Pregled zaštitne tačke vruće točke – ažurirano 2020

Pregled zaštitne točke

Hotspot Shield je VPN koji kreće neosvijetljenim putem s revolucionarnim protokolom Catapult Hydra. Tijekom testiranja nismo uspjeli utvrditi je li dobar koliko tvrdi usluga, ali ne preporučujemo ga. Pročitajte našu cjelovitu recenziju Hotspot Shield-a da biste vidjeli zašto.


najbolje-VPN-recenzije

Hotspot Shield je pružatelj VPN-a koji pokušava biti poremećaj u industriji, teško se bori za mjesto za stolom s najboljim VPN davateljima. Koristi vlasnički protokol, nazvan Catapult Hydra, koji nudi nevjerojatne brzine na papiru, ali natjerao nas je da grebamo glave.

U industriji u kojoj je jednokratno unapređenje svakodnevni stav, Hotspot Shield ne bi bio prvi koji je izrezao kutove da bi napredovao. U skladu s tim, bili smo prisiljeni otkriti kompaniji da smo recenzentima kako bismo dobili neke odgovore koji su nam potrebni za ovu recenziju, jer je riječ o krupnoj operaciji u vezi s vlasničkim i patentiranim protokolom.

Iako su odgovori koje smo uspjeli dobiti bili svjesni, situacija s vlasničkom tehnologijom je i dalje složena, pa vas pozivamo da se pridružite nama i vidite što bi moglo biti proboj VPN-a u izradi.

prednosti & nedostaci

Alternativa za Hotspot Shield

Značajke

Hotspot Shield nudi VPN klijente za iOS, Android, Windows i macOS, kao i proširenje za Google Chrome.

Desktop klijent pokriva većinu ključnih VPN značajki. U izborniku postavki pronaći ćete mogućnosti za pokretanje klijenta pri pokretanju i konfigurirati ga za automatsko povezivanje s “nesigurnom” WiFi, sigurnom WiFi i ostalim mrežama. Tu je i zaštitni prekidač i opcija zaštite od curenja DNS-a koji su sjajni za osiguranje sigurnosti.

HotSpot-postavke

Glavna stvar koja nedostaje u postavkama je podijeljeno tuneliziranje. To vam omogućuje da odaberete koji programi koriste zaštićenu VPN vezu, a koji bržu, ali nezaštićenu standardnu ​​internetsku vezu. Ako vam se to posebno ističe, pogledajte naš ExpressVPN pregled da biste pročitali o njegovom izvrsnom podijeljenom tuneliranju.

Što se tiče proširenja za Google Chrome, nedostaje mu sve značajke koje smo upravo spomenuli, ali ima mnogo zanimljivih značajki koje desktop klijent nema. Za početak, postoji blokiranje zlonamjernog softvera, što je lijepo imati, ali vjerojatno se neće moći natjecati s najboljim antivirusnim softverom.

Hotspot-Proširenje

Tu su i blokator oglasa, sredstvo za blokiranje kolačića i alat za praćenje kolačića, koji zajedno pomalo poboljšavaju anonimnost na mreži i sprječavaju nikoga da vas prati putem weba. Tu je i WebRTC blokator, koji dodatno zatamnjuje vašu IP adresu i internetski identitet.

Mač štitova

Najzanimljivija značajka proširenja, međutim, naziva se “mač”. Lažne informacije šalju tragačima koji već nisu blokirani kao završni čavao u lijesu za bilo koga ili nešto što vas pokušava pratiti ili prikupiti podatke o vama na mreži.

Važno je imati na umu da su sve značajke proširenja za Chrome u beta verziji, kako bi učinkovitost blokatora mogla biti neprimjetna.

Unatoč brojnim značajkama, dali smo Hotspot Shieldu relativno nisku ocjenu u ovoj kategoriji jer vam ne dozvoljava promjenu VPN protokola ili enkripcije. To ćemo nešto istražiti u odjeljcima o brzini i sigurnosti, jer je to složena stvar.

Pregled značajki VPN-a za zaštitnu točku

Logotip zaštitne točke štitnikawww.hotspotshield.com

Počinje od 299 dolara mjesečnoSvi planovi

Općenito

Metode Plačanja
PayPal, kreditna kartica

Prihvaća cryptocurrency

Istovremene veze
5

Podržava podijeljeno tuneliranje

Neograničena propusnost

Besplatna proba je dostupna

Razdoblje povrata novca

Količina poslužitelja u cijelom svijetu
25

Okna za radnu površinu
Windows, MacOS

Mobilni OS
Android, iOS

Proširenja preglednika
Krom

Može se instalirati na usmjerivač

streaming

Može pristupiti Netflix US

Može pristupiti BBC iPlayeru

Može pristupiti Hulu

Može pristupiti Amazon Prime Video

sigurnosti

Vrste šifriranja
256-AES

Dostupni su VPN protokoli
Katapult Hydra

Omogućeno pri pokretanju uređaja

Omogućuje bujicu

Pravila bez evidentiranja

Prošao DNS test propuštanja

Dostupan Killswitch

Uključen je zlonamjerni softver / blokator oglasa

podrška

Live Chat
Radno vrijeme

Podrška putem e-pošte
24/7

Telefonska podrška

Korisnički forum

Baza znanja

cijena

Na površini, Hotspot Shield ima standardni model određivanja cijena koji je čest na VPN tržištu. Pretplatu možete plaćati po mjesecu, ali nude se značajne uštede ako se prijavite godišnje ili tri godine.

Mjesečne cijene su na visokoj strani. Godišnje i trogodišnje opcije svode cijenu, ali ne do impresivne razine. Na primjer, ako pogledate našu recenziju Windscribe, vidjet ćete da Windscribe nudi povoljniju mjesečnu stopu, kao i godišnju pretplatu koja je gotovo polovica cijene godišnje Hotspot Shield-a.

Besplatni plan štita

Hotspot Shield također nudi besplatni plan koji vam omogućuje zaštitu jednog uređaja i samo 500 MB dnevne propusnosti. Iako 500MB dnevno ne može kihati, besplatni plan je ograničen na samo nekoliko američkih poslužitelja, ne dobiva korisničku podršku i Hotspot Shield prikazuje oglase u vašem pregledniku dok ga koristite, što ga čini daleko od našeg najboljeg besplatnog VPN popis.

Pored već visokih osnovnih cijena, postoje i mnogi dodaci koje Hotspot Shield skriva dok ne prođete preko odjave ili se prvi put prijavite. Na pitanje o cijenama za te dodatke odgovorili su nam da ne možemo dobiti odgovor. Tek nakon što smo završili „propusnicu za tisak“ i otkrili smo da smo recenzenti, dobili smo cijenu.

Dodaci uključuju nadogradnju pet uređaja osnovnog paketa na 10 uređaja i “povećanje brzine” koja vam omogućava pristup manje naseljenim VPN poslužiteljima. Svaki od tih dodatnih 8,99 USD mjesečno ili 70 posto cijene pri odjavi ako odaberete dulji period.

Jednostavnost korištenja

Desktop klijent i proširenje preglednika Google Chrome prilično su lijepi i omogućuju vam racionalan način da skočite na zaštićenu vezu. Kad otvorite klijent ili proširenje, prikazat će vam se čist zaslon s jednim velikim gumbom koji možete pritisnuti za povezivanje VPN-a.

Hotspot-klijent

Nedostatak ultra-strujnog dizajna je što zahtijeva dodatni korak kada se želite povezati na određeno mjesto. Na primjer, ako želite pristupiti britanskoj IP adresi, umjesto da odaberete poslužitelj i povežete se kao i s većinom VPN-ova, prvo se morate povezati, zatim odabrati poslužitelj koji želite, a zatim se ponovo povezati..

Tu manju neugodnost prati činjenica da VPN rutinski ima problema s povezivanjem i često treba drugi ili čak treći pokušaj povezivanja na odabranu lokaciju.

Osim toga, izgled i cjelokupni izgled klijenta je dobar. U izbornicima postavki jednostavno je kretanje, a sve su opcije u postavkama jasno izrađene, što olakšava konfiguraciju klijenta po vašoj želji..

Ubrzati

Brzina se počinje razvijati i zanimljiva priča Hotspot Shielda. Davatelj koristi jedinstvenu tehnologiju za pokretanje svoje usluge, naime vlasnički protokol zvan Catapult Hydra.

Iako to zvuči fenomenalno, uzrokovalo je ozbiljne ogrebotine u glavi po našem radnom mjestu. Naše testiranje brzine vratilo je rezultate koji su, iskreno govoreći, nemogući.

Mjesto: Ping (ms) Preuzimanje (Mbps) Učitavanje (Mbps)
Nezaštićeno (Virginija)1472.165.77
New York City2071.324.35
Velika Britanija9974.25.02
Švicarska11769,783.30
Japan10870.995.68
Argentina16571.484.41

Svaka lokacija koju smo testirali učinkovito zadržavala je našu nezaštićenu brzinu. UK server nam je pružio bržu vezu nego što smo imali dok smo bili nezaštićeni.

Ono što smo uspjeli prikupiti dok smo razgovarali sa Hotspot Shieldom, performanse su glavni fokus protokola Catapult Hydra. Koristi jedinstvene algoritme za pronalaženje i uspostavljanje veze s poslužiteljem, dok se većinom sigurnosnih aspekata protokola upravlja standardnim sredstvima koja ćemo pogledati u sljedećem odjeljku.

Iako su vremena pinga niska, a održavane brzine bezumne, brojevi na papiru nisu reprezentativni za osjećaj korištenja VPN-a. Kad se guma susretne s cestom, Hotspot Shield je divlje nedosljedan.

Ponekad smo se povezali sa serverom tako brzo da nismo ni primijetili. Otprilike je polovica vremena trajala dva ili tri pokušaja, od kojih je svaki trajao 20 ili nešto sekundi prije nego što se povezao.

Usporavanje zaštitne točke Netflix

Iako je surfanje internetom ponekad bilo brzo i brzo reagiralo, ponekad je bilo potrebno učitavanje web stranica, poput Hulu i Netflixa, oko 30 sekundi. Osim toga, postojala su vremena kada bi se određeni elementi web stranice, poput gumba za prijavu, bili slomljeni ili nedostajali nakon što se web stranica konačno učita.

Održana preuzimanja nisu se postigla puno bolje s torrentima i preuzimanjem Steam-a otprilike četvrtinom brzine na koju smo navikli i koja je često znatno varirala tijekom preuzimanja.

Ako tražite VPN koji nije brz samo na papiru, već je brzi i brzi kada se koristi, pročitajte naš najbrži VPN pregled.

sigurnosti

Najvažnija stvar u glavama većine ljudi kada je u pitanju VPN koji odaberu je sigurnost. Čuvanje podataka i sigurnost da vas VPN može zaštititi je odgovornost koju ne shvaćamo olako prilikom procjene VPN-a, zbog čega smo u ovom odjeljku izravno posegnuli za Hotspot Shieldom..

Razvojni tim bio je kritičan u pomaganju da razaznamo što se događa pod haubom Catapult Hydra. Da nam oni ne daju te podatke, snimali bismo snimke u mraku.

Rečeno nam je da, iako se performanse VPN-a ubrzavaju jedinstvenim algoritmima, sigurnosni kôd je većinom standardan i čak bi ga mogao mijenjati u budućnosti za rad s drugim protokolima..

Za sada, Catapult Hydra koristi TLS v1.2 za uspostavljanje veze s RSA certifikatima za autentifikaciju, kao i ECDHE, koji pomaže u osiguravanju tajnosti naprijed. To je gotovo identično OpenVPN-u i nudi veliku sigurnost.

Protokol je uparen s 256-bitnim AES-om, koji nudi učinkovito neraskidivu enkripciju podataka prilikom prijenosa. To nam je rečeno, svejedno, ali vratit ćemo se na to u trenu. Sigurnosni kôd procjenjuju mnoge zaštitne tvrtke trećih strana koje su zainteresirane za upotrebu protokola Catapult Hydra.

Dvosmisleni katapult Hydra

Tijekom testiranja nismo uspjeli pronaći protok DNS-a ili bilo koje druge uočljive ranjivosti. Iako je na papiru sve bilo super, bilo je nekoliko stvari zbog kojih smo sumnjali u neke tvrdnje Hotspot Shielda..

Imamo rezerve u vezi s protokolom, jer on prkosi logici funkcioniranja enkripcije i VPN-a. Bez obzira na to što tko radi s algoritmima i kodom, u najmanju ruku, procesu šifriranja trebaće vremena da vaše računalo izvede.

To znači da će raditi pretjerano i kasniji gubitak brzine jer vaše računalo šifrira podatke prije nego što ih pošalje, ali to nije ono što smo vidjeli s Hotspot Shieldom, iako tvrdi da koristi AES 256-bitnu enkripciju.

Da je Hotspot Shield napravio nekakav proboj koji probija zemlju, promijenio bi sve što znamo o šifriranju i prijenosu podataka. Iako se to nije dogodilo, malo je vjerojatno da je otkriće.

Pronašli smo i nekoliko slučajeva sukobljenih informacija, poput recimo da se upotrebljava AES 256-bitna enkripcija, dok ovaj post u bazi podataka Hotspot Shield kaže da je SSL šifriranje. To nas navodi da vjerujemo da postoje informacije o kojima nam se ne kažu i podižu puno crvenih zastava.

Privatnost

Politika privatnosti Hotspot Shield-a daleko je od najcjelovitijeg što smo vidjeli, ali napisana je na način koji je lako razumljiv ako joj pažljivo pročitate.

Vaša se IP adresa bilježi kada se povežete s VPN-om kako biste dobili predodžbu o vašoj lokaciji na razini grada. Koristi se za automatsko pronalaženje poslužitelja u blizini. Hotspot Shield odbacuje vašu IP adresu nakon završetka VPN sesije.

Osim toga, kada pokrenete aplikaciju, čak i ako se ne povezujete, prikupljaju se i pohranjuju informacije u vezi s hardverom, operativnim sustavom i jezikom i mrežnim postavkama koje koristite, kao i vašim jedinstvenim ID-om mobilnog uređaja.

Hotspot Shield koristi kolačiće za nadgledanje kako ljudi koriste njegovu web stranicu. To je praktički nemoguće na mreži, kao što možete pročitati u našem anonimnom vodiču za pregledavanje. Uz to, gotovo sve informacije koje smo upravo spomenuli, o prikupljanju aplikacija, također se prikupljaju kada posjetite web mjesto.

Iako nijedan osobni podatak koji se pohranjuje nije moguće identificirati, i dalje je puno više nego što je potrebno za pružanje VPN usluge. Želimo ukazati na NordVPN kao primjer usluge s netaknutim pravilima o privatnosti o kojima možete pročitati više u našoj NordVPN recenziji.

Performanse struje

Kao što smo napomenuli u odjeljku “brzina”, izvedba Hotspot Shielda divno se razlikovala, ne samo u vremenu učitavanja i performansama pregledavanja, već i kada je u pitanju spajanje na potencijalno blokirani sadržaj.

Kad smo testirali Netflix, isprva je radilo, ali bili smo isključeni kada smo ga ponovo testirali da bismo potvrdili svoje rezultate oko sat vremena kasnije. Hulu nas je neprekidno blokirao, obavještavajući nas da znamo da koristimo proxy i da ćemo ga morati isključiti da gledamo bilo što.

Uspjeli smo prevariti BBC iPlayer da misli da smo u Velikoj Britaniji svaki put kad smo ga isprobali (pogledajte neke od najboljih VPN-a za BBC iPlayer). Amazon Prime Video bio je poput Netflixa, iako je radio samo neko vrijeme. Nepotrebno je reći da Hotspot Shield neće uskoro pridružiti našem najboljem VPN-u za Netflix ili najboljem VPN-u za Amazon Prime liste.

Rečeno nam je da je poznat problem koji nema ispravku ETA-e i da je rješenje prekinuti vezu i ponovno povezati kako bi se dobila bolje nasumično dodijeljena IP adresa.

Performanse streaminga bile su podjednako nedosljedne. Ponekad bi se videozapisi učitali odmah i izgledali sjajno. U jednom trenutku VPN je bio uključen dok smo gledali YouTube, a da nismo ni shvatili.

U drugim su trenucima za učitavanje videozapisa trebalo 15 sekundi, a izgledali su lijepo i retro pri 480p. Ako tražite dosljedan i pouzdan način za strujanje stranih sadržaja, provjerite naš najbolji VPN za Netflix članak.

Lokacije poslužitelja

Hotspot Shield ima popis 25 zemalja u kojima ima poslužitelje. Na popisu klijenata svaka je opcija prikazana kao zemlja, osim Sjedinjenih Država, a to je padajući izbornik koji prikazuje iscrpan popis gradova.

HotSpot-Lokacije

Lokacije pokrivaju Sjevernu Ameriku, Južnu Ameriku, Europu, Aziju, Bliski Istok i Oceaniju. To je dobra pokrivenost s obzirom na broj poslužitelja, ali broj lokacija je anemičan.

Kao što možete vidjeti u našem pregledu HideMyAss, neki od najboljih pasa u industriji u pogledu lokacija nude više od 280, pa čak i dobavljači srednjih u paketu nude najmanje 40 ili više opcija.

Služba za korisnike

Služba za korisnike je kombinirana vreća s Hotspot Shieldom. U donjem desnom kutu zaslona na web lokaciji nalazi se značajka za razgovor uživo. Možete ga koristiti čak i kada niste prijavljeni, ali ako vaša e-pošta nema pridruženi premijski račun, možda nećete dobiti odgovore. To je zato što Hotspot Shield prodaje uslugu za korisnike kao premium značajku.

Ako pošaljete e-poštu, brzo ćete dobiti automatski odgovor. Postoji automatizirani sustav koji čini da skenira vašu e-poštu pomoću ključnih riječi i nudi relevantan odgovor s vezama na relevantne članke. Članci su izabrani iz široke baze znanja na web mjestu Hotspot Shield.

To je sjajno, ali kad smo kontaktirali korisničku službu s adrese e-pošte koja nije povezana s našim računom, odmah smo dobili drugi automatizirani odgovor u kojem je pisalo da nitko neće čitati našu e-poštu, jer adresa s koje smo joj je poslali nije prijavljena.

To je smiješna politika, zbog čega pozivamo Hotspot Shield da preispita. Uobičajeni su supružnici ili braća na istom računu i ako im je potrebna pomoć u nečemu, ali njihova e-pošta nije na računu, ovdje nemaju sreće.

Iako su predstavnici chata uživo prijateljski i korisni, a baza znanja opsežna, može biti teško dobiti detaljne, konkretne odgovore kada vam trebaju. Na primjer, kao što smo spomenuli u odjeljku “cijene”, nismo mogli dobiti ni cijenu cijene za uslugu povećanja brzine i paket uređaja.

Nisu krivi službenici za korisnike, jer su bili srdačni i korisni. Iz naše perspektive, čini se da ih interna korporativna politika sprečava da daju određene informacije i ograničava koliko one mogu biti korisne. To je lako popraviti i korisnička podrška će biti osrednja, pa čak i frustrirajuća s vremena na vrijeme gotovo besprijekorna.

Presuda

Iako poštujemo čak i pokušaje razbijanja inovacija u kalupu, mora biti vrijedna i učinkovita inovacija kako bismo dobili našu istinsku preporuku i svoj teško zarađeni novac.

Hotspot Shield ispunjava svoje obećanje o bržim brzinama na papiru, ali u praksi je mnogo toga izgubljeno. Osim toga, postoje dugotrajne, gotovo potrošačke prakse, poput skrivanja cijena i dostupnosti prodaje dodataka i pretvaranja usluga za korisnike u vrhunsko obilježje.

Jedinstvene tehnologije Hotspot Shield-a strogo su čuvane tajne, a informacije koje smo dobili dobili su nam grebanje po glavi. Imamo ozbiljnih sumnji u način funkcioniranja protokola, tako da ga nismo spremni preporučiti.

Zanimalo nas je kako vidjeti kako se stvari odvijaju s Catapult Hydra jer je to tehnologija koja bi, ako je zakonita, mogla promijeniti svijet kriptografije.

Što mislite o Hotspot Shield-u? Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map