WiTopia personalVPN pregled – Ažurirano 2020

WiTopia personalVPN pregled

Čini se da je WiTopia personalVPN sastavljen zajedno s idejom koja značajke samo zbunjuje. Rezultat je visoko funkcionalni VPN bez gluposti koji bi mogao poboljšati brzinu, kao i nekoliko opcija za sigurnost i jednostavnost korištenja. Pročitajte našu cjelovitu WiTopia recenziju za detalje.


najbolje-VPN-recenzije

WiTopia personalVPN postoji od 2005. godine, tako da nije novo dijete u kvartu. To može izgledati kao povratak sredinom 2000-ih, ali funkcionalno je. Tvrdi se da je “siguran i privatan” i da ima jednostavnu politiku privatnosti bez žargona koja ne obećava nikakvu prijavu.

Ova osobna recenzijaVPN provest će se kroz svoje prednosti i nedostatke. Pregledat ćemo značajke u ponudi i testirati njegovu brzinu i sigurnost. Također ćemo pregledati njegove cijene, lokacije poslužitelja, korisničku uslugu, performanse streaminga, privatnost i jednostavnost korištenja prije nego što vam donesemo presudu.

“Funkcionalna” je najbolja riječ koja opisuje personalVPN. Svojim pravilima povrata novca, možda vrijedi probno testiranje, ali nedostaju značajke koje biste našli s nekim od njegovih konkurenata po istoj cijeni ili manje. Mobilni uređaji također se osjećaju kao mrtva misao, osim ako niste korisnik energije, pa ako tražite najbolji VPN za mobitel, to nije to.

witopia prskanja-1

witopia prskanja 2

witopia prskanja 3

witopia prskanja-4

prijašnji

Sljedeći

Alternativa za WiTopia personalVPN

prednosti & nedostaci

Značajke

personalVPN nije u skladu sa značajkama, ali proći ćemo kroz ono što ima. Ima klijent za radnu površinu za macOS, Windows i Linux. To je ružno, ali djeluje i jednostavno je.

personalvpn-advconnect

Klijent korisnicima olakšava prilagodbu svoje veze uz postavke za odabir željenog protokola ili poslužitelja. Postoji tehnički zapisnik koji vam može pomoći da utvrdite probleme s vezom koji bi mogli biti. Dobivate i kartu svijeta s pribadačama koja prikazuje širenje osobnih poslužiteljaVPN-a po cijelom svijetu.

To je isto uzbudljivo i korisno koliko i klijent desktop računala.

Što se mobilnih uređaja tiče, nemate sreće jer nema osobnih VPN mobilnih aplikacija. Ako se želite povezati na pametnom telefonu ili tabletu, morat ćete smisliti kako koristiti konfiguracijske datoteke ili upute u ponudi.

Glavne značajke koje biste mogli očekivati ​​od VPN-a usmjerenog na privatnost, kao što je prekidač ubistva, nisu dostupne. Ako prekinete vezu ili prekinete vezu, vratit ćete se na postojeću internetsku vezu, pa uzmite WiTopia tvrdnju da je personalVPN “zaista privatna” usluga s prstohvatom soli.

Mogli biste barem očekivati ​​da će podijeljeno tuneliziranje biti značajka kada primijetite da klijent ima postavku za “pošalji sav promet”, ali bit ćete razočarani ako to učinite. Čini se da ne radi ništa. To ćemo dodirnuti kasnije u ovom pregledu.

Web stranica tvrdi da nudi „prikrivene načine rada sa Tor tehnologijom“ na svojim skupljim paketima. Kao što objašnjavamo u vodiču VPN nasuprot proxy-u prema Toru, šifriranje oko Tor-a je moguće razbiti. Ako tražite VPN koji nudi dodatnu privatnost i sigurnost, to vjerojatno nije funkcija koju biste trebali platiti.

Ne možete koristiti OpenVPN veze ako ste pretplaćeni na Basic paket. Kao što smo spomenuli u slomu VPN protokola, OpenVPN je najbolji protokol za većinu korisnika, koji nudi i brzinu i sigurnost, tako da zaustavljanje onih na osnovnom paketu korištenjem izgleda kao loša odluka.

Također ne morate iskoristiti njegov Tor stealth način rada s osnovnom pretplatom, ali to ionako nije mnogo prodajno mjesto.

Samo Premier, najskuplji paket personalVPN-a, nudi dodatne mogućnosti u pogledu značajki. Moći ćete koristiti svoju uslugu putem usmjerivača, istovremeno povezati osam uređaja i besplatno dobiti WiTopijinu uslugu šifriranja SecureMyEmail..

Pregled značajki WiTopia personalVPN

WiTopia personalVPN Logowww.personalvpn.com

Počinje od 417 dolara mjesečnoSvi planovi

Općenito

Metode Plačanja
PayPal, kreditna kartica

Prihvaća cryptocurrency

Istovremene veze
8

Podržava podijeljeno tuneliranje

Neograničena propusnost

Besplatna proba je dostupna

Razdoblje povrata novca
30 dana

Količina poslužitelja u cijelom svijetu
65 poslužitelja u 42 zemlje

Okna za radnu površinu
Windows, MacOS, Linux

Mobilni OS
Android, iOS, Blackberry

Proširenja preglednika

Može se instalirati na usmjerivač

streaming

Može pristupiti Netflix US

Može pristupiti BBC iPlayeru

Može pristupiti Hulu

Može pristupiti Amazon Prime Video

sigurnosti

Vrste šifriranja
256-AES, Blowfish-128

Dostupni su VPN protokoli
IPSec, OpenVPN, PPTP, L2TP

Omogućeno pri pokretanju uređaja

Omogućuje bujicu

Pravila bez evidentiranja

Prošao DNS test propuštanja

Dostupan Killswitch

Uključen je zlonamjerni softver / blokator oglasa

podrška

Live Chat
24/7

Podrška putem e-pošte
24/7

Telefonska podrška

Korisnički forum

Baza znanja

cijena

personalVPN može vam pokušati prodati trogodišnje pakete, ali samo osnovni, koji ima najniži nivo, ima išta blizu dobre vrijednosti. Ako želite obvezati na VPN uslugu na dvije ili tri godine, bilo bi bolje da pogledate naš NordVPN pregled.

Nema besplatnog suđenja s personalVPN-om, tako da je najjeftiniji način isprobavanja usluge pretplata na njegov osnovni paket za 5,99 dolara mjesečno. Ako svoj novac želite vratiti kasnije, možete iskoristiti njegovu politiku zajamčenih povrata u roku od 30 dana.

Ako želite isprobati naprednije značajke, morat ćete platiti dužu pretplatu. Paket drugog reda, Pro, košta 39,99 dolara za šest mjeseci, a trošak traje 159,99 dolara za trogodišnji mandat.

Za taj novac, imate pristup OpenVPN poslužiteljima i Tor stealth modu. Broj istodobnih veza ostaje isti. Samo Premier, koji za tri godine košta 209,99 USD, nudi išta više, s usmjerivanjem rutera i osam istodobnih veza.

Možete platiti PayPalom i većinom glavnih kreditnih kartica, što je tipično. Ne prihvaća kriptovalute, tako da nećete moći koristiti bitcoin za plaćanje svog VPN paketa kao što možete s ExpressVPN (pročitajte naš ExpressVPN pregled).

Po 5,99 dolara mjesečno za Basic paket, personalVPN se na prvi pogled čini povoljnim cijenama. Usporedimo to s privatnim pristupom internetu, još jednom od naših visoko ocijenjenih pružatelja usluga, da vidimo je li to istina. Najprije pogledajte naš pregled PIA.

Za samo jedan dolar više mjesečno, PIA posjeduje prekidač za ubojstvo, što ga čini boljom opcijom za privatnost, brze poslužitelje i više od 3000 njih u usporedbi s oko 60 sa personalVPN-om. Također dobivate blokiranje zlonamjernog softvera i OpenVPN kao standardnu, a ne premium značajku.

personalVPN samo nije velika vrijednost kada pogledate što nudi po cijeni, posebno kada ga uspoređujete s drugim uslugama. Čak i uz 30-dnevnu naknadu za povrat sredstava, personalVPN se trudi da vas veže s duljim uvjetima na paketima višeg sloja kako biste dobili značajke koje bi bile standardne drugdje, poput OpenVPN veza.

S ograničenim značajkama i osnovnim VPN klijentom, šestomjesečni do trogodišnji paketi nisu dobra vrijednost za novac u usporedbi s VPN-ovima na našoj listi najboljih VPN davatelja.

Jednostavnost korištenja

Registracija za personalVPN je jednostavna. Na stranici s proizvodima možete odabrati između tri paketa i različitih planova cijena u ponudi.

Mogli biste se zabrinuti kad vidite stranicu za naplatu. Kako bi se usredotočio na privatnost, web stranica i dalje traži vaše podatke o naplati. Ne postaje jasno da im pružanje usluge nije obavezno, ali bili smo u mogućnosti platiti bez da to učinimo.

Za VPN uslugu na temelju privatnosti loš je oblik traženja tih detalja, posebno zato što vas obrazac potiče da unesete svoje detalje bez da jasno kažete da nisu obavezne. Kasnije ćemo izložiti zabrinutost zbog upravljanja WiTopia podacima u odjeljku “privatnost”.

personalvpn-naplata

Nakon što se registrirate i platite, dobit ćete vezu za potvrdu vašeg računa i prijavu. Navedena veza uputit će vas na područje vašeg računa, u kojem je navedena usluga na koju ste registrirani i pružene su veze za preuzimanje VPN-a. klijent, nadogradite ili promijenite zaporku.

To je jednostavno i jednostavno, ali morat ćete se sjetiti da biste aktivirali uslugu u odjeljku “Akcije” prije nego što je možete koristiti. Nakon što se aktivira, kliknite na “downloads / postava” da biste dobili opcije za preuzimanje klijenta za vaš operativni sustav.

personalvpn-preuzimanje

Kao što smo spomenuli, mobilnih uređaja nema puno. Dobit ćete ili konfiguracijsku datoteku OpenVPN ili upute za postavljanje ostalih VPN protokola. Ako ste otišli na osnovni paket, nećete moći koristiti OpenVPN datoteku.

Srećom, postupak instalacije za desktop klijent je puno jednostavniji. U sustavu Windows dodijelili ste izvršnu instalacijsku datoteku i ne opterećuje vas mogućnostima.

Instalacija je brza, ali imali smo problema s vezom za preuzimanje. Stalno smo dobivali pogrešku 404, za koju smo morali pokušati riješiti klikom natrag i pokušavajući instalacijsku vezu za Windows dok preuzimanje nije uspjelo.

personalvpn-glavna

Korištenje osobnog VPN-a

Prvo što ćete primijetiti nakon instaliranja klijenta jest koliko izgleda kao zastarjeli. No većinom je to jednostavno. Klikom na “brzo povezivanje” automatski ćete se povezati s najbližim VPN poslužiteljem na vašu lokaciju.

Klijent pruža i kartu svijeta pa možete vidjeti koji se poslužitelji nalaze gdje. Ne možete ih kliknuti da biste se povezali i ne morate previše zumirati.

personalvpn-settings

Odjeljak s preferencijama omogućuje vam odabir željenog protokola sigurnosti VPN-a, omiljenog poslužitelja pristupnika i promjenu drugih postavki. Svaka opcija ima koristan opis svoje namjene pored sebe. To je korisno, posebno za neke napredne postavke.

U ovom se odjeljku nalazi i opcija “pošalji sav promet”, a to je značajka podijeljenog tuneliranja koja ne radi ništa. Kontaktirali smo WiTopijinu korisničku službu i pitali o tome, kao što ćete vidjeti u odjeljku “korisnička podrška” ispod.

personalvpn-promet

Klijent nije blještav, ali ne čini teško pronaći ono što trebate pronaći jer se svemu može pristupiti iz glavnog prozora.

Pravo razočaranje je sučelje. Nije privlačno i može zavarati korisnike, posebno s postavkama za značajke koje ne postoje. Ostale značajke, poput karte svijeta, čine se besmislenim dodacima koji bi mogli i frustrirati korisnike.

Ubrzati

WiTopia tvrdi da njegova “brzinska prednost” čini personalVPN jednom od najbržih VPN usluga u poslu. Željeli smo tu tvrdnju staviti na test, pa smo iz naše baze u Velikoj Britaniji izveli testove brzine na nekoliko njegovih poslužitelja širom svijeta. Rezultati su navedeni u nastavku.

Mjesto: Ping (ms) Preuzimanje (Mbps) Učitavanje (Mbps)
Nezaštićeno (UK)1128.654.28
Amsterdam2327.593.97
Toronto17626.762.71
San Francisco2775.163.02
New York City15226.613.38
Los Angelesu30318,802.76
Moskva10827.193.53
Tokijo46515.021.50
Kairo1241.361.86
Jerusalim12524.354.06

Rezultati su dobri, loši ili ružni, ovisno o tome gdje gledate. Problem s personalVPN-om je nedosljednost u brzini i performansama od poslužitelja do poslužitelja.

Pogledajmo Amsterdam i Toronto koji su imali gotovo identične brzine do nezaštićene veze, unatoč udaljenosti jedna od druge. Toronto je udaljen oko 3,400 milje od Ujedinjenog Kraljevstva, tako da je posebno uspješnost ovog poslužitelja impresivna.

Nažalost, tu nedosljednost nosi svoju ružnu glavu. Los Angeles i San Francisco nalaze se u Kaliforniji, udaljeni su oko 5000 milja od Ujedinjenog Kraljevstva, a udaljeni su samo 310 milja, ali brzina preuzimanja između njih varirala je od 5-18 megabita u sekundi.

Isto se može vidjeti sa susjednim Egiptom i Izraelom, koji su udaljeni samo 250 kilometara. Brzina između njih kretala se u rasponu od 1-24 Mbps. Pri brzini od 1 Mbps, učitavanje web stranica biti će poteškoća, a kamoli za streaming filma.

WiTopia ne preporučuje poslužitelje. Oni koje smo odlučili pregledati odabrani su nasumično. Umjesto toga, čini se da će se kvaliteta vaše veze razlikovati po prilično marži, ovisno o poslužitelju kojeg odaberete.

Latencija na većini poslužitelja koje smo testirali bila je prilično loša, osim najbližeg. Ako želite najbolji VPN za igranje, to nije to.

Ako imate sreće s odabirom vašeg poslužitelja, pred vama je dobar dan. Dojmljiva je brzina koja gotovo odgovara nezaštićenoj brzini na poslužiteljima udaljenim više od 3000 milja. Međutim, ako odaberete loše, prisiljavat ćete se u kupovinu dok ne pronađete poslužitelj koji radi kao i njegova “brzinska prednost”.

sigurnosti

PersonalVPN nudi standardne VPN protokole, ali ograničava veze pomoću OpenVPN-a kupcima na svojim Premier i Pro planovima. OpenVPN je protokol koji preporučamo većini korisnika, tako da je ovo ograničenje razočaravajuće.

Za osnovne korisnike WiTopia preporučuje korištenje L2TP / IPSec. IPSec osigurava vaše podatke AES-ovom 256-bitnom enkripcijom, ali istraživači su otkrili ranjivosti u protokolu. Imajte na umu da IPSec potječe iz američke Agencije za nacionalnu sigurnost koja ima zakrčen ugled kada je u pitanju državni nadzor.

Ako više volite paranoju riskirati, možda to nije najbolji protokol za korištenje. personalVPN nudi protokole, poput PPTP i IKEv2, ali kako objašnjavamo u našem PPTP nasuprot OpenVPN showdown-u, PPTP je nesiguran i ne bi ga trebao koristiti. IKEv2 se temelji na IPSecu, i iako je brz i prilično siguran, ima slične ranjivosti.

Da bismo vidjeli koliko je zaštita personalVPN-a u stvarnom svijetu izvedena, proveli smo testove za provjeru curenja DNS-a i IP-a, kao i WebRTC test. VPN ih je proslijedio bez problema.

Nisu to sve dobre vijesti što se tiče sigurnosti. Nema prekidača, tako da ćete se vratiti na nezaštićenu vezu i propustiti lokaciju ako izgubite vezu s VPN-om..

To je velika propust za VPN uslugu koja je usredotočena na sigurnost i privatnost.

Privatnost

WiTopia tvrdi da je personalVPN privatan i siguran. Kao i većina glavnih dobavljača VPN-a, obećava da neće nadzirati ili spremati podatke koji bi mogli prepoznati korisnika ili što bi mogli raditi.

personalvpn-privatnost

Čini se da pogled na njegovu politiku privatnosti to potvrđuje. Ne piše, ili kaže da ne, bilježi podatke o svojim korisnicima i, prema vlastitim riječima, to je “prema dizajnu”.

Međutim, to uvijek nije bio slučaj. Brz pogled na Wayback Machine pokazuje da je najmanje 2015. godine WiTopia zabilježila vrijeme, lokaciju i trajanje korisničkih veza. Također je bila spremna objaviti te podatke pod zakonskim prisiljem.

Pravila o privatnosti ne prikazuju uvijek točne slike o namjerama tvrtke, kao što pokazuje naša IPVanish pregled. Nažalost, pod pritiskom državnih agencija čak će se i najveći VPN servisi raspasti i pružiti informacije za koje tvrde da ih ne zadržavaju.

WiTopia je sa sjedištem u SAD-u koji je član obavještajnog sporazuma 14 Eyes, koji omogućava razmjenu osjetljivih, osobnih podataka između svojih članova. U pravilu, VPN usluge izvan 14 očiju bolje će se zaštititi od uplitanja vlada u sudbene pozive od onih u njima..

Sa gledišta privatnosti, WiTopia bi vas mogla – i mi ističemo “mogla” – dovesti u veći rizik.

Možemo preispitati samo ono što danas govori o politici privatnosti WiTopije. Nismo uspjeli pronaći zapise koji pokazuju da je surađivao s vlastima, ali, kao što pokazuje njegova prethodna politika, to je bio spreman u prošlosti.

ako želite zadržati svoj identitet skrivenim Morate pogledati naš popis najboljih VPN-ova za bujicu ako želite preuzeti bez da ih otkrijete.

Performanse struje

Korištenje personalVPN-a za strujanje sadržaja s Amazon Prime Video, BBC iPlayer, Netflix ili Hulu miješana je vrećica. Test svakog od servisa za strujanje utvrdio je da su neki dobro radili s njim, a drugi uopće nisu radili, tako da neće biti u našem najboljem VPN-u za listu streaminga.

To je još razočaravajuće kad vidite da personalVPN nudi četiri američka poslužitelja posebno za strujanje na Netflixu i Huluu. Očito je da ciljano usmjerava korisnike s tim.

Nisu to sve loše vijesti. Sva četiri američka streaming poslužitelja sjajno su surađivala s Netflixom, iako su samo dva od njih označena za to. Nije bilo problema s punjenjem ili usporavanjem – iskustvo je bilo besprijekorno.

Ipak nećemo razmatrati personalVPN za naš popis najboljih VPN-ova za BBC iPlayer. WiTopia ne nudi poslužitelj prilagođen strujanju u Velikoj Britaniji i nijedan od njih koji su temeljeni na BBC-evom nije omogućio protokol BBC iPlayera, tako da ćete morati potražiti svog doktora koji drugdje popraviti.

Lokacije poslužitelja

personalvpn-karta

WiTopia ne prikazuje koliko poslužitelja ima i koliko zemalja ima, ali daje popis. Brojili smo 65 lokacija u 42 zemlje, tako da ne nudi nigdje u blizini dostupnosti poslužitelja drugih velikih pružatelja usluga, kao što pokazuje naša ExpressVPN i NordVPN usporedba.

To ide puno do objašnjenja zašto njegova usluga može biti tako nedosljedna. Neki će serveri, poput San Francisca koji smo testirali, vjerojatno proći kroz njih puno više prometa nego, recimo, izraelski poslužitelj..

Većina poslužitelja razbacana je po Europi i Sjevernoj Americi. Južna Amerika ima samo jedan poslužitelj, a Afrika samo tri. Azija se ne snalazi mnogo bolje, samo je sedam poslužitelja koji se protežu od Kine na sjeveru do Malezije na jugu.

Služba za korisnike

WiTopia tvrdi da nudi cjelodnevnu podršku za personalVPN, sedam dana u tjednu, 365 dana u godini. Sadrži vodič za podršku, e-adrese i funkciju za razgovor uživo.

Baza znanja detaljna je i laka za upotrebu, s vodičima koji će vam pomoći pri postavljanju VPN-a na većini operativnih sustava. Također nudi podršku za nišne uređaje, poput Boxee box-a, koji je odavno ukinut.

personalvpn-upute

Vodiči su nedosljedni. Neki, poput Windows vodiča za postavljanje, uključuju snimke zaslona s uputama po korak, dok drugi, poput vodiča za postavljanje mobilnih uređaja, pružaju samo pisane upute.

Ako vam je potrebna podrška, nećete trebati gubiti vrijeme na slanje e-pošte, ali ako to učinite, WiTopia će odgovoriti u roku od nekoliko sati. Na dnu svake stranice nalazi se mogućnost podrške za live chat sa savjetnikom.

personalvpn-LiveChat

Nismo trebali dugo čekati odgovor na tehnička pitanja o tome je li personal VPN sposoban za podijeljeni tuneliranje ili je imao ubojicu. Takav odgovor “gurni, namigni” ne osjeća se previše vjerovatnim, ali ako WiTopia u budućnosti nudi značajke, ažurirat ćemo pregled kako bismo to odrazili.

korisnička podrška personalVPN-a je miješana torba. Kao i cijela njegova usluga, funkcionalna je, ali ne izgleda kao uglađeni napor. Ipak, odgovori su brzi i trebali biste brzo dobiti odgovore na svoja pitanja ako odlučite koristiti njegovu funkciju chata uživo.

Presuda

personalVPN bio bi suparnik za jedan od boljih VPN-a kada bismo se usredotočili na brzinu i odabrali trešnje na koje poslužitelje se povezujemo. Problem je u tome što će vaše iskustvo ovisiti ovisno o poslužitelju kojeg odaberete.

To nije dovoljno za uslugu koja očekuje da ćete platiti šest mjeseci do tri godine unaprijed za dva od svoja tri paketa.

Jednostavno nema dovoljno mesa na kostima kada je u pitanju ova VPN usluga. Značajke koje biste očekivali kao standard, kao što je OpenVPN podrška, prodaju se kao premium značajke na skupljim planovima. Nema besplatne probe i samo njegov najosnovniji paket ima mjesečni plan.

Također nismo uvjereni u neke od njegovih tvrdnji. Na primjer, tvrdi se da je fokusiran na sigurnost i privatnost, ali je temeljen u SAD-u, gdje se privatnost podataka može brzo poništiti pozivom na sud. Ne postoji killswitch i tvrtka je u prošlosti imala politiku privatnosti koja je sugerirala spremnost za predaju podataka.

To ne znači da je osobni VPN sve loše, jer nije. To može biti munjevito, a klijent je jednostavan za korištenje, ali s ograničenim brojem poslužitelja i nedostatkom značajki možda će biti bolje da pogledate naš popis VPN recenzija za alternative.

Jeste li prije koristili personalVPN? Ako imate mišljenja ili mišljenja koja trebate dodati ovoj recenziji, molimo vas da ih ostavite u komentarima ispod. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map