StrongVPN pregled – Ažurirano 2020

StrongVPN pregled

StrongVPN je snažna usluga s nekim neobičnim značajkama, ali to uravnotežuje ne nudeći značajke uobičajene s drugim pružateljima usluga. Opći dojam je usluga koja bi mogla biti dobra, ali jednostavno previše blaga. Pročitajte našu cjelovitu recenziju za detalje.


najbolje-VPN-recenzije

StrongVPN neće dolaziti u krugu od milje naših najboljih VPN pružatelja usluga. To nije zato što čini nešto pogrešno To dokazuje da usluga može biti toliko zaliha da boli, a ne pomaže. Iako to što kupujete nije najgori izbor koji možete učiniti, postoje mnoge virtualne privatne mreže koje rade što bolje.

U ovom StrongVPN pregledu govorit ćemo o neobičnoj ravnoteži dobra i lošeg u usluzi i o tome kako dovesti do pružatelja usluga koji se osjeća u redu. Prije izricanja presude razgovarat ćemo o značajkama, cijenama, ljubaznosti, brzini, sigurnosti, privatnosti, streaming performansi, lokacijama poslužitelja i korisničkoj službi..

Za novac možete puno bolje, ali StrongVPN nema upitne prakse drugih usluga, poput VPN.Express (pročitajte naš pregled VPN.Express). Međutim, nije loša usluga, pa ako ustanovite da ste obožavatelj, nećete se mnogo odreći.

strongvpn-pregled-sučelje

strongvpn-pregled-Killswitch

strongvpn-pregled-baze znanja

strongvpn-pregled-setup-vodiči

strongvpn-pregled-server-navigacija

prijašnji

Sljedeći

Alternativa za StrongVPN

Prednosti i mane

Značajke

StrongVPN nema značajke koje su izvan onoga što smatramo „must haves“ za VPN. Jedina snažna točka je prekidač koji prekida internetsku vezu ako VPN ne uspije. To je, međutim, univerzalno, što znači da ga ne možete postaviti samo tako da blokira određene aplikacije poput Astrill’s-a (pročitajte naš Astrill pregled).

strongvpn-pregled-Killswitch

Postoje i razne druge značajke, uključujući povezivanje pri pokretanju, automatsko ponovno povezivanje ako padne VPN i pokretanje aplikacije s Windowsom, ali, općenito, sučelje je neplodno.

Iako je uobičajeno naopako radi jednostavnije uporabe, nedostatak značajki ovdje izgleda samo lijeno. Kao što ćemo vidjeti u odjeljku “prilagođenost korisnicima”, StrongVPN nije jak kada je u pitanju usmjeravanje korisnika kroz sučelje. Ako će aplikaciju biti teško koristiti, barem bismo željeli značajke koje će ih otežati.

Što se tiče onoga što nedostaje, popis je dugačak. U skladu s tim, najzagriženiji propusti su podijeljeni tuneliranje, test brzine i prosljeđivanje luka.

Jedina pomalo neobična značajka je mogućnost kodiranja paketa prilikom korištenja OpenVPN-a. O tome ćemo više govoriti u odjeljku “sigurnost”, ali u osnovi vam omogućuje da budete još sigurniji kada koristite VPN. To nije uobičajeno, ali vidjeli smo da više pružatelja usluga implementira takvu značajku.

Pregled značajki StrongVPN

StrongVPN Logostrongvpn.com

Počinje od 583 dolara mjesečnoSvi planovi

Općenito

Metode Plačanja
PayPal, kreditna kartica, AliPay

Prihvaća cryptocurrency

Istovremene veze
12

Podržava podijeljeno tuneliranje

Neograničena propusnost

Besplatna proba je dostupna

Razdoblje povrata novca
30 dana

Količina poslužitelja u cijelom svijetu
650 u 20 zemalja

Okna za radnu površinu
Windows, MacOS, Linux

Mobilni OS
Android, iOS

Proširenja preglednika

Može se instalirati na usmjerivač

streaming

Može pristupiti Netflix US

Može pristupiti BBC iPlayeru

Može pristupiti Hulu

Može pristupiti Amazon Prime Video

sigurnosti

Vrste šifriranja
256-AES

Dostupni su VPN protokoli
IPSec, OpenVPN, L2TP, SSTP, IKEv2

Omogućeno pri pokretanju uređaja

Omogućuje bujicu

Pravila bez evidentiranja

Prošao DNS test propuštanja

Dostupan Killswitch

Uključen je zlonamjerni softver / blokator oglasa

podrška

Live Chat
24/7

Podrška putem e-pošte
24/7

Telefonska podrška

Korisnički forum

Baza znanja

cijena

StrongVPN je blag kad je riječ o cijenama. Otprilike 10 USD mjesečno očekujemo od VPN-ova, pri čemu će opcije srednjeg puta poput ProtonVPN-a pasti u red (pročitajte naš ProtonVPN pregled). Kao takva usluga, StrongVPN nije najskuplja opcija vani – pročitajte našu kritiku Hide.me – ali za svoj novac možete dobiti više kod drugog davatelja usluga.

To kaže, čak i u usporedbi s boljim pružateljima usluga, cijene StongVPN-a ne impresioniraju. 70 USD godišnje nije loše u usporedbi s NordVPN-om (pročitajte našu NordVPN recenziju), ali možete dobiti dvostruko trajanje iste cijene od privatnog pristupa internetu (pročitajte naš pregled PIA). Obojica pružaju i višegodišnju pretplatu, što StrongVPN, nažalost, nema.

Iako nije najčešća stvar koju možemo vidjeti u VPN cijenama, višegodišnji planovi su uvijek nešto što tražimo. Omogućavanjem korisniku da se pretplati na dvije ili više godina – i iskorištavanjem ogromnog popusta – VPN mogu potaknuti pokroviteljstvo svojih usluga. To je situacija win-win, tako da propust StrongVPN-a ne izgleda sjajno.

Nema ni besplatnog probnog programa ili plana. Iako besplatni VPN-ovi mogu biti loši – za primjere pročitajte naš najgori besplatni VPN vodič – postoje besplatne VPN usluge koje korisniku omogućuju da vide kako rade bez stavljanja kreditne kartice na evidenciju. Windscribe je savršen primjer kako besplatni VPN-ovi trebaju funkcionirati (pročitajte našu recenziju Windscribe).

Nedostatak besplatnog suđenja donekle se objašnjava 30-dnevnim jamstvom povrata novca StrongVPN-a, koje se temelji na našem testiranju i poštuje. Postoje neki uvjeti koji se odnose na kupnju, recimo, Appleovog App Store-a, ali pravilo je drugačije.

Iako je standard u gotovo svakom drugom pogledu, broj istodobnih veza je sve samo ne. StrongVPN nudi 12 veza s bilo kojom pretplatom, što je najviše što smo vidjeli. Može se instalirati i na usmjerivače, tako da možete povećati tu granicu.

Što se tiče načina plaćanja, StrongVPN se vraća u stanje lagano. Prihvaća PayPal, kreditne kartice i AliPay. Droge za kripto valute morat će poslati svoj bitcoin drugdje.

Jednostavnost korištenja

Ako ste vidjeli jednu VPN blagajnu, vidjeli ste ih sve, osim AirVPN-a koji ima zavidan postupak odjave (pročitajte naš AirVPN pregled). Nakon što kliknete “započnite”, sve što trebate učiniti je odabrati plan, unijeti svoju e-poštu i odabrati način plaćanja.

strongvpn-pregled-registracija

Iako će vam biti poslana potvrda e-pošte, ne morate potvrđivati ​​svoju adresu e-pošte, tako da je račun plamenika fer igra. Vaša e-pošta bit će vaša prijava i za vas će se nasumično generirati zaporka. Imajte na umu da je to slučajni snop slova, brojeva i simbola, tako da ćete htjeti koristiti najbolji upravitelj lozinki za njegovo spremanje.

Na istoj stranici naći ćete instalatere za Windows, macOS, iOS i Android. StrongVPN ima prateće vodiče za postavljanje za svaku platformu, ali instalacija je jednostavna. Jedina iznimka je ako želite, recimo, koristiti L2TP na Androidu. U tom će slučaju vodiči biti korisni.

strongvpn-pregled-setup-vodiči

Instalacijski program je u redu s datumom. Nakon što je instalirana, možete otvoriti sučelje i prijaviti se putem vjerodajnica koje vam je dao StrongVPN. Radije provjeravamo autentičnost pomoću tokena uređaja jer je korisniku jednostavnije i pružaju istu razinu sigurnosti, ali prijava nije povratna. Ako ste ljubitelj pristupa temeljenog na tokenu, pročitajte naš ExpressVPN pregled.

Nakon što učinite, ući ćete u sučelje, što ostavlja mnogo željenog. StrongVPN prikazuje vašu IP adresu, vrijeme kada ste bili povezani i malu kartu mjesta na kojem ste povezani. Odlučila se za upotrebu tamne pozadine sa svijetlim bojama, koja vam može naprezati oči u svijetlim sobama. Iako nismo protiv izgleda “noćnog režima”, to ne bi trebao biti zadani.

strongvpn-pregled-sučelje

Međutim, veza nije teška. Veliki zeleni gumb “poveži” osigurat će vam sigurnost, a StrongVPN će odabrati najbolji poslužitelj za vašu lokaciju. Jedna od smetnji je što ne možete vidjeti gdje se nalazi najbolji poslužitelj tek nakon što se na njega povežete.

I to se osjeća šokantno brzo. Naša prva veza trajala je manje od tri sekunde. Kad smo istražili postavke, ustanovili smo da je StrongVPN koji ima zadane vrijednosti IKEv2, što bi trebalo biti brže od OpenVPN-a. Govorit ćemo više o tome kako to mijenja vašu sigurnost u kasnijem odjeljku.

Ako želite odabrati svoju lokaciju, kliknite gumb “najbolja lokacija na raspolaganju”. Možete odabrati lokacije, ali ne određene poslužitelje, što i nije loše. Kondenzirani popis StrongVPN-a ne bi se trebao teško kretati, ali neobično zaostajanje koje se događa pri okretanju kotača miša čini se težim nego što bi trebao.

strongvpn-pregled-server-navigacija

Unatoč tome, možete pretraživati ​​lokaciju ili sortirati prema državi ili gradu. Nakon što odaberete lokaciju, kliknite “Spremi”. Nova lokacija bit će zadana opcija koja se prikazuje, čak i ako zatvorite i ponovno otvorite aplikaciju.

Postavke StrongVPN-a možete prilagoditi klikom na ikonu zupčanika u gornjem desnom kutu. Nećemo ulaziti u svako okruženje – ne biste se trebali poigravati s njima osim ako ne znate što radite – ali želimo jedno smetnju koju želimo istaknuti.

Jedna od kartica je označena kao “dijagnostika” i, sasvim sigurno, prikazat će zapisnik vaše veze za rješavanje problema. Iako mi volimo vidjeti takvu značajku uokolo, ne možemo izvesti zapisnik. Sve ćete morati odabrati, kopirati i zalijepiti u poseban dokument.

Ubrzati

Kad ostanete blizu kuće, StrongVPN je jedan od najbržih VPN pružatelja usluga. Osrednji učinak na međunarodnoj razini znači da će vam biti prijeđena kilometraža. Jasno je da su neke lokacije bolje optimizirane od drugih, što nikada nije dobra stvar kada postoji toliko izbora za tuneliranje.

Mjesto: Ping (ms) Preuzimanje (Mbps) Učitavanje (Mbps)
Nezaštićen (St. Louis)8175,4910.66
Atlanta (preporučeno)45149,979.03
London105144,037.75
Varšava, Poljska16084,383.7
Tel Aviv, Izrael17524.412.31
Hong Kong222137,353.13

Iznenađujuće, preporučeni poslužitelj StrongVPN bio je najbolji igrač na mjestima koja smo uzorkovali. U većini slučajeva preporučeni poslužitelj dolazi blizu, ali postoje i brže opcije. Iako je početni skok kašnjenja visok, brzina preuzimanja ostala je blizu našem nezaštićenom rezultatu.

Neobičan čovjek je poslužitelj u Tel Avivu u Izraelu, koji je uništio našu brzinu. Tijekom testiranja očekivali smo da će poslužitelj u Hong Kongu raditi slično – često postoji nagib brzine – pa smo se iznenadili kad nije. Snažne performanse Hong Konga svjedoče o toj lokaciji, ali ne i u mreži StrongVPN.

Ovdje je ključna nedosljednost. Miješanje dobrih i loših performansi nikada nije dobra stvar. To se prevodi u frustrirajuće trenutke kada pokušavate oboriti server.

Jednu stranu je kašnjenje, koje je tijekom testiranja ostalo malo. Iako je još uvijek propust našeg najboljeg VPN-a za vodič za igre zbog početnog skoka pinga, rezultati StrongVPN-a nisu loši.

sigurnosti

StrongVPN ima iznenađujući broj sigurnosnih opcija. Vaša je veza po zadanom osigurana s IPSec pomoću IKEv2 VPN protokola. Što se tiče sigurnosti VPN-a, to je neobičan izbor, s obzirom da je OpenVPN s AES 256-bitnom enkripcijom gotovo uvijek bolji.

Rečeno je, izbor je prosvjetljujući. IKEv2 može jednostavno prebacivati ​​između WiFi i mobilne mreže, što ga čini odličnim izborom za mobilne uređaje (pogledajte naš najbolji VPN za iPhone i najbolji VPN za Android vodiče). Ovo ipak nije sjajan izbor radne površine, zato preporučujemo da tamo promijenite svoj protokol što je prije moguće.

Možete birati između IKEv2, OpenVPN, SSTP i L2TP. OpenVPN bi vam trebao biti prvi izbor jer pruža AES 256-bitnu zaštitu vaše veze (pročitajte naš opis šifriranja). Na OpenVPN-u, StrongVPN vam omogućuje da promijenite svoj protokol prijevoza – bilo u UDP ili TCP – i odaberete određeni port kroz koji prolazite tunelom..

Iako nije primjenjivo za većinu korisnika, promjena transportnog protokola i priključka može pomoći zaobići vatrozidove. StrongVPN na svojoj web stranici ističe da su L2TP i IKEv2 lako blokirani, pa predlaže TCP 443 ili UDP 53 na OpenVPN kao alternativu.

Tu je i mogućnost skeniranja paketa na OpenVPN-u. Značajka je često viđena u vlasničkim protokolima, kao što je VyprVPN-ov Chameleon protokol (pročitajte naš VyprVPN pregled). Razmjena paketa je dobra ideja ako prolazite izvan zemlje sa strogom cenzusom, učinkovito zaobilazeći dubinsku inspekciju paketa..

U praksi se te mjere sigurnosti isplaćuju. Testirali smo DNS propuštanje pomoću ipleak.org i StrongVPN je izašao čist s minimalnim preusmjeravanjima. Nije procurio ni naša IP adresa ili WebRTC informacije.

Privatnost

StrongVPN je davatelj VPN bez dnevnika. Iako nije toliko usredotočen na privatnost kao Mullvad (pročitajte našu recenziju Mullvad), jasna politika privatnosti i dosljedni rezultati daju nam nadu. U skladu s tim, djeluje izvan Sjedinjenih Država, tako da bi vjerojatno trebali razjasniti one koji se bave vladinim nadzorom.

U vezi s politikom privatnosti nema nikakvih kostiju: “StrongVPN ne prikuplja i ne bilježi promet svojih usluga.”

Kad se prijavite, morat ćete u datoteku staviti adresu e-pošte i način plaćanja koji StrongVPN bilježi iz očitih razloga. Izvan toga ne zna ništa o tebi.

Jedina iznimka je ako plaćate kreditnom karticom. U tom slučaju, StrongVPN također treba vaše puno ime i adresu za naplatu, a vi ne možete koristiti podatke o plameniku kao što možete s e-poštom. Nejasno je jesu li vaši podaci za naplatu vezani za upotrebu VPN-a kao što je to s prodajom VPN-a
(pročitajte našu recenziju Bufied VPN), ali je jasno da oni koji se bave privatnošću ne bi trebali koristiti kreditnu karticu.

StrongVPN mora osigurati, izmijeniti ili izbrisati te podatke ako ih korisnici EU-a zatraže da ostanu u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka.

Sve to, međutim, treba uzeti s zrnom soli. StrongVPN ima sjedište u SAD-u, što je dokazalo da ne stoji iznad prikupljanja podataka. Ako se želite držati izvan radara, preporučujemo upotrebu usluge koja je osnovana u zemlji s dobrim zakonima o privatnosti. Naše najbolje VPN usluge za kineski vodič lijepo su mjesto za početak.

Pronašli smo i nešto zanimljivo tijekom testiranja. Neki od poslužitelja u mreži StrongVPN registrirani su na StackPath, mreži za dostavu sadržaja koja ima mali udio u IPVanish-u (pročitajte našu recenziju IPVanish).

Iako ne možemo povezati previše točaka, IPVanish je u prošlosti uhvaćen zapisivanjem podataka o korisnicima.

Rečeno je da je StackPath CDN, tako da ima smisla da bi se neki serveri registrirali na njemu. Ne tvrdimo da su dva davatelja povezana – vjerovatno nisu “, ali to treba imati na umu.

Performanse struje

StrongVPN se dobro slaže s streaming platformama. Srušili su barijere Netflixa, BBC iPlayera i Hulua, ali još uvijek ga je blokirao Amazon Prime Video. Iako nije pretendent za naš najbolji VPN za strujni vodič zbog drugih problema, pristup je neporeciv.

Ono što je sjajno je da StrongVPN nije samo pristupio tim platformama, već je to učinio na više poslužitelja. Naše uzorkovanje sugerira da ćete uvijek moći strujati, čak i ako koristite drugi poslužitelj.

Međutim, StrongVPN nije savršen i zato nije napravio naš najbolji VPN za Netflix ili najbolji VPN za BBC iPlayer vodiče. Da se temelji samo na streaming performansama, StrongVPN ne bi bio samo protivnik, on bi vjerojatno bio prvak.

Lokacije poslužitelja

Što se tiče lokacija poslužitelja, ne očekujte puno od StrongVPN-a. Kao i mnogi dobavljači srednjih cesta, njegova mreža uglavnom je ograničena na SAD i Europu, a nekoliko je lokacija raspršeno u slobodnijim dijelovima Azije. Ukupno postoji oko 650 poslužitelja, ali oni pokrivaju samo 20 država.

Afrika je slijepo mjesto kao i većina Bliskog Istoka i Azije. Na Bliskom Istoku, tu je Izrael i to je to. Azija je bolja s lokacijama u Singapuru, Japanu, Južnoj Koreji, Filipinima i Hong Kongu. To je međutim uska skupina, a ostatak Azije je nedirnut.

Ništa od toga ne iznenađuje – StrongVPN jednostavno pada u skladu s našim očekivanjima – ali širenje ne izgleda sjajno u usporedbi s vodećom uslugom na lokacijama poslužitelja kao što je HideMyAss (pročitajte našu recenziju HideMyAss).

Služba za korisnike

Podrška strongVPN-a pokriva osnove, ali ponavljanja s kojima smo razgovarali osjećali su sve samo ne privlačno.

Za samopomoć postoji baza znanja koja je podijeljena na tri odjeljka: “vodiči za postavljanje”, “rješavanje problema” i “FAQ”. Kao što je spomenuto, vodiči za postavljanje su osnovni, ali ćete htjeti provjeriti odjeljak želite li ručno postaviti VPN..

Ostali su članci u bazi znanja rasuti. Čini se da baza podataka živi i rješava probleme kako nastaju, umjesto da obračunava probleme koje bi korisnici mogli imati u budućnosti. Iako u odjeljku za rješavanje problema postoji nekoliko članaka za rješavanje problema, većina se osjeća bolje prikladnima za često postavljana pitanja.

strongvpn-pregled-baze znanja

Odjeljak FAQ najčešće naplaćuje odgovore i ponavljanja iz drugih područja. Tamo ćete pronaći odgovore na pitanja poput “kako koristiti StrongVPN za Windows računala?” i “kako mogu promijeniti poslužitelje?”

Izravna podrška sastoji se od live chat i e-pošte. Kad smo stigli, StrongVPN je trebalo nekoliko dana da se vrati, što nije loše, ali moglo bi biti i bolje. Poslanik je odgovorio na naše pitanje preusmjeravajući nas na drugo područje na web stranici. To nikada nije dobra stvar.

Live chat učinio isto. Iako je dostupan svakodnevno, potrebno vam je više od nekoliko minuta da se povežete s agentom. Osim toga, agenti ne znaju o proizvodu i upadaju u istu zamku pružanja najmanje moguće količine informacija.

Presuda

Ne postoji ništa impresivno u vezi s StrongVPN. Iako ne čini ništa pogrešno, činjenica da se ne može istaknuti velika je odgovornost. Cijene su jednake prosjeku ostalih dobavljača, kao i osrednja usluga kupcima i set značajki. Jedina otkupna kvaliteta je velika brzina kod tuneliranja u blizini kuće.

U skladu s tim, on ima lijep skup sigurnosnih značajki i politiku nepojave, pa ako ste ljubitelji StrongVPN-a, mogli biste učiniti i puno gore. Za većinu korisnika ipak preporučujemo čitanje naših ostalih VPN recenzija.

Što mislite o StrongVPN? Javite nam u komentarima u nastavku i, kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map