatlakozás” és „biztonság”.

Az „indítás” alatt a kriptográfia indításához és leállításához kapcsolódó beállításokat talál. Vannak nyelvi beállítások is, bár bizarrok. Csak az angol és a japán közül választhat.

Cryptostorm-settings-startup

A következő almenü, az „összeköttetés” a VPN-kiszolgálókkal való kapcsolat konfigurációs lehetőségeit tartalmazza. Kiválaszthatja a porthoz tartozó kriptográfia, a használt szállítási protokollt (UDP vagy TCP) és az időtúllépési beállításokat..

Cryptostorm-settings-csatlakozó

Ahogy a neve is sugallja, a biztonsági beállításokat a „biztonság” menüben találja meg. ECC, IPv6, WebRTC, DNS-szivárgás-megelőzés, DNSCrypt és killswitch állnak rendelkezésre. Ha ez mind görög volt, nézd meg a VPN biztonsági útmutatónkat.

Cryptostorm-settings-biztonság

A főmenüben van néhány dolog, amelyek felhívták a figyelmünket. Amint csatlakozik egy szerverhez, már nem érheti el az opciók menüjét. Meg kell szakítania a kapcsolatot, hogy ezt megtegye. Ezenkívül a „mentés” jelölőnégyzet nem működik. Újra és újra be kellett lépnünk a tokenbe.

Sőt, az alkalmazás lefagy, amikor csatlakozik és leválasztja. Tapasztalataink szerint a cryptostorm egy koncepció nélküli kevésbé béta verziónak érzi magát, amelyet még be kell fejezni.

Támogatott eszközök

A Cryptostorm kiterjed a Windows, a MacOS és a Linux rendszerre. Az útválasztóval is konfigurálható, és a mobil oldalon sem okoz csalódást. A legtöbb Android és iOS eszköz támogatása nagyon jól néz ki. A Tor hálózattal is kombinálható.

Az egyidejűleg létrehozható kapcsolatok száma a megvásárolt tervetől függ.

Cryptostorm-támogatás-eszköz

Itt van, hogy hány kapcsolatot kapsz az egyes tervekkel:

 • Egy hét: egy kapcsolat
 • Egy hónap: egy kapcsolat
 • Három hónap: két kapcsolat
 • Hat hónap: három kapcsolat
 • Egy év: négy kapcsolat
 • Két év: öt kapcsolat
 • Élettartam: hat csatlakozás

Mivel ez kicsit zavaró lehet, nem adunk hozzá kriptográszt a több eszköz legjobb VPN-listájához, vagy az interfészünknek köszönhetően a Linuxhoz tartozó legjobb VPN-hez sem.

Szerver helyek

A Cryptostorm 28 szerverrel rendelkezik, amelyek nagyjából ugyanazt a területet fedik le, mint az TunnelBear (olvassa el az TunnelBear áttekintést). A legtöbb Európában (14) és Észak-Amerikában (14) található, ami nem meglepő, mivel egy kanadai VPN-szolgáltató, amelynek gyökerei Izlandon vannak..

Oroszországot, Ukrajnát és sok EU-tagországot a VPN-szolgáltatás nem vette figyelembe. Önmagában 13 ország – két szerver Németországban van – soknak tűnhet, de Európában 47 ország van, tehát inkább egy töredék.

Az egyetlen ország, ahol a városok közül választhat: Németország (kettő), Kanada (kettő) és az Egyesült Államok (14). Dél-Amerikában, Afrikában vagy Óceániában nincs egyetlen kiszolgáló. Ázsia szintén kevésbé felel meg egy magányos szerverrel Hongkongban. A CyberGhost és 1300+ szerverei miatt a cryptostorm rosszul néz ki (olvassa el a CyberGhost áttekintést).

Sebesség

Német sebességteszteket végeztünk Németországból a speedtest.net és a speedof.me segítségével. Itt vannak az eredmények.

Ország: Ping (ms): Letöltés (Mbps): Feltöltés (Mbps):
Németország (nem védett)3324.515,88
Franciaország a Cryptofree-n13410,480.79
Franciaország543,594,55
Hong Kong2330,220,53
Dallas, Egyesült Államok2103.156,96
Vancouver, Kanada1484,324,67
Finnország822,384,67

Mindegyik helyet öt menetben teszteltük és átlagoltuk a mért értékeket. Érdekes megjegyezni, hogy a letöltési és feltöltési arányok futásonként nagyban különböznek. Ezért döntöttünk úgy, hogy behozzuk a speedof.me-t, amely ugyanazokat az eredményeket hozta vissza.

Például egy franciaországi szerver esetében tudtuk meghatározni az értékeket 3,44–9,61 Mbps tartományban. Hongkongot, Dallast és Vancouver-t szintén érintette az ilyen ingadozás.

A késés továbbra is ésszerű korlátok között van, mindaddig, amíg nem változtatsz meg a földrészekre. Németországban az európai szerverek válaszideje megfelelő volt, tehát kriptográfia használható a játékhoz. Ugyanakkor nem fogja elérni a legjobb VPN-t a játéklistához.

A letöltési és feltöltési sebesség őszintén szólva, rossz. Még a csatlakozás egy szomszédos országhoz, például Franciaországhoz, 80 százalékkal csökkent. Meglepődve tapasztaltuk, hogy a kanadai kapcsolat nagyobb letöltési és feltöltési sebességgel rendelkezik, mint a francia és a finn szerver, tehát ez sem a legjobb streaming VPN szempont..

A cryptostorm sebessége egyszerűen rossz. A késleltetési idő az egyetlen visszaváltható tényező. Egyébként jelentős javítások nélkül nem fog helyet szerezni a leggyorsabb VPN-szolgáltatók között.

Biztonság & Magánélet

A Cryptostorm nagy biztonsággal és magánélettel rendelkezik. OpenVPN-t használ, és egy TLS / SSL csatornán működik. A titkosítást illetően a VPN meggyőz minket a ChaCha-val, a mobil eszközökre optimalizált algoritmussal. A ChaCha összehasonlítható az AES-rel, a titkosítás de facto szabványával, de sokkal gyorsabb.

Ráadásul a cryptostorm az ECC-vel, egy nyilvános kulcsú titkosító rendszerrel védi adatait. Egy ilyen rendszernél mindig két kulcs van: egy privát és egy nyilvános. Ez azt jelenti, hogy a titkosított információkat csak akkor lehet visszafejteni, ha megvan a privát kulcs. A privát kulcs matematikai függvényeket használ a dekódoláshoz.

Az ECC egyike ezeknek. Alapvetően matematikai eljárás a nyilvános és a privát kulcsok dekódolása. Alternatív megoldás az RSA. Összehasonlításképpen, ha van egy 256 bites ECC kulcs, akkor 3072 bites RSA kulcsra lenne szüksége az azonos szintű biztonság eléréséhez. Ez nem azt jelenti, hogy az ECC biztonságosabb, mint az RSA, csak hogy jobban teljesít.

A Cryptostorm segítségével kiválaszthatja, hogy használni kívánja-e az ECC-t, és ha igen, mely titkosítási aláírást szeretné használni. Választhat a „secp521r1”, „Ed25519” vagy „Ed448” közül. Ezeket a különféle privát kulcsotípusokat (koordináták és aláírások) választhatja ki.

A cryptostormot IP szivárgásvizsgálatnak vetjük alá, és jó eredményeket kaptunk. A webhely nemcsak nem tudta észlelni, hogy VPN-t használunk, de a valódi IP-címünket is rejtettük. A szolgáltatás a WebRTC szivárgás- és a DNS-szivárgásteszteket is probléma nélkül elvégezte.

cryptostorm Adatvédelem

Nagyon lenyűgözött a token rendszer is, amely garantálja, hogy semmilyen felhasználói információ nem kerül tárolásra. Ha bitcoin-nal vagy bármilyen más kriptovalutával fizet, nem kell aggódnia a magánélettel kapcsolatban. A szolgáltató szerint a tokeneket rendszeresen törlik. Másrészt, ha elveszíti a tokent, a kriptográma nem fog tudni segíteni.

Mivel mindenki, aki PayPal-on keresztül vásárol egy tokent, e-mailt kap vele, kérdéses, hogy anonim vagy. Az e-mail címet fel lehet használni arra, hogy személyazonosságát összekapcsolja a tokennel, és a kriptográma tudja, mit csinál. Ebben az esetben a tokened lenne a maga digitális azonosítója.

A szolgáltatás azt állítja, hogy nem tárolunk vevőinformációkat, de szkeptikusak vagyunk. Pénz-visszafizetési garanciát kínál, ha a token kevesebb, mint 50% -át használták fel. Egyéves zseton vásárlása esetén a cryptostormnak legalább hat hónapig meg kell őriznie adatait, hogy megfeleljen a garanciavállalásnak. Ez ellentmondásosnak tűnik.

Más VPN szolgáltatókkal összehasonlítva, mint például a HideMyAss (olvassa el a HideMyAss áttekintést) vagy a VPNArea (olvassa el a VPNArea áttekintésünket), ez azonban magas szintű panasz. Mindent egybevetve a kriptográfia nem téveszthető meg a biztonság szempontjából, és a legbiztonságosabb VPN-k közé sorolható.

Vevőszolgálat

A Cryptostorm e-mail támogatást kínál, és erről szól. Nincs élő csevegés vagy tudásbázis, de van egy fórum, ahol a felhasználók kérdéseket tehetnek fel. A dolgok azonban nem sokkal világosabbá válnak a fórumon. Két kategória van: „aktív témák” és „megválaszolatlan témák”.

Cryptostorm-fórum-témák

A GYIK szakasznak semmi köze nincs a kriptográfiai VPN-hez, ám maga a fórumra hivatkozik. Többek között olyan kérdéseket találhat, mint „hogyan tehetek közzé egy hozzászólást?” és más fórummal kapcsolatos témák. Feltételezhetjük, hogy valaki egy ilyen mélytechnikai VPN-t önként használ – elegendő alternatíva van – tudja, hogyan kell kezelni egy fórumot.  

Cryptostorm-FAQ

Az ügyfélszolgálatot nehéz megtalálni. A webhelyen a „kapcsolat” alatt az alábbi ikonokat láthatja, amelyek nem sokat segítenek.

Cryptostorm-contact-us

Támogatást kérdeztünk, ha ellenőriznünk kell egy jogkivonatot, mielőtt felhasználnánk, és mi a token átjátszó.

Nem értettük, mi a válasz, de rámutatnunk kell arra, hogy a 30 perces reakcióidő jó. Ennek ellenére jó lenne egy üdvözlet és udvarias lenni.

Összefoglalva: gyakran találtuk magunkat a GitHub-on, és megpróbáltunk választ találni kérdésünkre, mert bármit is kínál a kriptográma, ezt aligha lehet „ügyfélszolgálatnak” nevezni.

Az ítélet

Amikor meglátogatja a cryptostorm webhelyét, először olyan hullámzó hullámokkal kell szembenéznie, mint például a „token-alapú”, „nyílt forrású”, „nem veszélyeztetett”, „csupasz fémszerverek” és „gyors sikoltozás”, amely segít fejtsen ki bizonyos szkepticizmust az eladó felé.

Gyenge dizájn, kezelhetetlen weboldal és egy csomó műszaki kifejezés, amelyekkel a normál ember nem tud megbirkózni, még nagyobb szkepticizmust eredményez.

Ennek semmi köze sincs a geereknek lenni. Inkább gyenge ürügy a márkanevek tervezési hibáinak hibáztatására. Sok felhasználó számára a cryptostorm úgy néz ki, mint egy VPN félszív beprogramozott béta verziója, amelyet egy diák készített egy projekt során.

Azok, akik mélyebben ásnak, nem fognak csalódni. A cryptostorm különösen egy területen dominál: adatvédelem és biztonság. Ez a szolgáltatás csak azoknak szól, akiknek nem törődnek a VPN-jeik körüli „becsapódásokkal”, de elsősorban az online biztonság fontosságát tulajdonítják.

Ez azonban a felhasználók egy kis része, ezért azt javasoljuk, hogy olvassa el a többi VPN-véleményünket a sokkal szélesebb körű szolgáltatás megtalálása érdekében..

Használt már kriptográszt? Hogyan tetszik? Tudassa velünk a megjegyzésekben és köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map