Norton Secure VPN pregled – Ažurirano 2020

Norton Secure VPN pregled

Norton Secure VPN dio je šire obitelji Norton tvrtke Symantec. To je u redu VPN, ali dolazi s ograničenom prilagodljivošću, kao i nekim manjim problemima s programima. Totalnim se početnicima to može svidjeti, ali iskusniji korisnici to vjerojatno neće. Pročitajte našu cjelovitu Norton VPN recenziju da biste saznali zašto.


najbolje-VPN-recenzije

Symantec, tvrtka koja stoji iza Nortona, dugo je bila u sigurnosnoj igri osobnih računala, a poboljšavala se od mračnih dana kada je bio otečen i teško ukloniti 90-ih. Kao što pokazuje naša provjera Norton Security-a, kažemo puno dobrih stvari o tvrtki kada to shvati kako treba. Isto vrijedi i za njegov VPN proizvod, Norton Secure VPN, ranije Norton Wifi privatnost.

Ocjenjujemo Norton Secure VPN prema vlastitim zaslugama, što znači da provodi cjelovit pregled kako bismo otkrili prednosti i nedostatke. Testirat ćemo ga zbog brzine i sigurnosti, kao i provjeriti njegovu zaštitu privatnosti. Također ćemo pogledati performanse streaminga, korisničku podršku, jednostavnost upotrebe i broj poslužitelja prije nego što donesemo presudu.

Norton Secure VPN dizajniran je za jednostavnost, ali to dolazi s ograničenom prilagodbom. Da li je to dobro, ovisi o vama. Brz je i ušao je u Netflix u redu, ali postoje prepirke, uključujući bug-klijenta, ograničen izbor države i zabrinjavajuću politiku privatnosti.

Ako tražite najbolji VPN, ExpressVPN bi mogao biti bolji, kao što pokazuje naša ExpressVPN recenzija.

Sjever-račun-Area

Sjever-Chat-podrška-A

Sjever-Client-Connected

Sjever-Client-Splash

Sjever-site-Splash

prijašnji

Sljedeći

prednosti & nedostaci

Značajke

Norton Secure VPN nije usluga za one koji žele odabrati protokole šifriranja ili prilagoditi svoje VPN iskustvo. Ako to tražite, uzmite u obzir NordVPN. Pročitajte našu NordVPN recenziju da biste saznali više o njoj.

Sjever-Client-Connecting

Norton Secure VPN nema mnogo toga za ponuditi kada su u pitanju značajke, a čini se da je to dizajn. Postoje klijenti za iOS, Android, Windows i macOS, ali ne postoji Linux klijent.

VPN protokol i izbor šifriranja također nisu potrebni. Norton Secure VPN na svojoj web lokaciji ili u klijentu ne govori koji protokol koristi za VPN veze. Ne možete prilagoditi taj protokol niti odabrati razinu šifriranja na vašoj vezi.

Jedina značajka koja se ističe uz Norton Secure VPN je praćenje oglasa. Prema Nortonu, to je značajka privatnosti koja blokira ciljane oglase dok pregledavate web. Aktivira se prema zadanom kada se povežete s poslužiteljem, ali to možete isključiti prekidačem na klijentu.

Norton-Client-postavke

Automatsko povezivanje i odabir automatskog poslužitelja također su omogućeni prema zadanim postavkama. Čini se da je, opet, dizajnirano tako da pomogne da VPN iskustvo postane neprimjetno. Norton Secure VPN obeshrabruje interakciju.

Takav ograničeni skup značajki stavlja Norton Secure VPN u istu ligu kao i KeepSolid VPN Lite, kao što pokazuje naša recenzija KeepSolid VPN Lite. Poput tog pružatelja usluga, Norton Secure VPN isključio je značajke radi jednostavnosti, pružajući u cjelini prilično osnovnu uslugu.

Za VPN korisnike koji se samo žele zaštititi kada se povežu s WiFi-om svog kafića, to je u redu. Korisnicima napajanja ili drugima koji očekuju tipične VPN značajke, poput killswitch, to će biti isključeno, posebno kada većina usluga navedenih u našim VPN recenzijama nudi mnogo više.

Da bismo ponovno dodali predbilježbu, Norton Secure VPN ne nudi napredne značajke izvan blokatora praćenja oglasa. Usluge poput Windscribe-a (pročitajte našu recenziju Windscribe) nude standardno blokiranje oglasa, tako da nije značajka izdvajanja..

Norton Secure VPN jednako je jednostavan kao što se dobija. Naša bi VPN knjižnica mogla biti dobro mjesto za početak pretraživanja ako vam treba usluga koja nudi više. Ako imate Windows, pogledajte i najbolji vodič za VPN za Windows.

Pregled značajki Norton Secure VPN-a

cijena

Iako je Norton Secure VPN lagan u značajkama, podjednako je i trošak. Po cijeni od 4,99 USD mjesečno za najjeftiniji mjesečni paket, to je gotovo polovica cijene nekih od njegovih konkurenata na vrhu polica, kao što je CyberGhost (pročitajte našu recenziju CyberGhost).

Paket cijena za Norton Secure VPN određuje se po dva kriterija: broju uređaja koje želite koristiti i želite li plaćati godišnje ili mjesečno.

Norton Secure VPN nudi pretplatničku politiku povrata za 60 dana za pretplatnike svojih godišnjih paketa, ali to se jamstvo ne proširuje na one koji ih kupuju na mjesečnoj osnovi.

Cijene su jeftine, a pretpostavljamo da su zbog set značajki Norton Secure VPN i zbog toga što se koristi kao ulazna točka za skuplje Norton proizvode. Mogućnost instaliranja na do 10 uređaja za manje od 10 dolara mjesečno je impresivno i GooseVPN ih može pobijediti samo brojčano (pročitajte našu recenziju GooseVPN).

Ako tražite VPN koji dopušta mnoge uređaje, Norton Secure VPN povoljno se uspoređuje s uslugama na našem najboljem popisu VPN-a za više uređaja.

Jednostavnost korištenja

Kao što je spomenuto, Norton je krenuo u jednostavan pristup s Norton Secure VPN-om. Nije osmišljeno kao složeno, već je umjesto toga rješenje za instaliranje i pokretanje za ljude koje ne zanima mnogo izbora.

Norton plaćanje-zaslon

Registriranje za Norton Secure VPN jednostavno je. Vi odaberete svoj paket i prolazite kroz postupak plaćanja, tijekom kojeg morate stvoriti Norton račun.

Prije registracije prisiljeni ste predati svoje ime i broj mobitela, koji predstavljaju osobne identifikacijske značajke. Pojedincima koji se bave privatnošću bolje bi se pružila usluga poput TorGuarda (pročitajte našu TorGuard recenziju.)

Nakon što se registrirate i platite, dobit ćete e-poštu s uputama o preuzimanju klijenta, uz izravnu vezu. Instalacija je jednostavna. Potrebno je samo nekoliko klikova da klijent bude spreman.

Sjever-Client-Prijava

Prijavljivanje je jednostavno. Sve što trebate je vaša e-pošta i zaporka. Nakon što se prijavite, klijent će vas automatski povezati s odabranim poslužiteljem.

Norton klijent

Tri su glavna područja kod klijenta. Odjeljak “siguran VPN” prikazuje vašu trenutnu IP adresu i lokaciju uz malu kartu i pruža gumb koji vam omogućuje brzo povezivanje ili prekid veze s VPN-om. To je jednostavno, čisto sučelje koje nema za cilj zbuniti korisnike.

Norton-Client-poslužitelji

Područje “virtualne lokacije” daje vam popis zemalja s VPN poslužiteljima na koje se možete povezati. Možete odabrati državu, ali ne možete je smanjiti na grad. Sučelje je, opet, prilično čisto i jednostavno, s trenutnom odabranom regijom na vrhu. Odabir poslužitelja uputit će klijenta da pokuša uspostaviti vezu.

Sjever-Client-Crashed

To se čini dovoljno jednostavno, ali testiranjem se klijent pokazao kao gnjavaža. Spajanje poslužitelja nije se uvijek zaustavilo kad smo odlučili otkazati vezu, a previše promjena na poslužitelju jednostavno je prouzročilo pad klijenta, prisiljavajući ga da ga zatvorimo i ponovno pokrenemo..

Norton-Client-oglasi

Treće područje je odjeljak “Praćenje oglasa” koji vam daje mogućnost omogućavanja ili onemogućivanja blokatora praćenja oglasa i navodi koliko je pratilaca oglasa Norton Secure VPN blokirao tijekom vremena. Ako tražite potpuno opremljeni blokator oglasa, možda biste trebali provjeriti najbolje blokade skočnih prozora.

Kao što je spomenuto, ne postoji mnogo na putu “postavki”. U gornjem desnom dijelu klijenta nalaze se opcije za vaš račun i kratak izbornik postavki za klijenta.

Klijent vam omogućuje samo promjenu dvije različite postavke. Po defaultu, klijent će vas automatski povezati s VPN serverom kad se klijent učita, kao i pokrenuti ga kad pokrenete računalo. Možete ih isključiti iz izbornika postavki.

Sve se vraća na jednostavnost s Norton Secure VPN-om. S opcijama kao što su automatsko pokretanje i automatsko povezivanje omogućeno automatski, Norton je dizajnirao uslugu koja od korisnika zahtijeva malo unosa nakon što je instalira. Postoji nekoliko izbora izvan tih, osim izbora poslužitelja na temelju zemlje.

Ubrzati

Norton se ne može osloniti na jednostavnost ako želi da njegova VPN usluga uspije. Brzina je jednako važna. Zbog toga pogledajte koliko je brz Norton Secure VPN, posebno u usporedbi s unosima na našoj najbržoj listi VPN usluga.

Ispitivali smo brzinu na nekoliko poslužitelja širom svijeta, uspoređujući rezultate s našom nezaštićenom lokacijom u Velikoj Britaniji. Rezultati su prikazani u tablici u nastavku.

Lokacije: Ping (ms) Preuzimanje (Mbps) Učitavanje (Mbps)
Nezaštićeno (UK)1435.815.35
Belgija2134.385.08
Italija3334.315.07
Izrael8023.925.04
Izrael10619.374.64
Hong Kong4014.751.70

Norton Secure VPN dobro se snašao u našim testovima brzine, posebno u Europi.

Usporedne europske lokacije poslužitelja u Italiji i Belgiji obavljale su se gotovo identičnim brzinama do nezaštićene veze, uz samo oko 1 megabit u sekundi zbog brzine preuzimanja. Latencija je također bila blizu izvorne veze, kao i brzina prijenosa.

Naša brzina je opadala kako se povećavala udaljenost do poslužitelja koje smo testirali. Izraelska brzina preuzimanja pala je na oko 24 Mbps, ali brzina prijenosa ostala je blizu izvorne. Latencija, 80 milisekundi, također je bila razumna s obzirom na udaljenost.

Ako koristite servere u blizini ili na istom kontinentu, Norton Secure VPN mogao bi biti dobra opcija za strujanje sadržaja ili igranje igara, čak i u usporedbi s onima na najboljem VPN-u za uži izbor.

Naši testovi američkog poslužitelja pokazali su impresivne kašnjenje s obzirom na udaljenost. Pri brzini od 106 ms streaming ili igra s američkog poslužitelja bili bi prihvatljivi, stavljajući ga u istu ligu kao i Mullvad (pročitajte našu recenziju Mullvad.) Brzine preuzimanja i prenošenja također su bile brze.

Jedini spor poslužitelj koji smo testirali bio je u Hong Kongu. Latencija je imala 401 ms i brzinu preuzimanja manju od 5 Mbps. Na oko 6.000 milja od Ujedinjenog Kraljevstva, to nije iznenađujuće. Možete postići veće brzine ako ste sa sjedištem bliže Aziji.

Norton blokira bujice, pa iako su brzine velike, Norton Secure VPN nije suparnik za najbolji VPN za bujice. Ako tražite brzi VPN, mogli biste napraviti i gore od Norton Secure VPN-a. Pročitajte našu BoxPN recenziju da biste vidjeli što mislimo.

sigurnosti

Iako Norton tvrdi da za vašu vezu nudi “šifriranje bankovnog stupnja”, na web-lokaciji Norton nema podataka o VPN protokolima ili šifriranju koje koristi za to..

Sjever-Client-Files

Gledajući datoteke klijenta za Windows, utvrdili smo da Norton Secure VPN koristi OpenVPN. Sigurnost veze ne možete prilagoditi, pa se čini da je to jedini protokol koji vam je dostupan. Kao što objašnjava raščlamba našeg VPN protokola, OpenVPN je jedna od najboljih opcija za većinu korisnika zahvaljujući brzini i sigurnosnim prednostima.

Sjever-Chat-Podrška C

Razgovor s Nortonovom podrškom za chat potvrdio je da Norton Secure VPN koristi AES 256-bitnu enkripciju i OpenVPN za Windows i Android, ali, tajanstveno, protokol za macOS nije se mogao razotkriti iz sigurnosnih razloga.

Naš je osjećaj da pomoćni agent nije znao informacije. O kvaliteti korisničke usluge detaljno ćemo raspravljati kasnije u ovom pregledu.

Da bismo vidjeli koliko je Norton Secure VPN sigurna tijekom upotrebe, pokrenuli smo provjeru da li ima curenja WebRTC, IP i DNS. Nije bilo problema. Ne postoje napredne sigurnosne značajke, poput killswitch ili podijeljeno tuneliranje, s Norton Secure VPN-om, tako da neće činiti naš najsigurniji uži izbor VPN-a..

Ako tražite VPN koji ima naprednije sigurnosne značajke i više prilagodbe nego što je to slučaj s Norton Secure VPN-om, pogledajte AirVPN (pročitajte naš AirVPN pregled.)

Privatnost

Ako se brinete o privatnosti ili sigurnosti, preporučljivo je izbjegavati američke VPN kompanije, osobito zato što su SAD glavna komponenta obavještajne mreže Five Eyes. Ako niste ljubitelj vladinog nadzora, potražite VPN usluge u zemljama s najboljim zakonima o privatnosti, poput Sejšela.

Symantec, tvrtka koja stoji iza Nortona, sa sjedištem je u Kaliforniji, tako da sa stajališta privatnosti, vi ste u lavovu brlogu. U skladu s tim, Symantec kaže da Norton Secure VPN ne vodi zapisnike, ali to ovisi o vašoj definiciji.

Njegova pravila o privatnosti kažu da bilježe podatke o uređaju, kao što su vaš operativni sustav i naziv uređaja, kao i vašu upotrebu podataka. Kaže da se IP adrese korisnika ne bilježe kad se povežete, što znači da se korisnici ne mogu prepoznati.

Symantec provodi analizu u stvarnom vremenu kao dio svog „automatiziranog upravljanja prometom temeljenim na pravilima“, vjerojatno kako bi nadzirao sve one koji zloupotrebljavaju njegovu uslugu uz značajno korištenje podataka. Kaže da može nadzirati “odredišne ​​web stranice ili IP adrese”, iako Symantec ne bilježi te podatke, to se može učiniti u bilo kojem trenutku.

Pravilo kaže da se usluge koje koristite, web stranice koje posjećujete i sve što radite s vašom vezom ne zabilježe.

S gledišta privatnosti, Symantec nudi kombiniranu vrećicu za korisnike. Oglašava uslugu koja ne sprema ili ne bilježi podatke, no zabrinjavajuće je što njezini sustavi u stvarnom vremenu nadziru usluge i web stranice koje posjećujete, čak i ako nisu tehnički prijavljeni..

S obzirom da se Symantec također nalazi u SAD-u, ne možemo ga preporučiti onima koji se stvarno brinu o svojoj privatnosti.

Performanse struje

Norton Secure VPN ne oglašava se kao usluga prilagođena strujanju, ali strujanje je jedno od najvećih izvlačenja VPN-a, pa vrijedi vidjeti koliko je usluga uspješna u slučaju da struji sadržaj na mreži.

Sjever-Netflix-Podrška

U tom smislu testirali smo Norton Secure VPN-ov potencijal strujanja na uslugama kao što su BBC iPlayer i Netflix. Uspjeli smo ući u geoblokirane Netflix lokacije, uključujući američke, iz naše baze u Velikoj Britaniji, što Norton Secure VPN čini jakom opcijom za korisnike, posebno u usporedbi s VPN-ovima u našem najboljem VPN-u za uži izbor u Netflixu.

Slično testiranje BBC iPlayera, koristeći UK server, dobro je funkcioniralo. Nije bilo pogrešaka, a strujanje je bilo brzo i nije spremljeno.

Kao što su pokazali naši testovi brzine, Norton Secure VPN ima velike brzine i nisko kašnjenje. Jednostavnost kojom je zaobišao geoblocking i kvaliteta streaminga čine Norton Secure VPN dobrom alternativom VPN-ovima u našem najboljem VPN-u za strujanje kvarova..

Lokacije poslužitelja

Nejasno je koliko je poslužitelja u Norton Secure VPN mreži jer Symantec ne daje ove informacije dostupnim. Međutim, u klijentu je popisano 29 zemalja.

Razočarajuće je što Symantec nije objavio informacije u javnosti. Oni, na primjer, mogu imati stotine u SAD-u, ali samo jedan u Izraelu. Jednostavno ne znamo i nisu bili voljni dijeliti te podatke putem chata uživo.

Nema puno zemalja koje domaćin Norton Secure VPN. Većina se nalazi u Europi ili Sjevernoj Americi, a nekoliko poslužitelja je u Aziji i Oceaniji. Postoji samo jedan poslužitelj za Afriku, koji se nalazi u Južnoj Africi i Južnoj Americi, a nalazi se u Brazilu.

Bez obzira na to kako se zavrti, to nije velika geografska pokrivenost, posebno u usporedbi s ExpressVPN ili CyberGhost, s tisućama poslužitelja među njima, kao što objašnjava naša usporedba ExpressVPN i CyberGhost.

Služba za korisnike

S brendom Norton i rodovnikom kojeg ima Symantec, očekivali smo velike stvari od Symantecove korisničke službe. Pomoć možete dobiti na nekoliko različitih načina, uključujući 24/7 chat i podršku putem telefona.

Sjever-site-Podrška

Ako biste radije postavljali pitanja Norton zajednice, korisnicima je na raspolaganju forum koji postavlja pitanja i povratne informacije. Postoji i baza znanja sa osnovnim pitanjima i često postavljanim pitanjima.

Kako bismo testirali korisničku podršku Symanteca, odlučili smo postaviti nekoliko pitanja pomoću chata uživo o stvarima koje nisu odmah jasne na web mjestu proizvoda, uključujući i koji VPN protokoli Norton Secure VPN koristi, koja je razina enkripcije dostupna i koliko poslužitelja ima.

Sjever-Chat-podrška-B

Nekoliko minuta smo čekali odgovor, ali dobili smo odgovore. Iako nam ne bi rekli koliko se poslužitelja koriste, dali su nam informacije o šifriranju i protokolima. Odgovori su bili brzi, ali nisu odgovorili na naše pitanje o macOS protokolima.

Moguće je da naš agent za podršku nije znao o čemu razgovaraju, što može objasniti njihov odgovor.

Općenito, usluga kupcima je u redu. Lijep je dodir što je na raspolaganju 24 sata dnevno, a na forumu za podršku vam je na usluzi forum za podršku i live chat za osnovna pitanja. To je rečeno, baza znanja je osnovna.

Presuda

Za razliku od većine VPN-ova koje pregledavamo, Norton je brand koji ima prepoznavanje imena – čak je i vaša baka to vjerojatno čula. Norton Secure VPN nije loša VPN kada razmislite kome je namijenjen i zašto.

To je osnovna usluga koja je zamišljena da potakne korisnike da nadograde na jedan od Nortonovih boljih i cjenovnih sigurnosnih apartmana. To je jednostavno, a neki ga mogu nazvati i golim kostima, ali je i jedan od bržih VPN-a koje smo vidjeli. Funkcionalan je, funkcionira i za početnike radi gotovo sve za vas, uključujući odabir poslužitelja.

Napredni korisnici neće biti zadovoljni Norton Secure VPN-om jer gotovo da i nema mogućnosti prilagodbe VPN iskustva. To se, međutim, odražava na cijenu s jednim od najjeftinijih mjesečnih paketa koje smo vidjeli.

U skladu s tim, streameri će biti sretni: Norton Secure VPN strujao je Netflix i BBC iPlayer bez problema ili usporavanja. Bio bi suparnik u našim najboljim VPN-ovima za listu iPlayera BBC-a. Torrenting je blokiran od strane službe, ali morat ćete potražiti negdje drugdje ako ste gusar.

Norton Secure VPN nije tako dobra usluga kao ExpressVPN ili NordVPN, ali ako želite jeftin VPN bez dodatka, to bi moglo biti za vas. Imajte na umu da je američki VPN dobavljač, pa će skrivanje od ujaka Sama biti naporno, iako se reklamira kao “VPN bez zapisnika”.

Imate li svoja razmišljanja o Norton Secure VPN-u za dijeljenje? Ostavite svoje komentare u nastavku i hvala vam što ste izdvojili vrijeme za čitanje ove recenzije.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map