CactusVPN pregled – 2020

CactusVPN pregled

CactusVPN je usluga koja joj puno ide, ali zbog sumnjivo velikih brzina i slabe sigurnosti preporučujemo da je prođete. Ako se pak osjećate avanturistički, dobivate dobre streaming performanse i lijepo korisničko sučelje, kao što možete pročitati u našoj cjelovitoj recenziji CactusVPN.


najbolje-VPN-recenzije

Ako ste vidjeli naš prethodni pregled CactusVPN, znate da smo bili impresionirani relativno mladim rezultatima. Primijetili smo da ima potencijal, ali treba rasti prije nego što bude spreman za našu najbolju VPN listu. Imajući to u vidu, odlučili smo ga ponovo provjeriti kako bismo vidjeli kako se to radi.

Stvari su se promijenile s CactusVPN-om, ali nisu sve promjene na bolje. Sustav korisničkih usluga je drugačiji, dodani su protokoli virtualne privatne mreže i popis poslužitelja raste – iako je još uvijek premali.

Znatiželja nas je natjerala da istražimo hoće li promjene koje su učinjene na CactusVPN biti dovoljne da se povuku na vrh. Iskreno, odgovor je ne, ali još uvijek ima nešto za određene korisnike. Pročitajte da biste saznali da li ste jedan od njih.

prednosti & nedostaci

Alternativa za CactusVPN

Značajke

CactusVPN u nekim je područjima bogat značajkama, ali u drugima nedostaje. Započinjući s pozitivcima, on nudi puno VPN protokola o kojima ćemo više raspravljati kada se obraćamo sigurnosti. Također podržava mnoge platforme uključujući macOS, Windows, iOS i Android.

CactusVPN nudi i pametnu DNS uslugu koja korisnicima omogućuje promjenu DNS-a za pristup web stranicama koje bi u suprotnom bile blokirane. No koristi se drugačiji pristup od većine pružatelja usluga koji ćemo detaljnije pozabaviti.

CactusVPN-OS

To nas dovodi do stvari koje nedostaju CactusVPN. Nema podijeljeno tuneliranje, što je značajka koju je iznenađujuće teško pronaći unatoč tome koliko je korisna. Ako vas zanima podijeljeni tuneliranje, pogledajte naš ExpressVPN pregled. ExpressVPN je jedan od najpopularnijih VPN-a vani i mi ga preporučujemo.

CactusVPN također nema proširenja preglednika, blokiranje zlonamjernog softvera i blokiranje oglasa. Ima najvažnije značajke koje većina potrošača zahtijeva, i to prilično dobro. Nedostaje mu mnogo značajki “lijepo imati”.

Pregled karakteristika CactusVPN

CactusVPN Logowww.cactusvpn.com

Počinje od 217 dolara mjesečnoSvi planovi

Općenito

Metode Plačanja
PayPal, kreditna kartica, PayPro, kripto valute

Prihvaća cryptocurrency

Istovremene veze
5

Podržava podijeljeno tuneliranje

Neograničena propusnost

Besplatna proba je dostupna
1

Razdoblje povrata novca
30 dana samo ako iz nekog razloga ne možete koristiti uslugu

Količina poslužitelja u cijelom svijetu
23

Okna za radnu površinu
Windows, MacOS

Mobilni OS
Android, iOS

Proširenja preglednika

Može se instalirati na usmjerivač

streaming

Može pristupiti Netflix US

Može pristupiti BBC iPlayeru

Može pristupiti Hulu

Može pristupiti Amazon Prime Video

sigurnosti

Vrste šifriranja
Šifrirano prema zadanim postavkama (ovisi o protokolu i nije moguće konfigurirati)

Dostupni su VPN protokoli
OpenVPN, PPTP, L2TP, SSTP, IKEv2, SoftEther

Omogućeno pri pokretanju uređaja

Omogućuje bujicu

Pravila bez evidentiranja

Prošao DNS test propuštanja

Dostupan Killswitch

Uključen je zlonamjerni softver / blokator oglasa

podrška

Live Chat

Podrška putem e-pošte
24/7

Telefonska podrška

Korisnički forum

Baza znanja

cijena

CactusVPN ima konkurentne cijene i nudi nekoliko planova. Svi planovi uključuju do pet istodobnih veza i neograničenu propusnost. Plan koji će većinu ljudi zanimati – VPN uz Smart DNS – je 6,99 dolara mjesečno.

Također nudi tromjesečne i godišnje planove, koji su mjesečno jeftiniji, što duže idete. Cijene za ove vremenske okvire su dobre, ali CactusVPN ne pruža korisnicima mogućnost da se prijave na dvije ili čak tri godine u isto vrijeme, kao što to rade neke tvrtke.

Ako planirate koristiti svoj VPN tri ili više godina, pogledajte naš NordVPN pregled. NordVPN nudi trogodišnji plan za nešto više od 100 USD, što je bolja vrijednost od plaćanja karata od 54,99 USD godišnje za CactusVPN.

CactusVPN također nudi Smart DNS kao samostalan proizvod, kao i američke planove i samo za UK. Ti VPN planovi omogućuju vam korištenje poslužitelja u odgovarajućim zemljama i samo te poslužitelje. Iako je jeftinije, slučaj korištenja za to čini se uskim.

Svi planovi CactusVPN-a omogućuju vam povezivanje do pet uređaja odjednom, što je dovoljno za većinu ljudi. Ako želite da vaša obitelj dobije VPN zaštitu ili ima na tone uređaja, razmislite o provjeri našeg CyberGhost pregleda nakon čitanja ovog. CyberGhost nudi čak sedam istodobnih veza, što je teško pobijediti.

CactusVPN prihvaća mnoge oblike plaćanja, uključujući kreditne kartice i PayPal. Također omogućuje kupcima plaćanje kripto valutama, uključujući bitcoin, Ethereum i šačicu drugih.

Ima politiku povrata od 30 dana, ali postoje upozorenja. Pravila povrata ne dopuštaju vam povrat poreza zbog toga što jednostavno niste zadovoljni uslugom. Izričito piše da mora postojati nešto što vas sprečava da biste koristili uslugu kako biste dobili povrat.

Jednostavnost korištenja

Web stranica CactusVPN dobro je dizajnirana i olakšava pronalazak onoga što tražite. Na sredini ekrana nalazi se gumb “start now” koji vas vodi tamo gdje možete odabrati plan, ali ako se pomaknete prema dolje, vidjet ćete opcije “isprobajte VPN besplatno” i “isprobajte Smart DNS besplatno”.

Odabirom bilo koje od opcija “isprobaj besplatno” poslat će vam se obrazac za koji je potrebna samo vaša e-pošta za postavljanje. Odatle ćete primiti e-poštu koja vam omogućuje postavljanje zaporke i nudi veze o tome kako sve postaviti.

Postavljanje je jednostavno. Jednostavno preuzmite klijenta, instalirajte ga i prijavite se. Jednom kada se prijavite, vidjet ćete da je sučelje prilično jednostavno, ali na dobar način. Izgled olakšava pronalaženje najvažnijih stvari i ostavlja potencijalne nerede. Izbor tamnih boja je također lijep jer pomaže klijentu da se istakne u odnosu na druge prozore iza sebe i smanjuje naprezanje očiju.

CactusVPN-ClientVPN

Na vrhu se nalaze četiri kartice: VPN usluga, Smart DNS, postavke i ubojica aplikacija. Na kartici VPN pronaći ćete padajući izbornik koji vam omogućuje odabir s popisa gradova, gumb s desne strane koji vam omogućuje sortiranje gradova prema brzini i gumb za povezivanje. Ispod gumba za povezivanje nalazi se redak teksta koji govori o tome jeste li zaštićeni.

CactusVPN Smart DNS

Kartica Smart DNS sadrži jedno dugme koje glasi: “omogućite Smart DNS.” Ispod toga je kratki redak teksta koji pokazuje je li omogućen Smart DNS. To je poboljšanje u odnosu na prethodnu verziju klijenta, gdje ste se morali zasebno prijaviti za VPN i Smart DNS.

CactusVPN-Client-SmartDNS

U postavkama ćete pronaći neke opcije pokretanja mlina koje možete konfigurirati. Ono što je izvrsno u dizajnu prozora klijentovih postavki je koliko je jasno napisana svaka opcija. Neke od preklopnih sklopki imaju naljepnice koje su višestruke od vašeg prosječnog klijenta, što vam pomaže da pojasnite što svaka stvar radi.

CactusVPN-Client-postavke

Ubojica aplikacije omogućuje vam sastavljanje popisa programa koje želite prekinuti ako VPN veza padne.

CactusVPN-Client-App-ubojica

U gornjem lijevom kutu nalazi se mala ikona koja izgleda kao komplet za prvu pomoć. Povezuje vas s podrškom, o čemu ćemo kasnije više govoriti.

Ono što je također dobro u vezi s klijentom je da ikona Kaktusa u programskoj traci omogućuje vam da znate da li tunelirate preko VPN-a. Ako ste spojeni na VPN, kaktus je lijepe, prirodne zelene boje. Ako niste, siva je.

Ubrzati

Kao i uvijek, testirali smo CactusVPN na nekoliko lokacija nakon što smo procijenili našu nezaštićenu brzinu. Brzi pogled na tablicu brzine sugerira da je to najbrži VPN okolo, ali naš rezultat, i mi, ne bismo se trebali složiti. Kaktus nije radio s OpenVPN-om pa je zbog toga bilo malo ili nikakvog šifriranja na našoj vezi da bi utjecalo na brzinu.

Mjesto: Ping (ms) Preuzimanje (Mbps) Učitavanje (Mbps)
Nezaštićeno (Virginia, Sjedinjene Države)1572,146.01
Tokijo16169.163.78
London8571,214.48
Chicago4271,195.9

Testirali smo VPN s nekoliko protokola u gradovima širom svijeta. Učinak od protokola do protokola u početku se činio dosljednim, ali pogodili smo snag kada smo pokušali koristiti OpenVPN. Dok smo pokušavali koristiti OpenVPN, nismo se mogli povezati s bilo kojim gradom.

Međutim, svaki je drugi protokol radio divno, što i ne čudi s obzirom na prirodu subpar protokola koji smo bili u mogućnosti koristiti. Uspjelo je uspostaviti vezu u prosjeku za oko četiri sekunde, što je dobro i bilo je osjetljivo. VPN iskustvo nije toliko utjecalo na VPN da ga je bilo teško primijetiti.

Vrijeme pinga povećavalo se na temelju udaljenosti od mjesta na koje smo se usmjerili, ali ne previše. Možda nećete htjeti igrati natjecateljske igre pucača prvog lica za vrijeme korištenja VPN-a, ali to nije bio problem za rad, pregledavanje ili strujanje. Ako tražite VPN s niskim pingom, pročitajte naš najbolji VPN za skupnu igru ​​za igre.

CactusVPN Preuzmite brzine

Brzina preuzimanja praktički nije utjecala, čak ni na velikim udaljenostima, dok su performanse prijenosa pogodile. Prilikom povezivanja s Tokijem, koji je udaljen od nas oko 80000 milja, izgubili smo gotovo polovinu brzine prijenosa. Ovo je prilično impresivno.

Prije nego što ga svrstamo među najbrže VPN davatelje, ipak se brinemo zbog malo previše dobrih performansi CactusVPN-a. S obzirom da OpenVPN jednostavno ne radi, malo smo zabrinuti zbog prisutne razine šifriranja. Povezali bismo pad brzine koji doživljavamo s nešifriranim proxyjima, a ne sigurnim VPN tunelima.

Kako je teško provjeriti prisutnu razinu enkripcije, gore će ostati sumnje, ali mi sumnju proizlazimo iz gore navedenih rezultata. Iako je sposoban za brzu brzinu pomoću subpar protokola, ovaj se odjeljak može jednostavno sažeti kao “nije primjenjivo” jer nema osnove za usporedbu.  

sigurnosti

Kada je u pitanju sigurnost, CactusVPN jednostavno nije dobar. Ne dopušta vam da odaberete razinu šifriranja za svoju vezu, a nismo sigurni je li uopće šifrirana, sudeći prema brzinskim rezultatima, gore. Vrsta šifriranja ovisi o protokolu koji koristite, ali većinom je 128-bitni AES.

Što se protokola tiče, nudi zapanjujući izbor. To vam omogućuje da prilagodite VPN svojim potrebama s obzirom na vaganje sigurnosti naspram brzine ili bilo kojeg drugog aspekta. Loša strana je ta što nismo mogli navesti OpenVPN, koji je vjerojatno najsigurniji protokol, da radi tokom našeg testiranja..

CactusVPN-Protokoli

Klijent ima nekoliko sigurnosnih značajki koje mogu poboljšati razinu zaštite koju nudi VPN. Postavke vam omogućuju da ga konfigurirate za pokretanje ili zaustavljanje internetskog prometa ako se izgubi veza s VPN-om. One su ključne za sigurnost.

Postoji i DNS zaštita od curenja koju smo testirali ovim DNS testom curenja i dokazano je da djeluje. Ubojica aplikacija također je lijepo imati. Omogućuje vam postavljanje popisa programa za ubijanje ako se izgubi vaša VPN veza.

Privatnost

CactusVPN nekoliko puta na svojoj internetskoj stranici kaže da nema pravila o zapisivanju dnevnika. Kaže da se ne pohranjuju podaci o vašoj aktivnosti tijekom korištenja VPN-a, uključujući IP adresu, zapise o prometu, vremenske oznake, upotrijebljenu širinu pojasa i slično. Tvrdi da nema nadzora ili snimanja.

U skladu s tim, u politici privatnosti postoje odjeljci koji daju drugačiju sliku. Za početak, on kaže da bi mogao „dijeliti neke neosobne podatke kako bi se optimizirala upotrebljivost i promocija naših usluga i web stranica uslugama poput Google Analytics ili Facebook“.

Pronaći ćete i odjeljak u kojem CactusVPN zadržava pravo prikupljanja podataka i korištenja osobnih podataka kad je potrebno zaštititi se od pravne greške. Postoje i druge klauzule u kojima piše da će otkriti „sve podatke o vama“ službenicima zakona i vladinim službama.

Klauzule koje su sadržane u cijeloj politici privatnosti mogle bi se vrlo dotično odnositi na potencijalne kupce, a u nekim se slučajevima čak čine u suprotnosti s ponovljenim tvrdnjama da se ne prijavljuju. Ako želite VPN koji nudi izuzetnu privatnost i sigurnost, pogledajte naš pregled privatnog pristupa internetu.

Performanse struje

Kad smo testirali streaming performanse CactusVPN-a, naišli smo na zanimljivu situaciju. Na web mjestu nalazi se popis od preko 230 geoblokiranih web stranica kojima vam VPN omogućuje pristup. Kad smo podigli klijent i povezali se s VPN-om putem londonskog poslužitelja, to nije funkcioniralo s BBC iPlayerom.

CactusVPN-Geoblocking

Kontaktirali smo podršku, što je dobro iskustvo kojem ćemo se obratiti za trenutak i rečeno nam je da je Smart DNS odgovoran za omogućavanje pristupa geoblokiranim web lokacijama. Postavili smo Smart DNS, koji je zahtijevao konfiguraciju, uključujući isključivanje IPv6, i ušli u BBC iPlayer, US Netflix i druge, obično geoblokirane web stranice.

Nažalost, Smart DNS i VPN ne možete istovremeno pokrenuti na CactusVPN klijentu. Ograničeni ste na jedno ili drugo. To znači da pomoću Smart DNS usluge možete doći do geoblokiranih web lokacija i koristiti ih, ali vaša veza neće biti sigurna. Pametni DNS vas neće tunelirati na lokalni poslužitelj, kriptirati vašu vezu ili poboljšati sigurnost.

Napori na postavljanju su to da rezolucija i brzina vašeg iskustva strujanja neće utjecati. Kašnjenje i tromost koju možete vidjeti kako struji nešto putem VPN-a neće biti prisutni jer koristite svoju uobičajenu internetsku vezu umjesto da prelazite na svoju vezu širom svijeta..

Netflix i BBC iPlayer bili su snažni i neplaćeni na najveću rezoluciju. Tijekom sat vremena testiranja nije bilo puferiranja niti padova razlučivosti. Sve je dobro izvedeno, ali ako se ne koristi VPN, možete se lako uhvatiti (među ostalim opasnostima).

Ako tražite način da pobijedite Netflix VPN zabranu, predlažemo da provjerite naš najbolji VPN za Netflix vodič. Alternativno, ako je sadržaj BBC-a ono što želite, imamo članak koji pokriva najbolji VPN za BBC iPlayer. Predlažemo da ih pregledate umjesto da koristite nezaštićeni Smart DNS.

Lokacije poslužitelja

Prošli put kad smo pogledali CactusVPN, on je imao samo 20 poslužitelja. To je anemična količina poslužitelja. Mnogi davatelji VPN-a imaju više u jednom američkom gradu.

Od tada je nadogradio svoju igru, ali ne na bilo koji smisleni način. Sada ima nevjerojatnih 23 poslužitelja širom svijeta. To je dobra stvar, jer pokazuje poboljšanje. No, dvadeset i tri nisu impresivne nijednom mjerom.

CactusVPN-poslužitelji

Lokacije poslužitelja su predvidljive i uključuju četiri američka grada, četiri poslužitelja u Londonu i ukupno 17 mjesta na drugom mjestu. Ima gradove u Aziji, Europi i Sjedinjenim Državama, ali nema poslužitelja u Africi i Južnoj Americi.

Unatoč malom broju poslužitelja, CactusVPN nudi snažne performanse, kao što smo vidjeli u našim testovima brzine. Međutim, ako doživi brzi rast korisničke baze i ne može brzo nadograditi svoju infrastrukturu, vjerovatno je da će brzina brzo pasti.

Služba za korisnike

Kao što smo spomenuli, morali smo kontaktirati korisničku podršku kako bismo pitali kako možemo aktivirati geoblokirane web stranice. Rekli smo da smo normalna mušterija koja koristi besplatnu probnu verziju za testiranje usluge i želi koristiti BBC iPlayer. Na naše pitanje odgovorili smo za minutu i dobili smo pet dana besplatnog probnog rada Smart DNS usluge.

Impresivno je bilo vrijeme odgovora i spremnost za pomoć. Postavili smo još nekoliko pitanja koja se tiču ​​klijenta, i dobili smo dobre odgovore, sve u roku od jedne minute od postavljanja.

Baza znanja je također dobra, s temeljitim FAQ-om i nekoliko jasno napisanih vodiča s uputama. U skladu s tim, ne postoji telefonska linija i kada je napisana naša posljednja recenzija postojala je značajka za razgovor na licu mjesta uživo koja više nema.

Presuda

Naš zaključak sličan je onome s kojim smo prošli put došli s CactusVPN-om. Ima puno toga za voljeti u vezi s tim. Korisnička usluga je izvrsna, klijent je pouzdan i jednostavan za korištenje, a broj protokola i drugih značajki je velik. Cijene su konkurentne i VPN je brz, ali ne može pokrenuti OpenVPN, što je vjerojatno najbolji protokol za većinu ljudi.

U skladu s tim, CactusVPN mora rasti još malo prije nego što bude spreman natjecati se s ExpressVPN-om i NordVPN-om. Politika privatnosti dovoljna je da se gotovo svatko osjeća nelagodno i broj poslužitelja je neprihvatljiv.

Samo će vrijeme reći hoće li CactusVPN rasti i postati titan VPN industrije. Potencijal postoji, ali ima još dug put.

Ako imate iskustva s CactusVPN, javite nam kako je to prošlo u komentarima u nastavku. Ako tražite nešto bolje, sigurni smo da ćete u našim VPN recenzijama pronaći savršen VPN za vas. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map