PureVPN pregled – Ažurirano 2020

PureVPN pregled

PureVPN se mnogo poboljšao otkad smo ga zadnji put pregledali, ali još uvijek nedostaje u nekoliko ključnih područja. Iako još uvijek imamo neke nade u uslugu, trenutno je ne možemo istinski preporučiti. Pročitajte našu cjelovitu recenziju da biste saznali zašto i također vidjeti neke PureVPN alternative koje preporučujemo.


purevpn-Slider1

purevpn-slider2

purevpn-slider3

purevpn-slider4

purevpn-slider5

prijašnji

Sljedeći

PureVPN je izbjegao naš najbolji popis VPN-a, iako je jedna od najvećih dostupnih usluga virtualne mreže. Iako su njegova brza brzina i niska cijena dovoljni za detroniziranje i najtežih natjecanja, PureVPN zaostaje za drugim područjima (pročitajte naše PureVPN vs. ExpressVPN podudaranje da biste vidjeli to u akciji). 

U ovom pregledu PureVPN-a pokrenut ćemo uslugu kroz alat za provlačenje, testiramo brzinu, značajke i još mnogo toga. Uz put ćemo se dotaknuti i njegove sigurnosti i privatnosti, kao i lokacije poslužitelja i cijene, a sve prije nego što donesemo presudu. 

Po cijeni je PureVPN dobra usluga. Brzina je odlična sve dok se lovite za pravim serverom, a tražena cijena je jeftinija od većine njegovih konkurenata. Ipak, to je usporeno s njegovim razdvojenim sučeljem, manjom podrškom i performansama na mjestu. Usprkos tome, uz 31-dnevnu garanciju povrata novca, nema rizika da je pokušate.

prednosti & nedostaci

Alternativa za PureVPN

Značajke

PureVPN ima drugačiji pristup upotrebi VPN-a. Umjesto da vam jednostavno predstave popis poslužitelja, možete odabrati više načina na temelju onoga što želite raditi na mreži. 

U većini slučajeva ti načini jednostavno mijenjaju prikazane lokacije, ali neki od njih otvaraju dodatne značajke (na primjer, način rada za strujanje omogućuje vam povezivanje na temelju web mjesta). 

Inače su značajke standardne. PureVPN uključuje prekidač za zaustavljanje koji će blokirati vašu internetsku vezu ako se VPN ikad prekine, kao i test brzine koji će procijeniti kašnjenje lokacija PureVPN-a. Iako test brzine funkcionira, sviđa nam se izgled i osjećaj ExpressVPN-a (pročitajte našu recenziju ExpressVPN).

purevpn recenzija brzine test

PureVPN ima i druge značajke, ali samo ako doplatite. Možete kupiti prosljeđivanje porta, DDoS zaštitu i / ili namjensku IP adresu, a svaka od njih košta 0,99 dolara mjesečno. Iako razumijemo da ne uključuje namjensku IP adresu, PureVPN bi trebao besplatno sadržavati DDoS zaštitu.  

Njegova značajka je podijeljeno tuneliranje, koje je uključeno besplatno. To je beta značajka, što znači da ćete morati pristupiti prekidaču beta značajke u aplikaciji da biste joj pristupili. Radi na osnovi aplikacije, omogućuje vam slanje nekih aplikacija kroz tunel VPN, dok ostale aplikacije ostaju na vašoj standardnoj vezi.

purevpn-pregled-Split-tuneliranje

Zadovoljni smo prekidačem za zaustavljanje, testom brzine i podijeljenim tuneliranjem, mada imamo nekoliko problema s načinima rada (više o tome u odjeljku “jednostavna upotreba” u nastavku). Jedina značajka koja nedostaje je ubijanje aplikacija (pročitajte našu Astrill recenziju za uslugu koja je nudi). Umjesto toga, ubijanje aplikacija prilično je rijetka značajka pa ne postavljamo PureVPN previše teško da bismo ga izostavljali.. 

PureVPN Chrome proširenje

PureVPN nudi proširenje preglednika za Chrome i Firefox, što vam se praktično zabija tijekom glave dok upotrebljavate aplikaciju. Kao i većina VPN proširenja, služi i kao oduzeti način za kontrolu vaše veze. Možete odabrati svoju lokaciju, postaviti zaobilazni popis i, naravno, povezati se. 

purevpn-pregled-krom-proširenje

Iako aplikacija za radnu površinu ima više postavki, preporučujemo korištenje nastavka za svakodnevno korištenje (što je rijetkost za VPN-ove). Pojednostavljen postupak povezivanja funkcionira puno bolje nego aplikacija na radnoj površini, omogućujući vam da odaberete svoju lokaciju i povežete se bez brige u kojem ćete načinu.

Pregled značajki PureVPN-a

PureVPN Logowww.purevpn.com

Počinje od 165 $ mjesečnoSvi planovi

Općenito

Metode Plačanja
PayPal, kreditna kartica

Prihvaća cryptocurrency

Istovremene veze
5

Podržava podijeljeno tuneliranje

Neograničena propusnost

Besplatna proba je dostupna

Razdoblje povrata novca
31 dan

Količina poslužitelja u cijelom svijetu
2000+

Okna za radnu površinu
Windows, MacOS, Linux

Mobilni OS
Android, iOS

Proširenja preglednika
Chrome, Firefox

Može se instalirati na usmjerivač

streaming

Može pristupiti Netflix US
Samo za SAD

Može pristupiti BBC iPlayeru

Može pristupiti Hulu

Može pristupiti Amazon Prime Video

sigurnosti

Vrste šifriranja
256-AES

Dostupni su VPN protokoli
IPSec, OpenVPN, PPTP, L2TP, SSTP, IKEv2

Omogućeno pri pokretanju uređaja

Omogućuje bujicu

Pravila bez evidentiranja

Prošao DNS test propuštanja

Dostupan Killswitch

Uključen je zlonamjerni softver / blokator oglasa

podrška

Live Chat
24/7

Podrška putem e-pošte
24/7

Telefonska podrška

Korisnički forum

Baza znanja

cijena

PureVPN je jedna od onih usluga s kojom se uvijek trguje. Možda ćete vidjeti različita trajanja i niže cijene ovisno o mjestu gdje gledate. Za potrebe ovog pregleda pridržavali smo se dostupnih trajanja i cijena na web-mjestu PureVPN-a. Na temelju našeg prethodnog iskustva s uslugom, ove su najtačnije.

Kao mjesečna ili godišnja usluga PureVPN propada. Iako nije precijenjen kao Hide.me (pročitajte naš Hide.me pregled da biste saznali više o tome), PureVPN je u skladu s ostatkom tržišta. Ako tražite pretplatu za kraće trajanje, preporučujemo PIA, koji nudi godinu dana usluge manje od 40 USD (pročitajte naš pregled privatnog pristupa internetu). 

Ipak, za one koji gledaju u budućnost, ne postoji usluga poput PureVPN-a. Jedan je od pružatelja usluga koji vam omogućuje kupnju unaprijed i to po vrlo sniženoj cijeni. Probijajući matematiku, vaš mjesečni trošak kreće se oko 1,60 USD kada idete s petogodišnjim planom, što je krađa.

Mi smo dosljedno reklamirali CyberGhost kao premijernu proračunsku opciju, jer njegov trogodišnji plan iznosi samo 99 dolara (pročitajte našu recenziju CyberGhost). Na temelju cijena, PureVPN pobjeđuje u bitci. Iako u nekim područjima ima nedostatak – doći ćemo do onih tijekom pregleda – cijene su solidne.

Suđenje PureVPN-a

Ako isprobate PureVPN i odlučite da nije za vas, možete iskoristiti 31-dnevnu garanciju povrata novca. 

Ako ste tako skloni, možete kupiti i trodnevni probni račun za 2,50 USD. Međutim, imajte na umu da 2,50 USD ne možete vratiti, pa je vjerojatno bolja ideja koristiti garanciju povrata novca. Također možete pristupiti besplatnom probnom probnom roku instaliranjem proširenja za Chrome ili Firefox. 

PureVPN vijek trajanja

Tijekom provođenja našeg istraživanja često smo nailazili na pojam “PureVPN doživotna pretplata”. Prije nekoliko godina PureVPN je ponudio doživotnu pretplatu na svoje usluge za oko 70 dolara. 

Međutim, kada se spustite na stranicu “doživotne pretplate”, PureVPN pojašnjava da je to petogodišnji plan. Ukratko, u vrijeme pisanja ne postoji opcija za cijeli život. To je rečeno, PureVPN je to ponudio u prošlosti.

Korisnički susret

Prijavljivanje za PureVPN slično je pridruživanju bilo kojem drugom VPN-u. Na web mjestu nalazi se više gumba koji vode do stranice za naplatu koja vas pita za trajanje, adresu e-pošte i način plaćanja. Iako na ovoj stranici potvrđujete plaćanje, još uvijek morate proći postupak za postavljanje. 

purevpn-pregled-checkout

Nakon toga provest ćete se postupak postavljanja s pet dijelova. Prvo, PureVPN pita za što želite koristiti VPN, što može izgledati irelevantno, ali nije. Na temelju vašeg odgovora, PureVPN će preporučiti koju biste aplikaciju trebali preuzeti. 

Na primjer, onima koji se žele strujati preporučuje se proširenje preglednika, dok se onima koji žele preuzeti preporučuje aplikacija Windows. 

purevpn-pregled-postavljanje

Nakon što donesete odluku, možete preuzeti aplikaciju po svom izboru. Dok se aplikacija preuzima, PureVPN će vam predstaviti vaše generirano korisničko ime i lozinku. 

Oboje su slučajni nizovi slova i brojeva, pa preporučujemo da ih pohranite jedan od najboljih upravitelja lozinki. Na ovoj stranici možete pogledati i vodič za postavljanje svoje platforme ako vam zatreba.  

Preuzmite PureVPN

Nakon završetka preuzimanja, morat ćete proći instalaciju. PureVPN na glavnom zaslonu traži da prihvatite njegove uvjete i daje vam mogućnost instaliranja proširenja preglednika za Chrome ili Firefox. Tu je i mogućnost pokretanja PureVPN-a kad se prijavite u Windows. 

purevpn -review-installer

Nakon što to učinite, možete se prijaviti pomoću dostavljenih vjerodajnica. Povratak na web stranicu, PureVPN pita jeste li povezani. Ako imate problema, odaberite da niste povezani i PureVPN će vas usmjeriti ka live chatu. Iako bi se oni koji su upoznati s VPN-ovima mogli zatvoriti iz ovog procesa prijave, na kraju treba još toga. 

Nakon što potvrdite da ste povezani, dat će vam se vjerodajnice vašeg “člana područja” koje se razlikuju od vjerodajnica vašeg računa (neugodno, ali dobro za privatnost). Morat ćete postaviti vlastitu lozinku, koja zahtijeva da prođete postupak “zaboravljena lozinka”, kad vam se veza za resetiranje pošalje e-poštom..  

Područje člana PureVPN-a

Područje člana izgleda impresivno, ali ne događa se mnogo. Ali to ne znači da nije korisno. Možete nadograditi svoj plan, pregledati druge instalacijske programe, pristupiti području podrške i kupiti dodatke, poput namjenskog IP-a i prosljeđivanja porta. 

purevpn-pregled-članovi-područje

Možete se prijaviti za PureVPN pretplatu i nikad ne dirati područje člana. No, korisno je imati centralno središte kako biste pronašli podatke i račun o računu, čak i ako sami možete objediniti podatke. 

PureVPN prijava

Povratak na radnu površinu, PureVPN će vas tražiti da se prijavite nakon što pokrenete aplikaciju. Nakon unosa vaših vjerodajnica, prikazat će vam se popis načina i tražiti da odaberete jedan. 

Načini ne mijenjaju ništa u vezi s vama. Umjesto toga, oni mijenjaju lokacije koje prvo vidite. Na primjer, ako odaberete način dijeljenja datoteka, pri vrhu će se vidjeti poslužitelji s ocjenom “peer-to-peer”.. 

purevpn recenzija-moda

Ne brinemo se za načine rada, ali otežava navigaciju po popisu poslužitelja. U osnovi su zbunjujuće mogućnosti filtriranja, što otežava putovanje teže nego što bi trebalo biti. Preferirali bismo abecedni popis lokacija kao i opciju filtriranja poslužitelja na temelju onoga što su ocijenili, opće lokacije i kašnjenja.  

purevpn-pregled-aplikacija

Čitava aplikacija odražava tu nespretnost. Nakon što odaberete lokaciju, popis će nestati, što je zbunjujuće obzirom na to da se aplikacija otvara s otvorenim popisom poslužitelja. Isto tako, način rada za strujanje uključuje značajku gdje možete reći PureVPN na koju se web lokaciju želite povezati i automatski će pronaći poslužitelj i pokrenuti to web mjesto. No tu opciju ne možete pronaći ni na jednom drugom načinu. 

U sustavu Windows PureVPN osjeća se kao nakupljanje puno ideja koje su dobre u teoriji, ali se ne igraju dobro kad se sastave. Jasno možemo vidjeti kako PureVPN ulaže dodavanje novih načina kontrole VPN-a, ali ideje nisu u potpunosti ostvarene. Pojednostavljeno korisničko sučelje radilo bi bolje, čak i ako to znači odbacivanje nekih značajki koje PureVPN čine jedinstvenim.

Ubrzati

Ako je PureVPN dosljedan, lako bi bio jedan od najbržih VPN-ova u okolini. Nije nekako nedosljedna – pročitajte našu NordVPN recenziju za to – ali postoji određena razlika kada skakućete po cijelom svijetu. To bi moglo reći da, dok upotrebljavate PureVPN s pristojno velikom nezaštićenom brzinom, trebali biste biti u redu.

Mjesto: Ping (ms) Preuzimanje (Mbps) Učitavanje (Mbps)
Nezaštićen (St. Louis)781,2321.06
New York, SAD.3561.5817.1
Vancouver, Kanada7659,0717.88
Sao Paulo, Brazil15458.1915.61
Hong Kong22557.8312.12
Brisbane, Australija22525.6211.4

Da sve bude pošteno, testirali smo PureVPN koristeći OpenVPN / UDP sa AES-256. UDP se ocjenjuje sporije od preporučenog protokola PureVPN – ne određuje koji je preporučeni protokol – ali ponovnim ponavljanjem testova oba su rezultati bili uglavnom isti. Također smo testirali samo goli metal poslužitelje.

PureVPN nas je impresionirao, održavajući većinu svoje brzine diljem Sjeverne Amerike i padajući samo malo prilikom preskakanja preko bilo kojeg većeg vodenog tijela. Kao što smo vidjeli prilikom testiranja najbržeg VPN-a, očito su lošiji koji djeluju lošije. U našem gore navedenom skupu podataka ističe se Brisbane. 

Varijanca nije povratna, pogotovo ako dođete u pristojnu vezu, ali je i dalje prisutna. Jedna stvar koja je bila dosljedna bila je kašnjenje. PureVPN ostao je ispod 250 milja preko cijele ploče, što ga čini dostojnim našeg najboljeg VPN-a za vodič kroz igre. 

sigurnosti

PureVPN koristi standardnu ​​enkripciju AES-256 koja je, kao što možete pročitati u našem opisu šifriranja, najbolja stvar. Protokol s kojim je uparen ipak nije toliko jasan. 

PureVPN podrazumijeva automatski “protokol” za koji tvrdi da ima najbolju ravnotežu brzine i sigurnosti. Prema PureVPN-u, automatska postavka će isprobati sve, od PPTP-a do OpenVPN-a da biste vidjeli što najbolje funkcionira za vašu vezu.

Problem je u tome što PureVPN nikada ne prikazuje koji protokol koristite ako ste postavili na “automatski”. To je problem, kao što možete vidjeti u našem kvaru VPN protokola. 

U skladu s tim, nije teško promijeniti svoj protokol, iako PureVPN ima neke od opcija koje su pogrešno označene. Primjerice, IKEv2 u aplikaciji je označen kao “IKEV”, iako akronim znači “internetska razmjena ključeva”. 

purevpn-pregled-protokoli

Provodeći sigurnost u praksi, proveli smo PureVPN kroz niz testova tražeći curenje DNS-a, kao i curenja WebRTC-a i IP-a. Na fizičkim poslužiteljima sve je bilo u redu, što nije iznenadilo. Međutim, na virtualnim poslužiteljima bilo je vrlo lako pratiti fizički položaj poslužitelja.

Privatnost

PureVPN na vrhu svoje politike privatnosti jasno kaže da ne vodi nikakve zapisnike. Iako je ova tvrdnja ostala netaknuta tijekom cijelog životnog vijeka tvrtke, moguće je, ako nije vjerojatno, da je PureVPN čuvao zapise veza u prošlosti.. 

U listopadu 2017. PureVPN je pomogao FBI-u u zaustavljanju cyberstalkera koji je koristio njegove usluge. Incident je s pravom pokrenuo neka pitanja o politici privatnosti i o tome koje je podatke prikupio PureVPN. 

Da bi se mišljenje preusmjerilo u pravom smjeru, PureVPN je od Altius IT-a tražio neovisnu reviziju. Revizori nisu pronašli nikakve dokaze o prikupljanju podataka, činjenici da nam je član osoblja PureVPN-a udario po glavi i prijetio da će pokrenuti sudski postupak protiv nas kako smo prethodno opisali ovaj incident. 

Iako nas nisu impresionirani prijetnjama, spremni smo, kao i uvijek, ostaviti da dosadašnji događaji budu dosadašnji. Revizija je pokazala da se ne vode značajni dnevnici, pa PureVPN dobiva prolaz u ovom krugu. 

Međutim, nije tako rezano i suho kao da PureVPN ne ostavlja zapisnike. Kada koristite uslugu, PureVPN bilježi dan kada ste se povezali i ISP koji ste koristili. Ništa od ovoga ne može se upotrijebiti za vašu neposrednu identifikaciju, mada kako otisak prsta na pregledniku može pokazati, male količine podataka mogu se koristiti za sužavanje polja.

Jedina iznimka je ako koristite namjensku IP adresu (pročitajte naš najbolji VPN s vodičem za IP-ove). Budući da je adresa povezana s vašim računom, PureVPN to bilježi. Nema šanse da to ne postoji, pa nema razloga da pogrešite PureVPN. 

Čak je i kod zbirke vjerojatnost da vas bilo što identificira mala. PureVPN zahtijeva samo adresu e-pošte kada se prijavite i nudi brojne anonimne načine plaćanja. Tvrdnja bez zapisnika je istinita i vaša privatnost je sigurna uz PureVPN.

Performanse struje

PureVPN se potrudio probiti se na streaming platforme, unatoč tome što je imao namjenski način streaminga. Pomoću ovog načina povezali smo se s web lokacijama pomoću značajke “pretraživanje web mjesta” koja bi nas teoretski trebala povezati s poslužiteljem koji radi za platformu kojoj pokušavamo pristupiti i automatski pokrenuti web mjesto. 

purevpn-pregled-web-pretraživanja

Web stranice su pokrenute, ali nismo uspjeli strujati. Amazon Prime Video i Netflix brzo su blokirali našu vezu, iako smo uspjeli učitati Hulu i BBC iPlayer. Ponovo je ovo testiranje obavljeno korištenjem preporučene lokacije PureVPN-a u režimu strujanja. Povezivanje s vlastitim proizvodima proizvelo je različite rezultate. 

PureVPN Netflix

Urnebesno, kada se koristi način rada “sloboda interneta” i spajanje na američki poslužitelj, Netflix se učitao sasvim u redu. Amazon Prime Video i dalje je otkrio da koristimo VPN, pa svakako pročitajte naš najbolji VPN za Amazon Prime Video vodič ako želite pristup toj platformi. 

Taj se problem vraća u modus. Da nisu bili prisutni, ne bismo bili nimalo mudriji u strujanju, jer je koristeći način rada “sloboda interneta”, najopćenitijeg dijela, radio vrijeme i opet kad smo pokušavali učitati Netflix. 

Međutim, pokušaj praktičnosti otežava povezivanje. Način strujanja strujan je jedinstven, ali ne funkcionira, čineći cijeli postupak veze još konfuznijim.

Lokacije poslužitelja

PureVPN ima puno mjesta na poslužitelju, što, kao što smo vidjeli u našem pregledu HideMyAss, znači da su neke virtualne. Brojevi uvijek fluktuiraju, ali u vrijeme pisanja podataka postoji više od 2.000 VPN servera raspoređenih na 180 lokacija u više od 140 zemalja. Međutim, većina njih nije fizička. 

Virtualni VPN poslužitelji omogućuju vam dobivanje IP adrese s određenog mjesta dok se povezujete na poslužitelj u drugoj regiji. Na primjer, ako vam treba, recimo, bangladeška IP adresa, poslužitelj u SAD-u ili Velikoj Britaniji može se pojaviti kao da je u Bangladešu. Problem je u tome što je virtualne poslužitelje prilično lako otkriti. 

Postoje sigurnosna pitanja i kada je riječ o upotrebi virtualnih poslužitelja, pa je lijepo vidjeti kako PureVPN razlikuje koji su poslužitelji fizički, a koji virtualni. Ipak, postoji puno virtualnih lokacija. Južna Amerika, na primjer, ima ukupno 81 poslužitelj, ali samo 18 njih je fizički, a svih tih 18 nalazi se u Sao Paulu u Brazilu. 

Popis poslužitelja PureVPN

Rasprostranjenost fizičkih lokacija pristojna je, iako nije impresivna. Europa ima najveći broj fizičkih lokacija, a slijedi Sjeverna Amerika (iako je većina poslužitelja usmjerena u SAD-u i Kanadi). Gotovo svaka egzotična lokacija ima virtualni poslužitelj, uključujući Ostrvo Man, Laos i Šri Lanku. 

Iako neki mogu imati problema s virtualnim poslužiteljima, PureVPN vas ne prisiljava da ih koristite. Bilo bi jedno ako su glavne lokacije virtualizirane, ali one nisu. Ako imate određenu lokaciju koju želite, PureVPN može je prilagoditi virtualnim poslužiteljima. Međutim, većina korisnika vjerojatno će biti na serverima golog metala.

Služba za korisnike

Preko web lokacije PureVPN u donjem desnom kutu vidjet ćete mali oblačić za chat uživo. Iako se prikazuje na glavnoj stranici web mjesta, bez obzira jeste li prijavljeni ili ne, ne možemo učitati chat uživo ako nismo prijavljeni. Područje člana, na kojem se prikazuje drugačija ikona za chat uživo, nije nam zadavalo probleme. 

Dosegli smo s osnovnim pitanjem o tome što je automatski protokol, i iako se predstavnik obratio pitanju, bilo je teško izvući jasan odgovor iz bloka teksta. Ono što je odgovoru nedostajalo interpunkcijski znak, nadoknadilo ga je na slomljenom engleskom jeziku. Čak je i najosnovnije pitanje bilo previše za razgovor uživo, kao što možete vidjeti u razmjeni u nastavku. 

purevpn-pregled-live-chat

Dobro je držati se resursa za samopomoć, koji su puno bolji. PureVPN ima detaljne vodiče za postavljanje za gotovo svaku platformu, kao i slučajeve upotrebe VPN-a i vodiče za rješavanje problema. Nadalje, ti su resursi raspoređeni u dostupnoj bazi znanja što vam omogućava da brzo pronađete potrebnu podršku. 

purevpn-pregled-baze znanja

Kao što smo vidjeli u drugim područjima usluge, PureVPN nema podršku. Baza znanja je korisna i laka za korištenje, ali izravni kontakt postavlja više pitanja nego odgovora. Podrška je dobra ako želite samostalno rješavati probleme. Oni kojima treba pomoć na putu neće je pronaći uz PureVPN.

Presuda

PureVPN je teška usluga za prosudbu. Neki se aspekti toga stvarno sviđaju, uključujući nisku cijenu, brzu brzinu i web mjesto koje je lako za korištenje. Međutim, postoji nekoliko nedostataka koji su preveliki da bi ih se zanemarilo. Podrška nije dobra koliko bi mogla biti, a aplikacija, u pokušaju da bude jedinstvena, na kraju je teško koristiti. 

Planirate li isprobati PureVPN? Jeste li spremni zanemariti njegove nedostatke? Javite nam u komentarima u nastavku i, kao i uvijek, hvala na čitanju.

Česta pitanja o PureVPN-u

 • Kako otkazati PureVPN

  Možete otkazati svoju PureVPN pretplatu iz područja člana. Ako to učinite, pauzirat ćete pretplatu s opcijom da je ponovo pokrenete u bilo kojem trenutku. Ako želite izbrisati svoj račun, morat ćete se obratiti PureVPN-om putem e-pošte.

 • Kako koristiti PureVPN

  PureVPN vodi vas putem preuzimanja i instaliranja aplikacije nakon što kupite pretplatu. Nakon preuzimanja sve što trebate je odabrati način rada, odabrati poslužitelj i kliknuti „poveži se“.

 • Kako instalirati PureVPN na Kodi

  Na većinu platformi koje Kodi podržava možete instalirati PureVPN. Na primjer, ako koristite Windows, na računalo biste instalirali PureVPN, što bi zaštitilo Kodi. PureVPN ima popis vodiča za postavljanje koji su posebno posvećeni Kodi-u, pa se tamo svakako obratite za svoju platformu.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map