Guski pregled VPN – Ažurirano 2020

Guski VPN pregled

Visoka brzina i niska cijena GooseVPN-a dovoljni su da ga postave iznad VPN gužve. Ipak ne postiže savršene ocjene, boreći se uglavnom s strujanjem i uslugama za korisnike.


guska-VPN-Slider1

guska-VPN-slider2

guska-VPN-slider3

guska-VPN-slider4

guska-VPN-slider5

prijašnji

Sljedeći

Goose VPN je nizozemska virtualna privatna mreža koja postoji tek od 2014. Iako je to sjajna usluga koja nudi velike brzine po povoljnim cijenama, nikada je nije našla na našem najboljem VPN popisu. Nedostatak značajki i neke neobične odluke u sigurnosti ostavili su nas da grebamo po glavi, što je šteta s obzirom na to koliko Goose VPN dobiva pravo. 

U ovom Goose VPN pregledu, utvrdit ćemo da li je to pravi VPN pružatelj za vas. Kroz sljedećih nekoliko tisuća riječi obuhvatit ćemo značajke, cijene, jednostavnost upotrebe, brzinu, sigurnost, privatnost, performanse streaminga i još mnogo toga, sve prije nego što donesemo presudu. 

Kada je u pitanju stvarna usluga, Goose VPN izvrsno se snalazi, velikom brzinom i sučeljem bez gluposti. Međutim, za istu cijenu možete dobiti više za svoj novac drugdje. Uz to, Goose VPN ima 30-dnevno besplatno probno razdoblje, tako da nema razloga da ga ne snimite. 

prednosti & nedostaci

Alternativa za Goose VPN

Značajke

Goose VPN zaista nema značajke. Gole osnove se uračunavaju, uključujući prekidač kill, zaštitu od propuštanja DNS-a i automatsko pokretanje na Windows prijavi, ali to je to. Neke od specijaliziranijih značajki, poput ubijanja aplikacija i podjele tunela, nažalost su izostavljene. 

Njegova najveća značajka zapravo je podrška za platformu. Goose VPN podržava gotovo svaki stroj, od usmjerivača do Linuxa do pametnih televizora s Android TV-om. Tu je i proširenje za Chrome, zbog čega je Goose VPN u našem vodiču dočarao kako postaviti VPN na Chromebook (pročitajte naš pregled Google Chrome). 

Nadalje, postoje opsežni vodiči za postavljanje platformi koje Goose VPN podržava. Svaka instalacija prekrivena je detaljnim uputama i mnoštvom snimaka zaslona, ​​što čak i neradne instalacije čini jednostavnim.

guska-VPN-pregled-setup-vodiči

Iako cijenimo vodiče za postavljanje Goose VPN-a, ne možemo zanemariti njegove nedostajuće značajke. Split tuneliranje je najveći. 

Ako niste svjesni, podijeljeni tuneliranje omogućuje vam slanje određenog prometa kroz VPN tunel, dok drugi promet ostaje na vašoj uobičajenoj vezi. Možete ga postaviti ručno pomoću Goose VPN-a, ali ne postoji jednostavan način da to učinite na klijentu, kao što je to slučaj s ExpressVPN-om. 

Slično tome, Goose VPN ne omogućuje uništavanje aplikacija, što vam omogućava da odredite koje bi se aplikacije trebale pridržavati prekidača kill. Korisno je ako se vaš VPN prekine i želite da sesija pregledavanja ostane netaknuta bez izlaganja, recimo, klijenta mučenja. Ako tražite VPN s ubistvom aplikacije, pročitajte našu Astrill recenziju.

Pregled značajki Goose VPN-a

Logotip Goose VPNgoosevpn.com

Počinje od 199 dolara mjesečnoSvi planovi

Općenito

Metode Plačanja
PayPal, kreditna kartica

Prihvaća cryptocurrency

Istovremene veze
Neograničen

Podržava podijeljeno tuneliranje

Neograničena propusnost
Neograničen samo plan

Besplatna proba je dostupna

Razdoblje povrata novca
N / A

Količina poslužitelja u cijelom svijetu
33

Okna za radnu površinu
Windows, MacOS, Linux, Android TV

Mobilni OS
Android, iOS

Proširenja preglednika
Krom

Može se instalirati na usmjerivač

streaming

Može pristupiti Netflix US

Može pristupiti BBC iPlayeru

Može pristupiti Hulu

Može pristupiti Amazon Prime Video

sigurnosti

Vrste šifriranja
256-AES

Dostupni su VPN protokoli
OpenVPN, PPTP, L2TP, IKEv2

Omogućeno pri pokretanju uređaja

Omogućuje bujicu

Pravila bez evidentiranja

Prošao DNS test propuštanja

Dostupan Killswitch

Uključen je zlonamjerni softver / blokator oglasa

podrška

Live Chat

Podrška putem e-pošte
24/7

Telefonska podrška

Korisnički forum

Baza znanja

cijena

Kao i većina VPN-ova, Goose VPN čini ga jednostavnim pružajući jedan plan s višestrukim trajanjem, mnogo za razliku od ProtonVPN (pročitajte naš ProtonVPN pregled). Možete kupiti za samo mjesec dana ili otprilike dvije godine, podudarno s ExpressVPN-om, iako ne zadovoljava PureVPN (pročitajte našu recenziju ExpressVPN i PureVPN recenziju). 

Na mjesečnom kraju stvari, Goose VPN je gadan. Iako ne doseže najniže nivoe Hide.me, mjesečna stopa je previsoka (pročitajte našu kritiku Hide.me). Srećom, prelazak na dulje trajanje isplaćuje se u plamenu. 

Jednogodišnji i dvogodišnji planovi nude izvrsnu vrijednost, čime se stopa smanjuje na ispod 5 USD mjesečno za godišnji plan i manje od 3 USD mjesečno u dvije godine. Svaki plan također podržava neograničen broj istodobnih veza, zbog čega je Goose VPN zaradio mjesto u našem najboljem vodiču za VPN za više uređaja. 

U skladu s tim, postoji politika poštene upotrebe. Iako možete instalirati i koristiti Goose VPN na većem broju uređaja, ne možete uzeti više od jednog posto ukupne propusnosti Goose VPN-a. Ako to učinite, obratit će vam se Goose VPN kako biste smanjili potrošnju ili platili veću naknadu. 

Besplatna probna verzija za guske VPN

Bez obzira koje trajanje odabrali, neće vam se naplaćivati ​​prvi mjesec. Za razliku od TorGuarda, koji oglašava garanciju povrata novca kao besplatnu probnu inačicu, Goose VPN možete koristiti 30 dana bez trošenja novca (pročitajte naš TorGuard pregled). 

Da biste započeli, morat ćete odložiti podatke o plaćanju – bilo kreditnom karticom ili PayPalom, jer Goose VPN ne prihvaća bitcoin – ali nećete biti naplaćeni sve dok završi suđenje. Iako nije tako velikodušan kao besplatni plan Windscribea, Goose VPN sramoti većinu drugih usluga kada je riječ o besplatnim ispitivanjima (pročitajte našu recenziju Windscribe).

Korisnički susret

Goose VPN ima trosatni postupak odjave koji pojednostavljuje postavljanje. Nakon što na početnoj stranici kliknete gumb “pokušaj besplatno”, prikazat će se zaslon na kojem možete odabrati trajanje i upisati svoje podatke o plaćanju. Također možete unijeti svoju e-poštu i zaporku ili se prijaviti društvenim opcijama, iako je ne bismo preporučili u svrhu privatnosti. 

guska-VPN-provjera

To je sve što trebate učiniti kako biste se prijavili. Nakon što potvrdite plaćanje, Goose VPN preusmjerit će vas na zaslon za preuzimanje koji prikazuje instalacijske programe i vodiče za postavljanje za mnoge platforme koje podržava Goose VPN.

Preuzimanje guske VPN

Stranica za preuzimanje može ponuditi puno toga. Većini ljudi trebalo bi biti dovoljno instaliranja instalacijskog programa za macOS ili Windows, ali ako želite napraviti netradicionalnu instalaciju – recimo, na usmjerivač – i Goose VPN je također pokrivao. Čak i starije verzije sustava Windows prekrivene su vodičima za postavljanje PPTP i L2TP.

guska-VPN-pregled-download-stranica

Instalacija brzo prolazi, a Goose VPN nudi neka često postavljana pitanja za platformu koju koristite dok instalacija završava. Nakon što to učini, Goose se odmah pokreće i pruža savjete za početak rada. 

Sve u vezi s postupkom postavljanja Goose VPN-a je tekuće. Postoji dobra količina rukovanja, ali ne obustavlja postupak kao što je to slučaj, recimo, s PureVPN. Umjesto toga, nudi se samo dovoljno informacija za one koji trebaju. Za one koji to nemaju, lako je brzo preskočiti vodič kroz sučelje i vodiče za postavljanje. 

Prijava za guske VPN

Jednom kada je aplikacija instalirana, možete se prijaviti. Kao i prilikom prijave, možete se prijaviti putem Facebooka ili Googlea, iako je najbolje da se samo držite adrese e-pošte i zaporke. Nakon što to učinite, Goose će vas pokrenuti u aplikaciji, pokazat će preporučeni poslužitelj i uglavnom beskorisni prikaz karte. 

guska-VPN-pregled-aplikacija

Ne možete koristiti kartu za odabir lokacija poslužitelja kao što je to slučaj s NordVPN-om (pročitajte našu NordVPN recenziju). Zapravo, prema onome što možemo reći, karta ne radi ništa. Čak i nakon povezivanja s poslužiteljem u SAD-u, karta je još uvijek prikazivala Europu, zajedno s jednogodišnjim autorskim pravima. 

Karta ipak nije potrebna. Na glavnom zaslonu možete vidjeti jeste li povezani, na koji ste poslužitelj povezani i protokol koji koristite. Kad smo ga testirali, Goose je zadao IKEv2, o čemu ćemo više govoriti u odjeljku “sigurnost” ispod.

Prebacivanje poslužitelja je jednostavno, a Google vam omogućuje “omiljene” opcije s padajućeg popisa. Većina poslužitelja označena je P2P ikonom koja pokazuje da su prikladne za bujice. Isto tako, nekoliko opcija označeno je ikonom “play”, što označava da ih treba koristiti za strujanje. 

Postavke za Goose VPN

Postavke Goose VPN-a kojima se može pristupiti klikom na ikonu zupčanika u donjem desnom kutu su minimalne. Možete uključiti prekidač za isključivanje i zaštitu od propuštanja DNS – dvije postavke koje su neobično onemogućene prema zadanim postavkama – kao i promijeniti svoj protokol, ali to je to. Najkorisnije što vam omogućuje zaslon s postavkama je slanje podataka za uklanjanje pogrešaka timu za podršku. 

guska-VPN-pregled-settings

Ubrzati

Goose VPN nije se upisao na naš najbrži VPN popis, iako je mogao imati. Problem s Goose VPN-om nije njegova brzina, već dosljednost brzine. Nema stope ili razloga za stope koje smo primijetili, a lokacije su daleko dalje od poslužitelja koji se nalaze odmah na putu.

Mjesto: Ping (ms) Preuzimanje (Mbps) Učitavanje (Mbps)
Nezaštićen (St. Louis)889,1721.34
Američka struja6350.219.38
Velika Britanija11336.3814.05
Kanada P2P3637.7520.69
Japan P2P17780,5119.99
Australija22435.5720.83

Iako je Goose VPN zadao IKEv2, radi testiranja prešli smo na OpenVPN, kao i kod svih VPN-a. Goose vam ne daje opciju između UDP-a i TCP-a, pa sve što smo odlučili koristiti je ono s čime smo testirali. Na temelju rezultata, sumnjamo da je koristio UDP. 

Guska je bila brza preko cijele ploče, zadržavajući se sjeverno od 30 Mbps tijekom testiranja. Međutim, čudno je što smo u Japanu vidjeli mnogo bolje performanse nego u Sjedinjenim Državama. Ponovno smo testirali Sjedinjene Države koristeći nesluzivni poslužitelj, i iako se brzina preuzimanja poboljšavala, i dalje je bila sporija od Japana.

Iako je stopa preuzimanja bila nedosljedna, kašnjenje nije bilo. Goose VPN povećao je kašnjenje kako smo se udaljavali od mjesta testiranja, kako se i očekivalo, ali zadržao se relativno brzo u cijelosti. Zapravo, rezultati su vrijedni našeg najboljeg VPN-a za vodič kroz igre. 

Pogreške Goose VPN poslužitelja

Tijekom testiranja naišli smo na više pogrešaka poslužitelja. Goose VPN odbio bi se povezati s određenim poslužiteljima – primjerice, streamingom u Velikoj Britaniji – i nakon ponovnog pokretanja aplikacije, mogli bismo povezati, ali ne učitati nijednu web stranicu. 

Iako je lako prebaciti se na drugi poslužitelj, željeli smo zabilježiti pogreške. Ako postoji određena lokacija koju tražite, moguće je da ćete naići na slične probleme, tako da imajte to na umu. Činilo se da se događa samo kad mijenjamo lokacije nakon što smo se već povezali.

sigurnosti

Goose VPN poštuje industrijske standarde u VPN sigurnosti, nudeći AES-256 enkripciju s OpenVPN. No, OpenVPN nije omogućen prema zadanim postavkama. Pomoću automatskog protokola, Goose VPN preskočio je između IKEv2 i L2TP na našoj američkoj vezi. Iako je IKEv2 obranjiv, L2TP nije. 

Kao što možete vidjeti u našem kvaru VPN protokola i opisu šifriranja, L2TP nema sječke koja bi u potpunosti osigurala vašu vezu. Pomoću tog protokola vaša se veza lako otkrila u zemljama sa strogom cenzusom, kao što je Kina (pročitajte naš najbolji VPN za Kinu vodič). 

OpenVPN je dostupan, iako vam Goose VPN ne dopušta da odaberete TCP i UDP kao svoj protokol prijevoza. Nadalje, nema inkapsulirane opcije OpenVPN kao što je slučaj s VyprVPN (pročitajte našu recenziju VyprVPN). 

Sigurnost Goose VPN-a nije loša, ali morat ćete se pobrinuti da je ispravno konfigurirate da biste ostali zaštićeni. Pozitivno, Goose VPN prijazan je bujicama, iako nije zaradio mjesto u našem najboljem VPN-u za vodič za torrente.

Testirali smo na DNS propuštanje pomoću IKEv2 i OpenVPN, kao što smo zadnji put testirali Goose, IKEv2 je procurio zahtjeve poput ludih. Ovoga puta IKEv2 i OpenVPN su, na sreću, zvučni, s jedinim DNS zahtjevom koji se prikazuje na VPN IP-u. 

Privatnost

Goose VPN održava politiku zapisivanja bez zapisa. Tvrtka je podrijetlom iz Nizozemske, a iako nema najbolje zakone o privatnosti, bolja je od većine zemalja, kao što možete vidjeti u našem vodiču za internet cenzuru. Bez obzira na to, Goose VPN nema što za nadzor nizozemske vlade. 

Prvo, međutim, mreža poslužitelja. Za razliku od VPN-ova koji koriste virtualne ili iznajmljene servere – pročitajte naš pregled HideMyAss za primjer toga – Mreža poslužitelja Goose VPN vlasništvo je i upravlja Goose BV, tvrtka koja stoji iza Goose VPN-a. To znači da ne morate brinuti o šunjanju trećih strana. 

Što se tiče onoga što Goose VPN prikuplja, informacije su minimalne. Vaša se adresa e-pošte bilježi prilikom prijave, kao i IP adresa koju ste koristili prilikom prijave na web mjesto. Pri korištenju usluge ništa se ne bilježi ili nadgleda. Vaša IP adresa, DNS zahtjevi i povijest web lokacija ne pohranjuju se niti privremeno u sistemsku memoriju. 

U slučaju da bi Goose trebao predati sve što je zabilježilo, to bi pokazalo da ste se prijavili za račun. Međutim, ništa o vašoj upotrebi ne bi bilo zabilježeno. Jedina iznimka je vaša ukupna propusnost koja se prikuplja radi provođenja pravila o fer uporabi. 

Čak i uz to, ne postoji način da se vaša mrežna aktivnost može povezati s vama kada koristite Goose VPN. Prikupljeni podaci – vaša adresa e-pošte kada ste se prijavili i upotreba svoje propusne širine tijekom korištenja usluge – ne prijete, što znači da je Goose VPN siguran za upotrebu.. 

Performanse struje

Unatoč uključivanju namjenskih poslužitelja za streaming, Goose VPN neće biti naš najbolji VPN za vodič za streaming. Bez obzira na koji poslužitelj smo se povezali ili koji protokol smo koristili, Goose VPN je blokiran. Nažalost, “streaming” poslužitelji samo izgledaju sporije alternative drugim poslužiteljima na određenom mjestu. 

Hulu i BBC iPlayer napravili su brzi rad Goose VPN-a, kao i Amazon Prime Video. U stvari, Amazon je otkrio da koristimo VPN prije nego što smo pokušali učitati bilo koji sadržaj. Ako vas zanimaju te platforme, pročitajte naš najbolji VPN za Hulu, najbolji VPN za BBC iPlayer i najbolji VPN za Amazon Prime Video vodiče. 

Guska VPN Netflix

Zadnji put kada smo testirali Goose VPN, uspjeli smo pristupiti Netflixu dosljedno, iako prilično sporom brzinom. Ovoga puta Netflix je kontinuirano bio blokiran, što je uvijek rezultiralo strašnom pogreškom proxyja. Pročitajte naš najbolji VPN za Netflix vodič ako je to platforma koju tražite.

Lokacije poslužitelja

Goose VPN ne određuje koliko poslužitelja ima, jednostavno na stranici Često postavljanih pitanja kaže da je „stalno u potrazi za novim i bržim poslužiteljima koje treba dodati“. Kroz popis, ipak, možemo reći da u trenutku pisanja postoje 33 lokacije u 26 zemalja, s tim da će SAD, Velika Britanija, Nizozemska, Danska, Francuska i Njemačka dobiti više lokacija. 

Širenje nije veliko (i to je jedan od razloga zašto nije napravio naš najbolji VPN za Skype listu), ali Goose VPN kaže da lako može implementirati nove poslužitelje u roku od nekoliko dana, na zahtjev klijenta. To upućuje na to da su novootvoreni poslužitelji ili iznajmljeni ili virtualni, jer ne sumnjamo da tehničar iz Goose-a fizički putuje na bilo koju lokaciju. 

Nejasno je jesu li lokacije koje Goose trenutno imaju virtualne ili fizičke. Na temelju rezultata pogrešne brzine, htjeli bismo reći da su barem neke lokacije virtualne, iako nemamo načina da to potvrdimo..

Služba za korisnike

Pronalaženje podrške s Goose VPN-om je jednostavno. Iz aplikacije možete poslati podatke za uklanjanje pogrešaka ako naiđete na tehničku grešku, kao i pronaći vezu do stranice FAQ. Ipak je najbolje mjesto za pronalaženje podrške na nadzornoj ploči vašeg računa. 

Klikom na karticu “podrška / FAQ” na nadzornoj ploči vašeg računa, doći ćete do dugog popisa članaka baze znanja. Goose VPN ne ostavlja kamen na kamenu, pokrivajući čak niti najnevjerojatnije teme. To jest, ako možete učitati članke. 

guska-VPN-pregled-armaturnoj baze znanja

U bazi podataka na nadzornoj ploči – koja se razlikuje od stvarne baze znanja, kao što ćemo vidjeti za minutu – mnogi će se članci odbiti učitati. Iako ih imamo nekoliko za učitavanje, većina članaka preusmjerit će se u direktorij članaka, što je jezivo. 

Još više frustrira to što Goose VPN ima mnogo bolje organiziranu bazu znanja koja je dostupna s glavne web stranice. Članci su promišljenije raspoređeni u kategorije, a postoji čak i obrazac za kontakt ako trebate izravno kontaktirati Google.

guska-VPN-pregled-baze znanja

Nažalost, e-pošta je jedina kontaktna ruta. Goose VPN ne nudi telefonsku podršku ili chat uživo, što je sramota. Nadalje, ne postoji korisnički forum, podreddit ili Twitter račun, koji ograničava puteve putem kojih možete dobiti podršku. 

Presuda

Goose VPN nije loša opcija za većinu ljudi. Brzo se povezuje, ostaje brzo na dugim udaljenostima i dolazi s politikom bez evidentiranja, za pokretanje. Međutim, nedostatak značajki znači da to nije sjajna opcija za specijalizirane konfiguracije. Iako je cijena ispravna, postoje i druge usluge koje nude više po istoj cijeni. 

Što mislite o Goose VPN? Hoćete li iskoristiti 30-dnevno besplatno probno razdoblje? Javite nam svoje iskustvo u donjim komentarima i, kao i uvijek, hvala vam na čitanju. 

Česta pitanja o VPN-u za guske

 • Kako vratiti gosp. VPN

  Goose VPN nudi 30-dnevno jamstvo povrata novca, bez pitanja. No, nudi se samo ako ste koristili manje od 100 MB podataka. U skladu s tim, svaki plan dolazi s besplatnim probnim razdobljem od 30 dana.

 • Koliko je dobar Goose VPN?

  Goose VPN je solidna usluga po povoljnim cijenama. Brz je i jednostavan za upotrebu, iako za istu cijenu možete dobiti više funkcija drugdje.

 • Kako završiti besplatnu probnu verziju Goose VPN-a

  Besplatnu probnu verziju Goose VPN možete završiti na nadzornoj ploči računa. Nakon prijave, kliknite “moj profil”, a zatim “otkažite pretplatu”. Ako ste u probnom razdoblju, neće vam se naplatiti.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map