Pregled surfanja – Ažurirano 2020

Surfshark pregled

Surfshark je zanimljiv pružatelj usluga po tome što pokazuje puno obećanja s nekim egzotičnim značajkama, a ipak pati na nekim važnim frontovima. U skladu s tim, o ovom Netflix-ovom VPN-u može se puno svidjeti, kao što možete pročitati u našoj Surfshark recenziji.


Surfshark-klizač-1-slika

Surfshark-klizač-slika 2

Surfshark-klizač-slika 3

Surfshark-klizač-4-slika

Surfshark-klizač-slika-5

prijašnji

Sljedeći

Surfshark, relativni pridošlica na VPN sceni, nije gubio vrijeme za stvaranje imena. Za manje od dvije godine, Surfshark je izgradio mrežu od više od 1.000 poslužitelja u preko 60 zemalja. Za ovaj pregled Surfsharka ispitali smo virtualnu privatnu mrežu iz svakog ugla, ocijenili je na njenim značajkama, korisničkim sučeljima, brzini, sigurnosti, privatnosti i još mnogo toga.

VPN usluga osnovana je nedavno na Britanskim Djevičanskim otocima 2018. BVI je sa svojim naprednim zakonima o privatnosti podataka popularno mjesto VPN-a za postavljanje trgovina; tamo se nalazi i naš najbolji VPN odabir ExpressVPN (pogledajte detalje u našoj recenziji ExpressVPN).

Surfshark je čvrsto zaštićen, lako pristupačan VPN. Posebno nam se sviđa što svaka pretplata ima neograničene istovremene veze i to podijeljeno tuneliranje predstavljeno je na jednostavan način za razumjeti bilo kojeg korisnika. Osim toga, VPN djeluje na Netflixu i svim većim servisima za streaming. Međutim, postoji prostora za napredak u nekoliko područja.

prednosti & nedostaci

Alternativa za Surfshark

Značajke

Surfsharkov set značajki provjerava puno okvira koje tražimo u VPN-u. Postoji prekidač za zaustavljanje, koji vam prekida internet ako VPN veza padne iz bilo kojeg razloga. Možete postaviti i VPN da se pokrene prilikom dizanja, davati naziv pouzdanim WiFi mrežama i održavati privatnu vezu putem korisničkih prekidača..

Surfshark također omogućuje podjeljeno tuneliranje, iako ga VPN opisuje kao “popis dopuštenih”. To je isti princip, međutim, ubrzavanje pregledavanja povezivanjem s pouzdanim web lokacijama izvan VPN-a. Popis dopuštenih datoteka dostupan je samo na Windowsima i Androidu, ali ostali korisnici mogu mu pristupiti putem proširenja preglednika (pročitajte naš StrongVPN pregled da biste saznali o drugoj usluzi sa podijeljenim tuneliranjem).

Surfshark ima nekoliko značajki koje ga onemogućavaju da ga pomuče etabliraniji konkurenti. Prvo među njima je njezin blokator oglasa, CleanWeb, koji blokira zlonamjerni softver, skočne oglase, tragače i sumnjive web stranice za krađu identiteta. Odličan je bočni doživljaj VPN-a, čak i ako njegova stopa ulova nije 100 posto.

Surfshark-multihop

Surfshark se zaista izdvaja MultiHop-om, njegovom dvostrukom VPN značajkom. Omogućuje vam usmjeravanje veze preko više poslužitelja, stavljajući dodatne zaštitne slojeve između vaše IP adrese i znatiželjnih očiju. Za sada postoji samo 13 tih veza – uglavnom ograničenih na dobro opslužene zemlje – ali to je još uvijek intrigantna značajka koju bismo željeli vidjeti proširenu.

Konačno, tu je NoBorders, nova značajka koja tvrdi da vam omogućuje pristup internetu u restriktivnim zemljama koje obično blokiraju VPN-ove. Nismo mogli putovati u totalitarnu zemlju da vidimo djeluje li, ali pretpostavljamo da trećim stranama otežava otkrivanje usmjeravanja prometa putem VPN-a, vjerojatno pomoću protokola Shadowsocks.

Premium značajke

Surfshark je nedavno dodao nekoliko vrhunskih značajki privatnosti koje se prodaje u paketu za 0,99 USD mjesečno iznad vašeg redovnog plana. Jedna od tih značajki je BlindSearch, pretraživač bez pretraživanja oglasa Surfshark, koji se temelji na Bing API-ju..

Druga značajka u paketu je HackLock, nova usluga zaštite od krađe identiteta koja ima za cilj da se jednoga dana natječe s Norton LifeLock-om. 

Surfshark-Hacklock

Poprilično smo impresionirani setom značajki Surfshark. Kombinira potpuni paket osnovnih VPN funkcionalnosti s nekoliko intrigantnih dodataka. 

Iako je to jedina VPN koja ima blokator oglasa (vidi našu recenziju CyberGhost) ili koja se povezuje preko više poslužitelja (vidi naš NordVPN pregled), čini sjajan posao spajanja svih ovih značajki na pristupačan i pristupačan način.

Pregled značajki Surfsharka

Surfshark Logosurfshark.com

Počinje od 199 dolara mjesečnoSvi planovi

Općenito

Metode Plačanja
PayPal, kreditna kartica, Google Pay, Amazon Pay

Prihvaća cryptocurrency

Istovremene veze
Neograničen

Podržava podijeljeno tuneliranje

Neograničena propusnost

Besplatna proba je dostupna
7 dana

Razdoblje povrata novca
30 dana

Količina poslužitelja u cijelom svijetu
1.040 poslužitelja u 63 zemlje

Okna za radnu površinu
Windows, MacOS, Linux

Mobilni OS
Android, iOS

Proširenja preglednika
Chrome, Firefox

Može se instalirati na usmjerivač

streaming

Može pristupiti Netflix US

Može pristupiti BBC iPlayeru

Može pristupiti Hulu

Može pristupiti Amazon Prime Video

sigurnosti

Vrste šifriranja
256-AES

Dostupni su VPN protokoli
OpenVPN, IKEv2, sjene čarape

Omogućeno pri pokretanju uređaja

Omogućuje bujicu

Pravila bez evidentiranja

Prošao DNS test propuštanja

Dostupan Killswitch

Uključen je zlonamjerni softver / blokator oglasa

podrška

Live Chat
24/7

Podrška putem e-pošte
24/7

Telefonska podrška

Korisnički forum

Baza znanja

cijena

Surfshark ima samo jedan plan koji uključuje sve njegove značajke, bez ograničenja propusnosti i neograničene istovremene veze za vaše registrirane uređaje. Taj jedan plan varira u cijeni ovisno o tome koliko traje, a dulje pretplate štede novac. Ne postoji besplatni plan, pa ako tražite besplatni VPN, umjesto toga prijeđite na naš popis najboljih besplatnih VPN usluga.

Iako cijene padaju na mjesečnoj i godišnjoj razini, dvogodišnji plan Surfsharka najniže je na tržištu. Ako želite uštedjeti više na jednomjesečnoj pretplati, pogledajte naš pregled Ivacy.

Surfshark nudi sedmodnevnu besplatnu probnu aplikaciju na svakoj mobilnoj platformi, kojoj možete pristupiti preuzimanjem aplikacije. Ne postoje besplatna ispitivanja za bilo koje druge značajke, mada svaka razina pretplate donosi 30-dnevno jamstvo povrata novca. Paket značajki “sigurnosnog paketa” Surfsharka, HackLock i BlindSearch, dodaje 0,99 USD mjesečno u svim razinama na kojima se nalazite.

Surfshark nudi dobar izbor načina plaćanja. Možete koristiti kreditne ili debitne kartice, PayPal, Google Pay ili Amazon Pay. Ako biste radije koristili neprolaznu kriptovalutu, Surfshark prihvaća bitcoin, ethereum i ripple.

Jednostavnost korištenja

Glavna nadzorna ploča Surfsharka pokreće se sa otvorenim popisom mjesta poslužitelja. Možete odabrati da sakrijete ovaj izbornik, ali taj je gumb prilično mali i popis bi mogao biti malo dezorijentirajući prvog korisnika VPN-a..

Surfshark-nadzorne ploče, -Ne povezan

Možete se odlučiti zanemariti izbornik i upotrijebiti tipku za “brzo povezivanje” koja automatski pronalazi najbržu vezu. Imajte na umu da ovo nije uvijek poslužitelj koji vam je fizički najbliži. Za nas je Surfshark pronašao brži jedan malo dalje. Lijepo je znati da VPN provjerava mrežu i to dokazuje da je popis velikih poslužitelja Surfsharka više od trika..

Surfshark-nadzorne ploče, -Ne povezan

Upotreba popisa poslužitelja nije previše složena. Postoje tri kartice koje vam pomažu u odabiru različitih vrsta poslužitelja: “lokacije” za varijabilne IP-ove, “statičke” za statičke IP-ove i “MultiHop” za izuzetno sigurne veze putem više poslužitelja.

Surfshark-statički IP

Možete bilo koji poslužitelj učiniti “omiljenim” da biste mu se lako vratili. Za traženje određenog mjesta možete koristiti i traku za munje. Ova je značajka posebno dobrodošla nakon što smo se povukli po cijeloj mapi svijeta za naš TunnelBear pregled.

Postavke

Sve ostale značajke nalaze se na ploči “postavke”, grupirane u šest kartica. Kartica “general” upravlja prekidačem kill i omogućava vam kontrolu kada će se VPN automatski uključiti ili isključiti.

Surfshark-opće kontrole

Kartica “mreže” omogućuje vam imenovanje i prebacivanje pouzdanih WiFi mreža. Kartica “Značajke” omogućuje vam uključivanje i isključivanje programa zlonamjernog softvera i blokatora oglasa CleanWeb. Ako ste platili HackLock i BlindSearch, dodatno ćete kontrolirati te značajke.

Surfshark-mreža-kontrole

Kartica “račun” omogućuje vam upravljanje osnovnim aspektima računa bez otvaranja prozora preglednika. “Ažuriranja” vam nude nekoliko mogućnosti kako primati ažuriranja Surfsharka, uključujući želite li samo stabilna izdanja, kada provjeriti ima li ažuriranja i koliko često preuzeti ažuriranja.

Surfshark-napredni-kontrole

Na kraju, kartica “Napredni” omogućuje vam da odaberete hoćete li slati izvješća o padu i želite li koristiti NoBorders, značajku koja vam želi pomoći zaobići firewall koji ograničavaju pregledavanje. Postoji i mogućnost promjene protokola – iako je neobično, i dalje je tu čak i ako ste na platformi koja podržava samo jedan protokol.

Imajte na umu da su ove snimke zaslona iz macOS verzije Surfsharka. Verzija sustava Windows vidljivo organizira opcije u velikim pločama s lijeve strane korisničkog sučelja. Ovdje ćete pronaći bijelu listu ako ga imate.

Surfsharkovo korisničko sučelje općenito je prijateljsko, jednom kada se naviknete Napredniji VPN korisnici možda bi bili razočarani količinom kontrole, ali ono što postoji, vrlo je dobro organizirano. U kasnijim verzijama želimo da kartice budu jasnije organizirane, jer nije uvijek očigledno u koju kategoriju se određena značajka nalazi, zbog čega je neke od njih teško pronaći.

Ubrzati

Koristili smo speedtest.net za testiranje učinaka Surfsharka na brzinu pregledavanja, počevši od Surfshark poslužitelja što bliže našem nezaštićenom poslužitelju. Tablica sažima naše rezultate.

Lokacija poslužitelja: Ping (ms) Preuzimanje (Mbps) Učitavanje (Mbps)
Sjedinjene Države (nezaštićeno)1915.332.35
Sjedinjene Države (zaštićeno)6811.312.20
Island2395.831,99
Španija1825.152.32
Indija3195.861.90
Južna Afrika3325.882.39

Također smo testirali tri SurHhark-ova MultiHop poslužitelja. Ti se rezultati nalaze u sljedećoj tablici, a za usporedbu je dodan nezaštićeni američki spoj.

Lokacija poslužitelja: Ping (ms) Preuzimanje (Mbps) Učitavanje (Mbps)
Sjedinjene Države (nezaštićeno)1915.332.35
Kanada u Sjedinjene Države10210.602.21
Sjedinjene Države do Nizozemske1687.772.21
Singapur u Hong Kong2518.362.16

Surfshark je zadržao oko 75 posto nezaštićene brzine preuzimanja tijekom pregledavanja na sličnim lokacijama. To je sjajna učinkovitost, i iako se smanjuje s daljinom, VPN nikada nije pao ispod oko 33 posto optimalne brzine. To ga stavlja u sredinu VPN paketa radi utjecaja na brzinu.

MultiHop veze pokazale su se vrlo dobro tijekom ispitivanja brzine. Latencija je bila dulja, što je i za očekivati, ali brzine preuzimanja nisu bile utjecane – čak su i poboljšane u nekim slučajevima. To je vjerojatno zbog činjenice da Surfshark ima samo MultiHop veze putem poslužitelja na pouzdanijim lokacijama. Bez obzira na to, naš test pokazuje da dodavanje dodatne sigurnosti strujanju neće koštati veliku brzinu.

Ako se povezujete u neposrednoj blizini kuće, Surfsharkova je kašnjenje za igre prihvatljivo malo. Ipak, što zarađuje više bodova je to što je svaka veza koju smo testirali pobijedila prag od 5Mbps koji se preporučuje za streaming. Općenito je bolje za video nego za igre. Za usporedbu pogledajte naše popise najboljih VPN-a za igranje i najboljih VPN-a za streaming.

sigurnosti

Surfshark podržava tri protokola: OpenVPN, IKEv2 i Shadowsocks. Pogledajte našu rastavu protokola VPN za više informacija o tome kako protokoli utječu na sigurnost VPN-a. OpenVPN je pouzdan protokol otvorenog koda koji je popularan izbor mnogih VPN-ova. IKEv2 je najbrži protokol i izvrstan je za obnavljanje prekinutih veza, što ga čini idealnim izborom za mobilne uređaje.

Shadowsocks je proxy dizajniran posebno za zaobilaženje restriktivnih firewall-a, posebno kineskih. To je stvarno sve što je dobro, zato ne preporučujemo da ga upotrebljavate na drugi način. Surfshark se za šifriranje oslanja na AES-256, što je prilično sigurna oklada. Otkako smo zadnji put pregledali Surfshark u studenom 2019., dodan je ChaCha, alternativni šifra koja često ima bolje rezultate na mobilnim uređajima.

Surfshark je lako siguran dovoljno za bujicu, a čak može i izdržati se do Velikog Kineskog vatrozida pomoću svoje Shadowsocks. Pogledajte naš popis najboljih VPN-ova za bujicu kako biste saznali kako se gomilaju.

Nakon što smo pokrenuli Surfshark kroz testove za provjeru curenja IP adrese, DNS i WebRTC, nismo našli problema. To, međutim, nije iznenađenje. Surfshark se ovdje dobro odlučio, a sjajno je što je dodao novu mogućnost šifriranja. Moglo bi biti lijepo vidjeti više protokola niz cestu, ali to je jedini nedostatak koji vidimo.

Privatnost

Surfshark korisno uključuje istaknute sažetke na početku svakog odjeljka politike o privatnosti. To olakšava uvid u svoja obećanja o privatnosti: VPN neće zabilježiti nijedan vaš podatak o pregledavanju.

Surfshark - politika bez evidentiranja

To sprema vaš račun i podatke o naplati, a Google Analytics također koristi u marketinške svrhe, iako pravila o privatnosti uključuju informacije o odustajanju. Surfshark dijeli podatke s trećim stranama koje pomažu u održavanju prikazivanja, uključujući upravitelje oglasa, procesore plaćanja i izvođače podrške.

Surfshark - Google-Analytics

Najveća prodajna točka tvrtke s prednje strane privatnosti je ta da je sjedište na Britanskim Djevičanskim otocima, teritoriju koji trenutno ima neke od najboljih svjetskih zakona o privatnosti na internetu. Uvijek postoji opasnost da zakon kasnije bude usvojen, ali za sada je to super mjesto za sjedenje Surfsharka.

Provjerili smo je li Surfshark ikada uhvaćen u prikupljanju korisničkih podataka i saznali smo da je tvrtka proširenja preglednika neovisno revidirala od strane njemačke tvrtke Cure53. Revizijom su pronađene samo dvije manje slabosti i nema slučajeva bilježenja podataka. Revizija nije izgledala izvan proširenja, ali svejedno nas čini oprezno optimističnim.

Također nam se sviđa da Surfshark nema matičnu tvrtku koja bi ga mogla tražiti da ugrozi svoje ideale. Jedina stvarna šteta protiv toga je da štedi neovisne identitete kako bi se reklamirao. Inače je ovo VPN koji će vam jamčiti privatnost.

Performanse struje

Trenutno je Surfshark u potpunosti sposoban za pristup bilo kojoj usluzi streaminga, uključujući Netflix, Hulu, Amazon Prime Video i BBC iPlayer. Međutim, možda ćete morati prebaciti između nekoliko poslužitelja u vašoj zemlji prije nego što jedan prođe. Naša prva dva pokušaja na Netflixu s američkim poslužiteljem bila su blokirana, ali treći je radio bez problema.

Jednom kada ste ušli, izvedba odgovara rezultatima Surfshark-ovih relativno jakih testova brzine. Ako vam nije dovoljno brzo, isprobajte jedan od naših najboljih najboljih VPN-a za Netflix.

Lokacije poslužitelja

Broj poslužitelja kojima Surfshark može pristupiti mijenjao se tu i tamo, ali u vrijeme pisanja teksta imao je 1.040 poslužitelja u 63 zemlje. To je impresivno za VPN s manje od dvije godine pod pojasevom, ali nas više zanima geografska raznolikost nego količina.

Surfshark-server-lokacije

Srećom, Surfshark također izgleda obećavajući u tom pogledu. Iako se više od polovice njegovih poslužitelja (36 od 63) nalazi u Europi, također poslužuje četiri zemlje u Južnoj Americi, jednu u Srednjoj Americi, tri u Africi, tri na Bliskom Istoku, dvije u Srednjoj Aziji i četiri na Jugoistoku Azija.

Vrijedno je napomenuti da je Surfshark dodao nekoliko poslužitelja na nezamijećenim lokacijama (uključujući Libiju, Nigeriju, Azerbejdžan, Kazahstan, Indoneziju i Tajland) od kada smo ga zadnji put pregledali u studenom 2019. Brzina novih dodataka nada nam se da će uskoro biti dodano još IP adresa.

Za sada ocjenjujemo mogućnosti surfarskog lokacije poslužitelja kao obećavajuće, ali još uvijek ne baš tako. Ako želite najširi mogući geografski raspon poslužitelja, HideMyAss je lider u industriji. Možete preći na naš HideMyAss pregled da biste saznali zašto je to i dobra i loša stvar.

Služba za korisnike

Žao nam je što vidimo da ne postoji način da direktno dođemo na stranicu pomoći Surfsharka unutar VPN-a za radnu površinu. To je mala stvar, ali ide dug put prema prijateljskom postupku.

Pomoć u programu Surfshark započinje s bazom podataka. Zadnji put kad smo radili Surfshark VPN pregled, bio je to još uvijek nov, i naglasili smo ga da imamo samo devet članaka u cijelom dijelu samopodrške. Očito je dobro prihvaćena kritika, budući da je baza znanja postala mnogo opsežnija u samo nekoliko mjeseci.

Surfshark - baza znanja

Odmah nakon klika na “pomoć” naći ćete osam gumba koji vode ravno do osnovnih vodiča za postavljanje. Slijedi najčešća pitanja (FAQ), a zatim gumbi za tri kategorije članaka: vodiči, općeniti i računi. Svaki odjeljak sadrži dobar raspon članaka. Nažalost, još uvijek nema foruma.

Surfshark-ovom 24-satnom pomoći u chatu uživo upravlja Zendesk. Postavili smo pitanje i dobili smo ljubazan i koristan odgovor gotovo trenutno. Biti prvi u redu tijekom radnog vremena američke West Coast bio je sjajan osjećaj, a iako ga Surfshark dobiva preko treće strane, nećemo se žaliti.

Surfshark - Razgovor uživo

Zatim smo testirali sustav podnošenja karata s drugačijim pitanjem. U roku od jedne minute dobili smo automatiziranu poruku e-pošte. Stvarni odgovor trajao je oko 10 sati i bio je prepun detaljnih i korisnih savjeta. Sve u svemu, usluga korisnicima za Surfshark je sjajno iskustvo, iako nedostatak foruma i dalje djeluje.

Presuda

Zadatak Surfsharka u njegove prve dvije godine života jest da shvati kako je za pretjerano mnoštvo VPN-ova potrebno još jedno brbljanje. Još je prerano govoriti je li uspio, ali poduzima sve korake kako treba: brzo raste, natječe se s dostupnim uslugama po značajkama i cijenama i uvodi značajke koje nudi nekoliko drugih VPN-ova.

Ostali VPN-ovi imaju veze s više poslužitelja, podijeljeno tuneliranje i blokade oglasa, ali Surfshark ih sve zajedno uvodi u intrigantan i kompaktan paket. Također je privatna, sigurna i nevjerojatno pristupačna, posebno sa svojim neograničenim jamstvom uređaja za sve pretplate. Tamo gdje Surfshark zaostane, pokazan je kapacitet za brzo poboljšanje.

Javite nam što mislite u komentarima. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map