Phantom VPN pregled – ažurirano 2020

Phantom VPN pregled

PhantomVPN je od iste tvrtke koja je napravila Avira antivirus i sjajan je primjer da se morate pridržavati onoga u čemu ste dobri. Iako je PhantomVPN prilično jednostavan za korištenje, njegova brzina, korisnička usluga i iznad svega pravila o privatnosti trebali bi vas držati podalje.

najbolje-VPN-recenzije

Phantom VPN usluga je virtualne privatne mreže koju pruža ista tvrtka koja pokreće Avira Antivirus. Ako vas zanima taj program, pogledajte ovaj pregled u našoj recenziji Avira.

Phantom VPN ima određene prednosti, uključujući korisničko sučelje i čvrstu sigurnost, ali njegove slabosti su osakaćene njegovim potencijalom da bude jedan od najboljih. Mala brzina, loša politika privatnosti i užasna korisnička usluga ometaju doživljaj.

Čini se da je Phantom VPN usmjeren na ljude koji ne znaju puno o VPN-ima i žele nešto što mogu postaviti i zaboraviti. Taj pristup dolazi odakle dolaze i njegove snage i slabosti. Jednostavnost po cijenu korisničke kontrole je trgovina koju su neki spremni napraviti, pa ako to zvuči poput vas, možda bi bilo vrijedno pogledati Phantom VPN kod nas.

U skladu s tim, naš omiljeni VPN, ExpressVPN, nudi sličan dizajn postavi i zaboravi, zadržavajući puno više funkcionalnosti i izvrsne brzine. Pročitajte naš ExpressVPN pregled da biste saznali više o njemu.

prednosti & nedostaci

Alternativa za Phantom VPN

Značajke

Kada su u pitanju značajke, Phantom VPN je impresivan. Dostupna je na Windows-u, macOS-u, iOS-u i Androidu. Tu je i proširenje preglednika Chrome za jednostavniju upotrebu u vašem pregledniku, iako ga nećemo pretvoriti u naš najbolji VPN za Chrome komad. Nažalost, izgleda da ne postoji način da se postavi na usmjerivač, što otežava zaštitu svih uređaja.

Phantom VPN može se konfigurirati za pokretanje pri pokretanju i ima killswitch. Killswitch blokira sav promet ako se izgubi veza s VPN-om, ali dostupan je samo u verziji Pro, tako da nemojte očekivati ​​da ćete ga koristiti ako se namjeravate prijaviti na besplatnu verziju. Svi koji bi mogli upotrebljavati VPN torent ili su u zemlji s internetskom cenzurom, trebali bi izbjegavati besplatnu verziju.

Tu je i značajka u postavkama koja automatski može blokirati zlonamjerne web lokacije i sadržaje. Djeluje bolje nego PureVPN-ov „filtar za zlonamjerni softver“, o kojem možete pročitati u našoj recenziji PureVPN, ali daleko je od savršenog. Iako je bolje nego ništa, pozivamo vas da uzmete nešto iz našeg najboljeg antivirusnog softverskog vodiča.

Jedna značajna značajka kojoj nedostaje Phantom VPN je podijeljeno tuneliziranje. Podijeljeno tuneliranje omogućuje vam odlučiti koji će se programi povezati putem VPN-a i koji će raditi na normalnoj nezaštićenoj vezi. Ako vas ta značajka zanima, predlažemo da pogledate našu recenziju StrongVPN ili se prijavite za ExpressVPN.

Pregled značajki Phantom VPN-a

Phantom VPN Logowww.avira.com

Počinje od 563 dolara mjesečnoSvi planovi

Općenito

Metode Plačanja
PayPal, kreditna kartica

Prihvaća cryptocurrency

Istovremene veze
Neograničen

Podržava podijeljeno tuneliranje

Neograničena propusnost
Samo na Pro planu

Besplatna proba je dostupna

Razdoblje povrata novca
30 dana

Količina poslužitelja u cijelom svijetu
36

Okna za radnu površinu
Windows, MacOS

Mobilni OS
Android, iOS

Proširenja preglednika
Krom

Može se instalirati na usmjerivač

streaming

Može pristupiti Netflix US

Može pristupiti BBC iPlayeru

Može pristupiti Hulu

Može pristupiti Amazon Prime Video

sigurnosti

Vrste šifriranja
256-AES

Dostupni su VPN protokoli
OpenVPN

Omogućeno pri pokretanju uređaja

Omogućuje bujicu

Pravila bez evidentiranja

Prošao DNS test propuštanja

Dostupan Killswitch
Samo za profesionalce

Uključen je zlonamjerni softver / blokator oglasa

podrška

Live Chat

Podrška putem e-pošte
Samo za profesionalce

Telefonska podrška
Samo za profesionalce

Korisnički forum

Baza znanja

cijena

Ako želite isprobati VPN ili želite da se jednostavno koristi jer ga ne namjeravate puno prekinuti, Phantom VPN nudi besplatni plan ograničene propusnosti koji bi mogao biti za vas. Ako posjetite web-lokaciju Avire i preuzmete Phantom VPN, mjesečno možete dobiti 500 MB podataka. Ako se prijavite za račun, limit se povećava na 1GB.

U usporedbi s drugim besplatnim VPN uslugama, to je mala količina podataka. Windscribe nudi 2 GB mjesečno i povećava ga na 10 GB ako unesete svoju adresu e-pošte i prijavite se. Ovu kapicu možete još više povećati u zamjenu za dovršavanje zadataka, poput tweetanja o Windscribe-u jednom mjesečno. Ako vas zanima besplatni plan, pročitajte našu recenziju Windscribe.

Međutim, postoje značajke kojima besplatni plan nema pristup. Na primjer, ne možete koristiti killswitch. Uz to, od Avire nema podrške za korisnike koji ne plaćaju kupce.

Što se tiče plaćenih planova, na Avirovoj web stranici postoje tri mogućnosti. Oni uključuju mjesečnu pretplatu, mjesečnu pretplatu samo za mobilne uređaje i godišnju pretplatu. Svi oni imaju neograničenu propusnost i neograničene veze. I oni imaju konkurentne cijene.

Avira prihvaća kreditne kartice i PayPal za plaćanja, ali ne uzima bitcoin ili bilo koji drugi oblik kripto valute. Postoji i politika povrata od 30 dana, ali čini se da postoje problemi oko vraćanja novca (još uvijek čekamo).

Iako je cijena za Phantom VPN fer, daleko je od najboljeg vani. Ako tražite pristupačni VPN koji ćete koristiti mjesečno, pročitajte našu recenziju privatnog pristupa internetu. PIA ima izvrsne cijene na kratkoročne planove, a također prihvaća mnoge oblike kripto-valute.

S druge strane, ako tražite VPN koji vam omogućuje prijavu na dulji vremenski period, idite na našu NordVPN recenziju. NordVPN nudi dvogodišnje i trogodišnje planove po konkurentnim cijenama.

Jednostavnost korištenja

Phantom VPN je jednostavan za korištenje, ali upada u zamku da nudi uslugu pristupačnosti po cijenu korisničke kontrole. Klijentovo sučelje izgleda čisto i prikazuje najvažnije informacije u lako čitljivom obliku.

Ako koristite besplatni plan, on vam govori koliko je podataka upotrebljeno u postotku i kao točan broj. Ispod toga piše da li ste povezani i s kojom se lokacijom povezujete.

Phantom-VPNClient

Klikom na naziv zemlje na koju se povezujete možete otvoriti izbor mjesta poslužitelja. Popis je pod abecednim redom, prikazuje zastavu svake zemlje pored naziva i ima funkciju pretraživanja.

Vrijeme pinga na poslužitelju prikazano je s desne strane imena zemlje, što je ugodan dodir prilikom pregledavanja poslužitelja koji se koristi. Ono što nije lijepo je da, s izuzetkom američkih poslužitelja, popis ne govori u kojem se gradu poslužitelj nalazi. Umjesto toga, prikazuje samo zemlju.

PhantomVPN-poslužitelji

Klikom na zupčanik u gornjem desnom klijentu klijenta, možete doći do detaljnijih postavki VPN-a. Izbornik postavki je anemičan. To uključuje još jedan način promjene lokacije veze, izbornik za odabir WiFi veza koje će automatski upotrebljavati VPN i nekoliko preklopnih sklopki.

PhantomVPN-postavke

Prekidači uključuju opcije za killswitch, zlonamjerno blokiranje web mjesta i automatski pokretanje VPN-a pri pokretanju. Nažalost, čini se da ne postoji način da se promijeni šifriranje ili protokol koji koristi VPN, o čemu ćemo detaljnije razgovarati kada dođemo do odjeljka “sigurnost”..

Ubrzati

Prvo veće zavijanje u oklopu Phantom VPN-a dolazi kad se gleda brzina. Kada na klijentu pritisnete “osiguraj moju vezu”, veza može potrajati od 10 do 30 sekundi. U nekim slučajevima klijent može potrajati više pokušaja prije nego što uspije uspostaviti vezu.

Mjesto: Ping (ms) Preuzimanje (Mbps) Učitavanje (Mbps)
Nezaštićeno (Virginia, Sjedinjene Države)1972.215.95
New York City2453.525.32
Ujedinjeno Kraljevstvo16853,44.68
Švicarska12356.785.12
Japan2301.931.89
Brazil16249.544.9

Jednom kada se uspostavi veza, brzine Phantom VPN-a nisu impresivne. Počevši od New Yorka, koji je udaljen 400 kilometara od mjesta testiranja, vrijeme pinga nije bilo loše i brzine su bile približno ono što smo očekivali. Unatoč relativno kratkoj udaljenosti, izgubila se oko četvrtine naše brzine preuzimanja.

Vidjeli smo značajno povećanje vremena pinga na europskim poslužiteljima, što je za očekivati ​​s udaljenijim vezama, ali minimalno usporavanje brzina preuzimanja. Međutim, došlo je do blagog pada brzine prijenosa.

Pri korištenju japanskog poslužitelja naišli smo na znatno povećanje vremena pinga i dramatičan pad brzine preuzimanja. Naša veza kretala se od oko 72 megabita u sekundi do oko 2 Mbps. To je otprilike 97-postotni pad performansi, što je neprihvatljivo, čak i uz značajnu udaljenost između nas i poslužitelja..

Napokon, isprobali smo poslužitelj u Brazilu i on je imao lošiji rezultat od švicarskih ili britanskih poslužitelja, ali ne tako loše kao u Japanu. Sve u svemu, brzina koju nudi Phantom VPN je loša.

Ako tražite bržu vezu, pogledajte naš najbrži VPN članak i provjerite naš najbolji VPN za članak o igrama ako želite nakon stvarno niskog pinga.

sigurnosti

Phantom VPN pokriva mnoge važne osnove kada je riječ o sigurnosti, ali korisniku ne daje mnogo opcija za njegovo konfiguriranje. Postoji prekidač za ubijanje, ali dostupan je samo korisnicima koji plaćaju VPN se također može postaviti pri pokretanju, osiguravajući da je vaša veza uvijek sigurna i može automatski blokirati potencijalno zlonamjerne web stranice.

Uz to, klijent ne nudi opcije kada su u pitanju protokoli i šifriranje. Oni su određeni za vas i ne mogu se mijenjati. Njegovi su odabiri vrhunski.

Za šifriranje VPN koristi 256-bitni AES koji je praktički nemoguće probiti. Trebalo bi proći moćno superračunalo milijarde godina. Ako želite znati više o šifriranju, pročitajte naš opis enkripcije.

Što se protokola tiče, Phantom VPN koristi OpenVPN, koji je siguran i standard za većinu pružatelja usluga. OpenVPN također nudi dobre brzine, ali čini se da Phantom VPN nije mogao to iskoristiti. Ako želite znati više o VPN protokolima, pogledajte našu kvar VPN protokola.

Iako vam Phantom VPN ne dopušta da odaberete razinu šifriranja ili protokola koji vaša veza koristi, one koje bismo prisilili na vas su one koje bismo većini ljudi preporučili. To je rečeno, ako tražite siguran VPN koji nudi veću korisničku kontrolu nad vrstama protokola i šifriranja, pročitajte našu recenziju VyprVPN.

Nažalost, Phantom VPN nije VPN za probijanje kroz Kineski veliki vatrozid. Ako živite u Kini, važno je koristiti sigurnu VPN da biste osigurali svoju sigurnost. Predlažemo da pogledate naše najbolje VPN usluge za Kinu da biste pronašli bolje mogućnosti.

Privatnost

Aviraina politika privatnosti započinje riječima “kada koristimo naše proizvode i usluge, prikupljamo i obrađujemo osobne podatke na raznim točkama.” To bi trebalo podići crvenu zastavu za sve koji su zabrinuti zbog privatnosti.

Što se tiče Phantom VPN-a, Avira kaže da se ne prikupljaju informacije koje stranice posjetite i koje usluge koristite na mreži. To je dobro, ali politika privatnosti kaže da se u njemu čuvaju osobni podaci o tome tko je instalirao softver. Avira također prikuplja podatke na web mjestu putem kolačića i drugih načina.

Ti podaci su “uglavnom” anonimni, u skladu s politikom privatnosti, ali izričito je navedeno da neke informacije prikupljene na web mjestu i tijekom instalacije i postupka postavljanja računa osobno identificiraju.

U politici privatnosti navodi se da se informacije dijele s mnogim trećim stranama. Popis trećih strana duga je i podijeljen je u sedam kategorija. Povrh toga, kategorije su nejasne i uključuju stvari poput “zaposlenika (unutarnjih i vanjskih)”.

U ugovoru o licenci za krajnjeg korisnika i politici privatnosti također se nalazi nekoliko mjesta na kojima se navodi da će Avira odgovarati na pravne obavijesti, uključujući i obavijesti o navodnom kršenju autorskih prava. Ako tražite VPN s strogim pravilima o privatnosti, pogledajte naš pregled CyberGhost.

Performanse struje

Performanse struje još su jedna slaba točka Phantom VPN-a. Bilo je neučinkovito u probijanju kroz otkrivanje vatrozida. Netflix, BBC iPlayer i Amazon Prime Video uspjeli su zaustaviti naše pokušaje gledanja stranih sadržaja.

Ako pokušavate pronaći dobar način za gledanje sadržaja s BBC-a, pogledajte naš najbolji VPN za krug BBC iPlayera. Ako je sadržaj Netflixa ono što tražite, pročitajte naš članak o tome kako pobijediti Netflix VPN zabranu.

Budući da servisi za streaming velikog imena nisu mogli funkcionirati, isprobali smo neke neplaćene usluge da vidimo kakva je kvaliteta streaminga. Na YouTubeu se video učitao gotovo odmah i zadani je 720p. Video se odigrao bez problema i nije bilo prekida.

Twitch je bio drugačija priča. Kad smo pokušali pokrenuti potok, trebalo nam je oko sedam sekundi da prođemo i zadane vrijednosti do 720p. Zatim je promuklo i trebalo je puhati svakih nekoliko sekundi. U osnovi je bio nedostižan. Potok je također bio zrnat, iako je rečeno da je bio u 720p.

Lokacije poslužitelja

Phantom VPN nudi 36 poslužitelja koji su dovoljno rašireni da pokriju većinu potencijalnih kupaca. Poslužitelji postoje u Sjevernoj Americi, Južnoj Americi, Europi i Aziji. Nažalost, u Africi nema poslužitelja.

Trideset i šest poslužitelja je mali broj koji čini poslužitelje skloni sporima kada su pod opterećenjem. To bi moglo objasniti značajno niže brzine koje smo vidjeli prilikom povezivanja s japanskim poslužiteljem tijekom testiranja brzine.

NordVPN je davatelj koji ima tisuće poslužitelja koji pokrivaju mnoge lokacije širom svijeta. Ako vas zanima VPN s većine lokacija, idite na našu recenziju HideMyAss. HideMyAss ima na raspolaganju više od 200 lokacija, što olakšava pronalaženje brzog poslužitelja bez obzira gdje se nalazite.

Služba za korisnike

Avirina korisnička usluga graniči s nepostojećom. Ako niste na plaćenom planu, nema načina da dobijete podršku. Ne postoji chat uživo, a kao što je spomenuto, možete se obratiti podršci putem e-pošte samo ako ste na plaćenom planu ili imate neku drugu Avirinu uslugu.

PhantomVPN-Podrška

Avira tvrdi da njegove telefonske linije rade 24 sata dnevno, ali uobičajeno je nazvati i dobiti poruku “ova linija trenutno ne radi”. E-adrese također ponekad ostaju bez odgovora ili potraju više dana da biste dobili odgovor.

Baza znanja sadrži osnovne često postavljana pitanja (FAQ) i kratke vodiče koji pokazuju kako instalirati i postaviti VPN. Postoji i nešto poput korisničkog foruma na kojem možete postavljati pitanja i potencijalno dobijati odgovore. Pretraživanje je lako, ali češće nego ne. vidite postove na koje nemate odgovora ili se svi odgovori žale na slične probleme bez ikakvog rješenja.

Presuda

Phantom VPN smatra se da je usmjeren prema ljudima koji traže jednostavnost. Ako tražite VPN, možete pokrenuti bez brige o postavkama, to bi mogla biti pristojna opcija.

U skladu s tim, postoje veliki nedostaci koje Phantom VPN treba ispraviti ako želi biti suparnik s sličnim ExpressVPN i NordVPN. Nedostaju brzine i broj poslužitelja, politika privatnosti je neprihvatljiva, a korisnička usluga je arogantna. VPN također nije u mogućnosti proći kroz otkrivanje proxyja.

Ako se pitate gdje krenuti odavde i koji VPN-ovi rade nešto bolje, pogledajte naš najbolji VPN pregled.

Što mislite o Phantom VPN-u? Slažete li se s našom procjenom? Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map