IPVanish pregled – ažurirano 2020

IPVanish pregled

IPVanish je dobro uspostavljen VPN s jakom bazom obožavatelja i mješovitom reputacijom. Tijekom ovog posljednjeg kruga testiranja mnogo nam se svidjelo, ali zbog njegove privatnosti, kao i nekoliko ostalih crnaca, spriječava se da bude bilo gdje blizu prvog mjesta. Pročitajte naš cijeli IPVanish pregled za prljave dijelove.


najbolje-VPN-recenzije

IPVanish bi ga uvrstio na naš najbolji popis VPN-a da nije bilo politike privatnosti koja se na sudu prije nekoliko godina pokazala lažnom. Ima dobar raspon značajki, puno prilagodbe i velike brzine za dizanje.

U ovom ćemo pregledu IPVanish proći područja gdje virtualna privatna mreža svijetli i gdje ona nedostaje. Prije izricanja presude raspravljat ćemo o značajkama, cijenama, jednostavnosti uporabe, podržanim uređajima, lokacijama poslužitelja, brzini, sigurnosti i korisničkoj usluzi..

Sve u svemu, volimo IPVanish. Ima odličnog klijenta koji služi onima koji žele brzu vezu ili podešavanje VPN-a. Nakon predaje korisničkih dnevnika američkom Ministarstvu unutarnje sigurnosti, IPVanish ne izgleda kao primamljiv; pročitajte više o tome u odjeljku “sigurnost” u nastavku.

prednosti & nedostaci

Alternativa za IPVanish

Značajke

IPVanish ima dobar raspon značajki usredotočenih na anonimnost i upotrebljivost. Omiljeni IP biciklizam od obožavatelja ugrizao je prašinu, jer više ne postoji mogućnost uključivanja u korisničkom sučelju i na stranici za podršku na kojoj je navedeno kako to učiniti je prazno.

Bar nismo uspjeli pronaći tu značajku, pa smo pružili podršku. IPVanish nam je rekao da se IP adrese vrte svakog sata. U prošlosti je klijent dozvolio da konfigurirate ovu postavku, uključite je ili isključite i postavite koliko često želite da se vaš IP mijenja.

Ipak, ima puno toga za voljeti. IPVanish uključuje prekidač koji možete uključiti u izborniku “postavki”. Killswitch prekida vašu internetsku vezu ako ste ikada prekinuti vezu s VPN-om.

IPVanish ima i postavke za pokretanje i automatsko ponovno povezivanje, što znači da vaša IP adresa nikada ne mora biti izložena.

Posebno su korisne postavke pokretanja. Možete konfigurirati IPVanish da se poveže s posljednjim poslužiteljem koji ste koristili, onim najbržim na raspolaganju ili onom koji je najbrži u određenoj zemlji..

IPVanish podržava gotovo svaki protokol koji želite. OpenVPN je omogućen izvan okvira i možete ga koristiti preko porta 443 UDP / TCP ili 1194 UDP / TCP. Potonji je zadani OpenVPN port i trebao bi raditi u većini slučajeva, ali 443 možete koristiti da vaš promet izgleda kao uobičajeni SSL promet.

IPVanish-Protokoli

Ako vaš pružatelj internetskih usluga uzrokuje probleme s OpenVPN-om, možete sakriti svoj promet. Proći će kroz dubinsku inspekciju paketa brisanjem podataka i sakrivanjem portova koje koristite.

Izvan toga, IPVanish djeluje kao uobičajeni VPN. Možete konfigurirati različite DNS poslužitelje u izborniku “IP postavke” i potvrditi vašu IP adresu koristeći jedan od četiri izvora IPVanish-a. Općenito, ne nedostaje ništa, ali moglo bi se dodati više.

IPVanish Streaming Netflix, Hulu, BBC iPlayer

IPVanish neće uskoro stvoriti naš najbolji VPN za Netflix listu. Strašno smo primili proxy pogrešku na pet poslužitelja. BBC iPlayer je također imao problema, tako da nismo sigurni u IPVanish-ove streaming performanse.

IPVanish-Proxy-Greška

VPNs i streaming platforme uvijek igraju mačku i miša, tako da se zvijezde mogu poravnati za vašu noć binge streaminga.

Pregled značajki IPVanish

IPVanish logowww.ipvanish.com

Počinje od 649 dolara mjesečnoSvi planovi

Općenito

Metode Plačanja
PayPal, kreditna kartica

Prihvaća cryptocurrency

Istovremene veze
10

Podržava podijeljeno tuneliranje

Neograničena propusnost

Besplatna proba je dostupna

Razdoblje povrata novca

Količina poslužitelja u cijelom svijetu
1000+

Okna za radnu površinu
Windows, MacOS

Mobilni OS
Android, iOS

Proširenja preglednika

Može se instalirati na usmjerivač

streaming

Može pristupiti Netflix US

Može pristupiti BBC iPlayeru

Može pristupiti Hulu

Može pristupiti Amazon Prime Video

sigurnosti

Vrste šifriranja
256-AES

Dostupni su VPN protokoli
OpenVPN, PPTP, L2TP

Omogućeno pri pokretanju uređaja

Omogućuje bujicu

Pravila bez evidentiranja

Prošao DNS test propuštanja

Dostupan Killswitch

Uključen je zlonamjerni softver / blokator oglasa

podrška

Live Chat
24/7

Podrška putem e-pošte

Telefonska podrška

Korisnički forum

Baza znanja

cijena

IPVanish košta otprilike onoliko koliko bismo očekivali. Mjesečne stope su oko 12 USD, a tromjesečni i jednogodišnji planovi nude blagi popust. Međutim, nedostatak dugoročnih planova znači da ćete plaćati više, bez obzira koliko se pretplatili.

Mjesečne stope mjesečno su dobre u smislu da su mjesečne stope općenito loše. U iznosu od 12 USD, mnogo je prednosti za VPN, no IPVanish je par dolara jeftiniji od mjesečne cijene NordVPN-a (pročitajte naš NordVPN pregled i naš NordVPN vs IPVanish komad).

Iako većina VPN-ova ima mogućnost polugodišnjeg razdoblja, IPVanish ima tromjesečni plan. To je neobičan izbor i nećete uštedjeti mnogo novca. Ako uslugu platite unaprijed, uštedjet ćete 3 dolara. Mislimo da bi šestomjesečni plan oko 50 dolara mogao bolje funkcionirati.

Godišnje cijene su ipak najbolje, barem u usporedbi s ostatkom IPVanish linije. Godišnja pretplata NordVPN pokrenut će vam oko 10 dolara više, dok je godišnja pretplata na CyberGhost upola manja (pročitajte naš CyberGhost pregled).

Postoje problemi u postavi. IPVanish ne nudi besplatan plan, besplatnu probnu ili dugoročnu pretplatu. Besplatni planovi su ionako loši, osim ako ne preuzmete Windscribe (pročitajte našu recenziju Windscribe), tako da se zbog toga ne uznemirujemo. Druga dva uboda.

Besplatna probna verzija je dug put i iako IPVanish nudi sedmodnevno jamstvo povrata novca, novac ćete i dalje morati predati. Isto tako, dugoročni korisnici dobivaju subptimalnu cijenu bez mogućnosti kupnje dvogodišnjeg ili trogodišnjeg plana.

Višegodišnji planovi su dobitni dobitak za tvrtku i korisnika. IPVanish može uspostaviti lojalnost svojoj usluzi dok oni koji se strpe dobivaju bolju mjesečnu cijenu. Postoji ugodan popust za godišnje pretplatnike preko mjesečnih, ali mislimo da bi IPVanish mogao uključivati ​​veću vrijednost za dulje trajanje.

Nažalost, IPVanish ne podržava plaćanje kripto valutama, tako da ćete morati otkriti svoj identitet da biste provjerili.

IPVanish ponuda za crni petak

Imajte na umu da su tijekom studenog 2019. sve gore navedene cijene prepolovljene ili čak više, što znači da možete dobiti prilično povoljnu ponudu. Međutim, jednom kada se ponovi naš termin, platit ćete redovne cijene. Ako želite, koristite kod kupona “CYBERDEAL19”.

Jednostavnost korištenja

IPVanish je u kategoriji “komercijalne” VPN-a, pa je jednostavan za korištenje. Postupak prijave je bezbolan. Stvorit ćete račun sa svojom e-poštom i zaporkom – nikakve druge informacije nisu potrebne – i IPVanish će automatski otkriti koji operativni sustav imate i preporučiti instalacijskog programa. Ukupno, prijava ne traje više od nekoliko minuta.

Kada otvorite klijent, započet ćete na kartici “brzo povezivanje”. Možete odabrati zemlju i grad te se povezati bez pregledavanja popisa poslužitelja. IPVanish vam također prikazuje informacije o vašoj vezi, uključujući protokol koji koristite, brzinu prijenosa podataka i tablicu brzine.

IPVanish-Quick-Connect

Za potpuni popis poslužitelja morat ćete koristiti karticu “popis poslužitelja”. Možete pregledavati mogućnosti ili koristiti kartu da biste došli do područja na koje se želite povezati. Možete filtrirati i po zemlji i kašnjenju. IPVanish nema puni popis poslužitelja. Amsterdam, na primjer, ima gotovo 100 poslužitelja, ali vi se možete odlučiti samo za spajanje na Amsterdam u cjelini.

IPVanish-Server-listu

Što se tiče jednostavnosti upotrebe, to bi mogla biti velika prednost, posebno ako niste upoznati s VPN-ovima ili ne želite brzati dok se spajate. Kartica “brzo povezivanje” dobro pokriva područje, pa bi iscrpniji popis poslužitelja bio dobar za one koji žele ući u rovove.

Dvije od preostale tri kartice bave se vašim računom i aplikacijom. Ne biste trebali klikati na “podatke o računu” ili “informacije” dok koristite IPVanish.

Ipak ćete vjerojatno htjeti provjeriti karticu “postavke”. Možete postaviti killswitch, promijeniti protokol, provjeriti IP adresu i tamo konfigurirati DNS. IPVanish nema veliki popis postavki, ali zadovoljni smo s onim što se nudi.

IPVanish-postavke

Najviše nam se sviđaju postavke pokretanja. Klijenta možete konfigurirati na jedan od četiri načina: nemojte aktivirati IPVanish pri pokretanju, spojiti se na prethodno spojeni poslužitelj, spojiti se na najbrži poslužitelj i povezati se s najbržim poslužiteljem u određenoj zemlji. To, u kombinaciji s ubojicom, znači da se nikad ne povezujete na Internet dok ste nezaštićeni.

IPVanish-Startup-postavke

Sučelje je jednostavno zaobići u cjelini. Postoji gornja traka koja prikazuje na kojem se poslužitelju trenutno nalazite, IP adresu i gumb za uključivanje. Bez obzira gdje se nalazite u klijentu, možete prekinuti vezu ili ponovno uspostaviti vezu.  

Željeli smo više opcija, posebno za IP biciklizam koji je IPVanish neobično izostavio. Za neposredan VPN doživljaj posao je dobro obavljen.

Podržani uređaji

IPVanish ima aplikacije za Windows, macOS, Linux i Chrome OS. Ima izvrsnu podršku za mobilne uređaje, uz klijente za iOS, Android i, začudo, Windows Phone. Može podržavati i druge verzije Androida, poput Amazonove Fire TV.

Podržava i usmjerivače s DD-WRT ili Tomato firmware-om. Unaprijed konfigurirani usmjerivač možete kupiti od IPVanish-a, ali na njega ćete potrošiti minimalno 300 USD. IPVanish nudi vizualne vodiče za konfiguriranje OpenVPN-a na usmjerivačima s DD-WRT ili Tomato i padajućim izbornikom popularnih usmjerivača, tako da znate koji firmver imate.

IPVanish-Router-postavljanje

Sve u svemu, bolja opcija je prolazak rute radi.

IPVanish službeno ne podržava Tor. Stranica za podršku posvećena njemu kaže da su “povratne informacije naših kupaca pokazale da TOR radi, ali uglavnom samo za pregledavanje web stranica.” Možda ćete to moći da postignete, ali to računamo kao gubitak.

Konfiguriranje IPVanish-a na vašem usmjerivaču više je briga sigurnosti, a manje briga uređaja. Svi planovi dolaze s podrškom za do 10 uređaja, što je više od najbolje ocijenjenog VPN-a, ExpressVPN-a (pročitajte naš ExpressVPN pregled i našu ExpressVPN usporedbu s IPVanish usporedbom).

Lokacije poslužitelja

IPVanish ima 1.095 poslužitelja u preko 60 zemalja. To nije na razini NordVPN-a, ali malo je onih koji pružaju usluge. Da bi se postigao taj broj poslužitelja, postoji vjerovatno kombinacija iznajmljenih, vlasničkih i virtualnih poslužitelja u mreži.  

Lokacije su usmjerene širom SAD-a i Europe. Kao što je navedeno u odjeljku o jednostavnosti upotrebe, možete odabrati opću lokaciju na koju se želite povezati, ali ne i određeni poslužitelj.

IPVanish-Server-karta

Na karti je ipak puno mrtvih područja. Većina Južne Amerike, Azije i Afrike ima malo poslužitelja. Nije iznenađujuće s obzirom na to gdje se nalaze zemlje sa najstrožim zakonima o privatnosti, ali oni su i dalje podcijenjeni u VPN prostoru.

Ubrzati

IPVanish ima impresivna vremena prijenosa i kašnjenja, barem ako ste u popularnom području. Iz tog smo razloga napravili naš najbolji VPN za popis igara. To je među najbržim VPN-ovima na tržištu, a usporava, s najviše 20 posto, čak i kada putujete širom svijeta.

Lokacija: Ping (ms): preuzimanje (Mbps): upload (Mbps):
Nezaštićen (St. Louis, MO)1059.1311.55
Los Angeles, Kalifornija9653.598.21
Glasgow, Velika Britanija1322.362.96
London, Velika Britanija10549.668.31
Tokio, Japan16845.604.72
Sydney, Australija24751.133.01

Ipak, primijetili smo nešto zanimljivo tijekom naših brzih testova. Glasgow je imao jalove rezultate, ne samo u usporedbi s drugim lokacijama, već i u usporedbi s drugim pružateljima VPN-a. Testirali smo drugi poslužitelj u Velikoj Britaniji kao provjeru ispravnosti i otkrili smo brojeve koji su u skladu s ostatkom naših rezultata.

Manje popularna područja, poput Glasgowa, imaju lošu brzinu. Ostatak mreže IPVanish-a toliko je dobar da nam ne smeta mnogo. Ako tražite određenu lokaciju, možda imate problema, ali to vjerojatno neće biti prva ili posljednja prepreka na koju naiđete.

sigurnosti & Privatnost

IPVanish nudi više protokola za odabir od AirVPN-a, koji ima samo OpenVPN (pročitajte našu AirVPN recenziju). Koristi AES 256-bitnu enkripciju, sve dok i protokol dopušta, što znači da dobijate sigurnost u najboljoj klasi.

Dobivate pristup IKEv2, OpenVPN preko TCP-a i UDP-a, L2TP, SSTP i PPTP. Najsigurnija i konfigurabilnija opcija je OpenVPN, ali IKEv2 je dobar izbor za mobilne uređaje.

SSTP je također lijepo uključivanje jer koristi SSL / TLS vezu poput OpenVPN-a, ali izgleda kao normalan HTTPS promet.

Neobičan slučaj je PPTP, kao što je datum i nesiguran protokol. Treba argumentirati da on podržava starije operativne sustave i da dolazi s povećanjem brzine, ali sigurnost bi trebala biti glavna briga. IPVanish preporučuje to pregledavanje s malim rizikom brzine, ali uopće ga ne preporučujemo.

Ipak, raznolikost je začin života, a IPVanish vam pruža obilje mogućnosti. Pomoću najnovijih protokola i najsigurnijeg nivoa enkripcije, nema što ovdje za nositi.

Testirali smo IP, DNS i WebRTC propuštanja korištenjem ipleak.org i IPVanish koji su prošli bez ikakvih problema.

IPVanish privatnost

IPVanish tvrdi da je dobavljač VPN-a bez evidencije (o tome više kasnije), što znači da ne prikuplja informacije o prometu i upotrebi na svojim uslugama. Ipak čuva podatke za obradu plaćanja, otkrivanje prijevara i još mnogo toga.

Impresionirani smo jasnom politikom zaštite privatnosti IPVanish-a. Rješava svaki korak u procesu – pomoću web mjesta i upotrebom VPN-a. IPVanish vam govori koje se informacije prikupljaju i kako se koriste.

IPVanish-Pravila-politika

Za obradu plaćanja IPVanish mora zadržati aktivnu datoteku e-pošte i način plaćanja. Međutim, ti se podaci ni na koji način ne odnose na vašu upotrebu VPN-a. Tvrdi da anonimizira sav promet koji putuje na njegove usluge i ne bilježi upotrebu.

Podaci evidentirani – adresa e-pošte, način plaćanja itd. – koriste se iz više razloga. IPVanish u svojoj politici privatnosti navodi svaku uslugu koju koristi, uključujući SendGrid za e-poštu i MaxMind za otkrivanje prijevara..

Najbolji način da ostanete anonimni je korištenje neželjenog računa e-pošte isključivo za IPVanish. Načini plaćanja i dalje se mogu vezati za vas, budući da IPVanish ne prihvaća bitcoin ili hladnu, tvrdu gotovinu poput Mullvada (pročitajte našu recenziju Mullvad).

IPVanish Logging

U 2018. godini Reddit je objavio priču da je stanovnik SAD-a osumnjičen za distribuciju dječje pornografije u 2016. IP adresa koju je koristio bila je vezana za Highwinds Network Group, mrežu za dostavu sadržaja koju IPVanish posjeduje.

Nakon primitka prvog poziva, IPVanish je odgovorio: „Da bismo zaštitili korisničke podatke, ne bilježimo nikakve podatke o upotrebi. Stoga nemamo nikakve podatke o upućenom IP-u. “

Nakon što je primio poziv američkog Odjela za unutarnju sigurnost, IPVanish je, međutim, dostavio evidenciju korisnika na korištenje u ovom slučaju. Relevantne informacije nalaze se na snimci zaslona u nastavku. Cijelo izvješće možete pročitati ovdje, ali imajte na umu da je to grafički opis.

IPVanish-Prijava

IPVanish nije prvi pružatelj VPN-a koji je na sudu opovrgnuo svoju politiku beleženja. Za to su krivi i HideMyAss i PureVPN (pročitajte našu recenziju HideMyAss i PureVPN). U skladu s tim, privatni pristup internetu, koji je također temeljen na Sjedinjenim Državama, dokazao je na sudu da ne vodi dnevnike (pročitajte naš pregled privatnog pristupa internetu).

Jasno je da je IPVanish lagao 2015, ali nije jasno da li laže sada. StackPath posjeduje IPVanish, a njegov izvršni direktor Lance Crosby rekao je u intervjuu za TechRadar 2018. „To je potpuno drugačija kompanija, s novim izvršnim i pravnim timom.“

Zasad, sve što trebamo nastaviti jest Crosby-ova riječ i politika privatnosti, koja je manje-više ista od početka IPVanish-a. Ako je privatnost vaša najveća briga, IPVanish možda nije pravi za vas.

Služba za korisnike

IPVanish nudi live chat i podršku putem telefona, kao i bazu znanja i vodič za postavljanje. Impresionirani smo izgledom i vremenima odziva IPVanish ponudama, ali ne iznenađuje s ostatkom usluge.

Baza znanja podijeljena je u odjeljke. Dobivate FAQ, vodiče za rješavanje problema, najave, vodiče za postavljanje, podatke o naplati. Većinu svog vremena potrošit ćete na rješavanje problema, često postavljana pitanja i postavljanje.

IPVanish-Baza

Sa samo 12 članaka, FAQ je mali. Teme su opće poput upotrebe usluge u određenoj zemlji ili resetiranja zaporke. Međutim, postoje teme koje se oslanjaju na rješavanje problema koje smo željeli vidjeti u tom odjeljku.

IPVanish ima vodič za gotovo svaki operativni sustav na koji biste ga mogli instalirati. Uobičajene instalacije, kao što su Windows i macOS, također imaju odvojene vodiče za svaki protokol. Vodiči za postavljanje pokazuju kako konfigurirati VPN, a ne samo kako ga instalirati. Ako sadržaj upotrebljavate samo klijent, onda su ta područja za vas nebitna.

Postoji 54 vodiča za rješavanje problema, koji pokrivaju uobičajene probleme i upute kako s postupnim uputama, tako i s brojnim snimkama zaslona..

IPVanish-rješavanje problema vodiči

Za izravnu podršku, live chat i e-pošta su dobre opcije. Razgovor uživo dostupan je svakodnevno, a na redu je indikator mjesta gdje ste. Podrška putem e-pošte također je pristojna. Kad smo posegnuli za IPVanishom, netko nam se javio za oko 15 sati.

Međutim, njihov je odgovor bio razočaravajući. Pitali smo o tome kako se koriste virtualni poslužitelji. Odgovor je bio blag „izvini, ne objavljujemo podatke o našoj infrastrukturi“.

Telefonska podrška nam ne nedostaje mnogo, kao što su dovoljni chat i e-pošta s drugima. IPVanish, međutim, nema forum. S obzirom na broj konfiguracija VPN-a može se postaviti, bilo bi dobro mjesto za zajednicu koja snima ideje.

Presuda

Nepoštena politika privatnosti ukazuje na inače dobro iskustvo. IPVanish ima veliku upotrebljivost, brzine i mogućnosti. Ako je politika privatnosti bila točna, također bi imala veliku sigurnost. U skladu s tim, znamo da je IPVanish u prošlosti vodio zapise.

Budući da postoje novi rukovoditelji, budućnost IPVanish-a neizvjesna je. Ako i dalje nije nepošten u pogledu svojih privatnih praksi, ne možemo ga preporučiti u dobroj vjeri. Crosby kaže da je tvrtka sada posve drugačija i da je politika privatnosti točna. Ako vam je to dovoljno, naći ćete izvrstan VPN s velikim brzinama za pokretanje.

Za davatelje koji imaju jednake performanse bez prijave, pročitajte naše VPN recenzije.

Što mislite o IPVanish-u i njegovom nedavnom debaklu? Javite nam u komentarima i, kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map