Pregled kriptovaluta – Ažurirano 2020

kriptostorma Pregled

Cryptostorm je VPN namijenjen hardcore tehnikama, odnosno ljudima koji su spremni postati takvi kako bi zaštitili svoju privatnost. Bez sumnje je jedan od najpopularnijih VPN-ova kojima su najneprikladniji korisnici, ali njegova je sigurnost izvrsna i cijena je dobra. Pročitajte našu cjelovitu kriptovalutu za detalje.

najbolje-VPN-recenzije

Cryptostorm sjedi između dobrih i loših VPN-a i zarađuje ocjenu “samo u redu”. Potječe iz Vancouvera u Kanadi, ali korijene ima na Islandu i zalaže se da bude najsigurnija u svojoj klasi. Posvećena privatnosti i sigurnosti, kriptostorma na prvi pogled može izgledati pomalo zastrašujuće, ali virtualna privatna mreža ima svoje dobre strane.

To je sasvim pogodno za ljude koji na malim sučeljima, korisničkom iskustvu i korisničkoj podršci daju malu vrijednost. Na kraju, pomoću VPN-a osiguravate svoju zaštitu podataka i sigurnost, što dobivate s ovom VPN-om, ne više i manje. Međutim, noviji korisnici možda će htjeti provjeriti naš izbor najboljih VPN pružatelja usluga.

U ovom pregledu kriptovalute govorit ćemo o našem iskustvu nakon opsežnog testiranja (i kritiziranja) ovog nekonvencionalnog VPN-a. Prije izricanja presude raspravljat ćemo o značajkama, cijenama, jednostavnosti uporabe, podržanim uređajima, lokacijama poslužitelja, brzini, sigurnosti i korisničkoj usluzi..

Alternativa za kriptostormu

prednosti & nedostaci

Značajke

Cryptostorm nudi mnogo sigurnosnih opcija za konfiguriranje, osim VPN protokola, gdje vam omogućuje samo korištenje OpenVPN-a. U skladu s tim, možete birati između transportnih protokola, konfigurirati ECC instance i IPv6. O tome ćemo više govoriti u sigurnosnom odjeljku u nastavku.

Osim što odaberete port koji koristite, možete birati između lokacija na koje se želite povezati, što je danas prilično standardno. Također se isporučuje sa zaštitnim prekidačem, zaštitom od curenja DNS-a, prevencijom curenja WebRTC-a i mnogim drugim značajkama važnim za sigurnost.

Netflixu smo mogli pristupiti i sa besplatnom verzijom, ali brzina je bila toliko loša da je bila nedostižna. Ako su TV emisije prioritet, provjerite naš najbolji VPN za Netflix izbor.

Prema dobavljaču, VPN je također prikladan za bujice, a zahvaljujući visokim sigurnosnim standardima svrstali bismo ga među najbolje VPN-ove i za bujice. Poput Netflixa, strašna brzina znači da to uskoro neće napraviti taj popis.

Osim toga, nema mnogo značajki. Cryptostorm je usmjeren na osiguravanje vaše veze i, prema našem iskustvu, ne mnogo drugo. Ako želite zvona, nije vam davatelj usluga.

cijena

Cryptostorm koristi sustav cijena temeljen na tokenima, što je neuobičajeno za VPN. Usluga nije toliko jeftina kao GooseVPN, kao što možete pročitati u našoj GooseVPN recenziji, ali još uvijek je razumna. Ako želite veću vrijednost za svoj novac, provjerite naš pregled privatnog pristupa internetu.

S kriptostormom kupujete žetone za upotrebu njegove VPN mreže. Za razliku od mnogih drugih VPN pružatelja usluga, možete birati između jednokratnih narudžbi i ponavljajućih pretplata.

Budući da je skočio na blockchain hype, prihvaća i bitcoin za sve planove. U stvari, možete plaćati samo PayPalom ili kripto valutama. To u kombinaciji sa sustavom cijena temeljenim na tokenu čini kriptostormu jednom od rijetkih zaista anonimnih VPN-ova na tržištu.

I tokeni ne istječu. Oni se počinju iscrpljivati ​​tek kad ih počnete koristiti. Ako ste kupili token i iskoristili ga manje od 50 posto, možete vratiti svoj novac. Na primjer, ako kupujete mjesečni token i koristite ga samo tjedan dana, možete se obratiti službi za podršku i zatražiti puni povrat novca.

Planovi se razlikuju samo po trajanju. Kao i kod većine pružatelja VPN-a, najduža pretplata je ujedno i najjeftinija. Ne postoje ograničenja propusne širine, ali tokeni su ograničeni na jedan uređaj, osim na godišnjoj i doživotnoj pretplati, koja dopušta četiri, odnosno šest.

Uz to, kriptostorma nudi besplatni plan, nazvan cryptofree, koji se razlikuje od ostalih u funkcionalnosti, ali ne i širini pojasa. Tijekom korištenja kriptovaluta primijetili smo znatno sporiju brzinu od plaćenih opcija, kao što ćete vidjeti u našim testovima brzine.

Drugi nedostatak besplatne verzije je taj što vam ne omogućuje odabir poslužitelja s kojim se želite povezati.

Cenovno, ovdje je sve solidno. Činjenica da ne možete platiti kreditnim karticama ili hladnim, tvrdim novcem poput Mullvada (pročitajte našu recenziju Mullvad) pomalo je neugodna; međutim, uz mogućnost kupnje doživotnog pristupa ili plaćanja vlastitim tempom, kriptovaluta ovdje izgleda izvrsno.

Jednostavnost korištenja

Jednostavnost upotrebe, jednom riječju, je užasna. Web stranica ima kombinacije boja koje izgaraju oči i opise koje je teško razumjeti, čak i za softverskog inženjera.

Cryptostorm-stranica

Instalirali smo besplatnu verziju za ovaj pregled. Dobra stvar kod kriptovalute je što ne morate stvarati korisnički račun. U stvari, ne možete ih stvoriti.

Obavezno instalirajte kriptovalutu s službenog web mjesta. Ako upišete “preuzmi kriptovalutu” u Google, dobit ćete prilično nekoliko stranica koje izgledaju sumnjivo, pa ih svakako izbjegavajte. Ovdje je prava veza za preuzimanje.

Cryptostorm-web-free-inačica

Odaberite ispravnu verziju za svoj operativni sustav. Preuzimanje će se pokrenuti automatski i otvorit će se upute za instalaciju vašeg OS-a.

Cryptostorm-web-Montaža

Nakon što preuzmete instalacijsku datoteku, pokrenite je i slijedite čarobnjaka instalacije. Zatim pokrenite uslugu i vidjet ćete sljedeće.

Pokreni-Cryptostorm

Ovisno o tome jeste li kupili token, ovdje možete odabrati između nekoliko opcija. Ako koristite besplatnu verziju, na središnjem padajućem izborniku možete odabrati “kriptofree”. Tada ćete vidjeti kako se polje za unos tokena automatski ispunjava. Nakon toga, kliknite na “poveži” i pričekajte da to učini kriptovaluta.

Cryptostorm povezan

Najveća je mana što besplatna verzija ne dopušta da odaberete na koji poslužitelj se želite povezati. Osim toga, ne govori s kojim ste serverom zapravo povezani, tako da to morate ručno provjeriti.

Pored toga, glavni je izbornik goli. “Ažuriranje” osvježava popis poslužitelja, “opcije” otvaraju napredne postavke i “izlaz” zatvara aplikaciju.

Ako kliknete na “opcije”, vidjet ćete tri podizbornika: “pokretanje”, “povezivanje” i “sigurnost”.

U odjeljku “pokretanje” naći ćete postavke povezane s pokretanjem i zaustavljanjem kriptovalute. Postoje i jezične postavke, iako su bizarne. Možete odabrati samo engleski i japanski.

Cryptostorm-settings-startup

Sljedeći podizbornik “povezivanje” ima opcije konfiguracije za povezivanje s VPN poslužiteljima. Možete odabrati poveznicu s kojom se kriptovaluta povezuje, protokol prijevoza koji koristi (UDP ili TCP) i postavke vremenskog ograničenja.

Cryptostorm-settings-povezivanje

Kao što ime sugerira, sigurnosne postavke pronaći ćete u izborniku “security”. ECC, IPv6, WebRTC, sprječavanje curenja DNS-a, DNSCrypt i killswitch dostupne su opcije. Ako je to za vas sve grčko, pogledajte naš sigurnosni vodič za VPN.

Cryptostorm-settings-sigurnost

Glavni izbornik sadrži nekoliko stvari koje su nam zagledale. Čim ste povezani na poslužitelj, više ne možete pristupiti izborniku opcija. Za to morate prekinuti vezu. Pored toga, potvrdni okvir “Spremi” ne radi. Morali smo ulaziti u žeton iznova i iznova.

Nadalje, aplikacija se zamrzava prilikom povezivanja i prekida veze. Iz našeg iskustva, kriptostorma se čini kao koncept manje beta verzije koju tek treba dovršiti.

Podržani uređaji

Cryptostorm pokriva Windows, macOS i Linux. Također se može konfigurirati s vašim usmjerivačem, a ne razočara ni na mobilnoj strani. Podrška većine Android i iOS uređaja izgleda prilično dobro. Također se može kombinirati s mrežom Tor.

Broj istodobnih veza koje možete uspostaviti ovisi o planu koji kupite.

Cryptostorm-podrške uređaj

Evo koliko veza imate sa svakim planom:

  • Jedan tjedan: jedna veza
  • Mjesec dana: jedna veza
  • Tri mjeseca: dvije veze
  • Šest mjeseci: tri veze
  • Jedna godina: četiri veze
  • Dvije godine: pet veza
  • Životni vijek: šest veza

Kako ovo može postati zbunjujuće, nećemo dodati kriptovalutu na naš popis najboljih VPN-a za više uređaja ili, zahvaljujući sučelju, ni najbolji VPN za Linux, bilo.

Lokacije poslužitelja

Cryptostorm ima 28 poslužitelja, pokrivajući otprilike isto područje kao i TunnelBear (pročitajte naš TunnelBear Review). Većina je u Europi (14) i Sjevernoj Americi (14), što i ne čudi s obzirom na to da je kanadski VPN dobavljač s korijenima na Islandu.

Rusija, Ukrajina i mnoge države članice EU nisu razmatrane od strane VPN službe. Sam po sebi, 13 zemalja – dva poslužitelja su u Njemačkoj – možda zvuči puno, ali u Europi ima 47 zemalja, tako da je više poput frakcije.

Jedine zemlje u kojima možete birati između gradova su Njemačka (dva), Kanada (dva) i SAD (14). Ne postoji nijedan poslužitelj u Južnoj Americi, Africi ili Oceaniji. Azija je također pokrivena manje nego neadekvatno, s osamljenim poslužiteljem u Hong Kongu. CyberGhost i njegovih 1.300 i više poslužitelja čine da kriptostorma izgleda loše (pročitajte naš CyberGhost pregled).

Ubrzati

Izvršili smo testove brzine iz Njemačke pomoću speedtest.net i speedof.me. Evo rezultata.

Država: Ping (ms): Preuzimanje (Mbps): Učitavanje (Mbps):
Njemačka (nezaštićena)3324.515.88
Francuska na Cryptofree13410.480.79
Francuska543.594.55
Hong Kong2330.220.53
Dallas, Sjedinjene Države2103.156.96
Vancouver, Kanada1484.324.67
Finska822.384.67

Svaku lokaciju testirali smo u pet izvođenja i uspoređivali izmjerene vrijednosti. Zanimljivo je primijetiti da stope preuzimanja i prijenosa uvelike variraju od pokretanja do pokretanja. Zbog toga smo odlučili predstaviti speedof.me, koji je donio iste rezultate.

Na primjer, za poslužitelj u Francuskoj uspjeli smo odrediti vrijednosti u rasponu od 3,44 Mbps do 9,61 Mbps. Hong Kong, Dallas i Vancouver također su bili pod utjecajem takvih kolebanja.

Latencija je i dalje unutar razumnih granica, sve dok ne promijenite kontinente. U Njemačkoj su odzivna vremena europskih poslužitelja bila pristojna, tako da možete koristiti kriptovalutu za igranje. Ipak, to neće biti naš najbolji VPN za popis igara.

Brzina preuzimanja i prijenosa, iskreno, loša. Čak je i povezivanje sa susjednom državom poput Francuske smanjilo našu stopu za 80 posto. Bili smo zaprepašteni kada smo otkrili da veza s Kanadom ima veću brzinu preuzimanja i prenošenja od poslužitelja u Francuskoj i Finskoj, pa ni najbolji VPN za strujanje nije razmatranje..

Brzine Cryptostorma sasvim su loše. Vrijeme kašnjenja je jedini faktor koji se može otkupiti. U protivnom neće ostvariti mjesto među najbržim VPN davateljima bez većih poboljšanja.

sigurnosti & Privatnost

Cryptostorm ima veliku sigurnost i privatnost. Koristi OpenVPN i radi preko TLS / SSL kanala. Što se tiče šifre, VPN nas uvjerava s ChaCha, algoritmom optimiziranim za mobilne uređaje. ChaCha je usporediv s AES-om, de facto je standard u šifriranju, ali mnogo je brži.

Povrh toga, kriptostorma štiti svoje podatke ECC-om, sustavom šifriranja javnih ključeva. S takvim sustavom uvijek imate dva ključa: jedan privatni i jedan javni. To znači da možete dešifrirati šifrirane podatke samo ako imate privatni ključ. Privatni ključ koristi matematičke funkcije za dešifriranje.

ECC je jedan od njih. To je u osnovi matematički postupak dešifriranja javnih i privatnih ključeva. Alternativa je RSA. Za usporedbu, ako imate 256-bitni ECC ključ, potreban vam je 3072-bitni RSA ključ za postizanje iste razine sigurnosti. To ne znači da je ECC sigurniji od RSA-e, samo da radi bolje.

Cryptostorm vam omogućuje da odaberete želite li koristiti ECC, a ako želite, potpis za šifriranje koji želite koristiti. Možete odabrati “secp521r1,” Ed25519 “ili” Ed448. ” To su različite vrste privatnih ključeva (koordinate i potpisi) koje možete izabrati.

Izložili smo kriptovalutu testiranju IP-a i dobili smo dobre rezultate. Ne samo da web stranica nije mogla otkriti da koristimo VPN, već je sakrivena i naša stvarna IP adresa. Servis je bez problema prošao i testove curenja WebRTC i DNS.

privatnost kriptovaluta

Također nas je impresionirao token sustav, koji jamči da se ne pohranjuju nikakve informacije o korisniku. Ako plaćate bitcoinom ili bilo kojom drugom kripto valutom, ne biste trebali brinuti o privatnosti. Tokeni se redovno brišu, tvrdi pružatelj usluge. S druge strane, ako izgubite svoj žeton, kriptovaluta vam neće moći pomoći.

Budući da svi koji kupuju token putem PayPala primaju e-poštu s njim, upitno je koliko ste zapravo anonimni. Adresa e-pošte mogla bi se koristiti za povezivanje vašeg identiteta s tokenom i kriptovaluta će znati što radite. U tom bi slučaju vaš token bio vaš vlastiti digitalni ID.

Usluga tvrdi da nisu pohranjeni podaci o kupcima, ali sumnjičavi smo. Ona nudi garanciju povrata novca ako je utrošeno manje od 50 posto tokena. Ako kupite jednogodišnji žeton, kriptovaluta će morati čuvati vaše podatke najmanje šest mjeseci da bi ispunila svoje jamstvo. To se čini kontradiktornim.

U usporedbi s drugim pružateljima VPN-a, kao što su HideMyAss (pročitajte naš HideMyAss pregled) ili VPNArea (pročitajte naš pregled VPNArea), to se ipak žali na visokoj razini. Sve u svemu, kriptovaluta se ne može zavarati u pogledu sigurnosti i može se svrstati među najsigurnije VPN-ove vani.

Služba za korisnike

Cryptostorm nudi podršku putem e-pošte i to je stvar. Ne postoji chat ili baza znanja, ali postoji forum na kojem korisnici mogu postavljati pitanja. Međutim, stvari ne postaju mnogo jasnije na forumu. Postoje dvije kategorije: “aktivne teme” i “neodgovorene teme”.

Cryptostorm-forum-teme

Odjeljak FAQ nema nikakve veze s kriptostormom VPN, već se odnosi na sam forum. Između ostalog, možete pronaći pitanja poput “kako objaviti post?” i druge teme povezane s forumom. Moglo bi se pretpostaviti da će netko koji koristi tako duboko razvijen VPN dobrovoljno – postoji dovoljno alternativa – znati kako se nositi s forumom.  

Cryptostorm-Pitanja

Korisničku podršku teško je pronaći. Na web stranici možete vidjeti sljedeće ikone pod “kontakt”, koje ne pomažu puno.

Cryptostorm-kontakt-nas

Zatražili smo podršku ako trebamo potvrditi token prije nego što ga koristimo i što je hasher tokena.

Nismo razumjeli odgovor na pitanje, ali moramo naglasiti da je vrijeme reakcije od 30 minuta dobro. To bi rekao, bilo bi lijepo pozdraviti i biti pristojan.

Da sumiramo, često smo se našli na GitHubu, pokušavajući potražiti odgovor na naše pitanje, jer što god vam kriptostorma nudi, teško da se može nazvati „korisničkom podrškom“.

Presuda

Kada posjetite web lokaciju kriptovalute, prvo se suočite s plimnim valom riječi, poput „zasnovanih na tokenima“, „otvorenog koda“, „nekompromitiranih“, „poslužitelja golog metala“ i „brzo vrišti“, što pomaže razviti određeni skepticizam prema dobavljaču.

Loš dizajn, neupadljiva web stranica i gomila tehničkih uvjeta s kojima se normalna osoba ne može nositi dovode do još više skepse.

To nema nikakve veze s tim što je geek. Umjesto toga, to je slab izgovor za okrivljivanje dizajnerskih pogrešaka. Za mnoge korisnike kriptovaluta može izgledati kao polusjenovito programirana beta verzija VPN-a koju je student napravio tijekom rada na projektu.

Oni koji kopaju dublje neće biti razočarani. Cryptostorm dominira na jednom području: zaštita podataka i sigurnost. Usluga je upravo prava za ljude koji ne brinu o “brigama” oko svojih VPN-a, ali koji prvenstveno pridaju značaj mrežnoj sigurnosti.

To je mali dio korisnika, pa preporučujemo da pročitate naše druge VPN recenzije kako biste pronašli što cjelovitiju uslugu.

Jeste li prije koristili kriptovalutu? Kako ti se svidjelo? Javite nam u komentarima i hvala vam na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me