Pregled VPN.AC – Ažurirano 2020

VPN.AC pregled

VPN.AC je dobar dobavljač VPN-a koji nudi solidnu enkripciju i dobar streaming. Međutim, njegova pravila evidentiranja daju nam pauzu, što znači da oni koji više svjesno sigurnosti žele da to izbjegnu koristiti za svaki slučaj. Pročitajte naš cjelovit pregled VPN.AC za detalje o tome.


najbolje-VPN-recenzije

Brže, sigurnije, bolje. To nisu naše riječi. Oni opisuju kako se VPN.AC, manje poznata VPN usluga iz Rumunjske opisuje. Usluga je brza, ali ima neobično pravilo zapisivanja veza koje bi vas trebalo zaustaviti ako brinete o svojoj privatnosti.

U ovom pregledu VPN.AC-a predstavit ćemo njegove prednosti i nedostatke. Testirat ćemo ga na brzinu i performanse, uključujući pogled na njegov potencijal za strujanje. Provlačit ćemo se značajkama i cijenama kao i politikom privatnosti. Također ćemo testirati klijenta i web mjesto da bismo vam dali dobru predstavu o jednostavnosti upotrebe usluge prije nego što donesemo presudu.

VPN.AC je brz, s mnoštvom funkcija i ugodnim desktop klijentom. Politika evidentiranja može zabrinuti pojedince usmjerene na privatnost, posebno u usporedbi s onima pružatelja usluga poput ExpressVPN (pročitajte naš ExpressVPN pregled).

VPNAC-web-indeks

VPNAC-web-Pitanja

VPNAC-Postavke-Prijava

VPNAC-veza-Prozor

VPNAC-Client-Vijesti

prijašnji

Sljedeći

prednosti & nedostaci

Alternativa za VPN.AC

Značajke

Nema sumnje da iza VPN.AC. stoji ambicija. Značajke poput killswitch i multi-hop veza dokazuju da se pokušava natjecati s većim davateljima usluga kao što je NordVPN (pročitajte naš NordVPN pregled). Ipak, nema mnogo prilagodbi koje mogu biti pozitivne ako ste početnik ili negativ zbog ograničenog skupa značajki.

VPNAC-Web-Preuzimanja

Odlično ste opremljeni VPN.AC, zahvaljujući tome što ima klijente za Windows, macOS, Android i iOS uređaje. Tu je i Linux klijent u beta testiranju za korisnike sa Debian distribucijom. Postoje vodiči koji vam pomažu u uspostavljanju veza pomoću usmjerivača i drugih uređaja.

Klijent za Windows vizualno je čist i jednostavan, a Android klijent izgleda identično. U početku nije potrebno puno konfiguracije, a dostupan je jednostavan padajući izbornik za odabir veza s poslužiteljem.

Dobivate i dva područja postavki u kojima je nekoliko postavki koje možete prilagoditi objasnjeno laičkim uvjetima.

To je super za VPN novorođenčad. Neće vam ostati grebanje po glavi pokušavajući shvatiti što je “killswitch” jer vam je objašnjeno. Killswitch nije omogućen prema zadanim postavkama, za što sumnjamo da sprečava ljude da se zbune ako im neočekivano padne internet, ali bilo bi bolje ako je došao unaprijed omogućen sa sigurnosnog stajališta.

VPNAC-Client-Protokoli

VPN.AC omogućuje vam da konfigurirate odabrane VPN protokole u klijentu, s opcijama, uključujući OpenVPN, L2TP / IPSec i dobro označenim “nesigurnim” PPTP-om. Također možete odabrati koji priključak želite koristiti za povezivanje, s dostupnim sedam mogućnosti.

Čini se da splitski tuneliranje ne podržava Windows klijent jer ne postoji opcija za sprječavanje određenih programa pomoću VPN veze. To je opcija na Android klijentu, međutim, u odjeljku “izuzeti aplikacije” u odjeljku “Napredni”.

Klijent nudi postavku za “cenzurirane zemlje”, što zbunjujuće sugerira dodavanje poslužitelja “optimiziranih za Kinu” na popis poslužitelja. Te smo servere već mogli vidjeti na popisu i povezati se s njima, pa bi “cenzurirane zemlje” mogle biti suvišna postavka.

Ipak, dobro je da VPN.AC nudi servere i vodiče za podršku kako bi pomogli korisnicima koji žele zaobići cenzuru u Kini. Ova razina podrške obično čini VPN.AC snažnim protivnikom za naše najbolje VPN usluge za Kinu, ali pogledajte odjeljak o privatnosti ovog pregleda prije nego što se požurite pretplatiti..

VPNAC-Client-DoubleHop

VPN.AC nudi veze s višestrukim skokovima, koje dodaju sloj zaštite VPN tunelu. Vaša veza preusmjerava se kroz dva poslužitelja. Na primjer, može proći kroz britanski poslužitelj, zatim u Nizozemskoj. To bi, u teoriji, trebalo otežati pronalazak vaše lokacije i identiteta.

To je značajka koju obično vidite samo kod pružatelja najvišeg nivoa, kao što je Windscribe (pogledajte naš pregled Windscribe).

Uz VPN.AC VPN usluga je “SecureProxy”, skup dodataka preglednika za Chrome, Firefox i Opera web trgovine koji su uključeni kao dio vaše pretplate. Koristi TLS tunel na raznim poslužiteljima za kriptiranje prometa u vašem pregledniku.

TLS tuneliranje nije besprijekorno i može biti sklono propuštanju IP-a. VPN.AC priznaje toliko i preporučuje svoj vodič kako bi se smanjio rizik. TLS tuneliranje nije bitna značajka, ali je uredan dodatak ako želite samo šifrirati promet u pregledniku.

Također je korisno ako tražite najbolji VPN za strujanje, o čemu ćemo kasnije raspravljati.

Pregled značajki VPN.AC-a

VPN.AC Logovpn.ac

Počinje od 375 dolara mjesečnoSvi planovi

Općenito

Metode Plačanja
PayPal, kreditna kartica, SMS

Prihvaća cryptocurrency

Istovremene veze
6

Podržava podijeljeno tuneliranje
Samo na mobitelu

Neograničena propusnost

Besplatna proba je dostupna

Razdoblje povrata novca
7 dana

Količina poslužitelja u cijelom svijetu
114 poslužitelja u 26 zemalja

Okna za radnu površinu
Windows, MacOS, Linux

Mobilni OS
Android, iOS

Proširenja preglednika
Chrome, Firefox, Edge

Može se instalirati na usmjerivač

streaming

Može pristupiti Netflix US

Može pristupiti BBC iPlayeru

Može pristupiti Hulu

Može pristupiti Amazon Prime Video

sigurnosti

Vrste šifriranja
128-AES, 256-AES, Blowfish-128

Dostupni su VPN protokoli
IPSec, OpenVPN, PPTP, L2TP

Omogućeno pri pokretanju uređaja

Omogućuje bujicu

Pravila bez evidentiranja

Prošao DNS test propuštanja

Dostupan Killswitch

Uključen zlonamjerni softver / blokator oglasa

podrška

Live Chat

Podrška putem e-pošte
24/7

Telefonska podrška

Korisnički forum

Baza znanja

cijena

VPN.AC nema najjeftinije cijene koje smo vidjeli – mjesečni paket je prilično skup – ali nije ni najskuplji. Konkurentna je u usporedbi s nekim davateljima usluga u našim VPN recenzijama.

VPN.AC ne nudi besplatno probno razdoblje, ali nudi jednotjedni probni period za 2 USD. Jedina razlika između probne i standardne pretplate je što ste ograničeni na tri istodobne veze umjesto na šest.

Inače, s plaćenim VPN.AC planovima dobijate iste značajke bez obzira na mjesečnu pretplatu ili dulje. Njegova standardna mjesečna cijena iznosi 9 USD, ali poput ostalih VPN-a nudi popuste i na dulje razdoblje. Ako je trošak problem za vas, potražite VPN usmjeren na proračun, kao što je SaferVPN (pročitajte našu recenziju SaferVPN).

Uštedjet ćete 11 posto na tromjesečnom paketu (8 USD mjesečno umjesto 9 USD), ali najbolji popusti dolaze s godišnjim i dvogodišnjim planovima. Godišnji paket će vam vratiti 58 USD (protuvrijednost 4,80 USD mjesečno) uz ukupni popust od 46 posto.

Dvogodišnji paket košta 90 dolara (ekvivalentno 3,75 dolara mjesečno), što vam daje ukupni popust veći od 60 posto. To je usporedivo s dubokim popustima koje dobivate sa CyberGhost (pročitajte našu recenziju CyberGhost).

Možete platiti putem PayPala, kreditnih i debitnih kartica, SMS-a ili kripto valuta, poput bitcoina ili ethereuma.

Bez obzira idete li na probu za 2 USD ili na neki od punih paketa, imate pravo na povrat u prvih sedam dana ako niste zadovoljni uslugom. Vrijedno je testirati uslugu jednom tjednom probom od 2 USD prije nego što se odlučite na dulje razdoblje.

Jednostavnost korištenja

Jasno je da se testiranjem VPN.AC trudio da usluga bude što je moguće više prilagođena korisnicima. Web lokacija i VPN klijent ne izbjegavaju žargon, ali koriste se učinkovito i uz podržavajuća objašnjenja. Nema mnogo opcija prilagodbe, pa je prijava i korištenje VPN.AC jednostavna.

VPNAC-stranica registracija

Prijaviti se za VPN.AC. Na stranici s cijenama podijelili ste četiri opcije plaćanja. Odaberite paket koji želite, kliknite na “uzmi ga sada” i nastavite do odlaska u blagajnu.

VPN.AC od vas traži da navedete svoju adresu e-pošte i lozinku za svoj VPN račun, kao i svoju zemlju porijekla. Dobro je što od vas nisu traženi detalji za naplatu, iako ih mogu zatražiti treći dobavljači, ali VPN.AC koji pita za vašu zemlju porijekla može i dalje suziti vašu lokaciju.

To je mala briga, ali to je još uvijek briga. Ako želite davatelja koji ne traži osobne podatke prilikom prijave, provjerite Perfect Privacy (pročitajte naš savršeni pregled privatnosti).

Nakon što se prijavite i uplata obradi, bit će vam poslan e-mail s potvrdom s vašim automatski generiranim podacima o prijavi za VPN..

Korisničko ime i zaporka šalju se u otvorenom tekstu. VPN.AC preporučuje promjenu VPN lozinke koja se razlikuje od lozinke koju ste odabrali prilikom prijave. Trebat ćete generirati sigurnu lozinku, a zatim idite na “područje klijenta” na web mjestu VPN.AC da biste je promijenili.

VPNAC-Web-usluge

Na području vašeg računa nije se puno vidjeti. Osim što mijenjate lozinku za VPN uslugu, možete vidjeti i sve trenutno aktivne usluge, prošle račune, najnovije vijesti i vaše trenutne ulaznice za podršku.

Prijeđite na VPN klijent, od vas se ne očekuje da budete VPN veteran. Klijent to čini jednostavnim pokazujući vam minimalnu količinu postavki. Glavni prozor za prijavu nudi vam lokacije poslužitelja u padajućem izborniku i gumb za uključivanje ili isključivanje VPN-a.

Prvo se morate prijaviti sa svojim VPN korisničkim imenom i zaporkom u odjeljku “postavke”, ali to nije teško. To je samo područje za prijavu s osnovnim postavkama za automatsko povezivanje i pokretanje pri pokretanju.

Ako vam se ne sviđa standardno tamno sučelje, možete prebaciti se na blažu verziju. To je mali dodir, ali pokazuje da je misao uložena u to da sučelje postane ugodno za korisnike.

VPNAC-Postavke-Advanced

Postavke VPN.AC-a

Dva područja postavki, navedena pod “preferencijama” i “napredno”, nude određenu prilagodbu. Oni su tamo gdje možete omogućiti killswitch i postaviti vezu s vašim odabranim VPN protokolom. Killswitch je onemogućeno prema zadanim postavkama, pa ako vam je to važno, morat ćete je omogućiti u području “postavke”.

Većina postavki ima opise koji će vam pomoći objasniti što rade. Nisu svi oni bez žargona, ali VPN.AC ima početnike na umu sa savjetima, poput “obično nije potreban”.

Klijent nudi ugrađene veze za testiranje vaše VPN tipkom “provjera nepropusnosti IP-a” u području “poveži”. Također možete vidjeti zapisnik veza, uključujući detaljne postavke veze, koje možete spremiti ako trebate uputiti probleme na korisničku podršku.

Ako želite koristiti uslugu tuneliranja preglednika SecureProxy, morat ćete instalirati dodatak za svoj odabrani preglednik. Veze na njih možete pronaći na web mjestu VPN.AC u odjeljku “SecureProxy” pri vrhu stranice.

Jednom kada je dodatak instaliran, jednostavno se koristite svojim VPN korisničkim imenom i lozinkom za prijavu i odabirom TLS poslužitelja za tuneliranje, što je sličan proces kao i glavni klijent.

Klijent je dobro osmišljen za snabdjevanje hranom za početnike i napredne korisnike, kao i dodatak preglednika. Nije prepun stotina značajki, ali je brz. Promjena poslužitelja traje nekoliko sekundi, umjesto da čekate da prekinete vezu, odaberite poslužitelj i ponovo se povežete.

Ubrzati

Brže je kako se VPN.AC opisuje. Željeli smo testirati tu tvrdnju, pa smo proveli testove brzine kako bismo stekli dojam o uspješnosti usluge u redovnoj uporabi.

Testirali smo pet VPN.AC servera širom svijeta, gledajući kašnjenje, brzine preuzimanja i preuzimanja i uspoređujući ih s našim nezaštićenim brzinama u Velikoj Britaniji. Rezultati su prikazani u tablici u nastavku.

Lokacije: Ping (ms) Preuzimanje (Mbps) Učitavanje (Mbps)
Nezaštićeno (UK)1535.254.43
Amsterdam2432.694.19
Madrid7332.103.89
Toronto18423.103.35
Los Angelesu29224.962.74
Tokijo4799.611.48

Ubrzavanje europskih poslužitelja, poput Amsterdama i Madrida, bilo je blizu naših nezaštićenih brzina tijekom naših ispitivanja. Nije bilo velike razlike u kašnjenju i oba poslužitelja imala su gotovo identične brzine preuzimanja i prijenosa.

Naša ispitivanja iz udaljenijih mjesta nastavila su tu temu. Ubrzavanje Toronta i Los Angelesa imalo je veće kašnjenje, ali dobre brzine preuzimanja (između 23 megabita u sekundi i 24 Mbps) što bi im činilo solidne mogućnosti za strujanje. Ipak oni vjerojatno neće napraviti naš najbolji VPN za popis igara.

Brzine iz Tokija bile su najgore, ali testirali smo i to najudaljenije mjesto od nas. S brzinom od gotovo 10 Mbps to bi bilo u redu za redovitu upotrebu, ali kašnjenje bi vas moglo odbaciti streaming ili igre.

U cjelini, VPN.AC je brz i predstavlja rješenje bez frustracija za većinu korisnika, ali možda ćete pronaći najboljeg pružatelja usluga u našem najbržem VPN-ovom užem izboru.

sigurnosti

Svi glavni VPN protokoli za šifriranje za koje očekujete da podržavaju VPN.AC. Od pomoći je da usluga pruža usporedbu VPN protokola u bazi znanja, ali naš PPTP vs OpenVPN izlog bi vam trebao dati istu ideju.

Preporuka VPN.AC-a – i naša – je korištenje OpenVPN-a, koji je zadani protokol u VPN klijentu. Na raspolaganju vam je nekoliko razina enkripcije OpenVPN, kao i L2TP / IPSec i PPTP, što se ne preporučuje.

Za većinu korisnika preporučuje se povezivanje koristeći 128-bitni AES / ECC ili AES 256-bitnu verziju OpenVPN jer vam oni daju visoku sigurnost i dobre brzine.

Iako nije siguran kao OpenVPN veza, usluga SecureProxy tuneliranja za preglednike VPN.AC dobra je alternativa ako radite u okruženju koje ograničava VPN veze..

Prekidač VPN.AC-a zaštitit će vaš identitet blokiranjem pristupa internetu ako izgubite vezu s poslužiteljem. Nije omogućeno unaprijed, ali postavke se lako mogu pronaći u preferencijama klijenta.

Gumb za provjeru IP propuštanja u klijentu šalje vas na web mjesto posvećeno provjeri IP, DNS i WebRTC. Za potvrdu, pokrenuli smo vlastite provjere i usluga je prošla bez problema.

Sa sigurnosnog stajališta, VPN.AC pokriva korisnike, ali bilo bi bolje kada bi sigurnosne značajke poput killswitch-a bile zadane po zadanom obliku kao što biste pronašli s uslugama poput TorGuarda (pročitajte naš TorGuard pregled).

Privatnost

Ovaj je pregled do sada bio pozitivan, ali najveći pad mu je politika privatnosti VPN.AC-a.

Čuje sve prave buke, s naglaskom na zaobilaženje cenzure, “zaštitu svog identiteta” i takozvane zaštitne mjere za ograničavanje dijeljenja podataka, kao što je ograničavanje pristupa zapisnicima samo jednom zaposlenom.

VPNAC-web-Pravila

Proklete riječi nalaze se u njegovom FAQ-u, gdje on govori korisnicima da jedan dan zabeleže vaš pristup njegovoj VPN usluzi u “sigurnosne i sigurnosne svrhe”. To se ponavlja u politici privatnosti. Da budemo jasni, vaša se IP adresa, upotreba podataka i vrijeme povezivanja i prekida veze bilježe svaki dan.

Prema VPN.AC-u, ti se podaci brišu do idućeg dana.

To je čudna suprotnost i zato VPN.AC teško preporučuje svima koji su zainteresirani za njihovu privatnost. Prema dobroj savjesti, ne možemo je preporučiti osobama koje žive u ograničenim zemljama, poput Kine, dok njeni korisnički podaci koji bilježe, bez obzira na dan, mjesec ili godinu.

Ono što situaciju čini još čudnijom je rodovnik tvrtke. Rumunjska kompanija Netsec Interactive Solutions, tvrtka koja stoji iza VPN.AC-a, primarno je poduzeće za testiranje sigurnosti.

Web stranica VPN.AC tvrdi da tvrtka vodi evidencije za rješavanje problema i da zaštiti sebe i svoje poslužitelje od napada. S obzirom da je tvrtka tvrtka za probijanje penetracije, to može biti istina.

Ne možemo samostalno provjeriti njegove tvrdnje u vezi s evidentiranjem podataka, ali ipak sugerira da njegovi VPN korisnici koriste zajedničke IP adrese kao dodatnu zaštitu od praćenja podataka.

Također je vrijedno napomenuti da se u posljednjoj rečenici politike privatnosti VPN.AC-a kaže da se osobni podaci ne daju trećim stranama “osim ako to zahtijeva zakon.” To upućuje na to da je tvrtka spremna surađivati ​​s vlastima kad joj se upute.

U skladu s tim, nismo mogli pronaći primjere VPN.AC-a koji surađuje s vlastima ili daje podatke zabilježene drugim trećim stranama.

Performanse struje

Iako je VPN.AC pad podataka s gledišta privatnosti, to je puno jača opcija za strujanje. Testirali smo ga kako bismo vidjeli koliko će dobro reproducirati streaming sadržaja s usluga kao što su BBC iPlayer i Netflix.

VPNAC-Netflix SAD-a

Nema podataka o strujanju medija na web stranici VPN.AC i nijedan njegov poslužitelj nije označen za reprodukciju medija, ali oni koje smo testirali radili su bez problema.

Uspjeli smo strujati sadržaj s američkih i kanadskih poslužitelja Netflix razumnom brzinom i kvalitetom bez punjenja, tako da VPN.AC stoji na poziciji u odnosu na konkurente na najboljoj listi VPN-a za Netflix.

Budući da se pregled odvijao iz Velike Britanije, već smo imali pristup BBC iPlayeru, ali BBC obično blokira streaming ako ste povezani putem VPN-a. Spajanje na servere sa sjedištem u Velikoj Britaniji omogućilo nam je da bez problema prenosimo BBC iPlayer, pa bi VPN.AC mogao biti dobra alternativa najboljim VPN-ovima za BBC iPlayer.

VPN poslužitelj koji ne uključuje mjere geoblokiranja je VPN poslužitelj koji vrijedi preporučiti ako ste stručnjak za strujanje koji želi znati kako strujati filmove putem interneta.

Lokacije poslužitelja

Prema web stranici VPN.AC-a, postoji 114 poslužitelja raspoređenih u 26 zemalja. Broj poslužitelja je dobar, ali pokrivenost je loša, što je još jedan od nedostataka koje valja napomenuti.

Sjeverna Amerika i Europa imaju većinu poslužitelja, ali Južna Amerika ima samo jedan, u Brazilu, dok Azija ima samo sedam, uključujući nekoliko onih koji su klasificirani kao „Kina-optimizirana“. U Africi i na Bliskom Istoku nema poslužitelja.

To će se vjerojatno odraziti na brzinu koju vidite. Ako ste u Aziji, Africi ili na Bliskom Istoku, serveri na koje se možete povezati manji su i udaljeniji nego za korisnike u Europi ili Sjevernoj Americi. Možete dobiti bolje performanse od drugih usluga u našoj VPN knjižnici koje imaju šire geografsko širenje, poput VPNArea (pogledajte naš pregled VPNArea).

Služba za korisnike

Dobivanje podrške od VPN.AC-a dovoljno je jednostavno. Odjeljak za podršku uključuje pristup svom sustavu ulaznica, koji preporučuje za “maksimalni prioritet”, kao i poveznice na njegove udžbenike i bazu znanja.

Ako biste radije koristili tradicionalnu e-poštu, to možete učiniti i putem obrasca za podršku VPN.AC-a ili putem e-adrese. Dostupne su i neobične komunikacijske metode, poput Skype-a i Wire-a, aplikacije za sigurne poruke usmjerene na privatnost.

Da bismo testirali korisničku službu VPN.AC-a, poslali smo dvije poruke: jednu putem e-pošte i jednu putem sustava za kupnju ulaznica.

VPNAC-web-ulaznice

Odgovorio je u roku od šest sati, što je brzo. Odgovor je bio kratak i precizan, ali na pitanja je odgovoreno. Bilo bi lijepo kada bi se uložilo više napora zato što odgovor nije bio profesionalan.

Baza znanja uključuje Q&Kao i upute za podršku o svemu, od načina plaćanja do odabira VPN protokola. Možete dobiti i vodiče za rješavanje problema i optimizaciju za bržu vezu ako je spora.

Većina vodiča su jednostavna, a upute su jasne. Neki od dužih članaka sadrže TL; DR (predug, nisam pročitao) sažetak na vrhu da bi vam pomogao da prelistavate sadržaj.

Postoji i stranica FAQ-a s odjeljcima za opća, privatnost i tehnička pitanja.

Presuda

VPN.AC je zahtjevna usluga s puno pozitivnih rezultata i jednim velikim negativom. Klijent je jednostavan za korištenje i uključuje vrhunske značajke, poput multi-hop veza, kao standard.

To su brze i održavane razumne brzine na velikim udaljenostima tijekom naših testova. Međutim, nema puno odabira poslužitelja izvan Europe ili Sjeverne Amerike, a to bi moglo utjecati na vaše iskustvo ako niste na tim područjima.

VPN.AC se ponosi svojim sigurnosnim značajkama, ali zabrinuti smo da čuva zapise veza, čak i samo jedan dan. Kaže da ih zadržava u “sigurnosne i potporne svrhe”, ali ostali davatelji nisu, tako da je to slaba tvrdnja.

Ne možemo preporučiti VPN.AC svima koji brinu o svojoj privatnosti. Zapisuje se vaša IP adresa i podaci o vezi za jedan dan i dalje se bilježi, a ne postoji neovisna potvrda da VPN.AC u prošlosti nije davao te podatke vlastima ili da svaki dan briše podatke dnevnika kao što piše.

Obzirom na svoje napore da se plasira ljudima u zemljama s velikom cenzusom, čudno je da vodi evidencije i da to snižava uslugu. Neće samo iz tog razloga napraviti naš popis najboljih VPN-ova za Iran.

Ako želite da struji sadržaj na Netflixu ili BBC iPlayeru, VPN.AC je dobra opcija. Sadržaj je dobro strujao kad smo ga isprobali na više poslužitelja, ali došlo je do usporavanja, tako da vaša kilometraža može varirati, ovisno o tome gdje se nalazite.

Iako ne možemo preporučiti VPN.AC za privatnost, možemo ga preporučiti kao početniku prilagođenu VPN uslugu za streamers ili osnovne korisnike interneta. Postoje, međutim, i bolje opcije, tako da ne zaboravite pogledati naše preglede da biste pronašli najbolji VPN za vas.

Slažete li se s našom recenzijom ili imate svoja iskustva koja trebate podijeliti? Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na Vašem vremenu.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map