Pregled mrežnog štita mySteganos – Ažurirano 2020

Pregled preglednika mySteganos na mreži

Solidan VPN prije možda deset godina, mySteganos Online Shield jednostavno nije išao u korak s tržištem. Iako je njegova temeljna funkcionalnost u redu, pomalo spora, nudi vrlo malo dodatnih značajki koje moderne konkurente čine tako atraktivnim. Pročitajte detalje naših otkrića u našoj cjelovitoj recenziji mySteganos Online Shield.


najbolje-VPN-recenzije

mySteganos Online Shield najnovija je utjelovljenje dugogodišnjeg VPN-a iz Steganosa. Međutim, dob nije VPN postao mudriji. Kao i kod upravitelja lozinki, o kojem možete pročitati u našem pregledu Steganos Password Manager, VPN-u nedostaju moderne značajke za nadmetanje s vrhunskim psima.

U ovom pregledu mySteganos Online Shield pregledat ćemo sve što nam se svidjelo, a što nismo voljeli nakon što smo proveli vrijeme s uslugom. Prije izricanja presude razgovarat ćemo o značajkama, cijenama, jednostavnosti uporabe, podržanim uređajima, lokacijama poslužitelja, brzini, sigurnosti i korisničkoj službi..

mySteganos Online Shield nije loš VPN, ali ide daleko ispod najboljih VPN pružatelja usluga. Cijena i upotrebljivost su prodajna mjesta. Iako je brzina prihvatljiva, nedostaju značajke i snaga.

Online-Štit-Slider1

Online-Štit-Slider2

Online-Štit-Slider3

Online-Štit-Slider4

prijašnji

Sljedeći

Alternative za mySteganos Online Shield

prednosti & nedostaci

Značajke

mySteganos Online Shield sadrži mnoštvo značajki. U stvari, postoji toliko mnogo da stvarno iskustvo tuneliranja trpi. Kao što ćemo raspravljati u odjeljku o jednostavnoj upotrebi u nastavku, značajke usluge dobivaju jednaku težinu na sučelju, zbog čega se VPN osjeća više kao nerazvijena značajka nego meso i krumpir.

To je rečeno, još uvijek imate puno dodataka. Značajke se fokusiraju na vaše iskustvo pregledavanja i kako možete ostati anonimni na mreži. Sadrži blokade oglasa i praćenje, automatsko sredstvo za čišćenje kolačića i alat za anonimnost preglednika.

Dok provjeravate alate u sučelju, mySteganos Online Shield počet će ih instalirati. Sviđaju nam se alati za privatnost koji vam pruža, ali ove značajke nisu ništa što ne možete besplatno pronaći u proširenju za preglednik. Ne bismo im smetali da nije bilo jasno je li se usluga usmjerila na njih umjesto da poboljšava iskustvo tuneliranja.

mySteganos Online Shield nema podijeljeno tuneliranje, killswitch i multi-hop veze. Iako veze s višestrukim skokovima i dijeljenje tunela nisu od presudnog značaja, ubojiti prekidač je. Kao da je Steganos dizajnirao svoj VPN bez pregledavanja značajki koje su važne za ostale davatelje usluga. Ako su vam ipak bitni split tunneling i multi-hop veze, pogledajte našu recenziju StrongVPN i Surfshark pregled.

MySteganos Online izvedba štita protoka

Ušli smo u ovaj pregled očekujući da se mySteganos Online Shield bori sa strujanjem. Na stranici s proizvodima nema treperavih „djela s Netflix“ banerima ili bilo čega sličnog, pa smo se ugodno iznenadili kad je funkcionirao.

Bez obzira s kojom državom smo bili povezani – testirali smo 10 – mySteganos Online Shield funkcionirao. Provalio je u Netflix, Hulu, iPlayer i Amazon Prime Video bez probijanja znoja. Iako je brzina ispodprosječna, imali smo nekoliko iskustava VPN streaminga koja su bila jednostavna i da nije bilo drugih problema MySteganosa, rado bismo ga preporučili kao jedan od najboljih VPN-a za Netflix.

Pregled značajki mySteganos Online Shield-a

logotip mySteganos Online Shieldwww.steganos.com

Počinje od 416 dolara mjesečnoSvi planovi

Općenito

Metode Plačanja
PayPal, kreditna kartica

Prihvaća cryptocurrency

Istovremene veze
5

Podržava podijeljeno tuneliranje

Neograničena propusnost

Besplatna proba je dostupna

Razdoblje povrata novca

Količina poslužitelja u cijelom svijetu

Okna za radnu površinu
Windows, MacOS

Mobilni OS
Android, iOS

Proširenja preglednika

Može se instalirati na usmjerivač

streaming

Može pristupiti Netflix US

Može pristupiti BBC iPlayeru

Može pristupiti Hulu

Može pristupiti Amazon Prime Video

sigurnosti

Vrste šifriranja
256-AES

Dostupni su VPN protokoli
OpenVPN, IKEv2

Omogućeno pri pokretanju uređaja

Omogućuje bujicu

Pravila bez evidentiranja

Prošao DNS test propuštanja

Dostupan Killswitch

Uključen je zlonamjerni softver / blokator oglasa

podrška

Live Chat

Podrška putem e-pošte
24/7

Telefonska podrška

Korisnički forum

Baza znanja

cijena

Kao i kod većine dobavljača VPN-a, osim Goose VPN-a (pročitajte našu Goose VPN recenziju), i mySteganos Online Shield dostupan je samo jedan proizvod. Razlika u cijeni ovisi o duljini vaše pretplate.

Nedostaje nam besplatni plan i dugoročna opcija, ali cijene su toliko niske da je te propuste lako previdjeti.

Mjesečni planovi dobavljača VPN-a obično su loši, ali Online Shield čini snažne slučajeve. Cijena je 5 USD jeftinija od ExpressVPN-a (pročitajte naš ExpressVPN pregled) i dolazi s još dvije istodobne veze.

U usporedbi s ostatkom tržišta, mjesečna stopa je izvrsna. Ipak, to je najlošija vrijednost u postavi. Godišnji plan će vam donositi oko 4 USD mjesečno ako kupite godinu dana unaprijed, pobijedivši čak i najjeftinije VPN pružatelje, poput CyberGhost (pročitajte naš CyberGhost pregled).

U sendvičima između ove dvije najgora je opcija u liniji. Polugodišnji plan je samo nekoliko dolara jeftiniji od godišnjeg plana kada je sve rečeno i napravljeno i traje upola manje. Uzimajući u obzir dvije druge opcije, grebamo po glavi pokušavajući odgonetnuti zašto plan postoji. Možda je to samo psihologija cijena, ali mislimo da bi Steganos mogao nešto napraviti od toga.

Ne postoji besplatni plan, ali trebali biste koristiti Windscribe ako želite besplatnu opciju, svejedno (pročitajte našu recenziju Windscribe). mySteganos Online Shield ipak ima sedmodnevno besplatno probno razdoblje, tako da možete isprobati prije kupnje.

Volimo vidjeti planove koji traju dulje od VPN pružatelja usluga jer nude najviše vrijednosti. Lako je postati pohlepan i zamisliti pretplatu dvogodišnjeg ili trogodišnjeg plana na mySteganos Online Shield za samo nekoliko dolara mjesečno. Međutim, godišnja stopa je toliko niska da smo zadovoljni ponuđenom postavom.

Jednostavnost korištenja

mySteganos Online Shield jednostavan je za upotrebu, uglavnom zato što se ne događa mnogo. Izvan preklopnih sklopki na glavnom zaslonu samo je pregršt postavki kako bi se pobrkali. Iako to znači da se možete povezati bez problema, to također znači da imate malo i nimalo kontrole nad tom vezom.

Registracija je jednostavna, nakon što promijenite jezik na kojem želite pregledavati web mjesto. Čak i dok niste povezani s VPN-om, Steganosova web stranica podrazumijevala je njemački jezik. To nije prevelik posao, ali desilo se u više navrata, pa smo ga htjeli istaknuti. Pretpostavljamo da bi uslugu željeli dodati u naš izbor za najbolji VPN za Njemačku.

Kad tamo stignete, možete odabrati besplatnu probnu verziju ili otići do isplate. Steganos će prikazati četiri podržane platforme kako biste mogli preuzeti ispravni instalacijski program. Jednostavno pokrenite datoteku i bit ćete postavljeni u roku od nekoliko minuta.

Online-Štit-Downloader

Korisničko sučelje je neplodno. Postoji pet preklopnika koji upravljaju funkcijom mySteganos Online Shielda. Pored gornjeg prekidača koji je označen kao “zaštiti vezu”, možete odabrati zemlju kroz koju želite proći tunel.

Online-Štit-sučelje

Odabirom poslužitelja upravlja se jednostavnim padajućim izbornikom koji bi inače ometao iskustvo. U ovom slučaju, to nije, jer je popis već mali. Također možete odabrati poslužitelj s ikone ladice.

Online-Štit-Server-Izbor

Izbornik postavki, kojem se pristupa klikom na ikonu zupčanika u donjem desnom kutu, u najboljem je slučaju razočarajući. Možete promijeniti svoj jezik, postaviti iznimke za uklanjanje kolačića, izvesti zapisnike podrške i konfigurirati postavke pokretanja.

Online-Štit-postavke

mySteganos Online Shield nema postavke za prilagođeni DNS, VPN protokol ili bilo što drugo. Manjak energije u ovom slučaju ne pomaže jednostavnosti upotrebe. Glavno korisničko sučelje je u redu, pa bismo željeli vidjeti veću kontrolu ispod haube za upravljanje vezom.

Iako je jednostavnost upotrebe obično najduži odjeljak u našim VPN recenzijama, ovaj se čini kratkim. mySteganos Online Shield ne događa se izvan pet prekidača. Nije ga teško koristiti, ali daje previše snage.

Tu vezu najviše kontrolirate kada je veza.

Podržani uređaji

mySteganos Online Shield podržava pet uređaja bez mogućnosti dodavanja dodatnih. TorGuard također podržava pet uređaja, ali možete dodati do još 20 za 1 USD, kao što možete pročitati u našoj TorGuard recenziji. Pet veza nije loše, ali ni mi nismo impresionirani.

mySteganos Online Shield zaostaje u podršci platforme. Podržava Windows, macOS, Android i iOS i to je to. Ne možete preuzeti .apk datoteku kako biste je instalirali na netradicionalne verzije Androida ili je fleksirali na ruteru. Korisnici Linuxa također su hladni.

Iako pokriva većinu uređaja koji mogu koristiti VPN, i dalje je iza konkurencije. Podrška usmjerivača je glavna značajka za VPN-ove sa stajališta sigurnosti i upotrebljivosti, a njegovo izostavljanje s mySteganos Online Shield-a glavno je sredstvo za odvraćanje.

Lokacije poslužitelja

Prema podršci, u mreži mySteganos Online Shield postoji oko 250 poslužitelja. To, međutim, nije u potpunosti relevantno, jer se ne možete povezati s određenim poslužiteljem. Usluga je prisutna u 19 zemalja, a možete se odlučiti samo za povezivanje s određenom državom. Možda će biti na raspolaganju više poslužitelja, ali to vam ne daje mogućnost izbora između njih.

Proširenje govori o onome što očekujete. Najegzotičnija lokacija na popisu je Brazil, što je neugodno u usporedbi s masivnom mrežom NordVPN-a (pročitajte našu NordVPN recenziju). Osim Rusije i Japana, Azija je mjesto zatamnjenja, kao i cijela Afrika i Bliski Istok.

Želimo vidjeti veći izbor iz mySteganos Online Shield-a. Kondenzirani pristup koji se temelji na zemlji u redu je, ali treba postojati mogućnost da se vidi opsežniji popis poslužitelja.

Ubrzati

mySteganos Online Shield nema strašnu brzinu, ali ni oni nisu sjajni. Minus veza unutar iste zemlje, pojela je, najmanje, 31 megabita u sekundi od naše brzine preuzimanja. Tuneliranje na velikim udaljenostima ne ide dobro.

Mjesto: Ping (ms) Preuzimanje (Mbps) Učitavanje (Mbps)
Nezaštićen (St. Louis)948,629.95
NAS.2331.309.40
Kanada5417.789.29
Velika Britanija19312.703.08
Rusija27617.192.12
Japan29911.312.27

Jedini impresivan rezultat bio je kada smo se povezali u SAD-u. Ako imate tunele unutar iste zemlje, ne biste primijetili veliku razliku. VPN nam je i dalje oduzeo 17 Mbps brzine preuzimanja, ali kašnjenje i brzine prijenosa uglavnom nisu utjecale. Čak i uz impresivne rezultate kašnjenja, mySteganos Online Shield neće biti naš najbolji VPN za popis igara.

Ako prođete pored tog rezultata, jasno je da mySteganos Online Shield nije najbrži VPN. Nije kandidat za najbolji VPN za streaming jer nedostaje preporuke Netflixa od 25 Mbps za 4K streaming. I dalje zadovoljava oznaku za streaming visoke razlučivosti, pa je upotrebljiv.

Za uobičajene aktivnosti pregledavanja, mySteganos Online Shield trebao bi raditi. 4K strujanje također ne dolazi u obzir, ali morat ćete ostati blizu kuće da biste to učinili. Dok servis stavlja pristojne brojeve, vani postoje brži davatelji.

sigurnosti & Privatnost

Kao što je spomenuto u odjeljcima o značajkama i lakoći upotrebe, mySteganos Online Shield nema sigurnosne mogućnosti. Ne možete promijeniti svoj protokol, iako su dva dostupna, ovisno o tome koji uređaj koristite. Na radnoj površini i Androidu koristi OpenVPN, a na iOS-u koristi IKEv2.

Iako volimo vidjeti OpenVPN, ne možete promijeniti port kroz koji prolazite. To može otežati zaobilaženje stroge cenzure, poput Kineskog Velikog vatrozida. Vjerojatno biste umjesto toga trebali koristiti najbolji VPN za Kinu.

Ipak je lijepo vidjeti moderan i siguran protokol iz mySteganos Online Shielda. Vaš promet šifriran je 256-bitnim AES-om, što je jedan od najjačih dostupnih oblika šifriranja.

I to se isplati. Testirali smo na curenja DNS-a, IP-a i WebRTC-a, a VPN je prošao bez problema. Ne morate brinuti o tome kako će vaš identitet biti izložen dok ga koristite.

Privatnost mySteganos Online Shield-a

Politiku privatnosti VPN-a teško je utvrditi. Steganos pruža neispravnu vezu na stranici proizvoda, što nas je navelo da vjerujemo da ta pravila ne postoje. Možete ga pronaći samo ako uđete u bazu podataka i odaberete članak “privatnost VPN-a”.

Iako ukratko, pokrivali ste politiku privatnosti. Navodi da Steganos ne prikuplja osobne podatke o svojim korisnicima, uključujući IP adrese i imena. Jedino što čuva je vaša adresa e-pošte i podaci o plaćanju.

Nakon toga, ne morate unijeti adresu e-pošte ako plaćate kreditnom karticom. Steganos će vam u tom slučaju dodijeliti pseudonimni korisnički ID izveden iz javnog ključa MAC adrese vašeg računala.

To se ne bi trebalo obratiti na vas.

Ne oklijevamo kada čitamo bilo koja pravila o privatnosti, čak ni vrhunski VPN davatelji ne lažu (primjer pročitajte u našoj recenziji IPVanish). Ipak smo skloni vjerovati Steganosu. Kao njemačka tvrtka mora se pridržavati njemačkih zakona o privatnosti koji su stroži od većine.

Njemački Bundesdatenschutzgesetz zabranjuje prikupljanje osobnih podataka bez pristanka. To bi uključivalo vašu IP adresu. Osim toga, ako se u budućnosti prikupljaju vaši podaci, BDSG kaže da se oni mogu prikupljati samo u navedene svrhe. Zakon se odnosi i na privatne i javne agencije pa biste trebali biti pokriveni.

Služba za korisnike

Steganos nudi osrednju podršku za mySteganos Online Shield. Postoji neplodna baza znanja koja sadrži samo mali popis tema za svaki operativni sustav. Teme za Windows uključuju “kompatibilnost s XP-om & Vista “i” blokirani portovi. ” Dovoljno je reći da vjerovatno nećete dobiti puno vrijednosti na tome.

Članci su kratki, nedostaju detaljni i nemaju jasne upute. Čak i uz jednostavno sučelje, neka vrsta vodiča za pokretanje puno bi pomogla. Baza znanja se osjeća nerazvijenom i zapostavljenom.

Online-Štit-Baza

Izvan toga dobivate podršku putem e-pošte. Ovo je naše iskustvo s podrškom ovo vrijeme bilo bolje nego kada smo testirali Steganosov upravitelj lozinki. Odgovor na naš testni e-mail dobili smo za nešto više od jednog dana i on je u potpunosti odgovorio na naše pitanje. Ipak, osjećao se kao iskustvo hladne podrške.

To je uglavnom zato što Steganos obrađuje podršku. Kad pošaljete e-poštu, dobit ćete potvrdu koja kaže da će “zbog veće količine uobičajenih količina karata u ovom trenutku biti potrebno više vremena nego što je uobičajeno za rješavanje vašeg zahtjeva.” To je ista potvrda koju smo dobili prilikom testiranja upravitelja lozinki prije nekoliko tjedana.

S obzirom na to da se prilikom testiranja upravitelja lozinki nikad nismo čuli, e-poruka s potvrdom znači “možda ćemo vam se javiti, a ako to učinimo, nismo sigurni kada ćemo”. Ne postoji konačan prozor odgovora i možda se uopće nećete čuti.

Presuda

Kao i upravitelj lozinki, i MySteganos Online Shield je osrednja ponuda. Ima pristojnu brzinu, može provaliti u Netflix i dolazi s dodatnim značajkama privatnosti. Izvan toga je sve subpar.

Bori se u postavkama i jednostavnosti uporabe. Dizajn se ne drži suvremenih VPN-a, a nedostatak kontrole može značiti usporenu ili blokiranu vezu. Osim toga, nedostatak ubistva mogao bi razotkriti vaš identitet.

Iako nije loša opcija, za malo više novca možete puno bolje. Ostale prijedloge možete pronaći u našim VPN recenzijama.

Što mislite o mySteganos Online Shield-u? Javite nam u komentarima u nastavku i, kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map