A SaferVPN áttekintése – frissítve 2020-ig

SaferVPN áttekintés

A SaferVPN meglehetősen szabványos és olcsó VPN-szolgáltatás, tisztességes funkciókkal, de a lassú sebesség tartja azt a legfelső szintből. Néhány aggályunk van az adatvédelmi politikájával kapcsolatban is, bár bevezet a Netflixbe (kicsit). A részletekért olvassa el a SaferVPN teljes áttekintését.


A SaferVPN áttekintése

legjobb VPN-vélemény

A két izraeli szoftvermérnök által 2013-ban létrehozott SaferVPN egy virtuális magánhálózat, amelynek célja „biztonságos, magán és cenzúrázatlan internet-hozzáférés biztosítása bárki számára bárhol és bárhol”. Ez nagyrészt sikeres, egyszerűsített felhasználói élmény, tisztességes sebesség és alacsony árak mellett. A minimálisan megőrzött naplók azonban adatvédelmi szünetet tarthatnak.

Ebben a SaferVPN áttekintésben mindent megbeszélünk, ami tetszett és mi nem tetszett miután időt töltöttünk vele. Az ítélet meghozatala előtt megvitatjuk a funkciókat, az árakat, a könnyű használatot, a támogatott eszközöket, a szerver helyét, a sebességet, a biztonságot és az ügyfélszolgálatot..

Szeretjük a SaferVPN-t annak kért árán. Ugyanakkor ésszerűtlen lenne, ha többé lenne. Noha nagy érték, a SaferVPN nem rendelkezik lenyűgöző sebességgel vagy funkciókkal, így ha VPN-t keres minden csengővel és síppal, nézd meg a legjobb VPN-cikket.

Slide-1

SaferVPN-Slider2

SaferVPN-Slider3

SaferVPN-Slider4

SaferVPN-Slider5

Előző

Következő

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a SaferVPN-hez

Jellemzők

Bár a felület könnyű, a SaferVPN rendelkezik megfelelő tulajdonságokkal. Mint minden jó VPN-nek, tartalmaz egy gyilkos kapcsolót is, de furcsa módon alapértelmezés szerint le van tiltva. Semmi különlegeset nem tehet a killswitch-rel, például beállíthatja, hogy csak bizonyos alkalmazásokon működjön, de az alapvető funkciók ott vannak.

A gyilkos kapcsoló gyakori, ám az automatikus WiFi biztonság nem. Alapértelmezés szerint a SaferVPN úgy van beállítva, hogy automatikusan engedélyezi a VPN-t nem biztonságos hálózatokban. Felvehet megbízható WiFi hálózatokat az ügyfélbe, hogy nekik is megkerülje ezt a szabályt.

safervpn-review-wifi

Az asztali kliensen kívül van egy böngésző-kiterjesztés a Chrome és a Firefox számára. A kiterjesztés azonban nem csinál semmi különlegeset. Ez csak egy másik mód a VPN vezérlésére, de a gyors hozzáférés a helymeghatározáshoz vagy a hely megváltoztatásához nem sérti.

A SaferVPN emellett csupasz. Nem kínál megosztott alagútépítést az ügyfélben, ezt a funkciót mindig keresünk. Az ExpressVPN például lehetővé teszi annak beállítását, hogy mely alkalmazások használják a VPN-alagutat, és melyik megkerüli azt, amint azt az ExpressVPN áttekintésünkben láthatjuk.

SaferVPN támogatott operációs rendszerek

A platform támogatása jó, de nehéz megtalálni. A vezérlőpulton található a Windows, a MacOS, az Android és az iOS telepítői, valamint a Chrome és a Firefox kiterjesztéseire mutató hivatkozások. Furcsa módon, a Firefox kiterjesztés kivételével minden telepítő mellett vannak oktatóprogramok.

safervpn-review-szerelők

Bár a korlátozott Android-verziókra történő telepítést támogatjuk, a SaferVPN nem teszi elérhetővé a .apk fájlt.

A SaferVPN szinte bármire telepíthető, ideértve az útválasztókat, a Linux dobozokat, a hálózathoz csatlakoztatott tárolókat, az e-olvasókat és a játékkonzolokat. Az összes telepítéshez telepítési útmutató tartozik, ám ezeket nehéz megtalálni. Ahelyett, hogy a vezérlőpulton hivatkozna a beállítási útmutatókra, a SaferVPN résbe helyezi őket a tudásbázisának „gyors indítása” szakaszában..

A SaferVPN szolgáltatások áttekintése

SaferVPN logówww.safervpn.com

229 dollártól kezdve minden hónapban

Tábornok

Fizetési módok
PayPal, hitelkártya

Cryptocurrency elfogad

Egyidejű kapcsolatok
5

Támogatja az osztott alagút kialakítását

Korlátlan sávszélesség

Ingyenes próbaverzió elérhető
1

Visszatérítési időszak
30

Szervermennyiség világszerte
43 szerver 43 országban

Asztali operációs rendszerek
Windows, MacOS

Mobil operációs rendszerek
Android, iOS

Böngésző-kiterjesztések
Króm

Útválasztókra telepíthető

streaming

Hozzáférhet a Netflix USA-hoz

Hozzáférhet a BBC iPlayerhez

Hozzáférhet Hulu-hoz

Hozzáférhet az Amazon Prime Video-hoz

Biztonság

Titkosítási típusok
256-AES

Elérhető VPN-protokollok
OpenVPN, PPTP, IKEv2

Engedélyezve az eszköz indításakor

Lehetővé teszi a torzítást

Nem naplózási politika

A DNS szivárgásteszt sikeres volt

Killswitch elérhető

Rosszindulatú programok / hirdetésgátlókat tartalmaz

Támogatás

Élő chat
24/7

E-mail támogatás
24/7

Telefonos támogatás

Felhasználói fórum

Tudásbázis

Árazás

A TorGuard-szal szemben, amely számos adatvédelmi szolgáltatást kínál (olvassa el a TorGuard áttekintésünket), a SaferVPN csak egyet kínál. Az egyetlen különbség a tervek között az időtartam, a hosszú távú szerződéseknél magasabb kedvezményt kapnak. Míg az ár alacsony, a rugalmasság hiánya megnehezíti a golyó harapását.

Különösen a SaferVPN nem nyújt havi tervet. A legtöbb havi terv rossz – olvassa el a Hide.me áttekintésünket, hogy megnézze az egyik legrosszabbot -, de még mindig kínálnak olcsó belépési pontot azok számára, akik készpénzre szorultak ki. Szinte soha nem ajánlunk havi terveket, ám alacsony értékük ellenére rugalmasságot nyújtanak.

A jó hír az, hogy minden terv visszatéríthető 30 napra. Van némi zavart a pénztár oldalán.

Egyéves vagy kétéves előfizetés kiválasztásakor a SaferVPN azt mondja: „A 3 éves terv magában foglalja a legnagyobb megtakarítást, és teljes egészében visszatéríthető 30 napra.” Ez azt jelenti, hogy a másik két terv nem, de a visszatérítési politika átvizsgálása és az ügyfélszolgálat elérése után megerősítettük, hogy minden tervnek megvan a pénz-visszatérítési garanciája.

Az útból való felvázolással ideje beszélni arról, hogy a SaferVPN miért jobb. Az árak a legalacsonyabbak között vannak, amelyeket látunk, így az olcsó szolgáltatók, mint például a privát internet-hozzáférés, nagyszerű jegyeknek tűnnek (olvassa el a PIA-áttekintésünket). Az éves terv jó értéket kínál, de hasonló árakat másutt is találhat. A hároméves terv viszont páratlan.

Azon kevés szolgáltató, amely hároméves terveket kínál, általában nem kínál olcsóbbként. Például, a NordVPN kb. 25 dollárral számol fel egy, két és három évre (olvassa el a NordVPN áttekintésünket, hogy megnézze, miért érdekli a feltöltés). Ha penneket szorongat, a SaferVPN kiváló választás.

Van egy ingyenes próbaverzió, de nehéz megtalálni. Felhívtuk a támogatást, hogy kérdezzük róla, és a képviselő hivatkozást tudott adni nekünk egy 24 órás tárgyaláshoz. Természetesen nem azt mondtuk, hogy felülvizsgáljuk a szolgáltatást, tehát a próbaverzió mindenki számára elérhető, de a honlapon nem érhető el..

A fizetési módok vonatkozásában a SaferVPN elfogadja a szokásos gyanúsítottat. Fizethet a legtöbb jelentős hitelkártyával, a PayPal-nal és a bitcoin-lal. A többi szolgáltató által elfogadott helyi fizetési lehetőségek nem állnak rendelkezésre, de ez nem túl nagy probléma.

SaferVPN szimultán kapcsolatok

Az összes SaferVPN terv öt eszközzel érkezik, további vásárlás lehetősége nélkül. Az öt elfogadható, mert alapvetően a VPN-szolgáltatók szabványa, ám néhány további nem ártana. A CyberGhost például hét szolgáltatást kínál (olvassa el a CyberGhost áttekintést).

Egyszerű használat

A regisztráció a SaferVPN segítségével egyszerű. Csak annyit kell tennie, hogy kiválaszt egy tervet, írja be e-mail címét és válassza ki a fizetési módot. Ezután a jelszó létrehozására szolgáló oldalra küldi, és a SaferVPN e-mailben elküldi neked a fiók hitelesítő adatait. Vegye figyelembe, hogy nem küldi el jelszavát az e-mailben. Ez rossz biztonsági gyakorlat lenne.

safervpn-review-regisztrációs

De ne engedje le az e-mailt. Használhatja azt, vagy a kezelőpanelt, amelyre a regisztráció után irányított, és letöltheti a telepítőt. A Vezérlőpulton a SaferVPN automatikusan felismeri, hogy milyen operációs rendszert használ, és ajánlja a megfelelő telepítőt. Az ajánlott telepítő közelében található „További alkalmazások mutatása” gomb, amely más telepítőkhöz és oktatóprogramokhoz küld.

Összességében a központ egyszerű. Megtekintheti a számlákat, letöltheti más platformok telepítőit, frissítheti a fiókja adatait, és kezelheti a számlázást.

safervpn-review-kezelőpanel

A telepítés után a SaferVPN megnyílik, és kiválasztja az ajánlott helyet. A felület nagyjából olyan nagy, mint egy okostelefon-alkalmazás iPhone 4-en, és nem méretezhető át. Noha nem olyan kicsi, mint az Astrill felülete (olvassa el az Astrill áttekintést), a SaferVPN-et nehéz volt olvasni egy 4K-os kijelzőn..

Ha nem törődik azzal, hogy hova csatlakozik, akkor kattintson az alsó felé a nagy, zöld „csatlakozás” gombra. A SaferVPN automatikusan csatlakoztat téged az ajánlott szerverhez, amelyet megfelelőnek találtunk, és máris úton vagy. Ha ki akarja választani a tartózkodási helyét, kattintson a „jelölés” gomb melletti kis jelölőre.

safervpn-review-interfész

A bal oldalon megjelenik egy ablak, amely megmutatja a rendelkezésre álló helyeket. Ez az ablak, elválasztva, a felülettel együtt mozog. A helyablakot húzhatja a főablaktól, de ha megpróbálja mozgatni a főablakot, akkor a helyablak mozog vele.

Helyszín megtalálása könnyű, főleg mivel a SaferVPN hálózata kicsi. Ha azonban még nem hajlandó görgetni, akkor kereshet egy helyet, használhatja a SaferVPN egyik ajánlott vagy kedvenc helyét, hogy azok megjelenjenek a lista tetején.

safervpn-review-server-kiválasztás

Mint sok VPN-hez, a SaferVPN nem engedélyezi a kiszolgálók átváltását anélkül, hogy előbb leválasztanák őket. Bosszantó, de a SaferVPN gyorsabb, mint az átlagnál gyorsabb csatlakozási ideje ezt megteszi.

Az interfész egyetlen másik területe a beállítások menü, amely a jobb felső sarokban lévő hamburger ikonra kattintva érhető el. A beállítások lefedik az alapokat, beleértve az indítási lehetőségeket, a protokoll beállításait és az alkalmazás frissítéseit. Támogatási jegyeket küldhet be, megnyithatja a tudásbázist, és megnyithat egy sebességteszt alkalmazást a beállításokból, amelyek olyan funkciók, amelyeket nem minden VPN kínál.

Sebesség

A SaferVPN nem áll közel a rendelkezésre álló leggyorsabb VPN-szolgáltatókhoz, ám mégis ésszerű eredményeket hoz, ha otthon közelében alagútál, és rengeteg adatot szeretnél játszani. Azok, akik korlátozott összeköttetéssel működnek, vagy a cenzúra révén alagútba akarnak lépni, valószínűleg másutt akarnak keresni. Az alábbi táblázatban láthatja a tesztelt helyeket és a nem védett sebességet.

Hely: Ping (ms) Letöltés (Mbps) Feltöltés (Mbps)
Nem védett (St. Louis, MO)10142,710.33
USA streaming7565.969.63
Kanada3389.029.26
Hollandia11430.056,36
Ciprus16313.424.16
Singapore23630.493,08

Amikor Észak-Amerikában maradtunk, a SaferVPN jó, ha nem is lenyűgöző eredményeket ért el. Várakozási ideje alacsony maradt, és a letöltési sebességünk körülbelül 40% -át feladtuk. Furcsa módon az USA streaming szerver, amely közelebb volt a tesztelési helyünkhöz, rosszabb lett, mint a British Columbia adatközpontja..

A világ más részeire való felkeresés többnyire ki van zárva, hacsak nincs gyors kapcsolat otthon. A nem védett sebességünk kb. 20% -ánál Hollandia és Szingapúr lassúak voltak, csakúgy, mint a ciprusi adatközpont, amely még 10% -ot sem adott.

De a késés minden helyszínen alacsony maradt. Noha a kezdeti késés ugrja a SaferVPN-t a játékvezetési útmutatónk legjobb VPN-jétől, ezt nem szabad figyelembe venni. Figyelembe véve a proxyblokkokkal szembeni ellenálló képességét, ez jó választás exkluzív címek böngészésére a PlayStation Network vagy az Xbox Live alkalmazásban, még akkor is, ha a késleltetés nem a legjobb, amit látottunk..

Biztonság

A SaferVPN az elavult „bank szintű titkosítás” marketing igényt használja, ám ennek ellenére is biztonságos. Alapértelmezés szerint 256 bites AES-t használ az OpenVPN-vel, de támogatja az IKEv2, L2TP / IPSec és PPTP fájlokat is. Van egy „automatikus” beállítás, amely tesztelésünk alapján az OpenVPN-t használja. Jó ötlet lehet engedélyezni, mert lehetővé teszi, hogy a SaferVPN visszatérjen egy másik protokollra, ha az egyik meghibásodik.

A titkosítást azonban nem változtathatja meg, függetlenül attól, hogy melyik protokollt használja. Ez zavaró lehet az új felhasználók számára. A marketing anyagok azt sugallják, hogy az AES 256-bites protokollt használják a protokollok között, amikor a valóságban az L2TP és a PPTP nem támogatják. Erről többet megtudhat a titkosítás leírásában és a VPN-protokoll lebontásában.

DNS-szivárgásteszteket végeztünk több kiszolgálón keresztül, és a SaferVPN nyilvánvaló eredményeket hozott. Teszteltük a WebRTC és az IP szivárgást is, és ezeket is meghaladtuk.

Magánélet

Nehéz bízni az adatvédelmi politikákban, különösen olyan szolgáltatókkal, mint például az IPVanish, akiket középnadrágjukkal lezártak – olvassa el az IPVanish áttekintésünket. Ennek ellenére a „nincs napló” állítások támadása továbbra is fennáll, és a SaferVPN nem akadályozza meg ezt a tendenciát. Adatvédelmi politikája ugyanakkor elég részletes, hogy kényelmet nyújtson nekünk.

Röviden: a lényeges információkat nem naplózza vagy figyeli. Mint a legtöbb VPN-szolgáltató esetében, az igazság bonyolultabb.

Csatlakozáskor négy dolog kerül naplózásra: a munkamenet kezdésének és befejezésének dátuma és ideje, a munkamenet során átvitt adatok mennyisége, a hely, amelyhez csatlakozott, és a hely, ahonnan csatlakozott. A SaferVPN adatvédelmi politikájában megjegyzi, hogy nem naplózza az Ön IP-címét, amikor a csatlakoztatott országot naplózza..

Naplózza ezeket az információkat, hogy „megkönnyítse a szolgáltatás nyújtását az Ön számára…, és megvédje a SaferVPN, annak felhasználói és más harmadik felek jogait”. A SaferVPN azt állítja, hogy az adatokat felhasználhatja a jogi kérelmek teljesítéséhez, átszervezés vagy egyesülés részeként átadhatja azokat vagy harmadik félnek továbbíthatja a szolgáltatás zökkenőmentes működésének biztosítása érdekében..

Ijesztő, de a SaferVPN egyértelművé teszi, hogy az Ön IP-címét, a DNS-lekérdezéseket, a webhely előzményeit és az adatátvitelt nem figyeli vagy naplózza. Noha ez összhangban lenne a SaferVPN adatvédelmi politikájával, ha megosztaná ezeket az információkat, „egyszerűen nem létezik”.

A naplók hosszabb ideje alatt a SaferVPN nem egyértelmű. Azt mondja, hogy a fiók adatait, például a nevét és az e-mail címét, mindaddig megőrzik a fájlban, amíg van fiókod, de a kapcsolat és a tevékenységek naplói mindaddig megőrizhetők, amíg a SaferVPN megfelelőnek tartja. Megjegyzi a 30 napos átlagot az adatvédelmi politikában.

A SaferVPN esettanulmányt nyújt, amely jól összefoglalja adatvédelmi politikáját. Amikor csatlakoztunk az Egyesült Államok keleti szerveréhez, láthatjuk, hogy egy névtelen felhasználó csatlakozik ehhez a szerverhez, valamint a kapcsolat ideje és időtartama.

Ahogy a cég mondja: „Tudhatjuk, hogy egy SaferVPN ügyfél elérkezett egyik szerverünkhöz, de nem tudjuk, és nem tudjuk, hogy hogyan és ki fér hozzá szolgáltatásunkhoz.”

Streaming Performance

A SaferVPN rendelkezik külön streaming helyekkel az Egyesült Államokban és Egyesült Királyságban, és tesztelésünk alapján működnek. Képeink nélkül hozzáférhettünk a Netflixhez és a BBC iPlayerhez, de a SaferVPN alsó sebessége kizárta a Netflix legjobb VPN-jétől és a BBC iPlayer útmutatók legjobb VPN-jétől..

A Hulu és az Amazon Prime Video nem volt olyan következetes. Hulu az USA streaming szerveréről dolgozott, de kudarcot vallott, amikor az Egyesült Királyságot használtuk. Az Amazon Prime Video-t viszont mindkettő blokkolta. Ennek ellenére a Netflix és a BBC iPlayer a legfontosabbak a körömre, és a SaferVPN ezen a fronton is sikeres..

Szerver helyek

A SaferVPN hálózata nem érzékeny. 43 hely közül lehet választani, amelyek közül kettő redundáns, streamingre szánt hely. Legtöbben Európában vannak – a 37-ből 21-en -, a többiek viszonylag szétszórtan vannak.

safervpn-review-server-helyszínek

Tekintettel a SaferVPN bázisára az Egyesült Államokban, arra számítottuk, hogy több adatközpont létezik, de csak három van: egy a keleti parthoz, egy a nyugati parthoz és egy a streaminghez. A világ más részein a lehetőségek közepes. A SaferVPN-nek van egy kiszolgálója a Közel-Keleten és Afrikában, és egy maroknyi Ázsiában, tehát ha egzotikus helyeket keres, akkor a legjobb másutt keresni.

Vevőszolgálat

Annak ellenére, hogy újabb cég, a SaferVPN kiváló támogatási erőforrásokkal rendelkezik. A tudásbázis többnyire „gyors indulási” útmutatókból áll. Miközben vannak útmutatók a telepítő használatához Windows, macOS, iOS és Android rendszereken, vannak útmutatók az útválasztókra, a hálózathoz csatlakoztatott tárolókra és másra történő telepítéshez.  

Az útmutatók nagyszerűek. A SaferVPN szinte minden lehetséges telepítést lefedi, lépésről lépésre és képernyőképekkel. Az egyes platformokra történő telepítésre vonatkozó útmutatások mellett a SaferVPN útmutatásokat is tartalmaz a különböző protokollok konfigurálására ezen a platformon.

safervpn-review-útmutatók

A tudásbázis más területein talál egy GYIK-ot a számlázáshoz, a VPN működésével kapcsolatos kérdéseket és a SaferVPN szolgáltatásával kapcsolatos magyarázatokat, amelyek mindegyike részletes, és lépésről lépésre és képernyőképeket tartalmaz, ha szükséges.

A közvetlen támogatás érdekében a SaferVPN 24/7 élő csevegéssel és e-mailekkel rendelkezik. Az élő chat hasznos az egyszerű válaszokhoz, de a legtöbb megoldás megtalálható a tudásbázisban. Ennek ellenére a felülvizsgálat során többször is felhasználtuk a szolgáltatás bizonyos szempontjainak tisztázására.

E-mailen keresztül megkerestük a szerverhelyek számát is, amelyet a webhely azonosított. A kérdés célja az volt, hogy megtudja, vajon a támogatási ügyintéző átirányít-e minket a weboldalra, vagy megválaszolja-e a kérdést. Szerencsére mindketten megtették, és gyorsan meg is tettek. Körülbelül 15 órán belül kapott választ.

Az ítélet

A SaferVPN egy olcsó szolgáltató, amelynek nincs sok funkciója. A szolgáltatás magja azonban szilárd, ésszerű sebességgel otthon közelében és hozzáféréssel az streaming platformokhoz. Biztonsága szintén jó, de azoknak, akik rendkívül aggódnak a magánélettel kapcsolatban, problémák lehetnek a naplókkal, amelyeket tartanak.

Ennek ellenére nagyszerű választás azok számára, akik olcsón akarják böngészni a Netflix exkluzív termékeit. Ha inkább többet keresne, olvassa el a többi VPN-véleményünket.

Mit gondolsz a SaferVPN-ről? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map