Pregled vjetropisa – Sjajan besplatni VPN – Ažurirano 2020

Pregled vjetropisa

Windscribe je zanimljiva VPN usluga koja ima za cilj da identificira najbolje pružatelje usluga i gotovo uspijeva. Iako dolazi s nekoliko pitanja, općenito govoreći o izvrsnom VPN-u i definitivno ima najbolji besplatni plan vani. Pogledajte naš Windscribe pregled za sve pojedinosti o ovom pretplatu.


windscribe-Slider1

windscribe-slider2

windscribe-slider3

windscribe-slider4

windscribe-slider5

prijašnji

Sljedeći

Jednostavno je otpisati Windscribe kao samo još jednog besplatnog VPN davatelja, ali to, na sreću, nije slučaj. Iako je njegov besplatni plan impresivan – dostojan našeg najboljeg VPN vodiča, u stvari – Windscribe se izdvaja iz drugih razloga, ponajviše svojim jedinstvenim pristupom cijenama i dugim popisom značajki.. 

U ovom pregledu Windscribe-a istražit ćemo te značajke, govoreći o cijenama, jednostavnosti upotrebe, sigurnosti, brzini, performansama strujanja, privatnosti i korisničkoj usluzi. Na kraju ćemo vam donijeti presudu i utvrditi vrijedi li Windscribe VPN ili ne. 

Ako imate na tržištu besplatni VPN, Windscribe je lako najbolja opcija. Međutim, kad počnete plaćati – barem za čitav plan, to se mijenja. Subpar brzine Windscribe-a izgledaju slabije u usporedbi s vrhunskim psima, poput ExpressVPN-a i NordVPN-a, čak i ako uštedite nekoliko dolara. Pročitajte naš dio Windscribe vs. NordVPN da biste vidjeli kako se uspoređuje u cijeloj ploči.

prednosti & nedostaci

Alternativa za Windscribe

Značajke

Windscribe je apsolutno prepun značajki, a ne na isti način kao, recimo, CyberGhost (pročitajte naš CyberGhost pregled). Osnovni se podaci uglavnom obrađuju, ali umjesto da naprave popis značajki sa standardnom ponudom, poput podijeljenog tuneliranja i ubijanja aplikacija, Windscribe ima jedinstvene. 

To bi moglo biti dobro ili loše, ovisno o tome što vam je važno, o čemu ćemo doći za minutu. Što se tiče značajki koje su uključene, Windscribe ih pakira u. 

Najzastupljenija je Secure.link, kojoj možete pristupiti putem nadzorne ploče računa ili proširenja preglednika. Secure.link skenira uneseni URL za tragače prije nego što se uputite na njega, dajući web mjestu ukupni rezultat privatnosti. 

windscribe-pregled-securelink

Pomoću Secure.link-a nalazi se R.O.B.E.R.T. Ovaj je alat blokator DNS-a i IP adrese koji vam omogućuje filtriranje određenih vrsta sadržaja na temelju utvrđenih popisa Windscribe-a. Po defaultu blokira zlonamjerni softver, ali može se postaviti i tako da blokira web lokacije društvenih medija, porno filmove, kockanje pa čak i web stranice koje objavljuju lažne vijesti.

windscribe-pregled-Robert

Dostupni popisi pokrivaju većinu baza, ali možete stvoriti i prilagođena pravila. Vi odlučite blokirati, dodati ili izolirati IP adrese ili domene. Nadalje, R.O.B.E.R.T. jednostavan je za upotrebu na nadzornoj ploči računa. 

Bitne značajke se također uzimaju u obzir, Windscribe VPN uključuje DNS postavke, postavke proxyja i prekidač kill, koje zbunjujuće naziva “vatrozid”. Windscribe u svom FAQ-u kaže da je “kill switch” pogrešan pojam, ali to je terminologija koju koristi svaki drugi VPN. Nazvati to nečim drugačijim samo ga zbunjuje. 

Uz te postavke možete odabrati svoj protokol i port o kojem ćemo više govoriti u odjeljku “sigurnost” u nastavku. 

Windscribe nudi neke značajke koje nema niti jedan VPN, ali ima još nekih propusta. Najznačajnije je što Windscribe ne uključuje podijeljeno tuneliranje, što bi vam omogućilo slanje određenog prometa kroz tunel VPN, a drugi promet zadržao na vašoj glavnoj vezi (pročitajte naš IPVanish pregled za uslugu koja koristi podijeljeno tuneliranje). 

Slično tome, ubojstvo aplikacije nije uključeno, što bi vam omogućilo korištenje prekidača za ubijanje na nekim aplikacijama, ali ne i za druge. Ove značajke nisu bitne – mnogi se VPN-ovi kreću pored njih – ali s obzirom na to koliko još uključuje Windscribe, ovdje bi imale smisla. Ipak, ako vam te značajke nisu bitne, trenutna ponuda Windscribe-a i dalje je izvrsna.

Pregled mogućnosti Windscribe-a

Logo vjetropisawindscribe.com

Počinje od 417 dolara mjesečnoSvi planovi

Općenito

Metode Plačanja
PayPal, kreditna kartica

Prihvaća cryptocurrency

Istovremene veze
Neograničen

Podržava podijeljeno tuneliranje

Neograničena propusnost

Besplatna proba je dostupna

Razdoblje povrata novca

Količina poslužitelja u cijelom svijetu
59 zemalja

Okna za radnu površinu
Windows, MacOS, Linux

Mobilni OS
Android, iOS

Proširenja preglednika
Chrome, Firefox, Opera

Može se instalirati na usmjerivač

streaming

Može pristupiti Netflix US

Može pristupiti BBC iPlayeru

Može pristupiti Hulu

Može pristupiti Amazon Prime Video

sigurnosti

Vrste šifriranja
256-AES

Dostupni su VPN protokoli
IPSec, OpenVPN, Stunnel, IKEv2

Omogućeno pri pokretanju uređaja

Omogućuje bujicu

Pravila bez evidentiranja

Prošao DNS test propuštanja

Dostupan Killswitch

Uključen je zlonamjerni softver / blokator oglasa

podrška

Live Chat
24/7

Podrška putem e-pošte
24/7

Telefonska podrška

Korisnički forum
Subreddit

Baza znanja

cijena

Windscribe je u svojoj ligi kada je riječ o cijenama. Ne samo da je jeftin, već je i fleksibilan, omogućava vam izradu plana posebno za vaše potrebe. Tu je i velikodušan besplatni plan, zbog čega je Windscribe preuzeo krunu u našem najboljem besplatnom VPN vodiču, pobedivši sve popularniji TunnelBear (pročitajte naš pregled TunnelBear i našu Windscribe usporedbu sa TunnelBear usporedbom).

Prije nego što dođemo do toga, razgovarajmo o standardnom planu. Windscribe nudi svoju uslugu mjesečno ili godišnje, pri čemu godišnji plan ostvaruje popust od 55 posto. Iako Windscribe ne nudi višegodišnje planove poput NordVPN ili CyberGhost do (pročitajte našu NordVPN recenziju), to ne treba. Godišnja stopa je dovoljno niska kakva je. 

Mjesečni iznos nije tako impresivan u usporedbi s uslugom kao što je Mullvad, ali kao što vidite u našem pregledu Mullvada, to je otprilike najjeftiniji mjesečni VPN. U usporedbi s pohlepnijim uslugama poput Astrill-a, mjesečna cijena Windscribe-a je izvrsna (pročitajte našu Astrill recenziju).

Windscribe Besplatno

Međutim, i kod TorGuarda vidjeli smo slične cijene, kao što možete vidjeti u našoj TorGuard recenziji. Ono što razdvaja Windscribe nisu njegovi standardni planovi, već besplatni. Opcija “Izradi plan” Windscribe-a započinje besplatno, nudeći vam mali popis poslužitelja i 10 GB prijenosa podataka svakog mjeseca. Možete dobiti dodatnih 5 GB mjesečno cvrkutom o Windscribe-u. 

Ako želite proširiti svoj plan, možete dodati dodatne lokacije za 1 USD po komadu. Svaka lokacija sadrži 10 GB dodatnih podataka, a dostupna je i svaka lokacija. 

Na primjer, ako želite Windflix američki poslužitelj – Windflix poslužitelji su posebni poslužitelji izgrađeni za strujanje; o tome više u odjeljku “streaming performanse – prikazivat će vam 1 USD mjesečno, a imat ćete 20GB podataka. Postoje minimalno 2 dolara pri kupnji lokacija, ali čak i tada, ovaj plan je mnogo. 

Osim kupovine novih lokacija, možete kupiti i neograničene podatke i R.O.B.E.R.T. za 1 USD mjesečno. Izrada plana ima smisla za većinu ljudi, posebno ako vas samo zanima strujanje sadržaja iz određene regije. 

S opcijom kupnje neograničenih podataka vjerovatno ćete potrošiti samo nekoliko dolara mjesečno na pretplatu, što nije u skladu s bilo kojom VPN uslugom koju smo pregledali. 

Osim osobnih planova, postoje i neke druge usluge koje nudi Windscribe. ScribeForce je VPN usmjeren na tim koji mjesečno pokreće 3 USD – popust za studente od 40 posto dostupan je na godišnjim planovima – a postoje i statički IP-ovi od 3 do 8 USD mjesečno. Kao i standardni planovi, za kupnju ovih usluga možete koristiti bitcoin, PayPal i kreditne kartice. 

Ne postoji garancija povrata novca, što ne bi trebalo biti iznenađenje, budući da postoji besplatni plan. Ionako više volimo besplatni plan ili probnu garanciju, jer ne morate potražiti povrat novca.

Jednostavnost korištenja

Početi s Windscribeom je jednostavno. Na početnoj stranici jednostavno kliknite gumb “početak rada” da biste bili usmjereni na stranicu za preuzimanje. Tamo će Windscribe otkriti vaš preglednik i operativni sustav, a zatim preporučiti odgovarajuće instalatere. Možete odabrati instaliranje proširenja preglednika, lokalnog programa ili oboje, i dok to ide, prijavite se na račun. 

windscribe-pregled-preuzimanje

Windscribe rješava stvari malo drugačije od ostalih VPN-a. Umjesto da prođete postupak naplate i prijavite se za račun, možete stvoriti vjerodajnice za prijavu bez obzira plaćate li ili ne. Vaša prijava automatski će biti vezana za besplatni plan koji kasnije možete promijeniti.

Od tamo se možete prijaviti i vidjeti nadzornu ploču svog računa. Iako se nadzorna ploča koristi za upravljanje pretplatom kao i drugi VPN-ovi, Windscribe se događa još više. Možete postaviti prosljeđivanje porta, konfigurirati R.O.B.E.R.T. i provjerite veze pomoću Secure.link. Neke značajke nadzorne ploče dostupne su i u proširenju preglednika. 

windscribe-pregled-nadzorna ploča

Ako se obraćate pokretanju besplatnog plana, možete se vratiti na aplikaciju. Ako želite nadograditi, kliknite karticu “nadogradnja” na kartici “status računa”. Windscribe će vas usmjeriti na stranicu s cijenama na kojoj možete kupiti kompletnu pretplatu ili izgraditi vlastiti plan. 

windscribe-pregled-cijena-stranica

U usporedbi s, recimo, ExpressVPN-om, Windscribe ima složenu strukturu cijena (pročitajte našu recenziju ExpressVPN). Međutim, to nikada nije očito. Jednostavni pristup Windscribe-a kroz prijavu olakšava kupovinu pretplate iako je, na papiru, struktura cijena složenija od ostalih VPN usluga. 

Windscribe Windows

Ponovo se vratite na lokalnu aplikaciju, Windscribe će vas zatražiti da se prijavite. Ako nemate instalirano proširenje za preglednik, otvorit će se prozor sa pitanjem želite li instalirati proširenje. Iako je uglavnom drugačiji način upravljanja VPN-om, proširenje dodaje blokator oglasa i Secure.link u koji ćemo doći za minutu. 

Lokalna aplikacija mrtva je jednostavna. Windscribe prema zadanom odabire “najbolju lokaciju”, ali svoju lokaciju možete promijeniti pomoću popisa poslužitelja, kojem možete pristupiti klikom na “strelicu dolje” pored trenutno odabrane lokacije. 

Ako koristite besplatni plan, možete pristupiti samo lokacijama bez zvjezdice. Zvijezde su one “pro” lokacije koje su uključene u cijelu pretplatu ili se mogu kupiti zasebno.  

windscribe recenzija-prozori

Klikom na prekidač “uključeno” započet će se postupak povezivanja i uključiti vatrozid. Iako nije izričito rečeno kada je veza prekinuta, vaša IP adresa ažurirat će se nakon povezivanja, a siva pozadina će se promijeniti u plavu. Ako su vam omogućene Windows obavijesti, Windscribe će vas također obavijestiti o tome. 

windscribe recenzija povezan

Bez obzira jeste li povezani ili ne, možete pregledati popis poslužitelja i promijeniti postavke, iako neke postavke neće stupiti na snagu dok ih ne prekinete i ponovno povežete. Izbornik postavki dovoljno je temeljit da osigura kritične kontrole bez otkrivanja tehnološkog baratanja (pročitajte naš AirVPN pregled za mučan primjer toga). 

windscribe-pregled-settings

Windscribe Android

Trebalo bi doći malo iznenađenje što Windscribe ima Android aplikaciju na raspolaganju, ali više od toga ima i aplikacije za normalno ograničene Android platforme. Na primjer, možete ga postaviti na Amazon Fire TV ili Nvidia Shield. U prošlosti ste morali koristiti APK i ručno postaviti VPN, ali sada postoje izvorne aplikacije za obje te platforme. 

windscribe-pregled-android

Ta fleksibilnost je ogromna. Kad koristite uređaj medijskog centra poput Nvidia Shield-a, obično biste na svom usmjerivaču trebali postaviti VPN – to podržava i Windscribe – i proći kroz njega sav svoj promet. S Windscribe-om postoji jednostavan način da se pokrenete i pokrenete medijski centar, čak i ako koristite platformu poput Kodi (više o tome pročitajte u našem najboljem VPN vodiču za Kodi). 

Windscribe za Chrome

Osim mobilnih i desktop aplikacija, Windscribe ima proširenja dostupna za Chrome, Firefox i Opera. Najveći dio, proširenje je samo još jedan način kontrole VPN-a. Možete i dalje pregledavati servere i povezivati ​​se, kao i mijenjati neke osnovne postavke. Napredne opcije, poput VPN protokola i postavki DNS-a, rezervirane su za lokalnu aplikaciju. 

Međutim, proširenje je više od proxyja za VPN. Omogućuje vam brz pristup Secure.linku, blokira oglase i omogućava vam mrežne značajke privatnosti, o kojima smo govorili u gornjem odjeljku “značajke”. Za razliku od većine VPN proširenja, nije stvar proširenja ili lokalne aplikacije. Trebali biste koristiti oboje. 

Čini se da i Windscribe to razumije. Možete prebaciti proširenje između načina “preglednika” i “lokalnog”. Način rada “Preglednik” omogućuje vam potpuni pristup VPN-u i popisu lokacija, dok “lokalni” način zadržava netaknute značajke proširenja preglednika, omogućujući vam lokalnu kontrolu VPN-a..

Ubrzati

Ispitivanje brzine za Windscribe VPN bilo je po cijeloj ploči. Iako smo uspjeli postići pristojne brzine blizu kuće, Windscribe neće biti naš najbrži VPN vodič. Preskačući ribnjak s našeg mjesta testiranja u St. Louisu, Windscribe je ispustio gotovo 90 posto naše nezaštićene brzine preuzimanja, što je neobično.

Mjesto: Ping (ms) Preuzimanje (Mbps) Učitavanje (Mbps)
Nezaštićen (St. Louis)886,7120.53
Najbolja lokacija (Kanada)3031.9315.07
Windflix U.S.3673.5418.85
Nizozemska11320.418.5
Ujedinjeno Kraljevstvo1158.7311.25
Windflix Japan1787.6114.31

Za testiranje brzine koristili smo OpenVPN i UDP, iako Windscribe ima zadane vrijednosti IKEv2. Uz to, zajedno smo miješali plaćene i besplatne poslužitelje da vidimo postoji li neki uzorak. Iako se činilo da je to slučaj već na početku testiranja – američki poslužitelj Windflix izbacio je kanadski poslužitelj iz vode – to je bilo očigledno kako smo odmakli kada je ta udaljenost najveći faktor. 

Kanada i Sjedinjene Države su bili u redu, iako je bilo čudno da nam je Windscribe preporučio kanadski podatkovni centar. Nizozemska, Velika Britanija i Japan zaostajali su, usprkos padu stope preuzimanja od oko 70 do 90 posto. Brzina prijenosa ostala je netaknuta, na sreću, ali brzine preuzimanja najvažnije su. 

Iznenađujuće je, međutim, da je vrijeme kašnjenja bilo otporno tijekom testiranja. Japan se približio 200 miljama, ali čak i to je razumno. Windscribe, s dosljednim ping vremenima, spada među najbolje VPN-ove za igranje. 

U druge svrhe, najbolje je ići s bržim VPN-om ili držati IKEv2 kao svoj protokol, koji je puno bolji od OpenVPN-a s UDP-om. Budući da drugi VPN-ovi mogu postići solidnu brzinu tijekom korištenja OpenVPN-a, Windscribe je i dalje srušen nekoliko klinova u ovom odjeljku..

sigurnosti

Što se tiče VPN sigurnosti, Windscribe VPN poštuje se ustaljene prakse, mada ćete morati promijeniti neke postavke da biste stigli tamo. Izvan okvira, Windscribe postavlja način povezivanja na “automatski”, što je, u našem slučaju, odabralo IKEv2 kao ispravan protokol. Budući da smo testirali na radnoj površini sustava Windows 10, radije bismo koristili OpenVPN. 

Iskreno, Windscribe nije jedini VPN koji zadaje čudan protokol ili šifru. Privatni pristup internetu, primjerice, pokreće se s AES-128 umjesto uobičajenog AES-256 (pročitajte naš pregled privatnog pristupa internetu). Poput PIA-e, međutim, sigurnosne postavke možete promijeniti pomoću Windscribe-a. 

IKEv2 je zadani i ako koristite mobilni uređaj, predlažemo vam da ostanete s njim jer će vaša veza ostati netaknuta dok mijenjate mreže. Na radnoj površini OpenVPN je vjerojatno bolja opcija, a Windscribe vam omogućuje odabir između UDP-a i TCP-a kao vašeg protokola prijevoza. 

Postoje i dvije kapsulirane OpenVPN opcije: Stealth i Wstunnel. Ovi protokoli omotavaju OpenVPN vezu, čineći to poput uobičajene internetske veze, što je korisno za zaobilaženje cenzure. Oni su zajedničke opcije među našim najboljim VPN-ovima i za Kinu.

Windscribe Torrenting

S mogućnostima skrivanja i šifriranjem AES-256 – pročitajte naš opis enkripcije da biste saznali više o tome – Windscribe je prikladan za bujicu. Međutim, za bujicu ne možete koristiti nijednu lokaciju. Neke lokacije, poput Južne Afrike, Rusije i Indije, imaju ikonu P2P s prorezom kroz nju, što označava da na tim lokacijama ne možete bujati. 

Iako bi upotreba standardne aplikacije za radnu površinu trebala biti dovoljna da zaštitite svoje bujice, Windscribe također ima na raspolaganju vodič za postavljanje uTorrent. Ipak, imajte na umu da, iako možete koristiti desktop klijent i ne postavljati proxy u uTorrentu, loša je ideja koristiti proxy u uTorrentu bez desktop klijenta (pročitajte naš VPN vs proxy vs. Tor vodič za više o tome ).

Testirali smo curenja DNS-a, kao i IP i WebRTC curenja, kako bismo osigurali da su bujice – i sve ostale mrežne aktivnosti, u tom pogledu – bile sigurne. Windscribe je izašao čist, čak i nakon testiranja više lokacija. Njegova oglašena zaštita od propuštanja djeluje dobro.

Privatnost

Windscribe jasno razumije zašto kupujete VPN, rekavši na vrhu svoje politike privatnosti da shvaća da mora “hodati tankom linijom” u smislu onoga što može prikupiti. Prikupljaju se neki podaci, ali ništa vam se ne može vratiti. 

Kad se prijavite, morat ćete navesti korisničko ime i lozinku, ali ne i adresu e-pošte. Svom računu možete dodati adresu e-pošte za oporavak zaporke, ali sve dok koristite jednog od naših najboljih upravitelja lozinki to ne bi trebalo biti problem. Ako plaćate, morat ćete unijeti neke podatke o naplati, ali to obrađuje treća strana. 

Kad se stvarno poveže, Windscribe prikuplja ukupnu količinu podataka prenesenih u razdoblju od 30 dana, kao i vremensku oznaku kada ste zadnji put bili povezani. Protekle sesije, vaš izvorni IP i web stranice koje ste posjetili ne pohranjuju se. 

Tijekom vaše sesije, Windscribe pohranjuje vrijeme veze, količinu prenesenih podataka i vaše korisničko ime, ali samo u memoriju poslužitelja.. 

To znači da kad prekinete vezu, ti se podaci odmah odbacuju, a ništa se ne vraća na vas. Budući da vam nije potrebno unositi svoju e-poštu, ni korisničko ime računa ne može biti nužno povezano s vama.  

Kako bi još više dokazao ovu tvrdnju, Windscribe pruža izvješće o transparentnosti koje se ažurira mjesečno kako bi se prikazao broj zakona o zaštiti autorskih prava u digitalnom tisućljeću (DMCA) i zakona za provođenje zakona kao i broj koji je ispunio. U vrijeme pisanja pisma Windscribe je primio desetke tisuća DMCA zahtjeva i nekoliko zahtjeva za provođenje zakona, a surađivao je s nijednim.

Performanse struje

Korištenjem besplatnih poslužitelja Windscribea, sreli smo se s blokadama puta od Netflixa i Hulua, što bi trebalo biti malo iznenađenje, budući da je Windscribe platio Windflixove servere izrađene posebno za streaming (više o tome u minuti). Uprkos tome, prvo smo ga testirali sa besplatnim poslužiteljima kako bismo potvrdili da neće raditi. Ako želite besplatno strujati, Windscribe nije VPN za vas. 

No i dalje možete gledati jeftino, s neograničenom opcijom podataka i višestrukim “pro” poslužiteljima. Čak smo i na besplatnim poslužiteljima mogli pristupiti BBC iPlayeru i Amazon Prime Video, što je impresivno (pročitajte naš najbolji VPN za BBC iPlayer i najbolji VPN za Amazon Prime Video vodiče). Za Netflix i Hulu potrebni su nam Windflixovi poslužitelji. 

Windscribe, Netflix: Windflix

Prešli smo na servere Windflix koji su dostupni u SAD-u, Velikoj Britaniji i Japanu. Sigurno dovoljno, nakon što smo prešli na američki server Windflix, bez problema smo mogli koristiti Netflix i Hulu. Ako vas zanima samo streaming, možete dobiti Windflix server i neograničene podatke za samo 2 USD mjesečno. 

Zbog toga je Windscribe zaradio spot na našem najboljem VPN-u za Netflix i najboljem VPN za vodiče Hulu. Windscribe djeluje besprijekorno sve dok koristite Windflix poslužitelje, a kad su uključeni u “pro” plan, ovaj je odjeljak šljackanje.

Lokacije poslužitelja

Windscribe ima lokacije u 59 zemalja s višestrukim točkama prisutnosti u svakoj od tih zemalja (djeluje u oko 110 gradova). Iako popis može izgledati neimpresivno u usporedbi s uslugom poput HideMyAss (pročitajte naš pregled HideMyAss), Windscribe ne koristi virtualne poslužitelje, dok HideMyAss. 

Sve lokacije imaju stvarne, fizičke poslužitelje, tako da kad se povežete s, recimo, Latvijom, dobivate IP adresu za poslužitelj na toj lokaciji. 

I šire je solidno, a Windscribe pokriva područja na Bliskom Istoku i Aziji, gdje VPN obično ne idu. Na primjer, postoje poslužitelji u Tajlandu, Turskoj, Vijetnamu, Hong Kongu i Singapuru. Iako neke egzotičnije lokacije sa uslugom poput HideMyAss nisu na popisu, one obično nisu potrebne.

Služba za korisnike

Windscribe predstavlja više opcija podrške, uključujući temeljitu bazu znanja, tehničku podršku putem live chat-a i e-pošte, pa čak i podreddit koji u trenutku pisanja ima više od 10 000 članova. Podreddit je, iako ima zaglavlje meme zaglavlja, koristan, jer većina niti dobiva odgovor u roku od nekoliko sati. 

To je najizravniji način dobivanja podrške, jer e-pošta traje neko vrijeme – iako ne previše strašno – a chat uživo nije baš uživo. Oko stranice možete kliknuti mali zeleni krug u donjem desnom kutu da biste pokrenuli chat s Garryjem, predstavnikom podrške koji podržava AI.

windscribe-pregled-live-chat

Garry obavlja posao na osnovnim pitanjima – jedno takvo pitanje možete vidjeti gore – ali sve složenije treba čovjeku. Primjerice, pitali smo „sanjaju li androidi električne ovce?“ a Garry nas je potaknuo da razgovaramo s čovjekom. Srećom, to možete učiniti kroz isti prozor za razgovor uživo, ali to zahtijeva prvo da prođete kroz Garryja. 

Ipak, ne biste trebali nikoga kontaktirati Baza znanja Windscribe-a ispunjena je do vrha postavljanjem vodiča za postavljanje, često postavljanih pitanja i članaka za rješavanje problema. Vodiči za postavljanje su posebno korisni, na primjer, u pojedinostima o tome kako instalirati Windscribe na Asus usmjerivače. Čak su i osnovne instalacije pokrivene vrlo detaljno, što je lijepo vidjeti.

windscribe-pregled-baze znanja

Ako naiđete na probleme, vodiči za rješavanje problema su prvo mjesto koje biste trebali potražiti. Windscribe pokriva osnovne teme, poput zaborava zaporke, ali i složene, poput blokiranja API-ja Windscribe na vašoj mreži. Između vodiča za postavljanje i članaka za rješavanje problema, rijetko bi trebalo, ako ikad, tražiti izravnu podršku.

Presuda

Što se tiče besplatnih VPN-ova, Windscribe je naša preporuka. Plaćena verzija je također impresivna, s obzirom da možete izraditi vlastiti plan dok pristupate dugom popisu značajki. 

To je rečeno, još uvijek dobivate ono što plaćate, pogotovo kada je u pitanju brzina. Windscribe nije spor kada boravite u blizini kuće, ali kad putujete daleko, najbolje je poći s drugom opcijom. 

Te mogućnosti možete pronaći u našem najboljem VPN vodiču za putnike. Inače, Windscribe je impresivan, sa sučeljem bez gluposti, fleksibilnim cijenama i opsežnim popisom značajki. Zbog toga ga u našim VPN recenzijama visoko ocjenjujemo. 

Planirate li preuzimanje Windscribe-a? Što vam je prodano na njemu? Javite nam u komentarima u nastavku i, kao i uvijek, hvala na čitanju.

Najčešća pitanja o vjetrovkama

 • Što je Windscribe?

  Windscribe je virtualna privatna mreža popularna po svom besplatnom planu koja nudi 10 GB podataka i ograničenu mrežu poslužitelja. Na raspolaganju je i “pro” plan koji dolazi s neograničenom propusnošću i potpunim popisom poslužitelja, uključujući specijalne lokacije za strujanje Windflixa..

 • Kako djeluje vjetrobran?

  Windscribe, kao i bilo koji VPN, funkcionira tako što šifrira internetsku vezu prije nego što je pošalje na otvoreni web. Na taj način štitite svoju IP adresu i sve ostale osobne podatke s web stranica i mrežnih usluga.

 • Koliko je siguran vjetar?

  Na temelju našeg testiranja, Windscribe je siguran za upotrebu. Prošao je naše testove na provjeru curenja DNS-a, WebRTC-a i IP-a, a održava i pravilo zabrane zapisa.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map