Pregled BolehVPN – Ažurirano 2020

BolehVPN pregled

BolehVPN je usluga u Maleziji koja radi određene stvari dobro, ali pati od osrednje upotrebljivosti i ograničene mreže poslužitelja. Povrh svega, performanse streaminga su slabe, pa ga je teško preporučiti, kao što možete pročitati u našoj cjelovitoj BolehVPN recenziji.


najbolje-VPN-recenzije

Osnovan u Maleziji, BolehVPN je godinama bio na VPN sceni. Nije nas bilo briga ni zadnji put kad smo ga testirali, ali vratili smo se na drugi pogled i rezultati su pomiješani. Ciljano je na korisnike koji žele zaobići geoblokiranje, prevladati stanje skrivanja i biti sigurni tijekom pregledavanja, slično našim najboljim VPN odabranima, ali to čine s daleko manjom učinkovitošću.

U ovom ćemo pregledu BolehVPN prolaziti kroz prednosti i nedostatke. Pregledat ćemo trošak, skup značajki, brzinu poslužitelja, sigurnost i privatnost, kao i performanse streaminga. Također ćemo testirati službu za korisnike BolehVPN-a prije nego što sažmemo stvari sa našom presudom.

BolehVPN u nekim područjima radi dobro, a na drugima ostaje slab. Širenje poslužitelja je ograničeno, a korisničko sučelje treba raditi, tako da ga nije lako koristiti kao davatelji poput ExpressVPN (pročitajte naš ExpressVPN pregled). Ovo je brza VPN usluga, ali trebali biste pogledati naš najbolji VPN za vodič za strujanje ako imate mogućnost prilagođena strujanju..

BolehVPN-site-Splash

BolehVPN-site-račun

BolehVPN-Client-proxy

BolehVPN-Client-Prijava

BolehVPN-Client-Connected

prijašnji

Sljedeći

prednosti & nedostaci

Alternativa za BolehVPN

Značajke

Ne može izbjeći činjenica da klijent tvrtke BolehVPN nije dizajniran s obzirom da je prilagođen korisniku. Na prvi pogled preopterećuje vas gumbima, statistikama i ikonama na način koji stvari ne olakšava.

BolehVPN-Client-ploča

Ako tražite VPN prilagođen početnicima, BolehVPN nije najbolja opcija. Umjesto toga, trebali biste pogledati uslugu poput NordVPN (pročitajte našu NordVPN recenziju).

Klijent BolehVPN-a daje vam popis poslužitelja na koje ćete se povezati, vaše trenutne podatke o vezi, statistiku korisnika i podatke o vašem računu.

Dobivate dva VPN protokola: OpenVPN, koji se preporučuje, i, alternativno, L2TP. Dobivate popis poslužitelja s kojima se možete povezati, ali za razliku od drugih davatelja poslužitelja imaju označena imena, poput “xCloakRouted-TCP-France” i “Samo BolehFlix-USA-Only”. Ako odaberete L2TP, nema izbora za poslužitelj. Čini se da BolehVPN preporučuje L2TP veze samo za mobilne korisnike.

Dobro je što BolehVPN prilagođava svoje poslužitelje za različite namjene, poput BolehFlix-a za korisnike Netflixa, ali nema objašnjenja za te oznake na koje ćemo se kasnije dotaknuti..

Ako niste korisnik sustava Windows, možete iskoristiti klijente za macOS i Android. Korisnici iOS-a i Linuxa zaglavljeni su s konfiguracijskim datotekama koje mogu koristiti s vanjskim OpenVPN klijentom. To ne čini BolehVPN idealnim izborom za povremene VPN pretplatnike, tako da neće biti naša najbolja VPN za Linux listu.

BolehVPN Killswitch

VPN poslužitelj ima nešto poput killswitch sa svojim načinom “zaključavanja” da onemogući vaš Internet ako izgubite VPN vezu, što možete omogućiti u području “postavke” klijenta. Željeli bismo razgovarati više o tome, ali osim posta na BolehVPN forumu koji objašnjava njegovu svrhu, malo je toga za nastaviti.

Očekuje se da DNS zaštita od curenja standardno dolazi s VPN-ovima, a BolehVPN ima postavku “omogućiti zaštitu DNS-a od curenja”. Nije omogućeno prema zadanim postavkama, što je čudno, ali dobro je što opcija postoji.

I vi dobivate zapisnik klijenta gdje se spremaju detaljni podaci o vezi, zajedno s vašim podacima. Tu je i područje za postavljanje VPN-a za rad putem proxy poslužitelja – HTTP ili SOCKS – ako radite u ograničenom mrežnom okruženju.

BolehVPN-Client-ServerStatus

Ako želite pronaći najbolji poslužitelj za vas, područje “status usluge” sadrži popis poslužitelja na koje se možete povezati i omogućuje vam ping svakog od njih. Ovakav test latencije može vam pomoći pronaći dobar poslužitelj za streaming ili igre, ali pronaći ćete i bolje opcije u našem najboljem VPN-u za uži izbor u igrama.

Podijeljenje tunela nije jedna od značajki BolehVPN-a, ali sličan rezultat možete postići odabirom poslužitelja s oznakom “proxied” i korištenjem postavki proxyja u bilo kojem softveru koji želite proći kroz VPN. O tome ćemo govoriti detaljnije kasnije.

Pregled značajki

BolehVPN Logowww.bolehvpn.net

Počinje od 370 $ svih planova

Općenito

Metode Plačanja
PayPal, kreditna kartica, plaćanje novca, mrežni bankovni prijenos

Prihvaća cryptocurrency
Bitpay

Istovremene veze
3

Podržava podijeljeno tuneliranje

Neograničena propusnost

Besplatna proba je dostupna
1 dan

Razdoblje povrata novca
14 dana

Količina poslužitelja u cijelom svijetu
78 poslužitelja u 12 zemalja

Okna za radnu površinu
Windows, MacOS

Mobilni OS
Android

Proširenja preglednika

Može se instalirati na usmjerivač

streaming

Može pristupiti Netflix US

Može pristupiti BBC iPlayeru

Može pristupiti Hulu

Može pristupiti Amazon Prime Video

sigurnosti

Vrste šifriranja
256-AES

Dostupni su VPN protokoli
OpenVPN, L2TP

Omogućeno pri pokretanju uređaja

Omogućuje bujicu

Pravila bez evidentiranja

Prošao DNS test propuštanja

Dostupan Killswitch

Uključen je zlonamjerni softver / blokator oglasa

podrška

Live Chat

Podrška putem e-pošte
24/7

Telefonska podrška

Korisnički forum

Baza znanja

cijena

Nema što prigovoriti kad su u pitanju cijene BolehVPN-a. U odnosu na ostale ružne patke VPN usluge, poput Astrill-a (pročitajte našu Astrill recenziju), BolehVPN ostaje na jeftinijem kraju mjesečne ljestvice.

Ako želite, možete iskoristiti jednodnevnu besplatnu probnu verziju, ali ograničenje veze bit ćete ograničeni na korištenje dva do tri poslužitelja. Sedmodnevni plan za 3,70 dolara korisnicima pruža priliku isprobati kompletnu uslugu uz malu naknadu. Raznolikost u cijenama mogućnosti je lijep dodir.

Paket od 30 dana, koji iznosi 9,99 USD mjesečno, nije loše cijene u odnosu na konkurenta poput CyberGhosta (pročitajte naš CyberGhost pregled). Kada tražite plaćanje za dulje razdoblje, CyberGhost i drugi davatelji usluga, poput Windscribe-a (pogledajte naš pregled Windscribe-a), bolje su vrijednosti.

Na primjer, godišnji plan Windscribe-a je 50 USD u usporedbi s gotovo 80 USD za BolehVPN. Uz to, Windscribe uključuje značajke kao što je blokiranje oglasa zbog jeftinije cijene. Možda želite usporediti cijene s drugim davateljima usluga u našim VPN recenzijama prije nego što donesete odluku.

Ako niste zadovoljni uslugom BolehVPN, dobijate 14 dana da zatražite povrat novca. To je manje od 30-dnevnog perioda povrata koji imate za ExpressVPN, ali više od sedam dana s TorGuardom (pročitajte TorGuard pregled). Dobili ste samo dva dana za probnu pretplatu, što uključuje sedmodnevni paket.

Možete platiti BolehVPN koristeći bitcoin i druge kripto valute, poput Dash i Litecoin, kao i PayPal i kreditnom karticom. BolehVPN razmatra povrat kripto-valute za svaki slučaj, uz primjenu troškova od 2 posto za administratora.

Dobivate iste značajke bez obzira na paket koji odaberete. Jedino ograničenje je ograničen broj poslužitelja u jednodnevnom suđenju. Možete imati tri istodobne veze (dakle tri uređaja istovremeno) s ovom uslugom, bez obzira na paket koji odaberete.

Jednostavnost korištenja

Jedno od najvećih upozorenja s BolehVPN-om je iskustvo kretanja po web stranicama i klijentima. Naručivanje usluge zahtijeva da se prvo registrirate, što je u redu, no pronalaženje stvari koje želite od tamo osjeća se izazovnijim nego što bi trebalo..

Nakon što registrirate račun i aktivirate ga, šaljete vas na područje računa zaostalog izgleda. Da biste kupili uslugu, morate “naručiti”. Postupak je jednostavan. Možete odabrati koji paket želite, odaberite način plaćanja, a zatim platite.

BolehVPN-site plaćanje

Prilikom registracije ne morate navesti podatke o sebi, već samo korisničko ime i zaporku. Još anonimni načini plaćanja, kao što je bitcoin, omogućuju vam da svoj identitet sačuvate dok plaćate.

Postoje veze za preuzimanje za Windows, macOS i Android klijente, kao i konfiguracijske datoteke za Linux i iOS. Klijent preuzima i instalira s malim poteškoćama, ali kao što je spomenuto, nije prilagođen početnicima.

Sučelje se osjeća povratno, a po mnogočemu je slično WiTopia personalVPN-u (pročitajte našu recenziju WiTopia personalVPN). Unatoč brojnim gumbima i ikonama, nije dostupno veliko prilagođavanje putem BolehVPN-a.

BolehVPN-Client-poslužitelji

Odjeljak glavne nadzorne ploče uključuje područje povezivanja s poslužiteljima, što je najvažniji dio klijenta. Kao što je spomenuto, konfuzno je odabrati za koji poslužitelj ići. Ništa u klijentu ne vodi vas, a jedina referenca na odabir poslužitelja koju bismo mogli pronaći na web mjestu je vodič za pomoć za OpenVPN veze.

Otkrivanje vodiča bilo je previše teško. Google je potražio neka od imena poslužitelja da bi pronašli relevantne informacije. Vodič je koristan, ali čudno je da nema istaknute veze do njega na području klijenta ili računa.

Postavke BolehVPN

Postoje dva glavna područja postavki klijenta: jedno za standardne postavke i jedno za postavke proxyja. Nažalost, nema mnogo toga za konfigurirati. Čini se da će odabir vašeg poslužitelja utjecati na vašu vezu više nego na odabir postavki.

Na primjer, „potpuno usmjereni“ poslužitelj će svoj promet preusmjeriti putem VPN-a, dok će vam „proxy-server“ trebati da konfigurirate svoj softver prije svega putem lokalnog proxyja. To je, na neki način, slična značajka podijeljenog tunela koju biste dobili s drugim uslugama.

BolehVPN-Client-postavke

Gledajući kroz područja postavki nijedna od opcija nije unaprijed omogućena. Za opcije poput DNS zaštite od curenja, koja bi trebala biti najmanji minimum koji očekujete od VPN-a, ovo je čudan izbor i preporučujemo da ga prvo omogućite ako koristite BolehVPN.

Ostala područja, kao što je područje “statusa usluge”, samo po sebi objašnjavaju, omogućujući vam da provjerite da li se poslužitelji prikazuju i dajući vam ideju o njihovoj kašnjenju s vaše lokacije pomoću testa pinga.

BolehVPN bi se mogao oprostiti zbog lošeg dizajna sučelja ako bi korisnici lako razumjeli što učiniti. Pomaganje korisnicima u odabiru pravog VPN poslužitelja trebaju biti kruh i maslac svake usluge.

Dobro je što BolehVPN nudi vodiče za pomoć koji objašnjavaju odluke servera korisnicima, ali njih je teško pronaći, a to stvarno smanjuje jednostavnost upotrebe. Bilo bi bolje ako je usluga uključivala veze do njih unutar klijenta ili je linkove do ovih vodiča istaknuo na njihovoj web lokaciji.

Ubrzati

Brzina nije nešto što BolehVPN oglašava, ali fer je reći da nitko ne želi ići s sporom VPN uslugom. Da bismo vidjeli koliko je uspješan, izveli smo testove brzine na pet njegovih poslužitelja kako bismo izmjerili brzinu prijenosa, brzinu preuzimanja i kašnjenje u odnosu na našu nezaštićenu vezu u Velikoj Britaniji. Rezultati su u nastavku.

Lokacije: Ping (ms) Preuzimanje (Mbps) Učitavanje (Mbps)
Nezaštićeno (UK)1329.025.36
Nizozemska1827.395.02
NAS.14221.914.27
Kanada10621.154.25
Singapur17924.093.20
Japan3399.501.85

Na većini poslužitelja s kojima se možete povezati ima se njihova lokacija identificirana po zemlji, a ne gradu. S obzirom na to da BolehVPN ne reklamira svoju brzinu, iznenadili smo se da su se serveri koje smo testirali, s izuzetkom Japana, približili brzini preuzimanja i prijenosa nezaštićene veze.

Latencija je pala, kao što možda očekujete, dalje od britanskih poslužitelja. Nizozemska je bila gotovo identična, dok su se sjevernoamerički i azijski poslužitelji kretali u stotinama milisekundi.

Latencija čini BolehVPN slabim igračkim VPN-om, ali iznadprosječne brzine mogu ga učiniti suparnikom među najbržim VPN uslugama na tržištu. Brzo se povezuje, a zbog njezinih performansi dobar je izbor ako tražite najbolji VPN za bujice.

sigurnosti

Sigurnost je jedna od prvih riječi koje vidite na web stranici BolehVPN. S obzirom na svoje podrijetlo iz Malezije, koja ima pomalo raznolik pogled na slobodu govora, ona govori kada je u pitanju sigurnost. Naš najbolji vodič za VPN za Maleziju upoznaje se sa specifičnostima cenzure te zemlje.

BolehVPN preporučuje upotrebu OpenVPN-a, koji je, kako objašnjava naš sigurnosni vodič za VPN, jedan od najsigurnijih VPN protokola. L2TP je također dostupan, ali čini se da je ograničen na mobilne korisnike.

Ne postoji opcija izbora vrste OpenVPN enkripcije koju koristite kada se povežete putem klijenta, ali web mjesto oglašava AES 256-bitnu enkripciju. Ako vam se to sviđa, pročitajte naš opis šifriranja.

Određeni poslužitelji, poput onih s oznakom “ogrtač”, dizajnirani su tako da vam pomognu pobijediti internetsku cenzuru u Kini, Iranu i drugim zemljama (pročitajte naše najbolje VPN usluge za kineski vodič). Značajke poput „lock down“ prekidača za ubrizgavanje dostupne su i za pomoć korisnicima ako su zabrinuti zbog propuštanja identiteta dok su povezani.

Zaštita od propuštanja DNS-a uključena je kao opcija, a usluga je prošla naše testove kada smo potražili curenja IP-a, WebRTC-a i DNS-a. Iako nije bila omogućena zaštita od propuštanja DNS-a, naša veza još uvijek nije propuštala. Ta će postavka vjerojatno biti za određene poslužitelje, poput proxy poslužitelja.

Raznolikost sigurnosnih opcija lijep je, iako zbunjujući, BolehVPN. Odlično je što postoje serveri za građane u ograničenim zemljama, ali bilo bi bolje kada bi te informacije bile lakše dostupne.

Privatnost

Prije kupnje VPN-a, trebali biste pogledati njegovu politiku privatnosti. To je ono što smo učinili s BolehVPN-om, i svidjelo nam se ono što smo pronašli većinom.

Prvo, web mjesto ima kanarinski nalog, što je genijalan način za upozoravanje korisnika ako se posluži pravni postupak koji se ne može prijaviti. Ako se kanarinac ukloni, korisnici mogu pretpostaviti da su mu tvrtke poslužile pravne dokumente koje ne može prijaviti.

To je dobar znak da tvrtka ozbiljno shvaća privatnost. Kako bi se potvrdilo, web stranica izvješćuje da poduzeću ili bilo kome povezanom s tim tvrtkama nikada nije služio pretres, nalog ili zaplijenu.

BolehVPN-site-Pravila

Web stranica također ne bilježi korisničke podatke, u skladu s pravilima o privatnosti. Jedina iznimka od toga je ako usluga registrira “neobičnu aktivnost”, gdje zadržava pravo omogućiti zapisnicima u kratkom vremenu da pronađe i ukine korisnikov pristup.

BolehVPN kaže da se on koristi samo kao “krajnje sredstvo”, a dogodio se samo “nekoliko puta” od osnivanja tvrtke. Bilo da ga koristite, poziv je na prosudbu. Uključivanje kanarinca i snažna formulacija o rijetkosti takve vrste aktivnosti sugeriraju da je tvrtka ozbiljna prema privatnosti korisnika.

Tvrtka koja stoji iza BolehVPN-a, BV Internet Services Limited, osnovana je na Sejšelima, koji ima neke od najboljih zakona o privatnosti u oblaku na svijetu zahvaljujući zakonima koji jamče privatnost i zaštitu podataka..

Web stranica također jasno pokazuje da djeluje izvan autoriteta nacija za podjelu inteligencije Five Eyes (Velika Britanija, Sjedinjene Države, Australija, Kanada i Novi Zeland), od kojih nijedna nema najbolji ugled u pogledu poštivanja privatnosti korisnika.

Iako bi mogućnost “posljednjeg prikupljanja” seča mogla biti zabrinjavajuća, BolehVPN ulaže velike napore da dokaže kako je ozbiljna u privatnosti. Ipak, ako je to dovoljno da vas zaustavi, možda biste trebali potražiti alternativnog davatelja usluga, poput savršene privatnosti (pročitajte naš savršeni pregled privatnosti).

Performanse struje

Nije svaki VPN sposoban za strujanje sadržaja s većih stranica za streaming poput Netflixa ili BBC iPlayera, ali BolehVPN se jako potrudio da to učini..

Nekoliko BolehVPN-ovih poslužitelja navedeno je kao streaming-friendly pod oznakama “surfanje / streaming”, “geo” i “BolehFlix”. Testirali smo njihov odabir i otkrili da je iskustvo loše.

Neki se poslužitelji, poput “geo” poslužitelja, jednostavno ne bi povezali. Drugi, poput poslužitelja “BolehFlix”, zahtijevali su od nas da promijenimo svoje DNS postavke radi povezivanja. To smo pokušali, i iako je web stranica Netflix prikazivala američki sadržaj, ništa se od toga neće reproducirati.

Poslužitelji “surfanja / streaminga” nisu bili ništa bolji. Nijedan od poslužitelja koje smo pokušali nije nam omogućio strujanje sadržaja putem Netflixa, pa ako tražite najbolji VPN za Netflix, potražite drugdje.

BolehVPN-iPlayer-blokiranih

Napravili smo sličan test poslužitelja u Velikoj Britaniji kako bismo prosudili je li moguće strujanje sadržaja s BBC iPlayera. Budući da se ovaj pregled odvijao iz Velike Britanije, BBC iPlayer streaming funkcionira bez VPN veze, ali nakon što smo se povezali putem bilo kojeg od poslužitelja sa sjedištem u Velikoj Britaniji, dobili smo upozorenje o svojoj lokaciji i nismo mogli strujati.

Ako želite gledati najbolje što BBC može ponuditi, morat ćete pogledati jedan od najboljih VPN-ova za BBC iPlayer, poput VyprVPN (pročitajte našu recenziju VyprVPN)..

Jasno je da je BolehVPN pokušao biti prijateljski na streaming, ali to jednostavno nije uspjelo. Poslužitelji koje smo pokušali nisu u mogućnosti strujati ili se nismo mogli povezati s njima.

Lokacije poslužitelja

Zemljopisno širenje nije jedna od najjačih tačaka BolehVPN-a. Odabir je samo 12 zemalja, što je mali iznos, a poslužitelji su koncentrirani u Europi i Sjedinjenim Državama, a nekoliko ih je u Aziji.

U Africi i Južnoj Americi nema poslužitelja. Ne postoji ni jednostavan i konačan popis poslužitelja, ali brojali smo 78 na padajućem popisu klijenta. Samo su neki od njih bili u mogućnosti u potpunosti “usmjeriti” VPN veze.

Teško je odabrati lokacije poslužitelja u svojoj zemlji zbog neuobičajenog sustava imenovanja koji BolehVPN koristi. To može biti dizajn, s obzirom na njihovo slabo širenje.

Raznolikost nije riječ koju možemo primijeniti na BolehVPN, pa ako vam je to važno, pogledajte alternative, poput HideMyAss (pročitajte naš HideMyAss pregled), koji ima poslužitelje u 190 zemalja.

Služba za korisnike

BolehVPN ima nekoliko opcija za korisničku uslugu koje korisnici mogu iskoristiti. Možete koristiti chat chat koji se nalazi na dnu svake stranice kako biste razgovarali sa savjetnikom ili zabilježili kartu za podršku.

Postoji i služba za pomoć s člancima koji se podržavaju i aktivni forum za korisnike gdje možete komunicirati s osobljem i drugim korisnicima. Postoji odjeljak posvećen instaliranju klijenata ili postavljanju vašeg računala na rad s određenim poslužiteljima, poput DNS poslužitelja za “BolehFlix”, također.

Vodiči za instalaciju su detaljni i uključuju korisne snimke zaslona. Služba pomoći korisnicima omogućuje postavljanje pitanja izravno osoblju, tako da je u osnovi to drugi forum, ali postoje i posebno napravljeni članci članova osoblja koji će vam objasniti uobičajene probleme i probleme.

BolehVPN-podrška-poruka

Odlučili smo testirati službu za korisnike BolehVPN-a slanjem upita svom timu kao ulaznica za podršku. Zatražili smo pojašnjenje o nekoliko stvari:

 • Ima li BolehVPN podijeljeno tuneliranje?
 • Koliki je broj dostupnih poslužitelja?
 • Mora biti postavka zaštite DNS-curenja u aktivnim postavkama klijenta?

BolehVPN je trebalo nekoliko dana da nam se vrati, ali odgovorio je na naša pitanja. Ako naiđete na probleme, tim za podršku trebao bi biti u mogućnosti pomoći, a ako to ne uspijete, za pomoć možete nazvati forum za podršku.

Presuda

S čvrstim brzinama i fokusom na privatnost, BolehVPN je u redu VPN, ali je sasvim u redu. U prošlosti smo ga hvalili zbog njegove sposobnosti streaminga Netflixa i ostalih streaming usluga, ali učinili su korak unatrag i to više nije moguće.

To je brzo, ali izbor poslužitelja je previše ograničen u usporedbi s uslugama velikog imena kao što je ExpressVPN koji ima daleko više značajki i poslužitelja po nižoj cijeni.

Ohrabruje snažna usredotočenost tvrtke BolehVPN na sigurnost i privatnost, ali pravila „evidentiranja u hitnim slučajevima“ mogu najozbiljnije korisnike privatnosti zatražiti da potraže negdje drugdje. Cijene su konkurentne, ali ne i najbolje na tržištu.

Gdje se BolehVPN bori u načinu na koji se predstavlja na svojoj web stranici i u klijentu. Jednostavno nije za korištenje, što će početnike ugasiti. Loše promišljen popis poslužitelja teško je dešifrirati, a klijent izgleda zastario.

Jasno je da BolehVPN želi ciljati više ljudi: streamare, disidente i privatnost. Ne služi nikome od njih posebno dobro, ali ako tražite dovoljno brz VPN i sjedište ste u Europi ili Sjedinjenim Državama, više je nego adekvatno.

Imate li iskustva s BolehVPN-om? Smatrate li da je ovaj pregled prestrog? Pošaljite nam svoje komentare u komentarima u nastavku, i hvala vam na vašem vremenu.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map