e-VPN pregled – Novo dijete u bloku 2020. godine

Pregled e-VPN-a

Iako je pokazao puno obećanja, e-VPN još nije tu. Ovaj potpuno novi davatelj želi učiniti puno i učinio je ozbiljne korake da bi stigao tamo, ali trebat će više vremena da u potpunosti sazremo. Ipak, ako možete blizu poslužitelja, gledate sjajno. Pročitajte našu cjelovitu e-VPN recenziju za detalje.


najbolje-VPN-recenzije

e-VPN je virtualna privatna mreža koja izgleda privlači kupce velikodušnim besplatnim planom i niskom mjesečnom stopom. Međutim, neće doći na milju od najboljih pružatelja VPN-a, jer ima neke od najgorih brzina koje smo vidjeli i zanosno korisničko iskustvo. Unatoč tome, ako uspijete prijeći probleme s upotrebljivošću i održati vezu u blizini kuće, naći ćete veliku vrijednost.

U ovom ćemo pregledu e-VPN-a istražiti sve što nam se svidjelo, a što nismo voljeli nakon što smo proveli vrijeme s uslugom. Prije izricanja presude razgovarat ćemo o značajkama, cijenama, jednostavnosti uporabe, podržanim uređajima, lokacijama poslužitelja, brzini, sigurnosti i korisničkoj službi..

Ne mislimo da je e-VPN loš, ali mogao bi koristiti neki posao. Dobijate ono što plaćate, a e-VPN tu poruku pušta u ušima svakog koraka. Ipak, ako se možete boriti sa njegovim nedostacima, izaći ćete naprijed kada je u pitanju moolah.

e-VPN-Slider1

e-VPN-Slider2

e-VPN-Slider3

e-VPN-Slider4

e-VPN-Slider5

prijašnji

Sljedeći

Alternative za e-VPN

prednosti & nedostaci

Značajke

e-VPN je svjetlo u značajkama, ali ima ono bitno. Svoju vezu možete zaštititi killswitch, koji je alat koji povezuje vašu vezu s udaljenim poslužiteljem u slučaju da padne. Začudo, onemogućeno je prema zadanim postavkama, ali možete ga uključiti u postavkama.

Ugrađen je i blokator oglasa prema e-VPN, ali ne postoji proširenje preglednika ili bilo koje postavke koje se na njega odnose. Nismo primijetili razliku ni prilikom pretraživanja. To znači da nema blokatora oglasa ili je loše raditi svoj posao. To ipak nije prevelika stvar, jer su blokatori oglasa lako dostupni na mreži (pogledajte naše najbolje blokade skočnih prozora).

Također tvrdi da blokator zaobilazi zlonamjerne reklame namijenjene instaliranju otmičara preglednika ili ransomwarea. Budući da nije blokirao oglase, preporučujemo korištenje najboljeg antivirusnog softvera za zaštitu od tih oblika cyber kriminala. Pročitajte naše što je otmica preglednika i što su vodiči za izdvajanje softvera da biste saznali više.

e-VPN omogućava međusobne veze i torrenting, ali to neće biti naš najbolji VPN za vodič torrentinga. U vrijeme pisanja teksta, samo je jedan poslužitelj podržavao P2P veze, unatoč tome što web stranica tvrdi da su to učinila. Ako planirate bujicu, potražite drugdje.

Također biste trebali pročitati naše i što vas muči i što muči ilegalne vodiče da biste bili sigurni da znate u što se upuštate..

Osim toga, e-VPN je izravan. Koristi isključivo OpenVPN, ali imate mogućnost promjene protokola prijenosa na UDP ili TCP. Uz to, postoji opcija „prikrivanja“ koja bi trebala zaobići duboku provjeru paketa.

Učinkovitost e-VPN struje

Streaming performansi bio je mrljav. Zanemarivanje brzine podparavanja e-VPN-a, o čemu ćemo doći kasnije, to je prikladno rješenje za pristup sadržaju zaključanom u regiji. Uključio se u Netflix i BBC iPlayer, ali opet, previše je spor da bismo napravili najbolji VPN za Netflix ili najbolji VPN za popise iPlayera BBC..

To, međutim, nije radilo s Hulu ili Amazon Prime Video, što je čudno. Obično je obrnuto. Ako želite tamo pristupiti sadržaju, morat ćete upotrijebiti drugu platformu, primjerice Kodi. O tome možete saznati u našem cjelovitom vodiču za Kodi.

Pregled značajki e-VPN mrežnog štita

e-VPN logotipwww.e-vpn.net

Počinje od 255 dolara mjesečnoSvi planovi

Općenito

Metode Plačanja
PayPal, kreditna kartica, AliPay

Prihvaća cryptocurrency

Istovremene veze
Neograničen

Podržava podijeljeno tuneliranje

Neograničena propusnost

Besplatna proba je dostupna
Besplatni plan

Razdoblje povrata novca

Količina poslužitelja u cijelom svijetu
8

Okna za radnu površinu
Windows, MacOS

Mobilni OS
Android, iOS

Proširenja preglednika

Može se instalirati na usmjerivač

streaming

Može pristupiti Netflix US

Može pristupiti BBC iPlayeru

Može pristupiti Hulu

Može pristupiti Amazon Prime Video

sigurnosti

Vrste šifriranja
128-AES

Dostupni su VPN protokoli
OpenVPN

Omogućeno pri pokretanju uređaja

Omogućuje bujicu

Pravila bez evidentiranja

Prošao DNS test propuštanja

Dostupan Killswitch

Uključen je zlonamjerni softver / blokator oglasa

podrška

Live Chat

Podrška putem e-pošte
24/7

Telefonska podrška

Korisnički forum

Baza znanja

cijena

e-VPN je najjeftiniji VPN davatelj kojeg smo vidjeli. Osim što nude velikodušni besplatni plan, mjesečne i polugodišnje cijene su niske. Dodajte neograničenu širinu pojasa i veza na to i usluga počinje izgledati kao velika vrijednost.

Besplatni plan nam je isprva dao stanku. Neograničen besplatni plan obično je siguran znak zlonamjernog softvera, kao što možete vidjeti u našem najgorem besplatnom VPN vodiču. U skladu s tim, skenirali smo program za instalaciju pomoću Avasta (pročitajte naš pregled Avast Pro) i nismo pronašli tragove zlonamjernog softvera.

e-VPN ipak opravdava svoju besplatnu uslugu ograničenim brzinama. Još uvijek imate puni klijent, pravila zapisivanja bez dnevnika i blokator oglasa, ali ne možete uspostaviti P2P veze i vaša brzina je ograničena na 3 megabita u sekundi gore ili dolje. Možete se povezati i samo s amsterdamskim serverom.

Besplatni plan je dobar, ali mislimo da bi model s ograničenom propusnošću bio bolji. Pročitajte našu recenziju Windscribe-a da biste saznali više o pružatelju usluga koji je zataknuo taj koncept.

Ograničenje brzine je zanimljivo jer spada samo ispod preporučenih Netflix-a od 5 Mbps za strujanje visoke razlučivosti. Besplatni plan omogućit će vam povezivanje s web lokacijama koje bi inače bile blokirane, ali budite spremni na sporo iskustvo preglednika.

Čini se kao reklama za plaćeni e-VPN plan, što i nije loše. Stope su toliko niske da bi mogle biti i besplatne. Njene mjesečne stope dio su onih kod NordVPN-a (pročitajte našu NordVPN recenziju), koji je već jedan od najjeftinijih pružatelja usluga, a samo je tanki komad skupog, ali impresivnog ExpressVPN-a (pročitajte naš ExpressVPN pregled).

Polugodišnji plan daje još veću vrijednost. Za otprilike troškove jednog mjeseca u VyperVPN-u (pročitajte našu recenziju VyperVPN), možete dobiti šest mjeseci usluge. Čak i pružatelji usluga poput privatnog pristupa internetu (pročitajte naš pregled PIA), jeftini u usporedbi s ostatkom tržišta, naplaćuju trostruku stopu za polugodišnji plan.

Uz to, svi e-VPN planovi dolaze s neograničenom propusnošću i istodobnom vezom. Cijena se čini predobrom da bi bila istinita, a kao što ćemo vidjeti u nekim drugim odjeljcima, takva je. Ako ste vezani za gotovinu, to vam se ne čini kao loša opcija.

Nudi i 7-dnevno razdoblje povrata novca, tako da nema rizika isprobati ga. 

Cijena će oscilirati, što bi trebalo uzeti u obzir. e-VPN ne prilagođava valutu na temelju regije, pa će stopa pretvorbe diktirati koliko ćete platiti.

Jednostavnost korištenja

U sučelju e-VPN ne događa se mnogo, ali to ne znači da je jednostavan za upotrebu. Iako možete pronaći svoj put, neispravna navigacija znači da ćete zatvoriti i ponovo otvoriti aplikaciju više nego što bi trebalo. e-VPN nije neupotrebljiv, ali treba raditi.

Međutim, prijava i instaliranje aplikacije je laka. Na web mjestu e-VPN unesite adresu e-pošte i zaporku i odaberite plan koji želite kupiti. Nakon što pričekate da se uplata očisti, možete otići na područje klijenta i nabaviti instalatere klikom na karticu “preuzimanja”.

E-VPN-pregled-znak-up

Nakon nekoliko minuta krenuti ćete. Glavni ekran korisničkog sučelja prikazuje dva padajuća izbornika, dva gumba i malu kartu koja ne služi praktičnoj svrsi. Na padajućim izbornicima koristi se za odabir vašeg protokola prijevoza i lokacije. Nakon što se odlučite za odabir, pomoću gumba “poveži” osigurajte svoj promet.

E-VPN-pregled-sučelje

Prije nego što prijeđemo na loše, usredotočimo se na dobro. Sviđa nam se glavno sučelje e-VPN-a. Dobivate odgovarajuće kontrole koje nisu preopterećene i jednostavan način povezivanja s poslužiteljima. Poslužitelji također prikazuju relativne kašnjenje, za koje smo ustanovili da su tijekom ispitivanja uglavnom precizni. Međutim, postoje problemi ako se jednom kopate.

Klikom na gumb “postavke”, koji se nalazi pored gumba “poveži”, zatvorit ćete VPN prozor i otvoriti prozor postavki. Tamo možete odrediti prilagođeni DNS, uključiti killswitch i upravljati postavkama pokretanja.

e-VPN-pregled-settings

Ne možete se vratiti na glavni VPN od tamo, bar, nismo tako mislili. Izašli smo iz okvira postavki, otišli u ladicu, desnom tipkom miša kliknuli na ikonu e-VPN i odabrali “status” kako bismo je ponovo otvorili. Nakon što smo pročitali vodič za postavljanje, ustanovili smo da se možete kretati unatrag, ali to radite kroz skriveni gumb koji se pojavljuje samo kad stavite pokazivač preko njega.

Nakon što ste povezani, isključeni ste i izvan sučelja. Možete ga otvoriti i prekinuti vezu, ali ne možete promijeniti poslužitelj. Opet ste prisiljeni koristiti ladicu za prebacivanje lokacija. Koliko god smo morali koristiti ladicu, rijetko smo otvarali korisničko sučelje.

Možete upravljati VPN-om iz ladice, ali to ga otežava. Sučelje je upotrebljivo, ali navigacija je slomljena. Želimo vidjeti pojednostavljeno iskustvo s korisničkog sučelja jer upravljanje bilo kojom aplikacijom s izbornicima ladice može brzo postati zamorno i neugodno.

Podržani uređaji

Da nije bilo za pod-područja e-VPN-a, bilo bi lako uvrstiti u naš najbolji vodič VPN-a za više uređaja. Svi planovi podržavaju neograničen broj istodobnih veza, tako da možete koristiti VPN koliko želite na većem broju uređaja.

Svaki “neograničeni” plan, bilo da se radi o VPN-u ili na neki drugi način, daje nam pauzu, jer obično postoji ograničenje onoga što možete učiniti. e-VPN nema jasnu politiku poštene upotrebe, tako da ili postoji ograničenje i jednostavno nije pismeno ili je plan uistinu neograničen.

Njegova pravila jednostavno govore da ne možete dijeliti svoj račun s drugim korisnikom i da, u nečemu, postoji ograničenje. Kaže, “niti jedan normalan korisnik nikada neće dostići tu granicu”, što je uvjerljivo, ali pojašnjenje će ići dug put.

Što se tiče podrške za platformu, mogućnosti su ograničene. e-VPN podržava Windows, macOS, Android i Linux, ali to je to. Sretni smo što možete preuzeti .apk datoteku za tradicionalne verzije Androida, ali nedostatak podrške za ostale uređaje zasjenjuje onu manju naglavicu.

Glavni problem je podrška usmjerivač. Iako se ne brine oko istovremenih veza, neki korisnici radije koriste VPN na usmjerivaču radi udobnosti i sigurnosti. Ovo je nešto što bismo željeli vidjeti e-VPN ponudu u budućnosti.

Lokacije poslužitelja

e-VPN ima manje zajedničkog s CyberGhost (pročitajte našu recenziju CyberGhost), a više zajedničkog s mySteganos Online Shieldom (pročitajte našu recenziju mySteganos Online Shield). Mreža poslužitelja je jadno mala, što pokazuje ograničenja jeftinog davatelja usluga.

Postoji ukupno osam opcija. U Nizozemskoj postoje dvije, plaćena verzija i besplatna, ali izvan toga svaka zemlja dobiva jedan poslužitelj. Možete se povezati s Nizozemskom, Singapurom, Velikom Britanijom, Sjedinjenim Državama, Rumunjskom, Švedskom i Australijom.

Zbunjeni smo i po lokacijama. Južna Amerika i Afrika mrlje su, postoji jedan poslužitelj u Aziji, a udaljene lokacije se zanemaruju. Naša europska publika ima nekoliko mogućnosti, ali svi su ostali na hladnoći.

Međutim, čini se da to nije uvijek bio slučaj. Promatrajući mrežu, ustanovili smo da je e-VPN pružio sveobuhvatniji popis poslužitelja u prošlosti. Pokušali smo dobiti podršku oko problema, ali kao što ćete vidjeti u nadolazećem odjeljku “Služba za korisnike”, nije odgovorio na nijedno pitanje.

Sve što moramo nastaviti je ono što je u aplikaciji i objavljeno na web-mjestu e-VPN-a. U vrijeme pisanja tek je osam lokacija, od kojih su dvije u Nizozemskoj.

Ubrzati

e-VPN ima apsmalne brzine. To čini da najbrži VPN pružatelji izgledaju sve bolje, jedući više od polovice naše nezaštićene brzine preuzimanja na najboljem mjestu. Sve dok boravite u istoj zemlji, upotrebljiv je, ali ne idealan.

Mjesto: Ping (ms) Preuzimanje (Mbps) Učitavanje (Mbps)
Nezaštićen (St. Louis)9122,3711.46
Ujedinjene države4742.809.15
Ujedinjeno Kraljevstvo11315.635.31
Švedska1294.264.61
Singapur2730.970.43
Australija21613.382.35

Brzine za preuzimanje su užasne. U usporedbi s IPVanish-om (pročitajte našu recenziju IPVanish), koji održava blizu nezaštićene brzine, rezultati e-VPN-a su neugodni. Naša nezaštićena brzina bila je tako brza da rezultati ne izgledaju previše loše, ali zamišljanje scenarija u kojem ste prisiljeni povezati se s sporijim, nezaštićenim brzinama nije teško..

Nemate ni opcije, a to pogoršava brzinu. Ograničeni ste ostati u blizini kuće kako biste postigli razumne rezultate, ali sa samo osam lokacija ostat ćete bez mnogo izbora. Ako morate neko putovanje prijeći do jednog, odričete se velike brzine.

Zbog toga ga nećete ući u naš najbolji VPN za vodič za streaming. Iako su naši rezultati iznad preporuke Netflixa od 5 Mbps za HD streaming, s izuzetkom Singapura, dobit ćete niže rezultate ako je vaša nezaštićena brzina sporija.

Ovo je čudno s obzirom na manju enkripciju e-VPN-a. Kada upotrebljavamo AES-128 – o kojem ćemo govoriti u sljedećem odjeljku – očekujemo brže brzine. Međutim, s obzirom na naše rezultate, jasno je da je 128-bitno šifriranje više nužnost nego bilo što drugo. 

Jedina otkupna kvaliteta je latencija, koja ostaje relativno niska. Iako je još uvijek loš izbor najboljeg VPN-a za igranje, rezultati nisu loši.

Rijetko nalazimo davatelja koji upravlja s nižim od 1 Mbps gore ili dolje za bilo koju lokaciju, ali e-VPN pokazuje da je moguće. Iako ga možda možete koristiti s ultra brzom internetskom vezom, to je najbolji scenarij. Za većinu korisnika e-VPN će se boriti s osnovnim internetskim zadacima.

sigurnosti & Privatnost

e-VPN tvrdi da pruža “vojnu enkripciju” i detalje koji nadolaze. Vaša veza započinje 4096-bitnim RSA rukovanjem kako biste otvorili šifrirani tunel koji je osiguran AES-128-bitnim GCM-om. Što se tiče “vojne razine”, sve se provjerava. AES je jedna od najsigurnijih šifri za upotrebu.

Ako vam je to bilo gluposti, pročitajte naš sigurnosni vodič za VPN.

Ključna razlika između e-VPN-a i ultra sigurnih pružatelja usluga, kao što je TorGuard (pročitajte naš TorGuard pregled), je veličina ključa. e-VPN koristi 128-bitnu AES-ovu tipku kada je industrijski standard 256-bitni ključ. To znači da je ključ upola manji, što olakšava napad brutalom.

To ne znači da ima bilo kakav efekt u stvarnom svijetu. AES ima fiksnu veličinu bloka od 128 bita i razlika između veličina ključa ne mijenja stvarni algoritam šifriranja. 128-bitni AES jednostavno znači da ima manje krugova prebacivanja.

Što se praktičnih implikacija koristi manjom veličinom tipki, nema se što primijetiti. 128-bitne tipke AES-a pružit će brže vrijeme jer ključ mora proći kroz manje rundi. Iz sigurnosne perspektive to ne bi trebalo značiti puno.

Kao AirVPN (pročitajte našu recenziju AirVPN), e-VPN isključivo koristi OpenVPN. Protokol prijevoza možete promijeniti u UDP ili TCP, ali protokol veze ne možete. U skladu s tim, e-VPN uključuje nepristranu TCP postavku koja bi trebala pomoći zaobići stroge vatrozidove, što je uobičajena značajka među našim najboljim VPN uslugama za Kinu.

Podržava IPSec i na Androidu, ali ostale su platforme ograničene na OpenVPN.

Izvršili smo niz testova za DNS, WebRTC i IP propuštanja, a e-VPN je dao pozitivne rezultate. Korištenje OpenVPN-a osigurava da nijedna informacija ne procuri.

Privatnost e-VPN-a

Kratka, ali temeljita politika privatnosti uvjerava nas da e-VPN ne vodi zapisnike. Na stranici proizvoda također su zalijepljeni više postova „bez zapisnika“. Davatelji poput HideMyAss (pročitajte našu recenziju HideMyAss) pokvarili su tu tvrdnju za sve. U pravilima o privatnosti može se navesti da se ne bilježi evidentiranje, ali to ne znači da davatelj govori istinu.

U skladu s tim, skloni smo vjerovati e-VPN-u. Kao manji pružatelj usluga koji je obvezao novu Opću uredbu o zaštiti podataka, malo je vjerovatno da će se vaši podaci zabilježiti. Pravila o privatnosti kažu da e-VPN “ne prikuplja informacije o korisničkoj aktivnosti, korisničkim IP adresama, upotrebi propusne širine korisnika ili vremenima prijave / odjave korisnika.”

Prikupljaju se i pohranjuju neke standardne informacije, poput adrese e-pošte i zaporke, ali čak se i podaci o naplati ne bilježe. Izvor treće strane koji je ugovorno obvezan čuvati vaše podatke povjerljivim pohranjivanjem. e-VPN ne dira ništa.

To znači da možete biti anonimni na e-VPN. Morate samo unijeti adresu e-pošte i možete plaćati bitcoinom. Pod pretpostavkom da vaše informacije doista nisu zabilježene i nemamo razloga vjerovati da je, e-VPN može učiniti da nestanete online.

Služba za korisnike

Služba za korisnike slaba je točka e-VPN-a. Malo je opcija samopomoći i, iako je izravna podrška dostupna, nije idealno. Većina je samopomoći usmjerena na postavljanje aplikacija.

U području klijenta postoje dvije glavne kartice za podršku: “vodiči za postavljanje” i “FAQ”. Vodiči za postavljanje su temeljiti, ali ne služe mnogo svrhu. U osnovi su upute za rad instalatora i korištenje sučelja.

E-VPN-pregled-setup-vodiči

Glavni oblik samopomoći je odjeljak FAQ. Ipak je ograničeno e-VPN nudi osam članaka od kojih su mnogi obuhvaćeni osnovnim temama, poput nadogradnje pretplate i pronalaska korisničkog imena i lozinke.

E-VPN-pregled-faq

Izvan ovih osnovnih tema, morat ćete se izravno obratiti e-VPN-u. Nudi podršku e-pošte, bez vremenskog okvira kada će vam se agent za podršku javiti.

Poslali smo testnu e-poštu, e-VPN se vratio za nešto više od jednog dana. Naše je pitanje bilo jednostavno i jamčio je jednostavan odgovor, tako da tu nemamo nikakvih pritužbi. Međutim, bilo je dovoljno jednostavno, da je trebalo biti obuhvaćeno bazom znanja, što nije. 

Tu je i adresa e-pošte koju možete pronaći prolazeći podnožje web stranice, ali to negira sustav za praćenje karata koji e-VPN ima u području klijenta.

Presuda

e-VPN je mali dobavljač koji je imao sve veće bolove. Iako mislimo da je namjera pružanja jeftinog VPN-a s izvrsnom zaštitom prisutna, izvedba koncepta treba biti poželjna u odabiru, brzini i upotrebljivosti servera..

S ažuriranjima, e-VPN trebao bi se uzeti u obzir u prostoru VPN-a. Kako sada stoji, to je samo pružatelj koji pokušava pronaći svoje noge u moru vrhunskih opcija. Preporučujemo čitanje naših ostalih VPN recenzija kako biste pronašli bolju uslugu.

Što mislite o e-VPN-u? Hoćete li se prijaviti i isprobati? Javite nam u komentarima u nastavku i, kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map