Pregled ZenMate – Ažurirano 2020

ZenMate pregled

Možda ćete biti zainteresirani za korištenje ZenMate-a zahvaljujući atraktivnim cijenama i intuitivnom sučelju. Ovo bi bila pogreška: usluga je sama po sebi nesigurna i vi možete stajati na krovovima i izvikivati ​​svoje osobne podatke odatle. Pogledajte naš ZenMate pregled za više detalja.


najbolje-VPN-recenzije

Prije nešto više od godinu dana, prijavili smo se na ZenMate VPN i otkrili da postoji mnogo stvari kojima je potrebno poboljšanje. Izbor dizajna za pokušaj izrade VPN-a za koji korisnici ne zahtijevaju konfiguraciju uobičajen je na tržištu VPN-a, ali mnogi davatelji usluga, uključujući ZenMate VPN, to smatraju predaleko.

Minimalistički pristup opcijama postavki zadržao je VPN, bez izbora protokola ili enkripcija. Upitna sigurnost, uključujući propuštanje DNS-a, učinila je da ZenMate VPN postane „ne“ za nas.

DNS propuštanja su i dalje prisutni, još uvijek nema opcija u vezi s šifriranjem i protokolom, a mnogi od istih problema koji su zadesili ZenMate VPN i dalje postoje. Ne treba reći da je još uvijek dugačak put od ulaska na našu najbolju VPN listu.

prednosti & nedostaci

Alternativa za ZenMate

Značajke

ZenMate VPN ima značajke kojima ćemo se više pozabaviti u odjeljku “jednostavna upotreba” koji su neobično imenovani i teško se spominju bilo gdje na web mjestu. Nazivaju ih “EverSecure” i “nadgledanje lokacija”, a mi ih gledamo kako mijenjaju jer su posebni slučajevi.

Na stranu te problematične iznimke, ZenMate VPN obavlja pristojan posao pokrivanja najpopularnijih značajki u odnosu na neke davatelje usluga, ali ako vas zanima VPN bogat značajkama, pogledajte naš Astrill pregled. U postavkama ZenMate VPN-a postoji killswitch koji je lako pronaći, kao i jednostavna preklopna postavka za zaštitu od propuštanja DNS-a, o čemu ćemo ući kasnije.

Klijent je dostupan na nekoliko jezika, uključujući engleski, njemački, korejski, ruski i španjolski. Što je još važnije, ZenMate VPN nudi aplikaciju za mnoge platforme, uključujući Windows, macOS, Android i iOS.

Postoje i proširenja za preglednike i među najboljima smo što smo vidjeli za Chrome, Mozilla i Opera. Nude mnoštvo značajki koje su obično ekskluzivne za desktop aplikaciju.

Zenmate-OS

Tamo gdje ZenMate VPN počinje propadati su opcije protokola i šifriranja. Detaljnije ćemo detaljno proći u odjeljku “sigurnost”, ali većim dijelom ste zaglavili pomoću TLS protokola i nemate izbora šifriranja.

ZenMate VPN također nedostaje podrška za podijeljeno tuneliranje, što je iznenađujuće teška značajka koju ćete pronaći na tržištu VPN-a, unatoč tome koliko je ona korisna. Podijeljeno tuneliranje omogućuje vam kontrolu nad tome koji programi na vašem računalu koriste zaštićenu VPN vezu i koji programi koriste standardnu ​​nezaštićenu vezu.

Ako je to značajka koja vas zanima, pogledajte naš ExpressVPN pregled u kojem smo pokrili njegovu korisničku integraciju split tunela..

Pregled mogućnosti Zenmate VPN-a

ZenMate logotipzenmate.com

Počinje od 205 dolara mjesečnoSvi planovi

Općenito

Metode Plačanja
PayPal, kreditna kartica, Union Pay

Prihvaća cryptocurrency

Istovremene veze
5

Podržava podijeljeno tuneliranje

Neograničena propusnost

Besplatna proba je dostupna
7 dana

Razdoblje povrata novca
14 dana

Količina poslužitelja u cijelom svijetu
30+ lokacija (samo 4 za besplatne račune)

Okna za radnu površinu
Windows, MacOS

Mobilni OS
Android, iOS

Proširenja preglednika
Chrome, Firefox, Opera

Može se instalirati na usmjerivač

streaming

Može pristupiti Netflix US

Može pristupiti BBC iPlayeru

Može pristupiti Hulu

Može pristupiti Amazon Prime Video

sigurnosti

Vrste šifriranja
128-AES, 256-AES

Dostupni su VPN protokoli
OpenVPN

Omogućeno pri pokretanju uređaja

Omogućuje bujicu

Pravila bez evidentiranja

Prošao DNS test propuštanja

Dostupan Killswitch

Uključen je zlonamjerni softver / blokator oglasa

podrška

Live Chat

Podrška putem e-pošte
24/7

Telefonska podrška

Korisnički forum

Baza znanja

cijena

Iako se na web stranicama ZenMate VPN spominju Premium i Ultimate planovi, uspjeli smo pronaći samo Ultimate plan za kupnju. U ovom ćete pregledu vidjeti da je takva stvar tema na web lokaciji ZenMate VPN.

Za krajnji plan na raspolaganju su vam tri mogućnosti. Možete se prijaviti mjesečno, godišnje ili dvije godine. Svi ti planovi dolaze s pristupom desktop aplikacijama, neograničenom propusnošću, svim proširenjima preglednika i do pet istodobnih veza.

Zenmate-cijena

Cijene su konkurentne mjesečnim planovima koji dolaze na otprilike tržišnom prosjeku, dok godišnji i posebno dvogodišnji planovi nude velike popuste. U stvari, možete nadograditi s jednogodišnje na dvogodišnju pretplatu za samo par dolara više.

Iako je dugoročna cijena velika vrijednost, postoje bolje mogućnosti za mjesečne planove. Na primjer, u našem pregledu Windscribe vidjet ćete da nudi do 10 simultanih veza za čak i manje mjesečno od ZenMate VPN.

ZenMate VPN također nudi besplatni plan, ali na njega postavlja nekoliko ograničenja. Pristup imate samo na četiri poslužitelja. Jedan je u SAD-u, a jedan u Velikoj Britaniji, što ga čini gotovo prikladnim za strujanje.

Možete koristiti i proširenja preglednika, a ne radne površine ili mobilne aplikacije. Napokon, besplatni plan ograničava vašu propusnost na 2 megabita u sekundi. To ograničava i ZenMate VPN će ostati izvan našeg besplatnog VPN usluga. Postoji i besplatna jednonedjeljna proba Programa Ultimate, također ako potvrdite svoju adresu e-pošte.

Želimo se dotaknuti još jedne stvari. Kao što smo spomenuli i nastavit ćemo spominjati, web stranica ZenMate VPN-a puna je oprečnih i zbunjujućih izraza. Na nekim dijelovima web stranice vidjet ćete da ZenMate VPN tvrdi da ima 30-dnevno pravilo povrata novca, ali nakon što smo pročitali politiku povrata utvrdili smo da traje samo 14 dana.

Ne možemo dovoljno naglasiti koliko su takve vrste pogrešaka na web mjestu i to bi trebalo stvoriti crvene zastave kod korisnika.

Zenmate-Povrat

Jednostavnost korištenja

Kada stignete na web mjesto ZenMate VPN dočekat će vas dobar izgled koji najvažnije stvari postavlja na vrlo vidljiva mjesta. Prijavljivanje za besplatan račun jednostavno je, kao i instaliranje klijenta ili proširenja.

Klijent je vizualno privlačan, s plavom pozadinom koja nudi snažan kontrast bijelom tekstu. Povezivanje je jednostavno poput pritiska na gumb, a popis poslužitelja je jednostavan za pregledavanje.

Zenmate-klijent

Kad stvari kopaju u postavkama, stvari postaju zbunjujuće, čak i onima koji su upoznati s VPN-ovima. Kao što je spomenuto, izbornik postavki je jednostavan, ali ima par potvrdnih okvira koji nude nekoliko tragova o tome što rade.

Zenmate-postavke

Za početak, prva stvar koju vidite ako prijeđete na izbornik postavki jest potvrdni okvir s “EverSecure”, koji je potvrđen prema zadanim postavkama. Na web stranici ima malo informacija o tome što se čini.

Sve što smo uspjeli pronaći je ovaj unos u bazu znanja koji kaže da je ta funkcija dizajnirana tako da mobilni uređaji ne prekidaju vezu dok spavaju. Također se kaže da će se uređaj, kada se napravi sigurnosna kopija ili ponovno povezati s mrežom, VPN automatski povezati.

Međutim, značajka je vidljiva i u postavkama na radnoj površini aplikacije. Nigdje se ne spominje što to možemo učiniti drugdje na web mjestu, pa bi se moglo pretpostaviti da se automatski povezuje s VPN-om kad se vaše računalo spoji na mrežu. Ipak, to nije ono što je napravilo na našem testiranju. Koliko smo mogli reći, to ne čini ništa na stolnim klijentima.

Drugi potvrdni okvir koji se nalazi dolje označen je “Omogući nadgledanje lokacija.” Za razliku od opcije “EverSecure”, isključena je prema zadanim postavkama. Opet, na web stranici nema ničega što bi moglo učiniti. U skladu s tim, na nekoliko mjesta, poput ovog posta, ZenMate VPN spominje zaštitu od blokiranja i praćenja zlonamjernog softvera.

Iako su te postavke dostupne u proširenju za preglednik, u njima nema drugih jasnih opcija u postavkama desktop aplikacija. Možda je to nadzor lokacije, ali to je samo pucanj u mraku, što je najbolje što možemo učiniti kada nam ne daju nikakve informacije.

Bez tih opcija, stranica s postavkama bila bi u redu. Alternativno, uključivanje informacija na web mjestu ili čak samo preimenovanje njih jako će poboljšati cjelokupnu korisnost klijenata. Većinom klijenti i aplikacije izgledaju lijepo i dobro funkcioniraju, ali te neobične opcije narušavaju inače pojednostavljeno iskustvo.

Ubrzati

Brzina je snažno odijelo ZenMate VPN-a. Kao što možete vidjeti iz našeg testiranja, svaki poslužitelj koji smo pogledali dobro je izveden, a samo je Južna Afrika zaostajala za ostalima. Zapravo, brzine su bile tako visoke da su izazvale sumnju u način na koji se upravlja prometom na ZenMate VPN-u, ali o tome ćemo više dotaknuti u odjeljku “sigurnost”..

Mjesto: Ping (ms) Preuzimanje (Mbps) Učitavanje (Mbps)
Nezaštićeno (Virginija)1472.075.84
Ujedinjene države6871.755.82
Ujedinjeno Kraljevstvo10971,855.08
Japan18351.893.71
Njemačka11370,494.74
Južna Afrika28131.962.58

Počevši od najbližeg poslužitelja do kojeg smo obavili testiranje u SAD-u, otkrili smo da je vrijeme pinga upravljivo i izgubili smo tako malo brzine za preuzimanje i prijenos da razlika u performansama nije bila uočljiva. Isto je bilo i s UK poslužiteljima koji su bili udaljeni od nas udaljenih više od 3500 milja.

Japan je još udaljeniji, mjeri ogromnih 6 800 milja daleko, i dalje je zadržao respektabilnu razinu performansi. Pregledavanje je reagiralo i postojao je samo kratak trenutak prije nego što su se stranice počele učitavati. Nakon što su se počeli učitavati, učitali su se otprilike u toliko vremena koliko bi trajali bez VPN veze.

Njemačka je udaljena otprilike 4.200 milja i ponudila je slične performanse Velikoj Britaniji, s gotovo zanemarivim padom performansi. Konačno, Južna Afrika bila je jedini poslužitelj koji nije imao dovoljno rezultata. Odobreno, to je najudaljeniji poslužitelj odakle je obavljeno naše testiranje na samo više od 8.000 milja.

ZenMate VPN dao je snažne performanse u brzini, uz prilagodljivo pregledavanje i dovoljno visoke podržane brzine preuzimanja da bi uskoro mogao proći do našeg najbržeg VPN-ovog kruga. U tom smislu ping vremena su bila neimpresivna i bilo bi teško igrati se s njima.

Ako namjeravate igrati natjecateljske igre na mreži protiv ljudi u drugim zemljama, pročitajte naš najbolji VPN za članak o igrama.

sigurnosti

Ponovno, ZenMate VPN ima oprečne informacije u vezi sa svojim performansama, ali ovaj put su oprečne informacije o sigurnosti, što je najvažniji aspekt bilo kojeg VPN-a..

Ne možete promijeniti razinu šifriranja ili protokola u postavkama. To znači da ste zaglavili sa svime što ste dali, ali nije jasno što je to. U ovom postu na bazi znanja možete vidjeti da klijent Windows i macOS koriste IPSec (IKEv2), ali u ovom postu iz baze znanja dva mjeseca kasnije piše da koristi TLS v1.2.

Inače, na web mjestu, ona spominje OpenVPN, što bi moglo biti ono što je u postu iz baze podataka nazvao TLS v1.2. Ako kopate dublje, OpenVPN se može ručno konfigurirati samo na određenim uređajima i samo ako imate krajnji plan. Ako vas zanima što sve ove kratice znače, pogledajte našu kvar protokola VPN.

Što se tiče enkripcije, AES 256-bitni se koristi za desktop i mobilne klijente, što je izvrsno, a AES-128 koristi se za proširenja preglednika, što je zadovoljavajuće. U skladu s tim, šifriranje nije spriječilo otkriće DNS-a koje smo zabilježili. Tijekom povezivanja s Južnom Afrikom, VPN se povezivao s Google DNS-om u Belgiji.

Ukratko, to znači da se podaci o vašim navikama pregledavanja šalju na Googleove poslužitelje svaki put kada se povežete s web stranicom. Što je još gore, to je da špijuni ili svi koji imaju tu mogućnost još uvijek mogu vas pratiti na webu kada je VPN povezan. O tome možete saznati više u našem članku o DNS-u.

Uz to, kao što smo spomenuli u odjeljku “brzina”, postavlja se stvarno pitanje je li veza šifrirana. Brzine koje smo vidjeli ne bi trebalo biti moguće, jer procesi šifriranja i dešifriranja tijekom prijenosa podataka zahtijevaju vrijeme i moraju smanjiti vaše brzine više nego što smo vidjeli.

Kontaktirali smo ZenMate VPN radi više informacija i nastavit ćemo se prijavljivati ​​s uslugom u budućnosti. Ako naučimo nešto novo, ažurirat ćemo ovaj članak kako bi to i odrazio. U međuvremenu, ako tražite siguran VPN, predlažemo da pogledate naš NordVPN pregled.

Privatnost

ZenMate VPN ima politiku nulte evidencije i sjedište je u Njemačkoj, koji ima stroge zakone o zaštiti podataka. Nažalost, “zero-logs” ne znači to sasvim.

Na web lokaciji ZenMate VPN bilježi neosobne podatke o korištenju, uključujući preglednik koji koristite i koliko vremena provodite na web mjestu. Osobni se podaci prikupljaju tijekom procesa kreiranja računa, uključujući adresu e-pošte, ime i, ako se odlučite za planu Ultimate plana, podatke o plaćanju.

ZenMate VPN koristi i ono što se naziva “praćenje piksela” kada šalje e-poštu, što mu omogućava da prati stopu uspješnosti svojih e-poruka videći da li ste ih otvorili.

Performanse struje

Poslali smo e-poštu timu za podršku kao test u kojem se navodi da nismo u mogućnosti da BBC iPlayer radi, a dobili smo odgovor da je to poznato pitanje. Nismo imali problema, a rekli smo samo kao način testiranja pomoćnog osoblja.

U stvari, performanse ZenMate VPN-a bile su impresivne. Bez problema je prošao kroz Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime Video i Huluove VPN sisteme za otkrivanje VPN-a. Video se učitavaju brzo i gotovo uvijek se reproduciraju u 1080p odmah.

Iako će ga neki drugi problemi sa ZenMate VPN-om možda zadržati s našeg najboljeg VPN-a za popis iPlayera BBC-a, vrijedno je časnog spomena.

Lokacije poslužitelja

ZenMate VPN ima preko 30 lokacija širom svijeta, uključujući servere u Aziji, Europi, Africi, Sjevernoj i Južnoj Americi. Ponuđene lokacije dobro su distribuirane i pokrivaju potrebe većine VPN korisnika.

Postoji nekoliko opcija poslužitelja u SAD-u i Velikoj Britaniji, tako da bi trebala biti dostupna vaša omiljena web mjesta za streaming. Samo su četiri poslužitelja dostupna na besplatnom planu, ali i dalje imate pristup jednom poslužitelju u SAD-u i Velikoj Britaniji.

Služba za korisnike

Kada je u pitanju korisnička usluga, ZenMate VPN je hit ili nedostaje. Ne postoji podrška za chat uživo ili telefonska podrška, što samo po sebi nije tako loše jer ih mnogi pružatelji VPN-a ne nude. Podrška putem e-pošte ZenMate VPN je dobra i pruža odgovore koji su vam potrebni pravovremeno, korisno i pristojno. Odgovore smo dobili za manje od osam sati.

To je rečeno, baza znanja daleko je od izvrsne. Na mnoga općenitija pitanja koja se odnose na VPN-ove i postavljanje možda je odgovoreno, ali više tehničkih pitanja često ostaje bez odgovora ili još gore, kontradiktornih je odgovora, kao što smo vidjeli tijekom ovog pregleda.

Čišćenje baze znanja i brisanje zastarjelih informacija ili prepisivanje unosa bio bi sjajan pomak ka poboljšanju korisničke podrške.

Presuda

Nekoliko je stvari pomoću kojih bi se ZenMate VPN mogao pobrinuti za to da poboljša korisničko iskustvo. Performanse VPN-a su impresivne, besplatna opcija omogućuje testiranje usluge, a korisnička podrška je korisna i responzivna.

Postavljani su čvrsti temelji, ali većini izvršenja nedostaje znak. Web stranica sadrži kontradiktorne informacije o mnogim temama, a nedostatak opcija u vezi s protokolom i šifriranjem uznemiruje.

Iako se ZenMate VPN sigurno može pozicionirati kako bi jednog dana prerastao u industrijskog giganta, većina ljudi preferira usluge koje su već na vrhuncu onoga što se može ponuditi. Ako vam to zvuči, pogledajte našu arhivu VPN pregleda koji su poredani od najboljeg do najgoreg za jednostavno pregledavanje..

Ako imate iskustva sa ZenMate VPN, javite nam se u komentarima. Volimo čuti od vas i, kao i uvijek, hvala vam na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map