Pregled VPNAreae – Ažurirano 2020

Pregled VPNArea

VPNArea je bugarska usluga za koju se čini da je svakim danom sve bolja. Dok smo u starijim verzijama ovog pregleda imali nekoliko prigovora tu i tamo, kako sada stoji, usluga vas uvodi u Netflix SAD, više ne curi vaš DNS, nedavno je podigao lice i prilično je pristupačan za dizanje..


vpnarea-Slider1

vpnarea-slider2

vpnarea-slider3

vpnarea-slider4

vpnarea-slider5

prijašnji

Sljedeći

Tijekom posljednje tri godine, naša iskustva s VPNAreom prešla su od prilično loših do impresivno respektabilnih. Postojao je opći trend poboljšanja u svim aspektima usluge, no ono što smo najviše primijetili u našem prethodnom pregledu VPNArea bili su izuzetno poboljšane brzine i sigurnost uz dodavanje nekih novih poslužitelja i značajki poput dvostrukog VPN-a i Stunnela.

U današnjem pregledu VPNArea gledamo nastavak tog trenda. Brzine VPNArea se opet znatno poboljšale, streaming poslužitelji rade na Netflixu i Huluu, a cijene su konkurentne kao i uvijek.

Međutim, htjeli smo vidjeti može li sve to nadjačati neke od preostalih problema, poput ružnog sučelja i manjih tehničkih problema koji i dalje zadržavaju i zadržavaju VPNArea od samog vrhunca na VPN tržištu.

prednosti & nedostaci

Alternativa za VPNArea

Značajke

Zaronite u postavke VPNArea ne otkriva ništa što bi previše zanimalo prosječnog korisnika. Postoji sredstvo za blokiranje oglasa i zlonamjernog softvera koji vam pomaže da ostanete sigurni na mreži blokirajući IP-ove za koje se zna da domaćin ove vrste sadržaja. Međutim, naš najbolji popis antivirusnog softvera ili čak 99 besplatnih alata za zaštitu članaka o privatnosti imaju bolje mogućnosti za blokiranje oglasa i zlonamjernog softvera.. 

Daljnji pogled u postavkama pokazuje da VPNArea također ima mogućnosti za automatsko pokretanje klijenta prilikom pokretanja Windows, kao i povezivanje s posljednjim korištenim poslužiteljem. To su, zajedno s prekidačem za uklanjanje, značajke koje bismo očekivali da će svaki VPN pokriti jer imaju izravan utjecaj na sigurnost.

VPNArea to dobro radi, pa čak nudi korisnicima izbor dviju prekidača. Prva opcija za prebacivanje koristi standardni standard Windows vatrozid kako bi se spriječilo da vaš IP bude izložen dok se povezuje i blokira internetski promet ako se VPN prekine..

VPNArea-Killswitch

Druga opcija prekidača kill, označena kao “nuklearna opcija”, prekida sav internetski promet ako se VPN prekine tako što zapravo onemogućuje WiFi i ethernet vašeg računala.. 

Na dnu izbornika nalazi se tekstualno polje u koje možete ručno unijeti naredbe i postavke. Ovo zahtijeva malo naprednog znanja o VPN-ovima i umrežavanju, a to je daleko izvan okvira ovog članka – ili interesa većine korisnika -, ali svakako je lijepo imati one koji su majstori koji znaju dobro. 

VPNArea-postavke

Specijalizirani poslužitelji

Posljednja stvar koju vrijedi spomenuti da VPNArea nudi su neki specijalizirani poslužitelji. Jedna od tih vrsta poslužitelja namijenjena je strujanju, o čemu ćemo uskoro govoriti više u odjeljku “streaming”. 

Nepotrebno je napomenuti da su ovi poslužitelji konfigurirani da vam pomažu u pristupu strujnom sadržaju, poput Netflixa i Hulua, i rade prilično dobro. VPNArea nudi i drugu vrstu posebne poslužiteljske opcije: namjenski IP poslužitelji koji vam omogućuju istu IP adresu prilikom svakog povezivanja.

Na raspolaganju je i nekoliko Double VPN i Stunnel poslužitelja. Mi ćemo ih detaljnije pogledati u odjeljku “sigurnost”, ali ukratko, obje ove vrste poslužitelja dodaju dodatni sloj zaštite vašoj vezi.. 

Konačno, na vrhu ovog popisa, postoji nekoliko Tor preko VPN servera koji vam mogu pomoći da pregledate dubinski web. Pogledajte naš članak Torguard vs. PIA o još jednoj usluzi s Torom preko VPN mogućnosti. 

Iako VPNArea dobro radi na pokrivanju osnova i sadrži nekoliko funkcionalnih značajki, jednostavno ne možemo mu pripisati previše zasluga. To je zato što su značajke koje podržava podržavaju ili izvan okvira onoga što ljudi žele ili su, poput blokatora oglasa, jednostavno dodaci koji imaju desetak dolara i desetina koje svi vjerojatno već imaju. 

Pružanje nečeg poput podijeljenog tuneliranja – o čemu možete pročitati u našoj ExpressVPN recenziji – ili će neke zanimljive opcije protokola i šifriranja dovesti do više ocjene. Međutim, zasad, bez nečeg s malo višeg njuha, sjedi u B razredu. 

Pregled značajki VPNArea

VPNArea Logotipvpnarea.com

Počinje od 299 dolara mjesečnoSvi planovi

Općenito

Metode Plačanja
PayPal, kreditna kartica, UnionPay, Alipay

Prihvaća cryptocurrency

Istovremene veze
6

Podržava podijeljeno tuneliranje

Neograničena propusnost

Besplatna proba je dostupna

Razdoblje povrata novca
30 dana

Količina poslužitelja u cijelom svijetu
65 zemalja

Okna za radnu površinu
Windows, MacOS, Linux

Mobilni OS
Android, iOS

Proširenja preglednika

Može se instalirati na usmjerivač

streaming

Može pristupiti Netflix US

Može pristupiti BBC iPlayeru

Može pristupiti Hulu

Može pristupiti Amazon Prime Video

sigurnosti

Vrste šifriranja
256-AES

Dostupni su VPN protokoli
OpenVPN

Omogućeno pri pokretanju uređaja

Omogućuje bujicu

Pravila bez evidentiranja

Prošao DNS test propuštanja

Dostupan Killswitch

Uključen zlonamjerni softver / blokator oglasa

podrška

Live Chat
24/7

Podrška putem e-pošte
24/7

Telefonska podrška

Korisnički forum

Baza znanja

cijena

Cijene VPNArea solidne su za ono što nudi. Počevši s mjesečnim vremenskim okvirom, platit ćete 9,90 USD mjesečno, što je otprilike prosječno za pristojni VPN, ali manje od opcije s gornjom policom poput ExpressVPN. Jednogodišnji vremenski okvir snižava mjesečnu cijenu za oko pola, na 4,92 USD mjesečno, što VPNArea čini velikim dijelom.

Tamo gdje cijene VPNArea zaista sjaje, dugoročno su. Trogodišnji plan svodi troškove na samo nekoliko dolara mjesečno. To je konkurentno čak i nekim najboljim VPN cijenama. Možete pogledati naš CyberGhost pregled za još jednu VPN uslugu koja nudi i izvrsne dugoročne cijene. 

Međutim, VPNArea ne nudi besplatno probno razdoblje. (Ako vas zanima isprobavanje VPN-a besplatno, svakako pogledajte našu recenziju ProtonVPN.) Umjesto toga, VPNArea nudi 30-dnevno jamstvo povrata novca s planovima za 12 i 36 mjeseci i 14-dnevna garancija povrata novca s mjesečnom opcijom. To omogućava korisnicima da isprobaju VPN relativno bez rizika.

VPNArea prihvaća širok izbor načina plaćanja, uključujući standardne kreditne ili debitne kartice, kao i nekoliko kripto valuta i neke opcije trećih strana, uključujući Alipay i UnionPay. 

Jednostavnost korištenja

Najblaže rečeno, korisničko sučelje VPNArea uskoro opet neće pobijediti na izborima za ljepotu. Sam popis poslužitelja je teško pogledati, budući da serveri imaju imena poput “USA-0-NFLX-EU-Hub”, a ne da su samo označeni kao nešto poput “U.S. Netflix „. 

Plavo-bijela shema boja vrlo je česta za VPN-ove i softver općenito, jer stvarima daje prozračan i lagan osjećaj, ali nekako se VPNArea-ovo sučelje i dalje uspijeva osjećati klaustrofobično i neredano. Pogledajte naš NordVPN pregled da biste vidjeli primjer plavo-bijelog sučelja koje je dobro izvedeno.

VPNArea-sučelje

VPNAreaino sučelje nudi puno informacija, poput udaljenosti od poslužitelja, vremena pinga, različitih opcija sortiranja, vaše IP adrese, pa čak i da li je bloker oglasa uključen ili isključen. 

Međutim, generalni izgled softvera uzrokuje da se sve ove informacije pobrkaju. Kartice na vrhu se također ne smatraju najboljim načinom upravljanja različitim popisima poslužitelja, ali barem traka za pretraživanje olakšava pronalazak onoga što tražite. 

U konačnici, ništa o VPNArea sučelju ili web mjestu ne ometa njegovu učinkovitost ili jednostavnost korištenja. I dalje je dovoljno intuitivan za upotrebu, s jasno označenim tipkama i opcijama, tako da praktički svatko može instalirati softver i trčati o tlo.

VPNArea-Udaljenost

U skladu s tim, to je prilično ružan izgled koji može koristiti nešto podešavanja, kako za vizualnu privlačnost, tako i za optimizaciju. Neke sitnice – poput izgleda tablice na vrhu za poslužitelje i postavke ili se čini da se mjeri čudna udaljenost (prema softveru, ovdje u SAD-u smo 334 km od SAD-a, kao i od Njemačke) – izgled malo zbunjujući nego što mora biti. 

Ubrzati

Lokacija: PingDownloadUpload
nezaštićen5299,63272,86
NAS.16239,65299,85
Velika Britanija8783.79195,41
Hong Kong22086,53164,79
Švicarska100111,28221,26
Japan16956.2872.09

U prethodnim pregledima VPNArea otkrili smo da je brzina nešto što je nedostajalo VPNArei. Izgleda da su se stvari ipak promijenile i da su uložena značajna ulaganja i poboljšanja u mrežu poslužitelja VPNArea. 

Počevši od našeg najbližeg poslužitelja u Sjedinjenim Državama, otkrili smo da nam je VPNArea zapravo dala veću brzinu prijenosa od našeg početnog ispitivanja. Prelaskom izvan Sjedinjenih Država na udaljenije poslužitelje, brzine prijenosa ostale su vrlo visoke, većinu vremena blizu ili iznad 200Mbps. 

Čak i na najsporijem poslužitelju koji smo testirali, Japanu, veza se i dalje osjećala brzo i brzo. Bili smo u mogućnosti prijeći na web stranice za streaming, kao što su Twitch i YouTube, a videozapisi bi se učitavali gotovo bez oklijevanja pri 1080p i 60fps bez ikakvog mucanja..

Iako možda nisu najbolji rezultati ispitivanja brzine koje smo ikada vidjeli – pogledajte nešto poput našeg ExpressVPN vs NordVPN članka za bolji broj – VPNArea i dalje pokazuje značajno poboljšanje od prošlog pregleda. Svi poslužitelji imaju pristojnu brzinu koja nudi VPN korisnicima brzi i ugodni doživljaj pretraživanja weba.

sigurnosti

Kao što smo ukratko spomenuli u odjeljku “Značajke”, nema mnogo govora o sigurnosti sa VPNArea. Nemate izbora kad je riječ o protokolu ili šifriranju; zaglavili ste s OpenVPN uparenom s AES-256.

To zapravo nije problem. Ako pročitate naš članak o šifriranju i člancima o raspadu VPN protokola, vidjet ćete da je ova kombinacija idealno postavljanje i nudi izvanrednu sigurnost, a istovremeno ima solidne performanse. 

Kad su uključene postavke protu-DNS-a za propuštanje, napravili smo testiranje propuštanja s VPNArea i nismo uspjeli pronaći nikakve DNS-ove propuste ili IP adrese s curenja iz naše VPN veze. Tu je i opcija u postavkama za upotrebu prilagođenih DNS poslužitelja za još veću sigurnost.

Iako su osnovne značajke – poput prekidača kill i prilagođenih DNS servera koji stoje iza AES-256 enkripcije – dovoljne da se većina ljudi osjeća sigurno putem interneta, VPNArea nudi neke specijalizirane VPN servere za one korisnike koji se nikad ne mogu osjećati previše sigurno. 

Naime, postoje Double VPN i Stunnel serveri. Double VPN poslužitelji rade upravo ono što naziv znači: za vašu vezu potrebna su dva skoka da biste stigli na željenu lokaciju, umjesto da se izravno izravno povežete. To znatno otežava praćenje vaše mrežne aktivnosti i umanjuje svaku nadu u pucanje tunela. 

Druga vrsta specijaliziranog VPN poslužitelja, Stunnel poslužitelji, znatno otežavaju web-lokacijama ili škakljivim vladama – da kažu da koristite VPN. Jedino što bismo mogli zatražiti od sigurnosnog postavljanja VPNArea je da se uključi više protokola. 

Na primjer, ako pročitate našu recenziju VyprVPN, vidjet ćete da VyprVPN nudi svoj vlastiti protokol koji pomaže probiti vatrozidove i geoblokiranje. Unatoč nedostatku opcija, zaštita VPNArea koristi pouzdano postavljanje i ima izvrsne značajke. 

Privatnost

Matična tvrtka VPNArea, Offshore Security LTD, sa sjedištem u Bugarskoj, koja ima neke od najboljih zakona o privatnosti na svijetu. VPNArea temelji na ovoj osnovi sažetom politikom privatnosti koju je lako protumačiti i izbjegavati pretjerano zakonski žargon. 

U svojoj politici privatnosti, VPNArea i Offshore Security jasno pokazuju da ne bilježe nikakve podatke povezane s vašom upotrebom VPN usluge, uključujući vremenske oznake, IP adrese ili statistiku propusnosti..

Pravilo uključuje i odjeljak u kojem se navodi da VPNArea ne prodaje ili ne otkriva vaše podatke trećim stranama, i što je još važnije, ne može otkriti informacije koje nema. VPNArea ne bilježi ili ne održava identifikacijske zapise vaše aktivnosti dok ste povezani s VPN-om. 

Za maksimalnu sigurnost možete koristiti bitcoin ili ethereum kao način plaćanja koji smanjuje podatke koje VPNArea sadrži o vama na samo adresu e-pošte. Za to se brzo i jednostavno postavlja e-mail adresa koja se baca uvijek, čineći ovo vrlo privatnim i diskretnim načinom dobivanja ruku na VPN uslugu.

Performanse struje

VPNArea ima posvećene poslužitelje za strujanje koji su označeni s imenima poput “USA-0-NFLX-EU-Hub.” Prvo smo testirali normalne servere, koji su označeni kao “P2P” poslužitelji, da vidimo što će se dogoditi. Netflix i Hulu bili su u stanju otkriti ove standardne poslužitelje i blokirati nas da gledamo bilo što. 

VPNArea-streaming

To je, međutim, ne iznenađujuće otkriće, tako da smo nastavili i isprobali namjenske servere za streaming. Ti su nas poslužitelji uspjeli prebaciti do Netflixa, Amazon Prime Video i Hulu, ali za sve tri je trebalo puno više vremena nego što je to uobičajeno za učitavanje.

Netflixu bi trebalo oko 15 ili 20 sekundi prije nego što počne igrati, a Hulu i Amazonu oko 10 sekundi. Proveli smo test brzine na streaming poslužitelju da vidimo je li nešto primjetno neispravno i ustanovili smo da imamo vrijeme pinganja od 79 ms i da imamo samo 35,58Mbps brzinu preuzimanja. To je daleko od američkog poslužitelja kojeg smo ranije testirali u odjeljku “brzina”.

To nam je davalo dovoljno propusnog opsega za gledanje HD sadržaja nakon što krene, ali relativno veliko vrijeme pinga i mala brzina preuzimanja uzrokovali su da video snimci potraju mnogo duže nego inače. 

Zatim, kako bismo vidjeli može li nam VPNArea dozvoliti pristup BBC iPlayeru, prešli smo na UK-NFLX server. Međutim, uopće nismo mogli natjerati ovaj poslužitelj da radi za nas. 

Svaki put kada bismo se povezali s britanskim poslužiteljem, trebalo bi nam oko 30 do 40 sekundi prije nego što nam kažu da postoji ispravljena DNS-pogreška, ali tada bi se naš Internet ionako ugasio dok ne zatvorimo VPN softver. Zbog toga mislimo da softver zapravo nije popravio problem s DNS-om. 

Općenito, VPNArea je pogodna za gledanje putem Netflixa ili Hulua, ali sigurno je neće biti trenutno na našem najboljem VPN-u za streaming listu. Ako tražite drugu ekonomičnu VPN opciju za strujanje, pogledajte našu NordVPN usporedbu sa CyberGhost usporedbom.

Lokacije poslužitelja

VPNArea svojim korisnicima ne nudi nedostatak opcija kada su u pitanju serveri, zahvaljujući specijaliziranim poslužiteljima. Tu se ubrajaju poslužitelji za sigurnosnu zaštitu, streaming ili opće svrhe. 

Svi su ti poslužitelji raspoređeni u 65 zemalja, što pruža prilično pristojnu pokrivenost područja s kojima se najviše trguje, uključujući Europu, Aziju i Ameriku.. 

Međutim, on ima slabiju prisutnost u Africi i na Bliskom Istoku, što je uobičajeno za mnoge VPN kojima nedostaje masivna poslužiteljska mreža, kao što to čini HideMyAss. Pogledajte naš HideMyAss pregled da biste saznali više o njegovoj mreži s 290 lokacija u 190 zemalja.

Služba za korisnike

VPNArea nudi 24/7 podršku putem live chat-a, kao i s predstavnicima e-pošte. Razgovor uživo možete pronaći klikom na plavi mjehurić u donjem desnom kutu zaslona. Predstavnici chat razgovarali su s nama vrlo brzo i ponudili korisne informacije za naša pitanja. 

Podrška 24/7 uvelike nadograđuje bazu znanja VPNArea, kojoj ozbiljno nedostaje. U bazi podataka postoje samo 22 članka koja uglavnom pokrivaju samo neke od najosnovnijih aspekata plaćanja računa i korištenja VPN-a.. 

Odjeljak FAQ-a web mjesta sadrži dodatnih 18 pitanja, ali opet, mnoga od njih pokrivaju vrlo osnovne informacije, poput “što je VPN” i “kome treba VPN.” Ako pogledate naš pregled PIA, vidjet ćete primjer sjajne baze znanja s preko 100 detaljnih članaka, ali izgubili ste kredit jer niste imali podršku za chat uživo. 

Iskustvo korisničke podrške je pojednostavljeno i učinkovito, ali aspekt samopomoći, poput baze znanja i često postavljanih pitanja, treba malo opuštenosti i pročišćenja.. 

Presuda

VPNArea je solidna cjelokupna usluga koja s vremenom postaje sve bolja i bolja. Iako bi korisničko sučelje moglo upotrijebiti facelift, mreža je brza i ponuđena sigurnost je vrhunska kada imate račune za Double VPN i Stunnel opcije. 

Cijene također čine vrlo primamljivu mogućnost za one koji su u redu s jednostavnijim VPN-om koji ne nudi stvari poput podijeljenog tuneliranja, ali još uvijek mogu raditi na visokoj razini. 

Jeste li koristili VPNArea u prošlosti? U odjeljku za komentare voljeli bismo čuti kako vaša iskustva odgovaraju našem u ovoj recenziji VPNArea. Kao i uvijek, hvala na čitanju. 

Najčešća pitanja o VPNArea

 • Kako koristite VPNArea sa sustavom Windows 10?

  Nakon preuzimanja aplikacije jednostavno je korištenje VPNArea. Kada otvorite aplikaciju, naći ćete popis poslužitelja. Odaberite jednu od njih ili idite na karticu “preporučeno” i kliknite na veliki plavi gumb “poveži”.

 • Kako djeluje VPNArea statički IP?

  VPNArea statički IP-ovi daju vam posvećenu IP adresu i privatni VPN poslužitelj. To znači da kad ste spojeni na VPN, uvijek ćete imati istu IP adresu.

 • Zašto moj Internet ne radi s VPNArea?

  Moglo bi biti mnogo razloga zašto vaš Internet ne radi s VPNArea, ali to je vjerojatno zbog prekidača za ubojstvo. Saznajte kako to onemogućiti u bazi podataka VPNArea.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map