Astrill Review – Frissítve 2020

Astrill Review

Az Astrill egy kicsit vegyes táska: gyors és nagyszerű tulajdonságokkal rendelkezik, de az interfészét hangyák számára tervezték és drága. Mégis jó a Netflix és más streaming számára, és lehetővé teszi a torrentet, ezért nem tilthatjuk meg, hogy társaságát a legjobb VPN szolgáltatókkal tartsuk fenn. Nézze meg a teljes Astrill áttekintést, hogy többet megtudjon.


legjobb VPN-vélemény

Az Astrill egy gyors, kompakt VPN, kiváló szolgáltatáskészlettel. Ez egy izgalmas árat tartalmaz, amely a korlátozott szerverválaszték és a rossz felhasználói élmény miatt nem tűnik indokoltnak.

Ebben az Astrill áttekintésben megyünk át, ahol a VPN kiemelkedik, és hol esik le. A funkciók, az árak, a könnyű használat, a támogatott eszközök, a kiszolgálók helye, a sebesség, a biztonság és az ügyfélkiszolgáló tesztelésre kerül. Mindezek után meghozjuk ítéletünket.

Szeretjük az Astrill szűrési funkcióit és a szabadalmaztatott protokollokat. A letöltési sebesség sem rossz. Ha azonban dollárt próbál megmenteni, akkor a legjobb, ha máshol keres, mivel az Astrill a legdrágább opciók között van a legjobb VPN-kiválasztásban.

Astrill-Slider1

Astrill-Slider2

Astrill-Slider3

Astrill-Slider4

Előző

Következő

Alternatívák Astrill-hez

erősségek & Hiányosságok

Jellemzők

Az apró felhasználói felület ellenére az Astrill számos funkcióval rendelkezik. Az interfész egy gombot jelenít meg a kapcsolat bekapcsolásához, alján egy kis grafikon mutatja a sebességet. Ha más szerverek sebességét szeretné tesztelni, használhatja az Astrill sebességteszt funkcióját. Kiválaszthat annyi szervert, amennyit csak akar, és automatikusan tesztelheti azok sebességét és késleltetését.

Astrill-Speed ​​Test

Kedvenc funkcióink azonban a szűrők. Az Astrill webhelyek és alkalmazások szűrését végezte. Alapértelmezés szerint úgy van beállítva, hogy az összes forgalmat a VPN-kiszolgálón keresztül irányítsa, de kivételeket adhat hozzá, ha nem akarja, hogy minden megy keresztül.

Szerencsére Astrill lehetővé teszi, hogy fordítva is megcsinálja. Beállíthatja a szűrőket, hogy csak bizonyos alkalmazásokhoz használja a VPN-kapcsolatot, ami akkor hasznos, ha például geoblokkolt tartalmat akar elérni..

Astrill-szűrők

A szűrés lehetővé teszi a teljes internetkapcsolat fenntartását, amikor erre van szüksége. Például kiszűrheti a többjátékos játékokat a számítógépén, így nem kell aggódnia, hogy a lassú sebesség akadályozza az élményt. Használhatja a játék egyik legjobb VPN-jét is.

Ez a szolgáltatás jobban ismert, mint split alagút, amely meglehetősen ritka a VPN-k között. A legtöbb támogatja, de a folyamat meglehetősen intenzív – olvassa el a példa a Privát Internet hozzáférés áttekintésünket. Ezenkívül a támogató szolgáltatók, mint például a StrongVPN, meglehetősen közepes (olvassa el a StrongVPN áttekintésünket, hogy miért nem ez a legjobb választás). 

A Windows asztali számítógépeken használhatja az OpenVPN, StealthVPN vagy OpenWeb fájlokat. Az Astrill szinte minden más VPN-protokollt is támogat, de eszköztől függ. Az OpenWeb és a StealthVPN az Astrill által kifejlesztett protokollok, és extra funkciókat kínálnak az alkalmazáshoz.

Az OpenWeb például egy „csak alagút böngésző” lehetőséget ad a menübe. Ez egy gyors módja annak, hogy kiszűrje, mit csinál, miközben internet-csatlakoztatott alkalmazásokat használ, anélkül, hogy aggódnia kellene a sebesség miatt. Az OpenWeb hirdetési és követési blokkolóval is rendelkezik.

A VPN-kapcsolatot megoszthatja más eszközökkel is. Alapvetően proxyt ad a meglévő kapcsolathoz. Az Astrill a legtöbb eszközhöz rendelkezik alkalmazásokkal, de a VPN megosztás kibővíti a listát bármi internet-kapcsolattal, ideértve az intelligens TV-ket, a játékkonzolokat és a streaming eszközöket, például az Apple TV-t..

Astrill-VPN-megosztási

Az Astrillhez tartozik egy gyilkos kapcsoló, amely megszakítja az internet-kapcsolatot, ha leválasztja a távoli szervertől. Ha protokollként OpenVPN-t használ, beállíthatja az App Guard-ot is, amely blokkolja a VPN kikapcsolt állapotában megadott alkalmazásokat.

Ez a beállítás a StealthVPN-re is megjelenik, de furcsa módon nem az OpenWeb.

Astrill Streaming Performance

Az Astrill sikeresen probléma nélkül megkerülte a rettegett Netflix proxy hibát. Hulu-ba is bekerült, de a BBC iPlayer blokkolta az Egyesült Királyság három szerverén. Összesen öt van, de kettő közülük nem volt megfelelő a tesztelés során, ami az Astrill mögött rejlik a BBC iPlayer szolgáltatások legjobb VPN-jén.

Astrill BBC-iPlayer

Problémái voltak az Amazon Prime Video-val is. Hozzáférhetünk hozzá, és megnézhetjük a tartalmat, ám amikor bármit megpróbáltunk eljuttatni egy „A tartalom nem elérhető az Ön területén” üzenettel. A Netflix azonban a nagy kutya, tehát nem panaszkodhatunk túl sokat.

Ha azonban a Netflix prioritás az Ön számára, úgy gondoljuk, hogy jobban kihasználtuk a Netflix legjobb VPN-jét, az ExpressVPN-t.

Astrill szolgáltatások áttekintése

Astrill logówww.astrill.com

833 USD-tól kezdve minden hónapban

Tábornok

Fizetési módok
PayPal, hitelkártya, AliPay

Cryptocurrency elfogad

Egyidejű kapcsolatok
5

Támogatja az osztott alagút kialakítását

Korlátlan sávszélesség

Ingyenes próbaverzió elérhető

Visszatérítési időszak

Szervermennyiség világszerte
328 65 országban

Asztali operációs rendszerek
Windows, MacOS, Linux

Mobil operációs rendszerek
Android, iOS

Böngésző-kiterjesztések

Útválasztókra telepíthető

streaming

Hozzáférhet a Netflix USA-hoz

Hozzáférhet a BBC iPlayerhez

Hozzáférhet Hulu-hoz

Hozzáférhet az Amazon Prime Video-hoz

Biztonság

Titkosítási típusok
256-AES, RSA-4096

Elérhető VPN-protokollok
IPSec, OpenVPN, PPTP, L2TP, SSTP, OpenWeb, StealthVPN

Engedélyezve az eszköz indításakor

Lehetővé teszi a torzítást

Nem naplózási politika

A DNS szivárgásteszt sikeres volt

Killswitch elérhető

Rosszindulatú programok / hirdetésgátlókat tartalmaz

Támogatás

Élő chat
24/7

E-mail támogatás
24/7

Telefonos támogatás
Munkaidő

Felhasználói fórum

Tudásbázis

Árazás

Az Astrill az egyik drágább VPN-lehetőség, még akkor is, ha előre fizeti az évet. A havi terv szörnyű, 5 dollárral többet fizet, mint a legtöbb más szolgáltató havi ára. Öt eszköz esetében nem vagyunk ragadtatva.

Mint általában, nem ajánlunk havi tervet. A CyberGhost például olyan tervet kínál, amely akár hét egyidejű csatlakozást is támogathat a költségek felénél. Tudjon meg többet erről a CyberGhost áttekintésben.

Az Astrill féléves és éves terve azonban jó. Az ExpressVPN, amelyet az ExpressVPN áttekintésünkben magasra értékeltek, ugyanaz az ár mindkét kifejezésnél. De az Astrill havi tervei drágábbak.

Az Astrill nagylelkű, hét napos ingyenes próbaverziót kínál. Az AirVPN viszont csak háromot kínál (olvassa el az AirVPN áttekintésünket). Nem kell hitelkártyát tárolnia a fájlban, de hét napig ingyenesen használhatja a szolgáltatást, még akkor is, ha vásárol egy tervcsomagot. Az ingyenes próbaverziót, különös módon, Kínában azonban nem kínálják.

Ha ingyenes opciót keres, kérjük, olvassa el a legjobb ingyenes VPN-szolgáltatók útmutatóját, bár elrontjuk és tudatjuk velünk, hogy a Windscribe valószínűleg a legjobb megoldás odakinn (megtudhatja, miért a Windscribe-ban felülvizsgálat). 

Nincsenek többéves tervek, ezt a problémát több VPN-szolgáltatóval már láttuk. Kétéves vagy hároméves terv felkínálása lehetővé teszi a lojális felhasználók számára, hogy jobb értéket szerezzenek az előleg fizetésével. Például az NordVPN lehetővé teszi, hogy 75 hónapra feliratkozzon 100 dollár alatt (olvassa el a NordVPN áttekintésünket).

Az Astrill VPN extrákat kínál a fizetéskor. Felvehet annyi magán IP-címet, amennyit csak akar, havonta 5 dollárért, egy előre telepített útválasztót az Astrill-el és egy VIP-kiegészítést havonta 10 dollárért, ami lehetővé teszi a multi-hop kapcsolat használatát, és kiemelt forgalmat biztosít a szervereknél.

Van egy 50 dolláros router is, de a legjobb esetben közepes. Egysávos, hiányzik egy gigabites Ethernet port. Megvásárolhatja a VPN útválasztókhoz népszerű választásban lévő Netgear R6400-at 219 dollárért, ám a routerkészlet vásárlásának kétszeres költségével valószínűleg jobb, ha maga az Astrill beállítja az útválasztón..

Egyszerű használat

Az Astrill kicsi és egyszerű, szinte hibás. Az interfész alig igényel a képernyőn lévő ingatlanok hiányát, ami jó a sebesség figyelésére, de rossz az alkalmazás konfigurálására. A tesztelést 4K-os kijelzőn végeztük, ezért van értelme, hogy az felhasználói felület kisebb legyen. Igaz, hogy a képernyőfelbontás 1080p-ra történő beállításával nem lett sokkal nagyobb.

Ez Astrill fő kérdése. Fájdalom a hozzáféréshez szükséges különböző beállítások elérése, mert minden olyan kompakt. Ha lehetővé tenné a felhasználó számára a felhasználói felület átméretezését, akkor sok a haladás. Megtartaná a kis megjelenést, ha meg szeretné figyelni a sebességeket, és lehetővé tenné az UI kibővítését a kényelmesebb konfiguráció érdekében, ha szükséges.

Ugyanez vonatkozik a szerver kiválasztására. Hogy tompa legyen, szar. A lista ugyanolyan kicsi, mint a felület többi része, és az összes opció megtekintéséhez görgessen át. Az Astrill kevésbé fájdalmassá teszi a keresősávot és a „nagy” szervermenüt, de ez még mindig nem kellemes élmény.

Astrill-Server-List

Szerencsére kivághatja a listát a kedvencek hozzáadásával. A szerverválasztó képernyő három lapot tartalmaz: „ajánlott”, „kedvencek” és „minden”. Ha eleinte kiválasztja a kiszolgálókat, amelyeket használni fog, akkor sokkal könnyebb váltani közöttük.

A jobb egérgombbal kattintva a felhasználói felületen is megtalálhatja a legnépszerűbb kiszolgálókat, és így csatlakozhat.

A kiszolgálók kiválasztásával és beállításával kapcsolatos problémák ellenére az Astrill egyszerű felülettel rendelkezik. A főképernyőn látható a kiszolgáló, amellyel csatlakozik, egy nagy „be” gomb és a sebesség grafikonja. Nem számít, hogy hol van a felhasználói felületen, a tetején lévő legördülő menü megnyitásával kiválaszthatja a használni kívánt VPN protokollt..

Astrill-Interface

Az összes többi funkcióhoz a bal felső sarokban lévő három vonallal lehet hozzáférni. A fő kérdés az, hogy miként állítható be átméretezhető ablak nélkül, amire szüksége van. A legtöbb beállításhoz, például a DNS-beállításokhoz ez nem nagy ügy. Ennek ellenére a kis ablak könnyen zsúfolódhat, amikor megpróbál kivételeket hozzáadni a szűrőlistához.

Astrill-Filter-List

Az Astrill használata nem nehéz, főleg miután konfigurálta, de az interfészen való átjutás szörnyű, mert túl kicsi. Az ablak átméretezésének lehetősége nagyban változtatna, és megmozdítja Astrill felhasználói felületét, hogy a piacon az egyik legjobb.

Támogatott eszközök

Az Astrill akár öt kapcsolatot is támogathat egyszerre, függetlenül attól, hogy melyik tervet választja. De ez nem egy eszközkorlát. Telepítheti az Astrill-et annyi eszközre, amennyit csak akar, de csak öt csatlakozhat egyszerre.

Ugyanakkor nem növelheti úgy a korlátozást, mint amennyit a TorGuard használ, így lehet, hogy másutt kell keresnie, ha ötnél több kapcsolatot szeretne (olvassa el a TorGuard áttekintésünket). 

Vannak telepítők a Windows, a MacOS és a Linux számára, beleértve a CentOS, a Debian, az Ubuntu, a Fedora és még sok más. Az Astrill parancssori telepítőt is kínál Linuxra, ha nem az egyik operációs rendszert használja.

Az Astrill az iOS-ot az App Store-ban és az Android a Google Play áruházban támogatja. Ha olyan Android módosított verziót használ, amely nem fér hozzá a Play Áruházhoz, akkor előfordulhat, hogy az Astrill nem működik az Ön készülékén. Sajnos a szolgáltatás nem kínálja önmagában a .apk fájlt.

Az Astrill telepíthető az útválasztóra, mindaddig, amíg a DD-WRT vagy Asus Merlin villog. Az útválasztók csak az OpenVPN-t és a RouterPro-t használhatják, de a TCP és az UDP is támogatott. Más útválasztó beállításaitól eltérően az Astrill nagyon egyszerű és lehetővé teszi olyan funkciók konfigurálását, mint például az eszköz szűrése az útválasztó beállításaiban.

Astrill-Router-beállítások

Szerver helyek

Az Astrillnek 65 országban 328 szervere van. Nem meglepő, hogy az Egyesült Államok a legnagyobb figyelmet kapja, és 137 szervert szenteltek neki. A legtöbb más országban legjobb esetben csak maroknyi szerver van. Kivételt képez Japán (29) és az Egyesült Királyság (16).

A felhasználói felületen „optimalizált” szerverek is láthatók. Az egyikhez történő csatlakozás gyorsabb kapcsolatot teremt, de havi 10 dolláros VIP-kiegészítőjét meg kell vásárolnia a tervével..

Sebesség

Az Astrill segítségével öt helyet teszteltünk a speedtest.net használatával, megjegyezve a késést, a letöltési sebességet és a feltöltési sebességet. Jól teljesített, főleg a letöltési sebességgel, de nem meglepő módon, a késés és a feltöltési sebesség hosszú távolságokat szenvedett a tesztelési helytől, amely St. Louis, MO volt.. 

Hely: Ping (ms): Letöltés (Mbps): Feltöltés (Mbps):
Védtelen984.4311.50
Los Angeles, Kalifornia6565.9510.30
Egyesült Királyság11373.307,70
Oroszország16192.106,91
Japán30597,442,83
Irán50637.421,49

Ennek ellenére Astrill lenyűgöző, bár elmulasztotta a leggyorsabb VPN útmutatót. Még ha a tónál is csatlakoztak, megőriztük a nem védett feltöltési sebességünk kb. 70 százalékát. A legrosszabb teljesítménye Irán volt, amely küzdött a 10 százalék megtartása mellett.

A letöltési sebesség rendkívül kiváló. Oroszországban és Japánban végzett tesztelésünk valóban megnöveli a letöltési sebességet, ami arra enged következtetni, hogy bizonyos mértékű internet-szolgáltató fojtja le a készüléket. A feltöltési sebességhez hasonlóan Irán volt a legrosszabb teljesítmény, ám a normál sebességünk körülbelül 40% -át megtartotta.

A késés azonban durva. Az olyan tevékenységek, mint az online játék, küzdelem lesz az Astrilldel. Szerencsére kivételt adhat az online játékokhoz.

A szűrés teszi az Astrill sebességét ragyogóvá. A normál webböngésző nem probléma, mivel az Astrill lenyűgöző eredményeket mutat a letöltési arányokról.

Kivételként hozzáadhat bármit, amely feltöltési vagy késésigényes, azaz a teljes internetes sebességet a kiszolgálóról való leválasztás nélkül is felhasználhatja..

Biztonság & Magánélet

Az Astrill a VPN-protokollok hosszú listáját kínálja, amelyek közül kettő kizárólagos. Rendelkeznek az OpenVPN, PPTP, SSTP, L2TP / IPSec, IKEv2 / IPSec, és furcsa módon a Cisco IPSec szokásos viteldíjával, amely az IKEv1 / IPSec Cisco és a Microsoft által készített módosítása. Ironikus módon a Windows nem támogatja a Cisco IPSec szoftvert.

A biztonság érdekében az OpenVPN a legjobb megoldás, mivel ez egy nyílt forráskódú protokoll, amelyet rendszeresen keresnek fel sebezhetőséget és javítást végeznek. Szinte bármilyen titkosítási módszert támogat.

Nem meglepő, hogy az Astrill saját protokolljait ajánlja, StealthVPN és OpenWeb. Ez utóbbi könnyű, kapcsolat nélküli protokoll, ami azt jelenti, hogy gyorsan átkapcsolhatja a kiszolgálókat. TCP-n alapul, és 256 bites AES használatával titkosítva, megnehezítve a mély csomag ellenőrzésével történő észlelést.

A StealthVPN hasonló az OpenVPN-hez, mivel UDP és TCP portokon működik, és eltakarja a csomagokat, így ideális választást jelent tűzfalakkal történő bejutáshoz (összehasonlítható a VyprVPN Chameleon protokolljával, amelyről bővebben a VyprVPN ismertetőnkben olvashat). Titkosítva 256 bites AES-sel és hitelesítve SSL / TLS tanúsítványokkal. Mint az OpenVPN, úgy néz ki és viselkedik, mint egy normál biztonságos kapcsolat, tehát körülbelül ugyanolyan stabil.

Az OpenVPN nyílt forráskódú természete ideális választást kínál sok eszköz számára, ideértve az útválasztókat is, tehát valójában személyes preferencia kérdése. A StealthVPN előnye a kétrétegű titkosítás.

Az Astrill adatvédelmi beállításokkal rendelkezik, ideértve a cookie-k kitöltését is. Bekapcsolhatja a killswitch funkciót is, amely blokkolja az internet-kapcsolatot, ha a VPN meghibásodik.

Az ipleak.org segítségével teszteltük a szivárgásokat. Astrill letette a DNS, WebRTC és IP szivárgás teszteinket. Ezen és a gyilkos kapcsoló között a VPN biztonságosan használható.

Astrill adatvédelem

Az Astrill a Seychelle-szigeteken bejegyzett társaság, amely az Indiai-óceán 115 szigetéből áll. Azt állítja, hogy „elsősorban az utazókra és az emigránsokra összpontosít, akik bármikor és bármikor használják az Astrill VPN szolgáltatást titkosított és korlátlan internet-hozzáféréshez.”

A hely sokat mond a magánéletről. A Seychelle-szigetek a világ egyik legszemélyesebb helye, a Kelet-Afrika partjainál fekvő szigetek kis csoportja, ám a kormánynak nincs egyetlen törvénye, amely a személyes adatok gyűjtésére és felhasználására irányul..

Astrill azt állítja, hogy „szigorú bejelentkezési szabályzattal rendelkezik”. Amint azt az adatvédelmi politikában kifejtettük, „bizonyos információkra van szükség a szolgáltatások műszaki működéséhez”. Az aktív munkamenetek nyomon követése és eltávolítása a leválasztás után történik. A megfigyelt adatok tartalmazzák az Ön IP-címét, az eszköz típusát és egyebeket.

Az előző 20 kapcsolat nyilvántartást vezet, amely magában foglalja a csatlakozási időt, időtartamot, országot, eszköz típusát és az Astrill verziószámát. A „nincs naplózás” állítás ellenére van nyilvántartott információ, még akkor is, ha nehéz lenne visszamenni veled.

Annak ellenére, hogy személyes adatait nem őrzik meg, az Astrill képes és felügyeli azokat. Ennek indokolása azonban indokolt. Ebben az esetben ez biztosítja, hogy a csatlakoztatott eszközök száma kevesebb legyen, de a szolgáltatás nem azt mondja, hogy lépéseket tesz a kiszolgálóinak névtelenítésére.

Ha van valami eljárás, akkor a adatvédelmi politikában nem szerepel.

Fontos megjegyezni, hogy Astrill láthatja, ki csatlakozik, de amennyire meg tudjuk mondani, nem a szolgáltatás igénybevételének módját. A személyesen azonosítható információkat nyomon követik, de nem tartják nyilvántartásban, ami megfelel a „nem naplózás” igénynek.

Vevőszolgálat

Astrill nem zavarja a támogatást. Ahelyett, hogy egy információs adatbázison és a GYIK-listán keresztül vezetne egy kapcsolattartási e-mail megtalálásához, lehetővé teszi, hogy megismerje azt a támogatási oldalon. Élő csevegést kínál, amelyet megnyithat bármelyik Astrill oldal jobb alsó sarkában lévő kicsi körre kattintva, és e-mail támogatást kínál.

Astrill-Live-Chat

Az Astrill telefonos támogatást is kínál az Egyesült Államokban és Hongkongban található számokkal, de a szolgáltatók csak az angolul beszélő ügyfeleket támogatják..

Körülbelül két órán belül választ kapott egy e-mailes kérdésre, amely gyors. E-mailt azonban hétköznap délben küldtük el az Egyesült Államokban, így hosszabb várakozás lehet, ha késő este vagy hétvégén küldi el üzenetét..

A barkácsolás támogatása érdekében kap egy GYIK-ot, telepítési útmutatót és video útmutatót. A telepítési útmutatók kiterjedtek és az Astrill különálló wiki részét képezik. Szinte minden kérdést feltesz a VPN konfigurálására az adott operációs rendszerrel kapcsolatban. Az Astrillnek még útmutatói vannak a BlackBerry telefonok IKEv2-vel történő beállításához.

Astrill-beállítás-kézikönyvek

A GYIK alapvető. Olyan kérdéseket foglal le, mint például az Astrill által kínált különféle tervek és protokollok, amelyekkel kapcsolatba léphet. Úgy tűnik, hogy ez a terület inkább az értékesítés előtti kérdésekre összpontosít, mint a műszaki kérdésekre.

Az Astrill négy video oktatást kínál, amelyek inkább áttekintésekhez hasonlítanak. Vannak videók az asztali alkalmazáshoz, az útválasztó kisalkalmazásához, a DD-WRT beállításához, valamint áttekintés arról, hogy mi a VPN és hogyan működik az Astrill. Ez nem pontosan támogatja, de a videók tisztázhatják a felhasználói felület területeit, ha problémái vannak.

Noha vannak asztali és router áttekintések, nincsenek videók az Android vagy iOS alkalmazásokhoz.

Az Astrill nem kínálja a hagyományos tudásbázist, mint a legtöbb más VPN-szolgáltató. Azonban az az információ, amely benne lenne, csak a GYIK-ben és a wikiben található.

Ennek ellenére a legjobb lehetőség a közvetlen támogatás. Általában fordítva van, amely friss levegő lélegzete, ha félre van helyezve. További hibaelhárítási útmutatót és egy közösségi fórumot akartunk, hogy kitöltse a támogatási rendszert.

Az ítélet

Az Astrill egy gyors, drága VPN, nagyvonalú, ingyenes próbaverzióval. A felület mérete miatt dühöngő, de a szolgáltatás egyébként jó. A szerverváltás gyors, a letöltési sebesség kiváló és a Netflixnél is túljut.

Az Astrill legerősebb pontja jellemzői. A szűrés nagyszerű alkalmi VPN-használat esetén, ahol aggódik a magánélet védelme, de nem az internet-kapcsolat felének vagy annál nagyobb összegének költségén. Szeretjük a szabadalmaztatott protokollokat is, de az OpenVPN a legtöbb esetben elegendő.

Az Astrill egy kiváló választás a VPN számára, és a szűrési lehetőségek elválasztják egymástól. Mégis vannak más lehetőségek, amelyek jobban megfelelnek. Feltétlenül olvassa el a VPN-véleményeket, hogy többet tudjon meg róla.

Mit gondolsz Astrillről? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map