Webroot Wifi VPN sigurnosni pregled – ažurirano 2020

Webroot Wifi VPN sigurnosni pregled

Webroot Wifi VPN Sigurnost je najduži naziv VPN na tržištu, ali to je sve što je u vezi s tim. Nije posebno siguran, ima čudna pravila o privatnosti i nedostaje uobičajena obilježja. Pročitajte naš cjelovit pregled da biste vidjeli zašto želite izbjeći ovaj VPN.


najbolje-VPN-recenzije

Webroot je tvrtka za cyber-sigurnost koja je započela ranih 90-ih, ali ju je nedavno kupio Carbonite, o čemu više možete pročitati u našoj državi ožujka. Webroot stavlja snažnu usredotočenost na svoju antivirusnu uslugu, ali nudi i virtualnu privatnu mrežu koja se zove WiFi Security.

Webroot WiFi sigurnost šokirala nas je na mnogo načina, velikom brzinom na mnogim poslužiteljima u SAD-u i Europi i sposobnošću probijanja putem Netflixa i BBC-eve VPN detekcije.

U skladu s tim, neće napraviti našu najbolju VPN listu jer izostavlja mnoštvo značajki koje bi mnogi korisnici smatrali kritičnim komponentama dobrog VPN-a. Na primjer, OpenVPN nedostaje s popisa dostupnih protokola.

Sporna politika privatnosti Webroot WiFi Security i općeniti nedostatak sigurnosti čine ga odličnim primjerom tvrtke koja se sa tehničkog stajališta dobro bori s problemom, ali ne nudi mnogo manjih stvari koje kupci traže.

prednosti & nedostaci

Alternativa za Webroot Wifi VPN sigurnost

Značajke

Webroot WiFi sigurnost usmjerena je prema osobama koje žele VPN iskustvo bez ikakvih problema. Zbog toga nudi neke značajke koje je lijepo imati, ali stvari čuva do kosti.

Aplikacija je dostupna za Windows, macOS, Android i iOS. Međutim, korisnici Linuxa ostali su u prašini, kao i oni koji žele pokrenuti VPN putem proširenja preglednika. Ne možete postaviti ni VPN na usmjerivačima, što otežava zaštitu odjednom svih uređaja vašeg doma (i leti ispred imena “WiFi Security”).

Webroot-Wifi-VPN-sigurnost-WebrootOS

Nudi nekoliko protokola, uključujući IKEv2, L2TP i PPTP. Iako su ti protokoli brzi, nisu najsigurnije opcije. Kasnije ćemo ući u pojedinosti o njihovoj sigurnosti, no ako ste znatiželjni o VPN protokolima, trebali biste pročitati našu analizu VPN protokola.

Kada otvorite postavke, naći ćete kratki popis potvrdnih okvira. Sadrže opcije poput automatskog povezivanja pri pokretanju ili uključivanja ili isključivanja prekidača za ubijanje. Postoji i mogućnost web filtriranja koja vam pomaže blokirati potencijalno zlonamjerne web stranice. Iako je lijepo za one koji su zabrinuti za internetsku sigurnost, nije dobro kao koristiti pravi antivirus (pročitajte naš najbolji antivirusni softverski vodič).

Webroot WiFi sigurnost nedostaje određene značajke, uključujući DNS zaštitu od propuštanja, podijeljeno tuneliranje i čak OpenVPN protokol, što je vjerojatno najsigurniji VPN protokol. Ako tražite VPN s više značajki, predlažemo da pročitate našu ExpressVPN recenziju.

Pregled sigurnosnih značajki Webroot Wifi VPN

Webroot Wifi VPN sigurnosni logotipwww.webroot.com

Počinje od 333 dolara mjesečnoSvi planovi

Općenito

Metode Plačanja
PayPal, kreditna kartica

Prihvaća cryptocurrency

Istovremene veze
5

Podržava podijeljeno tuneliranje

Neograničena propusnost

Besplatna proba je dostupna

Razdoblje povrata novca
70 dana

Količina poslužitelja u cijelom svijetu
35

Okna za radnu površinu
Windows, MacOS

Mobilni OS
Android, iOS

Proširenja preglednika

Može se instalirati na usmjerivač

streaming

Može pristupiti Netflix US

Može pristupiti BBC iPlayeru

Može pristupiti Hulu

Može pristupiti Amazon Prime Video

sigurnosti

Vrste šifriranja
256-AES

Dostupni su VPN protokoli
PPTP, L2TP, IKEv2

Omogućeno pri pokretanju uređaja

Omogućuje bujicu

Pravila bez evidentiranja

Prošao DNS test propuštanja

Dostupan Killswitch

Uključen zlonamjerni softver / blokator oglasa

podrška

Live Chat
Radno vrijeme

Podrška putem e-pošte
24/7

Telefonska podrška

Korisnički forum

Baza znanja

cijena

Kada su u pitanju cijene Webroot WiFi Security-a, vaše mogućnosti su ograničene. U ponudi su dva plana, oba su na godinu dana. Ne postoje mjesečni ili višegodišnji planovi. Prvi plan dolazi s do tri priključka, dok drugi omogućuje pet.

Webroot WiFi sigurnost ne nudi besplatnu probnu verziju ili prihvaćanje kripto-valute. Uprkos tome, nudi velikodušnu politiku povrata od 70 dana ako niste zadovoljni uslugom, što donekle nadoknađuje nedostatak probnog razdoblja. To je najduži povrat novca u poslu, pobijedivši čak velikodušnih 45 dana CyberGhosta (pročitajte našu recenziju CyberGhost za više o izvrsnoj usluzi).

Ako samo želite spojiti osobne uređaje – možda radnu površinu i prijenosno računalo – plan za tri korisnika ima konkurentne cijene. Čak i cijena plana pet korisnika nije pretjerana, ali bilo bi lijepo vidjeti neograničen plan veza.

Webroot-Wifi-VPN-sigurnost-cijena

Također je neuobičajeno pronaći VPN uslugu koja neće dopustiti korisnicima da se prijavljuju na mjesečnoj ili tromjesečnoj osnovi. Ako tražite pristupačni VPN plan koji nudi neograničene veze, kao i sjajnu mjesečnu cijenu, preporučujemo da pročitate našu recenziju Windscribe nakon što završite ovdje.

S druge strane, mnogi pružatelji VPN nude popuste osobama koje planiraju neprestano korištenje VPN-a i žele se prijaviti na dulje vremensko razdoblje. Ako vam se svidi akontacija za dugoročni plan, predlažemo vam da provjerite našu NordVPN recenziju. NordVPN je sveobuhvatan veliki pružatelj usluga i nudi planove za dvije i tri godine po atraktivnim cijenama.

Jednostavnost korištenja

Kada je u pitanju jednostavna upotreba na web mjestu, Webroot pomalo propušta oznaku. Web stranica je izrađena na način da navigaciju može učiniti zbunjujućom, pogotovo kada je riječ o njenoj WiFi Security VPN usluzi. To je uglavnom zbog toga što je webrootov antivirus u središtu web stranice. VPN se postavlja na stražnji plamenik.

Jednom kada pronađete kuda trebate krenuti, prijava i instaliranje klijenta je jednostavno. Od tog trenutka glatko je jedrenje. Klijent je dobro raspoložen i prilagođen korisnicima. Najprije ćete vidjeti živo zeleni prozor s zastavom zemlje s kojom ćete se povezati i narančastim gumbom na kojem piše “poveži se”.

Webroot-Wifi-VPN-sigurnost-Webrootclient

Kliknite zastavu ili mali simbol lokacije pored gumba “poveži” da otvorite izbornik poslužitelja. Omogućuje vam pregled dostupnih lokacija na koje se možete povezati i lako je pregledavati. Popis ima automatsku opciju na vrhu koja odabire najbrži dostupni poslužitelj, tri „najčešće preporučene“ opcije, uključujući Francusku, Njemačku i SAD te abecedni popis zemalja.

Na popisu su imena svake zemlje kao i njihove zastave, što pomaže u brzom pretraživanju. Na vrhu je i funkcija pretraživanja ako znate gdje se želite povezati.

U gornjem desnom kutu nalazi se gumb koji otvara zaslon izbornika. Zaslon s izbornikom je dobro smješten i, kao što je spomenuto, golih kostiju. Ako ste netko tko želi potpunu kontrolu nad konfiguriranom VPN-om, to se može smatrati štetnim, ali treba se reći za jednostavnost sučelja Webroot WiFi Security.

Na vrhu prozora postavki nalazi se pet kartica, a svaka ima pregršt jasno objašnjenih opcija. Kartice pokrivaju protokole; opće postavke, kao što su pokretanje i pokretanje obavijesti; postavke veze, poput killswitch; zlonamjerna web stranica koja blokira web filtar i kontaktira podršku.

Webroot-Wifi-VPN-sigurnost-WebrootSettings

Ubrzati

Speed ​​je mješovita vreća s Webroot WiFi zaštitom. Iz našeg testiranja, izgleda da je cjelokupna slika da su sjevernoamerički i europski poslužitelji visoke kvalitete, dok poslužitelji u Aziji i Južnoj Americi nisu u skladu s istim standardima.

Mjesto: Ping (ms) Preuzimanje (Mbps) Učitavanje (Mbps)
Nezaštićeno (Virginija)1372.075.83
London8868,905.41
Američki istok5867.855.06
Japan19323.092.45
Švicarska12866.14.25
Brazil14214.683.13

Prilikom povezivanja na američki poslužitelj Istočne obale, koji je najvjerojatnije u New Yorku, a koji se nalaze oko 400 milja od našeg mjesta testiranja, primjećujemo lagani porast pinga, ali zanemariv gubitak brzine.

Pomaknuvši se dalje prema serverima u Londonu, koji su udaljeni oko 3800 milja od nas, primjećujemo samo neznatan porast vremena pinga i mali gubitak brzine. Švicarski poslužitelji također vide impresivne performanse s obzirom na veliku udaljenost.

Webroot-WiFi-VPN-security-brzine

Međutim, priča je drugačija prilikom testiranja servera na drugim kontinentima. Na primjer, povezivanjem s Japanom, koji je udaljen od nas oko 6 800 milja, gubi se više od polovice naše trajne širine pojasa. Brazil slika slične performanse slika, usprkos tome što je London otprilike jednak.

Iako ping vremena na nekim poslužiteljima nisu grozne, nisu dovoljno niske za igranje konkurentskih igara. Ako je vaš cilj igranje ograničenih igara ili igranje na drugim poslužiteljima, pogledajte naš najbolji VPN za skup igara da biste vidjeli koji će vam VPN pružiti najbolju prednost.

Međutim, mnogi poslužitelji koje smo testirali imaju izvrsne brzine. Londonski poslužitelj radi dobro i gubi malo naše održavane brzine.

Brzina poslužitelja, međutim, nije u skladu, što Webroot WiFi Sigurnost čini rizičnim izborom ako se oslonite na velike brzine interneta. Ako tražite pouzdano impresivne performanse za preuzimanje ili prijenos, pogledajte naš popis najbržih VPN-ova.

sigurnosti

Sigurnost je najslabije područje za Webroot WiFi sigurnost. Kao što smo se dotakli ranije, ponuđeni protokoli daleko su od idealnih, pri čemu je IKEv2 zadani protokol.

IKEv2 postavlja sigurnosnu povezanost između vašeg računala i poslužitelja s kojima kontaktiraju stvari poput šifre i ključa za šifriranje prometa. To znači da je u većini slučajeva najbrži VPN “protokol”, a sigurnost je skromno dobra, ali nije dobra kao pravi protokol za tuneliranje, poput OpenVPN-a.

Webroot-Wifi-VPN-sigurnost-WebrootProtocols

Ostale su mogućnosti još gore, jer je L2TP razumno siguran protokol za tuneliranje, a PPTP ne dolazi u obzir nikome jer je zastario i nije siguran. Nijedan od njih nije tako čvrst u pogledu sigurnosti kao OpenVPN, koji većina pružatelja usluga nudi zato što je besplatan i otvoren izvor.

U skladu s tim, svi ti protokoli dodali su AES 256-bitnu enkripciju kako bi se pomoglo u zatamnjivanju vaših podataka. Ako vas zanima šifriranje i što to znači, pogledajte naš opis članka šifriranja.

Crvena zastava pored nedostatka sigurnih protokola jest da smo tijekom testiranja ustanovili da je Webroot WiFi sigurnost puna DNS-ovih curenja. Svaki poslužitelj i protokol preuzeti su na DNS poslužitelju našeg internetskog pružatelja usluga.

Ako želite znati više o tome što to znači, pročitajte naš članak o DNS propuštanju. Ukratko, to znači da iako se povezujete s internetom putem stranog poslužitelja, vaše računalo i dalje kontaktira i dijeli informacije sa svojim davateljem internetskih usluga ili, u nekim slučajevima, vašom vladom..

Nedostatak sigurnih protokola i problem curenja DNS-a znače da bi ljudi koji pokušavaju zaobići internetsku cenzuru trebali izbjegavati Webroot WiFi sigurnost. Ako, na primjer, tražite način da probijete Veliki kineski vatrozid, pogledajte naše najbolje VPN usluge za Kinu Pregled.

Privatnost

Pravila o privatnosti odmah stvaraju prvi dojam, ovisno o tome koliko dugo traju. Kod dužih je vjerojatnije da će sakriti tajni pravni jezik ili „ifs“ i „buts“. To je slučaj s Webrootovom politikom privatnosti.

U početku tvrdi da ne bilježi niti skuplja podatke o aktivnostima pregledavanja. Ako čitate dalje, čini se da nije istina. Pravilo opisuje pet stvari koje Webroot WiFi Security bilježi, uključujući datum i vrijeme korištenja, količinu podataka poslanih tijekom upotrebe, na koji poslužitelj ste se povezali, državu na koju ste se povezali i broj uređaja povezanih s računom.

Iako se vaša IP adresa ne bilježi, prema Webrootu, zemlja u kojoj se nalazite. No to je nešto nebitno, jer čuva vašu kućnu adresu za obradu plaćanja. Tada politika kaže da se podaci čuvaju “onoliko dugo koliko je nužno u svrhu u koju ih Webroot prikuplja”.

Nijedan dobavljač VPN-a ne bi trebao imati politiku privatnosti sve dok je Webrootov. Ako se pravilo objavljuje na stranicama, a davatelj usluga pokušava zadržati vašu kućnu adresu i ostale podatke koliko god je to voljno, nije privatno. Ako vas zanima kako izgleda koncizno i ​​dobro napisano pravilo o privatnosti, pročitajte našu recenziju VyprVPN.

Performanse struje

S obzirom na DNS propuste koje smo otkrili na našem testiranju, mislili smo da Webroot WiFi sigurnost neće moći probiti preko BBC-ovih ili Netflixovih intenzivnih mogućnosti uskraćivanja proxyja. Dokazalo nam se da smo bili u krivu.

Bez promjene jedne postavke uspjeli smo pristupiti BBC iPlayeru i gledati BBC sadržaje. Priča je bila ista i za Netflix, Amazon Prime Video i sve ostale streaming servise koje smo testirali.

Uspjeh je također bio dobar, jer je za snimanje videozapisa potrebno svega nekoliko sekundi i zadane su do 1080p ili, u nekim slučajevima, 720p. Nije bilo prekida ili međuspremnika, a ako je igrač zadao 720p, često je prelazio do 1080p kada je veza bila stabilnija.

Iako je Webroot WiFi Sigurnost iznenađujuće dobro pristupila geoblokiranim web mjestima, pozivamo vas da istražite druge mogućnosti zbog sigurnosnih problema i privatnosti. Ako pokušavate doći do BBC sadržaja, pogledajte naš najbolji VPN za krug BBC iPlayera. Ako je Netflix ono što tražite, pročitajte naš članak o tome kako pobijediti članak o zabrani Netflix VPN-a.

Lokacije poslužitelja

Webroot WiFi sigurnost ima 35 lokacija koje su ravnomjerno raspoređene po cijelom svijetu. Postoje lokacije u Africi, Sjevernoj Americi, Aziji, Južnoj Americi i Europi, što znači da imate dobre šanse pronaći server u blizini, bez obzira gdje se nalazite.

Webroot-Wifi-VPN-sigurnost-WebrootServers

Lokacije koje će većina ljudi iskoristiti pokriveni su, uključujući SAD i Veliku Britaniju. Iako su se dobro proširili, 35 poslužitelja je anemičan broj. Ako pokušavate pronaći VPN koji nudi najviše lokacija, pogledajte našu recenziju HideMyAss. HideMyAss ima nevjerojatnih 280 lokacija u 190 zemalja.

Služba za korisnike

Služba za korisnike bila je miješana torba s Webroot WiFi sigurnosti. Postoji nekoliko mogućnosti kako dobiti podršku. Na web stranici postoji značajka chata uživo, ali dostupna je samo na stranici za odlazak i namijenjena je odgovoru na sva konačna pitanja koja ljudi mogu imati tijekom kupovine.

Kad smo stupili u kontakt s ljudima na live chatu, mogli su odgovoriti na naša pitanja i brzo su odgovorili. Također smo stvorili kartu za podršku da bismo vam putem e-pošte pomogli oko simuliranog problema. U trenutku pisanja teksta prošla su tri dana od kako smo napravili kartu za podršku i još uvijek se nismo čuli.

Webrootova web stranica također ima opsežan korisnički forum na kojem možete postavljati pitanja zajednici i dobiti odgovore od drugih korisnika. Izložen je dobro i lako za upotrebu. S druge strane, golema baza znanja korisna je ako možete pronaći odgovarajući odjeljak, ali teže je kretati se jer daje prioritete odgovorima o antivirusu i ostalim programima Webroota.

Presuda

Webroot WiFi sigurnost dobro je izveo mnoge tehničke aspekte dobrobiti VPN-a. Lokacije poslužitelja odabrane su i distribuiraju se širom svijeta. Mnogi poslužitelji nude impresivne brzine, a mogućnost VPN-a da pristupi geoblokiranom sadržaju bila je među najboljima što smo vidjeli.

U skladu s tim, nedostaje mu znak kada je u pitanju sigurnost i privatnost, što su sva dva najvažnija aspekta dobrog VPN pružatelja usluga. Ako se pitate gdje krenuti odavde kako biste pronašli dobro zaokruženog VPN davatelja koji će poštivati ​​vašu privatnost i internetsku sigurnost, za vas imamo opsežnu arhivu VPN recenzija..

Ako imate iskustva s Webrootovim VPN-om ili bilo kojom drugom uslugom, obavijestite nas o tome u komentarima u nastavku. Volimo čuti od vas i, kao i uvijek, hvala vam na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map