TotalVPN pregled 2020. • Je li stvarno najbolji VPN?

TotalVPN pregled

Loše postupke naplate i mnoštvo žalbi korisnika. Izbjegavajte ovu uslugu.


Pregled TotalVPN-a

Pogledajte www.expressvpn.com

TotalVPN značajke

Izbornik TotalVPN postavki

TotalVPN Klijent

TotalVPn podržani uređaji

prijašnji

Sljedeći

TotalVPN je novi davatelj VPN usluga na bloku i oni brzo rastu.

Zapravo imaju više nego adekvatnu uslugu u mnogim aspektima – i to trebaju jer se natječu s gigantima iz industrije.

Ali, ne dozvolite da vas njihova mladost prevari. Isprva sam bio skeptičan, ali ugodno iznenađen kad sam testirao njihovu uslugu.

Kao i druge usluge, pomažu korisnicima da prikriju svoju IP adresu i šifriraju prijenos podataka tako da vladine agencije i hakeri ne mogu ukrasti vaše podatke. Oni mogu pomoći u otključavanju geografski ograničenih sadržaja, ali možda nisu dobro prilagođeni međunarodnim korisnicima, građanima malih zemalja i putnicima jer je njihova mreža relativno mala u usporedbi s drugim zrelim uslugama.

Uz to rečeno, iznenađuje koliko su novi ljudi uglađeni u njihovoj usluzi. Sučelje je čisto, kao i web mjesto, i oni su sastavili solidnu uslugu koja će zadovoljiti potrebe većine korisnika.

Da biste bolje razumjeli ovu novu uslugu, pogledajmo detaljnije njihove značajke.

Početna stranica za TotalVPN pregled

cijena & Značajke

Čini se da je sve u vezi s TotalVPN-om elegantno jednostavno. Umjesto složenog sustava cijena i pakiranja, korisnici moraju odabrati samo jednu od dvije mogućnosti: besplatnu ili plaćenu. Međutim, besplatna verzija samo je način da se testira njihova usluga, jer ima oštra ograničenja. Ograničenja uključuju mogućnost povezivanja samo na 3 lokacije, propusnost i ograničenja prijenosa podataka i samo 1 aktivnu vezu uređaja.

U skladu s tim, postoje mnogi davatelji usluga koji neće ni ponuditi besplatno probno razdoblje. Korisnici koji žele kupiti njihovu uslugu trebaju plaćati samo 4,99 USD mjesečno. Plaćeni plan omogućava korisnicima povezivanje sa svim lokacijama (trenutno 30+ globalnih lokacija), nema propusne širine ili ograničenja podataka, 3 istodobne veze i proxy usluga.

I to je to. Ne postoje dugoročne pretplate s dodatnim zvonima i zviždaljkama – samo besplatni ili mjesečni plan. Iako su mladi poduzetnici, oni imaju poslužitelje u svim najpopularnijim geografskim regijama, uključujući:

 • Sad
 • Europa
 • Jugoistočna Azija
 • Hong Kong  
 • Buenos Aires
 • Afrika

Oni također rade dobar posao uključujući sve značajke koje su korisnici očekivali kao standardne od nadležnog davatelja VPN usluga.

Dostupni su u svim glavnim operativnim sustavima, uključujući Windwos, Mac OS X, iPhone, iPad, Android Tablet, Android, a čak rade i na aplikaciji za Chromebook. Uz to, imaju korisničku podršku 24 sata dnevno (o kojoj ćemo kasnije raspravljati). Kao i drugi davatelji, oni imaju 99,99% jamstva za produženo vrijeme – što znači da će njihovi poslužitelji stalno biti spremni, osim tehničkih poteškoća tu i tamo.

A ako imaju tehničkih poteškoća, bit će izolirani na lokaciju ili malu skupinu poslužitelja. Jednostavno nije vjerovatno da bi svi poslužitelji koje održavaju propali. Ovo je jamstvo prilično standardno, ali iznenadili biste se koliko usluga ne planira na odgovarajući način. Nadalje, koriste sve najnovije i najveće algoritme šifriranja kako bi osigurali da su podaci korisnika nedodirljivi, jer su u tranzitu s korisničkog računala na VPN poslužitelj..

Opcije povezivanja uključuju PPTP, OpenVPN, L2TP / IPSec i IkeV2. Iako ovo može zvučati fantastično, to stvarno postaje norma, a svaki će nadležni pružatelj ponuditi ove mogućnosti povezivanja. Međutim, iako oni nude PPTP kao mogućnost povezivanja, korisnicima preporučujemo da izbjegavaju korištenje ovog protokola. Nudi samo slabu enkripciju, vjerovali ili ne, može se provaliti.

TotalVPN značajke

prijašnji

Sljedeći

Privatnost & sigurnosti

Je li TotalVPN siguran?

Iako podatke korisnika štite tako što ih kriptiraju na način koji trećim stranama onemogućuje čitanje podataka, postoji jedan izrazito važan dio dokumenta o uvjetima njihove upotrebe. Osobno mislim da samo pokušavaju legalno održavati svoje ruke čistim pravom na objavljivanje podataka, ali to je zastrašujuće..

Sljedeća je njihova politika provedbe zakona:

„Ukupni VPN može otkriti podatke o korisnicima agencijama za provođenje zakona bez daljnjeg pristanka ili obavijesti Korisnika na zakonit zahtjev takvih agencija. U potpunosti surađujemo s agencijama za provođenje zakona. “

Uz to, upisuju neke specifične vrste informacija koje su prilično tipične među pružateljima VPN usluga.

Prate male količine osobnih podataka (poput podataka o računu i e-pošte), kolačića za prijavu tako da možete spremiti svoje korisničke vjerodajnice i sljedeće vrste datoteka dnevnika:

 • Kad se prijavite na njihovu uslugu
 • IP adresa koja se koristi za prijavu na njihove usluge
 • Korisničko ime

Ti su zapisnici prilično uobičajeni, jer pomažu uslužnom planu za potrebe kapaciteta i proširenje mreže. U svojoj politici privatnosti izričito navode:

“Koristimo IP adrese za analizu trendova, administriranje naše web stranice i poslužitelja, praćenje pristupa i prikupljanje širokih demografskih podataka za zajedničko korištenje.”

Međutim, oni sigurno ne čuvaju nikakve zapise upotrebe korisničkih aktivnosti ili osobnih podataka. Jednom kada se vaš internetski promet zatvori u tunel VPN, ne treba se brinuti – nitko ne može vidjeti vaše podatke. Također, vrlo se brinu za zaštitu podataka korisnika. Bilo bi prilično sramotno da zaštitarska tvrtka izgubi podatke hakeri ili zaposlenici.

Poduzimaju stroge mjere kako bi zaštitili podatke računa, kao što je navedeno u njihovoj politici privatnosti:

„Total VPN koristi tehničke mjere zaštite kako bi se spriječio gubitak, zlouporaba, promjena ili neovlašteno otkrivanje podataka pod našom kontrolom. Takve sigurnosne mjere uključuju, ali nisu ograničene na: fizičke, elektroničke i upravljačke postupke za zaštitu i sigurnost informacija koje prikupljamo putem Interneta. “

Posljednje, ali ne najmanje bitno, korisnici bi trebali biti svjesni svoje prihvatljive politike korištenja. To je prilično uobičajeno i jednostavno, no vrijedi spomenuti da se to ne tolerira:

 • Povreda prava intelektualnog vlasništva
 • Nelegalne aktivnosti
 • Neosobna upotreba
 • Seksualno iskorištavanje maloljetnika

Ukratko, njihova prihvatljiva politika uporabe i politika privatnosti prilično su tipična. Jedino što mi se nije svidjelo je rezervacija da se pridržavam zakona za provođenje zakona – što je zaista razumljivo.

Ipak, čini se da bi radije izgubili informacije umjesto da stoje za svojim korisnicima. Ali kao što svi znamo iz skandala sa prisluškivanjem NSA PRISM, kada je u pitanju vlada i policija, ruke tehnoloških tvrtki su vezane.

prednosti & nedostaci

Iako nisu savršena usluga, svakako su održiva opcija za ljude koji žele osigurati internetsku vezu. Evo što mi se svidjelo, a što nije,

Sve u svemu, bio sam umjereno zadovoljan njihovom uslugom. Međutim, nedostaju im neke napredne značajke koje uključuju i drugi pružatelji usluga, poput NAT vatrozida, VPN sklopke, DNS zaštitu od curenja i druge posebne značajke. Trenutno je njihova usluga moderna, lagana, čista i jednostavna. Očekivao bih da će poboljšati svoje značajke i svoju globalnu mrežu kako rastu kao tvrtka, možda čak i promijeniti svoj model cijena kako sazrijevaju – ali to su samo nagađanja.

Istina je da oni nisu najjeftinija usluga na tržištu, ali nisu sa sjedištem u Sjedinjenim Državama, što je veliki plus. Smatram ih sjajnim pružateljem usluga širom svijeta, ali mislim da bi im se europski korisnici najviše svidjeli, jer tu se nalazi njihova najveća koncentracija poslužitelja. Ako ste znatiželjni, preporučio bih vam da barem isprobate njihovo besplatno probno suđenje.

Ali na što se sve to svodi? Trebate li kupiti njihovu uslugu? Odluku ću prepustiti vama, ali smatram da su cijene po kvalitetu usluge vrlo povoljne. Oni su sigurno daleko od užasne, frustrirajuće usluge. I radoznao sam vidjeti kako se stvari odvijaju u budućnosti. Ako je ovoliko kvalitetna njihova usluga kao mlada tvrtka, pretpostavljam da će se njihova usluga tek poboljšati u narednim mjesecima.

Izvođenje

Sveukupno, bio sam prilično zadovoljan testom brzine. Prije nego što istražimo na rezultatima, želim definirati nekoliko parametara. Prvo, shvatite da sam pokrenuo test brzine na ADSL internetskoj vezi sa brzinom preuzimanja od 5Mbps i teoretski 1Mbps upload..

Nadalje, povezao sam se s hongkonškim serverom i pokrenuo sam standardni test brzine kao i ping na Googleovim DNS poslužiteljima kako bih pratio kašnjenje. Rezultati su sljedeći:

 • Preuzmi: 4.64Mbps
 • Učitavanje: 0,93
 • Ping poslužitelja brzine: 62ms
 • Google DNS Ping: oko 88ms

Zasada je dobro. Oni sigurno nisu najbrži VPN koji sam testirao, ali su i daleko od najgoreg. Da bih dodatno testirao vezu, pokušao sam strujati neki sadržaj na YouTubeu i on je dobro funkcionirao.

Nisam ni potrošio vrijeme na spremanje videozapisa. Ali što ta statistika brzine znači za različite vrste prometa i ukupne performanse? Pa za početak, izgubio sam mali dio cjelokupne propusnosti za prijenos i preuzimanje.

Međutim, to je za očekivati. Činjenica je da će svaka VPN usluga uvesti nadzemnu vašu internetsku vezu. Međutim, ova mala količina režijskih troškova nije nerazumna.

U stvari, bio sam ugodno iznenađen što su ping-ovi bili tako niski. Ova brza veza lako će udovoljiti potrebama većine korisnika. Internetska pohrana, streaming audio i video zapisa i zajedničko web pregledavanje nisu problem. Nadalje, čak bi i VoIP pozivi bili visokokvalitetni na ovoj vezi, što je zanimljivo jer je zvuk vrlo osjetljiv na kašnjenje.

Prosječni VoIP poziv zahtijeva manje od 300 ms zaostajanja i ova veza lako ispunjava taj zahtjev. Međutim, nisam siguran da je to najbolja opcija za korisnike koji imaju izuzetno zahtjevne potrebe. Jedna vrsta aplikacije koja pada na pamet je igranje u stvarnom vremenu, koje je izuzetno osjetljivo na kašnjenje. Na kraju, sve ovisi gdje se nalazi poslužitelj igara i gdje se prekida vaša VPN veza.

Za igrače bih rekao da sigurno postoje brže veze s drugim pružateljima koji su prikladniji za igranje.

Korisnička podrška

Korisnička je podrška velika stvar za korisnike koji nisu tehnički. Iako je TotalVPN radio dobro kad sam ih testirao, uzmite u obzir da će svaka usluga pokretanja ili buđenja doživjeti neke rastuće bolove. Kao takva, korisnička podrška vjerojatno je važniji faktor s TotalVPN-om nego kod ostalih davatelja usluga. Začudo, oni zapravo imaju sjajnu korisničku podršku.

Kao i većina ostalih davatelja usluga, na njihovoj web stranici imaju značajku chata uživo, što je u osnovi način trenutnom porukom pitati pomoćno osoblje. Zapravo preferiram ove mogućnosti pred groznim redovima podrške za telefoniju gdje morate provesti sate slušajući glazbu iz lifta prije nego što budete premješteni u agent. Osim toga, korisnici mogu pokrenuti zahtjev za uslugom putem e-pošte.

Ne samo da imaju predstavnike za korisničku podršku, već i imaju praktičnu bazu znanja na svojoj web stranici. Za one od vas koji ne osjećaju ugodno postavljanje VPN softvera, baza znanja ima vodiče za postavljanje za Windows, Mac OS X, iPhone, iPad i Android. Odjeljak opće pomoći je malo tanak, ali obuhvaća sve osnove.

I posljednje, ali ne najmanje bitno, stranica centra za pomoć ima čak i vodiče za rješavanje problema. Opet, mislim da oni dobro rade pokrivajući svoje baze, jednostavno ne mogu reći da je sveobuhvatna. Ali opet, to su ono za što su agenti za korisničku podršku.

A web stranica je vrlo čista, atraktivna i jednostavna za kretanje. Imala je jednu stvar koja mi se ipak nije svidjela. Korisnici se prvo moraju prijaviti i otvoriti račun prije nego što mogu pristupiti stranici korisničke podrške. Ovo je malo gnjavaže, a čini se da postoji samo još jedan obruč za skok da biste dobili pristup podršci.

TotalVPN pregled Audioverzija

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map