PrivateVPN pregled – Ažurirano 2020

PrivateVPN pregled

PrivateVPN je dobra usluga koja nudi besprijekorno VPN iskustvo po povoljnim cijenama. Međutim, ne uspijeva ući u većinu streaming usluga i čini se da je njegov sustav za korisničku podršku loše pokvaren. Pročitajte našu cjelovitu PrivateVPN recenziju za sve detalje.


najbolje-VPN-recenzije

PrivateVPN je 10-godišnji švedski pružatelj virtualne privatne mreže. Uz toliko konkurencije koliko ima na VPN tržištu, i na više načina drži svoje dobro. Sigurnosne značajke su na vrhuncu, a performanse su mu jake.

Ipak, postoje stvari koje PrivateVPN treba poboljšati. Za prvu, čini se da je sustav za usluge kupcima pokvaren u vrijeme pisanja. Također, iako PrivateVPN klijent ima zanimljive dizajnerske značajke, mogućnost VPN-a da razbije geoblokiranje, kao što je to slučaj s BBC iPlayerom, slaba je. Pročitajte naš najbolji VPN za članak za strujanje da biste bolje izabrali.

Ako ste došli na našu web stranicu u potrazi za najboljima od najboljih, predlažemo da se sada uputite u naš najbolji VPN vodič kako bismo uštedjeli vrijeme. Ako vas zanima da čujemo što nam se sviđa, a što mi se nije svidjelo u vezi privatnog VPN, pročitajte dalje.

prednosti & nedostaci

Alternativa za PrivateVPN

Značajke

PrivateVPN pokriva ono što bi većina ljudi smatrala bitnim značajkama i potražnjom. Ima klijente za Windows, macOS, iOS i Android koji su dobro postavljeni i jednostavni za upotrebu. Može se postaviti i tako da radi na usmjerivačima, kako bi se osiguralo da su svi uređaji u vašem domaćinstvu zaštićeni.

PrivateVPN-OS

Klijente je lako konfigurirati i može se pohvaliti stvarima poput killswitch. Mogu se čak postaviti i za pokretanje i automatsko povezivanje pri pokretanju. To vam omogućuje da provjerite da li se podaci šalju ili primaju bez pokretanja VPN-a.

Međutim, nedostaje mu podijeljeno tuneliranje. Podjeljenje tunela korisna je značajka koju je teško pronaći među VPN-ovima. Ako tražite način izbora programa koji trebaju proći kroz vaš VPN, pogledajte naš ExpressVPN pregled. ExpressVPN je bogat značajkama i podržava podijeljeno tuneliranje.

PrivateVPN također nema mogućnosti zlonamjernog softvera i mogućnosti blokiranja oglasa. Većina VPN-a ipak se tome odriče, jer se očekuje da će češće koristiti nečiji softver za to. Ako tražite zaštitu od zlonamjernog softvera, pročitajte članak o najboljem antivirusnom softveru nakon što ga pročitate.

cijena

PrivateVPN sportske konkurentne cijene. Nudi tri vremenska okvira plaćanja: mjesečno, tromjesečno ili godišnje. Svi planovi imaju do šest istodobnih veza i neograničenu količinu podataka.

Nažalost, ne nudi planove duže od jedne godine. Iako su njegove cijene konkurentne, ako lovite najpovoljniji VPN vani, trebali biste pročitati naš pregled privatnog pristupa internetu.

PrivateVPN omogućuje kupcima plaćanje putem kreditne kartice, PayPal-a ili bitcoina. Ona također ima blažu 30-dnevnu garanciju povrata novca. Ako niste zadovoljni, sve što trebate je obavijestiti u tom prozoru i možete dobiti povrat novca.

Također nudi besplatno probno razdoblje. Iako to nije jasno od samog početka, u odjeljku Često postavljana pitanja na web mjestu naći ćete da se morate obratiti podršci i zatražiti suđenje. Tako ćete dobiti sedam dana da testirate stvari i vidite da li su za vas. Ako tražite besplatan VPN, imamo vodič za besplatne VPN usluge koji čeka da ga pročitate.

Jednostavnost korištenja

Web stranica PrivateVPN većim dijelom je dobro izložena. Ako planirate kupiti uslugu ili želite pročitati njezine značajke, lako je pronaći ono što vam treba. U tom slučaju, gadno je otkriti da nudi besplatno suđenje. Većina VPN-a koji tako kažu unaprijed.

Umjesto toga, PrivateVPN tu činjenicu skriva u FAQ-u i tjera vas da kontaktirate podršku da biste dobili probni kôd za aktivaciju.

Osim toga, podešavanje računa je bilo jednostavno, kao i instaliranje klijenta. Nakon što pokrenete program i prijavite se, dočekat će vas jednostavno sučelje s ugodnom plavom pozadinom. Gore lijevo, postoji veza do podrške uživo, o kojoj ćemo detaljnije govoriti, dok gornja desna strana govori koliko vam preostaje vremena za pretplatu.

PrivateVPN-ClientHome

U sredini prozora je padajući izbornik za pregledavanje i odabir poslužitelja na koji se želite povezati. Ispod toga je gumb koji jednostavno kaže “poveži”. Popis poslužitelja je abecedni raspored i pored malih opcija ima male zastavice, što olakšava pronalazak poslužitelja koji se nalazi na željenom mjestu. Neki su poslužitelji označeni i uslugama koje su ih deblokirali, kao što je Netflix.

PrivateVPN-ClientServers

U donjem lijevom dijelu, gumb s oznakom “napredni” omogućava vam da kopate dublje u postavkama. Možete odabrati između nekoliko VPN protokola i enkripcija koje ćemo detaljnije pozabaviti u odjeljku “sigurnost”. Također možete konfigurirati klijenta na pokretanje ili na killswitch.

PrivateVPN-ClientSettings

Postoji zaštitni program koji vam omogućuje da napravite popis programa za prekid ako se vaša veza izgubi. Tu je i kartica nazvana “prikriveni VPN” koja pomaže VPN-u da se zaobiđe VPN blokatore i probije kroz vatrozidove.

S obzirom na mogućnosti koje vam klijent daje, PrivateVPN vam dobro predstavlja svoj način prezentacije na način koji je jednostavan za tumačenje i korištenje. Opisi svake značajke dovoljno su složeni da prenose što rade, a preklopne komande omogućuju jednostavno vidjeti jesu li značajke omogućene ili onemogućene.

Ubrzati

PrivateVPN je dobar dio testiranja brzine proveo većim dijelom. Za testiranje smo koristili OpenVPN UDP protokol sa AES-ovom 128-bitnom enkripcijom. Korištenjem obližnjeg poslužitelja New Yorka, koji je bio udaljen oko 400 milja, jedva smo vidjeli porast pinga, što je impresivno. Brzina je također bila dobra na toj udaljenosti.

Mjesto: Ping (ms) Preuzimanje (Mbps) Učitavanje (Mbps)
Nezaštićen (Virginia, Sjedinjene Države)1472.255.96
New York, SAD.1969,435.72
Tokijo17569.154.26
Manchester, Velika Britanija11069.445.03
Cirih10968.855.10
Johannesburg27726.083.10

Kako se udaljenost od nas do poslužitelja povećavala, povećao se i ping, kako se i očekivalo. Tokionski poslužitelj udaljen je samo oko 6 800 milja i imao je ping od 175 milisekundi. Udaljenost ipak nije utjecala na velike brzine preuzimanja, jer većina daljinskih poslužitelja funkcionira slično kao u opciji New York City.

Unatoč udaljenom pinganju udaljenih poslužitelja, iskustvo pregledavanja bilo je ugodno i nije bilo neugodnih vremena učitavanja na web stranicama. Dok smo bili povezani s tokijskim poslužiteljem, čak smo mogli bez problema igrati strateške igre samo za Japan. Ako ipak planirate igrati brže igre, pogledajte naš najbolji VPN za članak o igrama.

Johanesburški poslužitelj bio je jedini koji smo vidjeli kao vanjskog. Od nas je udaljen oko 8.200 milja i imao je puno veći ping od većine ostalih, kao i značajno smanjene brzine. Čini se da je to simptom da je poslužitelj u to vrijeme bio pod velikim opterećenjem.

Ako ste u potrazi za najbržim dostupnim VPN-om, uputite se na naš najbrži VPN usluge. PrivateVPN nudi dobru brzinu i razumno vrijeme pingovanja, ali postoje i bolje opcije, pogotovo kada je poslužitelj koji želite već pod opterećenjem..

sigurnosti

Kada je riječ o sigurnosti, PrivateVPN ima pokrivene najvažnije baze. Podržava nekoliko protokola, uključujući PPTP, L2TP i OpenVPN. Ako želite saznati više o njima, provjerite naše kvarenje VPN protokola, ali, ukratko, OpenVPN je idealan za većinu ljudi. Nudi izvrsnu sigurnost, zajedno s solidnom pouzdanošću i brzinom.

PrivateVPN klijent omogućuje vam biranje između 128-bitne AES-ove i AES-ove 256-bitne enkripcije za vašu vezu. Šifriranje je važan aspekt sigurnosti, a podatke kodirane bilo kojom od tih metoda praktično je nemoguće dešifrirati. Ako vas zanima više informacija o šifriranju, pročitajte naš opis enkripcije za više uvida u to kako on funkcionira.

PrivateVPN-ClientProtocols

Ako uđete u postavke, postoje mnoge dodatne mogućnosti za daljnje poboljšanje sigurnosti. Killswitch, zajedno s ubojicom programa, omogućuje vam da odmah prekinete programe i veze ako se VPN prekine, tako da nikakve informacije ne curi na nezaštićenoj vezi. Možete postaviti i VPN da se pokreće pri pokretanju kako bi bio osiguran čim pokrenete računalo.

Testirali smo i VPN na curenje DNS-a, i prošlo je. DNS curenje su još jedan način na koji informacije o vašem pregledavanju mogu iscuriti na otvoreno mjesto, čak i prilikom tuneliranja. Ako vas ponovo zanima više, u našim dijelovima odgovora imamo odgovore koji su to podaci o DNS-u.

Privatnost

PrivateVPN ima snažnu politiku privatnosti. Tvrtka je sa sjedištem u Švedskoj, koja ima sjajne zakone o zaštiti potrošača u vezi s evidentiranjem informacija, kao i kakve informacije vlada može prisiliti tvrtku da preda..

PrivateVPN slijedi pravila bez evidentiranja i ne prikuplja ili bilježi podatke o prometu ili druge oblike podataka o upotrebi svoje VPN usluge. Sve što je potrebno za postavljanje računa je adresa e-pošte, zaporka i podaci o plaćanju koji se pohranjuju u sigurnu i šifriranu bazu podataka.

Na web mjestu se informacije o identifikaciji prikupljaju pomoću kolačića. Kolačići postoje samo tijekom trajanja vaše posjete web mjestu i prate informacije koje se ne identificiraju o načinu na koji se web stranica koristi. To PrivateVPN omogućuje poboljšanja web stranice i osigurava da sve radi.

Nažalost, upotreba kolačića uobičajena je praksa na web stranicama. Najviše se odnosi na dio politike o privatnosti kaže da treće strane mogu analizirati podatke. To se vjerojatno odnosi na tvrtku koja se bavi izradom web stranica koja se bavi vanjskim dizajnom, ali formulacija je dvosmislena. Izričito stoji da se podaci ne identificiraju, ali ta bi praksa nekim ljudima ipak mogla biti neuobičajena.

Performanse struje

Streaming je bio područje na kojem smo imali najviše problema s PrivateVPN-om. Uspjeli smo raditi na američkom Netflixu kao i na drugim američkim uslugama, poput Hulu i Amazon Prime Video. Kada otvorite popis poslužitelja u klijentu, neki su označeni uslugama u koje su dizajnirani za ulazak. Na primjer, njujorški poslužitelj označen je s “Netflix / Hulu / ABC.”

Kad smo se pokušali povezati na londonski poslužitelj s oznakom “Netflix”, nije se povezao. Pokušali smo još jedan od sedam tamo dostupnih i još uvijek se nismo uspjeli povezati. Nakon što smo isprobali četiri poslužitelja bez mogućnosti uspostavljanja veze, nastavili smo.

Pokušali smo Manchester poslužitelj doći do BBC iPlayera. BBC iPlayer odbio nam je uslugu, ali Manchester server ne znači da ima mogućnost zaobići geoblokove. Uključivanjem prikrivene VPN postavke, koja bi trebala pomoći u tome, posao nije dovršen.

Kasnije smo uspjeli doći na londonski poslužitelj koji bi trebao imati pristup UK Netflixu, ali još uvijek nije bio u mogućnosti aktivirati BBC iPlayer na poslu. U skladu s tim, nijedan poslužitelj posebno ne navodi BBC iPlayer kao jedno od deblokiranih web stranica. Ako je planirano korištenje VPN-a, pogledajte naš najbolji VPN za BBC iPlayer..

Kad smo koristili Netflix, performanse su bile pristojne, ali ne i sjajne. Isprva je to bila niska razlučivost i struja je bila usitnjena, ali sam se riješio nakon otprilike minute. Nije ništa poput našeg najboljeg VPN-a za Netflix odabire, ali u redu je.

Lokacije poslužitelja

PrivateVPN ima pristojan broj poslužitelja, koji dolaze na oko 80. To je daleko od najnižeg što smo vidjeli, ali i dalje nedostaje impresivnih. Ako želite vidjeti davatelja VPN-a s impresivnim brojem poslužitelja, pogledajte naš NordVPN pregled. Ima više od 5.000.

U skladu s tim, 80 poslužitelja PrivateVPN djeluje dobro smješteno u 59 zemalja. Neke zemlje, uključujući SAD i Veliku Britaniju, imaju poslužitelje raspoređene u više gradova i više poslužitelja po gradu. Na primjer, London ima sedam servera, a za Veliku Britaniju u Manchesteru postoji još jedan.

Praktično je pokriven svaki kontinent, uključujući servere u Africi, Južnoj Americi, Aziji, Sjevernoj Americi i Europi. Iako možda nema naj impresivniji broj poslužitelja u čistim brojevima, impresionirani smo obuhvatom koji PrivateVPN postiže s poslužiteljima koje ima.

Služba za korisnike

E-poštom smo se obratili podršci PrivateVPN-a da bismo postavili probni račun. Odmah smo dobili e-poštu s potvrdom da je naša poruka prošla, što je bilo lijepo. Rečeno je da ćemo se obratiti podršci u roku od 24 sata.

Nešto više od šest sati kasnije dobili smo probni kôd i spremni smo započeti. Šest sati je duže vrijeme odziva nego što to mnogi ljudi žele tolerirati, ali, srećom, PrivateVPN nudi značajku chata uživo kojoj se može pristupiti od klijenta. Barem, teoretski to čini.

Iz nekog razloga, kad god smo kliknuli gumb za razgovor uživo na klijentu, prešli smo na praznu bijelu stranicu koja ništa ne bi učitala. Uz to, obrazac za kontakt na web stranici nije postojao. Također nije bilo načina da se telefonom obratite na PrivateVPN.

PrivateVPN-SupportForm

Sa svijetle strane, vodiči za postavljanje na web mjestu su dobro napisani i popraćeni s puno jasnih slika. Pitanja su, međutim, manja i uglavnom pokrivaju osnovna i opća VPN pitanja.

Presuda

PrivateVPN je na tržištu pristojno vrijeme i čini se da ulaže trudu u tome da bude najbolje što može. Klijent je funkcionalan i broj poslužitelja se širi. U skladu s tim, još uvijek je daleko od vrha našeg popisa zbog problema s live chatom i njegove nemogućnosti zaobići neke geoblokove.

Ako se pitate odakle odavde, pozivamo vas da pogledate naš katalog VPN recenzija. Poredano je od najboljeg do najgoreg zbog vaše udobnosti. Možete, naravno, dati privatnom VPP-u i iskoristiti njegov prozor za povrat sredstava.

Ako imate iskustva s PrivateVPN-om ili nam samo želite dati dva centa, slobodno ostavite komentar u nastavku. Volimo čuti od vas i, kao i uvijek, hvala vam na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map