VyprVPN pregled – Velika sigurnost – Ažurirano 2020

VyprVPN pregled

VyprVPN postoji već duže vrijeme i prošao je kroz nekoliko ogromnih promjena. Posljednji krug donio je poboljšanu aplikaciju i manje nepristojno korisničku uslugu, iako i dalje postoje problemi s brzinom. Pročitajte našu potpuno ažuriranu recenziju VyprVPN za detalje.


najbolje-VPN-recenzije

Prošli put kad smo pogledali VyprVPN, ovaj je imao jaku snagu i snažne slabosti. Impresionirali su nas vrhunska sigurnost i protokol vlasništva VyprVPN-a, Chameleon, između ostalog.

Umjesto toga, još uvijek nije bio spreman za naš najbolji VPN rang zbog osrednje brzine i strašno loše korisničke podrške. Međutim, uvođenje novog korisničkog sučelja, između ostalih promjena koje se događaju oko VyprVPN-a, potaknulo nas je na još jedan pogled i pisanje ažurirane VyprVPN recenzije.

Iako se nekoliko stvari, naime usluga kupca, poboljšalo, postoje i druga područja u kojima se događaju manje od idealnih promjena. Pogledajmo kako VyprVPN planira ciljati na vrh i razgovarati o tome koje promjene radimo i ne volimo.

VyprVPN Video Review

prednosti & nedostaci

Alternative za VyprVPN

Značajke

VyprVPN nudi značajke koje pokreću gamu od jednostavnih stvari s kojima bi gotovo svatko trebao biti barem slabo upoznat, do značajki na koje vas VyprVPN upozorava da se ne mijenjate ako zaista ne znate što radite.

Polazeći od izravnije strane, VyprVPN nudi prekidač za zaustavljanje i nekoliko opcija kako se klijent ponaša kada pokrenete računalo. Možete pokrenuti aplikaciju pri pokretanju i pričekati naredbu ili se automatski povezati.

Zanimljivo je da se ove dvije mogućnosti – pokretanje pri pokretanju i spajanje pri pokretanju – nalaze na različitim stranicama izbornika. To je malo zbunjujuće i čini nejasnim što se događa ako imate VPN postavljen za spajanje pri pokretanju, ali ne i za pokretanje. Međutim, u našem testiranju nismo uspjeli izazvati bilo kakav sukob ili pad sustava zavaravanjem ovih stvari.. 

Uz to možete konfigurirati VPN da se automatski povezuje na WiFi mreže u koje ne vjerujete, što je odličan način da se izbjegnu opasnosti od javnog WiFi. VyprVPN nudi i vlastiti protokol i DNS poslužitelje, a oba ćemo detaljnije pogledati u odjeljku “sigurnost”.. 

VyprVPN pokriva sve glavne uređaje, uključujući Windows, macOS, Android i iPhone. Mobilne aplikacije trenutačno su neke od najboljih, s mogućnošću povezivanja pri pokretanju, kao i prekidačem za isključivanje i značajkama automatskog ponovnog povezivanja koje pouzdano djeluju, što ga čini jednim od najboljih VPN-a za Android motike. 

VyprVPN-Android

Konačno, u izborniku mogućnosti desktop klijenta nalazi se kartica na kojoj piše “Napredno” i izdaje se upozorenje preporučujući da ništa ne mijenjate, osim ako vas podrška tvrtke VyprVPN ne naloži. Ovo je sjajno mjesto za tinkarare i tehnološke podvige podjednako, a omogućuje vam da ukopate u prljavu mrlju nekih opcija protokola..

VyprVPN-Advanced

Sveukupno, iako VyprVPN nije VPN koji je najbogatiji sa značajkama što smo ga vidjeli, uspijeva pokriti osnovne značajke od kritične važnosti, poput prekidača za zaustavljanje, iako još uvijek nudi nešto za one koji žele ići dublje sa svojom VPN konfiguracijom..

Ipak još uvijek nedostaju stvari poput podrške za podijeljeni tuneliranje. Podijeljenje tunela posebno je značajka koju je teško pronaći pomoću koje korisnici mogu definirati popis programa koji će ili neće koristiti VPN vezu. 

To omogućava preuzimanje stvari poput softverske nadogradnje punom brzinom, dok se više privatnog prometa šalje putem VPN-a. O izvrsnoj provedbi ove značajke možete pročitati u našoj ExpressVPN recenziji. 

Također je vrijedno kratke napomene da Golden Frog, tvrtka koja upravlja VyprVPN, također nudi neke dodatne internetske usluge privatnosti koje nisu izravno vezane za VPN. Jedan od tih alata koji je posebno zanimljiv je Cyphr, šifrirana aplikacija za razmjenu poruka za mobilne uređaje. Možete saznati više o ovom i drugim programima u našim 99 alata za zaštitu kruga privatnosti.

Pregled značajki VyprVPN

VyprVPN Logowww.vyprvpn.com

Počinje od 250 dolara mjesečnoSvi planovi

Općenito

Metode Plačanja
PayPal, kreditna kartica, UnionPay

Prihvaća cryptocurrency

Istovremene veze
5

Podržava podijeljeno tuneliranje

Neograničena propusnost

Besplatna proba je dostupna

Razdoblje povrata novca
30 dana

Količina poslužitelja u cijelom svijetu
70+ lokacija

Okna za radnu površinu
Windows, MacOS

Mobilni OS
Android, iOS

Proširenja preglednika

Može se instalirati na usmjerivač

streaming

Može pristupiti Netflix US

Može pristupiti BBC iPlayeru

Može pristupiti Hulu

Može pristupiti Amazon Prime Video

sigurnosti

Vrste šifriranja
256-AES

Dostupni su VPN protokoli
OpenVPN, PPTP, L2TP, kameleon

Omogućeno pri pokretanju uređaja

Omogućuje bujicu

Pravila bez evidentiranja

Prošao DNS test propuštanja

Dostupan Killswitch

Uključen je zlonamjerni softver / blokator oglasa

podrška

Live Chat
24/7

Podrška putem e-pošte
24/7

Telefonska podrška

Korisnički forum

Baza znanja

cijena

VyprVPN nudi jedinstveni plan, što je promjena tempa u odnosu na liniju dvostrukog plana koju je ponudio prije. Umjesto pridržavanja opcija nižeg i višeg sloja, VyprVPN sada nudi dvogodišnji plan. 

Jedinstveni plan sada je Premium ponuda kompanije VyprVPN, koja uključuje vlasnički Chameleon protokol i oblak VyprVPN. ViprVPN oblak je integracija VyprVPN-a s vašim izborom od tri davatelja usluga oblaka.

Iako većina osobnih korisnika za to neće imati koristi, male tvrtke mogu vidjeti apel da lako zaštite podatke svog tima. Više o opcijama pohrane i VyprVPN-ovoj usluzi u oblaku možete pročitati ovdje.

Iako je mjesečna cijena prilično isplativa za VPN velikog imena poput VyprVPN, godišnje cijene padaju šokantan iznos i čine VyprVPN jednu od uvjerljivijih mogućnosti pristupačnosti. 

U skladu s tim, postoji jedan glavni aspekt cijene VyprVPN-a koji je pretrpio neke velike promjene. VyprVPN je ponudio trodnevno besplatno probno razdoblje, a u vrijeme pisanja teksta, čini se da to još uvijek čini na mobilnoj aplikaciji.

Kao što smo napomenuli u prethodnoj recenziji VyprVPN-a, ovo nije potpuno bez rizično probno razdoblje, jer još uvijek morate unijeti podatke o plaćanju i otkazati plan prije nego što se u roku od tri dana poveća ili naplati. No, VyprVPN će uskoro ukloniti ovu besplatnu probnu opciju.

Umjesto toga, nudi 30-dnevno jamstvo povrata novca. To bi se moglo smatrati kontroverznim potezom ili produženjem načina na koji je originalno suđenje funkcioniralo, ovisno o tome kako gledate. Ako želite isprobati VPN bez ikakvog plaćanja, pogledajte naš besplatni članak o VPN uslugama.

Jednostavnost korištenja

VyprVPN-ov protokol uzima neke od najboljih funkcija dizajna urezača kolačića koji većina VPN klijenata sada koristi, a on dodaje razinu gustoće informacija koju je ugodno vidjeti iz tehničke perspektive, a istovremeno se prikazuje na način koji nije trn u oku. 

VyprVPN-klijent

Na jednostavan način upijati glavni prozor probnog klijenta prikazuje vašu trenutnu javnu IP adresu, vrijeme vaše veze – koje će glasiti “nije povezano”, ako je to slučaj – protokol i šifriranje. Tu je i pomični grafikon koji prikazuje promet za preuzimanje i učitavanje u posljednjih nekoliko minuta. 

Na samom vrhu svega je veliki plavi gumb koji će vas prema zadanom povezati s najbržim poslužiteljem. Ako to ne želite, možete kliknuti ikonu lokacije s desne strane gumba za povezivanje kako biste bili preusmjereni na popis poslužitelja. Ovo je jedno mjesto koje bi moglo rabiti malo rafiniranja.

Male stvari bi se mogle poboljšati, poput činjenice da je zadana veličina prozora za popis poslužitelja vrlo kratka i otežava pomicanje. Popis poslužitelja može se proširiti mišem kao u normalnom prozoru, ali bilo bi lijepo neispravno visoki vertikalni prozor, a ne kratak..

Također, funkciji pretraživanja potrebno je točno podudaranje. Dakle, umjesto da se pomaknete sve do „u“ da biste pronašli Ujedinjeno Kraljevstvo, ako ste jednostavno unijeli „UK“, „England“, „Britanija“ ili bilo koju drugu varijantu, ona se neće pojaviti. Pod uvjetom, to je također problem s gotovo svim ostalim VPN-ovima s gornjim policama, ali to je mali detalj koji bi, ako se poboljša, mogao uvelike pomoći njegovoj upotrebljivosti.

Na kraju dana, pritužbe koje imamo su manje problema s upotrebljivošću. Unatoč sitnim usavršavanjima koja se mogu ovdje i tamo napraviti, VyprVPN nudi pojednostavljeno korisničko iskustvo koje i dalje sadrži mnogo relevantnije informacije od standardnog izgleda većine VPN-ova. 

Ubrzati

Prošli put kad smo se prijavili na VyprVPN, brzina je bila jedna od njegovih najslabijih veza, a čini se da je to još uvijek slučaj. Brzine koje smo vidjeli u našem testiranju jednostavno nisu baš konkurentne nekim drugim najboljim konkurentima na tržištu.

Mjesto: Ping (ms) Preuzimanje (Mbps) Učitavanje (Mbps)
Nezaštićeno (Virginija)5294,66319,24
NAS.894,9363.24
Velika Britanija8659.2127.91
Brazil14026.2913.74
Japan16966.9829.50
Njemačka976.6519.12

Vrijeme pinga nije impresivno, pa se VyprVPN ne može boriti za najbolji VPN za igranje, a stalne brzine preuzimanja su preniske da bi se našle na našem najbržem VPN popisu. Međutim, usprkos performansama na papiru koje izgledaju loše, bili smo ugodno iznenađeni izvedbom u stvarnom svijetu.

Kada smo napali web i započeli pregledavanje, nismo pronašli izrazito primjetnu razliku s bilo kojim od poslužitelja. Web stranice učitavaju se brzo i na sve se reagira sve dok nije bilo neobično velikih elemenata, poput ugrađenih videozapisa. 

Čak i na poslužiteljima u Brazilu i Japanu uspjeli smo proći HD streaming videa u početku samo s malim međuspremnicima. Sve dok samo pregledavate ili strujate, VyprVPN će obaviti posao, ali prijenos većih datoteka mogao bi se pokazati problematičnim. 

Za one koji traže VPN s širinom pojasa za sigurno kretanje velikih komada podataka, preporučujemo da pogledaju naš pregled CyberGhost.

sigurnosti

Kad je u pitanju sigurnost, VyprVPN nudi mnogo solidnih opcija. Za početak nudi niz standardnih protokola, uključujući L2TP, PPTP i, što je najvažnije, OpenVPN. Za one koji su zainteresirani da saznaju više o tome što sve ove kratice znače, za više informacija mogu provjeriti našu kvantitetu VPN protokola.

Šifriranje je zaključano za vas, ovisno o protokolu koji koristite, a većina protokola koristi 256-bitnu enkripciju. Međutim, PPTP koristi 128-bitnu, a OpenVPN ima mogućnost korištenja 256- ili 160-bitnog enkripcije. 

Klijent prema zadanim postavkama koristi OpenVPN sa AES-256 enkripcijom, što je zlatni standard za VPN sigurnost. Osim standardnih protokola, VyprVPN nudi i vlasnički protokol pod nazivom Chameleon.

U osnovi, Chameleon je modificirana verzija OpenVPN-a. Izmjene napravljene na OpenVPN-u koje čine Chameleon posebnim usmjerene su na maskiranje VPN prometa na način da poslužitelji i web stranice ne mogu reći da je to VPN promet.

VyprVPN-Protokoli

Ovo može biti korisno za obilazak geoblokiranja ili pristup web-lokacijama koje inače ne dopuštaju upotrebu VPN-a. Ovaj protokol pomogao je VyprVPN-u da zauzme mjesto u časnim spominjanjima naših najboljih VPN usluga za članak o Kini, iako su je druga pitanja zadržala od stvaranja najboljih mjesta. 

To je rečeno, zapravo nikada to nismo trebali koristiti, jer smo uspjeli dobiti sve vrste geoblokiranog sadržaja radeći redovitim OpenVPN-om bez promjene jedne postavke, o čemu ćemo govoriti u odjeljku “streaming performance”.. 

Privatnost

Golden Frog na svojoj web stranici oglašava da ima dugu povijest zalaganja za internetsku privatnost. Moglo bi se nadati da će tvrtka s takvim porijeklom imati čvrstu politiku privatnosti i na neki način VyprVPN zapravo postavlja traku za to. 

Iako njegova politika privatnosti možda nije tako sažet ili uredno strukturirana kao NordVPN, o čemu možete pročitati više u našoj recenziji NordVPN, dobro je jasno precizirati opseg prikupljenih podataka i za što se koristi..

VyprVPN slijedi pravila o zapisivanju, ali ako ste dugo bili oko VPN-a, tada već znate da to može značiti puno različitih stvari. U ovom slučaju, međutim, znači poprilično ono što bi trebalo.

VyprVPN ne pravi nikakve DNS zahtjeve, a sam VPN ne bilježi promet, IP adrese ili bilo koje druge vrste identifikacijskih podataka. Što je još više, to je da se VyprVPN neovisno revidira kako bi se osiguralo poštovanje tih standarda, dodajući veliku količinu legitimiteta svojoj privatnosti i zahtjevima ništice..

Performanse struje

VyprVPN je mogao graciozno zaobići svaku testiranu uslugu streaminga, a da pri tome nismo morali mijenjati nijednu postavku. Iako postoji vlasnički protokol Chameleon koji je dizajniran dijelom s obzirom na ovakve zadatke, zapravo ga nikada nismo trebali koristiti. 

Ova izvedba zaslužila je VyprVPN mjesto na našem najboljem VPN-u za okrugli program Netflix. Uz to, iako je većina brzina na poslužiteljima koje smo testirali bila manja na papiru, sve je izgledalo da će nestati bez problema kada je u pitanju streaming.

Poslužitelji u blizini, poput onog u Sjedinjenim Državama, ponašali su se vrlo slično kao kada uopće nismo imali VPN, a video se učitava bez primjetnog odgađanja i pravo na zadane vrijednosti 1080p. 

Neki od udaljenijih poslužitelja imali su samo oko četvrtinu do pola sekunde vidljivo kašnjenje prije nego što se video pokrene. Ponekad bi video izgledao pomalo zrnato i vjerojatno bi se pojačalo pri 720p, ali u gotovo svim slučajevima jasno bi bilo i do lijepih 1080p za manje od 15 sekundi. 

Lokacije poslužitelja

VyprVPN ima respektabilnu mrežu s više od 70 lokacija. Nekoliko takvih lokacija rasprostranjeno je u SAD-u, dok su mnoge druge raspršene po Europi. Postoji nekolicina drugih sjevernoameričkih poslužitelja kojih nema u SAD-u, i to u Kanadi.

Na raspolaganju su četiri lokacije u Južnoj Americi, a odabran je i respektabilan izbor lokacija širom Azije. Afrika je malo zaostala sa samo dvije lokacije poslužitelja, jedno u Egiptu, a drugo u Alžiru.

Konačno, za Oceaniju, Australija ima na raspolaganju nekoliko lokacija, kao i Novi Zeland koji dobiva vlastite poslužitelje. Iako je ova mreža dovoljna za potrebe većine korisnika, ona blijedi u odnosu na mreže nekih konkurenata, o kojima možete pročitati u našem pregledu HideMyAss. Mreža HideMyAss ima više od 280 lokacija u 190 zemalja.

Služba za korisnike

Prošli put kad smo se prijavili na VyprVPN, ustanovili smo da je korisnička usluga strašno neadekvatna. Srećom, čini se da su se stvari značajno promijenile na bolje.

Kao i prošli put, VyperVPN nudi live chat i podršku putem e-pošte. Ako otvorite prozor za chat uživo na web stranici, u početku vas pozdravlja robot koji vas pita što trebate. 

Kada odgovorite, daje vam nekoliko linkova na VyprVPN-ovu široku bazu znanja za koju smatra da je relevantna za vaše potrebe. Uz ove veze, nudi i gumb koji vam omogućuje povezivanje s stvarnom osobom.

VyprVPN-Baza

Ako se odlučite za to i započnete stvarni chat uživo, dat će vam se red čekanja. Većinu vremena smo odmah bili na licu mjesta broj jedan i dobili smo pomoć u roku od oko pet minuta. 

Međutim, tijekom jedne od tri interakcije, podrška za razgovor uživo uživo činila se da nije korisna, jer je jedina opcija bila ostaviti poruku. Zatim smo poslali e-poštu u podršku, za koju još uvijek nismo čuli odgovor. Nekoliko sati kasnije ponovo smo isprobali chat uživo. 

Ovaj put bili smo na poziciji broj tri, a trebalo nam je oko 20 minuta da stignemo do prednje linije. Jednom kad smo bili tamo, podrška uživo bila je vrlo korisna, ali ovo je bio jasan pokazatelj da, iako su se stvari poboljšale, u sustavu postoje neke poteškoće koje će možda trebati glačanje. 

Ono što se nije promijenilo jest da se ogromna baza znanja i dalje dijeli između VyprVPN-a i nekoliko drugih usluga Zlatne žabe, poput Cyphr-a, što može učiniti malo težim nego što je to potrebno da biste ponekad pronašli ono što vam treba..

Presuda

Iako se usluga VyprVPN na nekim područjima poboljšala, tužno nam je što se besplatna probna verzija nastavlja. Služba za korisnike izvrsno je napredovala u pravom smjeru, ali brzine su još uvijek slaba točka koja bi mogla koristiti neki posao. 

Naši će rezultati definitivno poboljšati položaj VyprVPN-a u našoj ukupnoj VPN ljestvici, ali još uvijek nije dovoljno brz da bi bili na vrhu prehrambenog lanca.

Ako ste imali svoje iskustvo s VyprVPN, voljeli bismo čuti kako je to prošlo u komentarima u nastavku. Kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map