SaferVPN pregled – Ažurirano 2020

SaferVPN pregled

SaferVPN je prilično standardna i jeftina VPN usluga s pristojnim značajkama, ali mala brzina zadržava je od najboljih ešalona. Također imamo nekoliko briga u vezi s njegovom politikom privatnosti, iako vas ona uvodi u Netflix (nekako). Pročitajte našu cijelu recenziju SaferVPN za detalje.


SaferVPN Pregled

najbolje-VPN-recenzije

Izradio dva izraelska softverska inženjera u 2013. godini, SaferVPN je virtualna privatna mreža s ciljem “pružanja sigurnog, privatnog i necenzuriranog pristupa Internetu bilo kome i bilo gdje.” I u tome uglavnom uspijeva uz pojednostavljeno korisničko iskustvo, pristojnu brzinu i niske cijene. Ipak, minimalni podaci koji se čuvaju mogu stvoriti stanku s maticama za privatnost.

U ovom pregledu SaferVPN govorit ćemo o svemu što nam se svidjelo, a što nismo voljeli nakon što smo s njim proveli vrijeme. Prije izricanja presude raspravljat ćemo o značajkama, cijenama, jednostavnosti uporabe, podržanim uređajima, lokacijama poslužitelja, brzini, sigurnosti i korisničkoj usluzi..

Sviđa nam se SaferVPN po traženoj cijeni. To bi rekao, bilo bi nerazumno da je to bilo više. Iako ima veliku vrijednost, SaferVPN nema impresivne brzine ili značajke, pa ako tražite VPN sa svim zvonima, pogledajte naš najbolji VPN članak.

Slide-1

SaferVPN-Slider2

SaferVPN-Slider3

SaferVPN-Slider4

SaferVPN-Slider5

prijašnji

Sljedeći

prednosti & nedostaci

Alternativa za SaferVPN

Značajke

Iako je sučelje lagano, SaferVPN ima pristojan skup značajki. Kao i svaki dobar VPN treba, uključuje i ubojicu, ali, začudo, onemogućeno je prema zadanim postavkama. S Killswitchom ne možete učiniti ništa posebno, poput postavljanja da radi samo na određenim aplikacijama, ali osnovna funkcionalnost je tu.

Killswitch je uobičajena, ali automatska WiFi sigurnost nije. SaferVPN je prema zadanim postavkama postavljen da automatski omogućuje VPN na nesigurnim mrežama. Možete dodati pouzdane WiFi mreže u klijentu da zaobiđu to pravilo i za njih.

safervpn-pregled-wi-fi

Pored klijenta za radne površine, postoji proširenje preglednika za Chrome i Firefox. Ovo proširenje ipak ne čini ništa posebno. To je samo još jedan način kontrole VPN-a, ali brzi pristup povezivanju ili promjeni lokacije ne šteti.

Osim toga, SaferVPN je gol. Ne nudi podijeljeno tuneliranje u klijentu, što je značajka koju uvijek tražimo. ExpressVPN, na primjer, omogućuje vam postavljanje aplikacija koje koriste VPN tunel i koje ga zaobilaze, kao što možete vidjeti u našoj ExpressVPN recenziji.

Podržani sigurniji VPN-ovi

Podrška za platformu je dobra, ali teško je pronaći. Na upravljačkoj ploči naći ćete instalatore za Windows, macOS, Android i iOS, kao i veze do proširenja za Chrome i Firefox. Čudno je da pored svih instalacijskih programa postoje vodiči osim ekstenzije Firefox.

safervpn recenzija-monteri

Iako su podržane instalacije na ograničenim verzijama Androida, SaferVPN ne čini .apk datoteku dostupnom.

Međutim, SaferVPN može se instalirati na gotovo sve, uključujući rutere, Linux kutije, mrežnu pohranu, e-čitače i igraće konzole. Ima vodiče za postavljanje za sve te instalacije, ali ih je teško pronaći. Umjesto davanja veze na vodiče za postavljanje na upravljačkoj ploči, SaferVPN prorezuje ih u odjeljak za “brzi početak” baze podataka..

Pregled značajki SaferVPN

Logo SaferVPNwww.safervpn.com

Počinje od 229 dolara mjesečnoSvi planovi

Općenito

Metode Plačanja
PayPal, kreditna kartica

Prihvaća cryptocurrency

Istovremene veze
5

Podržava podijeljeno tuneliranje

Neograničena propusnost

Besplatna proba je dostupna
1

Razdoblje povrata novca
30

Količina poslužitelja u cijelom svijetu
43 poslužitelja u 43 zemlje

Okna za radnu površinu
Windows, MacOS

Mobilni OS
Android, iOS

Proširenja preglednika
Krom

Može se instalirati na usmjerivač

streaming

Može pristupiti Netflix US

Može pristupiti BBC iPlayeru

Može pristupiti Hulu

Može pristupiti Amazon Prime Video

sigurnosti

Vrste šifriranja
256-AES

Dostupni su VPN protokoli
OpenVPN, PPTP, IKEv2

Omogućeno pri pokretanju uređaja

Omogućuje bujicu

Pravila bez evidentiranja

Prošao DNS test propuštanja

Dostupan Killswitch

Uključen je zlonamjerni softver / blokator oglasa

podrška

Live Chat
24/7

Podrška putem e-pošte
24/7

Telefonska podrška

Korisnički forum

Baza znanja

cijena

Za razliku od TorGuarda, koji nudi nekoliko usluga privatnosti (pročitajte naš TorGuard pregled), SaferVPN nudi samo jednu. Jedina razlika između planova je trajanje, s tim da dugoročni ugovori ostvaruju veći popust. Iako je cijena niska, nedostatak fleksibilnosti otežava zagrizanje metka.

Posebno, SaferVPN ne nudi mjesečni plan. Većina mjesečnih planova su loši – pročitajte naš Hide.me pregled da biste vidjeli jedan od najgorih – ali oni još uvijek nude jeftin ulaz za one koji su zarobljeni u gotovini. Mi gotovo nikada ne preporučujemo mjesečne planove, ali oni ipak pružaju fleksibilnost, unatoč niskoj vrijednosti.

Dobra vijest je da se svi planovi mogu vratiti u roku od 30 dana. Ipak postoji neka zbrka na stranici za naplatu.

Kada odaberete jednogodišnju ili dvogodišnju pretplatu, SaferVPN kaže da “trogodišnji plan uključuje najveće uštede i u potpunosti se vraća u roku od 30 dana.” To znači da druga dva plana nisu, ali nakon što smo istražili politiku povrata i kontaktirali podršku, potvrdili smo da svi planovi imaju garanciju povrata novca.

S oduševljavanjem, vrijeme je za razgovor o tome što SaferVPN postaje u pravu. Cijene su među najnižim što smo vidjeli, a jeftini pružatelji usluga, poput privatnog pristupa internetu, izgledaju kao predmeti s visokim ulaznicama (pročitajte naš pregled PIA). Godišnji plan nudi dobru vrijednost, ali slične cijene možete pronaći drugdje. Trogodišnji plan je, s druge strane, neusporediv.

Malo onih koji nude trogodišnje planove obično ih ne nude kao jeftine. Na primjer, NordVPN naplaćuje oko 25 dolara više za jednu, dvije i tri godine (pročitajte naš NordVPN pregled da biste vidjeli zašto nadoplata vrijedi). Ako ste sitničavi, SaferVPN je odličan izbor.

Postoji i besplatno probno razdoblje, ali to je teško pronaći. Zatražili smo podršku i pitali nas o tome, a predstavnik nam je uspio pružiti vezu za 24-satno suđenje. Naravno, nismo rekli da pregledavamo uslugu, pa je suđenje dostupno svima, ali nije dostupno sa početne stranice.

Što se tiče načina plaćanja, SaferVPN prihvaća uobičajene osumnjičene. Možete platiti s većinom glavnih kreditnih kartica, PayPal-om i bitcoinom. Neke od lokalnih opcija plaćanja koje drugi davatelji prihvaćaju nisu dostupne, ali to nije preveliki problem.

Sigurnije istodobne veze

Svi planovi SaferVPN dolaze s pet uređaja bez mogućnosti kupovine više. Pet je prihvatljivo jer je u osnovi standard među VPN davateljima, ali još nekoliko ih ne bi naštetilo. CyberGhost, na primjer, nudi sedam (pročitajte našu recenziju CyberGhost).

Jednostavnost korištenja

Prijavljivanje putem SaferVPN-a je jednostavno. Sve što trebate učiniti je odabrati plan, unijeti svoju adresu e-pošte i odabrati način plaćanja. Nakon toga ćete biti poslani na stranicu za stvaranje lozinke i SaferVPN će vam poslati e-mailom. Imajte na umu da vašu lozinku ne šalje u e-poruci. To bi bila loša sigurnosna praksa.

safervpn-pregled-registracija

Međutim, nemojte smanjivati ​​e-poštu. Možete ga koristiti ili pomoću upravljačke ploče na koju ste upućeni nakon prijave, da biste preuzeli instalacijski program. Na upravljačkoj ploči SaferVPN će automatski otkriti koji operativni sustav koristite i preporučiti pravi instalacijski program za vas. U blizini preporučenog instalacijskog programa postoji gumb “prikaži više aplikacija” koji vas šalje drugim instalaterima i vodičima.

Sve u svemu, upravljačka ploča je ravna. Možete pregledati račune, preuzeti instalacijske programe za druge platforme, ažurirati podatke o računu i upravljati naplatom.

safervpn-pregled-upravljačke ploče

Jednom instaliran, otvorit će se program SaferVPN s odabranom preporučenom lokacijom. Sučelje je jednako veliko kao i aplikacija za pametne telefone na iPhoneu 4 i ne može se mijenjati veličinu. Iako nije tako mali kao Astrill-ovo sučelje (pročitajte našu Astrill recenziju), SaferVPN je bilo teško čitati na 4K zaslonu.

Ako vas ne zanima gdje se povezujete, samo kliknite do dna veliku zelenu tipku “poveži”. SaferVPN automatski će vas povezati s preporučenim poslužiteljem, za koji smo utvrdili da je pristojan, i vi ćete krenuti. Ako želite odabrati svoju lokaciju, kliknite mali marker pored gumba “poveži”.

safervpn-pregled-sučelje

Na lijevoj strani otvorit će se prozor s dostupnim lokacijama. Ovaj se prozor, iako je odvojen, pomiče s sučeljem. Prozor lokacije možete povući dalje od glavnog prozora, ali ako pokušate pomaknuti glavni prozor, prozor lokacije će se pomaknuti s njim.

Pronalaženje lokacije je jednostavno, pogotovo jer je mreža SaferVPN mala. Ako se ne želite pomicati, možete potražiti lokaciju, upotrijebite jednu od preporučenih lokacija SaferVPN ili omiljene lokacije kako bi se prikazale na vrhu popisa.

safervpn-pregled-poslužitelja izbor

Kao i mnoštvo VPN-ova, SaferVPN ne dopušta vam prebacivanje poslužitelja bez da prvo prekinete vezu. To je neugodno, ali SaferVPN brže od prosječnog vremena povezivanja to nadoknađuje.

Jedino drugo područje sučelja je izbornik postavki, kojem se pristupa klikom na ikonu hamburgera u gornjem desnom kutu. Postavke pokrivaju osnove, uključujući mogućnosti pokretanja, postavke protokola i ažuriranja aplikacija. Možete podnijeti ulaznice za podršku, otvoriti bazu znanja i otvoriti aplikaciju za brzi test iz postavki, ali to su značajke koje ne nude sve VPN-ove.

Ubrzati

SaferVPN se ne približava najbržim dostupnim pružateljima VPN-a, ali daje razumne rezultate ako se nalazite u blizini kuće i imate puno podataka za igranje. Oni koji rade s ograničenim vezama ili se nadaju tunelu kroz cenzuru, vjerojatno će htjeti potražiti drugdje. Lokacije koje smo testirali, zajedno sa našom nezaštićenom brzinom možete vidjeti u donjoj tablici.

Mjesto: Ping (ms) Preuzimanje (Mbps) Učitavanje (Mbps)
Nezaštićen (St. Louis, MO)10142,710.33
Američka struja7565.969.63
Kanada3389.029.26
Nizozemska11430.056.36
Kipar16313.424.16
Singapur23630.493.08

Kad smo ostali u Sjevernoj Americi, SaferVPN je uspio s dobrim, ako ne i impresivnim rezultatima. Latencija nam je ostala niska i odrekli smo se oko 40 posto naše brzine preuzimanja. Čudno je, međutim, da je američki streaming poslužitelj, koji je bio bliže našem mjestu testiranja, učinio gore od podatkovnog centra u British Columbia..

Odlazak u druge dijelove svijeta uglavnom ne dolazi u obzir osim ako kod kuće nemate brzu vezu. Otprilike 20 posto naše, nezaštićene brzine, bili su usporeni Nizozemska i Singapur, kao i ciparski podatkovni centar, koji nam nije dao ni 10 posto.

U skladu s tim, kašnjenje je ostalo nisko na svim lokacijama. Iako početni skok kašnjenja diskvalificira SaferVPN iz našeg najboljeg VPN-a za vodič kroz igre, to se u tu svrhu ne bi trebalo odbaciti. S obzirom na otpornost na proxy blokove, dobar je izbor za pregledavanje ekskluzivnih naslova na PlayStation Network ili Xbox Live, čak i ako kašnjenje nije najbolje što smo vidjeli.

sigurnosti

SaferVPN koristi zastareli zahtjev za marketing “enkripcije na razini banke”, ali iako je tako, to je sigurno. Koristi AES 256-bitni sa OpenVPN prema zadanim postavkama, ali također podržava IKEv2, L2TP / IPSec i PPTP. Postoji “automatsko” postavljanje, koje na temelju našeg testiranja koristi OpenVPN. Može biti dobra ideja da se omogući jer dopušta da SaferVPN padne na drugi protokol ako jedan ne uspije.

Međutim, ne možete promijeniti šifriranje, bez obzira koji protokol koristite. To bi moglo biti zbunjujuće za nove korisnike. Marketinški materijali sugeriraju da se AES 256-bitni koristi u protokolima kada ih, u stvarnosti, L2TP i PPTP ne podržavaju. O tome možete saznati u našem opisu šifriranja i kvaru našeg VPN protokola.

Napravili smo testove propuštanja DNS-a na više poslužitelja i SaferVPN je izašao s jasnim podacima. Također smo testirali i WebRTC i IP propuštanja, i oni su to prošli.

Privatnost

Teško je vjerovati pravilima o privatnosti, posebno s pružateljima usluga poput IPVanish-a koji su uhvaćeni s dobrim hlačama – pročitajte naš IPVanish pregled da biste saznali o tome. Unatoč tome, napad polaganja „bez trupaca“ ostaje, a SaferVPN ne probija taj trend. Njegova je politika privatnosti dovoljno detaljna da nam pruža utjehu.

Ukratko, značajne informacije se ne bilježe ili ne prate. Kao što je slučaj s većinom pružatelja VPN-a, istina je ipak složenija.

Kad se povežete, bilježe se četiri stvari: datum i vrijeme početka i kraja sesije, količina podataka prenesenih tijekom sesije, lokacija na koju ste se povezali i lokacija s koje ste se povezali. SaferVPN u svojoj politici privatnosti napominje da ne bilježi vašu IP adresu kad bilježi zemlju iz koje ste povezani.

Bilje te podatke “radi lakšeg pružanja usluge vama … i radi zaštite prava SaferVPN-a, njegovih korisnika i drugih trećih strana.” SaferVPN kaže da podatke može koristiti za udovoljavanje zakonskim zahtjevima, prenijeti ih kao dio reorganizacije ili spajanja ili ih proslijediti trećim stranama kako bi se usluga nesmetano odvijala..

To je zastrašujuće, ali SaferVPN jasno daje do znanja da se vaša IP adresa, DNS upiti, povijest web stranice i prijenos podataka ne nadgledaju niti se bilježe. Iako bi bilo u skladu s politikom privatnosti SaferVPN-a za dijeljenje tih podataka, ona “jednostavno ne postoji.”

Što se tiče duljine zapisa, SaferVPN nije jasan. Kaže da se podaci o računu, kao što su vaše ime i adresa e-pošte, čuvaju dok god imate račun, ali zapisnici o vezi i aktivnosti mogu se čuvati onoliko dugo koliko SaferVPN smatra prikladnim. Bilježi prosjek 30 dana u politici privatnosti.

SaferVPN pruža studiju slučaja koja dobro sažima njegovu politiku privatnosti. Kad smo se povezali s američkim poslužiteljem Istok, vidjelo se da je anonimni korisnik spojen na taj poslužitelj, kao i vrijeme i trajanje veze..

Kako tvrtka navodi, “možda znamo da je korisnik SaferVPN pristupio jednom od naših poslužitelja, ali mi ne znamo i ne možemo znati kako i tko je pristupio našoj usluzi.”

Performanse struje

SaferVPN je odredio lokacije za streaming u Sjedinjenim Američkim Državama i Ujedinjenom Kraljevstvu, a na temelju našeg testiranja rade. Bili smo u mogućnosti pristupiti Netflixu i BBC iPlayeru bez problema, ali brzina subfera SaferVPN diskvalificirala ga je od našeg najboljeg VPN-a za Netflix i najboljeg VPN-a za BBC iPlayer vodiče.

Hulu i Amazon Prime Video nisu bili dosljedni. Hulu je radio s američkog strujnog poslužitelja, ali nije uspio kada smo koristili jedan britanski. S druge strane, Amazon Prime Video blokiran je na obje strane. Uprkos tome, Netflix i BBC iPlayer najvažniji su za nokte, a SaferVPN uspijeva na tom pročelju.

Lokacije poslužitelja

Mreža SaferVPN nije impresivna. Moguće je odabrati 43 lokacije, od kojih su dvije suvišne lokacije namijenjene strujanju. Većina ih je u Europi – 21 od 37 -, a ostale su prilično raštrkane.

safervpn-pregled-server-lokacije

S obzirom na bazu SaferVPN-a u SAD-u, očekivali smo da će biti više podatkovnih centara, ali postoje samo tri: jedan za istočnu obalu, jedan za zapadnu obalu i jedan za strujanje. U drugim dijelovima svijeta opcije su osrednje. SaferVPN ima jedan poslužitelj na Bliskom Istoku i Africi i nekoliko u Aziji, tako da ako tražite egzotične lokacije, najbolje je potražiti drugdje.

Služba za korisnike

Iako je novija tvrtka, SaferVPN ima izvrsne resurse za podršku. Baza znanja uglavnom se sastoji od vodiča za brzi početak. Iako postoje vodiči za korištenje programa za instalaciju na Windows-u, macOS-u, iOS-u i Androidu, postoje i vodiči za njegovo instaliranje na usmjerivačima, mrežnom spremniku i još mnogo toga.  

Vodiči su sjajni. SaferVPN pokriva gotovo svaku moguću instalaciju, s postupnim uputama i snimkama zaslona. Uz vodiče za njegovo instaliranje na određene platforme, SaferVPN pruža vodiče za konfiguriranje različitih protokola na tim platformama.

safervpn recenzija vodiči

U ostalim područjima baze podataka naći ćete FAQ za naplatu, pitanja o tome kako funkcionira VPN i objašnjenja o usluzi SaferVPN, a sve su detaljne i uključuju detaljne upute i snimke zaslona po potrebi..

Za izravnu podršku, SaferVPN ima 24/7 chat i e-poštu uživo. Razgovor uživo je jednostavan za jednostavne odgovore, ali većina rješenja može se naći u bazi znanja. Unatoč tome, koristili smo ga više puta tijekom pregleda kako bismo razjasnili određene aspekte usluge.

E-poštom smo također kontaktirali o broju lokacija poslužitelja koji je identificiran na web lokaciji. Pitanje je željelo vidjeti hoće li nas službenik podrške preusmjeriti na web mjesto ili odgovoriti na pitanje. Oboje su, na sreću, učinili to brzo. Odgovor smo dobili oko 15 sati.

Presuda

SaferVPN jeftin je pružatelj usluga koji nema puno mogućnosti. Jezgra usluge je solidna, s razumnom brzinom koja se nalazi blizu kuće i pristupom platformama za strujanje. I njegova je sigurnost dobra, ali oni koji se bave privatnošću mogu imati problema sa zapisnicima koje čuva.

Međutim, to je odličan izbor za one koji žele pregledati ekskluzive na Netflixu povoljno. Ako radije kupujete više, pročitajte ostale VPN recenzije.

Što mislite o SaferVPN? Javite nam u komentarima u nastavku i, kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map