Sakrij.me pregled – ažurirano 2020

Sakrij.me pregled

Hide.me je poznat po svom besplatnom planu i to s pravom: vjerojatno je jedan od boljih vani zahvaljujući svojoj pristojnoj brzini i mreži poslužitelja. Kada počnete plaćati, međutim, to je kada se troškovi počinju povećavati jer su planovi skupi, kao i drugi razlozi o kojima možete pročitati u ovom cjelovitom pregledu.


najbolje-VPN-recenzije

Hide.me je virtualna privatna mreža sa značajkama vrijednim da budu uključeni u naš najbolji VPN vodič. Međutim, uz raširenost poslužitelja i visoku cijenu cijena, to je suzdržano nekim osrednjim aspektima. U tom slučaju, ako se možete boriti s njegovim nedostacima, dobit ćete jedan od najpopularnijih VPN-ova na tržištu.

U ovom ćemo pregledu Hide.me govoriti o svemu što nam se svidjelo i što mi se nije svidjelo nakon što smo s njim proveli vrijeme. Prije izricanja presude raspravljat ćemo o značajkama, cijenama, jednostavnosti uporabe, podržanim uređajima, lokacijama poslužitelja, brzini, sigurnosti i podršci..

Hide.me bi trebalo uzeti u obzir ako ne bi bilo cijene s visokim cijenama. U skladu s tim, s pristojnim besplatnim planom, nizom značajki i brzine, vrijedi preuzeti da biste vidjeli da li vam plaćeni plan vrijedi.

hideme-pregled-sučelje

hideme-pregled-server-lista

hideme-pregled-rezervna

hideme-pregled-custom-skripta

prijašnji

Sljedeći

Alternativa za Hide.me

prednosti & nedostaci

Značajke

Kako ćemo ući u odjeljak „jednostavna upotreba“ u nastavku, Hide.me ima puno postavki, usprkos pojednostavljenom pristupu povezivanju. Uspijeva ugurati tonu mogućnosti u jednostavan za korištenje paket koji je podjednako privlačan tehnofobima i tinkerima.

Prvo je podijeljeno tuneliranje, što je značajka koju Hide.me dijeli s PureVPN-om (pročitajte naš PureVPN pregled da biste vidjeli zašto je to jedna od nekoliko snažnih tačaka usluge). Podijeljeno tuneliranje omogućuje vam slanje nekih podataka putem tunela VPN, dok isključuje druge podatke, što je učinkovito za, recimo, pokretanje sigurnosne kopije punom brzinom dok gledate Netflix u inozemstvu.

Hide.me-Split-tuneliranje

Tehnički možete tunel podijeliti s gotovo bilo kojim VPN-om na Windows-u, ali Hide.me uključuje funkcionalnost u korisničkom sučelju. Možete odlučiti izuzeti određene aplikacije iz VPN tunela ili dopustiti samo odabranim aplikacijama da ih koriste. Prema zadanim postavkama sve će aplikacije proći kroz VPN.

Tu je i ubojica koji ima više funkcija od većine. Iako nije tako rezano i suho poput konfigurabilnosti prekidača NordVPN-a (pročitajte naš NordVPN pregled), postoji mnogo postavki. Na primjer, možete dodati bijelu listu određenih IP adresa za killswitch. To će i dalje omogućiti povezivanje s IP adresama, čak i nakon aktiviranja killswitch.

Uz popis dopuštenih, možete postaviti prilagođene skripte za pokretanje kada je killswitch uključen ili onemogućen. Morat ćete, naravno, unijeti kôd, ali funkcionalnost je tu ako mislite da ste programer.

No, ubojica nije uvijek potreban. Hide.me uključuje “backback” protokol koji će se vratiti na korištenje drugog VPN protokola ako vaš ne uspije. Ova je postavka prema zadanim postavkama onemogućena, ali možete je uključiti i postaviti koji će se protokoli vraćati u postavkama.

hideme-pregled-rezervna

Sakrij performanse struje

Na slobodnom planu, Hide.me se potrudio ući u Netflix i BBC iPlayer. Amazon Prime Video i Hulu bili su dostupni. Nadogradnja na plaćeni plan bila je bolja, ali pristup Netflixu i dalje je bio mrljav nakon višestrukih prekida veze i ponovnog povezivanja. Ako vas zanima strujanje, možda bi bilo bolje pročitati naš najbolji VPN za Netflix vodič.

Sakrij. Pregled značajki

Sakrij logotipsakrij me

Počinje od 1000 eura mjesečnoSvi planovi

Općenito

Metode Plačanja
PayPal, kreditna kartica

Prihvaća cryptocurrency

Istovremene veze

Podržava podijeljeno tuneliranje

Neograničena propusnost
10 GB besplatno, Neograničeno na Premium

Besplatna proba je dostupna

Razdoblje povrata novca
30 dana

Količina poslužitelja u cijelom svijetu
Preko 1500 poslužitelja na 60 lokacija

Okna za radnu površinu
Windows, MacOS

Mobilni OS
Android, iOS

Proširenja preglednika

Može se instalirati na usmjerivač

streaming

Može pristupiti Netflix US

Može pristupiti BBC iPlayeru

Može pristupiti Hulu

Može pristupiti Amazon Prime Video

sigurnosti

Vrste šifriranja
128-AES, 256-AES

Dostupni su VPN protokoli
OpenVPN

Omogućeno pri pokretanju uređaja

Omogućuje bujicu

Pravila bez evidentiranja

Prošao DNS test propuštanja

Dostupan Killswitch

Uključen je zlonamjerni softver / blokator oglasa

podrška

Live Chat
24/7

Podrška putem e-pošte

Telefonska podrška

Korisnički forum

Baza znanja

cijena

Hide.me ima dvije razine, uključujući njezin besplatni plan, koji su prikazani u donjoj tablici, zajedno s mjesečnom cijenom ako kupite unaprijed dvije godine. Premium plan planira se u jednomjesečnoj, jednogodišnjoj i dvogodišnjoj varijanti.

Cijena na prvi pogled izgleda sjajno, a mjesečna cijena za Premium niža je od većine mjesečnih cijena. To je rečeno, te stope su za godinu dana. Prelazak na mjesečni plan udvostručit će cijenu.

To čini Hide.me najskupljim pružateljem usluga koji smo pregledali. Iako cijenu ExpressVPN-a obično nazivamo con (pročitajte našu recenziju ExpressVPN), Hide.me mjesečna premija čini da je to kao jeftina stavka u kanti. Čak i u usporedbi s Astrill-om, koji je nevjerojatno precijenjen, Hide.me je skuplji (pročitajte našu Astrill recenziju).

Na godišnjem nivou, cijena je bolja. Očekujemo da ćemo platiti oko 100 USD za godinu dana neograničene zaštite, a Hide.me premija nije previše loša. 

To je rečeno, lijepo je vidjeti besplatni plan od 10 GB. Iako nije izdašan sa ograničenjem prijenosa podataka kao što je Windscribe (pročitajte našu recenziju Windscribe), Hide.me je osvojio mjesto u našem najboljem besplatnom VPN vodiču.

Iako nudi besplatan plan, Hide.me ima garanciju povrata novca. Povrat možete dobiti tijekom prvih 30 dana usluge, što je dobro. Na primjer, privatni pristup internetu nudi samo tjedan dana, što možete pročitati u našoj PIA recenziji, dok CyberGhost nudi 45 dana (pročitajte našu recenziju CyberGhost).

Što se tiče načina plaćanja, Hide.me uzima gotovo sve. Osim kreditnih kartica, PayPal i PayNearMe podržano je više kriptovaluta, uključujući bitcoin i Ethereum.

Jednostavnost korištenja

Prijavljivanje za Hide.me je jednostavno, osim ako na početnoj stranici web stranice ne možete kliknuti očigledan gumb “preuzmi odmah”. Nakon odabira plana, unesite adresu e-pošte i način plaćanja. Hide.me ne zahtijeva ime ili bilo šta drugo u datoteci. Poveznica za postavljanje vjerodajnica vašeg računa bit će vam poslana e-poštom.

Nakon toga bit ćete preusmjereni na područje članova koje sadrži vodič za postavljanje koji možete slijediti. Ipak je zbunjujuće. Jednom kada kliknete, Hide.me će vas pitati što je vaš operativni sustav. Tada će vam se prikazati gumb “preuzmi odmah”, kao i popis protokola. Klikom na jedan od protokola prikazat će se vodič za ručnu postavku VPN-a.

hideme-pregled-setup-vodiči

Razumijemo o čemu se radi u Hide.meu, ali čitanje je teško, a voljeli bismo jednostavnu instalaciju za glavne operativne sustave s nadzorne ploče.

Nakon što instalirate, stvari počnu potražiti. Hide.me ima moderno sučelje sa samo nekoliko tipki. Ako se bavite samo vezom, možete kliknuti gumb “omogući VPN” na sredini ekrana. Hide.me će odabrati najbolji poslužitelj za vašu lokaciju i povezati vas.

hideme-pregled-sučelje

Ipak, vjerojatno ne bi trebali vjerovati da je najbolje Na primjer, Hide.me preporučio je povezivanje s kanadskim centrom podataka, koji je na temelju naših testova brzine bio jedna od sporijih lokacija. Možete odabrati vlastiti podatkovni centar klikom na gumb “promijeni” u donjem desnom kutu.

Hide.me prema zadanim postavkama prikazuje lokacije po abecednom redu. Popis nije iscrpan, pa je lako proći kroz njega. Zemlje koje imaju više od jednog podatkovnog centra, poput “SAD. Zapad “i” SAD Istok “, pokazat će strelicu pokraj naziva zemlje.

hideme-pregled-server-lista

Možete ih poredati i pingom, što nagovještava kako Hide.me preporučuje poslužitelje. Razvrstavanje po pingu pokrenut će brzi test brzine na svim lokacijama i prikazati rezultate s desne strane imena države.

Unatoč pojednostavljenom pristupu Hide.me, postoji iznenađujući broj postavki. Postoji uobičajena VPN cijena, uključujući postavke protokola, postavke pokretanja i killswitch, ali i napredne opcije.

Na primjer, na kartici “killswitch” naći ćete odjeljak za dodavanje prilagođenih skripti kada se killswitch aktivira ili onemogućuje. Kako upozorava Hide.me u sučelju, trebali biste rukovati značajkom “samo ako znate što radite.”

hideme-pregled-custom-skripta

Postoji puno postavki koje je najbolje ostaviti da ih sami otkrijete. Želimo, međutim, istaknuti još dvije stvari u području postavki. Možete poslati kartu putem korisničkog sučelja, što je prikladno i daje vam priliku da uz zahtjev za podršku dodate dijagnostički zapisnik.

Hide.me-podrška-zahtjev

Također možete instalirati proširenje preglednika koje je dostupno za Chrome i Firefox. Proširenje ne dodaje funkcionalnost, ali je zgodan način konfiguriranja VPN-a.

Podržani uređaji

Hide.me podržava najviše 10 uređaja. Besplatni korisnici ograničeni su na jednu vezu, dok Premium korisnici do 10.

Međutim, podrška za platformu je impresivna. Hide.me ima klijente za svaki glavni operativni sustav, uključujući Windows, Android, iOS i macOS, zajedno s proširenjima preglednika za Chrome i Firefox. Tijekom postupka instalacije postoje više vodiča za postavljanje.

Hide.me se može instalirati gotovo bilo gdje, ali za to će vam trebati uobičajeno vrijeme.

Osim klijenata, možete ručno instalirati Hide.me na više verzija Linuxa, uključujući Ubuntu i Fedora, Blackberry, Windows Phone, usmjerivače s AsusWRT, DD-WRT, OpenWRT ili Tomato, mrežnom spremom iz Synology i QNAP i Kodi uređaji koriste bilo LibreELEC ili OpenELEC.

Ukratko, Hide.me se može instalirati gotovo bilo gdje.

Lokacije poslužitelja

Odabir poslužitelja nije previše loš. Hide.me pokriva 60 lokacija, a većina njih je u središnjoj Europi.

hideme-pregled-poslužitelja mreže

Izvan očekivanih lokacija u Sjevernoj Americi i Europi, nema se što drugo vidjeti. Hide.me ima jedan podatkovni centar u Južnoj Americi, jedan u Africi i nekoliko točkastih po južnoj Aziji. Iako nije tako loše kao, recimo, e-VPN (pročitajte našu e-VPN recenziju), mreža Hide.me je prilično kondenzirana.

Ubrzati

Hide.me ima pristojne brzine, ali, kako je izmjereno u ovom pregledu i našem najbržem VPN vodiču, to nije najbrža opcija. Zbog toga nije ni strašno, posebno u usporedbi s uslugama poput Surfsharka (pročitajte naš Surfshark pregled).

Lokacija: Ping (ms): preuzimanje (Mbps): upload (Mbps):
Nezaštićen (St. Louis)10118,3511.58
Američki istok4066.8610.8
Američki zapad7476.1610.18
Kanada4541.0610.62
Nizozemska11280.428.63
Singapur24164.972.9

Kada se tuneliraju u istoj državi, stope preuzimanja i učitavanja su solidne, a i kašnjenja ostaju niska. To nije bio naš najbolji VPN za vodič s igrama, ali kašnjenje u blizini kuće ne bi se trebalo odbiti za igranje,.

Postoje čudni rezultati, ponajviše čitanje za Nizozemsku, koja je uspjela biti najbrže mjesto za stope preuzimanja. Sveukupno gledano, Hide.me vozi tijesan, ako ne i impresivan, brod kada je u pitanju brzina.

Sigurnost i privatnost

Hide.me ima gotovo svaki protokol koji želite, pa ste sigurni na prednjoj strani VPN sigurnosti. Prema zadanim postavkama povezujete se s OpenVPN protokolom s AES 256-bitnom enkripcijom, za što bi bilo potrebno oko milijardu godina. Stisak ruke događa se s RSA-8192 tipkom, što je dvostruko više od onoga koje koristi većina pružatelja VPN-a.

Pored OpenVPN-a, Hide.me podržava L2TP / IPSec, PPTP, SSTP, IKEv2 i SoftEther. O tome posljednjem ćemo govoriti više. Usluga preporučuje IKEv2 kao alternativu OpenVPN. Iako se protokol ne smije isključiti, on se lakše blokira nego OpenVPN.

SoftEther je čudan dodatak. To je open-source, više protokolarni VPN softver, poput OpenVPN-a. Na tržištu se, zapravo, kao alternativa OpenVPN-u. Iako nam se sviđa mogućnost promjene stvari, SoftEther se uglavnom odustao od modernih VPN klijenata. U osnovi, to je OpenVPN s dodatnim značajkama.

Da bismo shvatili koliko dobro funkcionira sigurnost Hide.me-a, testirali smo DNS-ove propuste, zajedno s IP i WebRTC-om. Prošao je na svim frontovima, tako da ne morate brinuti o tome kako će vaš identitet kliziti kroz pukotine.

Sakrij privatnost

Što se tiče privatnosti, Hide.me ima sve tvrdnje “bez zapisivanja” koje čini bilo koji drugi VPN. Većina tih tvrdnji postala je ustaljena jer su se pružatelji poput IPVanish i HideMyAss uhvatili kako lažu da se ne prijavljuju (pročitajte našu recenziju IPVanish i HideMyAss pregled da biste saznali više o tome).

Očekuje se da ćemo vjerovati onome što kažu VPN davatelji u svojim pravilima o privatnosti, ali ne moramo ih uzimati po nominalnoj vrijednosti s Hide.me. Tvrtku je certificirao Leon Juranić, osnivač i izvršni direktor tvrtke Defense Code Ltd., da ne bi ostao bez trupaca.

Možete se lako odmoriti ako Hide.me ne evidentira vaše podatke, ali činjenica da je to i potvrdila kod tvrtke treće strane za cybersecurity govori mnogo. Vaši su podaci sigurni uz Hide.me.

Služba za korisnike

Kao što je spomenuto u odjeljku “jednostavna upotreba”, Hide.me vam omogućuje slanje zahtjeva za podršku klijentu. To smo učinili na našem testnom računu, a za podršku nam se javio nešto više od jedan dan. To nije previše mutno.

Ako odete na odjeljak podrške na web mjestu, naći ćete druge alate. Pored izvrsnih vodiča za postavljanje, Hide.me ima kratak odjeljak s FAQ-om za opća pitanja. Iako nije opsežan, FAQ može odgovoriti na pitanja na površini poput “je li dopušteno dijeljenje računa?”

Chat također može odgovoriti na ta pitanja. Za pitanja o naplati ili prodaji Hide.me nudi ga 24/7. Ako želite, možete postavljati tehnička pitanja, ali ponavljanja chata uživo izravno će vas preusmjeriti na podršku putem e-pošte.

Za detaljnije odgovore možete koristiti forume. Hide.me ima forume na engleskom i njemačkom jeziku, ali njemački je odjeljak mnogo aktivniji. Uprkos tome, pristojan je broj korisnika na obojici, pa je lijep alat koji će vam biti na raspolaganju.

Presuda

Da nije bilo neimpresivne poslužiteljske mreže i visoke cijene, Hide.me bi bio jedan od boljih VPN-ova koje smo testirali. Ima solidne brzine, odličnu sigurnost i jedan od najboljih skupova značajki koje smo vidjeli. Ni velikodušan besplatni plan također ne boli.

Kupci koji plaćaju gotovo su prisiljeni unaprijed kupiti uslugu vrijednu godinu ili dvije, a čak i tada vrijednost nije velika. Ako nemate dovoljno raspoloživog dohotka da pokrijete ogromnu premiju Hide.me, preporučujemo da pročitate naše druge VPN recenzije.

Što mislite o Hide.me? Jeste li isprobali besplatnu uslugu? Javite nam svoje iskustvo u komentarima u nastavku i, kao i uvijek, hvala vam na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map