Pregled cyberGhosta – ažurirano 2020

CyberGhost pregled

CyberGhost je već nekoliko godina jedan od naših najdražih VPN-a, a nakon ovog najnovijeg ažuriranja našeg pregleda CyberGhost ne vidimo razloga da ga isključimo s tog popisa. Prilično je brz, ulazi u Netflix i ravno je jeftino za dizanje. Sve detalje pročitajte ovdje.


CyberGhost-Slider1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

prijašnji

Sljedeći

CyberGhost VPN omiljen je ovdje na Cloudwards.net, nudi uslugu koja je dostojna našeg najboljeg VPN vodiča i po povoljnoj cijeni. Iako VPN nedostaje na nekoliko područja, CyberGhost i dalje može izaći na kraj s najboljima i izaći netaknut. U ovom ažuriranom pregledu CyberGhost još ćemo pogledati uslugu da vidimo je li još uvijek u skladu. 

Prijavite se na anonimni račun kako bismo prosudili njegove značajke, cijene, sigurnost, privatnost, brzinu i još mnogo toga. Od stvaranja računa do povezivanja, proveli smo CyberGhost kroz wringer da vidimo je li to pravi VPN za vas. 

Za većinu ljudi odgovor je da. Iako postoje neki mali problemi, CyberGhost sramoti većinu drugih pružatelja VPN-a. Isto tako, ne biste morali zahvaliti našoj riječi. CyberGhost nudi jednodnevno besplatno probno razdoblje kao i 45-dnevno jamstvo povrata novca, tako da možete sami isprobati uslugu.

CyberGhost video pregled

prednosti & nedostaci

Alternativa za CyberGhost

Značajke

CyberGhost je do vrha prepun značajki. Iako VPN usluzi nedostaju neke dobrote koje smo vidjeli sa NordVPN i Surfshark, popis je i dalje impresivan (pročitajte našu Surfshark recenziju). Od automatizacije VPN iskustva do zaštite od mučenja, CyberGhost uključuje značajku za gotovo sve.  

Počevši s osnovnim stvarima, CyberGhost uključuje prekidač kill koji će automatski blokirati vašu internetsku vezu ako VPN ne uspije. Nažalost, prekidač kill univerzalan je za vašu punu vezu. Ne možete postaviti prekidač kill na određenim aplikacijama, kao što to možete s Astrill-om (pročitajte našu Astrill recenziju). 

Ostale sigurnosne značajke uključuju DNS zaštitu od propuštanja – više o tome u donjem odjeljku “sigurnost” – i prisiljeni IPv4. Tu je i postavka koja će CyberGhostu omogućiti da odabere vrata kad koristi OpenVPN. Ova je postavka posebno korisna na hotelskom i aerodromskom WiFi-u, zbog čega se CyberGhost svrstava među najbolje VPN-ove za putnike.

cyberghost-obilježja

CyberGhost VPN također uključuje oblik podijeljenog tuneliranja, iako ne na isti način kao PureVPN (pročitajte našu PureVPN recenziju). Podijeljeni tuneliranje usredotočen je isključivo na vaš preglednik, tako da možete odabrati koje web stranice koriste VPN tunel, a koje ne. I mi bismo voljeli vidjeti podijeljene tuneliranja za aplikacije. 

Slučaj upotrebe za aplikacije mnogo je širi. Na primjer, možda želite pokrenuti torrent klijent putem VPN-a dok ne ostavljate utjecaj na internetsku sigurnosnu kopiju. Slučaj upotrebe preglednika je znatno ograničeniji. Možete osigurati vezu s jednom web stranicom i ostaviti drugu nezaštićenu, ali to nema gotovo toliko praktične upotrebe kao što je podijeljeni tuneliranje putem aplikacija.. 

Torrentni i strujni poslužitelji

CyberGhost je uvijek podijelio svoje poslužitelje prema svojoj namjeni, a najnovija iteracija nije ništa drugačija. U aplikaciji možete odabrati pregledavati sve poslužitelje ili pregledavati servere posebno za strujanje ili bujicu. Iako ove lokacije možete koristiti za opće pregledavanje, one su izgrađene u te svrhe. 

cyberghost-torrenting-poslužitelja

Ne znamo što CyberGhost događa iza scene kako bi neki poslužitelji označili kao “za bujicu” ili “za strujanje”. Posljednja kategorija prikazuje specifičnu uslugu streaminga za koju je poslužitelj optimiziran. Međutim, čini se da lokacije za bujice nemaju razliku od uobičajenih, barem u aplikaciji. 

Iako nemamo ništa protiv segmentiranja nekih lokacija, CyberGhost bi mogao učiniti više s ovim sustavom. Na primjer, NordVPN ima poslužitelje Double-VPN i VPN-over-Tor na raspolaganju za maksimalnu sigurnost na bujicama (pročitajte našu NordVPN recenziju). To bismo željeli vidjeti od CyberGhosta. 

Nove značajke u CyberGhostu 7

Budući da ćemo ući u odjeljak „prilagođavanje korisniku“ u nastavku, CyberGhost je uveo dosta promjena u svojoj verziji 6. Uz posve redizajnirano sučelje, u novu aplikaciju nalazi se pregršt dodataka koji će zadržati Vaš preglednik bez oglasa i pomoći u privatnosti na mreži izvan korištenja VPN-a.

Na kartici “Značajke povezivanja” imate mogućnost nametnuti HTTPS u svom pregledniku, blokirati internetske tražitelje, blokirati zlonamjerne web stranice, komprimirati podatke web mjesta i blokirati internetske oglase. Uglavnom, ove značajke dobro funkcioniraju. Posebno nam se sviđaju značajke kompresije podataka i HTTPS posvuda. 

cyberghost-veza-settings

Međutim, neke su manje verzije drugog softvera. Na primjer, CyberGhost može blokirati štetna web mjesta, ali to vas ne štiti od zlonamjernih preuzimanja ili napada zasnovanih na pregledniku putem URL-ova s ​​povjerenjem. Lijepo je imati, ali posvećeni, sigurni antivirus čini puno bolji posao. 

Pametna pravila

Pored značajki povezivanja, CyberGhost 7 također ima popis “pametnih pravila” koje možete odrediti u aplikaciji. U osnovi, ta pravila omogućuju vam automatizaciju različitih aspekata VPN-a izvan povezivanja prilikom pokretanja vašeg računala (iako je i to uključeno). 

Postavke pokretanja omogućavaju vam da odaberete treba li se CyberGhost pokrenuti kad se računalo podigne, kao i mjesto na koje se treba povezati i ako želite da se aplikacija pokrene nakon uspostavljanja veze. To je u skladu s tečajem s većinom najelitnijih VPN-ova, ali CyberGhost ide korak dalje. Također možete ažurirati na temelju svoje WiFi mreže i određenih aplikacija. 

cyberghost-smart-pravila

Na primjer, možete reći CyberGhostu da se automatski poveže kada upotrebljavate WiFi mrežu koju ne prepoznaje ili kada pokrenete Chrome (pročitajte našu recenziju Google Chrome). Ove postavke automatizacije u osnovi ne mijenjaju način na koji CyberGhost funkcionira kao VPN, iako pomažu u jednostavnosti upotrebe. 

Pregled značajki CyberGhost

CyberGhost Logowww.cyberghostvpn.com

Počinje od 275 dolara mjesečnoSvi planovi

Općenito

Metode Plačanja
PayPal, kreditna kartica

Prihvaća cryptocurrency

Istovremene veze
7

Podržava podijeljeno tuneliranje

Neograničena propusnost

Besplatna proba je dostupna
1 dan

Razdoblje povrata novca
45 dana

Količina poslužitelja u cijelom svijetu
6100+

Okna za radnu površinu
Windows, MacOS, Linux

Mobilni OS
Android, iOS

Proširenja preglednika
Chrome, Firefox

Može se instalirati na usmjerivač

streaming

Može pristupiti Netflix US

Može pristupiti BBC iPlayeru

Može pristupiti Hulu

Može pristupiti Amazon Prime Video

sigurnosti

Vrste šifriranja
256-AES

Dostupni su VPN protokoli
OpenVPN, IKEv2

Omogućeno pri pokretanju uređaja

Omogućuje bujicu

Pravila bez evidentiranja

Prošao DNS test propuštanja

Dostupan Killswitch

Uključen je zlonamjerni softver / blokator oglasa

podrška

Live Chat
24/7

Podrška putem e-pošte
24/7

Telefonska podrška

Korisnički forum

Baza znanja

cijena

CyberGhost je jedan od najjeftinijih VPN-ova, ali samo ako se pretplatite na dulje razdoblje. Mjesečna stopa je nenormalna. Iako nije skupo kao Astrill ili Hide.me, mjesečna cijena CyberGhosta čak je viša od ExpressVPN-a (pročitajte našu recenziju Hide.me). Ako se želite pretplatiti na CyberGhost, što duže, to bolje.  

Za 13 dolara mjesečno CyberGhost vrijedi, ali cijena nije idealna. Srećom, možete uštedjeti velike kupnjom unaprijed nekoliko godina. Cijena postupno opada kako trajanje postaje sve duže. Jedna godina je manje od pola cijene uobičajene mjesečne pretplate. Ako idete tri godine, mjesečna cijena pada na manje od 3 dolara mjesečno.

Bez obzira na trajanje koje odaberete, moći ćete zadržati do sedam uređaja zaštićenih. Međutim, sedam je vaš maksimalni broj uređaja na vašem računu, bez obzira da li ih aktivno upotrebljavate ili ne. 

Iako svi VPN-ovi implementiraju ograničenje istodobne veze, obično možete preuzeti aplikaciju na većem broju uređaja. S obzirom na to, željeli bismo na neki način dodati dodatne uređaje na vaš račun ako vam trebaju, poput TorGuard-ovih ponuda (premda, kao što vidite u našoj TorGuard recenziji, ova usluga ima svojih problema). 

Jedini dodatak CyberGhost nudi namjenski IP koji možete kupiti u New Yorku, Chicagu, Londonu, Parizu, Frankfurtu ili Montrealu. Međutim, s 5 dolara mjesečno, to nije najbolja ponuda. 

Što se tiče plaćanja, CyberGhost prihvaća kreditne kartice, PayPal i bitcoin. Iako su ovo standardne opcije za VPN, željeli bismo neke mogućnosti regionalnog plaćanja i, štoviše, gotovinsku opciju (pročitajte naš pregled Mullvad za VPN koji prihvaća gotovinu). Ipak, CyberGhost nudi anonimno plaćanje bitcoinom, tako da se ne možemo previše žaliti. 

Ima li CyberGhost besplatnu probu?

Ako ste na ogradi, CyberGhost nudi besplatno probno razdoblje – kao i izdašnu garanciju povrata novca – tako da možete isprobati sami. Besplatna probna verzija je vrlo ograničena, pa vam omogućuje da stolnu aplikaciju koristite jedan dan ili mobilnu aplikaciju tjedan dana. Međutim, ne morate stavljati kreditnu karticu, pa je probno razdoblje bez rizika.

No, preporučujemo kupnju CyberGhosta da biste ga testirali, obzirom da VPN ima izvrsna pravila o povratu sredstava. Ako kupite godinu ili više, imate čitavih 45 dana da se predomislite, što je više od onoga što ćete dobiti sa svakim drugim VPN-om. 

Ipak, postoji velika upozorenja kada je u pitanju mjesečna pretplata. Ako kupujete mjesec dana, imate samo dva tjedna da se predomislite. S obzirom na to da tri od četiri plana nude povrat u roku od 45 dana, ova je politika samo zbunjujuća. Iako cijenimo dodatno vrijeme za dugoročne pretplate, mnogo bi nam se više svidjelo pravilo mjesečne politike povrata tijekom cijelog trajanja.

Razumljivost

CyberGhost dolazi na svoje mjesto nakon što ga počnete koristiti. Nije tako racionaliziran kao ExpressVPN ili toliko gust kao postavke kao AirVPN, umjesto toga postiže sredinu između upotrebljivosti i funkcionalnosti. Od svih promjena sa CyberGhosta na 6 do 7, najvažnije je najvažnije preuređeno sučelje. 

Počnimo s prijavom. Nema pitanja o tome gdje ići kupiti pretplatu. Čini se da CyberGhost uvijek vodi neku vrstu posla, s gumbima koji na cijelom web mjestu bilježe popust. Nakon što unesete neke osnovne podatke i način plaćanja, bit ćete preusmjereni na web nadzornu ploču. 

cyberghost-web-nadzorna ploča

U većini slučajeva sigurno je ignorirati te web portale, ali morat ćete obratiti pažnju na CyberGhost. Kao što je gore spomenuto u odjeljku „cijene“, za njegovo korištenje morate registrirati uređaj na svom računu, a web nadzorna ploča se tamo događa. 

Web-nadzorna ploča služi i kao sastajalište za sve programere instalacije CyberGhosta, osim što nudi nekoliko postavki, kao što su DNS poslužitelji koje želite koristiti. 

Kako koristiti CyberGhost

Nakon što registrirate uređaj i preuzmete aplikaciju, možete se odmah povezati. Klijent CyberGhost Windows pokreće se u ladici i ostat će tamo ako to želite. Međutim, za razliku od PIA-e, aplikaciju možete isključiti s ladice tako da je prevučete na drugi odjeljak zaslona (pročitajte naš pregled PIA).

cyberghost ladicu-program

Ovaj je pogled vrlo sličan ExpressVPN-u, jednostavno prikazuje poslužitelj na koji ste povezani i veliku “on” sklopku. Osim što imate neke osnovne postavke i svoje omiljene poslužitelje, to je sve što možete učiniti s aplikacijom ladice. Nakon što ga proširite, CyberGhost dolazi na svoje mjesto, što možete učiniti klikom na žutu strelicu pored poslužitelja. 

cyberghost-proširio pogled

Nakon proširivanja možete pregledati sve poslužitelje u mreži CyberGhost, pregledavati servere za strujanje i bujicu, konfigurirati postavke i omogućiti značajke veze. CyberGhost čak ide toliko daleko da prikazuje opterećenje i udaljenost svakog poslužitelja u odnosu na vašu lokaciju, olakšavajući odabir najboljeg za vas. 

Ako ne želite odabrati, uvijek možete dvaput kliknuti državu sa kojom se želite povezati i CyberGhost će odraditi teška dizanja. Za razliku od nekih drugih pružatelja VPN-a, možete lako prebacivati ​​između lokacija i bez potrebe za prekidom veze (pročitajte naš pregled VPNArea za uslugu koja se ne može). 

Od svih VPN usluga koje smo testirali, nekoliko ih je jednostavno za upotrebu kao CyberGhost. Iako nije tako moderniziran kao ExpressVPN, CyberGhost kombinira punu funkcionalnost i pristupačnost u jednoj aplikaciji, što je impresivan podvig. 

Ubrzati

CyberGhost je brz VPN, čak zarađuje kimanjem našeg najbržeg VPN vodiča. Međutim, nije brz na isti način kao, recimo, ExpressVPN (pročitajte našu recenziju ExpressVPN). Iako ExpressVPN može ostati brz bez obzira na to gdje se nalazite u tunelu ili koji protokol koristite, CyberGhost ima neke posebne zahtjeve. 

MjestoPing
mspreuzimanje datoteka
MbUčitaj
MbAverage9557.8116.51
nezaštićen846020.54
Chicago (najbolja lokacija)1569,4320.47
New York4285,0418.68
Nizozemska11232.214.68
Švicarska12625.0314.38
Japan18077.3314.35

Upoznat ćemo kako da izvučemo najviše performansi iz CyberGhosta u minuti. Za sada razbijmo neke brojeve. Sa nezaštićenom brzinom prenosa od 460Mbps nikad nismo dosegli iznad 100Mbps s CyberGhostom kada smo koristili OpenVPN. To je značajan pad, iako smo otkrili da brže veze obično imaju veći gubitak u odnosu na sporije. 

Pri odabiru lokacija za usporedbu imali smo mogućnost da sami odaberemo servere, ali pustili smo CyberGhost da odabere određeni poslužitelj za svako mjesto. Jedina iznimka bila je lokacija u New Yorku, i to pokazuje. Ručno smo odabrali poslužitelj u New Yorku kako bismo ga usporedili s lokacijom u Chicagu, što je CyberGhost preporučio izvan vrata. 

Čini se da CyberGhost pogoduje kašnjenje zbog opterećenja. Prilikom odabira naše lokacije u New Yorku, filtrirali smo poslužitelje prema opterećenju, odabirom onog s najmanje. 

Ne iznenađuje da je ta lokacija postala naš najbolji izvođač, unatoč većoj kašnjenju od preporučene lokacije CyberGhost. No, to je relativno. Latencija je bila dobra na svim lokacijama, zbog čega je CyberGhost napravio naš najbolji VPN za vodič s igrama. 

Ono što možemo okupiti je da je najbolje odabrati određeni CyberGhost poslužitelj, a ne davati aplikaciji odabir. Na taj način možete dobiti najviše performansi usluge ako koristite OpenVPN. Ako niste u redu s upotrebom IKEv2, CyberGhost je prilično brz kroz sve načine. 

Kako smo testirali naše brzine na CyberGhost-u

Kao i kod svih naših VPN pregleda, i mi smo testirali brzinu pomoću OpenVPN-a s UDP-om kao prometnim protokolom. Iako OpenVPN nije uvijek najbrži izbor, univerzalan je među gotovo svim VPN-ima, pa to koristimo za usporedbu pružatelja usluga. Kao što smo vidjeli sa CyberGhostom, protokol čini sve razlike. 

Za našu vlastitu usporedbu, također smo izveli neke testove koristeći opciju “automatskog odabira” za protokol, za koju, prema našim rezultatima, sumnjamo da je IKEv2. Te su brzine bile mnogo brže, a lokacije poput Švicarske na kraju su stvari dostigle više od 100Mbps. 

Ako ste u zemlji niskog rizika, preporučujemo IKEv2 za brzinu. Ako se brinete za sigurnost, ipak je OpenVPN najbolja ponuda.

Međutim, nije da je OpenVPN kod nas znatno sporiji. Neke su lokacije bile prilično bliske u pogledu brzine preuzimanja i gotovo identične u pogledu kašnjenja i prijenosa. Većinom je OpenVPN siguran i brz, ali ako imate problema s određenom lokacijom, prelazak na IKEv2 može pomoći. 

sigurnosti

95% – Odlično

CyberGhost nudi najbolje u sigurnosti VPN-a, uparivanje OpenVPN-a s AES-256 enkripcijom (pročitajte naš opis šifriranja za više informacija o tome). VPN ipak ne dolazi ovako izvan okvira. CyberGhost koristi IKEv2 prema zadanim postavkama, barem u Sjedinjenim Državama, za postizanje bržih brzina. Razlike između IKEv2 i OpenVPN možete vidjeti u našem kvaru protokola VPN. 

cyberghost-security-postavke

Ipak ne možemo potvrditi da je IKEv2 zadani u cijelom svijetu. CyberGhost ima mogućnost “automatskog odabira” omogućeno izvan okvira, što je za nas značilo IKEv2. Međutim, moguće je da je OpenVPN protokol izbora u visokorizičnim zemljama poput Kine. Bez obzira na to, najbolje je ručno prijeći na OpenVPN. 

Izvan postavki protokola možete omogućiti zaštitu DNS-a od curenja i blokirati IPv6 veze, ali to je to. Željeli bismo vidjeti nekakav inkapsulirani OpenVPN protokol, poput VyprVPN ponude, pogotovo ako se povezujete u visokoj rizičnoj zemlji (pročitajte naš časopis VyprVPN da biste saznali više o tome). Nažalost, CyberGhost ne nudi ništa slično.  

Uz omogućenu zaštitu od propuštanja DNS-a, napravili smo niz testova propuštanja za DNS, IP i WebRTC, a CyberGhost se vratio čist na svim frontovima. Nažalost, u aplikaciji nema nikakvih postavki DNS-a. Međutim, možete odrediti koje DNS poslužitelje želite koristiti putem web sučelja.  

Iskreno, naše sigurnosne pritužbe su naočale. CyberGhost je vrlo siguran VPN koji više nego može zaštititi podatke vašeg pregledavanja. Naši problemi su prisutni, ali ne utječu na ukupnu sigurnost usluge. Sve dok u postavkama možete preskočiti OpenVPN, bit će vam dobro. 

Privatnost

90% – Odlično

CyberGhost ima vrlo detaljnu politiku o privatnosti, premda kritične detalje čini jasnima na vrhu. Umjesto da samo kaže da je usluga bez zagrljaja, CyberGhost ocrtava ono što se, posebno, ne skuplja pri vrhu. Na taj način ne morate proći kroz sve pravne žargone da biste znali da ste zaštićeni. Ipak, ipak, i sigurno smo, CyberGhost pri vrhu govori istinu. 

Ukratko, CyberGhost ne zna ništa o vama. Svi su aspekti vaše internetske veze privatni, uključujući vašu IP adresu, povijest pregledavanja, trajanje pregleda i odredišnu IP adresu. CyberGhost nema čak ni podatke o plaćanju. To se vrši isključivo putem trećih platnih procesora. 

Što se tiče vaše upotrebe VPN-a, CyberGhost nema ništa. Da je vladina agencija kucala, najviše što bi mogli dokazati je da ste se pretplatili na VPN uslugu, pa čak i da bi za taj dokaz zahtijevalo dobivanje podataka o plaćanju od treće procesora. 

To koristi VPN. CyberGhost prikuplja neke podatke kada se prijavite za račun i koristite njegovu web stranicu. To uključuje vašu adresu, ime i adresu e-pošte. Ove se informacije ne prodaju ili ne dijele s bilo kime i ne mogu se povezati s vašim korištenjem usluge (CyberGhost na tom pročelju nema ništa). Ipak, vidjeli smo kako VPN-ovi prolaze s manje osobnih podataka. 

U najgorem slučaju, netko bi mogao vidjeti – u najviše – da ste pretplaćeni na CyberGhost, zajedno s adresom e-pošte i fizičkom adresom. To je puno bolje od IPVanish-a i puferiranog VPN-a, iako još uvijek nije idealno. Čak je više važno uzimajući u obzir da se CyberGhost nalazi u Rumunjskoj. 

Rumunjska je slična SAD-u kada je u pitanju internetska cenzura, uz lagano ograničene govore, web nadzor i bujice. Ipak, to nije dio neke velike obavještajne skupine, a na knjigama ima čvrsto zakonodavstvo o privatnosti, tako da je Rumunjska bolji izbor lokacije CyberGhosta od većine zemalja. 

Performanse struje

95% – Odlično

Naišli smo na neke probleme sa strujnom strujom sa CyberGhostom, ali ne na način na koji biste to očekivali. Na kraju krajeva, CyberGhost je jedan od najboljih strujnih VPN-ova. Započeli smo s poslužiteljima strujanja, koristeći poslužitelj optimiziran za platformu kojoj smo pokušali pristupiti, ako je dostupna.

To je ipak stvorilo neke probleme. Bili smo u mogućnosti pristupiti mrežama Netflix, Hulu, BBC iPlayer i Amazon Prime Video, ali veza često ne uspije prije učitavanja struje (iako nema proxy grešaka, na sreću).

Kad smo ručno birali naš poslužitelj, iskustvo strujanja bilo je puno bolje, pokazujući zašto ga je CyberGhost učinio najboljim VPN-om za Hulu i Amazon Prime Video vodiče.

Iako to ne možemo potvrditi, pretpostavljamo da je opterećenje na streaming poslužiteljima prilično veliko, jer je prelazak na poslužitelj s manje opterećenja riješio naše probleme. Na osnovu našeg testiranja poslužitelji za strujanje rade. Međutim, ako imate problema s njima, vjerojatno je najbolje odabrati poslužitelj ručno.

CyberGhost s Netflixom

Jedina iznimka bio je Netflix. Čak i uz poslužitelj za streaming mogli smo se lako probiti na platformu, što je CyberGhost učinio izvrsnim VPN-om za Netflix. Možda Netflix ima sofisticiranije kompresije videozapisa, ili je to možda bila samo glupa sreća. Bilo kako bilo, nismo naišli na probleme s Netflixom, bez obzira da li smo odabrali vlastiti poslužitelj ili koristili onaj optimiziran za platformu.

Lokacije poslužitelja

100% – Odlično

Otkako smo zadnji put pregledavali CyberGhost, bilo je naporno na radu na širenju svoje mreže poslužitelja. Sada je više od 6.100 poslužitelja u mreži – točno 6.174 u trenutku pisanja – proširila na 112 lokacija u 89 zemalja. To je više od mreže NordVPN-a, a čak je i ukočeno u pete HideMyAss-a.

Nisu sve te lokacije stvarne. CyberGhost jača svoju mrežu s virtualnim poslužiteljima, što je sve češće za VPN-ove. Srećom, virtualni poslužitelji nalaze se samo na vrlo udaljenim lokacijama poput Bahama i Grenlanda. Velika većina poslužitelja u mreži CyberGhosta su fizička.

Ako na željenoj lokaciji nema poslužitelja – malo je vjerovatno, ali moguće je, možete zatražiti novu lokaciju na stranici sa statusom poslužitelja CyberGhost-a. Na stranici sa statusom poslužitelja, CyberGhost nudi alat za pronalaženje najboljeg poslužitelja za vašu lokaciju, koji uključuje korak u kojem možete odrediti pokušavate li otključati određenu platformu za strujanje..

Služba za korisnike

90% – Odlično

Želite zadržati karticu na web portalu CyberGhost, ne samo za dodavanje novih uređaja, već i za pristup području korisničke podrške. Tamo brzo možete poslati poruku timu za podršku CyberGhost i pregledavati popularne članke iz baze znanja. 

cyberghost-armaturnoj podršku

Klikom na gumb “više članaka”, dosadno će vas dovesti do stranice s FAQ-om, a ne do portala pune podrške, iako se brzo možete vratiti na potpunu bazu znanja. Tamo ćete pronaći sve, od vodiča za postavljanje do članaka za rješavanje problema do najava. Iskreno, CyberGhost dokumentacija za korisničku podršku je zapanjujuća. 

cyberghost-baze znanja

Nakon nekoliko minuta neaktivnosti, u donjem desnom kutu zaslona pojavit će se zamućivanje razgovora uživo. Chat je odličan za osnovna pitanja, kao što je slučaj s većinom usluga live chat. Srećom, CyberGhost također nudi podršku 24/7 na engleskom, njemačkom, francuskom i rumunjskom jeziku. Možete kontaktirati putem e-pošte pomoću obrasca za kontakt na web nadzornoj ploči. 

Općenito, CyberGhost nudi ono što želimo od VPN usluge kada je u pitanju korisnička usluga. Opcije izravne podrške djeluju, ali resursi za samopomoć su tamo gdje CyberGhost blista. Postoji niz detaljnih članaka za gotovo svaku platformu, bez obzira koristite li Windows, Mac, iOS ili Android klijent. 

Presuda

CyberGhost sjedi među najelitnijim VPN-om, u stanju je ići do vrha uz usluge poput ExpressVPN i NordVPN. Iako ima nekoliko manjih problema, lako ih je zanemariti s obzirom na cijenu, značajke i sigurnost CyberGhosta. Ako tražite VPN koji to najbolje radi, CyberGhost je sigurna oklada. 

Preporučujemo da uzmete jednodnevno probno razdoblje kako biste vidjeli kako vam se sviđa. Javite nam svoje iskustvo u donjim komentarima i, kao i uvijek, hvala vam na čitanju. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map